canım yaa Rabbim kendi sabrından versin.bırak geçmiş ait olduğu yerde kalsın sürekli canlı tutup kendini yıpratma, hepimizin hayatında film gibi sahneler yaşanmıştır mutlaka, önemli olan bunları aşabilmek. affetmek en büyük erdemdir. hem biz ne hatalar yapıyoruz hergün ya Rabbim bizi affetmese halimiz nece olurceconun kayınvalidesi benimkinin aynısı bir ara eşimle küsmüştük 3 ay konuşmadık aynı evde sebeb ellimde kirli donlarını yıkadıgım kayınlarımdı iyiligin karşılıgı buymuş demekki dedim eşimi doldurup bana iftira attılar .eşimde saf gibi inanıyordu .ikizlerime hamile oldugumu duymuş benim yalan attıgımı söylemiş sözde ben mahsuz söylüyormuşumki eşim beni boşamassın .bana böyle şeyler söyleyen insanlar evime gelip bütün kışı bende geçirdiler sonuçta onlar yaşlı eşimin annesi babasıydı susup içime attım şimdide psikyatır tedavisi görüyorum.3 sene önce kendime ev yapıp geldim sobalı ev yeni ev soguk oluyor mecburen 2 soba kurdum tek bir odada birde mutfagımda baca vardı mutfaga soba kurdum büttün kışı ben eşim kızımla orda geçirdik ,resmen gece yerde donuyordum fayanslar buz gibiydi .onları odada ikizlerle yatırdım üşümesinler dedim ama halen beni sevmezler .yüz vermiyen eltim el üstünde taşınır bende yerlerde
ama kimse kimseye etmesin cezasını çekiyor ben sustum kendime yaptım ilaç bagımlısı gibi yaşıyorum
küçük görümcem evlendi 12 kişilik evde yaşıyor kaynanam üzüntüden kahroluyor ama benim çektiklerimin cezası gibi geliyor
21 yıllık evliyim kayınbabamın bana gelinlik giydirmemesi içimden çıkmıyor .bir gelin görsem özenirim ,neymiş efendim gelinlik giymek günahmış öyle diyen kayınbabam küçük eltime giydirdi ve dügününede gelmişti
ALLAH KIZLARIMA NASİP EDER İNŞALLAH
:90:dafi,bugünde misafirim var :) yoruluyorum haliyle kızlar..sizin gibi genç değilim artık :) ayrıca birde obezim yani en aşırısından..
:90:tam adamına söylemiş
ben senden daha ehtiyarımdır herhaldeDoğru sende benim gibi ehtiyardın :))
O zaman asuuu'ydu genç olan :))
Doğru sende benim gibi ehtiyardın :))
O zaman asuuu'ydu genç olan :))
Allahım sizi çalışkan enerjik ehtiyarlar sizi:))ben senden daha ehtiyarımdır herhalde
Mehtapcım Allah analı babalı büyütsün iyişaallah;
Cecocum ,Allah bir ömür mutluluk versin ayırmasın;
Fadimem ,bu dünya artık iyilik yap kötülük bul dünyası olmuş
kızlar salı günü tahlil yaptırmıştım,trigliserit normalde 150 den düşük çıkması gerekirken bende 191 çıktı,moralim bozuk,inanılmaz sıkı bir diyete girmem lazım
kızlar ben geldim yine , minik kısçemle ziyaret edelim bakalım bizim 90+ topiğimiz ne alemdeymiş dedik ama her seferinde burda kadro değişiyo :)) olsun ama bende gelicem yakında 2 ayımız kaldı kızımla inşallah , şimdiden 95 oldumen son bu topikten 71 olmuştum napim bebişim sağlıklı olsunda annesi gene verir kilocukları dimi ? tek tesellim gebelik şekeri filan çıkmadı şükür . Sizler nasılsınız ? Yenacım sen nasılsın ? Bebeği olan arkadaşlardan bikaç öneri bekliyorum göğsümün yara olmaması için gerçekten işe yarıyacak birşey varmıdır ? yoksa bu göğüs ucu kremlerinden alıp kullanmaya başlıyimmi acaba ? ne dersiniz?
anam sorma o 40 kişilik iftarı bir abartmışım bir amartmışımkiiiAllahım sizi çalışkan enerjik ehtiyarlar sizi:))
ondan 2 gün üstüste misafir ağırlıyorsun demekki yenacım ben çok tazeyim o nedenle çağıramıyorum kimseyi beceremiyorum yaa
dafi zaten rekor sahibi 40 kişilil iftarla
Herkese hayırlı gecelerrrrrrrrr :122:
Bugün annemlerle gezme işini abarttıktam 6 saat dolaşmışız
Ben oruçlu olmadığım halde fena oldum malum herkes oruçlu olunca ancak gizli saklı biraz su içebildim
Annemleri hatta kızımı hiç düşünemiyorum. Yavrum benim tutmayacağımı bildiği halde niyeti bozup bende tutmayacağım demedi şükür
Malum bugün 13 seneyi bitirdik evlilikte ve sabahtan beri eşimden hiç ses seda cıkmıyorduiçimden unutta canını okuyayım dedim ama tabi annemlere karşı ay önemli değil yaa sonuçta kaç sene oldu falan diye rol yaptım
Akşam saat 7de zil çaldı gençten bir çocuk elinde pastane poşetibu size dedi iyice afalladım meğer eşim bir gün önce pasta siparişi vermiş birde eve göndermelerini söylemiş içimden ulen millet eve çiçek yollar bizimki göndere göndere bana zarar olan pasta yolladı dedim ama tabi yüzümde güller açmış babamın demesi
Kendime gündüz uzun zamandır istediğim ve bir türlü ayağıma olanını bulamadığım yüksek topuklu tabanı bir siyah bir sandalet tarzı ayakkabı aldımdaha doğrusu annem bana evlilik yıldönümü hediyesi aldı
Babam anneme kendi düğünlerinde o zaman çok moda olan 2 metrelik bir zincir almıştı belki hatırlayanlarınız olur hani ufak ufak baklava dilimleri gibi olanlardanKuyumcuda onu üçe böldürüp birer kilit taktırdı Annem ve bana, kızkardeşime ve gelinimize hediye etti Benimki şansa tam gününe deng geldi hatta annem buda babanın sana hediyesi dedi kızkardeşimin ayın sonuna doğru evlilik yıldönümü ama onada hemen verdi Artık gelinede bayram hediyesi niyetine verecek herhalde
Bizlerden hatıra olsun sizlerde torunlarımıza verirsiniz dedihadi dedim kardeşimin bir tane kız benim iki dene onu ne yapacağız nasıl gülüyorlar. Hazır hediye kotasını yükseltmişken babama sataştım bugün yaw ucuna birde şöyle güzel bir yuvarlak Allah yazısını alsaydın yada ne bileyim bir cumhuriyet altını falanda olurdu diye adamcağız demezmi anamı zengin kocalar kovalıyordu sanki diye valla dedim öbür tarafta kim kovalıyor bilemiyorum
Yarın yada öbür gün tarhana yapımına başlayacağızbayrama kadar bitmiş olsun dedik.
Ya bende aynı durumdayım sıcaklardanmıdır nedir bütün gün uyuyasım geliyor ki dediğin gibi canım isteyince günlerce iki saatlik uykuyla bile durabiliyordum. Bence bu havalarda sahura kalkmalarda etkiliyorArtık ramazandan sonra inşallah yine düzene gireriz
Aslında doğru söylüyorsun şeytana uymamak lazım ama inan şu 13 senedir yaşadıklarım öyle böyle değil. Yeri geldi beni başka şeylerle bile suçladılar neymiş ben kim bilir neler yapmışımda oğlu beni almak zorunda kalmış, yok benim ne mal olduğumu biliyorlarmış falan tövbe ya Rabbim sanki Genel evden cıkmışım gibi bir hava yarattılarYeri geldi gavur bile dediler sırf türk vatandaşı değilim diye İnan bir kere bile sensin dememiştim o zamana kadar demeyede niyetim yoktu ama en son benim oğlumu boşa zaten seni istemedim yok işte sen boşanır çocuklarıda benim başıma atar af edersin totoşunuda açar hayatına bakarsın dediği günden sonra benim gözümde gram değeri kalmadı hiç birinin. O gün bir sürü hakarette etti ve yinede terbiyemi bozmadan anneciğim bak neden böyle yapıyorsun bizim yuvamı dağıtacaksın huzurumuz kalmadı diyebildim ancak. Hee en son tepemi attırdı ama o zamanda sadece sırf sana gıcıklık olsun diye oğlunu boşamıyorum demiştim yoksa inan şimdiye kadar 4 hatta 5 sene olmuştu boşanalı :26:
Sağ olsun karşı komşum ( manevi Annem diyorum artık ) aldı eşimide benide karşısına ve uzun uzun konuştu bizlerle. İnan sinir krizleri geçirdim o dönem sırf onlar yüzünden intihara bile kalkışmıştım.
Şimdi yine diyorum Allah inşallah karşılığını onada banada gösterecektir diye ama inan gözümde zerre kadar değeri yok. Terbiyesizlik yapmam o ayrı hatta son 2 senedir Anne kelimesini bile kullanmıyorum ona karşı çünkü en son küçük kızıma yeni hamileydim hepsi bir olup beni yargılamaya kalkıştılar efendim ben çok kötü bir gelinmişim onlara 1 bardak su bile vermemişim falan ki hepsi yalan evlendiğimizden beri yediğim kazıkların haddi hesabı yoktu.:26:
En çokda içime oturan biz nişanlıyken Annemler kiralarda oturmayın aklım sizde kalmasın acaba bu ay kirayı ödeyip ekmek paraları kaldımı diye ev alacaklarını söylediler. Şu an oturduğumuz evi gelip aldık ve ben evlendikten 4 ay sonra falan aynı apartmanda oturan mütayitten evi alırken KPnin 10 000 Mark bizim verdiğimiz paradan alıp aman gelin duymasın paraya ihtiyacım var ben onu sana taksitle öderim diyip eksik ödeme yaptığını öğrendimAdamcağız sözüne güvenip senette yapmamış ama tabi şahitleri vardı ve bana bir gün eşimle kavga ettiğimizde eşine dert yanmaya gidip sinirlerim boşalınca sinirden ağzından kaçırdı bu olayıda. Eşime söylediğimde yüzleştireceğim dedi ama KP ben kimseyle yüzleşmem diye konuyu kapatmıştı. Bir insan evladına nasıl böyle bir kazık atabilir hala anlamış değilim. Ölmeden evel asla hakkım helal etmem diyordum ama yaklaşık 8 ay evvel KP öldüğünde inan karısından ve kızlarından fazla üzüldüm ve hakkım helal olsun Allah nasılsa herşeyin hesabını soracak bari bende daha fazla yük olmayayım demiştim hatta günlerce Allahım sen herşeyi en iyi bilensin acaba nasıl hesap verecek diye kendi kendime düşünmüştüm.
Şimdi gelde bunlara birşey deme ama işte huyume tüküreyim diyemiyorum yinede. Hep niyetleniyorum ama ancak şakayla karışık daha yeni yeni birşeyler söylüyorum oda saygı ve terbiye sınırını aşmadan çünkü ses çıkarmadıkca daha beter yapıyorlar. Beni eşime dövdürmeye bile kalkıştılar geçmişte ama Allahtan eşimde Allah korkusu ve bana olan sevgisi büyükte onlara uymadı hatta demiş onlarada cesaretiniz varsa siz bunu banunun yanında da söylesenize diyebiliyor çünkü bir kere tek bir tokat dahi atsa asla dönüşü olmaz çünkü herşeye katlandım ama dayağa asla katlanamam
Gece gece herkesin canını sıktım kusura bakmayın ama üzerinden senelerde geçse bazı şeylerin acısı bir türlü insanın içinden çıkmıyorRabbim islah etsin ve gereken cezayi kendi tayin etsin ne diyeyim
Canım seninde dediğin gibi onlara en güzel cevap benim zayıflamamEvlendiğimde 52 kiloydum ve inan hepsi çok zayıfsın falan diye devamlı eleştiriyorlardı sonradan oğlumun yanında anası gibi duruyorsun bile dedi KV ki kilolu olduğum halde beni hep eşime kıyasla daha genç sanırlar Kadın beddua mı etti nedir şiştimde şiştim ama kararlıyım gerekirse kendimi zorlayıp paso spor yapacağım ve bu fazlalıklardan kurtulacağım küçük kızı şu anda 75 kiloymuş ve her fırsatta KV kızını çok zarif olduğunu söyler durur ki oda benim gibi boydan fakir Bende 70 kiloya düşüp ondan daha zayıf olmazsam banada banu demesinler
Kesin oda fesatlığından zayıflama derdine düşer
Evet dediğiniz gibi o tokatı bir an önce atmam şart
Bakalım ondan sonra ne bulacaklar eleştirmek içineşime acıkca diyorum ben annenden her türlü iftirayı bile beklerim hani bunun sevgilisi var derse bile şaşırmam diye maalesef adamcağız saçmalıyorsun annem namusunada dil uzatacak kadar küçülmez bile diyemiyor Yapar bende beklerim diyor
Şöyle fıstık gibi olup giyimimi de ona göre değiştireyimde bakalım ondan sonra nasıl kuduracak
Canım Alibeyköyde aslında çok uygun yerlerde oluyor düzenli olarak sahibinden'i ara ara takip et ben bazen bakıyorumda ihtiyaçtan çok çok ucuza ne evler satılıyorinan bende çalışsam hiç düşünmeden krediye girerdim ama şimdi tek maaş, borçlar birde iki çocuk cesaret edemiyorum
Umarım Rabbim gönlünüze göre olanı hayırlı olarak nasip ederaminnnnnnnnnnnnnn
kızlar ben geldim yine , minik kısçemle ziyaret edelim bakalım bizim 90+ topiğimiz ne alemdeymiş dedik ama her seferinde burda kadro değişiyo :)) olsun ama bende gelicem yakında 2 ayımız kaldı kızımla inşallah , şimdiden 95 oldumen son bu topikten 71 olmuştum napim bebişim sağlıklı olsunda annesi gene verir kilocukları dimi ? tek tesellim gebelik şekeri filan çıkmadı şükür . Sizler nasılsınız ? Yenacım sen nasılsın ? Bebeği olan arkadaşlardan bikaç öneri bekliyorum göğsümün yara olmaması için gerçekten işe yarıyacak birşey varmıdır ? yoksa bu göğüs ucu kremlerinden alıp kullanmaya başlıyimmi acaba ? ne dersiniz?
anam sorma o 40 kişilik iftarı bir abartmışım bir amartmışımkiii
giderken gece yersiniz diye yanlarına koyduğum halde hâlâa bitmeyen yemekler varbörekleri dondurucuya koydum , kızartmayı paylaştırdım pilavı paylaştırdım , zeytinyağlılardan gelinlere verdim çorbadan bir kâse dün üzüle üzüle döktüm, bir tabak tas kebabı var daha ordumu gelicek zannetmişim ne zaten ordu gibiydik beş masa olduk ama
Canım sen 71le mi hamile kalmıştın. 24 kilo aldın değil mi yanlış anlamadıysam. Ben de 65e düşünce bebek düşünüyorum ama 15 kilodan fazla almamam lazım. bu mümkün mü sence yoksa insan ister istemez çok yediği için fazla mı alıyoruz. Benim kabızlık, ülser gastrit sorunum da var. Kilo vermeden hamile kalırsam of ki ne of yandığımın resmidir
sağol canım ellerine sağlık..acaba puding yerine çikolatalı sos nasıl olur donmuyoya daha güzel olabilirmi acep =)) sadece bi fikir :26:
merhaba kızlar ya sabah yazıyordum güzel haberleri elektrikler gitti şansa. yazamadım. teyzem doğurdu sonunda ATAHAN bebişimiz geldi. erkekim yaa. hastanedeler hala annem refakatçi kalıyor. geliyim göreyim dedim eve geçince gel dedi evi temizle dedi ya. benim erkekim olmuş temizlik diyor ah annem ahh
normal doğum olmuş sağlıkları iyi. çok şükür rabbime. hepinize teşekkürler dualarınızı eksik etmediniz.
sedacım benim gel ya özlüyorum seni.
bu arada noluyor kızlarrrr milföyler hemideee milföylü profiteroller hemideeeeee bu topikte. cıkss cıksss olmadı böylee bensiz yenir mi yaaa
nice yıllara tatlım maşallah kocaaaa yıllar geride kaldı allah tounlarınızı görmeyi nasip etsin inşşşHadi gözünüz aydın
Rabbim analı babalı büyütsünİnşallah sende en kısa zamanda erkekini görürsün oyyyy bizim yerimizede cennet kokuluyu içine çeke çeke kokla
.Hıı bi de nurgul hamile mi onu merak ettim ben tatile çıkmadan önce regl olup olmayacağını bekliyordu.haydi iyi gecelrr hayırlı sahurlar
ceconun kayınvalidesi benimkinin aynısı bir ara eşimle küsmüştük 3 ay konuşmadık aynı evde sebeb ellimde kirli donlarını yıkadıgım kayınlarımdı iyiligin karşılıgı buymuş demekki dedim eşimi doldurup bana iftira attılar .eşimde saf gibi inanıyordu .ikizlerime hamile oldugumu duymuş benim yalan attıgımı söylemiş sözde ben mahsuz söylüyormuşumki eşim beni boşamassın .bana böyle şeyler söyleyen insanlar evime gelip bütün kışı bende geçirdiler sonuçta onlar yaşlı eşimin annesi babasıydı susup içime attım şimdide psikyatır tedavisi görüyorum.3 sene önce kendime ev yapıp geldim sobalı ev yeni ev soguk oluyor mecburen 2 soba kurdum tek bir odada birde mutfagımda baca vardı mutfaga soba kurdum büttün kışı ben eşim kızımla orda geçirdik ,resmen gece yerde donuyordum fayanslar buz gibiydi .onları odada ikizlerle yatırdım üşümesinler dedim ama halen beni sevmezler .yüz vermiyen eltim el üstünde taşınır bende yerlerde
ama kimse kimseye etmesin cezasını çekiyor ben sustum kendime yaptım ilaç bagımlısı gibi yaşıyorum
küçük görümcem evlendi 12 kişilik evde yaşıyor kaynanam üzüntüden kahroluyor ama benim çektiklerimin cezası gibi geliyor
21 yıllık evliyim kayınbabamın bana gelinlik giydirmemesi içimden çıkmıyor .bir gelin görsem özenirim ,neymiş efendim gelinlik giymek günahmış öyle diyen kayınbabam küçük eltime giydirdi ve dügününede gelmişti
ALLAH KIZLARIMA NASİP EDER İNŞALLAH
bana gönder bana afiyetle yiyeyim ohhhh okurken bile karnım doydu :) ellerine sağlık
Selam beybilerr
nassınızz ? benden iyilik aynen göçebe hayatıma devam ediyorum
eşim cumartesi askere gidiyor , yerleri ve ne kadar süre gidecekleri bu geceden sonra belli olacak diye bekliyoruz , çaktırmamaya çalışıyoruz ama ikimizde acayip bir ruh hali içerisindeyiz :18::18::18:
Rabbim hakkımızda hayırlısını versin inşAllahhh , nolur bizim için dua edin kuzularımm , herkesi öpüyorumm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?