Merhaba hanımlar :) Pek sık giremeyince geçmişi okumak uzun sürdü. Başımı biel kaşıyamadım, o yüzden pek sık giremedim.
Ev işleri iki günde yıktı beni, tarumar etti. Her şeye yetişmeye çalışmak çok zor oluyor. Oğluş bu kadar canavar olmasa, hiç durmadan dağıtmasa, ablası ile kedi köpek gibi dalaşmasalalar daha kolay gelirdi belki. Öyle ateş gibi bir yapım da yoktur benim, ağır tabiatlıyım, çok da detaycıyım of ki of. Sabah erkenden organik pazara gittik bugün; aldıklarımı yıkayıp yerleştirmek tam 2.5 saat sürdüHangi insan evladı semizotunun her bir yaprağını tek tek yıkar? Tabii sirkeli suda bekletilip 4 defa yıkandıktan sonra tek tek yaprakları yıkanıyor. Her su değiştirdiğimde yıkama kabını da sabunlayıp durulayıp yıkıyorum vb. Yaparken ben bile güldüm kendime, kafayı yemiş hanımlardan olmama çeyrek var. Takıntılarla daha güçlü savaşmam lazım sanırım :))
Beslenme dengem de alt üst durumda. Şiştiğimi hissediyorumYürüyüşler iyice yattı. Eylül gelsin artık lütfen... Hayatım bir düzene girsin istiyorum. Çocuklarımı okullarına göndereyim, sabah kendime ait 3 saate kavuşayım...
Sağol Nevinciğim. Olay olunca hemen çocuk doktorumuzu aradım, o da aynı ilacı söyledi (silverdin) sürmemiz için. Sonra iyi bir Doç. bulduk orada, babam o bölgede 15 yıl doktorluk yaptığı için çevresi çoktur, ona götürdük ertesi gün. İçinde gümüş olduğu için kararma yapabiliyormuş o ilaç diye başka bir karışım verdi. Sen kapkara oldu diye yazında o aklıma geldi. Sanırım güneş görmemesi gerekiyor bu ilacı süren kişinin. Umarım bizimkinde de iz kalmaz. Böylece kaldı gibi geliyor, pimpirikleniyorum... Uzun sürüyor demek iyileşmesi...
Özlem, bilmem bu mesajları okuyabilecek misin? Senin için en iyisini, hayırlısını diliyorum. Gönlünüze göre olur umarım her şey.
Çok geçmiş olsun yeğenine Banucuğum.
Çok geçmiş olsun. egedeniz yazmış zaten, ben de eklemek istedim. Konjonktivit olmuş herhalde bebiş, bu aylarda bazen inatçı olabiliyor, başıma geldiği için söylüyorum. Kızımda çocuk doktorunun verdiği damla bana mısın dememişti. Eğer damladan 2 gün içinde fayda göremezsen göz doktoruna götür bence. İnatçılaşıp kronikleştikçe daha zor geçiyor çünkü. Bir de bebek şampuanına ben şüpheyle baktım, bu tip kimyasallar göze zarar verebilir. Özel göz solüsyonları var; bu solüsyonlarla temizlemen gerekiyor çapaklı gözü. Eczaneden steril gazlı bez al, göz solüsyonu (ya da en kötü ihtimalle serum fizyolojik) ile göz temizliğini yap. Her temizlikten ve damla damlatmadan önce ellerini iyice yıkamayı unutma. Bizim 3 ay civarında olmuştu, epey uğraştırmıştı beni, sadece özel bir ilaca (antbiyotikli jel) yanıt vermişti.
Umarım seninki kullandığın damlaya hemen yanıt verir, çabucak geçer.
Geçmiş olsun canım. Kendi de korkmuş, sizi de korkutmuş ufaklık. Benim de başıma gelmişti, sizinki daha olaylı olmuş amam, ben kapının dış tarafından bıçakla çevirip kilidi açabilmiştim. Kızım 3 yaşındaydı o zaman. Sonra bir daha yaklaşmadı kilide. Ucuz atlatmışsınız gene de, banyo tehlikeli bir yer
Ayşe'den haber çıkmış nihayet :) Çok sevindim. Demek Ordu'ya yerleşiyorlar, zaten istiyorlardı. Artık bir süre gelemez herhalde Ayşe, herşey gönlünce olsun :))
Allahtan anneciğin yapmış, pastane işi şeyler daha kalorili ve zararlı oluyor. Ayrıca güllüoğlu hariç diğer baklavacılar içine şeker yerine mısır şurubu şerbeti koyuyor. Ama şimdi börek, baklava denmezki:))bu hafta o kadar çok yedimki valla hiç de tartılmadım,ne güzel 89 u görmüştüm ,ama kesin 1 kilo almışımdır.Annem su böreği ile baklava yapmış göndermiş 3 er 5 şer yedim valla
hiiiçç bayramlık falan düşünmüyorum sadece pardesü aldım öbürleri üzerimden düşmeye başladılar diyeaynen sana katılıyorum kiloları verip güzel giyinmek lazım,bayramlık alıcaktım içimden güzel birşey almak gelmedi sadece günlük giymeye 1 etek 2 tişort aldım
ben yememek için hiç tatlı yapmadım bu ramazan kavun karpuzla idare ettikfadimeciğim sende iyi kilo verdin haksızlık etme kendine...
Ben de orucun zayıflama aracı olarak görülmesini yanlış buluyorum açıkçası..
O yüzden her sene kilo alırım.))
Fakat bu yıl almadım sabitim hehe. çünkü tatlı yemiyorum bir iki kez yedim güllaç onun dışında yemedimm..
kolay gelsin canımucundan da olsa temizliğe başladım şükür ama şimdi moladayım :))
ah ah bende kızda yok odanın birini halletsin 140 mk. ev ama hiç niyetim yok temizlik yapmaya temizlik yaparsam köydeki ev bitmezben de aynı durumdayım nerden başlayım bilemedim kızlar kendi odalarını hallederler de işim kolaylar en azından
bu 89 iyi gelmedi bize bedii 89 u görünce yelkenleri suya indirdik bende tekrar 90 gördüm sankibu hafta o kadar çok yedimki valla hiç de tartılmadım,ne güzel 89 u görmüştüm ,ama kesin 1 kilo almışımdır.Annem su böreği ile baklava yapmış göndermiş 3 er 5 şer yedim valla
yememek için yapmamak lazımgünaydın kızlar, valla ben de bu ara fil gibiyim, ne bulsam yiyorum. ne elim boş duruyor ne ağzım. bir de çok yemeyim diye azar azar alıp odaya geliyorum, gidip gelirken usandım artık.
daficim şalvarın düşmesine sevindim inşallah benimde eteklerim düşerhiiiçç bayramlık falan düşünmüyorum sadece pardesü aldım öbürleri üzerimden düşmeye başladılar diyeönce olmak istediğim kiloya geleyim:44: sonra o kiloyu sabitleyim sonra giyim kuşam faslına geçeriz köye gidince giyim sorun olmuyor zaten çek ayağına bir şalvar tamam. bu hafta gittiğimde uzun zamandır giymediğim bir şalvarı giydim hooopp ayağımdan yere düştü hemen lastiğini sıkılaştırdım bu bayram giderken lastik götürcem.
ben yememek için hiç tatlı yapmadım bu ramazan kavun karpuzla idare ettikbunlar kendi bahçemizden deyip idare ettim
ama dünkü misafirlerim sözleşmiş gibi ellerinde baklavalarla gelince işler karıştıonun hatırı bunun hatırı iki dilim sofrada iki dilim çayın yanında etti dört dilim aslında onu telafi etmek için bugün koşubandını açmak lazım oldukca tozlanmıştı zaten şöööyyle bir tozunu alsammı neyapsam
kolay gelsin canım
ah ah bende kızda yok odanın birini halletsin 140 mk. ev ama hiç niyetim yok temizlik yapmaya temizlik yaparsam köydeki ev bitmezbiraz kirli olsunki adam rahatsız olsunda köydeki evi bayramdan sonra bitirsinde toparlayıp götüreyim köye yeni yeni eşyalar alıp temiz temiz sererim
bu 89 iyi gelmedi bize bedii 89 u görünce yelkenleri suya indirdik bende tekrar 90 gördüm sanki
Allahtan anneciğin yapmış, pastane işi şeyler daha kalorili ve zararlı oluyor. Ayrıca güllüoğlu hariç diğer baklavacılar içine şeker yerine mısır şurubu şerbeti koyuyor. Ama şimdi börek, baklava denmezki:))
Sölemesi ayıp benim annem de içliköfte, sarma yapıcak, ben de istanbuldan ona antep baklavası görütücem. Gözmün dönmemesi için kendime telkin etmem lazım
dikkat et 40 kilo ne demek bir insan çıkmış içinden nolur kilo alma ALLAHIM 25 KİLO VERDİGİM GÜNLERİ NASİP ETSİN İNŞALLAH BÖREK TATLI YEDİGİN ZAMAN DR TEKİ HEMEN ARDINDAN YADA ÖNCE 1 ELMA YADA ARMUR GİBİ ŞEYLER YİYİN DEMİŞTİ LİF ORANI YÜKSEK OLSUNKİ KANA KARIŞMA SÜRESİ UZASIN
[sıze=3]hiiiçç bayramlık falan düşünmüyorum sadece pardesü aldım öbürleri üzerimden düşmeye başladılar diyeönce olmak istediğim kiloya geleyim:44: Sonra o kiloyu sabitleyim Sonra giyim kuşam faslına geçeriz Köye gidince giyim sorun olmuyor zaten çek ayağına bir şalvar tamam. Bu hafta gittiğimde uzun zamandır giymediğim bir şalvarı giydim hooopp ayağımdan yere düştü Hemen lastiğini sıkılaştırdım bu bayram giderken lastik götürcem. [/sıze]
[sıze=3]ben yememek için hiç tatlı yapmadım bu ramazan kavun karpuzla idare ettikBunlar kendi bahçemizden deyip idare ettim
Ama dünkü misafirlerim sözleşmiş gibi ellerinde baklavalarla gelince işler karıştıOnun hatırı bunun hatırı iki dilim sofrada Iki dilim çayın yanında Etti dört dilim aslında onu telafi etmek için bugün koşubandını açmak lazım oldukca tozlanmıştı zaten şöööyyle bir tozunu alsammı neyapsam [/sıze]
[sıze=3]kolay gelsin canım[/sıze]
[sıze=3]ah ah bende kızda yok odanın birini halletsin 140 mk. Ev ama hiç niyetim yok temizlik yapmaya temizlik yaparsam köydeki ev bitmezBiraz kirli olsunki adam rahatsız olsunda köydeki evi bayramdan sonra bitirsinde toparlayıp götüreyim köye Yeni yeni eşyalar alıp temiz temiz sererim [/sıze]
[sıze=3]bu 89 iyi gelmedi bize bedii 89 [/sıze][sıze=3]u görünce yelkenleri suya indirdik bende tekrar 90 gördüm sanki[/sıze]
verirsin canım ama bana 40 kilo vermişim gibi gelmiyor çünkü uzun sürede verdim ben. Ayrıca hayat boyu dikkat etmezsem hopp gelir kilolar, sporu ne olursa olsun bırakmamam lazım. Yürüş bandıma bişey olmasın:)) çalışıyoken zor olucak ama yapacak bişey yok uykumdan yarım saat feragat edip yapmam lazım bu sporu
saatlerin müsait olsa burdaki fitness e gelirdin bedavadan belediyenin
saatlerin müsait olsa burdaki fitness e gelirdin bedavadan belediyenin
inşaAllah düşsünler canımdaficim şalvarın düşmesine sevindim inşallah benimde eteklerim düşer
börek tarifini vericenmi zayıfladıgımda yada ödül günümde yapayım
Allah daha çok vermeyi nasibetsin canımdikkat et 40 kilo ne demek bir insan çıkmış içinden nolur kilo alma ALLAHIM 25 KİLO VERDİGİM GÜNLERİ NASİP ETSİN İNŞALLAH BÖREK TATLI YEDİGİN ZAMAN DR TEKİ HEMEN ARDINDAN YADA ÖNCE 1 ELMA YADA ARMUR GİBİ ŞEYLER YİYİN DEMİŞTİ LİF ORANI YÜKSEK OLSUNKİ KANA KARIŞMA SÜRESİ UZASIN
inşaAllah düşsünler canım
böreği eskiden hamurunu kendimiz açar yapardık ama şimdi işin tembelliği var hem kaloriside daha düşük oluyor herhalde diye hazır yufkadan yapıyorum. tavuğu haşlayıp, kemiklerinden ayırıyorum , dideliyorum suyundanda üç dört bardak ayırıp buzdolabına koyup soğutuyorum. iki yufkayı arasını yağlıyarak üstüste seriyorum. didelenmiş tavuğuda barharatlayıp yufkaların üzerine seriyorum sonra yine arasını yağlıyarak iki yufka daha serip en üstünüde yağlayıp fırına sürüyorum. kızarınca çıkartıp, sıcakken soğutulmuş tavuk suyunu üzerine döküyorum sofraya getirirken kesip, üzerine sarımsaklı yoğurt döküyorum. görüntüsü daha güzel olsun istersen yufkaları yağlıyarak üst üste ser büyükce bir kâseyle kes tavuğu ortasına koyup kenarından tutup üst üste kapat tepsiye öyle diz servisi ve görüntüsü daha güzel oluyor.
ohooo diyet topiğinde tarifler uçuştu yine
[/COLOR][/SIZE]
anam sendedemi var büyük ev bizim evi temizleyinca anam aglıyor .eşime sordum kaç mk 170 mk dedi zaten badanacıyla eşim anlaştıktan sonra adam demiş ne biçim daire yapmışsın öldümYarın tam temizlicem kızlar evde yardım ederler
alışık olmadığın içindir yoksa neden yakışmasınBende bundan yapmıştım misafirlerime:)
Görüntü şahaneydi çokta beğenildi ama kıymalıyı tercih ederim ben.:)
Ellerine sağlık bu arada
Benimde adana şalvarım var..Eksik kalmıyayım değilmi.? :)) ÖZel olarak diktirdi bir arkadaşım benim için özeniyorum diye..Arada giyiorum evde dolanıyorum ama çok komik bir görüntü oluyor resmen yusyuvarlak top gibi bişi oluyorum...
Hiiç yakışmıyor bana.:)
Allah kolaylık versin canımÇok yoruldum ben yaww.. kollarım falan çok ağrıdı..Çamaşır astım şimdi dinleneyim biraz devam ederim tekrar..
Ne pişireceğimide bilmiyorum.
bizim gibi kalabalık aileyi küçük ev almaz canımBüyük evin derdide büyük oluyor değilmi.?
Ben hiiç şikayet etmeyeyim en iyisi evim küçük diye ''80mk.'' Daha çabuk bitiyor işler..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?