canım zaten diyetin en kötü yanı o. sabah ve öğlen kuvvetli yemeli insan. hatta kaçamak yapacaksa saat 15.00 e kadar yapmalı. ondan sonra ise hafif geçirmeli. salata kafi bence. öğleni salatayla geçirince protein ihtiyacı gerekiyor tabi. bizim kültürümüzde de proteini kebaptan, ağır kıymalı yemeklerden alıyoruz. akşam bunları yemek tehlikeli. en iyisi öğlen proteinli sağlıklı bir yemek, akşam üstü mide kazınınca bir küçük tost ya da diyet biskuvi. akşam da sadece salata çorba falan.
canım zaten diyetin en kötü yanı o. sabah ve öğlen kuvvetli yemeli insan. hatta kaçamak yapacaksa saat 15.00 e kadar yapmalı. ondan sonra ise hafif geçirmeli. salata kafi bence. öğleni salatayla geçirince protein ihtiyacı gerekiyor tabi. bizim kültürümüzde de proteini kebaptan, ağır kıymalı yemeklerden alıyoruz. akşam bunları yemek tehlikeli. en iyisi öğlen proteinli sağlıklı bir yemek, akşam üstü mide kazınınca bir küçük tost ya da diyet biskuvi. akşam da sadece salata çorba falan.
yok canım, son 1 haftaya kadar bildiğimiz klasik diyeti uyguluyordum.
ama motivasyon için diğer sayfalara girdiğimde bir bayanın karatay diyeti ile 10 ayda 50 kg. verdiğini okudum ve sadece karatay ile..
geçen hafta da kitabını aldım işte 5 gündür falan uyguluyorum. onda da hiç ekmek yok ssz
.....
tülin şahin'in bir kitabı vardı galiba "kral,prens ve fakir" diye.
o aklıma geldi.
o da kahvaltıyı kral gibi, öğle yemeğini prens gbi, akşam yemeğini ise fakir gibi yermiş.
..
Ekmek konusu hakkındaki düşüncelerim Taş devri diyeti ,Karatay diyeti, dukanı okuyunca değişti ;
şöyleki ; Bu hocalar ekmeği boş kalori olarak görüyolar ve karatay hoca da bunlardan gelen vitaminleri de kavrulmamış ve mümkünse yeni kırılmış fındık ,fıstık ,cevizle karsılanabileceğini söylüyor.
katil tabiikiii, hosgeldin ozaman aramiza, kac yasindasin kilon ve boyun kac ??
Of anamm sen süper spor yapiyorsun yaa nasil yapiyosun bunu :))
Bacaklarim ve kollarim benimde sIkilasmasini istiyroum, ama senin gibi spor yapamamkiii
spor salonuna gidiyosun dimi ????
ayse333, aramıza hoşgeldin.
ben buranın faydasını gördüm ve de daha da göreceğime inanıyorum.
güzel motivasyon oluyor ve de hesap verme endişesi, aynı diyetisyene hesap verir gibi :)
karatay yapacakmışsın sen de.. benim daha 1 haftam olmad bakalım cuma tartılnca görücem.
en azından 85.in altına inene kadar karatay'a devam etmek istiyorum.
tabii faydasını görürsem ve de dayanabilirsem.
eğer kolay kilo verebilirsem bu şekilde devam edicem yoksa gene klasik diyetlere dönebilirim. :44:
Arkadaşım yeni gördüm özür dilerim bana yazmışsın . Teşekkür ederim, hepinize acemilik kusuruma bakmayın. beğenenlere de teşekkür ederim,sevgiler. Bu işi Başarmamız lazım............
yasak listemi açıklıyorum
Ekmek
patates
pirinç
makarna
bulgur (Karatayda Az miktarda diyor ben insülini oynattığı için yemiyecem. )
ayse333, aramıza hoşgeldin.
ben buranın faydasını gördüm ve de daha da göreceğime inanıyorum.
güzel motivasyon oluyor ve de hesap verme endişesi, aynı diyetisyene hesap verir gibi :)
karatay yapacakmışsın sen de.. benim daha 1 haftam olmad bakalım cuma tartılnca görücem.
en azından 85.in altına inene kadar karatay'a devam etmek istiyorum.
tabii faydasını görürsem ve de dayanabilirsem.
eğer kolay kilo verebilirsem bu şekilde devam edicem yoksa gene klasik diyetlere dönebilirim. :44:
Arkadaşım yeni gördüm özür dilerim bana yazmışsın . Teşekkür ederim, hepinize acemilik kusuruma bakmayın. beğenenlere de teşekkür ederim,sevgiler. Bu işi Başarmamız lazım............
yasak listemi açıklıyorum
Ekmek
patates
pirinç
makarna
bulgur (Karatayda Az miktarda diyor ben insülini oynattığı için yemiyecem. )
işte bu yazdıklarını 5 gündür ağzıma koymuyorum. sanırım bir tek dün türlüde 2-3 parça patates denk geldi, şimdi hatırladım.
bakalım artık ak koyun kara koyun cuma günü belli olacak
..
Anladım canım. Yalnız bilmen gerekir ki bunları zayıfladıktan sonra hayatına tekrar soktuğun anda farketmeden kilo almaya başlarsın. Yani ben hayat boyu bu şekilde beslenemem ama tabi herkes ben gibi oalcak diye birşey yok.Tabi hızlı kilo verdireceği kesin karbonhidrat olmadan beslenmenin. Umarım istedğin sonuca sağlıklı bir şekilde ulaşırsın. Hızlı bir şekilde demiyorum önemli olan sağlık değil mi:))yok canım, son 1 haftaya kadar bildiğimiz klasik diyeti uyguluyordum.
ama motivasyon için diğer sayfalara girdiğimde bir bayanın karatay diyeti ile 10 ayda 50 kg. verdiğini okudum ve sadece karatay ile..
geçen hafta da kitabını aldım işte 5 gündür falan uyguluyorum. onda da hiç ekmek yok ssz
.....
Bu arada omega 3 almaya başladım 2 gündür.
Balık yağı kapsülleri şeklinde.
..
canım zaten ekmek bağırsaklar için gerekli. ben sadece akşam yememeye çalışıyorum olabildiğince. sabah 2 dilim, öğlen 1 dilim, akşam çok açsam ve sadece salata yiyeceksem 1 dilim, onun dışında akşam yememeye çalışıyorum.
keşke 6 da yiyebilsek hep akşam yemeğini. ama ben şuan evde olduğum halde bile eşimi bekleyince 6,30u buluyor yemek. işe başlayınca daha fena. ancak akşam üstü işten çıkmadan saat 5 gibi tost yenirse akşam meyveyle geçiştirilebilir.
hatırlıyorum o kitabı. alıp okumuş, sonra da diğer bütün diyetle ilgili şeyler gibi amann deyip uygulamamıştım. baya da kilo verdi galiba kendisi galiba bu yöntemle.
ben geldim kızlaar.hepiniz iyisiinizdir inşallah.kızım tam 5 aylık oldu Eki Görüntüle 503601 Eki Görüntüle 503602 Eki Görüntüle 503603
ellerinizden öper teyzeleri:)
gelelim banaaa...malesefki kilo aldım 9o kilo oldum.hala emziriyorum.hepinizi öpüyorm
omega3 olarak hangi markayı aldın
hahahha se de beğenmedn pek bizim isimleri..hadi hadi itiraf et...
Derin ve Doğa unisex isimler bence herkese olur
peki benm yazdıklarımdan en çok hangileri hoşuna gitti
canım Duru düşündük biz..
aslında ben küçüklüğümden beri kızım olacak adını Nil koyacam derdim...
sonra eşim 3er tane belirle birini seçelim dedi..
kız isimleri olarak Duru,Nil,Tanem beğendiklerim...
erkekte bulamadık biz de...
kaç aydır düşünüyoruz 3 ü zor bulduk...
aslında lise de bende kız Nil,erkek Emir derdim..
ama Adını Feriha Koydum da vardıya Emir nefret ettim o uyuzdan,isimden de soğudum
sonra erkek isimleri olarak ta Doğa,Derin,Ulaş ve Batu bependiklerim..
ama teke inince kız Duru erkek Derin diye düşündük...
ama kv Duru sabunları,Duru çamaşır suyu diyip duruyor,delirtiyor
ismimi değiştirsek die düşünüorum akşamdan beri..o bile bunu düşünüp dalga geciyorsa herkes gecer..
ahhh gecmıor demek Kuran da..bak üzüldüm şimdi...
sonuna bise eklemek istemıyorum nedense..
çünkü ben kızlık soyadımıda tasıorum kızımda öle olursa çok uzun sıralı bir isim olmasını istemem(
eşim Ahu da olabilir dedi şimdi..kafa gittikçe karısıyr bizim..ama işte bu dünyanın diger tarafıda var..
Kuran da olması çok öenmli..
evet Tuana bizimde akrabamızda var..ama biraz yaramaz oluyorlar sanki
Çok teşekkürler sultan. 25 yaşındayım; 93 kiloyum ve 170 boyum var.
Benim diyetisyenim de kilo vermem durduğunda hızlandırmak için sadece 3 günlük ya protein diyeti verirdi( dukana benzer ama sabah ekmek var) ya da sebze diyeti verirdi. Sebze diyetinde yanında 1 dilim ekmek vardı ama. Ben sormuştum bunları uzun süre yaparsak zararlımı diye. Sakın öyle birşey yapma dedi, tek çeşit beslenmek çok zararlı demişti. Yani yeterli ölçüde protein de karbonhidrat da almak lazımmış.
işte karatay ile karbonhidrat alınıyor aslında . kuruyemişlerden, kurubaklagillerden.
ama tabii tek tip beslenme zararlı, o yüzden dukana hiç sıcak bakamadım ben.
karatay'da herşey var sadece boş karbonhidrat dediği undan yapılmış ürünler yok..
ama bakalım tabi ömür boyu elbette ki dayanamazsın. yani illa ki kek yerim, börek yerim ama işte şimdiye kadar olduğu gibi hergün hergün değil, ideal kiloma indikten sonra haftada 1-2 sapıtıp sonra gene oturttuğum beslenme düzeninde devam etmek istiyorum.
bakalım kısmet :)
..
Anladım canım. Hadi bakalım umarım başarılı olursun bu yolda. Ben depilaz makarna börek çörek yemiyorum gene olarak, kaçamak yaptığım zamanlarda çok az yiyorum bunlardan. Bazen de kepekli makarna yiyorum ama o zaman da günlük almam gereken ekmeği aza indiriyorum. Diyet listemde fındık leblebi de var ekmek de. Sadece patates pirinç pilavı hiç yemiyorum insülin direncinden dolayı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?