Ara ara hemen panik yapmasın
İnsan acemi olunca öyle oluyor ama normaldir
Ben büyük kızımda bir keresinde tekme atmıyor diye sabaha kadar uyanık kalmıştım hatta karnımıda ufak ufak dürtüyordum hani harekeet edecekmi diyeEşimi bile uyutmamıştım bak kalk bu çocuk hareket etmiyor diye oda gece yarısı cocuk uyuyordur yat uyu diyordu uyku sersemi
Ertesi gün öğlen 12ye kadar yine kımıldamayınca artık eşimi aradım başladım ağlayarak işte senin yüzünden kızıma birşey olursa seni yaşatmam diye bağırmayao an bir tekme geldi anlatamam senmisin babama bağıran hesabı
Tabi şimdi gülüyorum o zaman resmen krizlere girmiştimtabi yinede doktora gittik gündüz doktor nasıl gülüyor o daha ufacık çok yorgun düşmüştür uykucu bir kızın olucak demişti hatta doğruda çıktı bıraksam öğlene kadar uyur
Aklına kötü şeyler getiripte kendini germesin olmaz inşallah birşey
O sadece dua edip kuzucuğuyla bol bol konuşsuninan bebeğide rahatlatıyor anneyide
Canım sana kolay gelsin o yorgunluklada yemek bile yapmak küfür gibi geliyordur
Bir gün evvelden yapma imkanın olmazmı hani geldiğinde bulmuş gibi olursun
Pazar başlasan pazartesi hazır hesabı
Valla sorma kaçamak konusunda aynı fikirdeyimde benim huyum pis bir kere yapınca nefis nefis değilki kör kuyu anasını satayımha bire istiyor onun için ilk önce o kuyunun bir kısmını kapatayım sonra nasılsa dediğin gibi arada kaçamak olucaktır
Benim kızda maalesef benden beter birşeyin kökünü kurutmadan bırakmaz o yüzden almak istemiyorum bırak suç ortağı yapmak içinde hadi anne sensiz boğazımdan geçmez az sende ye diyor aanaaa bir bakmışsın bende canım istemiyorken bile bozuveriyorumo yüzden kesin kararlıyım çok krize girmediğimiz sürece uzak duracağız
Bak Cumartesi kızkardeşim şu meşhur Amcamla yengem yemeğe gelicekler yineeee şimdiden saydığı menüyü yaparsa benim 3 gün evvelden oruça başlamam lazım
Cumaya kadar kendimi tutmaya çalışacağım nasılsa cumartesi herşeyden az az yiyeceğim eee bunun tatlı faslıda var
Daha şimdiden tembihledim zaten kız tatlıyı sütlü tatlı yap bari hatta netten ona diyet tatlı tarifi arıyorumbari oradan zarar görmim
Selam kızlar :) Bu sabah Ankara'dan döndük. Sabaha karşı yola çıktık, biraz yolda ve eşimin işyerinde oyalandık gene de saat 10 bile olmadan da evde olduk. Üç günlüğüne de gidilse bir dünya iş çıkıyor, onlarla uğraşırken arada gelip gidip geçmişi okudum. Kilo veren arkadaşları tebrik ederim.
Azıcık düğün dedikodusu yapayım size :) Dedikoadu da denilemez gerçi de... Düğün güzel geçti, gelin (eşimin ortanca teyzelerinden birinin kızı) tam bir prenses gibiydi. Masum, çok güzel ve ipincecikti. Gelinliği de çok güzel durmuştu tabii. Düğün otelde yapıldı ve balo salonu kişi sayısına göre ufaktı, biraz ortam boğucuydu biraz da oğlum huysuzlandığı için ben pek eğlenemedim. Bilen bilir bizim düğünde bir elbise almıştım siyah beyaz, sonra başka bir elbise beğenince o gece elbisesi dolaba itilmişti. Onu bu düğünde giydim. iyi ki bizim düğünde giymemişim, eşim pek beğenmedi, göğüs kısmı çok kötü durdu gerçekten, içten iğneledim ama açılıp durdu ve gece boyu çok rahatsız oldum. Beni daha yaşlı gösteren bir modeldi üstelik. Bir de biraz kilo aldığım için kendimi daha şiş hissettim, düğünde yakınlarımız arasındaki en şişman insan bendim70'lerin ilk yarısına insem de en kilolu sıfatından kurtulamadım. Kızların çoğu 20'li yaşlarda o yüzden onları saymıyorum ama gelinler ve hatta teyzeler arasında da benim kadar kilolu olan yoktu. Pardon 50 yaşındaki bir teyzesi benim kadar var sanırım.
Neyse, kompleks yaptığımdan değil tabii ama daha gidecek yolum olduğunu güzelce hatırladım işte. Bu hafta eski düzenime geri dönmeye çalışacağım var gücümle. Kızımın okulu Çarşamba günü başlıyor, ondan sonra yürüyüşlerime dönüyorum. Vücudumu sıkılaştırmak ve bölgesel kilo vermek için de spor salonu alternatiflerini araştıracağım. Ama en önemlisi eski beslenme düzenime dönebilmem. Çok kötü bir yola girdim, kahvaltıyı es geçiyorum, yemek yerine ıvır zıvırla (abur cubur değilse de meyve-peynir vb.) öğün yapıyorum falan...
Canım, sen bu çağrıyı yaptığın zaman ben çoook uzaklardaydım :) Ama duysam da çoşku yaratabilemezdim, o ööööle bir seferlik bir durumdu. Yakalayan yakaladı iştePek de merak uyandıracak bir durum yoktu zati Hem bikinili değil mayolu, ben bikiniyi en son 12 sene önce balayında giymiştim maalesef. Artık o defter kapandı benim için
Eh bu kadar tezahürata düğün resmi eklerim ben de, yerini tutar mı?
Banuş, çok sevindim kararını güzelce uygalamana. Ama senin kocanın her an kaytarabilirmiş gibi bir havası var sanki? Öyle olsa bile sen tek çık, tak kulaklıklarını, müziğini dinleye dinleye yarım saat yap yürüyüşünü, sakın bırakma. Kızına da benden çocamaaan tebrikler. O da çok güzel gidiyor maşallah.
** alakası yok ama sıcak suya bal koydum diye yazmışsın ya, bilinenin aksine bal sıcak hiçbir içeceğe karıştırılmamalıymış. Babam bana söylemişti ben internetten de baktım sonra, tüm besin değeri, enzimler ve minareller öldiüğünden sadece glikoz (şeker) kalıyormuş geriye. En fazla 40 derece civarında sıcaklığa konulmalıymış. Mutlaka içmek istersen ılık suya koy canım :) Hatta ben senin yerinde olsam bazı günler 2 adet günkurusu 2-3 adet çiğ badem atardım ağzıma. Sabah metabolizmayı çalıştırmak ve vücuda "ben uyandım" demek için, bağırsaklarını da çalıştırmak için iyi bir alternatif.
Ben de aynı şekilde etkilendim. Tamamını izledim ve çok üzüldüm. Böyle belgesel gibi izlemek oldukça etkili oluyor, şurada burada okuyor ya da duyuyoruz ama gözünle görmek başka. O boyutta olmasa da benzeri durumlarda kaldığım örnekler geldi aklıma. Eğilip bağlamak işkence olduğu için hep cırt cırtlı yakkabı aldığım, bağlayamadığım, şakır şakır terlediğim, arabalara sığışamadığım (öne oturtuluyordum genelde) zamanlarDaha da kötüye gidebilirdim, ucu kaçınca yakalamak çok zor oluyor.
Kadıncağız o kadar eziyet çekmiş, çok çok daha iyi bir konuma gelmiş ama gerçek bir geriye dönüş mümkün olmuyor işte. Acı veren birçok ameliyat, iyileşme süreçleri -ki birinde 3 aydan uzun hastanede yattı, hiç çıkamadı- hayatından gidenler, gene de fiziksel olarak çökmüş bir görünüm( Duruş ve yürüyüş bozukluğu hala acı içinde olduğunu gösteriyor zaten. Morbid obez haline gelmeden bu gidişe dur demeye çabaladığımız için şanslıyız aslında. Çok daha az zararla atlatabiliyoruz, az biraz sarkma ne kadar öenmsiz göründü gözüme bu videoyu izlerken.
Bu arada videodaki ağırlık ölçü birimi Libre sanırım canım. Yani Melissa 635 kilo değil de 635 Libre olmalı. Bizim ağırlık ölçümüzle takribi 288 kilodan 90 kilolara kadar düştü, yaklaşık 198 kilo verdi
Yedigin seylerin kalorisini internettenmi hesapliyorsun canim ?
şu leslie yi bende yapayım bari yaaa
Selam kızlar :) Bu sabah Ankara'dan döndük. Sabaha karşı yola çıktık, biraz yolda ve eşimin işyerinde oyalandık gene de saat 10 bile olmadan da evde olduk. Üç günlüğüne de gidilse bir dünya iş çıkıyor, onlarla uğraşırken arada gelip gidip geçmişi okudum. Kilo veren arkadaşları tebrik ederim.
Azıcık düğün dedikodusu yapayım size :) Dedikoadu da denilemez gerçi de... Düğün güzel geçti, gelin (eşimin ortanca teyzelerinden birinin kızı) tam bir prenses gibiydi. Masum, çok güzel ve ipincecikti. Gelinliği de çok güzel durmuştu tabii. Düğün otelde yapıldı ve balo salonu kişi sayısına göre ufaktı, biraz ortam boğucuydu biraz da oğlum huysuzlandığı için ben pek eğlenemedim. Bilen bilir bizim düğünde bir elbise almıştım siyah beyaz, sonra başka bir elbise beğenince o gece elbisesi dolaba itilmişti. Onu bu düğünde giydim. iyi ki bizim düğünde giymemişim, eşim pek beğenmedi, göğüs kısmı çok kötü durdu gerçekten, içten iğneledim ama açılıp durdu ve gece boyu çok rahatsız oldum. Beni daha yaşlı gösteren bir modeldi üstelik. Bir de biraz kilo aldığım için kendimi daha şiş hissettim, düğünde yakınlarımız arasındaki en şişman insan bendim70'lerin ilk yarısına insem de en kilolu sıfatından kurtulamadım. Kızların çoğu 20'li yaşlarda o yüzden onları saymıyorum ama gelinler ve hatta teyzeler arasında da benim kadar kilolu olan yoktu. Pardon 50 yaşındaki bir teyzesi benim kadar var sanırım.
Neyse, kompleks yaptığımdan değil tabii ama daha gidecek yolum olduğunu güzelce hatırladım işte. Bu hafta eski düzenime geri dönmeye çalışacağım var gücümle. Kızımın okulu Çarşamba günü başlıyor, ondan sonra yürüyüşlerime dönüyorum. Vücudumu sıkılaştırmak ve bölgesel kilo vermek için de spor salonu alternatiflerini araştıracağım. Ama en önemlisi eski beslenme düzenime dönebilmem. Çok kötü bir yola girdim, kahvaltıyı es geçiyorum, yemek yerine ıvır zıvırla (abur cubur değilse de meyve-peynir vb.) öğün yapıyorum falan...
Canım, sen bu çağrıyı yaptığın zaman ben çoook uzaklardaydım :) Ama duysam da çoşku yaratabilemezdim, o ööööle bir seferlik bir durumdu. Yakalayan yakaladı iştePek de merak uyandıracak bir durum yoktu zati Hem bikinili değil mayolu, ben bikiniyi en son 12 sene önce balayında giymiştim maalesef. Artık o defter kapandı benim için
Eh bu kadar tezahürata düğün resmi eklerim ben de, yerini tutar mı?
Banuş, çok sevindim kararını güzelce uygalamana. Ama senin kocanın her an kaytarabilirmiş gibi bir havası var sanki? Öyle olsa bile sen tek çık, tak kulaklıklarını, müziğini dinleye dinleye yarım saat yap yürüyüşünü, sakın bırakma. Kızına da benden çocamaaan tebrikler. O da çok güzel gidiyor maşallah.
** alakası yok ama sıcak suya bal koydum diye yazmışsın ya, bilinenin aksine bal sıcak hiçbir içeceğe karıştırılmamalıymış. Babam bana söylemişti ben internetten de baktım sonra, tüm besin değeri, enzimler ve minareller öldiüğünden sadece glikoz (şeker) kalıyormuş geriye. En fazla 40 derece civarında sıcaklığa konulmalıymış. Mutlaka içmek istersen ılık suya koy canım :) Hatta ben senin yerinde olsam bazı günler 2 adet günkurusu 2-3 adet çiğ badem atardım ağzıma. Sabah metabolizmayı çalıştırmak ve vücuda "ben uyandım" demek için, bağırsaklarını da çalıştırmak için iyi bir alternatif.
Ben de aynı şekilde etkilendim. Tamamını izledim ve çok üzüldüm. Böyle belgesel gibi izlemek oldukça etkili oluyor, şurada burada okuyor ya da duyuyoruz ama gözünle görmek başka. O boyutta olmasa da benzeri durumlarda kaldığım örnekler geldi aklıma. Eğilip bağlamak işkence olduğu için hep cırt cırtlı yakkabı aldığım, bağlayamadığım, şakır şakır terlediğim, arabalara sığışamadığım (öne oturtuluyordum genelde) zamanlarDaha da kötüye gidebilirdim, ucu kaçınca yakalamak çok zor oluyor.
Kadıncağız o kadar eziyet çekmiş, çok çok daha iyi bir konuma gelmiş ama gerçek bir geriye dönüş mümkün olmuyor işte. Acı veren birçok ameliyat, iyileşme süreçleri -ki birinde 3 aydan uzun hastanede yattı, hiç çıkamadı- hayatından gidenler, gene de fiziksel olarak çökmüş bir görünüm( Duruş ve yürüyüş bozukluğu hala acı içinde olduğunu gösteriyor zaten. Morbid obez haline gelmeden bu gidişe dur demeye çabaladığımız için şanslıyız aslında. Çok daha az zararla atlatabiliyoruz, az biraz sarkma ne kadar öenmsiz göründü gözüme bu videoyu izlerken.
Bu arada videodaki ağırlık ölçü birimi Libre sanırım canım. Yani Melissa 635 kilo değil de 635 Libre olmalı. Bizim ağırlık ölçümüzle takribi 288 kilodan 90 kilolara kadar düştü, yaklaşık 198 kilo verdi
Hanımlar o video'yu nasıl aratırım.Ben de izlemek istiyorum. 635 kilo diyince şok oldum umutun da dediği gibi 635 kilo değil o. Zaten o kadar kilolu bir insan yaşamaz sanırım. Benim de en büyük korkum morbit obez olmaktı. İnsann 100 kiloyu geçince çok endişeleniyo bu durumdan. İzlemedim ama anlattıklarınızdan çok etkilendim
Canım hoşbulduk. Düğün için gittik Ankara'ya, çok kısıtlı vakit olduğu için Ankara'lı arkadaşkara ses etmedim :)) Yoksa ben de buluşmayı çok isterdim. Ama eşimin orada akrabaları çok, kayınvalidemlerin de kışlık evi orada, yılda birkaç kere geliyoruz yani oralara :) Bir sonraki sefere inşallah.Umuttcum hoş geldin,bende ankaradayım keşke görüşebilseydik
çok güldüm cahillik böyle birşey işte bende 635 kilo diyorum,kadın zayıflıyor kadına bakıyoruz inanılmaz ince eşim de diyoki yazık ya diyo 450 kilo verince gözümüze zayıf geliyo ama hala 200 kilo diyor,ay çok güldümmmmmmmmmmmmmmm
Aynen ben de senin gibiyim. Heves var da eylem yok. Neden böyle olduk anlayamadım. Bu düğün bir motivasyon olur sanmıştım, pek umurumda olmadı. Son gün bile pideleri yedim herkesle beraber. Ben kaçamaklardan fazla bozulan düzenime yanıyorum. Öyle bir düzen oturtmak neredeyse 2 yılımı almıştı, 2-3 haftada bozuluverdislm kizlarrr
yenacim bu cumada beni ayni yazarmisin buyuk kizi uzaktaki hastaneye goturcem cuma gunu erkenden cikcaz ecden benimde isime geliyor cunku kilo aldim offf cok sinir oluyom kendime verdiklerimi aliyom bu gun sekerli seyleri yememe karar verdim ne zaana kadar dayanabilcem bilmem tatilden onceki yeme seklimi istiyoml
ceceom spora baslamana cok sevindim benim hic spor hevesim yok nasil verceksem kilolari
sultancim benim ev drum kan aldirirken hic acitmiyor bende acitmadiniz dedim birkeresinde ne cevap verse ben bayanlara davranmasini iyi bilirim diyor
umutcum aman ha sen topla kendini yoksa anlamadan aliveriyoruz verdiklerimizi
bende verme heveside hic yok tmm vermek iytiyom ama heves yok
Net ve güzel çıkan tek bir resim bile yoktutmaz mı, sabırsızlık bekliyoruz.
Hanımlar o video'yu nasıl aratırım.Ben de izlemek istiyorum. 635 kilo diyince şok oldum umutun da dediği gibi 635 kilo değil o. Zaten o kadar kilolu bir insan yaşamaz sanırım. Benim de en büyük korkum morbit obez olmaktı. İnsann 100 kiloyu geçince çok endişeleniyo bu durumdan. İzlemedim ama anlattıklarınızdan çok etkilendim
Canım hoşbulduk. Düğün için gittik Ankara'ya, çok kısıtlı vakit olduğu için Ankara'lı arkadaşkara ses etmedim :)) Yoksa ben de buluşmayı çok isterdim. Ama eşimin orada akrabaları çok, kayınvalidemlerin de kışlık evi orada, yılda birkaç kere geliyoruz yani oralara :) Bir sonraki sefere inşallah.
Ayrıca eşin de sen de kilo olarak değerlendirmekte haklısınız, hiç alakası yok cahillikle :)) Öyle şartlanıyoruz ki ve şişmanlığın derecesi o kadar fazla, o kadar sarkan deri var ki insan ölçü algısını yitiriyor. 300 kilo mu, 500 kilo mu ucunu kaçırıyorsun bir süre sonra. Ben de tartıda o rakamları görünce bir an kilo olarak düşündüm, sonra aklıma geldi, pound=libre olabileceği. Merakımdan video boyunca da ağırlık çevirme programında çevirip durdum, hususi uğraştım yani öyle buldum sonucu :))
Aynen ben de senin gibiyim. Heves var da eylem yok. Neden böyle olduk anlayamadım. Bu düğün bir motivasyon olur sanmıştım, pek umurumda olmadı. Son gün bile pideleri yedim herkesle beraber. Ben kaçamaklardan fazla bozulan düzenime yanıyorum. Öyle bir düzen oturtmak neredeyse 2 yılımı almıştı, 2-3 haftada bozuluverdi(
Net ve güzel çıkan tek bir resim bile yokPöffff. Gene de uğraşıp yükleyeceğim ama söz verdim bir kere. En geç yarına yüklerim 1-2 resim :)
Özlemciğim, geçmiş sayfalarda Sultan paylaşmış bu videonun linkini, şuradan izleyebilirsin: My 600-lb Life Melissa's Story - YouTube
selam tontişlerimm
2009 un şubatında glmiştim ilk buraya sonra bıraktım
geri geldim
tekrar bıraktım
yani hiç bir zaman istkrarlı biri olmadım bu kilo verme olaynda
arada bir girer yorumlara bakar eskilerden
kim var diye inceler giderim
9 agustosta 115 kilo ile tüp mide ameliyatına girdim
çok şükür 3 gündür evimdeyim
iyiyim
aranıza ugramak istiyorum sıksık
durumumu bildirmek için
grşzmk üzere
Umutcuumm düğünlerin aranan ismi oldun şekerim sen yaaa
haber vereyim dedim 98.900 sabah tartıldım.
slm kızlar. bu haftanın en çok kılosunu kımın verdığını göremedım. geçmişe hızlıca baktım ama herseyı okuyamdım. bu hafta dıyet gıttı.spor gıttı. kayınvalıdemı hastahaneye yatırdık. kadın oturduğu yerde felç geçirdi. ilk yardım olrak aklınızda olsun felç geçirdiğini anladığınız kişiye hemen buz gıbı duş aldırın ve o bolgeye buz koyun. görumcem öyle yaptı doktorlar çok ıyı yapmışsınız dedıler.ve kayınvalıdem kurtuldu. ama halen gözetımde tutuluyor. sabah okula gıdıyorum. öğlen ve akşam hastaneye yemek gonderıyorum. yemekler çok kotuymuş. bebeğime bakan görumcem de onun yanında. ayy bu hafta benı çok erken oldu ama ızınllı olcam herhalde..(
ne guzelde başlamıştım kılo vermeye..........
Canım tebrik ederim, yaklaşık 20 kilo vermişsin yaklaşık 2 aylık zaman zarfında, yanlış anlamadım değil mi? Bu ameliyat sonrası kilo kaybı nasıl ön görülüyor, merak ettim? Çok hızlı kilo kaybı olabildiğini duymuştum. Tüp mide gastrik sleeve denilen ameliyat değil mi, gastrik bypass ile aynı şey mi?
Umarım sağlıkla kilolarını verir, hedefine kavuşursun...
sultancim benim ev drum kan aldirirken hic acitmiyor bende acitmadiniz dedim birkeresinde ne cevap verse ben bayanlara davranmasini iyi bilirim diyor
Umuttcum hoş geldin,bende ankaradayım keşke görüşebilseydik
çok güldüm cahillik böyle birşey işte bende 635 kilo diyorum,kadın zayıflıyor kadına bakıyoruz inanılmaz ince eşim de diyoki yazık ya diyo 450 kilo verince gözümüze zayıf geliyo ama hala 200 kilo diyor,ay çok güldümmmmmmmmmmmmmmm
slm kızlar. bu haftanın en çok kılosunu kımın verdığını göremedım. geçmişe hızlıca baktım ama herseyı okuyamdım. bu hafta dıyet gıttı.spor gıttı. kayınvalıdemı hastahaneye yatırdık. kadın oturduğu yerde felç geçirdi. ilk yardım olrak aklınızda olsun felç geçirdiğini anladığınız kişiye hemen buz gıbı duş aldırın ve o bolgeye buz koyun. görumcem öyle yaptı doktorlar çok ıyı yapmışsınız dedıler.ve kayınvalıdem kurtuldu. ama halen gözetımde tutuluyor. sabah okula gıdıyorum. öğlen ve akşam hastaneye yemek gonderıyorum. yemekler çok kotuymuş. bebeğime bakan görumcem de onun yanında. ayy bu hafta benı çok erken oldu ama ızınllı olcam herhalde..(
ne guzelde başlamıştım kılo vermeye..........
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?