Canım bılgısayar sektörü çok geniş. Senin eşin buyuk ıhtımal yazılımcıdır. 100e yakın farklı teknoloji var. Önemlı olan senın hangı konuda uzmanlaştıgın. Senin eşin itü mezunu olduğu için ve mesleğinin eri olduğu için çok iyi firmalarda yüksek maaşla çalışıyordur. Ben test mühendisiyim canım. Kimse 3 yıllık meslek tecrübesinden sonra sen gel biz seni bu konuda deneyimsiz olarak alalım demez.Nasıl başladıysan nerde ne konuda iş bulduysan o şekilde gider. Benim çalıştığım telekom sektöründe mesai saati sabah 5 akşam 6 olan bir kurum yok. Eşinin çöalıştığı huawei'de çalışan ama proje bitince işine son verilen arkadaşım var. Yani kısacası senin eşinde bulunan özellikler herkeste yokki iyi şartlarda çalışıyor. Demek istediğimi anlatabilmişimdir umarım. Mesela bi teknoloji var j2ee diye, bunu bilen türkiyede çok az, sen bunda uzman olursan çok iyi yerlerde çok iyi maaşlarda çalışırsın. Erkek için mükemmel bir meslek o konuda ben de hemfikirim. ama inanki uzaktan gözüktüğü gibi değil, ben 1.5 sene sağlığımdan ödün vererek çalıştım.
Bence senin mesleğin de çok güzel. Kendi büronu açma fırsatın olmazmı. aklında olsun eger bankalara girebilirsen çok iyi maaş verıyorlar. ayrıca dıyelım kendı buronu actın sonra kapattın.sicil numaran mı ne oldugu ıcın sonradan sana atanan ıslere gıdebılıyosun yanı serbest calısabılıyosun. esımın kuzenı o sekılde yapıyor. yıllık baya bı para bırıkıyo hesabında. devlet yatırıyo o parayı sana. Daha basındasın umarım guzel bı yerde baslangıc yaparsın.
anlıyorum canım, dediğin gibi çok geniş alanlı bi meslek. ya ama test mühendislerinin daha çok kazandığın söylüyor eşim, hatta kuzenimin eşi de bilgisayar mühendisliği mezunu( o da sakarya üni), o da teste yöneldi ve memnun aslında. ama dediğin gibi nerden başladığın çok önemli. inşallah gönlüne göre, rahat edebileceğin bir iş bulursun canım.
ben stajyerken sürekli duruşmalara giriyordum. temmuzun, ağustosun sıcağında gün içinde pazarlamacı gibi gezmediğim kapı kalmıyodu metrobüsle, otobüsle. ve o günden beri benim için iyi iş tanımı klimalı ortamda masa başı iş olarak değişti. çok yüzeysel ama hakikaten istediğim iş maaşı da az olsun ama insan gibi koşullarda olsun. çok özeniyordum o yüzden bilgisayr mühendislerine falan.
canım kendi büronun ayrı ayrı derdi var. çevren olması lazım, ya da icra dosyası alacan topluca. hepsi ayrı dert. ve rekabet ortamı o kadar vahşi ki, zaten büyük hukuk büroları bütün köşe başlarını kapmış. kirasını ödeyemeyen avukatlarla dolu ortalık canım. eşinin kuzeni de muhtemelen cmk yapıyordur, aslında benim de aklımda o son bikaç haftadır. topluca alıyorsun o parayı, yıl sonunda iyi birikiyor. evde oturmaktan iyidir tabi.
Allah hepimizin gönlüne göre versin inşallah. kadın için çalışmak ayrı zor, çalışmamak ayrı zor.
Bu gün öğle yemeği için biraz geç kaldım ,13*48 itibariyle öğle yemeğimi yemiş bulunmaktayım.
Kepekli sandviç ekmeğinin içine tavuk ve bol marul,yanında ayran
canım senmıydın esınle aynı yerde calısan. Siz ankaradasınız değil mi? Sende mı programcısın canım. Aynı yerde calısıyorsanız nasol bir duydu merak edıyorum. Hergun görüyosun demi. Aynı yemegı yıyoruz felan demıstın sanırım. şirkette sulu yemek olmuyomu canım
hayatım ben satış pazarlama müdürüyüm,6 senedir aynı iş yerinde çalışıyoruz,artık baymaya başladı,konuşacak bir şey bulamıyoruz,şirket yemek çeki veriyor,hergün dışarıdan yiye yiye zaten bu kilolara geldim,dediğin gibi kredi çekip kendi işimizi kuralım,bende artık 15 yıldır başkalarının işinde çalışmaktan yılda sadece 2 hafta izin kullanmaktan,(grçi bu yıl 3 haftaya çıktıda) bıktım.bu yüzden güzellik uzmanlığı kursuna gidiyorum elim de yatkındı,bu gün mesela iş yerinde arkadaşın kaşını bıyığını aldım,geçen bir arkadaşa manikür yaptım,bu iştede çok para var ,benim sürekli ağda için gittiğim kız 26 yaşında 8 senedir bu işi yapıyormuş,altına son model arabasını evini almış,valla giydiğini biz giymiyoruz.
bende bu leslie yi indiremedimKızlar bu leslie yaparken kadın bi ip kullanıyo ya nerden alırız onu. İpsiz yapıyorum ben sanki ip varmış gibi
bende bu leslie yi indiremedim
canım ben ciddi ciddi düşünüyorum valla. Başkası için kendimi yıpratacağıma kendim için yıpratırım diyorum. Eşim dalga geciyor, diplomanı asarsın dükkanına diyor:)) zaten bir işe yapamıyo bari duvarda durur ne var dedim. Türkiyede eğitim sistemi o kadar saçmaki. Ben mesel selçuk mezunuyum, resmen elektronik müh gibi okuduk biz. Hoca yoktu çünkü. Bilgisayar eğitimi verecek hoca olmadığı için ne kadar alakasız ders varsa verdiler bize. Hatta inşaat mühendisinin aldığı dersleri aldık. O yüzden çok da kıymeti yok o diplomanın gözümde
senin mesleğinde çok güzelmiş canım. çalışma saatlerin yoğunmu peki. 15 yıldır çalışıyorum demişsin, çok erken başladın demekki çalışmaya. Maşallah diyorum sana. Güzellikişine merakın varsa en güzelini yapıyosun canım.bakarsın açarsın kendi yerini
[sıze=3]kızlar en iyi meslek benimki sanırım
Işverenim ama işyerinin kapısından girdiğim yok
Yıllardır ehliyetim var hiç kaza yapmadım
Eşim getiriyor ben yiyorum
Kızdığım zamanda '' kızdırma beni maaşına zam işine son veririm '' diyorum[/sıze]
Canım biz illallah ettik sen bilg mühendisi olucam diyosunKesinlikle yanlış bilgi canım test muhendısı ıyı maasla calısmıyor. Eşinin kuzenını bılemem ama en dusuk maaşları bız alıyoruz.Belki 20-25 kere mülakata gitmiş biri olarak ve 3 farklı yerde çalışmış biri olarak söylüyorum bunu.Yazılımcının yaptığı işi test ediyoruz, test etmek için test senaryoları yazıyoruz. Ben sımdı sana ne desem de etraftan duyduklarınla ve eşinin durumuyla değerlendiriceksin. Benim çalıştığım şirkette 8 kişi çok samimiydik. -4. katta çalıştık 1.5 yıl. Asla normal mesai saatince çıkmadık.Ben bayramda biletimi almış yola çıkacakken gidemezsin dediklerini bilirim son gün. Eşimin ailesinin yanına eşimi tek gönderdim düşün. Benim çevremde memnun olan bir bayan yok ama belki iyi bir üniversiten mezun olsaydım, iyi bir şirkette kendimi geliştirecileceğim bir işte çalışsaydım farklı olurdu herşey.
Bak sana ne diycem. Mesela sizin meslekte de icra avukatlığı diye birşey var. eşimin kuzeni ve eşi avukat. Onlar o işi yaptılar. Yaptıkları da kişiyi arayıp icraya geliceklerini bildiriyolardı.Bir de dosyaları takip ediyolardı. Resmen sekreter gibiyiz diyolardı. Mesela onlara da az maaş verıyolardı. Başka bir alanda çalışsak daha yüksek alırız diyolardı. Yeni mezunlarıu alıyolarmış genelde icra avukatlığına.İşte aynı benım yaptıgım iş gibi nitelik istemeyen bir iş bu da. O yüzden nerden başladığın çok önemli canım.Sonra eşi allahtan torpille bankaya girdi. Baya iyi maaş alıyo bankada. Bayan olan eşimin kuzeni de avukatlıgı bıraktı, 31 yasında tekrar unıversıte sınavına gırdı,sımdı marmara unıversıtesı zıhın engellıler ogretmenlıgınde okuyor. Hem de 4 yasında oğlu var. Kiminin hayalini süsleyen avukatlığı istemedi kız. Demekki insanların hayattan bekledikleri değişebiliyo
Herkes mesleğinden şikayetci anacım. Gelin bankadan kredi çekelim esnaf olalım. Kendi işimizin patronu olalım kızlar. birlikten kuvvet doğar değilmi:))Zaten bu gidişle ev hanımı olacam. Ya da bırakıp herşeyi eşimle kanadaya göçmen olarak gidicez
Kızlar bu leslie yaparken kadın bi ip kullanıyo ya nerden alırız onu. İpsiz yapıyorum ben sanki ip varmış gibi
[
arap bacının nasıl olduğunu nerden biliyorsun
epilasyon aletiniz yokmu kızlardolunayı takip edin dolunayı gördünüzmü iki gün içinde epilatörle alın arkadanda limonu tuza batırıp sürün kısa sürede azalır hemde zayıflar ben yıllardır bu planı uygularım koltuk altlarımd üçbeş tane birşey kaldı
2 gündür artık son seviyeye çıktı. kolumu kaldıramıyorum. ben de yiyeyim kuru üzüm, olur faydası kesin.
ben avukatım, stajımı yapmıştım ama ruhsatımı almam evliliğimin başına denk geldi. iş tecrübem yok. tecrübe olmayınca da o kadar komik ücretler teklif ediyorlar ki.. özel sektör hakikaten çok yoruyor, emeğinin karşılığını alamıyorsun. umarım senin çalışma koşulların daha iyidir.
Günaydın hanımlar herkes iyidir umarım
Ben dün gece ara öğünümde fazla kaçırdım. Meyve ve fındık yedım ama sonra gözüm döndü 3 kaşık kadar keğekli makarna yedim. Bunları saat 9.30 gibi yedim ama 2de yattım.
Bugün biraz canım sıkkın. Beklediğimiz bişey vardı o olmayınca çok canım sıkıldı. Şanssızlıklar geldimi üst üste geliyor
İş konusunda ben de birşeyler söylemek istiyorum.Biraz uzun olucak ama sıkılmazsınız umarım. Malesef geleceği göremediğimiz için mezun olduktan sonra hayalkırıklığına uğrayabiliyoruz. Ben zaten meslek lisesi mağduru( 14 şubat sürecinde imam hatiplerin önünü tıkamak için meslek liselerinin istediği bölüme girmesini engellediler) biriyim. Okuduğum okul anadolu ticaret lisesiydi. Zonguldağın çaycuma ilçesinde okudum. Toplamda 45 kişi mezun verıyordu okulumuz. 2 sınıf vardı ve 22,23 kişivardı sınflarda. Özel okul gibi eğitim aldık desem yeridir. Ben lise3e geçtiğimde durun kafanıza göre tercih yapamazsınız dediler. Ben hukuk fakültesi ya da PDR istiyordum. Mahkeme kapılarında süründük, kazanılmış hakkımızı elimizden alamazsınız, bu uygulama bizden sonrakiler için geçerli olmalı desek de olmadı. Ben o zamanki puanımla hukuk ve PDR olarak bütün üniversitelere girebilecekken 2 yıllık bilg programcılıgı yazmak zorunda kaldım.
Ege üniv bilg programcılıgına basladım, 1 sene okuldum ama gururuma yedıremıyordum. Ben bu bölümü bitirmiycem dedim ve bıraktım okulu. Tekrar hazırlandım sınava ama hala tercih edebileceğimiz 4 yıllık bölüm yoktu. Annemlere yalvar yakar kıbrısı yazdım. Kıbrısta bş üğniversiteye başladım. 1.5 sene sonunda okul ortalamam çok yüksek olunca da Konya Selçuk üniversitesine yatay geçiş yaptım. Konyada çok zorlandım, hiçbir dersimi saymadılar ve hepsini baştan aldım. Buna rağmen okulu uzatmadım ve 2007de 25 yasıma girerken bitirdim
Özel sektörde hep yoğun çalıştım. Hem yoğum hem de geleceği olmayan işler. O kadar çok big mühendisi varki istersen yağma bu işi deme lüksüne sahip şirketler. Haftanın 5 günü 9-10da çıktığım günler oldu. Gece 2de taksiyle eve döndüğüm oldu. Daha dün bir arkadaşımın proje sona erdiği için çalıştığı şirketten çıkarıldığını öğrendim. diyeceksiniz ki yüksek maaş alıyorsunuz. Şu an devlette çalışan bir mühendis 3000tl maaş alıyor 2012de. Ben eşşek gibi çalışmama rağmen alamadım bu ücreti. Zaten maaşı geçtim çalıştığımız yere kendimizi ait hissedemiyoruzki. X sirketine bağlısın ama Y şirketinin işini yapıyorsun. Y şirketi proje sonunda sana artık ihtiyaç duymadığını söylersen X şirketi işine son veriyor. Çocuk yapmak istesen esnek çalışma saatli işlerde çocuklu kadın istemiyolar.Böyle bir ortamda 3 yıl dayabildim ancak. İşi bırakıp kpssye çalışayım dedim sonuç hüsran.
Nevzamansız kardeşim gıda mhendislerinin durumunu biliyorum. Arkadaşım bi şirkette 4 aydır maaş almada çalışıyor. İş arıyor ama teklif edilen ücretler çok komik, istanbul gibi bir şehirde yol yemek yok 3 yıllık mühendise 1500tl öneriyolar. O yüzden artık maaşı da geçtim huzurlu olabileceğim bir iş istiyorum. Maaşım çok yüksek olmasın önemli değil. Evde oturmak ve hiçbişey yapamamak insanı çok yıpratıyor.
Çok konuştum bee
canım benim işimi yapmamda pek mümkün değil zaten erkek işidaficim sen ne iş yapıyorsun(yani yapmadığın iş desek daha doğru olur)
Selam kızlar ben geldimmmmmm :122:
Sabah yine güzelce kahvaltımı ettimama biraz geç oldu bugün. Bende sersem gibi uyandım gece sohbete dalip birde eşimle film seyredince
Havalardan herhalde ama bu akşam yine erken yatarsam sabah inşallah yine erken kalkabilirim
Aklımdayken yediklerimide yazayım
Kahvaltı;
3 Petsimek
5 zeytin
1 KK beyaz peynir
1/2 Domates ( büyük diye )
1/2 Salatalık
1 Fincan 7si bir arada Bitki Çayı
Ara; az şekerli türk kahvesi
Öğlen:
1 Kase Çorba
1 kase Yoğurt
1 büyük kase salata
ara; büyük ihtimalle şekersiz bir nescafe içerim birde elma yerim
Akşam; Kesin olan menüm
1 Kase Çorba
2 - 3 tane Yağsız tavada mücver ( eşimin canı istemiş )
1 avuç içi kadar Tavuk göğüsü
Bol salata
Biraz yoğurt
Gece; şekersiz çay yada 1 bardak tarcınlı süt
Bugünki listem bu tabiki buna bol suda eklenecekTabiki yine sporumuda yaparım bir iki saat sonra
Daha evvelde duymuştum ama limon faslını ilk kez duyuyorum. Bu acaba Ağda içinde geçerlimiBacaklarıma zaten ağda yapıyordum bari koltuk altınıda acısına dayanıp yapayımda süreyim tuzlu limonu anammm yanar o kesin ama olsun yeterki kıl tüğ derdim bitsin zamanlada olsa
Anammmm topiğimizin avukatıda oldu :122:
İnşallah emeğinin karşılığını alabiileceğin gönlüne göre bir iş yeri bulursun canım
Rabbim gönlüne göre versin ... Aminnnnnnnn
Canım Rabbim seninde gönlüne göre bir işyeri nasip eder inşallahAminnnnnnnn
Bizlerinde aklında bulunsun tabiki kısmetin nereden cıkacağı belli olmazbakarsın birimiz vesile olabiliriz kim bilir
Eşimin şirketinde de var bilgisayar mühendisleri hatta test yapanlar. Eşim hep der aptallık ettim okumadım bak onlar hem çok daha fazla kazanıyor hemde daha rahatlar diyetabi bizimki devamlı hem içerde hem dışarda koşturuyor onların işi ona daha rahat geliyor aslında eminim bir çok zorluğu vardır ama işte yaşamayan bilemez
Onların maaşları bildiğim kadarıyla 2000e yakın diye biliyorum ( ilk girişte ) ama işte şirketin avantajları çok yol parası, yemek parası gibi bide saat 6 dedimi herkes paydos yapıyor
Eskiden çok daha iyidi tabikio zamanlar ayda bir şirket eğlencesi yada yemeği vardı, haftanın bir gününü yarım gün çalışıp diğer zamanda hepbirlikte brunch falan yaparlardı ama o saltanat günleri 3 sene evvel iflas edince son buldu
Şimdi çok şükür yol, yemek ve maaşda fena sayılmaz
Rabbim herkesin gönlüne göre verir inşallah... Aminnnnnnnnnn
ay biz de göçmen olacaz evet, ben orda garson anca olurum bu mesleki geçerlilikle. haklısın canım ya. naapcan ekmek hakikaten aslanın bi taraflarında. kişilikle de ilgili, kendini çok ezdirmen, kişiliğinden ödün vermen gerekiyor çoğu zaman. Hayırlısını versin Allah her şeyin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?