Canım ben de pek sevmem pırasayı. daha doğrusu yemeğini. Eşim dışında yiyen yok bizde de. deneye yanıla soktum ama mutfağıma. Özellikle börek ve kişlerde çok lezzetli sonuçlar aldım pırasadan. Aklında bulunsun. Tabii misafire yaparken :)) Tavuklu pırasalı, peynirli pırasalı gibi çok güzel kombinler yaptım :) Bebeği olan arkadaşlar bebek yemeğini soğan yerine pırasa ile pişirmeyi, hafif sote ederek omletine doğramayı düşünebilirler. Bir de çorbalarda müthiş tat veriyor pırasa. Sebzeli mercimek çorbasına mutlaka doğrarım ben 1-2 sap pırasa. Soğandan çok daha güzel aroma veriyor. Eskiden havuç-pırasa-kereviz sapı ile sebze suyu hazırlar çorbayı bununla pişirirdim. Şimdi mercimeği haşlarken pırasa, havuç (sebze soyucu ile çok ince doğrayarak) ve kereviz sapını da içine atıp öyle pişiriyorum. Haşlanınca hepsini blender'dan geçirip diğer tarafta yağda kızdırdığım domates-biber salçası- bir avuç kuru nane karışımını da ekledim mi çorba hazır bile :)) Eskiden 1 kaşık un da kavurur koyardım, hepsini süzerdim filan falan. Şimdi şipşak :)) Yaşasın pırasa, onun lezzeti sayesinde ne kadar basit de yapılsa lezzetli oluyor.çok güzelmiş hakikaten bu tarif. pırasa yemiyoruz belki bu şekilde yeriz. ben de deneyeyim ilk fırsatta. patlıcanlı da süper olur hakikaten. ellerine sağlık cecoş.
Hoşgeldin canım :) Resimlerde çok alımlısın, oraya da yazdım yorumlarımı :)iyi akşamlar kızlarr ankaradayım düğünümüzü yaptık eee artık büyüyktümm ebat olarak şimdik dahada büyüdüm büyük elti oldum
herkez iyidir umarım allahım artık eve dönüp düzenli kilo vermek istiyorummm hepişnizi öpüyorum resim atarım inşallah becerebilirsem herkez iyidir umarım kilo verenleri tebrik ediyorum burdan uzaklaşınca sanki aramızda oluşan zayıflama zincirini kırmışım gibi oluyorum hemen tutunmam lazım
yolculuk pazartesi AKŞAM salı sabah evde oluruz inşallah cumaya girebilirsem bi tartı bulabilirsem mutlaka yazarım kilomu yenaaa kızıyosun anlıyorum ama izinde olunca memlekette olunca düzenli paylaşamıyorum malesef bu çiçekler sana asil kadın
Hımmm var demek gene bir patlama çatlama, bir sebep. Ben de neden böyleyim kaç gündür diyordum :))günaydın kızlar,
güzel bir gün diliyorum hepinize. ben miskin kediler gibiyim bikaç gündür. bitmedi mi acaba şu güneşteki patlamaların yarattığı elektromanyetik alan, ruhumuz bir huzur bulsaydı. kendime gelemiyorum uyanınca kaç gündür.
Aman canım, uzaklaşma. Ben de aynen senin gibiyim ama bir kopsam daha da toparlayamam eminim. kendini zorla, sağlıklı beslenmene geri dön. Benim de öyle yapmam lazım. Biraz gaz verelim birbirimize. Hatırlıyor musun epey zaman önce arkandan konuşan bir akrabandan bahsetmiştin. Senin için "kilo veriyor ama gene sonradna gene alıyor hep" demişti. Onları haksız çıkarmak için daha fazla çaba göstermemiz gerek...Slm kizlarrr
yenacim beni izinli yazarmisin icimden ne yazmak ne saglikli beslenmek ne spor geliyor
Baris krese baslamis hayirli olsun benimkide 2mayista 2013de baslicak insallah
Asumancim gecmis olsun hosgeldin
hmmm hastalara gecmis olsun
....
Herkes mesleğinden şikayetci anacım. Gelin bankadan kredi çekelim esnaf olalım. Kendi işimizin patronu olalım kızlar. birlikten kuvvet doğar değilmi:))Zaten bu gidişle ev hanımı olacam. Ya da bırakıp herşeyi eşimle kanadaya göçmen olarak gidicez
kızlar, uye oldugum topıcte cevap alamadımi, evde balık ızgara nasıl yaoıyorsunuz ? Dırekt koyuyormusunuz fleto seklındekı balıgı ? Kac dakıka da pıser tahmınen ?
hicri ayları takip et canım her hicri ayın 14 dolunaydır sabahına yaparsın epilasyonunu ama regli dönemine denk gelmesin yoksa sıklaşır. regliden sonra yap
canım çok sağol ama bunlarda kayıt gerekiyor ben üye olamıyorum msn adresimde problem var dosyalarım açılmıyor. üyeliğimi onaylıyamıyorum.
Umutcuğum benim de düzenim bozuldumu tam bozuluyo. akşam senin gibi çok yersem gece yatana kadar sürekli ağzıma bişeyler atıyorum. Bence sen şimdilik diyeti felan düşünme ama yürüyüşe başla. Günde 1 saat bile yürüsen hem moralman iyi gelir hem de vucuttaki hantallık gider. Kelin ilacı olsa kendi kafasına sürer ama ben sana inanıyorum, eski günlerine geri döneceksin
Canım sakın öyle düşünme neden alt üst edecekmişsin ki topiğin enerjisini
Hepimiz ara ara aynı şeyleri yaşıyoruz bir nevi eski alışkanlıklarımız hortlamak için bizleri deniyor
Bir iki gün belki zorlanırsın ama sen çok güçlü bir bayansın ve önceden yapabildiysen şimdide yapabilirsin. Kendini salma be güzelim zor da gelse çık yürüİnan dün bende bir ara öğlende mayıştım ay sporu bugün yapmasakta çok uykum var bir saatcikde olsa uyusammı diye yarım saat kendimle savaştım Sonra kendi kendime ya niye kasıyorsun kendini sporu zoraki yapacak değilsin ama bunu sağlıklı yaşamak için kendin seçtin dedim ve inan gözlerim kapanırcasına olduğu halde sporumu yaptım evin içinde İnan okadar iyi hissettim ki duş aldıktan sonra sanki yeniden doğmuş gibi oldum ki biliyorsun öyle ahım şahım bir süre değil yaptığım spor fakat o bile çok iyi geldi
Hadi bugün güme gitti diyorsan bile yarın yine yeniden bir başlangıç yap ertesi gün bozacağını düşünsen bile pes etme
Fıstık gibi hatunsunmarifetlisin ve bir çok insanın örnek aldığı bir annesin o yüzden pes etme hakkın yok
Ben seni örnek alırken ( her anlamda ) senin bir iki güne kadar kendine gelip eski düzenine döneceğini adım gibi biliyorum
YOk anammmmm ne totoşu büyütmesi
Ben ufak bir yer açmayı hayal ediyorum
Basıldı desene
Çek kulağınısonra gelip içim sıkılıyor der Kız HürremSultan yandın sen
Yav siz ne tatlı kadınlarsınız böyle. Kilo aldıran değil kilo verdiren cinsten tatlılar :) Sağolun moral verdiğiniz için. Dönemsel bir şey sanırım çok ufak şeyleri de kafama takıyorum, hafta başı söz yürüyüşlere başlayacağım. (Yarın kahvaltıya davetliyim, sadece sabah müsaitim yürümek için). Daha iyi hissedeceğim kendimi eminim :)inşallah canım biz niyetimize koyalım hayırlısını isteyelim birşeyler olur elbet...milletle uğraşmaktan bıktım çünkü...
Umut canım dönemsel oluyor işte böyle kendine haksızlık etme sen epeyce yol adlın arada tökezlemeler olsada başaracaksın...başaracağız inşallah...
Arkadaşlar inanılmaz halsizim ve canım hiç bir şey yapmak istemiyor,yemekte istemiyorikindi ara öğünümü yemedim,akşam için pırasa yapacaktım yapmadım,saat 18*00 oldu en geç 18*30 da bir şeyler yemem lazım,marul ,peynir,domates salatalık yiyeyim bari,iş yerindeki işleri toparladım biraz,yarında kalanları hallederim,yarın akşam da oğlumun yanına gidicem,bu arada eşimle konuşmuyoruz,2 gündür aynı yataktada yatmıyoruz,birazda ondan keyifsizim heralde
bu arada haftaya bide carsiya ciksam iyi olacak
pantolon almam lazim eskimeye basladilar bide siyah pantolonada ihtiyacim var zaten
Product Detail | H&M DE
sunu begendim bide sunu
Product Detail | H&M DE
pantolonlarimi hep H&M den aliyorum
dar kesim seviyorum oda heryerde güzel yok
:26: Tekrarda merhabalar bugun diyetisyene basladım dönüm noktam diyebilirim insaallahta öyle olur..
beraber düzenli bi liste hazırladık 97.0 la basladım 98 degilmisim 1 kg 1 kgdır :) kahvaltı etmeden gitmem gerektigi icin tüm gün açtım 12de cıktım geleli daha 1 saat anca oluyor nektari ,armut , corba, 1 biber dolması, ve 2 dilim light ekmek yedim umarım cok kacmaz..
suyumuda bol bol tüketmeye calısıyorum ilk günden ilk listemi yazayım ınsaallah 57 oldugum günleride görebilirim hatta görürüz diyelim:))
10:00 Sabah: 1 su bardagı süt/şekersiz
2 kibrit kutusu beyaz peynir(60g)
1 haşlama yumurta
5-6 zeytin
sögüş sebze
4 dilim ince dilim ekmek
11:30 ara ögün: 3 porsion meyve
öğlen:13.30: 1 kase çorba yada 6 yemek kaşıgı bulgur pilavı
8 yemek kasıgı sebze yemegi
4 yemek kasıgı yogurt
ara öğün:16.00: 3 kepekli galete + bitki cayı
akşam:19.30: 10 kaşık kuru baklagil
4 yemek kasıgı yogurt
yağsız salata
1 dilim ekmek
1 porsion meyve
ara öğün:22.00: 3 porsiyon meyve
Haftada 45 dk yürüyüş verdi ama ben düzenli spor salonuna gidip geldigim icin gerek yokmus günde 45 dk fitness
Listem ve düzenim bu hadi hayırlı olsunnnn
Arkadaşlar inanılmaz halsizim ve canım hiç bir şey yapmak istemiyor,yemekte istemiyorikindi ara öğünümü yemedim,akşam için pırasa yapacaktım yapmadım,saat 18*00 oldu en geç 18*30 da bir şeyler yemem lazım,marul ,peynir,domates salatalık yiyeyim bari,iş yerindeki işleri toparladım biraz,yarında kalanları hallederim,yarın akşam da oğlumun yanına gidicem,bu arada eşimle konuşmuyoruz,2 gündür aynı yataktada yatmıyoruz,birazda ondan keyifsizim heralde
Canım ben de pek sevmem pırasayı. daha doğrusu yemeğini. Eşim dışında yiyen yok bizde de. deneye yanıla soktum ama mutfağıma. Özellikle börek ve kişlerde çok lezzetli sonuçlar aldım pırasadan. Aklında bulunsun. Tabii misafire yaparken :)) Tavuklu pırasalı, peynirli pırasalı gibi çok güzel kombinler yaptım :) Bebeği olan arkadaşlar bebek yemeğini soğan yerine pırasa ile pişirmeyi, hafif sote ederek omletine doğramayı düşünebilirler. Bir de çorbalarda müthiş tat veriyor pırasa. Sebzeli mercimek çorbasına mutlaka doğrarım ben 1-2 sap pırasa. Soğandan çok daha güzel aroma veriyor. Eskiden havuç-pırasa-kereviz sapı ile sebze suyu hazırlar çorbayı bununla pişirirdim. Şimdi mercimeği haşlarken pırasa, havuç (sebze soyucu ile çok ince doğrayarak) ve kereviz sapını da içine atıp öyle pişiriyorum. Haşlanınca hepsini blender'dan geçirip diğer tarafta yağda kızdırdığım domates-biber salçası- bir avuç kuru nane karışımını da ekledim mi çorba hazır bile :)) Eskiden 1 kaşık un da kavurur koyardım, hepsini süzerdim filan falan. Şimdi şipşak :)) Yaşasın pırasa, onun lezzeti sayesinde ne kadar basit de yapılsa lezzetli oluyor.
Hoşgeldin canım :) Resimlerde çok alımlısın, oraya da yazdım yorumlarımı :)
Hımmm var demek gene bir patlama çatlama, bir sebep. Ben de neden böyleyim kaç gündür diyordum :))
İş konusunda da şansın yaver gider umarım :)
Aman canım, uzaklaşma. Ben de aynen senin gibiyim ama bir kopsam daha da toparlayamam eminim. kendini zorla, sağlıklı beslenmene geri dön. Benim de öyle yapmam lazım. Biraz gaz verelim birbirimize. Hatırlıyor musun epey zaman önce arkandan konuşan bir akrabandan bahsetmiştin. Senin için "kilo veriyor ama gene sonradna gene alıyor hep" demişti. Onları haksız çıkarmak için daha fazla çaba göstermemiz gerek...
İnan kendi işin daha da zorlayacaktır. Gecen yok, gündüzün yok, tatilin yok. Annem bir dönem cafe-restaurant işletmişti, ne kadar parçalandığını hatırlarım. Stresi de cabası. Bana çok soruyorlar sağdan soldan "niye şöyle bir yer açmıyorsun, niye böyle bir şirket kurmuyorsun" diye. Yok diyorum. Belki hep hayalimde olan bir iş olsa canımı dişime takardım. Öyle bir şey de yok beni mutlu edecek. Kendi ajanslarını açan arkadaşlarım da oldu, sadece biri devam edebildi bu yıllar boyunca... Belki internet üzerinden yürütebileceğim bir iş alternatif olabilir. Zamanında daha iyi planlasaydım zaten alıp başımı gitmiştim bu konuda( Şimdi o denli fazla mecra var ki iyi bir konsept yakalabilir miyim emin değilim.
Önceliğim özel sektörde çalışmak yani. Önümüzdeki ay iş araştırmaya başlayayım diyorum, daha fazla evde oturmak istemiyorum, çocuklar epey büyüdü. Annemler yakın vb. Ama anlattıklarınızı okuyunca biraz gözüm korktu :) Sonuçta 5 yıldır aktif çalışma hayatından uzağım, arada freelance yaptığım işleri ve bizim şirketin işlerini saymıyorum. Her geçen gün daha acımasızlaşıyor çalışma hayatıİşim zor gibi, gene de bir şansımı deneyeyim, olmadı rotayı çevireceğim :)
Çalışma hayatında bir yerlere gelmek ne yazık ki epey zaman alıyor. Yakın çevremde 10-15 sene sonra işlerini düzenlerini oturttu hep tanıdıklarım. Okul, önceki deneyimler, kişisel özellikler, görüşmedeki performans, katıldığı eğitimler vb. ayrı ayrı etkili oluyor. Bazı okullar zaten direk kartvizit gibi, ODTÜ'lü arkadaşlarımızın hepsine yeni mezunken bile görüşme talepleri yağmur gibi yağardı. Gerçi şimdi daha değişti bu işler, bambaşka kriterler de etkili şimdi. Biz tercih yaparken bazı bölümler için "aman onu seçip ne yapacaksın devlet memuru mu olacaksın" denirdi. Hantal ve sıkıcı görüldüğü için kimsenin hayallerini süslemezdi memuriyet. Oysa cumhuriyetin ilk yıllarında en makbul meslekmiş. Şimdi gene revaçta, herkes memur olmak için çaba gösteriyor... Herkes için hayırlısını diliyorum. Kadın için çalışmak, üretmek çok önemli...keşke herkesin gönlğne göre çalışabildiği bir dünya olabilse...
Ay canım sen oğluşundan ayrımısın( Uzak bi yerde mi oğlun. Kızz kocanla küs olsanız da ayrı yatmayın anacım,aranızdaki sorun daha da büyür sonra. Gerçi kaç yıllık evli hatunsun ben akıl vermiş olmayayım sana:) Yoksa sen de benim gibi kincimisin. Biz kavga ettiğimizde benimki hemen barışmaya çalışır ben de gıcık olurum:)) Ne de olsa akrep burcuyum
Bizde de var bir akrepbenim büyük kız
Valla öyle bir kin tutuyor ki yeri geldiğinde babası bile ondan özür dilemek zorunda kalıyor yoksa hayatta konuşmaz
Ay anacım ben hemen kavga edince barışamıyorum, benimkiyse hiçbişey olmamış gibi davranabiliyo, ben böyle bir kaç saat sinir olayım gıcık olayım istiyorum ama ona bile izin vermiyo
Sen yandın o zaman, senin kız kök söktürür size ilerde
Canım ben de pek sevmem pırasayı. daha doğrusu yemeğini. Eşim dışında yiyen yok bizde de. deneye yanıla soktum ama mutfağıma. Özellikle börek ve kişlerde çok lezzetli sonuçlar aldım pırasadan. Aklında bulunsun. Tabii misafire yaparken :)) Tavuklu pırasalı, peynirli pırasalı gibi çok güzel kombinler yaptım :) Bebeği olan arkadaşlar bebek yemeğini soğan yerine pırasa ile pişirmeyi, hafif sote ederek omletine doğramayı düşünebilirler. Bir de çorbalarda müthiş tat veriyor pırasa. Sebzeli mercimek çorbasına mutlaka doğrarım ben 1-2 sap pırasa. Soğandan çok daha güzel aroma veriyor. Eskiden havuç-pırasa-kereviz sapı ile sebze suyu hazırlar çorbayı bununla pişirirdim. Şimdi mercimeği haşlarken pırasa, havuç (sebze soyucu ile çok ince doğrayarak) ve kereviz sapını da içine atıp öyle pişiriyorum. Haşlanınca hepsini blender'dan geçirip diğer tarafta yağda kızdırdığım domates-biber salçası- bir avuç kuru nane karışımını da ekledim mi çorba hazır bile :)) Eskiden 1 kaşık un da kavurur koyardım, hepsini süzerdim filan falan. Şimdi şipşak :)) Yaşasın pırasa, onun lezzeti sayesinde ne kadar basit de yapılsa lezzetli oluyor.
Hoşgeldin canım :) Resimlerde çok alımlısın, oraya da yazdım yorumlarımı :)
Hımmm var demek gene bir patlama çatlama, bir sebep. Ben de neden böyleyim kaç gündür diyordum :))
İş konusunda da şansın yaver gider umarım :)
Aman canım, uzaklaşma. Ben de aynen senin gibiyim ama bir kopsam daha da toparlayamam eminim. kendini zorla, sağlıklı beslenmene geri dön. Benim de öyle yapmam lazım. Biraz gaz verelim birbirimize. Hatırlıyor musun epey zaman önce arkandan konuşan bir akrabandan bahsetmiştin. Senin için "kilo veriyor ama gene sonradna gene alıyor hep" demişti. Onları haksız çıkarmak için daha fazla çaba göstermemiz gerek...
İnan kendi işin daha da zorlayacaktır. Gecen yok, gündüzün yok, tatilin yok. Annem bir dönem cafe-restaurant işletmişti, ne kadar parçalandığını hatırlarım. Stresi de cabası. Bana çok soruyorlar sağdan soldan "niye şöyle bir yer açmıyorsun, niye böyle bir şirket kurmuyorsun" diye. Yok diyorum. Belki hep hayalimde olan bir iş olsa canımı dişime takardım. Öyle bir şey de yok beni mutlu edecek. Kendi ajanslarını açan arkadaşlarım da oldu, sadece biri devam edebildi bu yıllar boyunca... Belki internet üzerinden yürütebileceğim bir iş alternatif olabilir. Zamanında daha iyi planlasaydım zaten alıp başımı gitmiştim bu konuda( Şimdi o denli fazla mecra var ki iyi bir konsept yakalabilir miyim emin değilim.
Önceliğim özel sektörde çalışmak yani. Önümüzdeki ay iş araştırmaya başlayayım diyorum, daha fazla evde oturmak istemiyorum, çocuklar epey büyüdü. Annemler yakın vb. Ama anlattıklarınızı okuyunca biraz gözüm korktu :) Sonuçta 5 yıldır aktif çalışma hayatından uzağım, arada freelance yaptığım işleri ve bizim şirketin işlerini saymıyorum. Her geçen gün daha acımasızlaşıyor çalışma hayatıİşim zor gibi, gene de bir şansımı deneyeyim, olmadı rotayı çevireceğim :)
Çalışma hayatında bir yerlere gelmek ne yazık ki epey zaman alıyor. Yakın çevremde 10-15 sene sonra işlerini düzenlerini oturttu hep tanıdıklarım. Okul, önceki deneyimler, kişisel özellikler, görüşmedeki performans, katıldığı eğitimler vb. ayrı ayrı etkili oluyor. Bazı okullar zaten direk kartvizit gibi, ODTÜ'lü arkadaşlarımızın hepsine yeni mezunken bile görüşme talepleri yağmur gibi yağardı. Gerçi şimdi daha değişti bu işler, bambaşka kriterler de etkili şimdi. Biz tercih yaparken bazı bölümler için "aman onu seçip ne yapacaksın devlet memuru mu olacaksın" denirdi. Hantal ve sıkıcı görüldüğü için kimsenin hayallerini süslemezdi memuriyet. Oysa cumhuriyetin ilk yıllarında en makbul meslekmiş. Şimdi gene revaçta, herkes memur olmak için çaba gösteriyor... Herkes için hayırlısını diliyorum. Kadın için çalışmak, üretmek çok önemli...keşke herkesin gönlğne göre çalışabildiği bir dünya olabilse...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?