arkadaşlar,inanılmaz bir yeme isteği oluştu bende ,karnım acıkıyor,tatlı istiyor canım,reglim yakın bu hafta olurum fakat bayağı kötüuü bu yaaa,off çikolata yiycem valla
benimde kaşarlı sigara böreklerim ve katmerlik hamurum var buzlukta... ufaklık beyaz peynir yemiyor.. ama gözleme de iyi fikir..
barbunya yaptım... fasulyede dün bitmişti... aslında az bamyam var... onu da mı yapsam ki??
biz evlenirken de ben hiç istememiştim TV almayı... ama eşim "alalım "dedi... yıllar sonra bir baktık ki evde 4 TV olmuş... ben radyoyu tercih ediyorum... zatenTV yide radyo niyetiine kullanıyorum... aman ha sakın almayın... tam bir adam uyutma cihazı...haberlerden bile tiksiniyorum artık...
ben kendimi emekliye ayırdım. dünya varmış.bayram gelir bayram sabahı bile temizlik yapacak zamanım olmazdı. kızların çeyizi serilir benim hurçlar yatak örtüleri bitmezdi. kendime ayıracak zamanım yoktu. verdim makinayı arkadaşa şimdi mazeret hazır makinam yokyenacıım geçmiş olsun ayacığına
zeynep ablam yakın olsak keşke yanlızlık çektirmezdim sana hemde dikişimizi diker sohbetimizi ederdiksertifikalı terzi olarakdan hatırlardım bende dikiş dikmeyi
geçmiş olsun canım Allah şifa versin.Günaydın,
Hiç keyfim yok bütün gece uyuyamadım,çok başım ağrıyor
ben kendimi emekliye ayırdım. dünya varmış.bayram gelir bayram sabahı bile temizlik yapacak zamanım olmazdı. kızların çeyizi serilir benim hurçlar yatak örtüleri bitmezdi. kendime ayıracak zamanım yoktu. verdim makinayı arkadaşa şimdi mazeret hazır makinam yokbende (sadece şalvar dikiyorum) başkasına diktiriyorum her gittiğim yerde önüme bir kumaş atılıyor iki muhabbet etmeden geliyordum. şimdi ay kalıpsız biçemiyorum kalıp çıkarmayıda unuttum artık sadece lastikli etek ve şalvarları kesiyorum
geçmiş olsun canım Allah şifa versin.
CECOşum sanada geçmiş olsun
ben kendimi emekliye ayırdım. dünya varmış.bayram gelir bayram sabahı bile temizlik yapacak zamanım olmazdı. kızların çeyizi serilir benim hurçlar yatak örtüleri bitmezdi. kendime ayıracak zamanım yoktu. verdim makinayı arkadaşa şimdi mazeret hazır makinam yokbende (sadece şalvar dikiyorum) başkasına diktiriyorum her gittiğim yerde önüme bir kumaş atılıyor iki muhabbet etmeden geliyordum. şimdi ay kalıpsız biçemiyorum kalıp çıkarmayıda unuttum artık sadece lastikli etek ve şalvarları kesiyorum
geçmiş olsun canım Allah şifa versin.
CECOşum sanada geçmiş olsun
canım ben de reglim şu an ve cumartesiden beri kendimle cebelleşiyorum. cumartesi şekerpare ve bi kutu dosido yedim, bugün de pingui yicem valla. sen de kendini çok zorlama ama abartma da :)
asğol canım boyum ben 171 biliyordum ama doktorum iki defa ölçtü 173 dedi yaniii 173 müşümdaficim fotoğraflarına baktım,ama hiç kilonu göstermiyorsun,boyun kaç
kızlaaarrr neredesiniz kimseler kalmamış....
hadi bana yardımcı olun.
dün yeğenim aradı ( benim yeğenim eşimin yeğeniyle evli 6 mayısta düğün yaptık )
yarın misafirleri gelecekmiş daha evde pek düzeni yok evlendiğinden beri kv sinin işi bitmedi, annesi hastalandı, öbür gelinin çocuklarına sünnet yaptılar, gelini ameliyat oldu derken bizim kız hergün sabahın yedisinde kayınvaldesinde eve yetmaya geliyor sadece.birde misafir geldiği zaman. misafir geldiğindede kv. misafir gibi geliyor.
eşinin aldığı askeri ücret. düğündeki takılarınıda vermediler. daha eksiklerini tamamlamaya çalışıyor.
bende öbür gelinlere yaptığım gibi onun misafirlrinede hazırlık yapıp gönderiyorum. akşam misafir gelicek deyince ben yapar gönderirim sen temizliğini yap dedim. sabah markete gittim alışverişimi yaptım. şimdi geldim aldıklarımı yerleştirdim düşünmeye başladım ne yapsam diye :44::44:
değişik birşeyler yapayım diyorum birde çabuk bayatlamayan birşey olsunki akşamdan yapayım.
varsa tarifleriniz bekliyorum.
evde kısır malzemem var çeşidin birisi kısır olacak. ( onu sabah kabartırım malzemesinide hazırlarım ona karıştırması kalır.)
tatlı olarakta yaş pasta yapıcam yanına bir tatlı daha yapsam olur. birde makarnalı börek yapayım. başka farklı tarif bekliyorum. poğça açma hep yapıyorum belki değişik tarif gelir sizden
sağol canım deniycem pudra şekerim yok ama yeğenim gelince gönderir aldırırımdaficim bir kurabiyem var,tarçınlı ve pudra şekerli çok güzel,ağızda dağılıyor
1 tane margarin(cıvık olucak,çiğden)
1 tane yumurta
1 su bardağı buğday nisşastası
3-4 kaşık pudra şekeri
1 tane kabartma tozu,1 tane vanilya
alabildiğine un(kıvanına göre koyulacak çok fazla değil,hamur yumuşacık olacak)
hepsi yoğurulacak ve bir parça alınıp oklava gibi yuvarlanacak sonra üzerine bastırılıp bıçakla baklava görünümü gibi ksilecek,fırında pembeleşcek,sonra bir tarafta bol tarçınla pudra şekerini karıştırıp,kurabiyeleri orcama alıp üzerinede bu karışımdan bolca dökülecek
Ebrum ben zaten 2 ay gittim sıkıldım bıraktım devam etmi,ş olsaydım şimdi baya yol alırdım...çok tembelim...
Bir şey değil canım :) Özele mesaj gönderdim şimdi :)isimleri ve telefonlarını alabilirim canım. sağolasın ilgin için de teşekkür ederim.
bakarız bakalım ne olacak ne diyecekler diye :)))
Kolay gelsin :) Çalışırken ben de hafta sonu 7-8 çeşidi aradan çıkarırdım, haftanın ilk 3 günü beni yemek derdinden kurtarırdı o çeşitler. Pişirmesen bile ayıklayıp hazırla bence bamyayı da, zaten çok kolay pişiyor ya, istediğinde 20 dakikada hazır olur :) Sanırım benim gibi buzluğa değil de buzdolabına koyuyorsun hazırladıklarını. Ben de pişmiş yemeği buzluğa atmayı pek sevmiyorum ama et yemeklerinde sonuç iyi oluyordu. Yani et sote-rosto-salçalı biftek tipi yemekleri pişirip soğuduktan sonra buzluğa koyunca çok pratik oluyor. İstediğim zaman çıkarıp ocağa koyuyordum sadece, yanına püre-pilav-makarna ile bir ana yemek oldu bile.selamlar...
sabahtan beri mutfaktayım. büyük oğlanın kahvaltısı için girdim..sonra eşim.. sonra küçük... şimdi de 3 günlük yemek yapmaya çalışıyorum
bu akşam ingilizce kursunda ufak bi sınav... yarın sabah iş... akşam 2 saat ingilizce kursu... ertesi gün nöbet... dolabı doldurmak gerek..
tarhana çorbası... z.y. barbunya... etli patlıcan hazır.. salatalık malzemeleri de yıkarım..
bi de kek yapiim..
başka ne yapsam ki..
canım kısır yapıcam diye dolma düşünmedim dolmayı akşama yapıcamdafii zeytinyağlı dolma yapabilirsin ,unkurabiyesi,arapdudağı güzel olurofff saydırmayın canım tatlı istiyor zaten
resim yüklemisin arkadaş olursak bakabilirim
çok sağol canım ben bunu yıllar önce yapıyordum da adının arap dudağı olduğunu bilmiyordum
kızlaaarrr neredesiniz kimseler kalmamış....
hadi bana yardımcı olun.
dün yeğenim aradı ( benim yeğenim eşimin yeğeniyle evli 6 mayısta düğün yaptık )
yarın misafirleri gelecekmiş daha evde pek düzeni yok evlendiğinden beri kv sinin işi bitmedi, annesi hastalandı, öbür gelinin çocuklarına sünnet yaptılar, gelini ameliyat oldu derken bizim kız hergün sabahın yedisinde kv sinde eve yatmaya geliyor sadece.birde misafir geldiği zaman. misafir geldiğindede kv. (eltim )misafir gibi geliyor.
eşinin aldığı askeri ücret. düğündeki takılarınıda vermediler. daha eksiklerini tamamlamaya çalışıyor.
bende öbür gelinlere yaptığım gibi onun misafirlrinede hazırlık yapıp gönderiyorum. akşam misafir gelicek deyince ben yapar gönderirim sen temizliğini yap dedim. sabah markete gittim alışverişimi yaptım. şimdi geldim aldıklarımı yerleştirdim düşünmeye başladım ne yapsam diye :44::44:
değişik birşeyler yapayım diyorum birde çabuk bayatlamayan birşey olsunki akşamdan yapayım.
varsa tarifleriniz bekliyorum.
evde kısır malzemem var çeşidin birisi kısır olacak. ( onu sabah kabartırım malzemesinide hazırlarım ona karıştırması kalır.)
tatlı olarakta yaş pasta yapıcam yanına bir tatlı daha yapsam olur. birde makarnalı börek yapayım. başka farklı tarif bekliyorum. poğça açma hep yapıyorum belki değişik tarif gelir sizden
bizimkiler çok sever
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?