Popüler Konu 90 Kilo Üzerindekiler Birlikte Zayıflıyor!

oh oh senin misafirlerinde şanslıymış. ben hala oluyorum. eşimde amca
Tavuklu pırasalı kiş, Kabak beğendili sote, Zeytin Piyazı, Ton balıklı meze, Çikolatalı truff, Zebra kek, Kudretullah, Kirpi şekilli mozaik pasta... bunlar bildiğim tarifler değil yada ismi değişik. yeşilmercimek salatasını şehriyeli yapıyorum ben senin tarifin farklı bilmiyorum

Allah bee tariflere bak.Bu yiyeceklerin arasında diyet miyet hak getire.Senin tarif defterine nasıl ulaşabilirim acaba.(hepsini aklımda tutuyorum deme düşer bayılırım şimdi ) Akrabalarım ve arkadaşlarım da dahil bu kadar becerikli bir kadın hiç tanımadım maşallahın var

o arap dudagina bizim burda kara kiz diyoruz

daficim kolay gelsin pek haramatsin valla ne özeniyom sana haaa
ah keşke hamarat olsam sultancım biraz elim ağırdır benim çok pratik değilim. ama bişeyler yapmaya çalışıyorum işte. öbür eltimin gelininin bebeği küçük onun dolabına yapıp yapıp koyuyoruz iyi oluyor. bu evde durmuyor diye pek birşey yapmadık. geçenlerde tam on tepsi kurabiye yaptım üç geline birde kardeşime paylaştırdım. zaman buldukca birşeyler yapıp hazırlasam iyi olucak.

bak bu sözün çok doğru bende bun imza atarım

valla senin gibi elti herkese lazim :)))
nekadar yardimseversin masallah yaa

Slm kizlarrr
gecen tiriod icin kan aldirdim az once dr aradi ilaca devam dedi sonra tekrar aradi hastanenin sintigrafi sonucuna bakmis biz 6hafta ilacsiz deneyelim dedi sevindim cunku ilac kullanmadimmi sanki daha iyi kg veriyom
dr dedim 2defa fenalastigimdada oruc tuuttmustum 1ay bence ondan oldu dedim oda olabilir dedi

esofmanimi giydim zipladim hopladim kizimda benim yaptiklarimi yapmaya calisiyor oturrup kalmaya oturmasini beceriyor arada kalkiyorda yakinda yapar bence
bende yarin gorumcemle bukme hashasli katmer yapacam (gozleme) tam kararimi veremedim topuklarim izin verirse yas 40 benim topugum 4haftadir aciyor silikonlu ayakkabi icligi aldim terligime takiyom yoksa cok aciyorlar
Yenacim gecmis olsun topuklarina
dafi bende sen gibi halam olsun istiyom
Kiz umut bir gun bizi davet et yemege 6ayda verdigimizi 1gunde alalim saka saka utaniriz yemeyiz cok kibar kibar yeriz

haşhaşlı mercimekli bükmeye bende bayılırım
bayılmak istemiyoruuuuuuummm

kızlar yeğenimin resmini ekliycem şimdi ama altına yorum yapmayın yarın kaldırıcam. birde yeğenimin kına gecesine gelini çıkartan kızlara şalvar dikmiştim üzerlerinede badi aldım tam otuz tane kız aynı kıyafeti giyip gelin çıkarttılar . ayaklarında şalvar, üstlerinde badi, başlarında duvak, boyunlarınada tel yaptım. sonrada harkesin giydiğini hediye ettim çıkartmayın onlar sizin dedim. çok beyendiler.tavuk almaya bile o kıyafetle gittiler. diktiğimde yeğenime giydirip çekmiştim onuda ekliyeyim. emaneten giydirmiştim ama görmeniz için yeterli.

Canım, tarifleri hazırda, ileteyim :)

tavuklu pırasalı kiş için şu linkten faydalanabilirsin, pırasalı kişi daha önce daha zor bir tarifle yapıyordum, bu linkteki hem daha kolay hem daha nefis :Yasemin Mutfakta: Pırasalı ve Tavuklu Kiş

Kabak beğendili sote şu linkte; bunu da çıtır kase ile başka neler sunabilirim diye araştırırken bulmuştum. (kabak beğendi çok kolay ve hafif, önceden de yapardım ama patlıcan beğendiyle aşık atamaz bence :) '' CAFE PEPELA '': ÇITIR KASEDE TAVUKLU KABAK BEĞENDi / ATAYIF TATLISI / BAYRAM ARASI :)

Zeytin Piyazı: Çekirdekleri çıkarılan yeşil zeytinler ince dilinir. 1 diş sarımsak, ince kıyılmış 2 sap taze soğan, 1 avuç ince kılımış maydonoz, 2-3 kaşık nar ekşisi, 1 avuç nar tanesi, 1 avuç iri dövülmüş ceviz ile karıştırılır. Biraz sızma zeytinyağı gezdirilir. İsteğe bağlı baharat eklenir.

Ton balıklı meze: Bu meze ister üçgen kesilmiş tost ekmeklerinin üzerine sürülerek ister tabakta sunulabilir. Hatta ben tost ekmeklerini kurabiye kalıpları ile kalp, çiçek vb. formlarda keserek de sunuyorum kimi zaman. 1 büyük kutu ton balığının suyu, yağı iyice süzülür, çatalla ezilir, ince kıyılmış 2 dal taze soğan, 2-3 yemek kaşığı dolusu ince kıyılmış dereotu, 2-3 adet orta boy minik doğranmış kornişon turşusu, az tuz, yarım çay kaşığı karabiber, 2 yemek kaşığı mayonez ile karıştırılır.

Çikolatalı Truff: Çok sayıda truff tarifi var bende ama en basiti en güzeli bence. En basit şekli ile uyguluyorum ben. 3-4 dilim kek, tercihen kakaolu (evde kalmışları kullanıyorum, yoksa hazır kek de olur), yarım çay bardağı süt, yarım paket çikolata (normalde bitter ama ben fazla acı olmasın diye biraz sütlü de atıyorum içine.) keki robotta çekiyorum, sıcak sütün içinde çikolatayı eritip sos yaparak kekle yoğuruyorum, bu sosu keke azar azar yedirmek lazım yalnız. 1 saat buzdolabında bekletip çıkarıp ceviz büyüklüğünde yuvarlıyorum. Yuvarladığım kekleri hindistancevizi, öğütülmüş fındık, öğütülmüş bisküvi, renkli şeker vb. çeşitlere bulayarak minik truff kağıtlarına yerleştirerek servise kadar dolapta tutuyorum.

Kirpi mozaik: Bildiğimiz bisküvili mozaik pastayı kirpiye uygun formda şekillendiriyoruz. (uzun ince burun ve tombul gövde) Üzerine biskrem stick ya da aynı tipte uzun çikolatalı çubuklardan kırarak saplıyoruz, bonibonlarla göz yaparak buzluğa kaldırıyoruz. Servisten 10 dakika once buzluktan çıkarıyoruz. (Çubukları saplamadan üzerine çikolata sosu dökersen görüntü daha da güzel oluyor)

Kudretullah: Krem karamel severseniz bu kek-pasta karışımı tadı da mutlaka seversiniz. Nette çok sayıda tarif var ama ben yumurta kokusu olmasın diye bol portakallı olan tarifi tercih ediyorum genelde. Önemli not; kesinlikle kelepçeli kalıpta pişmemeli. Yasemin Mutfakta: Portakallı Krem Karamelli Kek
Canım, bu tarifler misafirler için. Bir ara bize uygun çok hafif ve lezzetli tariflerden derleyip yazarım buraya da :)
Aklımda sadece en klasik tarifler var canım, nerde o günler :)) Tam tersine, 5 ayrı klasörüm var, bak klasör isimlerini de yazayım "internet tarifleri-denenmişler" "internet tarirleri-denenmemişler" "annemin tarifleri" "çay saati" "yabancı sitelerden apartma" :)) Her daim yazılı hazırdır bu tarifler, internetten denediklerimin yanında linki vardır vb. Yukarıdaki tarifleri kopyala yapıştır yaptım mesela hemencik :)

İltifatın için de teşekkür ederim :) Elim lezzetlidir gerçekten ama öyle fazla becerikli değilim canım :) Meraklıyım sadece, boş vakitlerimde devamlı araştırıp deniyorum bir şeyler. Hobi gibi işte. Benim soframda sunumu güzel pratik tarifler olur çoğu zaman, bir tanesiyle uğraşırım diğerleri beş dakikada Beşiktaş türünden şeyler :)) Ne su börekleri açanlar, baklavalar açanlar varken incecik, benim esamem okunmaz :)

slm kızlar kaç gündür grip olmuştum ugrayamadım daha tam iyleşmedim

geçmiş olsun canım...

Cecom eşinle yaşadıklarını okumuştum geçmiş olsun diyecektim biçok şeye cevabım vardı ama Meryemi okuyunca hepsi aklımda uçtu gitti kusura bakmayı kızlar..ben şimdik eve uçayım..yemek vs.. ütü...

Ebrum ben indirdim lesli sansonun videolrını verdğin siteden saol canım...uzun sürdü... öptüm herkesleri...

haşhaşlı mercimekli bükmeye bende bayılırım
bayılmak istemiyoruuuuuuummm

Bende severim katmeri kendime tam tahil unundan yapcam biz hashasli mercimekli borek yapiyoruz bukme duymadim ama neden olmasin belki yarin denerim nasil yapiyon neler katiyon icine
salvarlariniz bizim salvara benziyor masallah hic erinmeden ugrasmassin
yigeninde cok guzel masallah

sagol canım bu arada bu sabah yine 96 olmuşum

canımçok teşekkür ederim benim için uğraştın linkleri kopyaladım. bazıları yaptığım tarifler. Çikolatalı Truff:daha önce yapmıştım adı değişikmiş ben ona bayat kek değerlendirme diyordum mozaikte yapıyorumda kirpisini yapmıyordum.diğerlerini fırsat buldukca denerim

canım belli bir kalıba sokmuyorum haşlanmış mercimeği istediğim gibi tatlandırıyorum, bazen soğanlı bazen soğansız. hamurunuda bazen kendim yoğuruyorum, bazen zor gelirse hazır yufkayı kesip üst üste koyuyorum aralarına yağda inceltilmiş haşhaş sürüp ortasına mercimeği koup rulo yapıyorum.
o kızkardeşimin kızı diğer yeğenimin bizimle çekilmiş düğün resmi var onu ekliyecektim sonra kaldıracaktım ama bir türlü yüklenmiyor farklı kaydedilmiş sanırım yükleyemedim onu

...
Kiz umut bir gun bizi davet et yemege 6ayda verdigimizi 1gunde alalim saka saka utaniriz yemeyiz cok kibar kibar yeriz
Başımın üstünde yeriniz var, siz yeter ki gelin ben size zararsız mamalardan hazırlarım. :)
Çıtı pıtı çok güzel bir kızmış yeğenin, bahtı da güzel olsun. senin d eelleine sağlık, ne güzel dikmişin :)
slm kızlar kaç gündür grip olmuştum ugrayamadım daha tam iyleşmedim
Geçmiş olsun canım.

Bu aralar herkesin moreli pek iyi degil sanirim,
bugun bende iyi degilim,
kafam sürekli sorularla dolu, düsüncelerle dolu, özelliklede bugun,
sinir oluyorum kendime, nefret ediyorum hala unutamadigim icin kendimden,
Cokmu sey istiyorum hemen unutayim nolur allahim,

ise gitmem gerekiyor simdi,
iste de zaten sürekli aklimda
ooooffffffff

sanirim kandirilmayi hazmedemedim henüz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…