Popüler Konu 90 Kilo Üzerindekiler Birlikte Zayıflıyor!

İyi geceler topikk
Doğal olarak kimse yok bu saatte. bir tek dafi'nin ışığı açık kimbilir nerelerde dolaşıyordur.:)

Yarın beslenme sırası bende çok heyecanlıyım o yüzden..
her gün velinin biri öğretmenin hazırladığı listeden yiyecekleri hazırlayıp okula getiriyor bebelerimiz de bir güzel yiyor..
Bu ay ikindi kahvaltısı tarzın da beslenmemiz var önümüzdeki ay yemek çeşitleri olacak..

Benim götüreceklerim.. makarna salatası,un kurabiyesi,limonata,meyve.

Akşam yemekten sonra makarnanın garnitürünü hazırladım haşlayıp doğradım ,limonata yaptım,un kurabiyesi yaptım,meyve olarak armut aldım onları yıkadım hazır..yarın bir tek makarna haşlayıp salata haline getirmek ve okula taşımak kalıyor..

Oğlum bugün keyifliydi okul da daha iyiydi..ÖĞretmenine çıtlattım azıcık..yanılıyorsunuz uyumu çok iyi, daha önce kreşe gitmiş gibi hazır dedi..
henüz çok yeniler yoluna girecek zamanla dedi..Bizim şansımıza öğretmenimiz aynı zamanda pedagog..hacettepe mezunu, meslekte 18.yılı. çok sevdim ben. hem görüntü olarak hem de davranış,tutum,
Bir kaç çocuk var sürekli annelerini kapıda görmek istiyor dolayısyla ağlamayan,sorun çıkarmayan çocuklar da etkileniyor..

Son düzenleme:
Sevgili Umutttt,:)

Bir kaç gün önce oğluşun yaptığı şirinlikleri okuduğum da aynısının tıpkısı diye içimden geçirdim...
Benim ki bir tek tuvalet fırçasını kullanmadı. yada ben görmeden yapmışmıdır acaba.

Kağıt ruloları almak için kaç kez boşalttı bir bilsen tuvalet kağıdını.Yetmezmiş gibi kağıt havlunun rulosunu da istiyordu..du diyorum hakkını yemiyeyim çok düzeldi artık..

Çİşini yaparken klozetin dışına akıtması zaman zaman oluyor hala. çünkü s çizerek işerken nasıl zevk alıyor nıhahaha diyecek nerdeyse..
Dediğim gibi duruluyor artık. en azından laf dinliyor az da olsa.birde az konuşsa ne iyi olur..:)

@Asuuuu,seni gidi fındık kıraaaaann,yılanı deliğinden çıkaraaaaann. :)

dafiii,yeğenine maşallah..Çok şirin Allah tamamına erdirsin..

Bir de tavuk alma diyorsun yaaa,o ne demek.??

İzmir'de kimilerin de şöyle bir adet var. kayınvaldemler de var mesela, banada yaptırmışlardı.:))
Kına gecesinde gelin kınalı elini yıkamak için kaynanasının evine gidiyor orda yıkıyor elini..
Meali; gelin bağlı olsunmuş kocası gillere.:) Bende aynısını yapmıştım. kocam su dökmüştü elime, yıkamıştım bir güzel söylenerek ''yorgun argın beni soktuğun duruma bak diye tıslayıp durmuştum:)'' kaynanamın hazırladığı hamam takımını ve maşrapayı alıp eve dönmüştük..

yenacıım geçmiş olsun ayacığına

zeynep ablam yakın olsak keşke yanlızlık çektirmezdim sana hemde dikişimizi diker sohbetimizi ederdik sertifikalı terzi olarakdanhatırlardım bende dikiş dikmeyi

yine görüşürüz..sana yakın alacağım nihalciğim..kasımda kısmet olursa adanaya taşınacağım..artık taşıyacak ne kaldıysa.yılların eskisi.ama anılarla
dolu olunca..zaten çoğu eşyam beraber taşındığımız eve sığmayınca kapıcıya vermek zorunda kaldım..şimdi tamiratı sürüyor..mesafe azalıyor.gelirsin,bana
da öğretirsin..ben seni antepte olarak biliyorum..yanılmadım değilmi?

aslın da hepimizin sorunu_en çok benim!!sınırlarımızı koymamak..hayır!!! diyememek.biz edepten demeyince,edepsizlik derecesinde teklifsizlik,ve sömürüye uzanan yol açılıyor.yapmasan
senden kötüsü yok..kırmamaya çalışsan,kırılan oluyorsun..adanada beni bekleyen en büyük sorunlardan biri.isediğim bir uğraşı hobby tadında bırakmıyorlar.
artık _ben de isterim teranelerinden se en güzel uğraşılardan kaçıyoruz..ya da kaçak yapıyoruz..ya da yalana başvuruyoruz.
tek yapacağımız sadece HAYIR diyebilmek..benim için geç bel ki..ama siz sınırlarınızı koyun..kimbilir yüzüm tutar bende diyebilirim..hazır depresyon bahanem varken..

unutmaya çalışmak hatırlamaya çalışmak gibidir..oluruna bırakacaksın..unutmak ancak ilerde bir başka resmin,duygunun eskisinin etkisini azaltmasıyla olur..
burun kıvırıp ben böyle birini sevmişmiydim? moduna girersin..oluruna bırak..bu bir süreç..büyümek,olgunlaşmak böyle deneyimlerle oluyor..
biz de benim yaşlarda buna ''tecrübe diyoruz..biriken bir kenara yığılan kirli çamaşır torbası gibi sıkıntı veren..ama hayat öyle mucizelerle doludur ki..
birgün bir bakmışsın bir başka bir ''çift göz'' tüm diğerlerini unutturmuştur..içinden affedersin..güle güle çekersin..hafiflersin..kirli çamaşırlar temizlenir.ve
başka bir sayfa açılır önünde..arık biraz daha temkinli ve özgüvenli yoluna devam edersin..her şey normal..sorulara cevap arayacaksın..bazılarını önceden de bildiğini farkedeceksin..
zaman tanı kendine..şu an unutmaman hayrına da olabilir..dersini tam alman için..seni seviyor ve destekliyoruz...

mesela zeynep ablan, yaşına bak.çift 5 ama yaptıklarına bak..nasıl kıvırmaya çalıştığına bak..
bir kilo zayıfladı diye..sanki gücünden oldu.sanki altın orantıyı garantiledii.gecenin 11'rinde
herşeye üşenirken birden kendine !!krep yapma isteği geldi..3 krep üstüne de ball
aleme verir talkımı..yani yaşı başı almakla iradeye sahip olmak çok farklı..
kıvıracak bir şey de bulamadım..beni ancak Beyzusumun sopası paklar..o da neredeyse..
BEYZUSSS gwl bak kankan neler yapmaya başladı hani zopa??

Son düzenleme:
günaydııııııınnnnn
hepinize hayırlı sabahlar kısceleriiimmm

hepiciniz iyisinizdir inşaAllah

ben akşam menümü yazmıştım ama kopyalamadan göndere bastım oda gitti malesef

kızlar dün akşam yemeğine biber dolması yapacaktım baktım makarnalardan birisinin ambalajı yırtılmış bende onu pişirdim. makarna pişirincede dolmadan vazgeçtim.

dünkü menüm :

sabah aç karnına üç hurma

kahvaltı : bir kâse çorba

ara : iki erik bir fincan yeşil çay

öğle : bir tabak zeytinyağlı pırasa ( pirinçsiz ) bir yumurta birbuçuk dilim ekmek ( tam tahıllı )

ara : bir erik

akşam : bir tabak çorba, bir tabak tavuk , üç kaşık makarna , yoğurt , iki dilim kavun

gece bir erik.

akşamdan artan makarnayı kare kare kestiğim yufkaların içine koydum içinede lor koydum bohçaladım tepsiye dizdim..iki yufkadan bir tepsi börek oldu ( 25 tane ) yeğenlere tattırdım çok beğendiler..
artan yufkaları muska böreği yaptım buzluğa attım misafirler gelirken fırına attıkmı tamam.

iki tepsi patatesli madensulu poğça yaptım çok hoş görünüyorlardı.

bir kakaolu yaşpasta yaptım görüntüsü güzeldi..

birde bediinin tarçınlı pudra şekerli kurabiyesini yaptım yeğenler birer tane yedi çok beğendiler..
sadece kısır kaldı onuda yaptımmı ikramlar hazır.. belki yoğurtlu bir salatada yapabilirim..birde geçen hafta yaptığımız acılı sosdan koyarız..ikramlar hazır.. hiç birisini tatmadım.. tatmak isterim diye hepsini hemen paketleyip gönderdim.. ama gelecek misafirler köyden komşumuzun kızlarıymış benide görmek istemişler bende gidicem onlarla birlikte yarımşar tane tadarım bütün yemiycem..

günaydın arkadaşlar,

herkes iyidir inşallah. geçmişe şöyle bir baktım da yemek, tatlı tarifleri var çok güzel. dünkü yeme krizimden sonra etki etmedi iştah bakımından ama ilk fırsatta misafirlere sunma bahanesiyle yapıp ben de yicem o brownielerden.

dün öğleden sonra anneme gitmiştim. pingui alacaktım marketten kendimi ödüllendirmek için ama sadece pinguiyle kalmadı. bi sürü abur cubur aldım yedim. üstelik annemde de kuru pasta, gözleme, yine bi sürü abur cubur varmış, onları da yedim. 1 litreye yakın ayran içmişimdir. 1 bardak da kola... hiçbirini severek yemedim yalnız sonradan farkettim de. uzun zamandır moral bozukluğunu yiyerek düzeltmeye çalışmayı bırakmıştım. gece boyunca midem kötüydü, hala da kötü. sanırım iyi bir ders ve kanıt oldu bu bana artık o besinleri sevmediğimi ve özlemediğimi anlamam için.

hala modum düşük, nedenini anlayamıyorum. bi sürü de neden var aslında, haberlere bakmak yetiyor...

hepiniz kendinize dikkat edin kızlar.

gunaydinnn kizlarrr
Kahvaltimi yapip evi topliyayim aonra gozlemelerin icini hazirlayayim hamurumu yugurayim misafirler 12de gelcek sobayi yaktikmi baslariz
Daficim masallahin var benim halam yok benim halam olurmusun

Günaydınlar :) Bu sabah oğluş çok erken kalkınca her işimiz erenden bitti (tuvalet, kahvaltı, duş, giyinme vb.). Hazır ve nazır servisi bekliyoruz :)) Dün Asuman'ın mesajını okuyunca benim de tartılmak geldi aklıma, artıdayım gene Geçen ay artı ile kapandı, her hafta istikrarla kilo alıyorum, olmuyor böyle Gece yiyorum o da çok kötü oluyor. Bugün yürüyüş de yapamayacağım, dışarıda kahvaltı organizasyonu var kızımın sınıf anneleri ile...

Herkese hafif ve güzel bir gün diliyorum.

yaz bitti hala toparlanamadık
bu yaz kilo veremedim hiç hatta 2 3 kilo aldım bile bu kışı en azından bir 5 kilo eksikle kapatmam lazım istek var ama henüz icraat yok malesef
Aynen benim de öyle canım Yenelim artık şu maküs talihimizi... Tekrar diyetisyene başlasam iyi olacak galiba. O şekilde daha kontrollü, daha iyi gidiyordu sanki. En azındna 5 kiloyu atsam sonra bıraksam diyorum...

Yenacığım benim yaramaz bazen dibine vuruyor ama yazdığın gibi hepsi aynı aslında :) Aslında geçen seneye göre bu sene bariz bir düzelme var bizde de :) Şikayet edeceğime şükretmem gerek :)

Kreşe alışmaya başlıyorsunuz sanırım, maşallah şansınız da yaver gitmiş, öyle öğretmen özellerde nerdeee. Uyumlu olması çok güzel, zaman zaman geri dönüşler oluyor elbet, benim kız hala "gitmek istemiyorum" diyor her sabah. Ama 1-2 hafta içinde alışacak diye düşünüyorum. Oğluşuna buradan güzel bir nazarlık takayım, hep neşeli, güzel gitsin.

Günaydın

Canım klişe laf var ya iltifat değil gerçek.Çok mütevazısın ayrıca :) Seviyorum bu halini hem becerikli ve akıllı ama bi o kadar da alçakgönüllü
Bir gün gelirsem İstanbula o klasörlerin fotokopisini çektiririm habrin olsun.Özellikle 'annemin tarifleri' olanını :) Böyle becerikli bir kız yetiştirdiğine göre kim bilir kendisi nasıldır artık :)
Bu arada truf tarifin çok hoşuma gitti hem pratik hem lezzetli.Bende de kek çok artar eşim de pek sevmez belki bu şekilde tükettirebilirim ona da

Hadi bakalım canım.İnşallah devamlı olur.Bende bugün indirmeyi planlıyorum.Bu hafta spor listesinde görelim seni o zaman

slm kızlar kaç gündür grip olmuştum ugrayamadım daha tam iyleşmedim

Geçmiş olsun Fadimecim.Daha iyisindir inşallah...

Canım darılma ama kendi profiline girdiğinde hani arkadaşların hangi konuya cevap yazmış görünüyor ya ben seni şu aşk meşk acısı dertleri falan olan topikte gördüm.Rüyanda mı ne görmüşsün paylaşmışsın orda.Canım zaten o sitede aldatılma falan olmuş yaşanmış şeyler kişiler var onların yazısını okudukça sende yorum yaptıkça senin unutman daha da zorlaşır.Naçizane tavsiyem girme o sitelere.Emin ol daha da kolaylaşır.Sakın yanlış da anlama.Yaşım senden büyük mü bilmiyorum ama bi abla tavsiyesi olarak kabul et

yaz bitti hala toparlanamadık
bu yaz kilo veremedim hiç hatta 2 3 kilo aldım bile bu kışı en azından bir 5 kilo eksikle kapatmam lazım istek var ama henüz icraat yok malesef

Abla sorma ya tatil beni mahvetti bi de sağlık sorunları.Odur budur toparlayamadım.Dediğin gibi vereceğimize aldık bi de.Kış motivemiz daha iyi sanırım.

Yok anacım ne şımarması gaaayet mütevazi bir şekilde duruşunu bozmadan çok da hamarat olmadığını baklavalar börekler açanların yanında esamesi olmadığını yazmış Allah nazardan saklasın Umut da dahil topiğimizdeki bayanların hepsi becerikli hamarat bence.

Son düzenleme:
günaydın güzel hatunlar...

kasvetli bir gün sabah durağa yürürken hem üşüdüm hem terledim hasta olmam inşallah...

bu mevsim geçişleri benim korkulu rüyam malesef...

Oho ne tarifler uçuşmuş öyle topikte kızlar bu yapılırmı bizim gibi tatlıseverlere...

düğün öncesi anacım gelecek inşallah bir sorun çıkmazsa daha doğrusu abimin yıllık izni ile çakışmazsa bende börek filan sarıp atayım diyorum dolaba ama vakit bulamıyorum yufkamı aldım akşama sarıcam...haftasonu alt katta oturacak eltimin evi temizlenecekmiş küçük görümcem onada yardım edecekmiş ben çalıştığım için bana bişey demezler yardıma çağırmazlar ama eğer pazar günü olursa ve ben evde olursam 1- 2 saat el atarım bişeylere insanlık bende kalsın...üst katta oturupta temizlik yapılırken alt kata inmemek içime sinmez rahat edemem...hemde çay faslı bende geçer diye düşünüyorum ama ben böyle düşünürken ne ile karşılaşacağımı kestiremiyorum kızlar...

canım çok sıkıldı. büyük görümcemin yanına uğramışlardı yeni evlenecek çift. kaynım perde mevzusunda şaşalı şeyler olmasın çok pahalı filan demiş herşeye karışmış kendisi yapıcak düğününü ama bazı şeylerin oluru vardır 3-5 kuruştan kaçılmaz...benim elti adayıda bozullmuş azcık büyük görümceme sitemkar konuşmuş yani kaynım için...benim görümcede o konularda hep gelinlerden taraf olur kızmış kaynıma 3 kuruşluk şeyi hesap etme nasıl istiyorsa öyle olsun demiş... neyse üstünden zaman geçti kaynım ablasına demişki " o kendisini ifade edebiliyor senin karışmamanı istiyor"..ay hem dert yanmış hemde böyle demiş görümcem çok üzüldü nasıl kendini paraladı ben onu savundum benle dertleşince diye...

bende dedim kardeşin belki yanlış ifade etmiştir 1 söz ile hemen sakın tavır alma geline karşı o daha kimseyi tanımıyor nasılsa rengini belli eder dedim...yumuşatmaya çalıştım.ve anladımkı bende gaz versem yeni eltiyle bozuk olcaklar demekki kavgalar hep bundan büyüyor herkeste...ben mükemmel değilim ama yapıcı olmaya calışırım kulağımla duymadan gözümle göremden yargılmama taraftarı değilim...hep kaybediyorum ama olsun...sonunda ben olsamda fark etmez...doğrularımdan şaşmam...

çok uzun oldu kusura bakmayın...ama bu mevzu canımı sıktı güven duygumu yitirdim ....içimi döktüm...

Standart bir görümceden beklenmeyecek bir davranış sergilemiş büyük görümcen.Helal olsun ablalık etmiş.Sen en doğrusunu yapmışsın canım.Yapıcı olmak iyidir her zaman.Onlar karı koca iyi olur sonra görümce kv elti vs kötü olur.Allah mesut etsin ne diyim ama hoş olmamış kaynının yaptıkları da dedikleri de görümcende bi soğukluk oluştu bence yeni geline karşı sen istediğin kadar yumuşat

Herkese merhaba;

ben dünkü yedikleri anlatmayım,ben bile kendime şaşırdım doymak bilmedim,ama bu gün normal düzenime geçtim gibi canım pek bir şey istemiyor,heralde havalardan,inanılmaz halsizim

tabiki oluştu sen hem dert yanıyorsun abla diye sonra nişanlınla konuşuyorsun bu durumu hoş birşey değil kalabalık ailedesin ki herşeye karışmazlar heleki düğünleri kendi yapmadıkları için bişeye karışmıyorlar.büyük görümcem iyi niyetlidir genelde benim yaşadıklarımı siz yaşamayın der varken neden yapılmasın şartlar zorlanmalı ama benim kocanın ailesinde öyle bişey yok...ben genelde böyle yapmam bişeye sıkılsam yada ters gelse yüzlerine söylerim onlarda bana öyle olsun istedim en baştan dedikoduya dalavereye ne gerek var..sonuçta eşinle evleniyorsun ama o aileyede giriyorsun...kaynım ablaına hiç bişey demeyecekti...cahillik yaptı...

benim eşimde kendi imkanlarıyla yaptı hatta bende kendi imkanlarımla yaptım ailemizin durumu yoktu o sırada işleri çok kötüydü eyvallah ama herşeyin iyisini yapmaya çalıştık bir kere oluyor sonuçta diye noldu kendimiz çalışıp ödüyoruz..ablasıda onudemeye çalışmış ödeyecektin 10000 ödersin 11000 ne olacak yani amannn yeterki sağlık olsun bizi baya şeyler bekliyor bakalım..eltim böyle olursa ki benim kv dede pek dengeyi kurabilecek gibi değil hayırlısı...

Son düzenleme:

Yeni gelinde fazla abartmasın yine de canım ne dandiğini alsın ne pahalısını çocuk kendi düğününü kendi yapıyormuş.Fazla binmemek lazım omuzlara.Zamanla olur.Dünya malına fazla tamah etmesin bir deprem alır yerle bir eder hepsini Allah muhafaza.Gölcükte ne evler ne eşyalar gitti hey gidi hey...

kızın hakkını yemem öle abartı bişey istediği yok ama oluru vardır yani perdeninde süsü vardır püsü vardır kaynım cimrilikten onlarıda almıcak kızla haklıda ablasını hiç karıştırmıcaktı daha evlenmeden...neyse ben seyrediyorum sadece mesafe iyidir...heralde güzelim eşya ev mal mülk bunlar bir anda olur bir anda gider...Allahım sağlık sıhhat versin cümlemize...

3 mil leslie indirmek üzereyim şuan.Akşama yaparım diye düşünüyorum.Sabah da aç karnına 1 brd. su 2 kuru kayısı 1 brd su içip kahvaltı yaptım.Bugün cozutmam inşallah.

3 mil leslie yeter mi başlangıç için sizce?? 48 dk. sürüyormuş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…