Bugün Beyzuş'la görüştüm.. yakında dönecekmiş...
Çok özledik seni dedim gel artık kollarımıza dedim..
Duygu sömürüsü yaptım bak bunalımdayım hep kilo alıyorum diye. zeynep senin zopanı özlemiş dedim birde.:))
Kendime çok kızgınım asuuu,nefret ediyorum diyebilirim..
ÇÜnkü yıllar önce hep derdim oğlum okula başlayınca ben zayıf olacağım..Şişman anne olmayacağım diye..
Bu kararları aldığım zamanlardan bile şişkoyum..
O yüzden kendi kendimin acizliğini affedemiyorum..
canım kız ama nefret etme sakın
hemen başla yürüyüşe barış okuldayken yap mutlaka yürüyüşünü böylece yediklerine de dikkat etmeye başlarsın bence fazla kaçırsan da en azından yürüdüm yediğimi yaktım hissibile iyi oluyor ben öyleyim mesela bugün
ben de hep en kilolu veli oldum okulda daha geç kalmış sayılmazsın seneye barış ilkokula başlayana kadar süre sana dikkat edersen çok yol kat edersin biliyorsun sen de
serbest ama kuralları da var ... kızlar yüzünden
abartılı kıyafetler, kısa etekler falan istenmiyor...
tabiii erkeklerde öyle problem yok. bir kot üç tişört yetiyor
ufaklıkta bu sene ikinci sınıfta.. bizim okul ilk 4 sınıfı almış... 1 v 2 ler öğleci, 4 ve 5 ler sabahçı.. benimki boyu da uzun olunca okulun en büyüğü benim. ben okulun abisi oldum diye geziyor
dün ki iradesizliğimi bugün kü menüyle yoluna koydum..
sabah ;1 domates,peynir
ara 2 ,ncir
akşamrta boy palamut yağsız tavada
salata 1 bardak diyet kola
2 litre su
2 dilim ekme
tüm gün böyle geçti.allah gecenin gazabından korusun..
şişko olduğun halde oğlun seni çok seviyor değilmi...
çocuklarımızla daha uzun olabilmek için kilo vereceğiz YENA
onlar biz zayıf olunca daha gurur duymayacaklar...
onların yanında olabildikçe mutlu olacaklar...
bu konuda biraz da bencillik yapıp bir şeyi kendimiz için isteyelim...
kendimiz için zayıf olalım
kendimiz için sağlıklı olalım
kendimiz için güzel olalım...
tabii bu durum kocişlerin de işine gelebilir
Sağol canım, ben de senin daha iyi olmana sevindim. Kilolarla savaş için moralin iyi olması gerekiyor :)) Diyetisyene daha gitmedim ama kesin karar verdim, adını koydum yani :) Bir hafta içinde gideceğim. Son gittiğimden beri 2 kg civarında artıdayım sanıyorum, yağdan almışımdır üstelik....
umutcum iyi olmana ve dietsiywne gitmene sevindim insallah hedefe ulasirsin
...
Hiç ağlama, üzülme, yukarıda yazdığım gibi kilolarla savaş için moral gerekiyor, moralimizi bozduk mu diyeti de bozuyoruz. Gençsin, azimli ve kararlı olursan er ya da geç terk edecektir kiloların seni. Bozmadan devam et, yağların direncini kırmak için zaman gerekiyor kimi zaman. Ben diyetisyene ilk gitmeye başladığımda gıdımlara bile dikkat ediyordum, buna rağmen 3 hafta gramla kilo verdim ama yağlar yumuşayıp direnci kırılmaya başladıktan sonra çok daha hızlı gitti. Bir de tartılınca yağ-kas oranını mutlaka sor diyetisyene. Yağdan almış mısın vermiş misin bu önemli. Spor yapıyorsan kastan kazanıp artıya geçmiş olabilirsin, önemli olan yağ kaybetmek.sabahtan beri çok ağladım çook =(
15 gündür gün aşırı b-fit'e gidiyorum.. geçe hafta bir kilo gitmişti.. bugün diyetisyen günüm +200 almışım..
nasıl üzüldüm.. eve gelene kadar yolda ağladm =( okul açıldı herkes kilo almışsın diyor.. diyete uyuyorum sporu yapıyorum adetimde yakın değil ama olmuyor işte .
daha başka ne yapmalıyım pcos ve insülin direnci var. tamam kilo vermem zor inkar etmiyorum! ama bu kadarda mı zor olmalısınıfın fakültenin hatta üniversitenin en kilolusu benm 15 günde -800 gram! daha yeni başladım böyle mi olmalıydı
Oooo sezonu açmışsın bakıyorum Asumancığım. Ben de Pztesi-Salı yürüdüm. Bugün aksadı kahvaltı programından dolayı ama yarın devam etmeye niyetliyim :)iyi akşamlar
bugün kızların ihtiyaçları için çarşıdaydık gidip gelirke yürüdüm 4 saat felan da gezdik çok yoruldum
Ayda bir defa bir şey değilmiş, beslenme listeniz de güzelmiş. Cevizi kuru kayısı vb. içinde de sevmez mi, oğlum şeftali sandviçi diyor ona :)Gün kurusuna şeftali diyor afacan, arasını açıp ceviz dolduruyoruz öyle yiyor. Kızım da ağzını yaktığı için tek başına yemiyor. Ama keklerde filan sever. Aslında çok güzel bir fikirmiş, okullar maliyeti nedeniyle kuru yemiş koymuyorlar listelerine onun yerine sarelleli ekmek gibi saçma besinler veriyorlar. Ayda bir defa biz göndersek kuru yemişi, her gün yemiş olurlardı... Çok daha sağlıklı bir ara öğün.Canım öğretmen hazırladı yemek listesini..hepimizde var liste herkes sırasını biliyor..
dediğin gibi iş çıkarsa bir sonraki veli yapar muhtemelen..
Zaten ayda bir sıra gelecek.:)
Bir de öğretmen de hoşuma giden diğer konu beslenmeye muhakak kuruyemiş ve kurumeyve de eklemesi..Örneğin oğlum ceviz hiç sevmez diğerlerini bayılarak yer özellikle badem ama cevizi yutamıyor bir türlü ağzında bekletip duruyor dün vardı mesela mönü de 2 tane yemiş çok sevindim..
Ayy bende ha bire okul konusunu konuşuyorum.:)
Kuaföre gitmek iyi fikir, değişiklik iyi geliyor insana..Bende yılbaşına yakın saçlarımı kısaltmayı düşünüyorum..
...
Kızım okulun da almanca ve ingilizce eğitim alacaklarmış..Bugün görmeye başlamışlar çok sevinerek geldi eve..:)
Haftalık 4 saat matematik 6 saat ingilizce göreceklermiş..Yabancı lisan'a pek önem veriliyor yeni müfredatta..
......
Dünü öyle kapattım neyse derken bugün akşam almanyadan gelen ritter- sport(çilekçi çikolata)dan 1 parmak kalınlığında yedim( Yanında da az badem ve antep fıstığı. 2 gündür spor da yapamadım. Sanki 10 kilo almış gibiyim. evde 2 paket daha o harika çikolatadan var ( Ben sanırım asla istediğim kiloya inemiycem
benimki gözü açık gitti..bari kendim için zayıflayayım..:26:
iyi geceler demeye geldim kızlar. Bir on dakika bakayım sizlere sonra yatayım diye :) Uykuları düzenlemeye çalışıyorum ya... Aslında 23.30 gibi yatmam gerekiyor, /'ye 10 kala uyanıyorum artık. Ama en geç 00.30 diye sınır koydum kendime, zombi oluyorum yoksa...
Sağol canım, ben de senin daha iyi olmana sevindim. Kilolarla savaş için moralin iyi olması gerekiyor :)) Diyetisyene daha gitmedim ama kesin karar verdim, adını koydum yani :) Bir hafta içinde gideceğim. Son gittiğimden beri 2 kg civarında artıdayım sanıyorum, yağdan almışımdır üstelik
Hiç ağlama, üzülme, yukarıda yazdığım gibi kilolarla savaş için moral gerekiyor, moralimizi bozduk mu diyeti de bozuyoruz. Gençsin, azimli ve kararlı olursan er ya da geç terk edecektir kiloların seni. Bozmadan devam et, yağların direncini kırmak için zaman gerekiyor kimi zaman. Ben diyetisyene ilk gitmeye başladığımda gıdımlara bile dikkat ediyordum, buna rağmen 3 hafta gramla kilo verdim ama yağlar yumuşayıp direnci kırılmaya başladıktan sonra çok daha hızlı gitti. Bir de tartılınca yağ-kas oranını mutlaka sor diyetisyene. Yağdan almış mısın vermiş misin bu önemli. Spor yapıyorsan kastan kazanıp artıya geçmiş olabilirsin, önemli olan yağ kaybetmek.
Oooo sezonu açmışsın bakıyorum Asumancığım. Ben de Pztesi-Salı yürüdüm. Bugün aksadı kahvaltı programından dolayı ama yarın devam etmeye niyetliyim :)
Ayda bir defa bir şey değilmiş, beslenme listeniz de güzelmiş. Cevizi kuru kayısı vb. içinde de sevmez mi, oğlum şeftali sandviçi diyor ona :)Gün kurusuna şeftali diyor afacan, arasını açıp ceviz dolduruyoruz öyle yiyor. Kızım da ağzını yaktığı için tek başına yemiyor. Ama keklerde filan sever. Aslında çok güzel bir fikirmiş, okullar maliyeti nedeniyle kuru yemiş koymuyorlar listelerine onun yerine sarelleli ekmek gibi saçma besinler veriyorlar. Ayda bir defa biz göndersek kuru yemişi, her gün yemiş olurlardı... Çok daha sağlıklı bir ara öğün.
Saç için resim isteriz ama ksıaltınca. Ben de güzel olursa resim koyarım :)
Bizim de başımız Almanca ile dertteHer gün şikayet ediyor, Almanca çok uzun diye Perşembe günleri 3 saat üst üste imiş, çok çok uzun gerçekten
Özlemciğim moral bozmak yokİneceksin elbet, sen istedikten sonra... Ne kilolar vermişsin, kalanlarla mı mücadele edemeyeceksin. Ben de toplayamıyorum bir türlü. Bu hafta hep karbonhidrat ağırlıklı beslendim. Bir gün, iki gün değil ama her gün ve de her öğünde Ama umutsuzluğa düşmeyelim, böyle böyle düzeleceğiz...
Yenacığım dikiş makinasının türkiye ayağı hüsranla bitti.dün geldi makina..
hemen olmasa da 2 saat sonra denedim..önce idare eder diye kendimi ikna etmeye çalıştım.ama o kadar eski ve dökülüyor ki.
10 dakika içinde 3 kez iplik kırdı.sonra sigortaları attırdı.3 kez aynı şey olunca korkum bıraktım.satıcı aradaım.
biraz fırçadan sonra '_geri gönderin'dedi.
bugün pazar arabasını üstüne bağlayıp.ptt.ye verdim.sadece kargo masrafı ve havale kaybım 36tl.
bu na da şükür.diğerini kardeşim almış.o da nakış makinası.
çarşamba kısmet olursa antalyaya gidiyorum.acabamm diyorum annem kendisine aldığım,ama yıllardır bir kenara attığı 2 makinadan birini verir mi?
bizimki biraz o tür şeyleri vermez evde çürütür.
bana büyük bir ders olmuştur inşallah..
kendimizi toparlamazsak bizimkilerden hariç bizler de gözü açık gideceğiz..
dedim ya biraz bencil olup önce kendimiz için zayıflamalıyız
Hay ağzını seveyim, benim yazacaklarımı sen yazmışsın.sen de iyi ol yenam yaaa
bak barış okula başladı öğretmeni de iyi
kızın da memnun anladığımkadarıyla okuldan sen de iyi ollll
Anasınıfı sayılmıyor Yenacığım, okula seneye başlayacakKendime çok kızgınım asuuu,nefret ediyorum diyebilirim..
ÇÜnkü yıllar önce hep derdim oğlum okula başlayınca ben zayıf olacağım..Şişman anne olmayacağım diye..
Bu kararları aldığım zamanlardan bile şişkoyum..
O yüzden kendi kendimin acizliğini affedemiyorum..
Üzüldüm, şansının yaver gitmemesine. Kısmet değilmişYenacığım dikiş makinasının türkiye ayağı hüsranla bitti.dün geldi makina..
hemen olmasa da 2 saat sonra denedim..önce idare eder diye kendimi ikna etmeye çalıştım.ama o kadar eski ve dökülüyor ki.
10 dakika içinde 3 kez iplik kırdı.sonra sigortaları attırdı.3 kez aynı şey olunca korktum bıraktım.satıcıyı aradım.
biraz fırçadan sonra '_geri gönderin'dedi.
bugün pazar arabasını üstüne bağlayıp.ptt.ye verdim.sadece kargo masrafı ve havale kaybım 36tl.
buna da şükür.diğerini kardeşim almış.o da nakış makinası.
çarşamba kısmet olursa antalyaya gidiyorum.acabamm diyorum annem kendisine aldığım,ama yıllardır bir kenara attığı 2 makinadan birini verir mi?
bizimki biraz o tür şeyleri vermez evde çürütür.
bana büyük bir ders olmuştur inşallah..
Canım, bağımlılıkla baş etmek kolay değil ki. Ben bir ara evdeyken de ağzıma koymuyordum, çocuklara yaptığımdan da tatmıyordum. Biraz tatmaya başladım ne oldu? Hemen eski halime döndüm. Miktar olarak çok daha az yiyorum ama yetiyor işte. Öyle bir ısırıkçık falan değil yediğim, eskiden 3 dilim yiyorsam şimdi ince bir dilim yiyorum. Ona daha zaman var sanırım. Yani dediğin o iradeyi gösterebilmeye. Bir ısırık alıp bırakabilmeye. O güne kadar hiç yapmamaya (benim öyle bir şansım da yok) hiç tatmamaya çalışalımUmutcuğum benim sorunum sevdiğim şeyler gözümün önünde oluca dayanamıyorum, evde olmayınca sorun yok. Ama asıl mesele gözünün önündeki şeyi yememe iradesi gösterebilmek.
Öylemii,üzüldüm çok istiyordun..
Belki çok daha iyisi senin olacaktır belli olmaz..
Paranın tümünü ödememiştin değilmi.?
PEki Antalya'da çok kalacakmısın.?
Anasınıfı sayılmıyor Yenacığım, okula seneye başlayacakBir yıl var önümüzde, bir yılda neler olmaz ki? Umut bir yanımızda duracak hep
:
Bir araştırma okumuştum.. yabancı çiftler ,örneğin türk anne alman baba gibi..
Çocuğuyla kendi anadilleriyle konuşmuşlar..
Anne türkçe,baba almanca. sonra çocuk konuşmayı öğrendiğinde annesiyle türkçe babasıyla almanca konuşmaya başlamış yani aynı anda iki üç dili rahatlıkla öğrenmiş..
Sadece akranlarından daha geç konuşmaya başlamış..Tek dezavantajı o olmuş..
Oğlum doğduğunda eşime demiştim bizde öyle yapalım diye.:)
eşimin ingilizcesi çok iyidir. sen igilizce ben türkçe konuşalım demiştim...
Ne gereği var isterse sonra öğrenir demişti..:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?