- 12 Mart 2012
- 5.538
- 17.388
- 498
kızlar inanmıyorum yaaaa geçmişi okuyup geldim, alıntılar yaptım, uzun uzun yazdım. parantez açarken yanlış tuşa bastım farklı sayfa açıldı bütün yazdıklarım gitti...sonra bir baktım herkes gitmiş kimseler kalmamış..
canım eltimin gelini olan oğlankardeşimin kızı (onun resmini yükleyemedim.) o resimdeki şalvarlı kızkardeşimin kızı o daha küçük bu yıl üniye gidecekti olmadı .. aydın felsefe öğretmenliğini tutturmuş babasıda istemiyor bu yıl dersaneye gidip önümüzdeki yıl tekrar sınavlara girecek sanırım
tavuk alma kına gecesi yapılır.. kınadan sonra gelinin arkadaşları toplanır çeşit kıyafetler giyerler, kimisi gelin, kimi damat, kimi bohcacı, kimi elinde şişe ağzında sigara serhoş olur çeşitli tiplemelere girerler, oğlan evine giderler, oğlan evinin yakınına gelince gelini saklarlar, damat gelini arar bulur koluna takar getirir ( gelin bindallı giyer ellerinde kınalarıyla gelir ) gelinle damat oynarlar sonrada çeşit kıyafetler giyen kızlar giydikleri kıyafetlere göre oyun sergilerler.. arada hep bir ağızdan bağırırlar (istariz isteriz çift tavuk isteriz ) gibi.. kaynana gelmezse farklı şeyler söyleyip bağırırlar ( bahçelerde mersiiiinn , kaynana buraya gelsiiinnn, kaynana buraya gelmezseeee, kocası bu gece gebersiiin ) gibi bağırırlar.. sonrada kaynana elinde bir tepsi pilav üzerinde iki tane kızarmış tavuk, çerez , içecek falan getirir elindeki tavuklarla falan oynar... kızlar ne kadar isteyebilirlerse birşeyler isterler.. sonrada aldıklarını kızevine götürür orda hep birlikte yerler.. kızlar gidince damadın arkadaşları toplanır kızevine tatlı almaya giderler .davul varsa davullarla, yoksa arabalardaki teyiplerle kızevinin önünde oynarlar.. onlarda kızevinden bir tepsi baklava artı ne alabilirlerse alırlar gelir oğlanevinde yerler..o gece kimse doğru dürüst uyumaz..
yarında küçük eltimin gelini gelicek ''dolapta birşey kalmadı çocukla zor oluyor çocuğa bakıverde birşeyler yapıp dolaba atayım ''dedi. bende malzemen varmı dedim. yok ama birşeyler alırım az yaparım dedi. bende malzeme var. içlerde arttı gel yarın yapalım al götür dedim. çok sevindi. hem senin tariflerinide öğrenmiş olurum falan dedi.
iyiki çok yapmışım Allahım oda almadı çocuklar azıttıkca azıttı..heleki altta kızkardeşim oturuyor yabancı yok. tavan üzerimize inecek sandık diyorlar..eltim çocukları saldı oturdu köşeye kalkıp hiç ilgilenmedi birde ablasının kızının çocuğu var onunda yıllarca olmadı kıymetli diye çok serbest bırakıyorlar sonradan küçük ablasının gelinide geldi onunda bir kızı vardı oda onlara uydu. kimisi dolabı açıyor kimisi koltukların tepelerinde , masanın üstünde, kız servis yapmaya çalışıyor eltisinin çocukları biz tost isteriz, biz pasta isteriz onu isteriz, bunu isteriz, buzdolabını açıp pastadan almaya çalışıyorlar.. biraz bekleyin servis bitsin yaparım tostunuzu diyor bağırıyorlar babaanne yengem bize birşey vermiyor diye kızın pestilini çıkardılar.. aslında çocuklara karşı çok sabırlıyımdır ama bugün dayanılır gibi değildi. misafir kadın giderken kızım Allah hayırlı geçim versin. sana boooll bol sabır versin dedi..
dafiii,yeğenine maşallah..Çok şirin Allah tamamına erdirsin..
Bir de tavuk alma diyorsun yaaa,o ne demek.??
İzmir'de kimilerin de şöyle bir adet var. kayınvaldemler de var mesela, banada yaptırmışlardı.:))
Kına gecesinde gelin kınalı elini yıkamak için kaynanasının evine gidiyor orda yıkıyor elini..
Meali; gelin bağlı olsunmuş kocası gillere.:) Bende aynısını yapmıştım. kocam su dökmüştü elime, yıkamıştım bir güzel söylenerek ''yorgun argın beni soktuğun duruma bak diye tıslayıp durmuştum:)'' kaynanamın hazırladığı hamam takımını ve maşrapayı alıp eve dönmüştük..
canım eltimin gelini olan oğlankardeşimin kızı (onun resmini yükleyemedim.) o resimdeki şalvarlı kızkardeşimin kızı o daha küçük bu yıl üniye gidecekti olmadı .. aydın felsefe öğretmenliğini tutturmuş babasıda istemiyor bu yıl dersaneye gidip önümüzdeki yıl tekrar sınavlara girecek sanırım
tavuk alma kına gecesi yapılır.. kınadan sonra gelinin arkadaşları toplanır çeşit kıyafetler giyerler, kimisi gelin, kimi damat, kimi bohcacı, kimi elinde şişe ağzında sigara serhoş olur çeşitli tiplemelere girerler, oğlan evine giderler, oğlan evinin yakınına gelince gelini saklarlar, damat gelini arar bulur koluna takar getirir ( gelin bindallı giyer ellerinde kınalarıyla gelir ) gelinle damat oynarlar sonrada çeşit kıyafetler giyen kızlar giydikleri kıyafetlere göre oyun sergilerler.. arada hep bir ağızdan bağırırlar (istariz isteriz çift tavuk isteriz ) gibi.. kaynana gelmezse farklı şeyler söyleyip bağırırlar ( bahçelerde mersiiiinn , kaynana buraya gelsiiinnn, kaynana buraya gelmezseeee, kocası bu gece gebersiiin ) gibi bağırırlar.. sonrada kaynana elinde bir tepsi pilav üzerinde iki tane kızarmış tavuk, çerez , içecek falan getirir elindeki tavuklarla falan oynar... kızlar ne kadar isteyebilirlerse birşeyler isterler.. sonrada aldıklarını kızevine götürür orda hep birlikte yerler.. kızlar gidince damadın arkadaşları toplanır kızevine tatlı almaya giderler .davul varsa davullarla, yoksa arabalardaki teyiplerle kızevinin önünde oynarlar.. onlarda kızevinden bir tepsi baklava artı ne alabilirlerse alırlar gelir oğlanevinde yerler..o gece kimse doğru dürüst uyumaz..
olayım canım istersen yengende olurumgunaydinnn kizlarrr
Kahvaltimi yapip evi topliyayim aonra gozlemelerin icini hazirlayayim hamurumu yugurayim misafirler 12de gelcek sobayi yaktikmi baslariz
Daficim masallahin var benim halam yok benim halam olurmusun
öyle olucada zor oluyor canım yaa sen hazırlan et sonrada misafir gelmesin. üzülüyor insan.. bizimde bugün pek bereketliydi maşaAllah..yeğenim kvsinide çağırmış misafir gelicek istersen sende gel demiş oda öbür gelinin çocuklarını almış gelmiş gelirkende ablalarına , yeğenlerinede haber vermiş onlarda hepsi geldiOff aynı şeyi ben de yaptım. dün o kadar hazırlık yaptım, misafir gelicekti ya. Çocuğun 90 yaşındaki babanesi vefat etmiş, kız arkadaşı tek başına geldi. O kadar yemek için boşa uğraşmış oldum. Kadın hastaymış zaten uzun zamandır. Neyse ben akşama kadar çok güzel beslenmeme rağmen akşam yemeğinde pirinç pilavı, rulo börek, ızgara tavuk, az çorba ve salata yedim. Yaptığım börek çok güzel oşmuştu ona rağmen toplamda 2 dilimde kaldım. Çünkü yiyemedim, yedikçe midem şişti zorlasam paylıycam o derece. Börek o kadar çok olmuştu komşulara da vermeme rağmen bir sürü kaldı, kalanı da eşimle işyerine gönderdim
Bir de dün tiramusu yapmıştık eşimle. İnternetten en iyi tarifi bulnaya çalıştım. Eşimle birlikte yapmıştık, daha doğrusu ben yaptım ama süslemesini eşim yaptı. Akşam yemekten sonra kocabir dilim de ondan yedim. O kadar hafif ve ağızda eriyen birşey olmuşki yedikçe yiyesim geliyodu(
Dünü öyle kapattım neyse derken bugün akşam almanyadan gelen ritter- sport(çilekçi çikolata)dan 1 parmak kalınlığında yedim( Yanında da az badem ve antep fıstığı. 2 gündür spor da yapamadım. Sanki 10 kilo almış gibiyim. evde 2 paket daha o harika çikolatadan var ( Ben sanırım asla istediğim kiloya inemiycem