Popüler Konu 90 Kilo Üzerindekiler Birlikte Zayıflıyor!

kızlar inanmıyorum yaaaa geçmişi okuyup geldim, alıntılar yaptım, uzun uzun yazdım. parantez açarken yanlış tuşa bastım farklı sayfa açıldı bütün yazdıklarım gitti...sonra bir baktım herkes gitmiş kimseler kalmamış..

canım eltimin gelini olan oğlankardeşimin kızı (onun resmini yükleyemedim.) o resimdeki şalvarlı kızkardeşimin kızı o daha küçük bu yıl üniye gidecekti olmadı .. aydın felsefe öğretmenliğini tutturmuş babasıda istemiyor bu yıl dersaneye gidip önümüzdeki yıl tekrar sınavlara girecek sanırım

tavuk alma kına gecesi yapılır.. kınadan sonra gelinin arkadaşları toplanır çeşit kıyafetler giyerler, kimisi gelin, kimi damat, kimi bohcacı, kimi elinde şişe ağzında sigara serhoş olur çeşitli tiplemelere girerler, oğlan evine giderler, oğlan evinin yakınına gelince gelini saklarlar, damat gelini arar bulur koluna takar getirir ( gelin bindallı giyer ellerinde kınalarıyla gelir ) gelinle damat oynarlar sonrada çeşit kıyafetler giyen kızlar giydikleri kıyafetlere göre oyun sergilerler.. arada hep bir ağızdan bağırırlar (istariz isteriz çift tavuk isteriz ) gibi.. kaynana gelmezse farklı şeyler söyleyip bağırırlar ( bahçelerde mersiiiinn , kaynana buraya gelsiiinnn, kaynana buraya gelmezseeee, kocası bu gece gebersiiin ) gibi bağırırlar.. sonrada kaynana elinde bir tepsi pilav üzerinde iki tane kızarmış tavuk, çerez , içecek falan getirir elindeki tavuklarla falan oynar... kızlar ne kadar isteyebilirlerse birşeyler isterler.. sonrada aldıklarını kızevine götürür orda hep birlikte yerler.. kızlar gidince damadın arkadaşları toplanır kızevine tatlı almaya giderler .davul varsa davullarla, yoksa arabalardaki teyiplerle kızevinin önünde oynarlar.. onlarda kızevinden bir tepsi baklava artı ne alabilirlerse alırlar gelir oğlanevinde yerler..o gece kimse doğru dürüst uyumaz..

gunaydinnn kizlarrr
Kahvaltimi yapip evi topliyayim aonra gozlemelerin icini hazirlayayim hamurumu yugurayim misafirler 12de gelcek sobayi yaktikmi baslariz
Daficim masallahin var benim halam yok benim halam olurmusun
olayım canım istersen yengende olurum yarında küçük eltimin gelini gelicek ''dolapta birşey kalmadı çocukla zor oluyor çocuğa bakıverde birşeyler yapıp dolaba atayım ''dedi. bende malzemen varmı dedim. yok ama birşeyler alırım az yaparım dedi. bende malzeme var. içlerde arttı gel yarın yapalım al götür dedim. çok sevindi. hem senin tariflerinide öğrenmiş olurum falan dedi.

öyle olucada zor oluyor canım yaa sen hazırlan et sonrada misafir gelmesin. üzülüyor insan.. bizimde bugün pek bereketliydi maşaAllah..yeğenim kvsinide çağırmış misafir gelicek istersen sende gel demiş oda öbür gelinin çocuklarını almış gelmiş gelirkende ablalarına , yeğenlerinede haber vermiş onlarda hepsi geldi iyiki çok yapmışım Allahım oda almadı çocuklar azıttıkca azıttı..heleki altta kızkardeşim oturuyor yabancı yok. tavan üzerimize inecek sandık diyorlar..eltim çocukları saldı oturdu köşeye kalkıp hiç ilgilenmedi birde ablasının kızının çocuğu var onunda yıllarca olmadı kıymetli diye çok serbest bırakıyorlar sonradan küçük ablasının gelinide geldi onunda bir kızı vardı oda onlara uydu. kimisi dolabı açıyor kimisi koltukların tepelerinde , masanın üstünde, kız servis yapmaya çalışıyor eltisinin çocukları biz tost isteriz, biz pasta isteriz onu isteriz, bunu isteriz, buzdolabını açıp pastadan almaya çalışıyorlar.. biraz bekleyin servis bitsin yaparım tostunuzu diyor bağırıyorlar babaanne yengem bize birşey vermiyor diye kızın pestilini çıkardılar.. aslında çocuklara karşı çok sabırlıyımdır ama bugün dayanılır gibi değildi. misafir kadın giderken kızım Allah hayırlı geçim versin. sana boooll bol sabır versin dedi..

günaydııııınnnn
kimse yokmuuuuu
akşam ben kapattım sabah yine ben açıyorum nerelerdesiniz kızlaaaaarrrr
eh siz gelmiyorsanız bende gidiyorum o zaman

umutcum tariflerini koleksiyona aldım.. yapıp dolaba atılacak tarifler bekliyorum ... bu arada bende yaptığım poğçanın tarifini yazayım dün herkesten tam puan aldı..

Sodalı Bayatlamayan Poğça

Malzemeler
1 su bardağı ılık süt
1 şişe soda (200ml)
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket yaş maya
1 yemek kaşığı tuz
1,5 yemek kaşığı şeker ( ben tuzu şekeri göz kararı koyuyorum.
aldığı kadar un (çok katı bir hamur olmayacak yoksa mayalanmaz)
üzeri için 2 adet yumurta sarısı

Içi için
Peynir, patates vs. ben patates koydum hemde bolca koydum bol naneli

Yapılışı
1 paket maya geniş bir kaba alın.Ilık sütü ilave ederek mayayı iyice eritin. Sonra soda, yağ, tuz ve şekeri ekleyip karıştırın. Yavaş yavaş elenmiş unu ekleyin ve kulak memesinden biraz daha yumuşak bir hamur elde edin. Üzerini kapatarak hamurun iyice kabarmasını bekleyin. İçine peynir koyarak veya sade olarak şekil verin. Üzerine yumurta sarısı sürün ve 230-240 derecede üzerleri iyice kızarana kadar pişirin. (Bu ölçülerde 2 tepsi poğaça çıkıyor. Bir kaç gün geçse bile yumuşacık kalıyorlar. Misafir için bir gün önceden bile yapıp saklayabilirsiniz.) Afiyet olsun.

Son düzenleme:
Günaydın gençlik,
güzel bir gün olsun hepimize.

Daficiğim tarifini not aldım canım ..

Clutch,kendini pek iyi hissetmediğini yazmıştın konu her neyse bir an önce yoluna girer ve sende yeniden güzel yazılarını yazmaya devam edersin..

Günaydın hanımlar...

Spor yapmadım yine leslieyi indirdiğim halde.Sıkıldım artık kilolu olmaktan offfffffffff.Halbuki dün 3,30 da çıktım işten evede erken gittim ama bir türlü içimden gelmedi.Şeytana uydum yine yayıldıkça yayıldım yedikçe yedim.Kızıyorum kendiime

Günaydınnnnn kızlarrrrrrrrr :122: :122: :122:

Sabah erkenden kalkıp doktora gittim malum tahlil sonuçlarımı görmek istiyordu. Bendimde dediğim gibi açlık kan şekeri ve hemoglobinin yüksek olduğunu ve 15 gün sonra tekrar bakılacağını söyledi.
Başladı bana işte şekerden tuzdan uzak dur perhiz yap demeye bende bir başladım zaten şeker ve tuzu tüketmiyorum, yağı azalttım, pilav makarnanın tadını unuttum, şeker oranı yüksek diye havuç bile yemiyorum fazla falan diye anlatmaya
Adama neredeyse ben öğretecek kıvama gelmişim meğer
Tekrar glukophage 1000 mg yazdı birde sakarın tarzı birşey yazmış şeker yerine kullanacağım ( ben zaten şekersiz içiyorum herşeyi ne kullancam ben onu )
15 gün içinde ufakda olsa bir fark olmazsa bakarız bir çaresine dedi ama acıkcası bende bu ara ümidimi yitirir gibi oluyorum. Sonra tabi yine versemde vermesemde sağlıklı beslenmeye devam diyorum ama işte yinede insanın canı sıkılıyor :26::26:

Allah yardımcımız olsunn..... Aminnnnn

günaydın arkadaşlar;

pazartesiden beri o kadar çok yiyorumki,korkumdan basküle çıkmıyordum çünkü çıksam bakıcam şişmişim yemeye devam edemiyecem tabiyki,ay nekadar iradesizim ya,neyse bu sabah çıktım şok şok gerçi az bile almışım 89 um kızlar ,ama çok şişim bu gün yarın regl olucam,bu gün diyetime dönüyorum,

sabah: kepekli sandviç ekmeğine peynir,marul maydonoz koydum yedim

öğlen :4 tane balık pane ,1 dilim ekmek,bol salata

akşam: pırasa yemeği ekmeksiz

Geçmiş olsun canım.Senin insülin direnci mi yoksa diyabet mi.Glukophage 1000'lik yazmış da.Bende glukofen 850 mg kullanıyorum insülin direnci için.Spor yapıyo muydun canım sen yürüyüşün çok faydası varmış insülin direncine

hayatım aynen bende sıkıldım,ya napcaz bilmiyorum,güzel şeyler gördüğümde dayanamıyorum ya,1 hafta yemiyorum tam vermeye başlarken bu sefer boğazım durmuyor,ben çok çabuk kilo veren bir bünyeye sahibim ama irade sıfır,motive edelim birbirimizi ya,birde inanılmaz halsizlik var kolum kanadım kalkmıyor,spor da yok ,ne olcak böyle bilmiyorum,benim çok acil zayıflamam lazım,zayıflayacam diye kıyafette almıyorum,iyice saldım inanılmaz paspalım,her gün aynı şeyleri giymekten de bıktım artık,hepimiz birlikte karar mı alırız,yoksa boğazını tutamayanımı cezalandırırız bilmiyorum,ama şunu farkettim birimiz saldıkmı diğerleride salıyor onu gözlemliyorum

Selam kuşlarr

nasılsınızz ? ben erken geldim okuldan, bugün 3 ders vardı , ama öğleden sonra toplantı var o yüzden 3 ders yaptık , ooyyhh sabah akşamm okula gidiyom yaavv

şimcik azcık tembellik yapayımm , toplantıdan sonra dönüş yaparımm , öpüyorum herkeşlerii

öyle düşünme canım kaçımız hedefine vardıki...

bende bende gerçi ben 8e doğru eve vardım sofra kurdum sofra kaldırdım.mutfağı topladım.biber dolması doldurmuştum onu pişirdim börek sardım attım buzluğa yufka almıştım ziyan olmasın diye...
saat oldu 11. yatana kadar gece yarısı ve hala ütülerim bekliyor bu akşam hedefim onları halletmek inşallahhhh... güya sabah kalkıp yapıcaktım leslie ama geç yatarsam erken uyanamıyorum...

Dafi ablacım tarifini aldım ondan da yapıp atayım buzluğa...hazırda bişeyler bulunsun düğün öncesi misafirlerim olabilir özellikle annem gelirse...

Dün akşam menüm

2 kaşık menemen
2 kaşık ton balıklı makarna
+150 g kadar üzüm

ağır yemedim ama saat 8 de olması kötü oldu... sağlıklı beslenince kendimi iyi hissediyorum ama tatlı bişey görünce hemen unutuyorum çayın yanına 3 adet minik gofret yedim...:18::18:

Zeynep ablacım makina konusu istediğin gibi olmamış üzüldüm ama sorunsuz iade etmene sevindim..annen verir yahu bi dikiş makinası kıyamaz kızına derken aklıma babannem geldi dedem almanyadan dikiş makinası almış taaa milattan önce halada kimseye elletmez ahh bu yaşlılık bizde öyle olacağız...

Umut canım diyetisyene başlama kararın güzel sen başladığında kararlı uygulayabiliyorsun en azından az bir yolun kaldı onuda halledersin inşallah...

Aynur ve Eriny Allah kavuştursun tez zamanda..bizde 5.5 sene ayrı şehirlerden yürüttük zor oluyor ama kavuşunca daha çok değer biliniyor...

hepimiz için huzurlu sağlıklı bol bereketli birgün olsun inşallah...

Allahtanki dizlerim sakat , spor yapmamaya bahanem varr

kızllaarrrr bi silkeleninn kendinizee gelin yaaaaa , ben karar verdimm , herifime söz verdimmm , olsun artık bu iş yaaaaaaaaaaaaa

Sağolasın Nevinimm , hakkaten zorluklara katlanınca değer daha çok biliniyoorr

bizim hasretlik 5.5 yıldan sonra tekrar başlayınca , çifte kavrulmuş oldu

Ekleyecek hiç bir şey bulamıyorum aynen beni tarif etmişsin.Nasıl olsa zayıflarım mantığıyla uzun süredir kıyafet almıyorum.Mantığa bakar mısın.Nasıl olsa bollaşıcak diye.Evir çevir aynı şeylerden çok sıkıldım

Bencede bi çözüm üretelim yaa nereye kadar gidecek böyle.Benime bir an önce zayıflamam lazım tekrar bebek planlarına başlamadan.Eski motivemizi istiyorum ben yaaaaaa bananeeee :84: :84: :84:

Evet canım bende de insülin direnci var :26:
Aslında geçen hafta her gün 20 dakika da olsa spor yaptım ama bu hafta regl olunca hiç yapamadım
Dün bitti reglm ama hala belim ağrıyor :26:
İnşallah yarından itibaren yine başlarım sporuma bari bir sonraki adetime kadar iyice alışmış olurum inşallah.
Umarım şu ilaçda işe yarar artık ne yapacağımı şaşırdım çünkü :26:
Düşünsene en son 9u bir arada bitki çayı bile aldım aktardan belki bir işe yarar diye heee daha 3 gün oldu içmeye başlayalı ama bakalım belki onunda bir faydası olur inşallah... aminnnn

cecocum geçmiş olsun tatlım,hayatım aslında sen bayağıda hareketlisin,bakıt,yorum geç yatıp erken kalkıyosun ,2 çocuk koşturman var,niye zayıflayamıyorsun acaba glukopage ı önceden kullanmışmıydın ,benim arkadaşım bu ilaçla beraber diyet yaptı 135 kg dan 81 e düştü

Canım inşallah fayda görürsün.ben zaten glukophage 1000 likten fayda göreceğine inanıyorum.Ben 850 likten bile sonuç aldım.Ama benim açlık kan şekerim 90-92 arası çıkar hep.İnsülin direnci farlı bişey.Onun için glisemik index diye bişey var.Glisemik indexi düşük gıdalar tüketmen gerek.Bir yazı kopyalıyorum bak belki daha açıklayıcı olur.(Bu arada kelin ilacı olsa kendi başına sürermiş sana anlatıyorum ama benim hiçbirini uyguladığım yok Sen benim dediğimi yap yaptığını yapma canım )

Beyaz ekmeği bir bardak suya koyduğunuzu düşünün. Kısa bir süre içinde çözündüğünü/parçacıklara ayrıldığını görürsünüz. Aynı beyaz ekmeği yediğimizi düşünelim. Musluk suyunda bile çözünen bu ekmek türünü midemiz ve barsaklarımızda bulunan sıvılar ve güçlü enzimler çok daha kısa sürede ve tamamen sindirecektir.
Sindirim süreci çok kısa ve böylece emilim ve kana karışma süreci çok hızlı olan bu tür gıdalar kan şekerini çok hızla yükseltirler. Böyle gıdalara GLİSEMİK İNDEKSİ YÜKSEK GIDALAR denir.
Glisemik indeksi yüksek gıdaların alımı ile vücudumuzda neler oluyor:
1. Hızla sindirilebildikleri için hızla kana karışıyorlar ve hızla kan şekerini yükseltiyorlar
2. Pankreas bezimiz hızla yükselen kan şekerini görünce hızla ve büyük bir miktarda insülin salgılıyor
3. Bu kadar yüksek kan şekerini depo ederek azaltma yoluna gidiliyor
4. Sonuçta ani yükselen kan şekeri eşittir aniden depolama ya da yağ dokusunda artış oluyor
5. Gidişat bu kadar ile kalsa iyi dedirtecek olayları daha yeni başlattığımızın farkında bile olmayabiliriz, glisemik indeksi yüksek gıdaları alırken.
6. Evet aldık bu tür gıdayı hızla emildi, hızla kan şekerini yükseltti, hızla yağ dokusu olarak depolarımıza katıldı... Fakat bu hızlılık sırasında barsaklardan emilecek besin maddeleri de hızla bitti. İnsülin miktarı ise aynı hızla azalmaz hala daha yüksekliğine devam eder. Sonuç hızla yükselen kan şekeriniz hızla düşecektir.
7. Hızla kan şekerinizin düşmesi, farketmeden sizi kısa süre sonra tekrar yemeye itecektir.

KÖTÜ YA DA YÜKSEK GLİSEMİK İNDEKS DEĞERİNE SAHİP GIDALAR
· Çaya atılan şeker, glikoz, reçel, bal, pancar
· Beyaz ekmek, beyaz undan yapılan gıdalar, kek, pogaca, beyaz undan makarna, bisküviler
· Patates, patates püresi, patates kızartması,
· Mısır, cipsler, kraker, mısır gevreği
· Pirinç
· Alkollü içecekler
· Günlük alımı çok olmadığı için pratikte bu gruptan çıkartılabilecek bazı gıdaları (havuç, muz, ananas, karpuz, kavun, kuruyemiş, patlamış mısır, bal kabağı) da belirtmekte fayda vardır. Belirtmemizin faydası bunların kalorileri gözetilerek diğer gıdalar ile veya sonrasında rahatça alınabilmesindendir. Bu sayılanlar kötü grubunun nispeten iyileridir ve bir kısmı yaz aylarının vazgeçilmezleridir.

İYİ YA DA DÜŞÜK GLİSEMİK İNDEKS DEĞERİNE SAHİP GIDALAR
Bu gruba giren gıdaların alımında da günlük kalori toplamı göz edilmelidir. Sınırsız alımdan değil yeterli alımdan bahsedilebilir.
· Yoğurt, meyveli yoğurt
· Yeşil sebzeler
· Sebze ve meyveler (domates, kiraz, vişne, kayısı, kuru kayısı, marul, lahana, mor lahana, brokoli, karnabahar, semiz otu, ısırgan otu, ıspanak....)
· Süt ve süt ürünleri
· Meyveleri mümkün olduğunca kabukları ile alalım, meyve suyu içecek isek şeker katılmamış/doğal olanlarını tercih edelim
· Kepek ekmeği, çavdar ekmeği, tam buğday ekmeği
· Şekersiz tam tahıl ürünleri
· Nohut, kuru baklagiller, barbunya
· Mercimek, bezelye
· Şekersiz marmelat
· Kivi, üzüm, armut, şeftali, erik, elma, portakal, greyfurt
· Fruktoz (meyve şekeri)
· Taze fasulye, bezelye
· Fındık, yer fıstığı, ceviz
· Bulgur, integral makarna

CLUTCH NERELERDE! ODA SALDI BAK,TOMURCUK ARTIK BUGÜN STARTIMIZ OLSUN ,LÜTFEN HERGÜN ŞU LESLİE Yİ YAPICAZ GECE 11 DEDE EVE GİTSEK YAPICAZ,BE DİYETİMİ UYGULAYACAĞIM BİLMİYORUM SEN NE YAPIYORSUN DİYET OLARAK,HER GÜN YEDİKLERİMİZİ YAZICAZ ,KAÇAMAK YAPSAK BİLE LÜTFEN PAYLAŞMAYALIM,MOTİVASYONUMUZ BOZULUYOR,EN AZINDAN KAÇAMAK YAPSAK BİLE DİĞER ARKADAŞLARIMIZ DİYETİNİ BOZMAMIŞ DİYE TEKRAR DİYETİMİZE GERİ DÖNERİZ HIRS YAPARIZ TAMAM.sen tartıldınmı kaç kilosun şu an

Haftada en az kilo verme limitimiz 500 gr.olsun bunun altında kilo verenler yada veremeyenlere psikolojik baskı yapalım,en azından onunda morali bozulur ve haftaya kendini toparlar.Bu yarışa girmek isteyenler lütfen varım desin

Ben varım canım.Hadi Bismillah.

Tartılmadım bugün nasıl olsa artıdayımdır diye.Yüzleşemiyorum tartıyla.Ben belirli bir diyet listesi uygulamıyorum.Hergün yaptığım aç karnına su içmek ve gün içerisinde bol su içmek.Önceden ablamla yürüyüş yapıyordum.Çok güzel kilo verdim.Haftada 1 kiloya yakın verdim hep.Ama tatile gidince herşey tepetaklak oldu.Ben zaten yürüyüş yaptığımda ve diyete dikkat ettiğimde kaçamak pek yapmıyorum.Eşimlede iddiaya girmiştik her yaptığım kaçamak için 100 tl ceza kesiyordu bana.Öyle 2 kez kaçamakla falan 200 tl ödedim.Sonrada hiç kaçamak yapmamaya başladım.Tatile gidincede ben diyeti bırakıyorum iddia iptal dedim.
Benim asıl sorunum akşam yemeği fazla kaçırmak.Çünkü iş yerimde doğru düzgün bişeyler yemeyip form bisküviler galetalarla geçiştirip eve gittiğimde saldırıyorum.Ama varım bu günden sonra hadi bakalım motive edelim birbirimizi kimimiz var bizi bu konuda gerçekten anlayan hissettiklerimizi hisseden.Az ye biraz kilo ver demesi kolay başkaları için.Ama bizi en iyi anlayan yine biziz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…