Popüler Konu 90 Kilo Üzerindekiler Birlikte Zayıflıyor!

Merhaba kızlar :) Ne güzel motive edici mesajlar var bugün :) Gazanız mübarek olsun. Herkesin toparlanması için bir vesile olur hem belki :)
Ben sabah gene uyuyakaldım 7'ye 10 kala uyanmam gerekirken 7.35'te uyandım. Kızımı nasıl kaldırdım nasıl giydirip nasıl yolladım ben biliyorum. Okuldaki kahvaltıyı beğenmediğim için evde az çok yediriyorum her gün, bugün yediremedim ama O yüzden moralim bozuktu neredeyse yürüyüş yapmayacaktım (bahane buldum ya, canım istemiyor diye). Zorladım kendimi, 50 dk yürüdüm geldim. Yarın da yürürsem bu haftayı iyi geçmiş sayabileceğim.
Hala artıdayım o ayrı mesele :)

Ellerine sağlık canım :) Mutlaka deneyeceğim ben de. Denediğim zaman sana da yazarım :) Bu hafta sonu Migros'ta taze fesleğen bulabilirsem fesleğen ve tam buğday unu ile yapmayı denemeyi düşünüyorum. Ben de bir öğünde ekmek yemeyerek bu poğaçadan yiyebilirim herhalde o zaman :)
Geçmiş olsun Banucuğum. Sen gene de her zamankinden dikkatli ol bence canım. Hani "ben zaten dikkat ediyorum" deyip kulak arkası etme doktorun söylediklerini. Çok daha titiz davran, bakalım sonuç nasıl olacak? Sonuçta yüksek karbonhidrat içeriklerinin hepsi şeker demek. Atıyorum çubuk kraker de şeker demek. Ebru bu konuda çok güzel bir yazı göndermiş zaten. Ben eminim ilaç+senin gayretin ile çok güzel sonuçlar alacaksın.
Sağol canım :) Hepimiz ahllederiz inşallah şu kilo sorununu. Laf aramızda son 2-3 seferde onun söylediklerine ve listesine de pek dikkat etmemiştim. Tavsattım yani. O nedenle gitmeyi bırakmıştım. Ama daha olmamışım ben. En azından bir 5 kilo daha yğdan vereyim onunla sonra kendim idare ederim belki. Eskiden 5 kilo dediğimde "ooo ne var ki" diye düşünürdüm. Ama şimdi öyle zoruma gidiyor ki...
 
Son düzenleme:

Canım ilk başladığımda geçen sene glukophage 1000 mg vermişti doktor bana o ara bir 8 kilo falan gitti ama hep düzensiz içmiştim unutuyordum :26: Sonra doktoru değiştirince glukofen 800 mg yeterli demişti doktor ama o günden sonra hiç kilo veremedim :26:
2 kilo bir zor bela daha vermiştim ama onlarda yine geri geldi anasını satam
Belki bu sefer düzenli içersem iyi gelir sırf unutmamak için ceptelefonuna hatırlatma mesajları kuracağım bugün.
Gittiğim bir eczanede bulamadım ilaçı, ufaklıkta anne eve gidelim diye ağlayınca başka eczaneye bakmadan geldim eve. Akşam kızkardeşime çaya gideceğiz yarın gece onlarda almanayaya gidecekler 15 gün görüşemiyeceğimiz için son bir görüşelim dedik onlara giderken olmadı nöbetci eczaneden alırım ilaçı hemen yarın başlarım




Canım çok sağ ol paylaşımın için bazılarını ezbere biliyordum zaten ama bunu mutlaka kayıt edip her gün bakarım belki bununda bir faydası olur
Benim açlık kan şekerim 114 çıktı üstsınırın 106 olması gerektiği halde :26:
Umarım bir an önce düşerde normale döner


Canım bende uyarım çoğunluğa ama bence 500 gr değilde 200 gr yapalım şunu çünkü malum metabolizmalarımızın çoğu kafayı yemiş
 
Son düzenleme:
hedefe yaklaştıkça vermek zorlaşıyor ama yapacaksın eminim bende artık yanımda ara öğün getirmeye çalışıcam işyerindekilere saldırmamak adına...

ceco geçmiş olsun canım şekere şimdi takma kafanı aynen dikkatli olup ilacını düzenli kullanınca hem kilo vereceksin hemde şekerin düşecek inşallah...
 

Ebrucuğum çok güzel bir paylaşım olmuşi teşekkür ederiz. Glisemik indeks konusunu sade ve akıcı bir üslupla çok güzel açıklamış. Ama sondaki listede birkaç itirazım var:
  • Meyveli yoğurt (eğer hazırsa) yüksek şeker içeriyor ve hiç iyi bir gıda değil, tatlandırıcı olanları zaten tercih etmeyelim sağlık bakımından.
  • "Meyve suyu içeceksek" diye bir seçenek hiç olmamalı. Meyve suyu hasta olanlar, sıvı almak zorunda olanlar ve kilo alma diyeti yapanlar dışında hiç iyi bir gıda değil. Hazırları şeker ilavesiz bile olsa yüksek şeker içeriyor. Evde taze sıkılmışları bile yüksek meyve şekeri içeriyor. Meyveyi posası ve organikse kabuğu ile birlikte yemek en güzeli. (organik olmayan meyvelerde tarım ilacı artıkları sirkeli suyla dahi çıkmıyor, o nedenle ben onları kabuklu yemem)
  • Üzüm, bezelye ve fruktoz insülin direnci olanlara hiç verilmiyor (benim bildiğim kadarıyla). Diyetlerde bile verilmiyor.
 

cecocum 200 gr az olur diye düşünüyorum niye diyeceksin,bende mesela şimdi 1,5 kilo almış görünüyorum,bunun üzerine baskı gelecek diyete ve sporu iki kat attırmaya çalışıcam,ama yinede gelen önerilere bakıp karar veririz.
 

Canım aynen katılıyorum sana.Bende karşıyım çünkü meyveli yoğurda ve meyve suyuna.Yani en azından meyveli yoğurdu kendimiz hazırlarsak evde doğal olablir ama hazırları olmaz
Bir de meyve şekeri demiş fruktoz ona da anlam veremedim.
Tarım ilacı kalıntılarına gelince tam üstüne bastın yıkamakla çıkan şeyler değil bu ilaçlar meyveye ilacı atıp ertesi gün topladıkları müddetçe sırf meyve değil direkt tüketimi olan yeşil yapraklı sebzelerden de maalesef alıyoruz zerihleri bünyeye ki ben burda zaten solunum yoluyla alıyorum bir miktar
 

Bence eksi bildirim bile yapmak süper olur.Düşünsenize ben kendimden örnek vereyim uzun zamandır ya aynıyım ya artıdayım.-100 gr bildirim bile yapsam benim için kardır.Ama bi limit koyulursa eğer onu yakalamak için de elimden geleni yaparım
 

Herhalde glikoz yerine fruktoz tercih edin demek istemiş :)

Beslenme Bülte'ninde tarım ilaçlarının etkileri ile iligli çok uzun bir dosya vardı, onu okuyunca çok etkilenmiştim. Geniş çaplı araştırmaları isimli ve tarihli olarak yayınlayarak referans göstermişti. Bu araştırmalar kanser tipi hastalıkların, özellikle kısırlık ve düşüklerin, çocuklarda görülen hastalıkların (otizm vb. dahil) tarım ilaçları ile bağlantısını direk olarak ortaya koyuyordu. Ülkemizde bu durumun nasıl içler acısı olduğu, Avrupa ülkelerinin bu ilaçları bizlere vahşice pazarlarken kendi halkına asla yedirmediği (son 15 yıldır) vb. detaylar da vardı. Yıkansa dahi kalıntıların temizlenmediği, hatta soyulsa dahi temizlenmediği, bazılarında çekirdeklere kadar işlediği vb. vb. Çok üzücüydü gerçekten. Onu okudum, ertesi gün bir daha okudum. Sanırım 15 sayfalık filan bir dosyaydı. O günden sonra organik tarım ürünü olmayan hiç bir şeyi evime sokmadım, gerçi o konuda da sorunlar ve suistimaller var, o da ayrı bir konu. Kendi yapabileceğim hiç bir ürünü dışarıdan almayayım dedim (%100 olmasa da çoğu zaman uyuyorum buna da). Elimden geleni yapıyorum işte. Ne yazık ki o dosyayı kaydettiğim bilgisayarımda sorun var. Ne güzel ayda bir açıp okuyordum, tekrar bilinçleniyordum, tavsamıyordum :)

Sen tabii bu konulara daha vakıfsındır. mesleğin gereği de içinesin ne yazık ki Bağışıklığı artırmak için önlemler alıyor musun? D ve C vitamini takviyesi, ev yapımı kefir gibi... Bunlar bazı toksik etkileri azaltıyor bildiğim kadarıyla. İstersen Beslenme Bülteni'nde Prof. dr. Ahmet Aydın'a soru sor bu konuyla ilgili, sana başka tavsiyeleri de olabilir. Hemen hemen her soruyu yanıtlıyor.

İlgilenenler için şu linkte kısa bir açıklama var: İNSANLIK İÇİN BÜYÜK TEHLİKE: TOKSİNLER
 

Canım paylaşım için sağol.Bu koyla ilgili maalesef hiçbir önlem veya takviye almıyorum ama çok huzursuzum.Annemler Altınoluğa geçerken bize uğradılar kefir mayası getirmiş kendisi yapıyor evde.Ben istemedim nedense beceremeyeceğimi mi düşndüm nedir.Annem tarif etti ama amaaaan uğraşamam deyip geçiştirdim.Dönüşte yine uğrarlarsa isterim yaparım bi şekilde.Yoğurdumu tereyağımı kendim yapıyorum sadece.
Özellikle hamile kaldığım dönemlerde çok korkuyorum burdan.Zaten olursa eğer gebelik izne çıkmayı düşünüyorum.Benim solunumumla bebeğede geçmesin.Sonuçta ten teması da oluyor ilaçları elleyince.Her ne kadar 15 dk da bir ellerimi yıkasamda içime sinmiyor bir türlü bu ortam.
Paylaştığın yazıyı hemen okuyup Ahmet Aydın'a da ilaç kokusuna maruz kaldığımı ve nasıl önlemler almam gerektiğini sorarım hemen.

Tekrar teşekkürler...
 
Son düzenleme:

canım işyerinde yemek çıkmıyor mu.? Ya da hep fast food mu oluyor. Eğer bu şekildeyse en azından akşamdan peynirli salata, tonbalıklı salata ya da tavuklu salata tarzı birşey yapıp yanında götürebilirsin.
 
UMUT

'Adana Adli Tıp Morgu'ndan 82 vakadan alınan doku örneklerinin yüzde yüzünde (%100) tarım ilacı kalıntısı bulunmuştur (7). Kadınlardaki tarım ilacı kalıntısı erkeklere göre daha yüksek bulunmuştur. Yani kadınlar erkeklerden daha çok zehirlenmektedir. Bu zehirler kadınların doğurduğu bebeklere de geçmektedir.'


Bu son paragraf beni bitirdi.Allah nasip eder de sağlıklı bi hamilelik oluşursa ilk aylardan iznime çıkıp emzirme bitene kadar çalışmayı düşünmüyorum.Sütüme bile geçer bu zehirler.Artık ücretsiz izin mi olur başkasını mı bulurlar bilemem.Hiçbir şey benim ve bebeğimin sağlığından daha önemli değil...
 
Kızlar ben de regl olmadım daha . Şimdilik 3 gün gecikti bakalım ne olucak. 2 aydır ne güzel düzenli gidiyodu. Benim de banucuğum gibi tahlillerimi yaptırmam lazım. Ben Avrupa yakasında Avcılardayım kızlar. Hormon tahlillerim, insülin direnci vs burda hangi hastaneye yaptırsam acaba. Özelde tahliller için çok para alıyolar, o hatayı bir kez yaptım daha da yaptırmam.

3 gündür ben de leslie yapamamıştım. Pazartesi evi temizlerim bir sürü iş yaptım onu spor sayarsak hareketli geçti. Salı misafir için yemek vs yaptım öyle zaman geçti. Dün de tembellikten yapmadımç Bugün kendime ceza vermek için 5mil yapıcam.5 mil çok yormuştu beni, 3 mili çok kolay bitiriyorum da 5 mil de sadece yürüme değil koşma+yürüme hareketleri var. Hatta benim gögüsler zıplarken öyle rahatsız ettiki nerdeyse kafama değiceklerdi yani
 
Doğaaa,

Naaptınız oğlanı yerleştirdinizmi Nazilli'ye.?
Ev sorununu nasıl hallettiniz merak ettim canım..

Ev tuttuk kayıt için gittiklerinde denk gelmiş ev sahibi adam burda askerlik yapmış uygun fiyata bize vermiş orayı çok sevdim demiş.2 arkadaşlar şimdilik 1-2 kişi daha bulun dedik şimdilik çok memnun..
 

Yok canım yaa.Benim iş yerim şahıs yanı.Zirai ilaç bayisinde Ziraat Mühendisiyim ben.Tek bayanım üstelik.Ben patronum ve birde çalışan çocuk var.Diyete sıkı sıkı bağlı olduğum günler evden sebze yemeği yoğurt yada salata getiriyordum.Boşlayınca etiform çubuk kraker galetalara sardım.Lokantalarda sulu yemek yiyemiyorum.Yağı mı salçası mı neyse dokunuyor bana.Sen geçen gün yazdın ya kepekli sandviç falan onlardan yapcam şimdi bakalım bugün start verdim.


Hayırdır bi müjde mi var yoksaa
 

Of canım ya sebzeden meyveden zehir alıyoruz, et desen hak getire, doğal gıda almak için cebimizin dolu olması gerekiyor. Şeytan diyo bırak herşeyi git küçücük bir ilçede yaşa, köylü pazarından alışveriş yap
 

Yok hayatım PCOS var 3,4 ay tam gününde adet oluyosam 5. ay gene günü şaşıyo. Ben daha başlamadım çalışmalara. Önce başka sağlık problemlerimi halletmem lazım
 

kızlar fenalardayım.
dün sadece yarım poğça, yarım dilim (iki çatal ucu ) pasta, iki kaşık kısır, bir biber dolması, yarım kurabiye, yarım dilim börek, iki kaşık yoğurtlu köz patlıcan biber salatası yedim hepsini toplasan üç dilim ekmek ancak eder.. bugün bir kilo fazla çıktım..inşaAllah yarına gider.. bugün bol bol spor yapıcam işimde çok zaten

Dafi ablacım tarifini aldım ondan da yapıp atayım buzluğa...hazırda bişeyler bulunsun düğün öncesi misafirlerim olabilir özellikle annem gelirse...
yap canım dün çok beğendiler şimdi küçük bebeği olan gelinimiz geldi ne yapalım dedim oda o poğaçadan istiyor..bende iki ölçü hazırladım birisinide kendim atıcam dolaba (bir ölçüden 35 tane poğaça çıktı )

bende varım artık şu sekizi görmek istiyorum bugün yine 91 çıktım moralim bozuldu

umutcum bediinin tarifinide yapmıştım ( pudra şekerli, tarçınlı kurabiye ) onuda çok beğendiler onuda koleksiyona katabilirsin.. şimdi geline yapıcam ben onuda iki ölçü yapayım kedi dolabımada atayım..

kızlar sadece ilaçla bitmiyor iş... asıl tohumda başlıyor.. ben busene kendi ektiğim sebzelere hiç ilaç suni gübre atmadım onları tükettik ama tehlike bitmedi tohumu sakat..eskiden kendi ektiğimiz sebze ve meyvalardan aldığımız çekirdekleri ekiyorduk şimdiki meyve sebzelerin çoğunun çekirdeği tek kullanımlık.. aldığımız tohum çıkmıyor.. her seferinde tekrar hazır tohum almak zorundayız.. genetiğiyle oynanmış olduğundan kendi aldığımız tohumdan üretim yapamıyoruz bu karpuzdan tutun ayçiçeğine kadar geçerli.. en iyi kullandığımız tohum şu anda susam.. susam dışındaki tohumları nerdeyse hepsi tek kullanımlık.. susamıda dışarıdan getirmeye başladılar.. ithal susam gelince susmın fiyatı düştü ektiğin susam masrafını kurtarmıyor.. zaten çok nazik yetişiyor tavını yakalayamazsan çıkmıyor birde ucuzlayınca üretici sadece kendi tüketeceği kadar ekmeye başladı ..
 
Son düzenleme:
zeynep ablacım üzüldüm dikiş makinasına keşke burdan uygun bişey alsaydın.2. el de problem çok oluyor

asuu resim harika hele manzara bittim

yena yazmayı unuttum hani oğlan okula giderken zayıf olacaktım filan yazmışsın yaa bende diyorum ama kıpırdanma yok psikolojim bozuk olunca boş veriyorum ..şu sıralar çok yıpratıcı geçiyor bi kafamı topluyamıyorumböyle böyle yıllar geçiyor ..dün moralim sıfırdı yazmak içimden gelmedi üstünede kız hastalandı sürekli kustu mideyi üşüttü heralde dondurma almış abisi ...şimdi iyi şükür, şu halimden bi an önce kurtulmam lazım..........
 

Canım etten bile alıyormuşuz o zehirleri.Glyphosate diye bir herbisit var ot kurutucu.O,mısır soya pamuk gibi gdosuyla oynanmış bitkilerin arasına atıldığında oradaki yabani otlar ölüp bu bitkilerde kalıntı bırakıyormuş.E bunları da hayvanlar yediğinde otomatikman etine ve sütüne geçiyor.Ben bu ot kurutucunun çok çok zehirli olduğunu biliyordum ama okuduğum yazıda bunlara değinilmiş.Umutun paylaştığı yazıyı mutlaka okuyun derim.Göz görmeyince gönül katlanıyor mantığı var toplumumuzda.
Evet şeytan bana da diyo bazen her şeyi kendin yetiştir diye ama olmuyor işte.Bunları öğrendikçe bırak diyet yapmayı hiç birşey yiyesim gelmiyor suya bile güvenemeyeceğimiz bir dönemde yaşıyoruz maalesef
 
çok güldürdün beni Allahda seni güldürsün emiii
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…