Merhaba kızlar :) Ne güzel motive edici mesajlar var bugün :) Gazanız mübarek olsun. Herkesin toparlanması için bir vesile olur hem belki :)
Ben sabah gene uyuyakaldım 7'ye 10 kala uyanmam gerekirken 7.35'te uyandım. Kızımı nasıl kaldırdım nasıl giydirip nasıl yolladım ben biliyorum. Okuldaki kahvaltıyı beğenmediğim için evde az çok yediriyorum her gün, bugün yediremedim ama O yüzden moralim bozuktu neredeyse yürüyüş yapmayacaktım (bahane buldum ya, canım istemiyor diye). Zorladım kendimi, 50 dk yürüdüm geldim. Yarın da yürürsem bu haftayı iyi geçmiş sayabileceğim.
Hala artıdayım o ayrı mesele :)
Ben sabah gene uyuyakaldım
Hala artıdayım o ayrı mesele :)
Ellerine sağlık canım :) Mutlaka deneyeceğim ben de. Denediğim zaman sana da yazarım :) Bu hafta sonu Migros'ta taze fesleğen bulabilirsem fesleğen ve tam buğday unu ile yapmayı denemeyi düşünüyorum. Ben de bir öğünde ekmek yemeyerek bu poğaçadan yiyebilirim herhalde o zaman :)umutcum tariflerini koleksiyona aldım.. yapıp dolaba atılacak tarifler bekliyorum ... bu arada bende yaptığım poğçanın tarifini yazayım dün herkesten tam puan aldı..
Sodalı Bayatlamayan Poğça
Malzemeler
1 su bardağı ılık süt
1 şişe soda (200ml)
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket yaş maya
1 yemek kaşığı tuz
1,5 yemek kaşığı şeker ( ben tuzu şekeri göz kararı koyuyorum.
aldığı kadar un (çok katı bir hamur olmayacak yoksa mayalanmaz)
üzeri için 2 adet yumurta sarısı
Içi için
Peynir, patates vs. ben patates koydum hemde bolca koydum bol naneli
Yapılışı
1 paket maya geniş bir kaba alın.Ilık sütü ilave ederek mayayı iyice eritin. Sonra soda, yağ, tuz ve şekeri ekleyip karıştırın. Yavaş yavaş elenmiş unu ekleyin ve kulak memesinden biraz daha yumuşak bir hamur elde edin. Üzerini kapatarak hamurun iyice kabarmasını bekleyin. İçine peynir koyarak veya sade olarak şekil verin. Üzerine yumurta sarısı sürün ve 230-240 derecede üzerleri iyice kızarana kadar pişirin. (Bu ölçülerde 2 tepsi poğaça çıkıyor. Bir kaç gün geçse bile yumuşacık kalıyorlar. Misafir için bir gün önceden bile yapıp saklayabilirsiniz.) Afiyet olsun.
Geçmiş olsun Banucuğum. Sen gene de her zamankinden dikkatli ol bence canım. Hani "ben zaten dikkat ediyorum" deyip kulak arkası etme doktorun söylediklerini. Çok daha titiz davran, bakalım sonuç nasıl olacak? Sonuçta yüksek karbonhidrat içeriklerinin hepsi şeker demek. Atıyorum çubuk kraker de şeker demek. Ebru bu konuda çok güzel bir yazı göndermiş zaten. Ben eminim ilaç+senin gayretin ile çok güzel sonuçlar alacaksın.Günaydınnnnn kızlarrrrrrrrr :122: :122: :122:
Sabah erkenden kalkıp doktora gittim malum tahlil sonuçlarımı görmek istiyordu. Bendimde dediğim gibi açlık kan şekeri ve hemoglobinin yüksek olduğunu ve 15 gün sonra tekrar bakılacağını söyledi.
Başladı bana işte şekerden tuzdan uzak dur perhiz yap demeyebende bir başladım zaten şeker ve tuzu tüketmiyorum, yağı azalttım, pilav makarnanın tadını unuttum, şeker oranı yüksek diye havuç bile yemiyorum fazla falan diye anlatmaya
Adama neredeyse ben öğretecek kıvama gelmişim meğer
Tekrar glukophage 1000 mg yazdı birde sakarın tarzı birşey yazmış şeker yerine kullanacağım ( ben zaten şekersiz içiyorum herşeyi ne kullancam ben onu)
15 gün içinde ufakda olsa bir fark olmazsa bakarız bir çaresine dedi ama acıkcası bende bu ara ümidimi yitirir gibi oluyorum. Sonra tabi yine versemde vermesemde sağlıklı beslenmeye devam diyorum ama işte yinede insanın canı sıkılıyor :26::26:
Allah yardımcımız olsunn..... Aminnnnn
Sağol canım :) Hepimiz ahllederiz inşallah şu kilo sorununu. Laf aramızda son 2-3 seferde onun söylediklerine ve listesine de pek dikkat etmemiştim. Tavsattım yani. O nedenle gitmeyi bırakmıştım. Ama daha olmamışım ben. En azından bir 5 kilo daha yğdan vereyim onunla sonra kendim idare ederim belki. Eskiden 5 kilo dediğimde "ooo ne var ki" diye düşünürdüm. Ama şimdi öyle zoruma gidiyor ki......
Umut canım diyetisyene başlama kararın güzel sen başladığında kararlı uygulayabiliyorsun en azından az bir yolun kaldı onuda halledersin inşallah...
hepimiz için huzurlu sağlıklı bol bereketli birgün olsun inşallah...
Son düzenleme: