Popüler Konu 90 Kilo Üzerindekiler Birlikte Zayıflıyor!

Canım hiç kendine vesvese verme bence.Boşver konuşuyorlarsa da konuşsunlar onların ayıbı.Zaten önceki yazdıklarına da bakılırsa eltinin rengi belli değil daha ne yapmaya çalıştığı da.Sen konumunu bozma canım böyle iyisin...

işte bu dönemi sabırlı atlatmam lazım kimseye güvenemiyorum..kalabalık ailenin sıkıntısı çok oluyor...her kafadan bir ses çıkıyor...hakkımızda hayırlısı olsun ne diyelim...

sende günü atlatmışsın yakmışsındır yediklerini merak etme canım...Aynur ve Esraya gösterelim nasıl verilirmiş kilo:))))

karatayda aynı şekilde. dukan gibi değil mi??
tabii biraz daha geliştirilmişi

Hayır aynı değil :)

Karatay'ın bizim normal diyetlere göre farkları sıfır ekmek, günde 2 yumurta serbestliği ve meyve'nin günde 1-2 den fazla yenilememesi. Normal diyetlerde de taş çatlasın 4 porsiyon zaten.

Dukan'da protein haricinde bişi yenilmesine izin verilmiyor ilk 1 hafta özellikle; meyve, sebze, şeker, karbonhidrat hiçbişi yok saf protein alınacak.
Karatayda doyana kadar sebze yemeği yiyebilirsin, yanında cacık, yoğurt, salata ya da 1 çay bardağı kuruyemiş yiyebilirsin. Onları da mı istemedin bulgur pilavı yiyebilirsin :)
Lahmacun yiyeblirsin, patatesini ve pirinç pilavını yememek şartıyla her türlü kebabı yiyebilirsin. Az tuzlu her türlü turşuyu yiyebilirsin, dediğim gibi günde 1-2 adet meyve yiyebilirsin, kahvaltıda 10-15 arası zeytin yiyebilirsin, Tereyağında menemen, omlet yiyebilirsin, kuru meyvelerden yiyebilir, sütle tatlısını yapıp ağzını tatlandırablirsin, balığın yanında tahin helvası yiyebilirsin :) böyle gidiyor bu liste.
Dukanda bu saydıklarımdan sadece saf protein olanlar var.

Kısacası benim karataydan anladığım ve uyguladığım şu, önemli olan kaliteli besinlerle beslenip tokluk süresini uzatmak böylelikle diyet psikolojisinden de çıkıyorsunuz. Cidden ömrü diyet yapmakla geçmiş biri olarak söylüyorum diyetten ziyade sağlıklı yaşamı insan hayatına adapte etmeye çalışan bir sistem.

diyete başlamadan önce tüm kan tahlillerimi yaptırdım, 1 ay sonra tekrar yaptıracağım eğer olumsuz yönde bir değişiklik varsa hepinizi haberdar ederim :)

Son düzenleme:
slm kızlarr sabah kızı okula götürdüm eve attım kendimi yatak yorgan dışarı döktüm günlensin kaldırıcam hava felaket sıcak halaaa

cherryy süper gidiyosun imrendim maşşallahhh

Ay böyle de söylüyorum diye de reklam yapıyor bunu yapın diyormuş gibi olmayayım :)
eskiler bilir önceden sürekli diyet yapıp yapıp bi başarılı bi başarısız olduğumu ve şok diyetlere de ne kadar karşı olduğumu :)

her şeyden yiyip az yemek en güzeli tabi ama ben beceremiyorum ve klasik diyetleri yaptığımda cidden acıkıyorum dayanamıyor bozuyorum bi süre sonra. Bunda cidden acıkmadığım için sizlere de belki faydası olur diye söyledim. Cidden yaptığımın sağlıklı olduğuna inandığım güzel etkilerini gördüğüm için burda paylaşıyorum.

Herkes kendisini tanıyor ve neyin iyi geldiğini biliyordur elbet...

Son düzenleme:
İyi haftalarrr :) Hafta sonu biraz kaçamaklı olmuş okuduğum kadarıyla. Benim de öyle oldu ne yazık ki. Cumartesi günü idare ederdi gene de Pazar günü hepten uçtum

Aslında iyi gidiyordum ama arkadaşlarımız arayınca gezmeye gittik beraber. Koşuyolu'nda ünlü pastane-cafe tarzı bir yere gittik. Onların kızı benim kıza bayılıyor (2 yaş ufak) onlar oyun odasında oynadılar sürekli, oğlum da 2 saat arabasında uyudu. Bizim için bulunmaz bir fırsat böyle durumlar, ooooh 2 saat kesintisiz yetişkin sohbeti :) O arada ipin ucu kaçtı işte. Kalkarken eşim akşam için de eve almak istedi minik pastalardan, "hayır çok kalorili" desem de "amaaaan ölümlü dünya" şeklinde mantıklı (!!!) bir açıklamayla konuyu kapattı, aldı bir kutu, onların da ucundan ısırarak mum diktim ben de ((
Çocuklar Koşuyolu Parkı'nda da oynadılar epeyce, yorgun argın eve döndük :)

Bu sabah da telefonum açık olduğu halde bir şekilde çekmemiş, okul servisleri aramış ulaşamamış. Kızımın servisi eşimi arayıp sorunu çözdü ama oğlumun servisi basmış gitmiş. Ben taksi ile götürdüm oğlanı, dönüşte de 5.5 km. yürüdüm.

Beyza'dan haber var bu arada arkadaşlar, yürürken haberleştik, çok kısa konuştuk. Resim kursunu bırakmış, geçen hafta verdiği ani bir kararla KPSS kursuna başlamış ??? Yüksek lisans yapmaya karar vermiş. Yüksek lisansla KPSS ne alaka onu bilmiyorum, yanlış da anlamış olabilirim ama bu ay her gün 9.00-14.00 arası kurstaymış :) Herkesten epey itiraz yükselmiş, "ben karalıyım yapacağım lüksek lisans" diyor. Geniş zamanda arayıp anlatacak mevzuuyu :)) Hayırlı olur umarım onun için.

Veee bir haber de benden. İş hayatına dönmek için arayışlarıma bu hafta start veriyorum :) Cumadan beri özgeçmişimi düzenlemekle uğraşıyorum, yarın da İngilizcesini yazacağım. Sitelere üye olmak, ilanlara başvurmak, arkadaş ve tanıdıklara mesaj atmak-aramak şeklinde dolduracağım bu haftayı :) Eh artık ne kadar sürer, nasıl bir sonuç alırım bunları zaman gösterecek :)

herkese mutlu sağlıklı bir hafta dilerim
kızları gönderdikten sonra dayanamayıp yattım öyle olunca daha az önce yaptım kahvaltıyı
umutcum beyza için de senini içinde hayırlı olsun kararlarınız inşallah
cherry karatay bence de dukana göre daha yapılabilir bir diyet senin için güzel olur inşallah canım
beni de semiranım aradı kilo aldığı için morali oldukça bozuk tiroid için ilaç kullanıyormuş iyi olur inşallah herkese çok selam söyledi
1 saat sonra eşimle yürüyüşe gideceğiz inşallah bu hafta biraz da olsa kilo veririm
banucum Allah hayırlı sonuçlar versin inşallah gönlüne göre canım

Son düzenleme:
kızlarr tünaydıınn

aslında benimde kafamda soru işaretleri var dukana dair , kitabını aldım iyice bi inceleyecem ,tavsiyeler için teşekkürler , bakalım hayırlısı olsun

ben şimdi kaçıyomm , çarşıya çıkmam lazımm , öperim herkesii

Son düzenleme:

Ne güzel bir haber..Çok sevindim senin adına.
Gelişmeler gönlünce olumlu ve dolumlu olur umarım.:))

kafana takma canım sen
şimdi yeni gelinin üstüne titrerler. bizde bir deyim vardır yenice eleğim seni nerelere asayımderler. zamanla herkesin rengi belli olur. herşey yerli yerine oturur

kolay gelsin hakkında hayırlı olan neyse Rabbim onunla karşılaştırsın

herkeslere selam.....

artık hep aranızdayım bugünden sonra..... (tanıyanlar bilir beni.....)

hepinizi öpüyorum

Canım hayırlı olur inşallah.Senin adına çok sevindim gönlüne göre bir iş bulup bizi de ihmal etmezsin inşallah :))

herkeslere selam.....

hepinizi öpüyorum

Meyra hoşgeldin canım...

tesekkürler YENA kızımda kayınvalıdemde ıyıleştıler çok şükür. hatta kıım şu anda mınık parmaklarıyA pc nın tuşlarını sökmek için uğrasıyor.çokk yarmazz...

kızlar okulda çocuklarla sek Sek oynamıştım persembe gu nu. kum dökmeye basladım.. doktora gıttım bol su iç dedı uzun zanan surebılırmış. sımdı de esım hastahanede... nedır bu hastalık derdımız anlamadım. o kadar sadakamızıda verıyoruz hayrımızıda yapıyoruz ama rabbım bızı hastalıkla sınıyor. yıne de çok şükr halımıze...

herkese sağlıklı bır gun dılıyorumm

Canım hayırlı olur inşallah.Senin adına çok sevindim gönlüne göre bir iş bulup bizi de ihmal etmezsin inşallah :))

Meyra hoşgeldin canım...

hoşbuldum canım, saol....

geçmiş olsun...

gerhem dukanı hem karatayı okudum. dukan konusunda haklısın ilk hafta kesinlikle (ki bu da kişinin kilosuyla doğru orantılı olarak değişen bir zaman dilimi oluyor)
sadece saf protein yiyorsun. atak evresi denilmesi bundan hatta dukan bu dönem için diyor ki "sizi diyette kalmaya ikna etmeye yetecek kadar fark görmenizi sağlıyor."
sonraki haftalarda diğer evrelere geçiyorsun bu evrelerde 1-1 şeklinde ilerliyor 1 gün saf protein 1 gün protein sebze. bu da kiloyla doğru orantılı olarak belirleniyor.
sonra güçlendirme evresi bunda da meyveler devreye giriyor en son olarak korumaya geçiliyor ve en nihayetinde hayatın kalanına hafta bir gün saf proteinle devam ediliyor.
bu anlamda karatayla aynı olduğunu söylüyorum. sadece sıralamalar var birinde diğerindeyse baştan sona bu şekilde gidiyorsun.

neyseee benim anlatmak istediğim bir şekilde tek taraflı beslenmeyle devam ediyor olmak sakıncalı. hayatımızdan karbonhidratın tamamen çıkması mümkün değil.
düşünsene hayatının sonuna kadar bir daha karbonhidrat yemediğini. kaldı ki bırak makarna ekmek vs'yi protein ve yağlar hariç her şeyde var karbonhidrat.
mutlaka yemeliyiz / yiyeceğiz de. yaratılışımız bunu gerektiriyor.

bu tablodan da göreceğimiz gibi günlük enerji ihtiyacımızın neredeyse %60'ı karbonhidrattan geliyor olmalı.
bundaki dengeyi kaçırmış olmamızdan veye buna benzer başka sebeplerden dolayı bu noktadayız.
bundan hayatımızın sonuna kadar kurtulmak içinde yapmamız gereken buna geri dönmemiz.

haklısın seni de anlıyorum. ben de sürekli diyetlerden sıkılan çok acıkınca diyetten kaytaran her şeyden az ama düzenli yemeyi
beceremeyen dengesiz yemek yiyen biriyim. iradem sıfır

ama bunları aşmadığımız sürece verdiğimiz kiloları koruyamayacağımızı düşünüyorum.
hele bir de metabolizmamıza zarar verirsek n'olacak.

kusuruma bakmayın derdim ukalalık yapmak ben bilirim ben en doğrusunu yaparım demek ya da bunu ispat etmek değil.
naçizane bildiklerimi paylaşmak maksadım.

tabii herkesin bünyesi, ihtiyaçları farklı ama bazı genel geçer kuralları gözardı etmemek lazım. tabii ki bu benim fikrim.
tekrar tekrar kimseyi kırmak istemediğimi de söylüyorum. kırdımsa da lütfen kusuruma bakmayın, aklınızdakileri de bana söyleyin.

Selam kizlaaaaaaaaaar
gecmisi okudum geldim ama pek alinti yapamadim,

arnazarcim en son senin yazdigini gördüm cok cok gecmis olsun,
isyan etme, hepimiz sinaniyoruz birseylerle,
insallah iyilesirsin hemen

kizlar ben dün dügündeydim yine,
biraz süslendim gittim, dün beni gören birdaha bakti ayiptir söylemesi
arkadasimda dedi cok güzel olmussun begendim seni dedi
kendime güvenim geldi ayol, yani arada bi böyle güzel giyinmek gerekiyor,
cumartesi 2 dügün daha var, onlarda yakinlarimizin dügünü,
dünkide yakinlarimizin dügünüydü, büyük salonda yapiliyor,
haftaya cumarteside yani güzel giyinmem lazim,
H&M de pantolon üstüne bi elbise begendim bakalim haftaici gidip alcam,
banane yaa cok para harcadim bu ara ama napim yani, lazimmm
dügünlük giycek seylerim yok ya bitürlü ne giysem bilemiyom sonra,

cok sükür bu aralar daha iyiyim, dahada iyi olcam insallah,
kendimi iyi hissediyorum :) herkesi öperimmmmm

bu arada umutcum yazdigina cok güldüm
"amaaan ölümlü dünya" diye MANTIKLI bir aciklama yapmisya esin

herkeslere selam.....

hepinizi öpüyorum
hoş geldin meyracıım

geçmiş olsun bazan üst üste gelir sıkma canını

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…