- 3 Temmuz 2009
- 1.304
- 1.081
- 658
Canım öncelikle kimsenin kırılmadığına eminim, bu tip bilgileri paylaşmak çok faydalı oluyor bence. Ben Karatay'ı da Dukan'ı da yapmadım, çok fazla incelemedim de. O nedenle ikisi hakkında da çok detaylı bilgim yok. Bununla beraber senin göndermiş olduğun besin piramidi ABD Tarım Bakanlığı'nın önerdiği sağlıklı beslenme piramidi diye biliyorum. Ve bu piramide ciddi bilimsel itirazlar var. Dünyanın uzun yaşayan halkları incelendiği zaman (Kuzey Kafkasya, Okinawa, Afrika-Samburu vb.) karbonhidrat türevlerinin beslenmelerinde son derece az yer tuttuğu, asıl enerji kaynağının hayvansal yağlar olduğu görülmüş. Taş devri beslenmesi de aynı fikre dayanıyor (Karatay ile benzer olduğunu duymuştum). Diyor ki; insanın yaradılışına en uygun beslenme şekli taş devri insanının beslenmesidir. Çünkü aradan geçen yıllarda DNA'mız çok fazla değişmezken yaşam ve beslenme biçimimiz -özellikle son 150 yılda- müthiş değişmiştir.
Taş devrinde ve devam eden binlerce yıl boyunca insanlar av hayvanlarını ve bunların ürünlerini (yumurta-süt vb.), meyve, sebze ve yemişleri toplayıp yemişlerdir. Çoğunu da çiğ yemişlerdir üstelik. Tarım devriminden sonra bile insanların beslenmesinde tahıl ve bunlardan yapılan ürünle..............
çok güzel bir sözmüş...ben hiç derdinde değilim ablacım sadece niyetim hep olumlu yönde olur eğer kv abuk subuk her olanı kıyaslama yapar yada anlatırsa aramızda dengeyi sağlayamazsa ki öyle bir kapasitesi malesef yok altlı üstlü oturuyoruz hiç yoktan kötü oluruz. eşimle konuştum ya boşver kim nasıl isterse yapsın sen kafana takma diyor..kafana takma canım sen
şimdi yeni gelinin üstüne titrerler. bizde bir deyim vardır yenice eleğim seni nerelere asayımderler. zamanla herkesin rengi belli olur. herşey yerli yerine oturur
kolay gelsin hakkında hayırlı olan neyse Rabbim onunla karşılaştırsın
bende de bi dolu varda ablacım tembelim ben...canım tapırın buzdolap kapları var ben pazar günü aldığım bütün sebzeleri yıkayıp içine dolduruyorum hergün içinden alıp tüketiyorum. kapağını çok açmazsan suyunu iyice kurutursan bir ay dursa taze kalıyor.
poşetlere hazırlama fikri çok cazip geldi bana teşekkür ederim canım..bu arada işe başlama girişimin hayırlı olsun gönlüne göre bulursun umarım...
selam arkadaşlar,
tüm gün dışarlardaydım, yeni geldim eve. yemek koydum kolayından. yeni bir haftaya başlamış bulunuyoruz bu arada, iyi bir hafta olsun inşallah hepimiz için.
Nevincim büyük ailenin öyle sıkıntıları oluyor. kayınvaliden iyiniyetli bir biçimde "eğer sizde de adet sadece sizin hazırlamanızsa çeyizi biz kalabalık etmeyelim" diye önünden geçtiyse eltinin, o da öyle bir şeyler saçmalamış olabilir bunu bu şekilde duyup. umursama hiç canım. kimin kafası neye nasıl çalışıyor anlamak mümdeğil çünkü.
Ebrucum cuma yaklaşıyor, nevinle motivesinizdir inşallahh :)))
ben hala işyerindeyim işler bitmedi bende eşime trip attım kaç gündür misafirirmiz üst katta kalıyor bu sıra kiralık ev filan bakıyorlar vaktinin çoğu bensiz geçti bu sıra...şimdi işyerinde lfli büsküvi yedim 160 kalori+1 elma yerim akşam yemeğim bu olsun...eve gidişim geç olucak çünkü..Canım çıkcaktım ama senle ilgisi yok patron arkadaşının yanına gitti gelemdi dahaKocam da garibim çıktı işten 4 te 4,30 da eve gitti beni bekliyor gelsin de yemek yiyelim diye.Daha 2 vasıta değiştirip eve gitcem.En azından 40 dk yolum var.Çalışınca böyle işte napıcan hayat gailesi :))
Akşamı hafif geçirmeyi planlıyorum şimdilik.Türlü yaptım yoğurtla onu yerim 1 dilim ekmekle.Yatana kadar da bişey yemez 3 mil leslie de yaparsam ohhh değme keyfime.Ama tabi plan yapmıyorum yapınca bozuluyor çünkü
Sende hareketli bi gün geçirmişsin çok ümitsizliğe kapılma akşamı hafif atlat.
Aslında benim seni motive edici şeyler yazmamam lazım ne de olsa cuma rakibimsin ama neyysee
Ne fesatım dimi...ama herşey fıstık içinnn(Üstüne binip kırbaç vurmak yok ama kim kazanırsa )
sende yakın sayılırsın bana...maltepedeyim...söz kırbaçlamıcam fıstığı :))
çok güzel menün canım. ben de bamya yemeği yiyeceğim biraz yoğurtla. ama sporum zor bugü artık.
istanbulda mı yaşıyosun sen canım? iki vasıta deyince istanbul ya da ankara gibi düşündüm. ben de istanbuldayım, üsküdar. benim de eşim erken çıkıyor. ben de çalışırken aklım hep onda kalıyor benden erken gittiğinde eve.
ben kaçayım canım yavaş yavaş. sen de çıkarsın zaten. iyi akşamlar.
kızlar hepinize hafif ve güzel akşamlar diliyorum. hoşçakalın
Estagfrullah kesinlikle kırılacak gücenecek bişi yok. Aksine bunları konuşmamız paylaşmamız hepimiz için faydalı olacaktır. Hepimizin birbirimizden öğreneceği bir şeyler elbet vardır.
Fakat şöyle bir durum var;
Dediğim gibi hayatım diyet yapmakla geçti muhtemelen çoğumuzun da öyle. 130 kilolara kadar çıktım yeri geldi 40 kilo verdim bir kısmını geri aldım falan filan bunların hiçbirinde ne bir ilaç ne bir yağ aldırma ne bir kusma eylemi :) ne bir şok diyet ne de diyet ve spor haricinde bişi vardı. Düşük kalorili tek taraflı beslenme düzenlerine oldum olası karşıyım. Öncelikle mantığa uygun değil ki sağlığa uygun olsun.
Ben verdiğim 40 kiloyu tamamen her şeyden az yiyerek ve spor yaparak verdim. ve 3 sene gibi bir süreye yayarak. Böyle verilmiş bir kilo normal şartlarda alınmamalı :) Yeri geliyordu hamburger menü bile yiyor sonra telafi ediyordum. Ama ipin ucunu saldım ve tam 20 kilosunu geri aldım. Ben kilolarımı vereceğim ve asla geri almayacağım diye bişi eğer sonrasında boğazımızı tutmazsak az yiyerek de versek dukanla da karatayla da versek mümkün değil. Bildiğiniz gibi hele de bizim gibi buna müsait olan insanlar söz konusuysa...
o besin tablosu geçtiğimiz yıllarda Harvard üni. ve dünya sağlık örgütü tarafından nerdeyse tersine çevrilmiş durumda karbonhidratlar en az düzeyde. Bir de bulgurda, elma, muz, baklagillerde önemli miktarda karbonhidrat içeren besinler. İncir tatlısı, helva, elmalı turta gibi yiyecekler bile var. Ömür boyu yenmemesi gibi bir durum söz konusu değil, kilo verme aşamasında yemeyin sonradan günlük 5 km yürüyüş yaptığınız sürece fazla olmamak şartıyla dilediğinizi yiyebilirsiniz diyor.
En katı olduğu konu ekmek ama o konuda haklısınız. Mümkünse hiç yemeyin diyor kilo vermeden ziyade sağlığa zararlı olduğu konusuna kitlenmiş durumda :)
Bir de şöyle bir durum var diyet yapmadığım zaman tatlılar, çikolatalar, cipsler, kızartmalar, dilim dilim ekmekler, şıpır şıpır yağlar :) falan filan neler yiyorum neler. Anlayacağınız zehirliyorum zaten kendimi. Bir de utanmadan vücuduma depoluyorum o yağları, iç organlarıma yapıştırıyorum. Ben kesinlikle ama kesinlikle bundan daha fazla zarar vereceğini sanmıyorum vücuduma. Daha kötüsünü zor yaparım yani...
Ben de kesinlikle ukalalık olsun diye söylemiyorum yanlış anlaşılmasın. Kimseye de yapın demiyorum ben çok faydasını gördüm belki birilerine de faydası dokunur diye söylüyorum.
Dediğim gibi herkes kendisi için en iyi olanı bilir elbette. Hepimizin yardımcısı olsun Allah...
gerhem dukanı hem karatayı okudum. dukan konusunda haklısın ilk hafta kesinlikle (ki bu da kişinin kilosuyla doğru orantılı olarak değişen bir zaman dilimi oluyor)
sadece saf protein yiyorsun. atak evresi denilmesi bundan hatta dukan bu dönem için diyor ki "sizi diyette kalmaya ikna etmeye yetecek kadar fark görmenizi sağlıyor."
sonraki haftalarda diğer evrelere geçiyorsun bu evrelerde 1-1 şeklinde ilerliyor 1 gün saf protein 1 gün protein sebze. bu da kiloyla doğru orantılı olarak belirleniyor.
sonra güçlendirme evresi bunda da meyveler devreye giriyor en son olarak korumaya geçiliyor ve en nihayetinde hayatın kalanına hafta bir gün saf proteinle devam ediliyor.
bu anlamda karatayla aynı olduğunu söylüyorum. sadece sıralamalar var birinde diğerindeyse baştan sona bu şekilde gidiyorsun.
neyseee benim anlatmak istediğim bir şekilde tek taraflı beslenmeyle devam ediyor olmak sakıncalı. hayatımızdan karbonhidratın tamamen çıkması mümkün değil.
düşünsene hayatının sonuna kadar bir daha karbonhidrat yemediğini. kaldı ki bırak makarna ekmek vs'yi protein ve yağlar hariç her şeyde var karbonhidrat.
mutlaka yemeliyiz / yiyeceğiz de. yaratılışımız bunu gerektiriyor.
Eki Görüntüle 516877
bu tablodan da göreceğimiz gibi günlük enerji ihtiyacımızın neredeyse %60'ı karbonhidrattan geliyor olmalı.
bundaki dengeyi kaçırmış olmamızdan veye buna benzer başka sebeplerden dolayı bu noktadayız.
bundan hayatımızın sonuna kadar kurtulmak içinde yapmamız gereken buna geri dönmemiz.
haklısın seni de anlıyorum. ben de sürekli diyetlerden sıkılan çok acıkınca diyetten kaytaran her şeyden az ama düzenli yemeyi
beceremeyen dengesiz yemek yiyen biriyim. iradem sıfır
ama bunları aşmadığımız sürece verdiğimiz kiloları koruyamayacağımızı düşünüyorum.
hele bir de metabolizmamıza zarar verirsek n'olacak.
kusuruma bakmayın derdim ukalalık yapmak ben bilirim ben en doğrusunu yaparım demek ya da bunu ispat etmek değil.
naçizane bildiklerimi paylaşmak maksadım.
tabii herkesin bünyesi, ihtiyaçları farklı ama bazı genel geçer kuralları gözardı etmemek lazım. tabii ki bu benim fikrim.
tekrar tekrar kimseyi kırmak istemediğimi de söylüyorum. kırdımsa da lütfen kusuruma bakmayın, aklınızdakileri de bana söyleyin.
yenoşş buralardaysan isim şeysime baksana
hoşgeldin meyracımherkeslere selam.....
artık hep aranızdayım bugünden sonra..... (tanıyanlar bilir beni.....)
hepinizi öpüyorum
tesekkürler YENA kızımda kayınvalıdemde ıyıleştıler çok şükür. hatta kıım şu anda mınık parmaklarıyA pc nın tuşlarını sökmek için uğrasıyor.çokk yarmazz...
kızlar okulda çocuklarla sek Sek oynamıştım persembe gu nu. kum dökmeye basladım.. doktora gıttım bol su iç dedıuzun zanan surebılırmış. sımdı de esım hastahanede... nedır bu hastalık derdımız anlamadım. o kadar sadakamızıda verıyoruz hayrımızıda yapıyoruz ama rabbım bızı hastalıkla sınıyor. yıne de çok şükr halımıze...
herkese sağlıklı bır gun dılıyorumm
iyi akşamlar kızlarr bu gün felaket bi gün eşim izini 2 gün kaldı evde bunaldı çatacak yer arıyo off allah işsiz eş vermesinaman adamlar çalışsın yeterki delirtti beni bugün izinden erken niye dönmüşüz vay efendim 1 hafta daha kalsaymışız kızın okulu umrunda deil adamın okul vardı diyorum anlamıyo ilkokul 2 ya önemsemiyo ailesi daha önemli nede olsa öldürdü beni laflarıyla oda yetmezmiş gibi küçük kız karşı komşunun kızı öpeyim derken gözlüğünü kaptıylan fırlattı çamları kırıldı adama verdim çarşıya yaptırması için çocuğa sahip olamıyom diye bide ona söylendi off yanii çocuklar olmasa ağlıcam off bunaldımm allahım hayırlısıyla bugün bitsinn anlatmasam patlıcaktım gurbette konu komşu akrabada yokki alıp başımı az kafa dağıtsam
iyi akşamlar kızlarr bu gün felaket bi gün eşim izini 2 gün kaldı evde bunaldı çatacak yer arıyo off allah işsiz eş vermesinaman adamlar çalışsın yeterki delirtti beni bugün izinden erken niye dönmüşüz vay efendim 1 hafta daha kalsaymışız kızın okulu umrunda deil adamın okul vardı diyorum anlamıyo ilkokul 2 ya önemsemiyo ailesi daha önemli nede olsa öldürdü beni laflarıyla oda yetmezmiş gibi küçük kız karşı komşunun kızı öpeyim derken gözlüğünü kaptıylan fırlattı çamları kırıldı adama verdim çarşıya yaptırması için çocuğa sahip olamıyom diye bide ona söylendi off yanii çocuklar olmasa ağlıcam off bunaldımm allahım hayırlısıyla bugün bitsinn anlatmasam patlıcaktım gurbette konu komşu akrabada yokki alıp başımı az kafa dağıtsam
Canım, bulamamışsındır tabii :) Ben Gılgamış Destanı gibi mesajlar yazdığım için arada bir yerde kaynayıp gitmiştirbulamadım nerede yazdığını umut
onun için buradan alıntı yapıp ben de beğendim bu haberi
...
canım tapırın buzdolap kapları var ben pazar günü aldığım bütün sebzeleri yıkayıp içine dolduruyorum hergün içinden alıp tüketiyorum. kapağını çok açmazsan suyunu iyice kurutursan bir ay dursa taze kalıyor.
İnşallah yenacım herşey güzel olucak:)inşallahGünaydın fikrimin ince gülleri...
Banucuğum hayırlı olsun..Allah yardımcınız olsun sağlıklı güzel haberler inşallah..
Sağol doğacım inşallahbanu güzel haberlerini bekliyoruz
Hoşgeldin meyracım aklıma geliyordun evlilik nasıl gidiyor canım güzel dileklerin için sapol canım.hayırlı olsun, hayırlı olur inşaallah canım, Allah yar ve yardımcın olsun, gönlündekini hakkında hayırlı eylesin inşaallah banucum....
bende yeniden döndüm artık aranıza.... öptüm
bence herşeyin doğalı güzeldir......
ayyy rabbim hayırlısı ile ikimizede birgün birer bebek verir inşaallah
hatta aynı zamanlarda hamiş olurmuşuz seninlekader kısmet......:))
ben biraz daha beklemeyi planlıyorum ama hala....
hoşbuldum canım, çok saol
Öğretmeninin ilgili olması ne güzel.Oğlum bugün okula transformers oyuncağını götürmüştü ayağını kaybetmiş oyuncağın sınıfta ağlamış tam çıkış saatinde..
almaya gittiğimde. yerlerde transformersin bacağını arıyor oğlanla öğretmeni.:)
Beni görünce daha bi ağlamaya başladı.
Gönlünü yaptım artık eve geldik bir baktım oyuncağın parçası cebinde çok sevindim..
ÖĞretmeni aradı sonra nasıl oldu diye merak etmiş çok üzüldüğü için..Bulduk dedim sevindi bayağı bir daha oyuncak getirmeyin getirirseniz tek parça bişey getirin dedi.:)
Çok hoşuma gitti araması..
ElmaSalyangozu, söz sende..:)))
Banucuğum, her şey gönlünüze göre olur inşallah. Şimdiden hayırlı olsunİnşallah yenacım herşey güzel olucak:)inşallah
Asumancım annemde yapıyor bir tek nane koymuyor çok lezzetli oluyor ellerine sağlık.poğaçayı yaptım 1 tane de yedim ama gerçekten 2 lokmalıktı
fazla büyük yapmadım yemesi daha iyi oluyor diye mayalı değil zaten
bir yandan da acılı sosu yaptım kaynıyor şimdi ocakta bakalım nasıl olacak
kırmızı biber domates acı biber birkaç diş sarımsak azcık taze nane biraz zeytinyağı ve biraz da sirkeden oluşuyor sonucu bildiririm:)
Sağol umutcum inşallah canım.Öğretmeninin ilgili olması ne güzel.Bence çok iyi gidiyor Barış, maşallah. Umarım Elmasalyangozu'nun kızı da uyumlu bir başlangıç yapmıştır. Benim oğlan çok iyi gidiyor, hiç sorun yok maşallah. Ama kızım hiç iyi değil Yapısını biliyorum, her dönem alışana kadar 1-2 hafta yapar böyle. Ama büyüdükçe düzeleceğini umuyordum. Okuldan gelirken gayet keyifli ama 15-20 dk. sonra başlıyor, yarın gitmek istemiyorum diye mızırdanmaya. Devamlı mızmız, ağlak modda. Çok anlayışlı olmaya çalışıyorum ama çatlayacağım artık
Hatta bu satırları da yazarken ağlıyor, "akşam oldu, az sonra yatacağım gene yarın olacak gene okula gideceğim" diye. Birinci sınıfta sadece öğretmeni değişti, arkadaşları aynı, servisi aynı vb. Acaba öğretmene mi ısınamadı dedim, ağzını yokladım, sorun yok gibi. Başka sorunu da yokmuş sebep: "okul uzun sürüyor" ya da "seni özlüyorum". rehberliği aradım, çok normal olduğunu, bir kaç hafta içinde düzeleceğini söylediler. ben de biliyorum onu da bu süreci kolaylaştırmak için bir şeyler yapmalı. Çünkü okul açıldıktan sonra gözlerini kırpıştırma tipinde tik gibi bir davranış da başladı. (yeni göz hekimine götürdüm) Bir şekilde stresle baş etmekte zorlanıyor sanırım. YArın arayıp toplantı isteyeceğim. Öyle işte bizde durumlar nane molla.
Nursena, biraz keyfin yerine gelmiştir umarımBazen böyle oluyor, ters tarafından kalkmış galiba eşin Yarına kalmaz düzelir bence :)
Banucuğum, her şey gönlünüze göre olur inşallah. Şimdiden hayırlı olsun
Asumancım annemde yapıyor bir tek nane koymuyor çok lezzetli oluyor ellerine sağlık.
Sağol umutcum inşallah canım.
Allah kolaylık versin çocuklarla uğraşmak onları ikna etmek çok zor bizim ayşede okula başladı birinci sınıf okulu seviyor ama ders çalışma konusunda çok isteksiz ne ödüller vaadediyoruz ama genede zorlanıyoruz inşallah alışıcaklar sistem değişiklik çocukları mahvetti valla....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?