Popüler Konu 90 Kilo Üzerindekiler Birlikte Zayıflıyor!

maşallah o yartıya güzek bir yatak yap yanında üzerini ört üşümesin üşütünce dengesini kaybedebilir
anam benim tartıda hep artı çıkıyor alıp camdan atasım var

evet evet bu gece iyi bi bakıma alyım onu , cici tartııı cicişş ciciş diye seveyim

sen al at aşşa onu bi kere aklı başına gelsin

fadimenin karnı acıktı erken yiyeyimki kilo vereyim dimi kızlar ayça kayanın listesine uyuyorum bu gün tek kaçamagım tuzsuz yagsız mısır patlattım yeşil çayla yedim az yedim ama

evet evet bu gece iyi bi bakıma alyım onu , cici tartııı cicişş ciciş diye seveyim

sen al at aşşa onu bi kere aklı başına gelsin

attarsam yenide alamasam ya en iyisi onu cumadan cumaya çıkarayım bazanın altına hapsedeyim ceza belki işe yarar ikizlerime ceza verince işe yarıyor
şu anda oldugu gibi bilgisayar yasagı koyarım diye düzenli derslerini yapıyorlar her biri ayrı odada
hiç böyle görmemiştim beni şaşırtıyorlar

ceza eğitim sisteminde yaptırımı olan bişeydir , özellikle sevdiği bişeyden mahrum bırakma cezası çok etkilidir

evet o zaman bazanın altına hapset onu , gözünün önünde olmasın , cumadan cumaya tartıl , aklında hep "ZAYIFLIYORUM" cümlesi olsun

iyi yolculuklar ablacım
Ben Meryem'i özlediiiiim

benim de hep aklımda ulaşabilsek keşke

bugün daha iyi beslendim sanırım 1 saatten fazla da yürüdüm
bayrama kadar 3kilo vermeyi hedefledim başarırım inşallah

Kızlarrrrrrrrrr nereye kayboldunuz yine

Yoksa hepiniz sülümana mı daldınız
Bende bir güzel yemeğimi yedim ama tabi abartmadan

Bugün ki yediklerimide aklımdayken yazayım

Sabah:
1 KK beyaz peynir
5 siyah zeytin
1 Domates
1 Salatalık
Ekmek yemedim bu sabah canım istemedi
1 Fincan 7si bir arada çay

Ara:
2 Galeta
1 Fincan 9u bir arada çay

Öğlen:
1 Koca kase salata
1 kase yoğurt
1 kase çorba

ara:
1 Fincan şekersiz nescafe

Akşam:
1 kase çorba
1 tane Karnıyarık ( çok az yağla yaptım hatta kızarttıktan sonra iyice sıcak sudan geçirdim fazla yağı gitsin diye )
1 kase cacık

Çok şükür kendimi çok hafif hissediyorum yani hisslerime bakılırsa bugün iyi bir gün sayılır
İnşallah cumada tartıda karşılığını görürüm

Hesapta detoksa yapcaktım bugün ama sonra kendi kendime yaw herşeyden az yersen zaten miden dinlenmiş olacak ne gerek var hep aynı şeyi sabahtan akşama kadar yemeye dedim
Bol bol da su tükketim tabiki ( sabahtan beri 3 litreyi bulmuşumdur yatana kadarda daha 1 litre içerim herhalde )

Yok canım, kalorisinin fark ettiğini sanmıyorum, ben hep az miktarda sıvı yağ (sızma ya da fındık yağı) koyarak yaparım bu sefer krema da vaar, tereyağı da vaaar, şeker de vaaar, var oğlu var. E tabi çok nefis olmuş İki ısırık yedim bu sabah. Haşhaş tohumları çıtır çıtır dişlerinin arasında eziliyor, hem lezzetli hem eğlenceli Baksana ağzımın suyu aktı övdükçe övüyorum. Ama 2 ısırık da bir, 2 dilim de bir diyerek yemedim :)
Keçi ürünleri her yerde bulunmuyor, keçi sütü pahalı ve nispeten zor bulunan bir süt. Aromalı, biraz ağır oluyor peyniri filan ama ben taze keçi peyniri çok severim. Tereyağı Atatürk Orman Çiftliği'ne gidince almıştım, yoksa evde yapıyorum diye dışarıdan almıyorum. Böyle değerlendiriyorum işte :)
Maşallah diyeyim tekrar kızına Umarım büyüdükçe benimki de öyle olur. Bugün toplantı yaptık rehberlik-ben-öğretmeni. Anlattım, önce çok normal filan diyerek geçiştiriyorlardı, detayları anlatınca destek vermek gerektiğini onayladılar. Onlar da destek olacak. Öğretmeni olgun yaşta biraz otoriter tipte biri. Ama bizim çocukluğumuzun tatlı sert öğretmenlerine benziyor, olumsuz biri değil. (sanırım)
Gerçekten çok hassas yavrum, keşke öyle olmasaydı. İşin kötüsü dışa dönük göründüğü için bu hassaslık pek anlaşılmıyor, arada kaynıyor hep. Bana diyor ki; "sabahları tören sırasında hep yere bakıyorum ben anne kimse ağladığımı görsün istemiyorum". Beni özlüyormuş, ek sbeebi de bu. Neyse alışacak mecburen. Tempo da ağır geliyor biraz, hepsi zamanla olacak inşallah :) Konuştuğum için biraz daha içim rahat :)
Öyle bir ortamda sen de huzursuz olursun Banucum, haklı eşin. Evde de yapılacak egzersizler var, salon da iyi bir alternatif ama dışarı çıkıp yürümek insanın ruhuna da iyi geliyor. O yüzden şeyettim ben :)) Gündüz vakti, çarşı-pazar-market ne işin olursa kızı arabaya atıp yürüyerek git en azından. Gerçi benim yavrular küçükken asla arabaya oturmazlardı, onlarla yürüyüşe çıkmak imkansızdı ama senin cimcime rahat verir belki :)
Çok haklısın canım, zaten kreş ücretleri öyle abartılı ki insan sırf kreşe çalışıyor, bir kaç arkadaşım bu sebeple işi bıraktı. Sanki yuvaya oyun oynamaya değil de özel üniversiteye gidiyorlar... Kızın için iyi bir çözüm bulursun umarım, annenin destek vermesi ne güzel.
Banu, aslında güzeldir Adaçayı. Ben et ve tavuk marine ederken sık sık kullanırım çok da güzel aroma verir. Sen başka yerden tekrar al denk gelirse. Bol limonlu içmeyi, demlerken kabuk tarçın ya da 1-2 adet karanfil atmayı deneyebilirsin
Zeytinyağının özelliği çok önemli Nevinciğim. Asiditesi, kalitesi vb. Sadece Türkiye'nin değil dünyanın en iyi zeytinyağları Küçükkuyu bölgesinde yapılır. (Gerçi o bölgenin tümünde iyidir-ayvalık-edremit-altınoluk vb.) İtalyanların en kaliteli zeytinyağlarını gösterdikleri "altın haritada" Küçükkuyu başkenttir. Oradan kargo ile yollanıyor ve market fiyatından çok daha ucuza çok daha iyi zeytinyağı yiyorsunuz. Birkaç bilinen -yöresel- marka var, ben birinden getirtiyorum. Hiç mi hiç kokusu olmuyor. Et yemekleri ve tatlılar dahil herşeye koyuyorum herkes ayıla bayıla yiyor. Burası azıcık övünmek gibi oldu ama gerçekten öyle :))

Demek istediğim doğru malzeme, doğru tarif, doğru pişirme oldu mu kokusu mokusu olmaz. Ben uzun zaman keklere bile sızma kullandım hep, bir kişi fark etmedi. Ama çok pahalıya gelmeye başladığındnan kekleri fındık yağı ile yapıyorum epeydir. Sadece bazı özel tariflere (brownie, cheesecake vb.) pilavlara yarım ölçü ev tereyağından koyuyorum. Sağlık açısından başka yağ sokmayın evinize mümkün mertebe. Ayçiçek, kanola ve mısır genetiği ile en çok oynanan gıdalardan ne yazık ki Ayrıca sıcak preslenen bu yağlar kansorejendir. Zeytinyağı (sızma), fındık yağı ve tereyağı (doğal) ile yapmaya çalışın. Bir de zeytinyağı ve fındıkyağı güneş görmemelidir, alırken buna uygun (teneke vb.) kaplarda alın, güneş görmeyen yerde saklayın... Ay pek bir sağlık programı gibi oldu ama paylaşmak istedim konusu gelince :)

iyi akşamlar akaşama kadar pıtırcığın peşinde koştum durdum öğlen bi ara uyudu kaptım hortumu mutfağın halısını yıkadım balkonda
sonra eşim geldi akşam yemeği yedim börülce salatası yeşil salata 1 tabakta poşette az köfte patates yedim sonra kızım durmadı binanın önüne çıkardım az dolaştı hava aldı bende peşinde 1 saat dolandım lasly yapıcağım uyurlarsa inşallah kırmızı kart gördüm bide karnım ağrımaz inşallah gece adam işe başladı gece mesayideymişşş bu gece çocuklar uyuyunca dinlencem artık
canları sağolsunda yalnız kalmak kafa dinlemek lazım arada valla

bu arada zeytin yağı bende kullanmazdım hiç son 3 yıldır yemekleri yapıyorum anlamıyolar bende huyluyum yalnız tabi herşeyde gibi az fazla kaçırdınmı yağını tat farkediliyo

zeytinyağını ben de fazla kullanamıyorum malesef sızma olunca kokuyo ama hepsi değil gerçekten
bundan önceki yağımı didimden almıştık hiç kokusu yoktu rahatlıkla kullandım bu seferkini marmaris tarafından aldı kayınvalidem ama bu çok ağır geldi kullanamıyorum
aslında komilinin sızmasını da ben çok beğenmiştim evde var diye almıyorum alayım en iyisi evdekini kullanamadıktan sonra ne faydası var

geçen kayın validem dedi az tavada ısıtınca kokusu kalmıyomuş salataya falan öle kullanıyomuş nede olsa kaynanalar herşyi bilirrrr ben onun yalancısıyım

ben ayvalığa tatile gittiğimde almıştım bi kaçkez onun üzerine lezzetlisini yemedim hakkaten bu tarafın yağı asit oranı sanırım yüksek hafif bi acımtırak lezzet veriyoo

Kızlarrrrrrrrr nereye kayboldunuz yine :122: :122:

Dün akşam saat 8e doğru aldığımız bir damacana suyun yarısından çoğunu tüketmişiz tabi çoğunu ben
Eşim suya çalışacak herhalde artık
Hala da su içiyorum yürüyen damacanaya dönüceğim bu gidişle

Cecom menün cok güzel gercekten tebrik ederim, hep böyle devam et insallah
bana bakmayin valla ne yedigimi bilmiyorum bu aralar, bi ondan bi bundan yiyorum,
bazen hic istahim olmuyor hic yemiyorum,
tuhaf geciyor bu günlerim,
spor desen oda yok bi ise gidip geliyorum, bide gezersem geziyorum hepsi o :)

bogazim agriyor sabah kalktigimdan beri,
soguk biseyde yemedim icmedim niye öyle oldu bilmiyorum,
sabah hemen papatya cayi ictim sicacik
simdide pfefferminz tee iciyorum (türkcesini bilmiyorum, yesil cay gibi bisey)
bakalim insallah daha cok hastalanmam

ay allahim söyle sisko bir börek olcakti simdi mmmmmmmmmmh saka saka

Pfefferminz nane oluyordu galiba ama bak şimdi bende tereddütte kaldım omuydu diye amannn faydalı birşey sonuçta
Canım tekrar geçmiş olsun inşallah hafif atlatırsın
Ya ne olursa olsun birşeyler ye meyve falan olur boş geçirmekten iyidir hem metabolizman çalışır hemde hastalığınada vitamin takviyesi olur

Sorma canım yaa benim kızda geçen gün marketteyken anne bari ince lavaş alıp gözleme gibi yapsana hazır dedi yok annem biraz daha alışalım sonra nasılsa yaparım sana dedim onlara kalsa açma börek isteyeceklerde uğraşamam diyorum aslında yapsam kendimde hüpletirim diye korkuyorum
Şu bayrama kadar biraz tutalım kendimizide daha sonra yaparız birşeyler olmadı ilk gelen misafire yapar buyrun misafirler davranın bizimkiler modu yaratırım
Annem biz ufakken misafirlerden önce tabaklara uzanınca hep öyle derdi nasıl bilinç altına yerleştiyse hep o gelir aklıma

anamm kaç çeşit çay içiyon sen banu yaa. 9u bir aradada bütün bitkiler var sanırım

Ben bu kadar yesem açlıktan ölürüm yaww. Bana çok az geldi bunlar, çok obur olduğumu bir kez daha anladım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…