Popüler Konu 90 Kilo Üzerindekiler Birlikte Zayıflıyor!

aa hakkatten nasilsa bayram geliyor, tatlilar börekler yapilcak,
bende hazirlarim biseyler, bayramda azar azar götürürürz artik :)
ama ozamana kadar yemek yoooooook
bayramdada azitmak yok insallah

bu arada zeytin yağı bende kullanmazdım hiç son 3 yıldır yemekleri yapıyorum anlamıyolar bende huyluyum yalnız tabi herşeyde gibi az fazla kaçırdınmı yağını tat farkediliyo
Evet Nusenacım miktar önemli, ben de yazacaktım unuttum. Fazla kaçırırsan yağ tadı ister istemez hissediliyor, ama bence diğer yağlar fazla kaçırılınca daha fena tat veriyor yemeğe. Ben çok az da koymuyorum, hastalık durumları dışında öyle 1 kaşık yağla yemek hiç pişirmedim :) Orta karar katılınca iyi bir yağın yemeğe ancak lezzet vereceğini düşünüyorum.

Biz uzun zaman o tarafta yaşadık, kayınvalidemler hala Marmaris'te, bir çok yerden yağ aldık, hakikaten kokar o taraftakiler. Sıkım ve baskı farklı şekilde yapılıyor sanırım. Oralarda kokan makbuldür üstelik, yağı alıp kokladıklarında mis gibi zeytin kokmuyorsa burun kıvırırlar. Yemeklerin çoğu zeytinyağlı, sebze ve ot yemekleri olduğu için fark etmiyor sanırım. Edremit-Küçükkuyu bölgesinin yağları hakikaten nefis. Market ürünlerinde Komili de iyi ama ben Tariş'i tercih ederim.

Sen evdekini de salatalara, zeytinyağlılara azar azar kullanıp değerlendir canım. Misafire yaptığın poğaçalara tereyağı-zeytinyağı karıştırıp koyabilirsin, zeytinli ekmeğe koyabilirsin, zeytin piyazına koyabilirsin, bu tip kokan yağlar güzel gidiyor bunlara... O da değerlensin bir şekilde. Yağı kokar hafif ama o bölgenin de zeytinleri doğal ve güzeldir.

...

Hanımlar, iyi geceler sizlere. Benim minik oğlan beni "sıcacık" yatağına çağırıyor. Ne güzel alıştırmıştım kendi yatağına, şimdi gene benimkinde uyuyor, sonradan kendi yatağına koyuyorum Jetonlu oyuncaklardan birinden çok kötü etkilenmiş, hani top atılıyor, ekrandaki figürlerden birini vurmaya çalışıyorsun ya (çocuklular anladı); o oyunda hayaletli-vampirli bir şey çıkmış şansına. Küçücük çocuklara hangi mantıkla hayaletli oyun koydularsa, vampir dişli hayaletler korkutmuş bizimkini. "hayaliyetler gelir beni yir" dedi geçen gün Bizim odadaki gardrobun ağaç desenlerini de hayalete benzetmiş, artık yalnız uyumuyor

anamm kaç çeşit çay içiyon sen banu yaa. 9u bir aradada bütün bitkiler var sanırım

Ben bu kadar yesem açlıktan ölürüm yaww. Bana çok az geldi bunlar, çok obur olduğumu bir kez daha anladım

Canım inan sabah ve akşam yesem aralarda acıkmam ama sırf metabolizma durmasın diye yiyorum mecbur
Bazen aç kalmayıda yemeyide abartıyorum galiba ama bugün gerçektende kendimi hafif hissediyorum
Eşimin halaları bana geçenlerde kolsuz ev işi yaparken giyebileceğim önden fermuarlı ev elbisesi hediye etmişlerdi ve inan fermuarını zor kapatıyordum ama bugün değişiklik olsun diye giyeyim dedim de gayet rahat kapandı
1 kiloda olsa fark ediyor demekki ama tabi insan bir an önce daha fazla fark olsun istiyor

Benim bir kaç gündür ağzım hiç boş durmuyor ama nedir o an canım atıyorum galeta yemek istiyorsa 3 tane yiyeceğime 1 tane yiyorum yada ne bileyim domates yiyeceksem yarısını bir kerede yiyorum sonra yine açıkır gibi olursam diğer yarısını. Öyle dengeleniyor herhalde yani umarım dengeleniyordur da tartıyada yansır
Birde şaban gibi kendimi suya verdim belki o yüzden de az gelmiyor yediklerim

aa hakkatten nasilsa bayram geliyor, tatlilar börekler yapilcak,
bende hazirlarim biseyler, bayramda azar azar götürürürz artik :)
ama ozamana kadar yemek yoooooook
bayramdada azitmak yok insallah

Benim kararım o şekilde
Bayrama kadar kaçamak yapmamaya çalışacağım Sonuçta bayramda tatlı ikramı olmasa bile ( gittiğimiz çoğu kapıda hiç tatlı olmaz genelde tembel hatunlar ) Kavurma belki deng geliriz eee bende et oburum bari ekmeksizde olsa gönül rahatlığı ile et yiring
İnan geçenlerde kurabiye yapmıştım ya eşimin şirkete bir posta gönderdim, komşuya verdim bir tabak, kızın okula giderken yanına koydum ( arkadaşlarına vermek istedi ) ve evde bir sürü kurabiye kalmıştı. Normalde gelip geçip yerdim onları ama artık inan bayatlatmayı başardık ben ağzıma sürmedim eşimde varlığını unuttu aslında asla yemek yada benzer şeyler atmayı hiç sevmem günah sonuçta ama yemedim ya kendimle gurur duydum
Umarım her zaman böyle devam ederim yani yiyeceğim kadar yaparım ve hep az yerim

Allah yardımcın hatta yardımcımız olsun
Benim küçük mercümekte ne güzel yatağına alıştı diye sevinirken uzun zamandır yine bizimle yatıyor. Birde bir kibar hanımcık anneciğim babacığım diye dolanıyor etrafta hadi yatağına diyince babacığım senle yatcağım ben diyor hayır diyemiyoruz.
Umarım o korkusu bir an önce yok olur yoksa baya bir uğraştırır sizi. Gerçektende bu tür oyunları üretenler bazen eksik düşünüyorlar sonuçta ufak çocuklarda görüyor onları.

Anladım canım. Ben günde 7 öğün yıyorum nerdeyse. Suyu ben de çok içiyorum. Ben yedıklerımı yazsam şoka girersin Gerçi benim diyetisyenin verdiği liste de fazlaydı. Ben ona rağmen aç yatıyodum resmen. Ama kadının verdikleriyle zayıfladım, gerçekten zamanla azaltmak lazım kaloriyi. Mesela 99 kiloda kadına ilk gittiğimde ara öğünde hem meyva hem de 1/3 tahıllı simit vermişti. Millet sen bunlarla nasıl zayıflıycan diyodu. Şimdi kadının verdiği son listeye dönsem direk giecek kilolar, günde 200 kalori felan fazla alıyorum ben. Ondan veremıyorum farkındayım.

Ben yemeklere en fazla 3 yk yağ koyuyorum, bir de hiç kavurmuyorum yağı ondan koymuyo bana. Koksa da sevıyorum galiba ki rahatsız etmiyo. Kek, börek ne varsa sızma yağla yapıyorum ben. Bi ara riviera da kullanıyodum. Çok nadir misafir geldiğinde bile şehriyeleri sızmayla kavurdum, misafir de afiyetle yedi valla farketmedi:)) Yağı az kullandığım için de ekonomik oluyo aslında. Yani sızma yağ pahalı evet ama çok uzun süre gidiyo bana

merhaba kızlarrrrrrrrrrr,

iki gündür iş güç peşine koşturuyorum. bankalar sınavla eleman alcakmış onlara başvurcam belki olur ya torpil diyorlar ama şansımı deneyim diyorum. birde karar verdim açıköğretim okucam 4 sene. lisans mezunu oolayım bari. önlisans kesmiyor. aöf de sınavsız bölümler varda karar veremedim. felsefe, işletme, tarih, sosyoloji, iktisat, kamu, maliye sizce hangiisi iyi. sorduklarım genelde iktisat dediler. annemde destek verdi.geçen sene ne okuması daha demişti söyledigimde. harç felan durumlarını kafasına takıyordu. bu sene harçlar kalkınca sanırım oda destek verem dedi

Son düzenleme:
iyi geceler kızlaaarrrr inşaAllah iyisinizdir
ben inanılmaz yoğun bir gün geçirdim.
öğleden sonra eşim aradı akşam köyde mevlüt varmış erken gidelim istersen dedi hemen apar topar hazırlandım.
önce marangoza gittik köydeki evin mıutfak dolaplarına proje çizdirdim, kapı modeli beğendim sonrada köye gittik tarlanın yanında durduk hemen girdim fasulye, domates, biber,turp, şalgam, kavun, karpuz topladık.. sonrada gidip biraz incir üzüm topladık,ikindi geçti.köye gittik beş dakika annemlerle görüşüp eve geçtim. önümüzdeki hafta laminentler döşenecek evin hertarafı harç, çerçop olmuş, camları açtım bütün odaların harçlarını süpürük temizledim tam dairenin içini bitirdim merdivenlere başlıycaktım eniştem seslendi (ablamın eşi ) ızgara yaktık hazır seni bekliyoruz dedi. ablamlara gittim yemek yedik, eşim camiye mevlite gitti bende köyden birisi kaza geçirmiş onlara geçmişolsuna gittim. sonra gidip süt aldım ( 13 kilo ) eşyalarımı toparladım eşim camiden gelince köyden çıkıp eve geldik . gelirken kabak getirdim ( tam üç tane ) hemen sütleri kaynamaya koydum kabağın bir tanesini kesip soydum aşüre tenceresiyle bir tencere oldu şekerleyip bıraktım . sabah ocağa koyarım. sütlerimde kaynadı soğuyunca beş kilosundan yoğurt mayalıycam .şimdi soğumasını bekliyorum..onu beklerkem gidip geçmişe bir bakayım.

Son düzenleme:

Maşallah dafi abla ben okurken yoruldum sen bugün gerçekten çok yoğun bir gün geçirmişsin
Ay şimdi nasıl bütün topladıkların tazecik toprak kokuyordur
Heleki kabak yaaa kabakkkkkkkkkkkk valla herhalde bir tek o konuda iradeli davranamam he az yerim ama gelip geçip yerim herhalde
Eskiden ananneme köye gittiğimde Teyzemde bize taze süt verirdi ama uzun zamandır vermiyor vermiyordu daha doğrusu bu tarla meseleleri yüzüden artık annemle bile görüştürmüyor anannemi ama neyse Allah büyük.
Sana kolay gelsin baya uğraştın ama en azından hem sağlıklı hemde lezzetli lezzetli beslenirsiniz
Afiyet olsun şimdiden ama kabağı fazla kaçırma hee cumaya az kaldı

Neyse sizlere doyum olmaz bende çamaşırlarımı şimdi serebildim ancak
Gündüz çamaşırlar içindeyken makine kafayı yemişti kapandı kendi kendine suyu içindeyken sağ olsun eşim tamir ettide geçte olsa yıkandı tekrar içindekiler sabaha kadarda kurursa yarın ütülerim inşallah

Hepinize hoş sohbetler ve hayırlı geceler
Yarın görüşmek üzere kendinize iyi bakın

komacan ( eşimin yeğeni kocaman diyemezdi hep komaçan derdi hatta hala da bizim dilimde ) öpüldünüz

yok canım kaçıracak kadar kalmaz sanırım cuma günü yeğenimin mevliti var. çeyizden sonra okutamamıştı ancak zaman bulabildi. mevlütün ikramlarını birlikte hazırlıycaz..yoksa bir aşure tenceresi kabak ye ye bitmezdi beş kalıp mozaik pasta yaptım götürüp buzluğuna attı.bu akşamda kv sine gidicekti sarma sarıcaktı orda. bende sabah kalkıncada sütlü irmik tatlısı yapıcam.. tatlılar bitiyor .. akşamda börekle poğçayı hazırlarım.. cuma sabahıda iki üç tepsi zeytinli ekmek yaparım. üç tatlı üç tuzlu olucak birde sarma 7 çeşit oluyor. mevlit için çok bile
yüz kişilik hazırlıycam..onun için sütüde çok aldım.

herkese günaydın
bugün erkenciyim değil mi yeğenimi getirecek kardeşim 1 yaşında olanı ona bakacağım işleri varmış
tartı bana hiç gülmüyor artık sabit olmaya razıyım valla şükretmek lazımmış çok moralim bozuk

oohhhhhh bütün topiğe yeter bizde gelelimmmiiiiii nolurrrrrr
allah kolaylık versinnn sorması ayıp amma yaşınz kaç aceba
msjlarını okudukça sizi eskiden bi dizi vardıya perihan abla sizi aynı öle hayal ediyorum mahhalenin perihan ablası ne kada vericisiniz allah güçünüzü artırsın nadide insanlardanınız

asuu bende erkenciyimm kız sabah 7 de kalkıyo büyük okula babamış işe küçük te sesten ayaklanıyo allahtan şimdi pepe başladıda bende pc başındayım
dün adet olmama rağmen tartı azda olsa ekside benim
senin vermmen beniii bekliyo ben 83 ü vurdum geçen hafta bakalım bu hafta ne olcam sana yetişemde beraber gaz veririz
kolay gelsinn sana yiğenler çok seviliyo valla

Günaydın kızlar,

dün öğleden sonra anneme gitmiştim. gece geç geldik. geldiğimde geçmişi okudum, ne çok yazmışsınız. Zeynep abla yola çıkmış, iyi yolculuklar. başka da bişi kalmadı aklımda :)

Asumancım moralini bozma canım, tartı fazla direnemez. bu hafta olmadı haftaya görürsün güzel sonuçları.

rüyamda cuma günüymüş, Yena listeleri yapmış. bakıyorum bakıyorum Ebruyla Nevinin kilolarını göremiyorum. sonra dikkatli bakınca "oha dediklerimiz" diye onlara ayrı köşe yaptığını farkediyorum Yenanın. ikisi de 4.5 kilo vermiş Aynur 1 kilo, ben 1.5 kilo vermişim. Moralim bozuluyor

Dün akşam annemdeki mamaları yememek için o kadar uğraştım ki gece rüyama girdi rekabet. sonumuz hayrolsun inşallah

Ayy canım çok yaşa sen emi.Ne güldüm sabah sabah.''oha dediklerimiz'' listesi hıı Ne kadar bilinç altı yapmışsın canım rüyana bile girmişiz.Hayrolsun inşallah.Beyin olarak kabul ettin demekki sizin yenilip bizim kazanacağımızı Malum olmuş canım malum olmuş

Valla sabahtan beri gülüyorum Ebrucum ya. her şeyi anladım tamam da Yena gibi bir kadın "oha dediklerimiz" diye köşe yapar mı Allasen? hakikaten hayret ettim bilinçaltıma. 4,5 kilo vermicekseniz biz kazandık zaten kesin. tersine çıkacak bak bu rüya görürsün :)

Herkese günaydın,hayırlı sabahlar

Dün yine spor yoktu Aynurcum hiç hayıflanma spor yapamadım diye bak rakiplerinde yapamıyor şartlar eşit yani.Diyetime dikkatliyim ama.Dün akşam yemeğinde 1 kase yoğurt çorbası,3-5 çatal patates kızartması ve biraz kornişon turşu yedim.Annem kurdu çok tuzlu yaptırmadım.Bikaç saat sonra da 1 tane muz.Bu sabah tartılmadım ama cumaya inşallah daha ekside olurum...

Canım ben de bu hafta sıfır sporlayım. dün annemde koşu bandına çıkayım dedim 20 dakika dayanamadım. 60 dakika yapardım ben geçen haftalarda. dur bakalım bu da geçer herhalde.

turşu ve kızartma cısss. bu akşam tuzu az salata ye canım bol bol. bak rakip falanım ama desteğimi de esirgemem :)

4,5 kilo verebilirsek zaten gerçekten ''oha dediklerimiz'' köşesi olur heralde.1 haftada 4,5 kilo Bu imkansız olduğuna göre bakıcaz artık sonuçlara kimin kazanacağı hiiç belli olmaz canııımmm

Esirgeme desteğini tabi biz kazanalım Şaka bi yana evet kızartma ve turşu cıss ama eşim istedi yaptım çok canım çekti napiyiim amaa Hafif atlattım gerçekten ekmek falan yemedim hiç.Yani iyi hissediyorum kendimi tabi biraz vicdan yaptım ama çok canım çekmiştiii

olur canım arada öyle. sıkıntı etme. böyle şeyler yeyince ertesi gün tartılmamak ve bol su içmek lazım. bir de tartı gününden önceki gece bol salata yemek de iyi bir yöntem motivasyonu arttırmak için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…