Benimde akşama erişteli yeşil mercimek çorbası var yanına da fırın poşetinde tavuk yapmayı düşünüyorum ve salata.Öğlen için birşey düşünmedim henüz ama öğlenlerim sıkıntılı geçiyor.Az yiyorum eve gidincede saldırasım geliyor herşeye.Acaba badem falan alsam yolda atıştırsam eve gidene kadar bastırır mı bu saldırma isteğimi
canım gerçek manada detoks en az 1 hafta sürüyor ve çoğunlukla sebze suyu (özellikle çimensuyu) içerek yapılıyor. ben hiç o şekilde detoks yapmadım. ama ayran detoksu denilen 2 günlük programı, ramazan bayramında çok tatlı yedikten sonra 1 gün uyguladım. 800 gr gitti. ama o hafta başka kilo veremedim. başım da ağrıdı geç saatlerde. muhtemelen vücut su kaybetti ve kaybettiği suyu o hafta boyunca geri kazandı. denemeye değer mi bilmem. ama çok zararlı şeylerin yendiği bir dönemin (bayram vs.) ardından bağırsakları temizlemek için yapılabilir.
kızlar benim diyetisyenim ilk bi ay için 1600 kalori verdi bana kör topal uymaya çalıştım
çünkü 6 hafta boyunca asla 1600 kalori almadım 1200-1350 arasında kaldı günlük kalori miktarım.
ben biraz korkarak yiyorum sanırım :)
şimdi de öyle günlük 1350 kaloriye kadar yiyebiliyorum.
mesela günlük bi menümü yazayım size.
yanlış varsa değerlendirirseniz memnun olurum.
sabah
30-40 gram kadar peynir (diyet-kaşar-tulum)
domates
yarım salatalık (hepsini bitiremiyourm midemi bulandırıyor)
4-5 tane zeytin
yumurta
şekersiz çay
iki dilim kadar tam buğday ekmeği.
ara
4 badem 1 ceviz 5-6 fındık
öğlen
işyerinde ne yemek çıkarsa tek porsiyon yiyorum
(kızartma ve çok yağlı olmayanlar)
bu 2 tane but veya 3-4 köfte de olabiliyor
yoğurt veya salata
EKMEK ASLA YOK..
ara
meyve
akşam
ne ymek varsa onu yiyorum.
ekmessiz yoğurt veya salata ile.
çok kazınırsam meyve yiyorum
saat 9-10 arası. yoksa bi şey yemiyorum.
günaydın hoşgeldin
şekersiz olunca çayın sakıncası yok hepimiz içiyoruz ama yeşil çayı da özellikle tavsiye ederim
canım biz de haşladığımız yeşil mercimeğin içine yine erişte ya da şehriye atıyoruz. pişiyor ikisi beraber. ılıdığında suyla özelediğimiz boza kıvamında yoğurdu katıyoruz. bu daha serin bir çorba oluyor. üzerine naneli sos da yapıyoruz. kokusundan rahatsız olunmuyorsa yoğurda sarımsak konabilir. ben bu halini çok seviyorum bu çorbanın. ama annemle eşim sizin yaptığınız haline bayılıyor. hasret kalmışım şimdi yazınca. eriştesi az olunca çok sağlıklı oluyor bu çorba.
kızlar benim diyetisyenim ilk bi ay için 1600 kalori verdi bana kör topal uymaya çalıştım
çünkü 6 hafta boyunca asla 1600 kalori almadım 1200-1350 arasında kaldı günlük kalori miktarım.
sabah
domates
4-5 tane zeytin
yumurta
şekersiz çay
ara
öğlen
yoğurt veya salata
EKMEK ASLA YOK..
ara
meyve
akşam
sabah
domates
4-5 tane zeytin
yumurta
şekersiz çay
ara
öğlen
yoğurt veya salata
EKMEK ASLA YOK..
ara
meyve
akşam
asumancım yeşil çay zayıflatıyormu?faydasını gördünmü?
Canım sizin yaptığınız da güzelmiş ama ben yoğurt çorbasını yeşil mercimekli değil de süzme yoğurt haşlanmış nohut ve kırık buğdayla (biz yarma deriz) yapıyorum.Üstüne de nane yakıyorum ohhh nefis.Dur bundan da resim ekliyim de canın çeksin ye kilo al biz kazanalım
Eki Görüntüle 519009
Canım sizin yaptığınız da güzelmiş ama ben yoğurt çorbasını yeşil mercimekli değil de süzme yoğurt haşlanmış nohut ve kırık buğdayla (biz yarma deriz) yapıyorum.Üstüne de nane yakıyorum ohhh nefis.Dur bundan da resim ekliyim de canın çeksin ye kilo al biz kazanalım
Eki Görüntüle 519009
bende bu boğaz varken zor işim puff en azından yeşil çay ve bol su içicem...artı olmamaya razıyım şuan...kuzum hile değil ki bu. Olsa olsa detoks olurHem tartıda fazlandan 200 gr eksik görünce motivasyon artar. Valla deneyin derim ben, sağlıksız bir şey de değil sonuçta :)
evde kesilmiş hamur işlerini hiç sevmem hayret şaştım kaldım kendimeyok canım yoğurt katmıyorum ben.az yağda soğan kavurup salça ekliyorum.önceden yeşil mercimeği biraz haşlıyorum acı suyu rengi çıksın diye.sonra tencereye ekliyorum yeşil mercimeği ve su ekliyorum göz kararı ve tuz.onlar biraz pişince annemin mis gibi evde kestiği erişteden bir avuçtan az atıyorum onlar da yumuşayınca altını kapatıp nane katıyorum bu kadarr :)) yoğurtlu olanı nasıl ?
Eriştesi biraz daha az benim yaptığım böyle oluyor
Eki Görüntüle 519000
yok canım bende aşırı içerim helede ortamı bulursak 2 demlik demlenir malum çay bedava diyorum eşim tarafına ondan içiyorsunuz habire diyegünaydın güzel hanımlar:) yazdıklarınıza baktım da detokstan da bahsetmişsiniz, aranızda 3-4 günlük ya da 1 haftalık detoks programı uygulayıp kilo veren var mı acaba? Bir de ben siyah çay çok içiyorum kendime engel olamıyorum, ama şekersiz içiyorum küçüklükten beri alışkanlık, günde 5-6 bardak içmemin kilo vermemde eksi bir etkisi yoktur değil mi? Olmasın noolur:)
Ben biraz korkarak yiyorum sanırım :)
Mesela günlük bi menümü yazayım size.
Yanlış varsa değerlendirirseniz memnun olurum.
Sabah
domates
4-5 tane zeytin
yumurta
şekersiz çay
Ara
öğlen
yoğurt veya salata
ekmek asla yok..
Ara
meyve
akşam
Ekmessiz yoğurt veya salata ile.
saat 9-10 arası. Yoksa bi şey yemiyorum.
menünüz benimkiyle nerdeyse aynı:) ben ekstra günde 1 tane sade soda içiyorum mineralleri için, kuruyemişten ziyade daha çok kuru kayısı ya da kuru incir tüketiyorum yeşil çayın yanında. Peki spor yapabiliyor musunuz? Yani bazen zaman bulunamayabiliyor ya da yoğun iş temposu oalbiliyor ondan soruyorum:)
günde sadece 2 dilim ekmekmi var
keşke bizim iş yerindede yemek çıksa,en azından çorba salata kesin olur,ayrıca ya et yada sebze olur,çeşit çok olunca ekmek yemezsin ,ben bu öğle yemeklerinde çok zorlanıyorum ya,
Aynen canım ya aynı beni anlatmışsın.Benimde iş yerimde yemek çıkmıyor.Çok ama çok zorlanıyorum.Bazen 1 kase yoğurt 1 paket etiformla geçiştiriyorum.Sonrasında da bazen 1 meyve.Eve gidince de fazla kaçıyor işte akşam yemekleri.bizim düzenli kilo verememizin sebebi bu bence.Napsak nasıl bir çözüm bulsak bu öğle yemeklerine.Benim iş yerim öyle ki zirai ilaçlardan dolayı yemek pişirme kendime çorba salata yapma gibi bi olanağım yok.Ancak hazır çabuk çorbalardan içebilirim o da sağlıksız.Evden bişeyler getirdim bi ara iş yerimle evim arası 2 vasıta demiştim ya 45 dk. allak bullak oluyor hepsi.Kepekli sandviç olayına da henüz giremedim.Offf off bi fikir verin kızlar yardımcı olun bizeee
canımm bak benim evimle iş yerim arası 1 saat sürüyor ortalama.
ama ne yemek çıkacağını biliyorum ve eğer yemek benim diyetime
uymazsa evden getiriyorum sefer tasına koyup.
benim iş yerimle evim arası 3 vesait.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?