Kız bayrama 1 ay var 8 kilomu vercen 1 ayda
Benimde iş yerimde mini bi buzdolabı var.Olmazsa evde yemek pişirip örneğin taze fasulye sıkı bi saklama kabında geitrip öğlenleri yoğurtla yiyebilirim.Bikaç gün idare eder.Sonra başka bir çeşit yapar getiririm.Dediğin gibi engel tanımamak lazım.Sen elinde yemeklerle 3 vasıtayle geliyorsan olmayacak birşey değil.
Hoşgeldin bu arada umarım sağlıklı bir şekilde verirsin fazla kilolarını
haa şöyle canım biz istedikten sonra hiçbişey engel olamaz bize ait olmayan bu kiloları vermemize.
kızlar yeşil çayı nasıl alıyorsunuz kutudaki sallama çaymı, yoksa aktardan açık çay olarakmı??
Vay vay vay. Analar neler doğuruyor. Dünyanın işini yapmışsın bir günde. Ben var ya o kabakları bile 2 saatte soyamazdım herhalde. Çok zoruma gidiyor soymak, soyulmuşunu da almak istemiyorum. Sırf bu yüzden bir senedir kabak tatlısı yenmedi bizde :) Sütü ben haftada 5 lt alıyorum, 13'ü görünce hey maşallah dedim ama sebebi varmış demek :) Kolay gelsin sana...iyi geceler kızlaaarrrr inşaAllah iyisinizdir
ben inanılmaz yoğun bir gün geçirdim.
öğleden sonra eşim aradı akşam köyde mevlüt varmış erken gidelim istersen dedi hemen apar topar hazırlandım.
önce marangoza gittik köydeki evin mıutfak dolaplarına proje çizdirdim, kapı modeli beğendim sonrada köye gittik tarlanın yanında durduk hemen girdim fasulye, domates, biber,turp, şalgam, kavun, karpuz topladık.. sonrada gidip biraz incir üzüm topladık,ikindi geçti.köye gittik beş dakika annemlerle görüşüp eve geçtim. önümüzdeki hafta laminentler döşenecek evin hertarafı harç, çerçop olmuş, camları açtım bütün odaların harçlarını süpürük temizledim tam dairenin içini bitirdim merdivenlere başlıycaktım eniştem seslendi (ablamın eşi ) ızgara yaktık hazır seni bekliyoruz dedi. ablamlara gittim yemek yedik, eşim camiye mevlite gitti bende köyden birisi kaza geçirmiş onlara geçmişolsuna gittim. sonra gidip süt aldım ( 13 kilo ) eşyalarımı toparladım eşim camiden gelince köyden çıkıp eve geldik . gelirken kabak getirdim ( tam üç tane ) hemen sütleri kaynamaya koydum kabağın bir tanesini kesip soydum aşüre tenceresiyle bir tencere oldu şekerleyip bıraktım . sabah ocağa koyarım. sütlerimde kaynadı soğuyunca beş kilosundan yoğurt mayalıycam .şimdi soğumasını bekliyorum..onu beklerkem gidip geçmişe bir bakayım.
Asumancığım moral bozmak çözüm olmuyor ki, ben de tartılıp 2 kiloya yakın aldığımı görünce süklüm püklüm dolaştım ama bir işe yaramadı :)) Üç gündür dikkat ediyorum ama beni kurtaracağını sanmıyorumherkese günaydın
bugün erkenciyim değil mi yeğenimi getirecek kardeşim 1 yaşında olanı ona bakacağım işleri varmış
tartı bana hiç gülmüyor artık sabit olmaya razıyım valla şükretmek lazımmış çok moralim bozuk
Ben de çok güldüm rüyana canım, hayırdır inşallah diyeyim önce. Ben de sizin kadar merklıyım vallahi. Bakalım fıstık kimin olacak?Günaydın kızlar,
....
rüyamda cuma günüymüş, Yena listeleri yapmış. bakıyorum bakıyorum Ebruyla Nevinin kilolarını göremiyorum. sonra dikkatli bakınca "oha dediklerimiz" diye onlara ayrı köşe yaptığını farkediyorum Yenanın. ikisi de 4.5 kilo vermişAynur 1 kilo, ben 1.5 kilo vermişim. Moralim bozuluyor
Dün akşam annemdeki mamaları yememek için o kadar uğraştım ki gece rüyama girdi rekabet. sonumuz hayrolsun inşallah
Canım diğer arkadaşlaırmın yazdığı gibi normalde bu kiloya bu liste çok az. Başta hızlı gider ama sonra bir yerde kilo verme durur mutlaka, şimdi bu kadar az kalori alırsan 70'li kilolarda ne yiyeceksin? Bu listeyi yarı yarıya azaltmak mümkün olmadığı için o zaman kilo almak gibi istenmeyen bir sonuçla karşı karşıya kalabilirsin. Listeye en azındna 4 dilim daha tam buğday ekmeği ya da muadili bir gıda eklemen uygun olur. Bunu istemiyorsan bir öğüne protein bir öğüne tahıl ekleyerek zenginleştirebilirsin. Bir kase yeşil mercimek salatası, nohut yemeği, kırmızı et vb.kızlar benim diyetisyenim ilk bi ay için 1600 kalori verdi bana kör topal uymaya çalıştım
çünkü 6 hafta boyunca asla 1600 kalori almadım 1200-1350 arasında kaldı günlük kalori miktarım.
ben biraz korkarak yiyorum sanırım :)
şimdi de öyle günlük 1350 kaloriye kadar yiyebiliyorum.
mesela günlük bi menümü yazayım size.
yanlış varsa değerlendirirseniz memnun olurum.
....
Canım, bildiğin gibi siyah çay yoğun tanen içerir. Tanen demirle bağlanarak demir emilimini azaltır. Bu da kansızlığa sebep olur. Kilo vermeni de etkiler. Çayı azaltmanı öneririm. En azından yemeklerle arasına 1 saat koy. O zaman etkisi olmaz pek. Kahvaltıyla çay içme, yumurtadaki demir, yeşilliklerdeki demir v. hep bağlanır ziyan olur. Çocuklu arkadaşlarım çocuklarınızı kahvaltıda çay içmeye alıştırmayınız. Çocuklarda çok daha önemlidir çünkü. Bir de içine limon sıkarsan limondaki C vitamini demir emilimine yardımcı olur, en azından limonlu iç.Günaydın güzel hanımlar:) Yazdıklarınıza baktım da detokstan da bahsetmişsiniz, aranızda 3-4 günlük ya da 1 haftalık detoks programı uygulayıp kilo veren var mı acaba? Bir de ben siyah çay çok içiyorum kendime engel olamıyorum, ama şekersiz içiyorum küçüklükten beri alışkanlık, günde 5-6 bardak içmemin kilo vermemde eksi bir etkisi yoktur değil mi? Olmasın noolur:)
Ebrucuğum yardımcı olan var işte, Özlem söylemiş böyle böyle sandviç yapın diye :) Sen bu olaya gir bence bir an önce. Pazar günü 3 günlük hazırla, haftanın ilk günleri elinin altında olur böylece. (Ekmek bayatlar, malzeme bozulur vs. diye 3 gün dedim)Aynen canım ya aynı beni anlatmışsın.Benimde iş yerimde yemek çıkmıyor.Çok ama çok zorlanıyorum.Bazen 1 kase yoğurt 1 paket etiformla geçiştiriyorum.Sonrasında da bazen 1 meyve.Eve gidince de fazla kaçıyor işte akşam yemekleri.bizim düzenli kilo verememizin sebebi bu bence.Napsak nasıl bir çözüm bulsak bu öğle yemeklerine.Benim iş yerim öyle ki zirai ilaçlardan dolayı yemek pişirme kendime çorba salata yapma gibi bi olanağım yok.Ancak hazır çabuk çorbalardan içebilirim o da sağlıksız.Evden bişeyler getirdim bi ara iş yerimle evim arası 2 vasıta demiştim ya 45 dk. allak bullak oluyor hepsi.Kepekli sandviç olayına da henüz giremedim.Offf off bi fikir verin kızlar yardımcı olun bizeee
öncelikle hoşgeldin canım..bu kilo için bu liste az değilmi?
sen sandviç yapabilirsin canım yani madem minik buzdolabın var peynir domates vs sandviç malzemelerini hafta başı kafana göre ayarlayıp getirirsin ekmeğinide alırsın 6 günlük her öğlen hazırlarsın..bi fikir...aynen canım ya aynı beni anlatmışsın.benimde iş yerimde yemek çıkmıyor.çok ama çok zorlanıyorum.bazen 1 kase yoğurt 1 paket etiformla geçiştiriyorum.sonrasında da bazen 1 meyve.eve gidince de fazla kaçıyor işte akşam yemekleri.bizim düzenli kilo verememizin sebebi bu bence.napsak nasıl bir çözüm bulsak bu öğle yemeklerine.benim iş yerim öyle ki zirai ilaçlardan dolayı yemek pişirme kendime çorba salata yapma gibi bi olanağım yok.ancak hazır çabuk çorbalardan içebilirim o da sağlıksız.evden bişeyler getirdim bi ara iş yerimle evim arası 2 vasıta demiştim ya 45 dk. Allak bullak oluyor hepsi.kepekli sandviç olayına da henüz giremedim.offf off bi fikir verin kızlar yardımcı olun bizeee
kızlar yeşil çayı nasıl alıyorsunuz kutudaki sallama çaymı, yoksa aktardan açık çay olarakmı??
yok canım bende aşırı içerim helede ortamı bulursak 2 demlik demlenir malum çay bedava diyorum eşim tarafına ondan içiyorsunuz habire diyeBişey olmaz canım...
Canım, bildiğin gibi siyah çay yoğun tanen içerir. Tanen demirle bağlanarak demir emilimini azaltır. Bu da kansızlığa sebep olur. Kilo vermeni de etkiler. Çayı azaltmanı öneririm. En azından yemeklerle arasına 1 saat koy. O zaman etkisi olmaz pek. Kahvaltıyla çay içme, yumurtadaki demir, yeşilliklerdeki demir v. hep bağlanır ziyan olur. Çocuklu arkadaşlarım çocuklarınızı kahvaltıda çay içmeye alıştırmayınız. Çocuklarda çok daha önemlidir çünkü. Bir de içine limon sıkarsan limondaki C vitamini demir emilimine yardımcı olur, en azından limonlu iç.
Evettt canım spor da yapıyordum her gün.
Koşu bandım var her gün 1 saat tempolu yürüdüm
aslanda haftanın altı günü.
Ama ayağımda ödem oluşmuş yürüyemiyorum şimdi.
Zorlamadan. Bi hafta kadar dinlendirmem lazımmış
Ebrucuğum yardımcı olan var işte, Özlem söylemiş böyle böyle sandviç yapın diye :) Sen bu olaya gir bence bir an önce. Pazar günü 3 günlük hazırla, haftanın ilk günleri elinin altında olur böylece. (Ekmek bayatlar, malzeme bozulur vs. diye 3 gün dedim)
sen sandviç yapabilirsin canım yani madem minik buzdolabın var peynir domates vs sandviç malzemelerini hafta başı kafana göre ayarlayıp getirirsin ekmeğinide alırsın 6 günlük her öğlen hazırlarsın..bi fikir...
Ebru merak ettim canım işyerinde yemek çıkmayabilir kişi sayısı az da dışardan damı yemek söylenmiyor yemek parasıdamı vermiyor bu patron??
ah asucum inanki iki gündür benimkide gülmüyor dün iki incir dışında zararlı hiç birşey yemedim bugün + 300 gr. şaşkınım..herkese günaydın
bugün erkenciyim değil mi yeğenimi getirecek kardeşim 1 yaşında olanı ona bakacağım işleri varmış
tartı bana hiç gülmüyor artık sabit olmaya razıyım valla şükretmek lazımmış çok moralim bozuk
gelin canım gelin benim evim geniş.. gönlüm evimdende geniş..oohhhhhh bütün topiğe yeter bizde gelelimmmiiiiii nolurrrrrr
allah kolaylık versinnn sorması ayıp amma yaşınz kaç aceba
msjlarını okudukça sizi eskiden bi dizi vardıya perihan abla sizi aynı öle hayal ediyorum mahhalenin perihan ablası ne kada vericisiniz allah güçünüzü artırsın nadide insanlardanınız
aramıza hoşgeldin melek kesinlikle doğru yerdesingünaydın hanımlar!!!
ben izmirden melek.
bu grubun olduğnu ilk defıa görüyorum çünkü daha
1 aydır falan varım. bir sürü diyet günlükleri var
ama burda 90 kilonun üzerindeki grup olduğunu görünce bana
çok uygun olduğunu görüp aranıza katılmak istedim.
tabi alırsanız :)
ben 6 hafta öncesine kadar 110 kilo falandım.
şu anda 94,5 kiloyum. diyetisyenimden aldığım liste ve
düzenli yapmış olduğum tempolu yüürüyüşüm ile bu
kiloya kadar indim. ama ayak liflerimin arasında ödem oluşmuş zorlamadan.
dün yapamadım sol ayağım zonkluyor ayrıca bir hafta kadar da
buna dayanmalıyım sanırım. ben 5 haftadır haftanın 6 günü
6-7-8. seviyelerde tempolu yürüdüm koşu bandımda tam 1 saat.
şimdi yapmayınca çok koydu vücudum o tempoya alıştı sanırım.
ama sizinle birlikte istediğim kiloya ulaşacağımı sanıyorum arkadaşlar.
benim boy 177 şu an 94,5 kiloyum ve hedefim 70 e inebilmek.
zor biliyourm ama başaracağım kafama koydum.
tünaydın kızlaarr
bu sabah biraz yatayım dedim güneş doğduktan sonra biraz uzandım tam dalmışım zil sesine uyandım yeğen geldi..eşine işe gideken beni amcamlara bırak demiş. kalktım . kahvaltımızı yaptık .. hiç ekmek yemedim sadec peynir çeşitlerinden bir iki çatal aldım birde dün köyden bal almıştım katkısız. bir iki kaşık ondan aldım. market işim vardı yeğen çocuğu uyuturken bir koşu markete gidip geldim. bir daha giremeyebilirim..
ah asucum inanki iki gündür benimkide gülmüyor dün iki incir dışında zararlı hiç birşey yemedim bugün + 300 gr. şaşkınım..
gelin canım gelin benim evim geniş.. gönlüm evimdende geniş..
aramıza hoşgeldin melek kesinlikle doğru yerdesin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?