Popüler Konu 90 Kilo Üzerindekiler Birlikte Zayıflıyor!

sabahları aç karnına 97 çıkıyorum gece yatarken 98..bi kaç gün önce 100 ü görmüştüm 2 kilo vermişim
gerçi kilo değildir o da biraz şişlik gitti gibi hissediyorum,abur cubur yemiyorum ve ekmeği azalttım az ve daha sık yiyorum
bakalım 1 ayda nekadar kilo vericem

haa şöyle canım biz istedikten sonra hiçbişey engel olamaz bize ait olmayan bu kiloları vermemize.
[/QUOTE]

haa şöyle canım biz istedikten sonra hiçbişey engel olamaz bize ait olmayan bu kiloları vermemize.

''biz istedikten sonra hiçbişey engel olamaz bize ait olmayan bu kiloları vermemize''

Cümlene bayıldım arkadaşım

Günaydınlar hanımlar. Sabah öyle hızlı yürümüşüm ki ancak kendime geldim. Bizim blokta oturan bir komşum yürüyüşte önümdeydi, aramızda 50 mt filan mesafe vardı, yokuş yukaı nasıl bir tempo ile yürüdüysem bastım geçtim kadını, üzerine de tur bindirdim

Şimdi bu ne hırs diye ayıplamayın, epey suratsız bir bayan olduğu için hafif gıcığım vardı kendisine öyle kendi kendime yarıştım işte :) Yaklaşık 5 yıldır aynı bloktayız bir defa selam vermez, selam verdiğinde almaz (başta 2 defa denemiştim selam vermeyi, gülümseyip günaydın dediğimde öyle bakıp cevap vermemişti), böyle biri işte. Eşimle aramızda "öküze" diyoruz ona :)) Aynı şeyi yardımcıma ve eşime de yapmış (selam almamayı) engelli olduğunu bile düşünmüştüm o ara. :)) Neyse onun sayesinde epey ter attım, eve geldiğimde pestil gibiydim ama :)

Bu hafta iş konusunda bir arpa boyu yol gidemedim, bu gidişle ben 2020'de bir görüşme yaparım artık. Ancak 2 sayfa özgeçmiş ayzdım (iki dilde) Bugün onlarla uğraşsam iyi olacak.

Vay vay vay. Analar neler doğuruyor. Dünyanın işini yapmışsın bir günde. Ben var ya o kabakları bile 2 saatte soyamazdım herhalde. Çok zoruma gidiyor soymak, soyulmuşunu da almak istemiyorum. Sırf bu yüzden bir senedir kabak tatlısı yenmedi bizde :) Sütü ben haftada 5 lt alıyorum, 13'ü görünce hey maşallah dedim ama sebebi varmış demek :) Kolay gelsin sana...
Asumancığım moral bozmak çözüm olmuyor ki, ben de tartılıp 2 kiloya yakın aldığımı görünce süklüm püklüm dolaştım ama bir işe yaramadı :)) Üç gündür dikkat ediyorum ama beni kurtaracağını sanmıyorum Yarına kadar tartılmıyorum bakalım ne çıkacak. Sen de moralini bozma, sabit kalmaya da razı olma bence, beynini buna şartlama, ne kilolar vermişsin, bunlar vız gelir tırıs gider sana :) Yavaş da olsa verelim, gram gram gitsin önemli değil, atlı kovalamuyor arkamızdna değil mi?
Ben de çok güldüm rüyana canım, hayırdır inşallah diyeyim önce. Ben de sizin kadar merklıyım vallahi. Bakalım fıstık kimin olacak?
Canım diğer arkadaşlaırmın yazdığı gibi normalde bu kiloya bu liste çok az. Başta hızlı gider ama sonra bir yerde kilo verme durur mutlaka, şimdi bu kadar az kalori alırsan 70'li kilolarda ne yiyeceksin? Bu listeyi yarı yarıya azaltmak mümkün olmadığı için o zaman kilo almak gibi istenmeyen bir sonuçla karşı karşıya kalabilirsin. Listeye en azındna 4 dilim daha tam buğday ekmeği ya da muadili bir gıda eklemen uygun olur. Bunu istemiyorsan bir öğüne protein bir öğüne tahıl ekleyerek zenginleştirebilirsin. Bir kase yeşil mercimek salatası, nohut yemeği, kırmızı et vb.
Bunları yazdım ama ilk cümledeki "normalde" sözcüğünü tekrar yazayım, çünkü özel bir durumun var anladığım kadarıyla. Yanlış anlamadıysam 4 yda 50 kiloya yakın kilo almışsın? Öncelikle çok geçmiş olsun, kortizon kullanmana sebep olan rahatsızlığın tamamen düzelmiştir umarım. Kortizonla alınan kiloların (aslında ödem demeli buna herhalde) farklı olabileceğini düşünüyorum. Metabolizmanı bozmamak için diyetisyeninin ve doktorunun verdiklerine harfiyen uymanı öneririm.
Canım, bildiğin gibi siyah çay yoğun tanen içerir. Tanen demirle bağlanarak demir emilimini azaltır. Bu da kansızlığa sebep olur. Kilo vermeni de etkiler. Çayı azaltmanı öneririm. En azından yemeklerle arasına 1 saat koy. O zaman etkisi olmaz pek. Kahvaltıyla çay içme, yumurtadaki demir, yeşilliklerdeki demir v. hep bağlanır ziyan olur. Çocuklu arkadaşlarım çocuklarınızı kahvaltıda çay içmeye alıştırmayınız. Çocuklarda çok daha önemlidir çünkü. Bir de içine limon sıkarsan limondaki C vitamini demir emilimine yardımcı olur, en azından limonlu iç.

Ebrucuğum yardımcı olan var işte, Özlem söylemiş böyle böyle sandviç yapın diye :) Sen bu olaya gir bence bir an önce. Pazar günü 3 günlük hazırla, haftanın ilk günleri elinin altında olur böylece. (Ekmek bayatlar, malzeme bozulur vs. diye 3 gün dedim)

öncelikle hoşgeldin canım..bu kilo için bu liste az değilmi?

hoşbuldum canım sağolasın.
Ben yiyerek kilo almadım. Sırf kortizon yedim 4 ay boyunda 65 kilodan 110 a çıktım.
O yüzden çok aşırı bi açlık sıkıntısı çekmiyourm. Istesem de çok yiyemiyourum.[/quote]
geçmiş olsun...açlık çekmiyorsan sıkıntı yok...
sen sandviç yapabilirsin canım yani madem minik buzdolabın var peynir domates vs sandviç malzemelerini hafta başı kafana göre ayarlayıp getirirsin ekmeğinide alırsın 6 günlük her öğlen hazırlarsın..bi fikir...
kızlar yeşil çayı nasıl alıyorsunuz kutudaki sallama çaymı, yoksa aktardan açık çay olarakmı??

ben çaykurun büyük kutusundan açık olarak kullanıyorum işyerinde kupaya 1 tk çay koyuyorum üzerine sıcak su 2-3 dk demleniyor bu sürede çöplerde dibine çöküyor öyle içiyorum...

yok canım bende aşırı içerim helede ortamı bulursak 2 demlik demlenir malum çay bedava diyorum eşim tarafına ondan içiyorsunuz habire diye Bişey olmaz canım...

aynen yahu ben de demli içerim özellikle, ne sigara ne alkol hiçbir şey içmem ama çay olunca bitiyorum zaafım var:))

Canım diğer arkadaşlaırmın yazdığı gibi normalde bu kiloya bu liste çok az. Başta hızlı gider ama sonra bir yerde kilo verme durur mutlaka, şimdi bu kadar az kalori alırsan 70'li kilolarda ne yiyeceksin? Bu listeyi yarı yarıya azaltmak mümkün olmadığı için o zaman kilo almak gibi istenmeyen bir sonuçla karşı karşıya kalabilirsin. Listeye en azındna 4 dilim daha tam buğday ekmeği ya da muadili bir gıda eklemen uygun olur. Bunu istemiyorsan bir öğüne protein bir öğüne tahıl ekleyerek zenginleştirebilirsin. Bir kase yeşil mercimek salatası, nohut yemeği, kırmızı et vb.
Bunları yazdım ama ilk cümledeki "normalde" sözcüğünü tekrar yazayım, çünkü özel bir durumun var anladığım kadarıyla. Yanlış anlamadıysam 4 yda 50 kiloya yakın kilo almışsın? Öncelikle çok geçmiş olsun, kortizon kullanmana sebep olan rahatsızlığın tamamen düzelmiştir umarım. Kortizonla alınan kiloların (aslında ödem demeli buna herhalde) farklı olabileceğini düşünüyorum. Metabolizmanı bozmamak için diyetisyeninin ve doktorunun verdiklerine harfiyen uymanı öneririm.

tamam canım o zaman öğlen yemeklerime 2 dilim ekmek ekliyim
yada kuru fasülye nohut mercimek vs. yada bikaç kaşık pilav alayım öğlen yemeklerime :)

Ebru merak ettim canım işyerinde yemek çıkmayabilir kişi sayısı az da dışardan damı yemek söylenmiyor yemek parasıdamı vermiyor bu patron??

Anladım o zaman azaltmaya çalışayım 5 bardak yerine 2ye falan düşüreyim, çayın faydası olduğu gibi zararları olduğunu da duymuştum da işte alışkanlık olunca pek kolay vazgeçemiyor insan. Verdiğiniz bilgiler için de teşekkürler, bi de limonlu malesef denedim ama içemiyorum:) azaltmak en iyisi haklısınız.

Tabi sakın kendinizi çok yoracak, kaslarınıza zarar verecek şeyler yapmayın zaten, insan sonraları yaşıyor acısını. Ben de faranjit oldum 4 gündür falan, spor yapamıyorum halim yok pek, bugün daha iyiyim en azından 1 saatlik spor yapabilirim inşallah:)

Umutcum valla ben de çok merak ediyorum yarın sonuç ne olacak. stres bile oldum sanırım ben :))

bu arada azmini kutluyorum. o fazlalıklar 3 günde gider bu şekilde. ben de senin tartı sonucunu merak ediyorum yarın sabah için :)

Aynen kızlar yemek getirmekten vazgeçtim :) Hafta başından itibaren kepekli sandviç getirmeye başlıyorum.Yanına da bir tane ayran içerim...

Ebru merak ettim canım işyerinde yemek çıkmayabilir kişi sayısı az da dışardan damı yemek söylenmiyor yemek parasıdamı vermiyor bu patron??

Canım iş yerinde ben patron bir çalışan ve patronun eniştesi var.(Eniştesi hiçbir işe yaramıyor sırf muhabbet olsun diye geliyor bi de para alıyor üstüne neymiş patron sıkılıyormuş)
Çalışan çocuk evine gidiyor.Eniştesi bütün gün hiçbirşey yemiyor.Nasıl bir adam anlamadım artık cimrilikten mi yoksa acıkmıyor mu bilemem.Acıkmıyor desem biz birşey aldığımızda yada dışarıdan söylediğimizde ayıptır söylemesi bizden çok yiyor.İşine geldiği gibi yani.Patron da bi ara çok kilo aldı.Diyetisyene gitti.Karısı evde diyetine uygun yemekler yaptı saklama kaplarında gönderdi.Ama evle iş arası 10 dk. rahat yani.Benim gibi uzaktan gelmiyor.
Gelelim bana.İşe ilk girdiğimde bi lokantada yemek yiyordu personel.bikaç gün gittim mideme çok dokundu.Yağı mı salçası mı bilemem.Ben genelde dışarıda yemek yediğimde öyle oluyor.Dışarıda yersem iskender pide yada lahmacun yiyorum hep.Sulu yemek hiç yemem.Neyse hal böyle olnuca dedim ben yemeğe gitmiyorum maaşıma eklersiniz dedim.Bende gitmeyince diğer personele de kaldırdı.Çocuk evine gidiyor hergün.Uzaktan gelen bir benim yani.Maaşıma da öyle aman aman olmasa da biraz ekeleme yaptı.yol paramı da veriyor.Sonra girdiğim bi sınavla aldığım belgenin bedeli ve dönemsel zamlar yapıp maaşımı bayağı arttırdı ama extra yemek parasıda budur diye verilmedi hiç... öyle işte...

tünaydın kızlaarr
bu sabah biraz yatayım dedim güneş doğduktan sonra biraz uzandım tam dalmışım zil sesine uyandım yeğen geldi..eşine işe gideken beni amcamlara bırak demiş. kalktım . kahvaltımızı yaptık .. hiç ekmek yemedim sadec peynir çeşitlerinden bir iki çatal aldım birde dün köyden bal almıştım katkısız. bir iki kaşık ondan aldım. market işim vardı yeğen çocuğu uyuturken bir koşu markete gidip geldim. bir daha giremeyebilirim..
ah asucum inanki iki gündür benimkide gülmüyor dün iki incir dışında zararlı hiç birşey yemedim bugün + 300 gr. şaşkınım..

gelin canım gelin benim evim geniş.. gönlüm evimdende geniş..

aramıza hoşgeldin melek kesinlikle doğru yerdesin

Son düzenleme:

hoşbuldum canm teşekkür ederim.

arkadaşlar benim boyumda ve kilomda olanınız var ise ( 177-94,5 )
günlük kaç kalori aldığınızı paylaşabilir misiniz benimle :)

konu çok hızlı ilerliyo ya hayretler içersindeyim:)45dak koşu bandı 3kmye denk geliyo 10dak twister 10dak şu step aleti gibi bişey (adını bilmiyorum :))yaptım duşumu aldım.Üstüne bi roka salatası yaptım br dilim ekmek yanında kayısılı form çayım(yeni favorim) iyi gitti valla.Şimdidebir ağırlıkçöktü uyuyarak yazıyorum nerdeyse:S

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…