ozka82 hanım siz ne kadar sürede bu kadar kiloyu verdiniz acaba? maşallah diyeyim önce:)
ozka82 hanım siz ne kadar sürede bu kadar kiloyu verdiniz acaba? maşallah diyeyim önce:)
canım banka sınavına giricem ziraat bankasına, başka alanlarda iş bakıcam evet. Benim asıl sorunum mesleğimde mutlu değilim, ha belki insani şartlarda bi işim olsaydı böyle düşünmezdim belki. Bakalım araştırıyoruz canım, evde oturmayı asla istemem, mutlaka çalışıcam ama belki de ufak bi iş açarım kendime. Eşim tanıdık bulmaya çalışıyo belediyeler için. Siyasi olarak belli bir çevreden olmak gerekiyo malesef. Benim sınıf arkadaşlarım var istanbulda yaşayan, hepsi hiç emek harcamadan bankalara ve belediyelere girdiler. Hatta iş beğenmeyişo o kurumdan diğerine atladılar. Asla ilanla eleman almayan kurumlara mezun olur olmaz girmeleri ne büyük başarı:))
Ben 2008 aralık gibi başladım, 2009 yaza kadar 94 kiloya düştüm. sonra tekrar almaya baslayında 2011 haziranda diyetisyene başladım 99 kiloda. Şimdi 75 kiloyum canım. Yalnız ben uzun sürede verdim
Özka 34 kilo vermişsin yaa anlatsana nasıl hissediyorsun .Bütün kıyafetlerin değişmiştir şimdi.Çevreden nasıl tepkiler alıyorsun ?Anlat hadi anlat lütfennnn
İşten fırsat buldukça ara ara sayfalara bakmaya çalışıyorum bir kaç bişi sorsam hayırsever arkadaşlar cevaplar umarım :) Şimdi herkes kilo verme yöntemlerinden bahsediyormu..Ne yiyoz ne içiyos günlük şunu yedim vs.gibi. Hiç yenmemesi gereken yasak listesi gibi bişi varmı???Herkes doktora gittimi ben mesela hiç gitmedim..Bir yığın şey çıkar korkusundanBirde şu kilo cetveli nasıl oluyor.Aklıma geldikçe yazarım artık:) Bu güzel cuma gününde Allah hepimizin hayırlı dualarını kabul etsin ve hakkımızda herşeyin hayırlısını nasip etsin.. Sevgiler :)
Teşekkürle cnm.Melek Hn.tenzih ederim ama.....Alınganlık içine kapanma duyguları :) malesef kilonun bize kattığı psikolojik şeyler.Bikaç yıldır kendimi çözümlemeye çalışıyorum ne oldu nasıl oldu ta çocukluğuma ininceye kadar bile bir dünya yanlış buldum.Evet yanlış beslenme vs.çook büyük katkısı var kilolara ama ben kendimde şunu tesbit ettim.Anne ve babamın kötü evliği bendeki erkeklere güvensizlik evlenme korkusu ve beraberinde kendimi çirkinleştirme yolunu seçmem..Yani bunu istemeden kendi bilinç altımda oluşturmuşum kilolarımla kendime girilmez kale duvarları örmüşüm..Sanırım beslenme şeklini düzeltcez evet ama biliç altlarımızada detoks yapmadan başarılı olamıcaz..Yada bana öyle geliyor bilmiyorum
Meryemin profiline girdim şimdi.Son yazdığı mesajlara baktım.Dün rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı başlığına yazmış.Ama Adanada mı Gölcükte mi iyi mi toparlandı mı onlarla ilgili birşey yok.Siteye giren kendisiymiş eşi değil sanırım.Acelesi olduğundan bize bişey yazmadı heralde özel mesajıma da cevap vermemiş telefonumu bıraktım aramadı da henüz hazır değil diye düşünüyorum :85:
1.fadime02................................600dk
2.asumanzeynep........................200dk
3.dafi.......................................185dk
4.umuttt...................................180dk
5.nursena..................................120dk
6.nevzamansız............................80dk
7.dinbumcum..............................60dk
8.tomurcukkk..............................50dk
spor yapan arkadaşlarımızı tebrik eder emeklerinin tartıya da yansımasını dilerim azminiz bol ve daim olsun inşallah
yapmayanların da haftada en azından 3 gün 30 dk veya 45 dakika yürüyüş yapmalarının sağlıkları için gerekli olduğunu hatırlatmayı bir borç bilirim
nerede hareket orada bereket değil mi
tamda çıkarken bu da benden yinnee tüm topicimize gelsinnn
SON ŞİŞMANLIK NEYE YARAR , HERKESİN GÖBEĞİ VAR , DİYETEE KAAADDAAARRRRR
kızlarrrrrr süpersiniz valla ne kadar güzel gitmiş kilolar hangi mesajdan alıntı yapacağımı bilemedim akşam kaldığım yerden tüm mesajları okudum ne kadar birikmişş nerdeyse duygulandım bu başarınıza .Ben yeni üye olduğum için listede yer almayacağım ama geçen haftadan beri tam 1 kg vermişim 112den 111e.111de takıldım ya acıkıyorum da tehlikeli bi dönemdeyim .Ama neyseki siz varsınız dirençli kalmamı sağlıyorsunuzzz.Daha önce sizi bulamadığım için pişmanlık içersindeyimmm.
kahvaltıda 1 haşlanmış yumurta 1 dilim kepek ekmek ,1kk peynir,roka maydanoz nane bolca yeşillik:) ve şekersiz çay vardı.
haftaya umarım listede olurum ctesiden itibaren günlük kaç dak spor yaptıımı yazcam cuma toplamı bildircem.
sizi seviyorummmmm...
fıstıklı lokumlaaarrrr...
nasılsınız??? bu aralar giremiyorum topiğe... haber alamıyorum sizlerden..
kaldığımız lojmanda uzunca bir zamandır tadilat var..her yer toz toprak. bizde aldıpda tadilat yapamadığımız için taşınamadığımız eve yerleştik kısa bir süre için. tam bir göçebe hayatı...
eşya almaya lojmana yemek yapmaya öbür eve.. çamaşır yıkamaya lojmana,uyumaya öbür eve... bu sene bu koşuşturma hiç bitmeyecek sanırım...
internet ve laptop da lojmanda ve terazide...
bu yüzden geç kaldım bu gün kusuruma bakmayın...
spor...150 dakika
kilo 85,5 ...aynı . değişmemiş...
ama bu gün tok tartılşdım. az da olsa vermiş olmayı umuyorum..
en azından bu kiloyu bir kaç hafta korursam tekrar vermeye geçebilirim...
bu arada yeni gelenler hoş gelmişler...
kilo vernleri ve spor yapanları şimdiden kutlarım..
ve her hafta listeler ile uğraşan canlarımız.. ellerinize sağlık...
şimdi biraz çamaşır yıkayıp ütü yapayım.. bi de oğlanlara kek falan... akşama öbür eve gidicem..
fırsat bulursamda geçmişi okurum...
canımmm sürekli içinde olduğumuzdanmıdır nedir fındık düşkünlüğüm yoktur beni köydeki tatil ve bayram ve mahvetti iki haftada bir yıl yemediğim kadar ekmek yedim köy ekmeği yaa nasıl lezzetli sadece ekmek olsaaa keşkekurulan kalaabalık aile sofraları baayram tatlıları suçluyum biliyorum yemedim diyemeyeceğim uzun süren bir mide rahatsızlığından sonra birde üstüne ramazandan çıkmış olmanın rahatlığı vee sonuçç hala toparlanamadım moralim çok bozuk tartılmak bile istemiyorum tekrar ikili rakamlara dönmek istiyorum
canım bende girmiştim bir keresinde ama olmadı tabiki tarımsal kredi bişisine gıda müh alınıyordu.2-3 arkadaşım atandı ama farklı illere doğuya gidende oldu...şuan zaten düşünmüyorum başörtülü olduğumdan.zaten bankada çalışmak ta eskisi gibi değil çok yoğun mesaisi var...hakkında hayırlısı olsun malesef bizde taraf olmadığımız için kimselere torpilimiz yok.belediyede denetçi olarak çalışabilirim çokta rahat ama adam yokyoykoykkkk... Kendi çapımızda takılıyoruz...
Canım arkadaşlar zaten söylemişler
Yasak listemiz yok ama tabi kaçamak yapınca onuda burada itiraf ediyoruzbelki biri yüzümüze tükürürde bir daha yapmayız diye ama henüz tüküren olmadı
Fırsat buldukca yediklerimizi yazıyoruz, bazen yemeyi düşündüklerimizi danışıyoruz hani yesekmi yoksa menüyü değiştirsekmihatta bazen misafir gelecekse beslenmemize uygun menüler birle toparlıyoruz
Gerçekten burası insanı inanılmaz motive ediyor ve bağımlılık yapıyor
Aile gibi olduk hatta biri birkaç günlüğüne kayıp olunca acaba nerelerde diye merak ediyoruz
İnşallah bundan sonra sende diğer yeni gelen arkadaşlarda daimi olur ailemizin bir parçası olursunuz ve ileride hepimiz hedeflerimize ulaştığımız günleride görürüz.. Aminnnnnn
Kesinlikle çok haklısın
Çoğumuz zaten küçüklükten dengesiz ve sağlıksız beslenerek bu hale gelmedikmiAllahın izniylede elbirliği ile şu kilolardan kurtulup daha kaliteli bir hayata kavuşacağız
Benim mesela annem ben bebekken ilk çocuk olmuş olmanın acemiyliyle biraz fazla uyuduğumda kadıncağız nefesimi kontrol edermişuyandırmaya çalıştığında ( uykum ağırdır ) ben istifimi bozmayınca anammmm çocuk açlıktan bayıldı diyip dayarmış mamayı tabi sonra kilo fazla olunca doktora sormuş ne yapabilirim diye birde beni uyurken beslediğini anlatınca doktordan fırça yemiş uyuyan çocuğu beslersen mide genişler sonrada gelip bana yetiş dersin demiş
Kız kardeşimde yapmamış tabi o hatayı ama bu seferde ay o çok zayıf diye ona 1 biberon banada ay o çok kilolu diye 1/2 biberon mama verirmiş ( aramızda 11 ay var)
Tabi benim mide olmuş fıçı o zamana kadarbende çaktırmadan biberonları değiştiriyormuşum onunki daha fazla diye
Ufakken kardeşim üzülünce yemeden içmeden kesilirmiş ben desen artık nasıl bir piskolojiyse gizli gizli yerdim :26:
18 yaşındayken 75 kiloya kadar çıkmıştım ve 1 sene içinde 52ye düşmüşlüğüm var ama tabi evlenince küçüklükten kalma sinirlendikce üzüldükce yeme alışkanlığı yine hortlayınca 120e kadar çıkmayı başardım geçen seneye kadar. Artık o huyumdan vazgeçtim şükür artık sinirlendikce kendimi ev işine veriyorumhem kalori tüketiyorum hemde evim tertemiz oluyor
Gerçekten herşey daha ufacıkken beynimize yerleşiyor tabi vazgeçmekte biraz zaman alıyor ama başaramıyacağımız şey değil
Birlikten kuvvet doğar ve bizler birbirimize böyle destek olduğumuz sürece başaramıyacağımız şey yok
Dediğin gibi daha hazır değil herhalde
Umarım en kısa zamanda toparlanır inan her gün aklıma geliyor
İnşallah öncekinden çok daha mutlu ve umutlu döner aramıza
Çooook özledimmmmmmmmmmmm
Harikasınız kızlarrrrrrrrrr
İnşallah önümüzdeki cuma bende aranızdayımaz da olsa spor yapıcağım her gün hemen yarın başlıyorum
Kız nasıl bilinç altıma yerleştiyse şarkının orjinalini bir an neydi diye düşündüm
Dilime dolandı ya artık bütün gün söylerim bende bunu
Canım hiç moralini bozma inan ben kaç aydır yerimde sayıyordum hatta bir ara yine 114ü görüp böyle oldum
Bundan sonra ama inanıyorum hep eksilere doğru ilerleyeceğiz hepbirlikte
BOl suyu unutmagerçektende çok önemli ben bir gün eksik içtiğim an anında ödem oluşuyor
Hadi bakalım seninde gazan mübarrek olsundesene dişli bir rakip daha geldi
Canım Allah yardımcın olsun
Gerçekten de işin çok zor. İnşallah en kısa zamanda düzeninizi oturtursunuzda bu git geller son bulurAminnnnnnn
Ablacığım ben inanıyorum ki sen istedikten sonra o birkaç kiloyu ( yeni gelen ) çok kısa bir sürede yine verirsin
Moralini bozmak yok
İnsan maalesef kalabalıkta farkında olmadan fazla kaçırabiliyor ama sen üstesinden gelirsin
Okadar güzel kilolar vermişken tekrar kalıcı olarak kilo almazsın sen zaten canım ablam
İnşallah en kısa zamanda ikili rakamlara dönersin inşallahhhhhhh... Aminnnnnnn
Teşekkür ederim umarım dişli bir rakip olurum :)Su içmekten bahsetmişsin diyetteyken insan susamıyorda ama yaaaŞimdi 2 lammacum yemiş olsam mesela akşama kadar 4 lt su içerim aç açta içilmiyor ki ama :)
Seli86 ve dinbumcum sizi ekledim, resimlerden bakabilirsinin değişime. Bu arada başlangıç kilom 110 dedim ama o zaman tartılmıyordum. Evde arkadaşımın dijital olmayan tartısı vardı, 113,114 gibi bişey çıkıyordu sanırım, ben 110 olarak kabul ettim:))
Hayır ama bakamıyorum 25 mesajım olmalıymışşhemennnn bakıyorum teşekkürler:)
Haklısın umutsuz olmamak gerekiyor :) İki ay önce 72 kiloyu görmüşken geri almak canımı sıktı. Yani temmuz sonundan itibaren istikrarlı biçimde alıyorum, o kötü. Neyse sizlerin de desteği ile burakmayacağım kendimi. Bırakınca çok çabuk geri geliyor. En az 2 sene kilomu koruyabildikten sonra beslenme düzenim oturdu artık diyebilirim herhalde. Umarım 60'lara geldiğimi, 2 sene koruduğumu da görebilirim günün birinde. Benimle beraber isteyen herkes görür umarım :)Umutcum haftaya daha güzel bir sonuç alırsın kesin. son 3 günde de toparlanmışsın. Tebrik ederim canım, lütfen sen de umutsuz olma :)
Ebrucuğum herkesin duygusu, yaklaşımı farklı tabii ama ben de bir süre kendi içime kapanmak istemiştim, o nedenle anlıyorum Meryem'i. Yani teselli sözleri ve aşırı ilgi beni bunaltıyordu sadece benimle aynı sorunu yaşamış olanlar beni anlıyor gibi geliyordu. Hayat devam etsin, ben içinde bir yerlerde kendi kendime yaşayayım üzüntümü istemiştimMeryemin profiline girdim şimdi.Son yazdığı mesajlara baktım.Dün rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı başlığına yazmış.Ama Adanada mı Gölcükte mi iyi mi toparlandı mı onlarla ilgili birşey yok.Siteye giren kendisiymiş eşi değil sanırım.Acelesi olduğundan bize bişey yazmadı heralde özel mesajıma da cevap vermemiş telefonumu bıraktım aramadı da henüz hazır değil diye düşünüyorum :85:
Bir şey değil canım. Bana da hayal gibi geliyordu geçen sene. Ama yavaş verince insanın gözü de ruhu da hemen alışıyor, bu sefer kalan fazlalıklar batmaya başlıyor gözüme :) Sağlıklı seçimler yapmak ve istikrarlı olmak çok önemli bence. İstikrarlı olan her zaman kazanır; kaplumbağa ile tavşanın hikayesi gibiUmarım toparlanırsın ben şimdiden saldım sanki evren bana savaş açtı eve yemek yağıyo motivasyonda yerle bir oluyo tabi.Senin indiğin kiloya inmek bana hayal gibi geliyor bu kadarını yaptıysan başarırsın devamı gelir inanıyorum ben .
Link için teşekkürler.Çok sevindim hemen yapmaya çalışacağım :)
Umarım öyledir ama ben yağdan da aldığımı düşünüyorum Özlemcim. Bu hafta diyetisyen kararımı erteledim, en azından 1 kg daha verip gideceğim, yüzüm tutmadı şimdi gidip ben kilo aldım gene demeye :) O zaman yağ-kas oranım ne alemde onu da öğrenirim :)Canım o gazdır gazz. Ben reglş olduğum gün 76.4 kılo çıktımtımi dün reglim bitti normalde kilomun normale dönmesi lazımdı ama o kadar gaz varki karnımda 77 kilo çıktım. Kendime ısırgan+rezene çayı yaptım, ılıyınca da azcık limon ve bal koydum onu içtim. endokrinolojiden sonra acil olaranm gastroentolojiye gitmem lazım
Canım, üniversite öğrencisisin sen değil mi? Burada öğrenci arkadaşlarımız da var, şu aralar çok aktif olmasalar da çok güzel kilo verenler de var. Umarım sen de verirsin. Çok nahif bir hava getirdin buraya ama hepimiz aile gibiyizdir burada, rahatlıkla istediğin hitabı kullanabilirsin :)) Yani "hanım" demek yerine ismimizle, rahat edemiyorsan yaşça büyük olanlara "abla" diye hitap edebilirsin :)ozka82 hanım siz ne kadar sürede bu kadar kiloyu verdiniz acaba? maşallah diyeyim önce:)
İnşallahhhh yakın takipteyim :)çünkü bende 111deyim.Ama ben bu 111i hiç sevmedim yaa.Bir an önce çift basamaklı sayılara düşeriz inşallahhhhhhh:)Hehhhhh çizelgemide uzun bir aradan sonra yeniledim :122: :122: :122: :122:
Bundan sonra hep eksilere gider inşallahhhhhhhhh
Valla o konuda bu ara Şabana rakip olabilirim
500 mllik bir şişem var sabahtan akşama kadar elimden düşmüyorAklıma geldikce içiyorum yoksa bana kalsa bende unuturum
Akşamları hele lavaboya birden koşturuyorum eşim bir gün bukadar su içerken altına yapacaksın dışarda olursan diye
Lavabo ve salon arasında parkeleri aşındırdımama gerçekten işe yarıyor
Umarım öyledir ama ben yağdan da aldığımı düşünüyorum Özlemcim. Bu hafta diyetisyen kararımı erteledim, en azından 1 kg daha verip gideceğim, yüzüm tutmadı şimdi gidip ben kilo aldım gene demeye :) O zaman yağ-kas oranım ne alemde onu da öğrenirim :)
QUOTE]
Canım geçen hafta 74dün ya 1 haftada hemen almazsın bence. Ben de yağdan aldığımda hemen pantolondan farkediyorum. Aslında benim de yağ-kas ölçümü yaptırmam lazım. Bazı eczanelerde o alet oluyomuş ama ben daha öyle bi eczaneye rastlamadım.
Ayyy özlem abla bayıldım bayıldıımm :) Valla çok güzelleşmişsin, gencecik olmuşsun, ben seni bendeniz'e benzettim onu da çok beğenirim, seni de çok beğendim:) Maşallah yahu kilo vermek nasıl değiştiriyormuş insanı bi kez daha gördüm sayende:) boyun kaç senin abla? 85 kiloyken bile daha az görünüyorsun 75 gibi duruyorsun
Canım, üniversite öğrencisisin sen değil mi? Burada öğrenci arkadaşlarımız da var, şu aralar çok aktif olmasalar da çok güzel kilo verenler de var. Umarım sen de verirsin. Çok nahif bir hava getirdin buraya ama hepimiz aile gibiyizdir burada, rahatlıkla istediğin hitabı kullanabilirsin :)) Yani "hanım" demek yerine ismimizle, rahat edemiyorsan yaşça büyük olanlara "abla" diye hitap edebilirsin :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?