- 21 Mart 2011
- 30.279
- 64.505
- 798
kızlar size bir şey danışmak istiyorum. şimdi oturduğum apartmana taşınalı 2 ay oluyor. geçen komşulardan biri hoşgeldine gelmek istediklerini söyledi. daha önce oturduğum apartmanda görüşebileceğim kimse yoktu. bu apartmanda da genelde çok yaşlı insanlar var ama birkaç genç bayan var. zaten en geç 1 ay içinde işe başlamak istiyorum. çok fazla görüşmem mümkün olmayacak. ama hem yakın hem de mesafeli olmam gerekir galiba. bu ikisini bir arada nasıl yapabilirim ki? bir de nasıl bir menü hazırlayayım? öğleden sonra çaya gelecekler. aklımdakiler tavuklu, şehriyeli salata ve ev poğaçası. bir de tatlı yaparım sanırım. ne yapayım tatlı olarak? başka bir çeşit daha yapmam gerekir mi ayrıca?
yardım ederseniz sevinirim valla. 29 yaşındayım, 1 yıllık evliyim. annemin komşularını falan tanırım, durmam gereken mesafeyi ayarlayabiliyorum ama bana çaya gelecek ilk komşularım olacak bunlar.
kızlaaaarrrrr tebrik ederiiiimmmm
cecoşum en çokta seni tebrik ederiiiimmm
kızlar darımayın amaaa
cecoş bu hafta bu tebriği hakettii
TEBRİKLER HATUNLAR.... ne güzel kilolar veriilmiş bu hafta ..imrendim doğrusu..
YENA ellerine emeğine sağlık..
SÜPERSİNİZ
ceco çok tebrik ederim... bundan sonra kilolar güzel güzel gider inşallah...
darısı başımıza...
seni iyi anlıyorum ilk misafir heyecanı...kendimi düşündüm bir an çünkü bir koloni içine düşmüştüm eşimin akrabaları çok kalabalık ve hemen hepsi yakın yerlerde...
Salata ve pohaça güzel canım..kek te ekleyebilirsin bu menüye bence çay saatlerinin olmazsa olmazı...tatlı bir kurabiyede olur..
Bence çaya geldiler diye illa çok samimi olacaksınız birbirinizin evinden çıkmayacaksınız anlamına gelmez bu, nezaket gösterip tanışmak istemişlerdir diye düşünüyorum. Zaten iki taraf da birbirinden hoşlanmazsa bir daha böyle bir ortam olmayacaktır :) Tatlı tavsiyem mozaik pasta gibi ya da ıspanaklı kek, brownie gibi bir şey olabilir. Hem ağır olmaz hem de ne çok özenmiş ne hiç özenmemiş görünürsünüz. Bir de tavuklu salata yerine makarna salatası da olabilir sanki:)
Canım geçenlerde özka82 bir tarif yazmıştı ya browni görünmümlü
Hem kalorisi düşük hemde basit yine sen bilirsin ama o olabilir tatlı niyetine
Zaten sohbet esnasında 1 ay sonra işe başlayacağın geçeceği için zaten onlarda ona göre davranır ama eğer kafadengi birileri varsa mutlaka aranı iyi tut falza abartmadan
Çünkü benim hep söylediğim gibi iyi bir komşu akrabadan bile önce gelebilir
Hani allah korusun ama akşam acil bir durum olsa kapısını çalabileceğin bir komşu olması insana huzur veriyor
Hem boşuna dememişler komşu komşunu külüne muhtaçtır diye
Tabiki zararı dokunabilecek birileri olduğunu hissedersen zaten uzak durursun
Yani çoğu zarar azı karar dememiş boşuna büyüklerimiz
Sağ olun kızlar yaaaa
Gerçekten bana çok güzel motivasyon oldu inşallah haftaya da güzel eksilerde bir bildirimim olucak
Umarım hepimizin olur tabi o ayrı
Bu arada aklımdayken tebrik eden tüm arkadaşlarıma teşekkür ederimdarısı sizlerinde başına
kek ekleyeyim hakikaten canım. Alengirli bir kek bakayım :) tanımadığım için hiçbirini hakikaten ilk misafirim sayılırlar.
canım ben tamamen sallamosyon bir kek yapıyorum...
3 yumurta
1,5 a yakın sb şeker
1sb a yakın süt
yarım çay bardağı sıvı yağ
2-3 kaşık margarin ama tereyağı daha sağlıklı olur (eritilmiş olacak)
iri kıyılmış fındık ceviz vs ne olursa evde göz kararı
portakal kabuğu rendesi
1 kaşık nişasta(dolu değil)
karıştırıp ikiye bölüyorum yarısı kakaolu (kakaolusu daha az)
unu kıvama göre ayarla ama normal kek baya akışkan benimki biraz daha katı..
Kek kalıbına önce beyaz karışımı döküyorum kakaolu karışımı sıkma torbasına alıyorum arakısımlara eşit aralıkla içine sıkıyorum. 175 derece 45 dk pişirme...görüntüsü çok güzel oluyor...
not almıştım ben o keki, iyi hatırlattın cecoşum.
çok haklısın, sanırım tanımamanın endişesiydi bu. Yavaş yavaş tanıyınca anlarım zaten kimle ne kadar yakın olacağımı. Annemin komşuları o kadar iyidir ki senin dediğin gibi güven veriyor insana. Benim de olur öyle komşularım umarım. Rahatladım sizle konuşunca
kızlar size bir şey danışmak istiyorum. şimdi oturduğum apartmana taşınalı 2 ay oluyor. geçen komşulardan biri hoşgeldine gelmek istediklerini söyledi. daha önce oturduğum apartmanda görüşebileceğim kimse yoktu. bu apartmanda da genelde çok yaşlı insanlar var ama birkaç genç bayan var. zaten en geç 1 ay içinde işe başlamak istiyorum. çok fazla görüşmem mümkün olmayacak. ama hem yakın hem de mesafeli olmam gerekir galiba. bu ikisini bir arada nasıl yapabilirim ki? bir de nasıl bir menü hazırlayayım? öğleden sonra çaya gelecekler. aklımdakiler tavuklu, şehriyeli salata ve ev poğaçası. bir de tatlı yaparım sanırım. ne yapayım tatlı olarak? başka bir çeşit daha yapmam gerekir mi ayrıca?
yardım ederseniz sevinirim valla. 29 yaşındayım, 1 yıllık evliyim. annemin komşularını falan tanırım, durmam gereken mesafeyi ayarlayabiliyorum ama bana çaya gelecek ilk komşularım olacak bunlar.
tavuklu salata aslında çok lezzetli ama canım 5 çayından ziyade ben akşam yemeğinde tercih ederim içinde et olan salataları.. şehriye salatası,bezelye salatası, buğday salatası,havuç+kabak saltası vs...
Uzar gider...rahat ol canımya ne olcak sana ders notumu vercekler adetten ne güzel lütfedip geleceklermiş sende ağırlarsın olur biter...
canım ben dünkü mevlitte üç çeşit tatlı yapmıştım tabiki herkesin favorisi kabak tatlısıydı. ikinciside sütlü irmik tatlısı
bir kilo süte bir su bardağı irmik, birbuçuk su bardağı şeker, yarım bardak hindistan cevizi, birazcıkta limon kabuğu rendesi koydum. indirirkende çok az margarin koydum ( normalde kendim hiç margarin kullanmam ) üç tepsi yaptım bu ölçüden altı ölçü yarım saatimi almadı kimsenin tabağındanda geri gelmedi.. mozaik tatlısıda geri gelmedi ama irmik daha çok beğenildi.
Bugünkü menüm
sabah kepekli sandviç ekmeğine beyaz peynir + domates şekersiz çay ( peyniri biraz fazlaydı)
ara
2 kuru incir+5 fındık
1kurabiye ( yeminlen mecbur kaldım ilkkez denendi ustanın ikramı)
öğle
1 kepçe mercimek çorba
2 adet biber dolma ortaboy+yoğurt
1 parça kabak mücver yarısı kaldı zaten
ara
1 yeşil elma+10 fındık olacak
akşama planım olmamakla birlikte sadece salata yemeği planlıyorum koca bir kase (inşallah) bugün fazla kaçırdım çünkü...yarında misafirim olabilir..
aa evet, çayla pek gitmeyebilir o. kısır tarzı bi şey de olabilir. düşüneyim biraz daha.
ya açıkçası Nevincim ben o kadar büyüdüm mü ona şaşırıyorum biraz. yani ne biliyim ben kim komşu ağırlamak kim. inşallah yanlış bi şey yapmam. çok sevindim ama gelecez dediklerinde. çok bunalıyordum bu ara. değişiklik, heyecan oldu şimdiden bana.
Neyse sen araştırma ben kopyala yapıştır yaptım benim tarifin aynısı bu
Malzemeler:
1 adet yumurta
1 çay bardağı süt
1 buçuk çay bardağı tozşeker
2 çay bardağı un
1 paketten biraz az kabartma tozu
1 tatlı kaşığı toz vanilya
2 yemek kaşığı kakao
Yapılışı:
Yumurta, süt ve tozşekeri orta boy bir kasede çatalla çırpıp karıştırın.
Unu, kabartma tozu, vanilya ve kakao ile birlikte eleyip karışıma ilave edin.
Akıcı bir hamur haline gelene kadar karıştırıp bırakın.
6 adet orta boy kahve fincanını katı yağ ile yağlayıp unlayın.
Kek hamurunu fincanlara paylaştırın.
Fincanları alacak yayvan bir tencereye fincanları yerleştirip yarısına gelecek kadar su doldurun ve ocağı açın.
Tencerenin üzerini bir mutfak havlusu ile kapatıp kapağını kapatın. Bu sayede buharlaşan su keklerin üzerine damlamayacaktır.
Su kaynamaya başlayınca ocağın altını kısabildiğiniz kadar kısıp 20 dakika bu şekilde pişirin.
Altını kapatıp 15 dakika daha kapağını açmadan beklettikten sonra kekleri tencereden alıp soğumaya bırakın.
Eki Görüntüle 520401 Eki Görüntüle 520395
canım ben dünkü mevlitte üç çeşit tatlı yapmıştım tabiki herkesin favorisi kabak tatlısıydı. ikinciside sütlü irmik tatlısı
bir kilo süte bir su bardağı irmik, birbuçuk su bardağı şeker, yarım bardak hindistan cevizi, birazcıkta limon kabuğu rendesi koydum. indirirkende çok az margarin koydum ( normalde kendim hiç margarin kullanmam ) üç tepsi yaptım bu ölçüden altı ölçü yarım saatimi almadı kimsenin tabağındanda geri gelmedi.. mozaik tatlısıda geri gelmedi ama irmik daha çok beğenildi.
Esra cım
Kaç kişi geleceğini biliyorsan fincan kek öneririm.6 nescafe fincanıyla çıkıyor.Hem yağsız yani sadece fincanı yağlıyorsun hemde tencerede suyun içinde pişiyor sünger gibi yumuşacık oluyor.Çok pratik.Ben yılbaşında yapmıştım tam not aldı herkesten.Üstine de çikolata eritip dökmüştüm.istersen hindistan cevizi serp istersen çikolata sos yap sana kalmış.netten araştır tariflerin hepsi hemen hemen aynı istersen ben yazayım canım
Esra cım ben küçüklüğümden beri ev işi yapardım özellikle temizlik işi ağırlık bendeydi annem rahatsız diye.ama bir kere bile 1 tencere yemek kaynatmadım. hepsini evlendikten sonra öğrendim ve çoğunu netten..insan istesin yoksa neler yapıyor...bu arada yemekten çok önemli olan temizlik düzendir canım (gerçi ben çok dağınığımdır ama neyse)..sen düzenli özenli bir masa hazırlarsan çeşit az bile olsa ya da herşey kıvamında olmasada güler yüzün yeter canım ya ..ki sen kabulde etmeyebilirdin evine...rahat ol...mesafeli olmak her zaman iyidir..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?