cecoşum ikimizden başka kimse yok
garip kaldı buralar
bende bu haftayı protein haftası yapmayı düşünüyorum.. bu proteinde balık ağırlıklı olacak
bol bol balık aldım temizledim buzluğa doldurdum .. bol bolda yeşillik aldım.. bakalım başarılı olabilecekmiyim
Esra, komşuların tatlı dilli ve ölçülü kimselerdir umarım, böyle kişileri herkes etrafında görmek ister. Arkadaşlarım çok güzel fikirler vermişler ben de bir şeyler eklemek istedim. Benim fikrim; ilk defa ağırlayacağın misafire yeni bir tarif deneme canım. Her zaman yaptığın ve lezzetinden emin olduğun pratik tarifleri lokmalık süsleyerek sun. Minik lokmalar her zaman hoşa gider, görünüşü güzeldir. Peynir topları, truff ya da irmikli lokum (irmik tatlısının benzeridir, görünüşü çok daha hoş, azıcık el oyalar ama...) gibi. Minik kağıtlara koyarım ben bunları, üzerine nazar boncuklu ya da incili kürdan da koyduğunda sunumu çok hoş olur. Ekte iki örnek resim gönderiyorum, bir bak....
kendinize iyi bakın. çok sağolun bu arada fikirler için. görüşürüz
Asumancığım ben bu haftaki sütü heba ettimmerhabalar herkese
küçük kızım dersanede büyük bugün evde ebru hocası şehir dışında olduğu için
ben de sütçüden süt ve sebzealdım sütü kaynattım akşamüstü çıkarız biraz dolaşırız hem yürüyüş yaparız hem küçüğü dersaneden alırız dedik hem de büyük kıza ingilizceden özel ders için dersaneyle konuşacağız
Merhabalar,
2-3 gündür İzmir çok sıcak..Bunaltıcı bir hava var..PAstırma sıcakları sanırım bu..
Kayınvaldem kahvaltıya gelmişti yeni gitti sayılır..benimde bir ton işim var pazartesi başlayacağım diye bir yığın hazırlık yapıyorum...
Tarhana yoğurmuştum balkona serdik kayınvaldemle masanın üzerine sığmayınca 2-3 tepsiye ayarladım artık...
Ev ve balkon küçük olunca bu tür şeyler de çok zor oluyor...
Dün bir kaç üst aldım kendime siyah dışında farklı renkler hemde..Kızım acaip sevindi bu duruma .:)
Bugün de işlerimi halledince çıkıp pantolon alacağım...Canım çok sıkılacak biliyorum sürekli eşofman veya eşofman tarzı pantolonlar giydiğim için kesin moralim çok bozulacak bulamayacağım vb.
Esra, komşuların tatlı dilli ve ölçülü kimselerdir umarım, böyle kişileri herkes etrafında görmek ister. Arkadaşlarım çok güzel fikirler vermişler ben de bir şeyler eklemek istedim. Benim fikrim; ilk defa ağırlayacağın misafire yeni bir tarif deneme canım. Her zaman yaptığın ve lezzetinden emin olduğun pratik tarifleri lokmalık süsleyerek sun. Minik lokmalar her zaman hoşa gider, görünüşü güzeldir. Peynir topları, truff ya da irmikli lokum (irmik tatlısının benzeridir, görünüşü çok daha hoş, azıcık el oyalar ama...) gibi. Minik kağıtlara koyarım ben bunları, üzerine nazar boncuklu ya da incili kürdan da koyduğunda sunumu çok hoş olur. Ekte iki örnek resim gönderiyorum, bir bak.
Tost ekmeklerini kurabiye kalıpları ile kalp, çiçek vb. kesip şık kanepeler oluşturabilirsin. Severek yaptığın, sürülebilir kıvamda her şey olabilir. Çeşnilendirdiğin krem peynir, acıka, zeytin ezmesi, ton balığı ezmesi vb.
Dağılabilecek, akabilecek çeşitleri tercih ettiğin zaman minik kaplarda sunmanı öneririm. Tabakta tatlar birbirine karışınca, bir şeyler birbirine bulaşınca hoş olmuyor bence. Soslu salata ya da sütlü tatlı benzeri şeyleri böyle sunmayı tercih ediyorum ben. Son yaptığım sütlü irmik tatlısını likör bardaklarına koyup üzerine çilek ve pudra şekeri ile yaptığım sosu koyup servis etmiştim. Eğer kek tipi bir şey yapacaksan yanına meyve gibi hafif bir seçenek de olabilir. Aşağıdaki resimdeki gibi bir şey :)
Yok efendim ben illa ki farklı şeyler deneyeceğim, zaten bir gün önceden yapıyorum dersen frambuazlı cheesecake, portakallı krem karamelli kek ya da hindistan cevizli muffin öneririm sana. Hem görünüşleri heybetli hem lezzetleri çok sevilen tarifler. Kudretullah da denilen portakallı krem karamelli kek geçen gün egedeniz'in de deneyip beğendiğini söylediği kek :) Şunu denemek isterim dersen tarif gönderirim ben sana
Eki Görüntüle 521055 Eki Görüntüle 521053 Eki Görüntüle 521054
Asumancığım ben bu haftaki sütü heba ettimTam öyle de değil ama... Beş litre almıştım gene, kaynattım, soğusun diye ocağın üzerine aldım. Oğlanı uyuturken uyuyakalmışım, süt de bütün gece dışarıda kalmış. Bir kere daha unutmuştum, bir şey olmamıştı, bu sefer ertesi gün ısıtırken kesildi sütüm az miktarındna kefir, çoğundan da lor yaptım ben de. O kadar loru ne yapacağız bakalım, evde seven de yok. Baharatlayıp maydonoz, taze soğan ve az zeytinyağı ile kahvaltılık yaparım az miktar, kalanını da kurabiye murabiye değerlendireceğim artık :)
Kızına özel ders yerine kursa neden göndermiyorsun İngilizce için? Ben İngiltere'ye gitmeden önce kursa gitmiştim, çok da faydasını görmüştüm...
Umarım hiç moralin bozulmadan güzel şeyler bulmuşsundur Yenacığım, güle güle giy aldıklarını. Kararın da yeni işin de uğurlu olsun :) Merak ederiz seni, arada bize haber etmeyi unutma e mi?
...
Mehtap & arnazar geçmiş olsun kızlar. Bugün daha iyisinizdir umarım.
cecoşum lor biraz zor olurBen boşuna demiyorum hamarat hatunun hali başka diye
Hem aklına çok pratik ve heybetli şeyler geliyor hemde bozulanı bile ne güzel değerlendiriyorsun
Ben o süt bozulsa beceremem dökerdim herhalde :26:
Bu arada kesilen sütü nasıl lora çeviriyorsun hazır aklımdayken sorayım bariolurya dışarda süt kalırsa dökmiyeyim günah
Birde pastörize sütlede oluyormu hani bilgim olsun diye
Bende elimden geldiğince değerlendirmeye çabalıyorum ama öyle kefirdi lordu okadar olmadım ben dahayani marifet bakımından ama sizlerden gördükce bende heves ediyorum hem çöpe dökmemiş olurum hem günaha girmemiş olurum
umutcum maşaAllah döktürmüşsün yineEsra, komşuların tatlı dilli ve ölçülü kimselerdir umarım, böyle kişileri herkes etrafında görmek ister. Arkadaşlarım çok güzel fikirler vermişler ben de bir şeyler eklemek istedim. Benim fikrim; ilk defa ağırlayacağın misafire yeni bir tarif deneme canım. Her zaman yaptığın ve lezzetinden emin olduğun pratik tarifleri lokmalık süsleyerek sun. Minik lokmalar her zaman hoşa gider, görünüşü güzeldir. Peynir topları, truff ya da irmikli lokum (irmik tatlısının benzeridir, görünüşü çok daha hoş, azıcık el oyalar ama...) gibi. Minik kağıtlara koyarım ben bunları, üzerine nazar boncuklu ya da incili kürdan da koyduğunda sunumu çok hoş olur. Ekte iki örnek resim gönderiyorum, bir bak.
Tost ekmeklerini kurabiye kalıpları ile kalp, çiçek vb. kesip şık kanepeler oluşturabilirsin. Severek yaptığın, sürülebilir kıvamda her şey olabilir. Çeşnilendirdiğin krem peynir, acıka, zeytin ezmesi, ton balığı ezmesi vb.
Dağılabilecek, akabilecek çeşitleri tercih ettiğin zaman minik kaplarda sunmanı öneririm. Tabakta tatlar birbirine karışınca, bir şeyler birbirine bulaşınca hoş olmuyor bence. Soslu salata ya da sütlü tatlı benzeri şeyleri böyle sunmayı tercih ediyorum ben. Son yaptığım sütlü irmik tatlısını likör bardaklarına koyup üzerine çilek ve pudra şekeri ile yaptığım sosu koyup servis etmiştim. Eğer kek tipi bir şey yapacaksan yanına meyve gibi hafif bir seçenek de olabilir. Aşağıdaki resimdeki gibi bir şey :)
Yok efendim ben illa ki farklı şeyler deneyeceğim, zaten bir gün önceden yapıyorum dersen frambuazlı cheesecake, portakallı krem karamelli kek ya da hindistan cevizli muffin öneririm sana. Hem görünüşleri heybetli hem lezzetleri çok sevilen tarifler. Kudretullah da denilen portakallı krem karamelli kek geçen gün egedeniz'in de deneyip beğendiğini söylediği kek :) Şunu denemek isterim dersen tarif gönderirim ben sana
Eki Görüntüle 521055 Eki Görüntüle 521053 Eki Görüntüle 521054
Asumancığım ben bu haftaki sütü heba ettimTam öyle de değil ama... Beş litre almıştım gene, kaynattım, soğusun diye ocağın üzerine aldım. Oğlanı uyuturken uyuyakalmışım, süt de bütün gece dışarıda kalmış. Bir kere daha unutmuştum, bir şey olmamıştı, bu sefer ertesi gün ısıtırken kesildi sütüm az miktarındna kefir, çoğundan da lor yaptım ben de. O kadar loru ne yapacağız bakalım, evde seven de yok. Baharatlayıp maydonoz, taze soğan ve az zeytinyağı ile kahvaltılık yaparım az miktar, kalanını da kurabiye murabiye değerlendireceğim artık :)
Kızına özel ders yerine kursa neden göndermiyorsun İngilizce için? Ben İngiltere'ye gitmeden önce kursa gitmiştim, çok da faydasını görmüştüm...
Umarım hiç moralin bozulmadan güzel şeyler bulmuşsundur Yenacığım, güle güle giy aldıklarını. Kararın da yeni işin de uğurlu olsun :) Merak ederiz seni, arada bize haber etmeyi unutma e mi?
...
Mehtap & arnazar geçmiş olsun kızlar. Bugün daha iyisinizdir umarım.
cecoşum lor biraz zor olur
bozulan sütten ekşimik yaparsın
Selam kizlaaaaaaaaaaaar, ben geldim dügünden :))
yine resim cekinmedim cünkü cektirecek kimseyi bulamadim, e orta yerdede cekinmiyim dedim
ama sonra eve gelir gelmez üstümü basimi cikarmadan hemen cektim sizin hatriniza
canım hiçte söylediğin gibi kilolu görmedim ben seniSelam kizlaaaaaaaaaaaar, ben geldim dügünden :))
yine resim cekinmedim cünkü cektirecek kimseyi bulamadim, e orta yerdede cekinmiyim dedim
ama sonra eve gelir gelmez üstümü basimi cikarmadan hemen cektim sizin hatriniza
Çok güzel çıkmışsında ne o kız siyahlar
Ne güzel kızsın gençecikbir sonraki düğüne az reng gelsin sana
Kk yı temsil ettiğini farz etbiz böyle rengareng bir topik değilmiyiz
Şaka bir yana ama öncekilere nazaran bence güzel bir fark varha gayret canım hedefine ulaşacaksın
canım hiçte söylediğin gibi kilolu görmedim ben seni
biraz gayretli olursan en kısa zamanda istediğin kıyafeti giyersin hadi bir gayret et
Selam kizlaaaaaaaaaaaar, ben geldim dügünden :))
alem hatun görsün beeeeeee endamına gurban
selam kızlar,
keyifler iyidir umarım. bizde gene misafir kargaşası. dünden beri düğünler var sanki bizim ev düğün evi bizde toplanıp gidiliyor yada düğün dönüşü bize geliniyor felan. yoruldum yaakşam annemler gitti düğüne ben gitmedim akşamın 8inde dip köşe temizlik yaptım yoruldum öldüm bittim.
Ben çocukların peşinden koşup durdum hafta sonu. Dün kızın okulunda tanıtım ve veli toplantısı vardı, 3 saat ordaydık, sonra da annem ve çocuklarla AVM'ye gittik. Hafta sonları hiç sevmiyorum ama mecbur olduk, kızımın arkadaşına hediye almam lazımdı, ailece de görüşüyoruz, biraz özenmek istedim. Bugün de doğumgününe gittik. Kırlık bir mekanda epey kalabalık bir doğumgünüydü. Çoğu kızımın sınıf arkadaşları. Orada hemen üzerime bir organizasyon atıverdiler, bayanlar için bir fasıl gecesi organize edeceğim. Ona bakınıyordum şimdi :))Sorma ablacığım bu ara devamsızlıkları çok bu kızların
Herkes hazır havalar güzelken kendini sokaklara atıyor
Neyse kışın hepsi kedi gibi dibimizden ayrılmazlar nasılsa
Ben boşuna demiyorum hamarat hatunun hali başka diye
Hem aklına çok pratik ve heybetli şeyler geliyor hemde bozulanı bile ne güzel değerlendiriyorsun
Ben o süt bozulsa beceremem dökerdim herhalde :26:
Bu arada kesilen sütü nasıl lora çeviriyorsun hazır aklımdayken sorayım bariolurya dışarda süt kalırsa dökmiyeyim günah
Birde pastörize sütlede oluyormu hani bilgim olsun diye
Bende elimden geldiğince değerlendirmeye çabalıyorum ama öyle kefirdi lordu okadar olmadım ben dahayani marifet bakımından ama sizlerden gördükce bende heves ediyorum hem çöpe dökmemiş olurum hem günaha girmemiş olurum
sagol guzummmmmmm
demekki herkeslerde var bu aralar dügün telasi :))
heryerde dügün valla bitmiyor yaaaaaaa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?