Popüler Konu 90 Kilo Üzerindekiler Birlikte Zayıflıyor!

selam kizlar yine arkadasimdan geldim halen netim olmadi nasil zor geldi boyle buraya gelemiyorum alismisim burdaki muhabbetlere cuma gunu kilomu bildiremedim diyete aynen devam ediyorum ama net bulamadim yenacim netim gelince duzenli bildirimde ve burda olucam simdi gecmisede bakamiyorum o kadar vaktim yok ins hersey yolundadir..

cecoşum ikimizden başka kimse yok
garip kaldı buralar

İyi akşamlar kızlarrrrrrrr :122:

Akşam yemeğimi yidim hemen koşa koşa geldim
Öğleden sonra eşimin Anannesine gittik iyikide gitmişiz kadıncağız baya bir özlemiş bizi hatta özellikle eşime sitem etti
Eşimede dedim her hafta bir kere uğrayalım artık sonuçta yaşlı kadıncağız bekliyor
Ordan çıkışta eşimle Forumda kahvemizi içip biraz sohbet ettik Plan program yaptık ve iki günlük tatili 3 güne çıkarmaya karar verdik Az daha zorlasam belki 1 haftaya da çıkardı da çocuklardan okadar uzun zaman ayrı kalamayız

Bugün akşam yemeğimiz 8si buldu maalesef ama şükür fazla kaçırmadım yine

Bu arada aklımdayken bütün gün yediklerimi yazayım

Sabah:
2 yumurtalı omlet
1 KK beyaz peynir
4 Yeşil zeytin
1 Fincan şekersiz çay

ara:
1 ufak kase üzüm

Öğlen:
1 Koca bardak ayran
1/2 simit

Ara:
1 Fincan Yeşilçay

Akşam:
5 tane ızgara köfte
2 YK pilav
1/2 Kırmızı biber ( çiğ )
1/2 kırmızı turp
biraz sarımsaklı yoğurtlu marul ( 3 - 4 Yk kadar )

Tabiki ekmeksiz yedim hatta şimdi fark ettim ben bugün hiç ekmek yememişim
Akşam yemeğini biraz aha erken yeseydim süper olucaktı ama neyse ancak dışardan gelip hazırladım
Yine bol bol su içtim yatmadanda yine bir fincan 7si bir arada çay içerim yada şekersiz nescafe

Yarın biraz daha dikkatli ve bol sulu geçirmeyi düşünüyorum günü çünkü ne güzel 18:30da yemeğimi yerken çok hafif oluyordum bu saatlerde ama şu an kendimi yine şişmiş kurbağ gibi hissediyorum neyse yarın acısını çıkartırım nasılsa

cecoşum ikimizden başka kimse yok
garip kaldı buralar

Sorma ablacığım bu ara devamsızlıkları çok bu kızların
Herkes hazır havalar güzelken kendini sokaklara atıyor
Neyse kışın hepsi kedi gibi dibimizden ayrılmazlar nasılsa

bende bu haftayı protein haftası yapmayı düşünüyorum.. bu proteinde balık ağırlıklı olacak
bol bol balık aldım temizledim buzluğa doldurdum .. bol bolda yeşillik aldım.. bakalım başarılı olabilecekmiyim

Ohhh afiyet olsun şimdiden
Bol bol balık tüketmek lazım zaten ama maalesef her hafta balık yapmaya fırsat bulamıyorum
Bugün benimde aklıma geldi hatta eşimede söyledim ama saat geç olmuştu o yüzden eşim yaa kanıma girme şimdi taze balığı nereden bulacağım dedi artık hafta içi bir gün bizde balık keyfi yaparız inşallah

Bende malum yarın ay başı büyük alışverişe gideceğim :122: :122: :122:
Artık eksik gedik ne varsa alırım sebze ve protein namına
Eşimde alıştı artık her gece böyle büyük bir tabağa herşeyden az az dizip önüne koymama eskiden gözüm doymuyor diyordu ama şimdi az az da olsa önünde hepsini görünce hoşuna gidiyor sanki lokantada yemek yemiş gibi hissediyorum kendimi diyor

...
kendinize iyi bakın. çok sağolun bu arada fikirler için. görüşürüz
Esra, komşuların tatlı dilli ve ölçülü kimselerdir umarım, böyle kişileri herkes etrafında görmek ister. Arkadaşlarım çok güzel fikirler vermişler ben de bir şeyler eklemek istedim. Benim fikrim; ilk defa ağırlayacağın misafire yeni bir tarif deneme canım. Her zaman yaptığın ve lezzetinden emin olduğun pratik tarifleri lokmalık süsleyerek sun. Minik lokmalar her zaman hoşa gider, görünüşü güzeldir. Peynir topları, truff ya da irmikli lokum (irmik tatlısının benzeridir, görünüşü çok daha hoş, azıcık el oyalar ama...) gibi. Minik kağıtlara koyarım ben bunları, üzerine nazar boncuklu ya da incili kürdan da koyduğunda sunumu çok hoş olur. Ekte iki örnek resim gönderiyorum, bir bak.

Tost ekmeklerini kurabiye kalıpları ile kalp, çiçek vb. kesip şık kanepeler oluşturabilirsin. Severek yaptığın, sürülebilir kıvamda her şey olabilir. Çeşnilendirdiğin krem peynir, acıka, zeytin ezmesi, ton balığı ezmesi vb.
Dağılabilecek, akabilecek çeşitleri tercih ettiğin zaman minik kaplarda sunmanı öneririm. Tabakta tatlar birbirine karışınca, bir şeyler birbirine bulaşınca hoş olmuyor bence. Soslu salata ya da sütlü tatlı benzeri şeyleri böyle sunmayı tercih ediyorum ben. Son yaptığım sütlü irmik tatlısını likör bardaklarına koyup üzerine çilek ve pudra şekeri ile yaptığım sosu koyup servis etmiştim. Eğer kek tipi bir şey yapacaksan yanına meyve gibi hafif bir seçenek de olabilir. Aşağıdaki resimdeki gibi bir şey :)

Yok efendim ben illa ki farklı şeyler deneyeceğim, zaten bir gün önceden yapıyorum dersen frambuazlı cheesecake, portakallı krem karamelli kek ya da hindistan cevizli muffin öneririm sana. Hem görünüşleri heybetli hem lezzetleri çok sevilen tarifler. Kudretullah da denilen portakallı krem karamelli kek geçen gün egedeniz'in de deneyip beğendiğini söylediği kek :) Şunu denemek isterim dersen tarif gönderirim ben sana

Asumancığım ben bu haftaki sütü heba ettim Tam öyle de değil ama... Beş litre almıştım gene, kaynattım, soğusun diye ocağın üzerine aldım. Oğlanı uyuturken uyuyakalmışım, süt de bütün gece dışarıda kalmış. Bir kere daha unutmuştum, bir şey olmamıştı, bu sefer ertesi gün ısıtırken kesildi sütüm az miktarındna kefir, çoğundan da lor yaptım ben de. O kadar loru ne yapacağız bakalım, evde seven de yok. Baharatlayıp maydonoz, taze soğan ve az zeytinyağı ile kahvaltılık yaparım az miktar, kalanını da kurabiye murabiye değerlendireceğim artık :)
Kızına özel ders yerine kursa neden göndermiyorsun İngilizce için? Ben İngiltere'ye gitmeden önce kursa gitmiştim, çok da faydasını görmüştüm...

Umarım hiç moralin bozulmadan güzel şeyler bulmuşsundur Yenacığım, güle güle giy aldıklarını. Kararın da yeni işin de uğurlu olsun :) Merak ederiz seni, arada bize haber etmeyi unutma e mi?

...

Mehtap & arnazar geçmiş olsun kızlar. Bugün daha iyisinizdir umarım.

Son düzenleme:

Ben boşuna demiyorum hamarat hatunun hali başka diye
Hem aklına çok pratik ve heybetli şeyler geliyor hemde bozulanı bile ne güzel değerlendiriyorsun
Ben o süt bozulsa beceremem dökerdim herhalde :26:
Bu arada kesilen sütü nasıl lora çeviriyorsun hazır aklımdayken sorayım bari olurya dışarda süt kalırsa dökmiyeyim günah
Birde pastörize sütlede oluyormu hani bilgim olsun diye

Bende elimden geldiğince değerlendirmeye çabalıyorum ama öyle kefirdi lordu okadar olmadım ben daha yani marifet bakımından ama sizlerden gördükce bende heves ediyorum hem çöpe dökmemiş olurum hem günaha girmemiş olurum

cecoşum lor biraz zor olur
bozulan sütten ekşimik yaparsın

umutcum maşaAllah döktürmüşsün yine

cecoşum lor biraz zor olur
bozulan sütten ekşimik yaparsın

Bak işte onuda bilmiyorum ki
Valla arada bu tür şeyleri de yazalım burada da bari onları doğal yolla tüketmiş olalım en azından tuzunu şekerini istediğimiz gibi ayarlarız yaptığımız şeylerin

Selam kizlaaaaaaaaaaaar, ben geldim dügünden :))
yine resim cekinmedim cünkü cektirecek kimseyi bulamadim, e orta yerdede cekinmiyim dedim
ama sonra eve gelir gelmez üstümü basimi cikarmadan hemen cektim sizin hatriniza

Eklentiler

• $112.webp
    12,6 KB · Görüntüleme: 43
yine resim cekinmedim cünkü cektirecek kimseyi bulamadim, e orta yerdede cekinmiyim dedim
ama sonra eve gelir gelmez üstümü basimi cikarmadan hemen cektim sizin hatriniza

Çok güzel çıkmışsında ne o kız siyahlar
Ne güzel kızsın gençecik bir sonraki düğüne az reng gelsin sana
Kk yı temsil ettiğini farz et biz böyle rengareng bir topik değilmiyiz
Şaka bir yana ama öncekilere nazaran bence güzel bir fark var ha gayret canım hedefine ulaşacaksın

canım hiçte söylediğin gibi kilolu görmedim ben seni
biraz gayretli olursan en kısa zamanda istediğin kıyafeti giyersin hadi bir gayret et

canim valla dün renkli giydim yaaa
hergün dügünlere ne giycem bilmiyom ama bugun böyle giyindim birazda altinla karistirdim,
dün daha renkliydim,
yani sirf siyah giymiyom
sagol bu arada canim

canım hiçte söylediğin gibi kilolu görmedim ben seni
biraz gayretli olursan en kısa zamanda istediğin kıyafeti giyersin hadi bir gayret et

yok yok inanki o siyahtan öyle ince cikmisim
resim yaniltiyor gercekten :18:
ama daha gayretli olcam artik insallahhhhhhhh

birazcik bile kilo verince taniyanlar cok iltifat ediyor bana,
daha güzel görüyorlar beni,
o yüzden kilo vermeye devam

alem hatun görsün beeeeeee endamına gurban

selam kızlar,
keyifler iyidir umarım. bizde gene misafir kargaşası. dünden beri düğünler var sanki bizim ev düğün evi bizde toplanıp gidiliyor yada düğün dönüşü bize geliniyor felan. yoruldum ya akşam annemler gitti düğüne ben gitmedim akşamın 8inde dip köşe temizlik yaptım yoruldum öldüm bittim.

sagol guzummmmmmm
demekki herkeslerde var bu aralar dügün telasi :))
heryerde dügün valla bitmiyor yaaaaaaa

Sorma ablacığım bu ara devamsızlıkları çok bu kızların
Herkes hazır havalar güzelken kendini sokaklara atıyor
Neyse kışın hepsi kedi gibi dibimizden ayrılmazlar nasılsa
Ben çocukların peşinden koşup durdum hafta sonu. Dün kızın okulunda tanıtım ve veli toplantısı vardı, 3 saat ordaydık, sonra da annem ve çocuklarla AVM'ye gittik. Hafta sonları hiç sevmiyorum ama mecbur olduk, kızımın arkadaşına hediye almam lazımdı, ailece de görüşüyoruz, biraz özenmek istedim. Bugün de doğumgününe gittik. Kırlık bir mekanda epey kalabalık bir doğumgünüydü. Çoğu kızımın sınıf arkadaşları. Orada hemen üzerime bir organizasyon atıverdiler, bayanlar için bir fasıl gecesi organize edeceğim. Ona bakınıyordum şimdi :))
Onun dışında ben hep açık tutuyorum ekranı ama çocuklardan, evdeki hengamedne arada gelip gidip bakıyorum Buraların kedisiyim yani ben de :))

Canım, inan pek hamaratlık istemiyor, çok kolay. Kefiri zaten canlı maya ile mayalıyorum. Oda sıcaklığında süt yetiyor, ısıtmadığım için kesilmedi ben de kefir yaptım bir kısmını. Loru yapmak da çok kolay. Pastorize sütten olur mu emin değilim, pastorizasyon sırasında bazı enzimler ölüyor biliyorsun, o nedenle sütün kesilmesi, yağından ayrılması vb. nasıl olur bilemedim. Cam şişede günlük sütten büyük ihtimalle olur. Uzun ömürlü sütten kesinlikle olmaz ama. Onlar 2 yıl dursa bir şey olmuyor zaten :)) Süt değil başka bir sıvı onlar.

Süt bozulduysa değil de kesildiyse yapabilirsin, kesilmeyen normal sütü de sen kestirirsin. Yapımı şöyle: Sütü kaynama noktasına yakın ısıtıyorsun, kaynamadan hemen önce 1.5 çorba kaşığı kadar organik sirkeyi süte katıp karıştırıyorsun, hemen pelteler su yüzüne çıkmaya başlıyor zaten, 2-3 dakika kaynatıp kapatıyorsun. Bu şekliyle 15-20 dk. bekletip tekrar altını açıp kısık ateşte 15 dk. daha kaynatıyorsun, zaten tümden kesilmiş oluyor, altını kapatıp ılınınca lorları toplayıp tülbentte iyice suyunu süzdürüyorsun. Tatlı lor istiyorsan böyle bırakıyorsun, tuzlu istiyorsan kararınca tuz atıyorsun. Tencerenin altını işlemler sırasında hiç kapatmıyorsun. Bebek kahvaltıları için çok iyi oluyor. Bir de lor szülürken altta toplanan suyu atmıyorsun, çocukların içeceklerine, çorbalarına, ekmeğe, poğaçaya filan katıyorsun :))
*Benim süt zaten kesildiği için sirke ile kestirmem gerekmedi. Birkaç damla limon suyu ekledim o kadar.

Son düzenleme:
sagol guzummmmmmm
demekki herkeslerde var bu aralar dügün telasi :))
heryerde dügün valla bitmiyor yaaaaaaa

ben gitmiyorum valla ya. dünkü bebeler evleniyor deli oluyorum ya bide gidiyorum hemen ee sen nezaman evlenceksin diye soruyorlar. ya da anında bir kısmet bulunuyor. kaşı gözüyle görümcesine eltisine ogluna işaret ediyorlar. pazara çıkmış gibi hissediyorum kendimi ya. ıyyyyyyyyyyyy

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…