ben gitmiyorum valla ya. dünkü bebeler evleniyor deli oluyorumya bide gidiyorum hemen ee sen nezaman evlenceksin diye soruyorlar. ya da anında bir kısmet bulunuyor. kaşı gözüyle görümcesine eltisine ogluna işaret ediyorlar. pazara çıkmış gibi hissediyorum kendimi ya. ıyyyyyyyyyyyy
niye kiz ne güzel iste
benim valla kendim oturup kesiyorum herkesi hahha
valla insanin bazen ici burkuluyor hakkatten ama bu aralar hic öyle bir durumum yok
her dügüne gidiyorum davetli oldugumuz,
süslenip püslenip dolaniyorum ordan oraya
arada bi görünmek iyidir iyi
lor yapımı zor dedim çünkü lor yapabilmen için önce peynir yapman lazım.. peynir mayalanır tuttuktan sonra bir kaşıkla karıştırırsın biraz bekleyince peynir katılaşır suyu çıkar. sonra bu sulanan peyniri üzerinde desenler olan bir süzekten süzersin altına bir kap koyarsın uzun süre öylece süzülür. süzülen peyniri süzekten bir kaba alır istediğin büyüklükte keser, tuzlarsın bir süre beklettikten sonra tüketir veya salamuraya koyarsın. altına akan suyuda tekrar tencereye koyar kaynatırsın kaynayan peynir suyu lor olmaya başlar yeterince kaynadığına kanaat getirdiğinde bir süzekle süzersin suyunun akması bittiğinde bir kaba alır dilediğin gibi tüketirsin...kaşar loruda kaşar peynirinin suyundan yapılır..Bak işte onuda bilmiyorum ki
Valla arada bu tür şeyleri de yazalım burada da bari onları doğal yolla tüketmiş olalımen azından tuzunu şekerini istediğimiz gibi ayarlarız yaptığımız şeylerin
Ben çocukların peşinden koşup durdum hafta sonu. Dün kızın okulunda tanıtım ve veli toplantısı vardı, 3 saat ordaydık, sonra da annem ve çocuklarla AVM'ye gittik. Hafta sonları hiç sevmiyorum ama mecbur olduk, kızımın arkadaşına hediye almam lazımdı, ailece de görüşüyoruz, biraz özenmek istedim. Bugün de doğumgününe gittik. Kırlık bir mekanda epey kalabalık bir doğumgünüydü. Çoğu kızımın sınıf arkadaşları. Orada hemen üzerime bir organizasyon atıverdiler, bayanlar için bir fasıl gecesi organize edeceğim. Ona bakınıyordum şimdi :))
Onun dışında ben hep açık tutuyorum ekranı ama çocuklardan, evdeki hengamedne arada gelip gidip bakıyorumBuraların kedisiyim yani ben de :))
Canım, inan pek hamaratlık istemiyor, çok kolay. Kefiri zaten canlı maya ile mayalıyorum. Oda sıcaklığında süt yetiyor, ısıtmadığım için kesilmedi ben de kefir yaptım bir kısmını. Loru yapmak da çok kolay. Pastorize sütten olur mu emin değilim, pastorizasyon sırasında bazı enzimler ölüyor biliyorsun, o nedenle sütün kesilmesi, yağından ayrılması vb. nasıl olur bilemedim. Cam şişede günlük sütten büyük ihtimalle olur. Uzun ömürlü sütten kesinlikle olmaz ama. Onlar 2 yıl dursa bir şey olmuyor zaten :)) Süt değil başka bir sıvı onlar.
Süt bozulduysa değil de kesildiyse yapabilirsin, kesilmeyen normal sütü de sen kestirirsin. Yapımı şöyle: Sütü kaynama noktasına yakın ısıtıyorsun, kaynamadan hemen önce 1.5 çorba kaşığı kadar organik sirkeyi süte katıp karıştırıyorsun, hemen pelteler su yüzüne çıkmaya başlıyor zaten, 2-3 dakika kaynatıp kapatıyorsun. Bu şekliyle 15-20 dk. bekletip tekrar altını açıp kısık ateşte 15 dk. daha kaynatıyorsun, zaten tümden kesilmiş oluyor, altını kapatıp ılınınca lorları toplayıp tülbentte iyice suyunu süzdürüyorsun. Tatlı lor istiyorsan böyle bırakıyorsun, tuzlu istiyorsan kararınca tuz atıyorsun. Tencerenin altını işlemler sırasında hiç kapatmıyorsun. Bebek kahvaltıları için çok iyi oluyor. Bir de lor szülürken altta toplanan suyu atmıyorsun, çocukların içeceklerine, çorbalarına, ekmeğe, poğaçaya filan katıyorsun :))
*Benim süt zaten kesildiği için sirke ile kestirmem gerekmedi. Birkaç damla limon suyu ekledim o kadar.
valla annemde diyor çık gel görün bi millete diyor sen seç bak diyor. başıma kalcan bu gidişle ilerde pişman olursun diyor. dinleyen kiiiiiiimmm pehh
lor yapımı zor dedim çünkü lor yapabilmen için önce peynir yapman lazım.. peynir mayalanır tuttuktan sonra bir kaşıkla karıştırırsın biraz bekleyince peynir katılaşır suyu çıkar. sonra bu sulanan peyniri üzerinde desenler olan bir süzekten süzersin altına bir kap koyarsın uzun süre öylece süzülür. süzülen peyniri süzekten bir kaba alır istediğin büyüklükte keser, tuzlarsın bir süre beklettikten sonra tüketir veya salamuraya koyarsın. altına akan suyuda tekrar tencereye koyar kaynatırsın kaynayan peynir suyu lor olmaya başlar yeterince kaynadığına kanaat getirdiğinde bir süzekle süzersin suyunun akması bittiğinde bir kaba alır dilediğin gibi tüketirsin...kaşar loruda kaşar peynirinin suyundan yapılır..
ekşimik daha kolaydır ( şimdi hepsine toptan lor deniyor) ekşiyen sütte olur ekşimemiş sütte olur.. ekşimiş sütü ocağa koyar kaynatırsın..ekşimeyen yada az ekşimeye yüz tutmuş sütü ocağa koyarsın kaynamaya başlayınca varsa biraz yoğurt suyu veya limon damlatırsın o hemen toplanmaya başlar, suyu ayrılmaya başladığında ocaktan alır bir süzeğe döker süzdürürsün .. evde süt süzeğin yoksa temiz bir tülbentten süzersin..]
ben böyle yapıyorum farklı yapanlarda vardır belki onlarda paylaşırsa istifade ederiz
mrb kızlar sizlerin de uyguladıgı bir liste var mı hızlı ve ii kilo verdiren varsa allah rızası için benle paylasın kilolırm yüzünden eşimle aramız bozuldu
valla annemde diyor çık gel görün bi millete diyor sen seç bak diyor. başıma kalcan bu gidişle ilerde pişman olursun diyor. dinleyen kiiiiiiimmm pehh
mrb kızlar sizlerin de uyguladıgı bir liste var mı hızlı ve ii kilo verdiren varsa allah rızası için benle paylasın kilolırm yüzünden eşimle aramız bozuldu
nursena neye sıkıldın anlat azcık hele bakalım
Kız hiç gülesim yok sürahi nine gibi pehhh yazmışsın birde sonuna
Dur daha duyanda 40a yaklaştınız sanır
Valla en güzel zamanlarınız ben hep diyorum şimdiki aklım olsaydı kesin bir 27yi beklerdim diye
Gezin eylenin düğünlerde göbişleri atın o arada nasılsa bir koca çıkar bahtınıza
Rabbim gönlünüzden geçeni sizlere hayırlı eyler inşallahAminnnnnnn
bana bakkkk bundan sonraki dügünlere mutlaka gidiceksin tamammiiiii
kiz depresyona girme, insan icine girmek inanki iyi geliyor
[/B][/COLOR]
amman ne evleneceniz kızlar evlnsen bi dert evlenmesen gezin düğün düğün işte:)))
hakkatenn pehhh:))))))))))
amman ne evleneceniz kızlar evlnsen bi dert evlenmesen gezin düğün düğün işte:)))
hakkatenn pehhh:))))))))))
iyi gelmiyor bana işte. market reyonundaki ürünler gibi hissediyorum kendimi ellerinden gelse iki şöle elleyecekler bakalım sağlammı diye
kızlar yaa bakıyorum bakıyorum kimse yazmamış
sonra sayfadan çıkıp tekrar giriyorum yazılanları görüyorum.sayfayı yenilemeden yazılanlar görünmüyor..sizdede öylemi birde her seferinde yazışımdan sonra göndere basıyorum uzak sunucu bulanamadı diyor, yazdıklarım gidiyor kopyalamamışsam tekrar yazıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?