- 21 Mart 2011
- 30.279
- 64.505
- 798
Burada baya deneyimli anne var anladığım kadarıyla. Birşey sorsam?
Kızım dünden beri 5 kere kaka yaptı. İshal gibi sanki. Soğuk süt içmişti bir önceki akşam sanıyorum ondan oldu. Sabah kahvaltıda biraz demli çay içirdim. Pirinç lapası iyi gelir diye biliyorum ama yemez onu. Başka ne yapsam acaba fikir verebilecek olan var mı?
mesela ben her gün tartılıyorum şahsen psikolojim bozuldu 111,0 111 111 111 111 111:S
Heyyy gidi nursena83 kilo olmuşun efferim sana.Mesajıma tükür falan bişey yapta doğumdan sonra bende vereyim inş.
100 kilonun üstünde geziniyorum eyi değil buralar. Bol bol nefes darlığı var. Gün sayıyorum artık 18 kaldı doğuma.:18:
Bizim fıstık kapışması yalan mı oldu acaba! Nevin bi ara girdi çıktı bişey yazmadı yoğundur,Esra hiç piyasada yok Aynur'da gezmekten vakit bulamıyor :) Benimde hiç içimden gelmiyor.Girip okuyup çıkıyorum.Sabah negatif başladım öyle de gidiyor bütün gün.Diyet şevkim pek yok
Bende 95 kiloyum boy 173 açık zayıflamak istiyorum
Benim bilgisayar bir yere gidemedi kızlarGene kaldı bütün işlerim
Evet canım, 2 sene kadar devamlı sipariş verdim, sonra geçen sene farklı müşterilere farklı listeler gönderdiğini keşfedince biraz kırıldım (kendi kendime tabii), gene bazen oradan söylüyorum ama çoğu zaman İstanbul Kadıköy'de, Özgürlük Pakı'nda kurulan organik pazara gidiyorum.
Organik de olsa çiftlik yumurtası köy yumurtası gibi olmuyor tabiiNazilli'den gelen yumurtaların tadı, kokusu, rengi-kıvamı bambaşka oluyor. Organik markalardan Yarışkaşı'nı beğeniyorum en çok. Ama bulmak çok zor, organik pazara geldiği zaman alıyorum. Zincir marketlerden alıyorsam Flotty'yi tercih ediyorum. Yarışkaşı'nda döllenmiş yumurta çıkıyor, bunların besin değeri çok daha yüksek. Flotty'de çıkmıyor. Farkları da bu :)) Çocuklarıma yaptığım kek ve hamurişleri için de organik yumurta kullanıyorum, onları 10'lu pakette Keskinoğlu organik alıyorum :)
Yaaa kapışma ne güzel oluyordu. Geçen hafta ne güzel faydasını gördünüz, bizim içind e takip etmesi zevkli oluyordu. Bozmayın ama motivasyonunuzu :))
Şöyle herkes yediğini içtiğini yazsa ne güzel olcak dimi..Yol gösterir ışık tutar aydınlanma felan olur..
Siz sormadan ben söyleyeyim.
Dün sabah-kepekli tost (beyaz peynir domates)+omega 3 hapı 2 tane
ara-elma
öğle-bir lahmacun -bir ayran
ara-elma
akşam-2 kivi+probiyotik yoğurt
Bugün
sabah-kepeli tost (beyaz peynir-domates)+omega 3 hapı 2 tane
ara-2 ceviz bir kuru kayısı
öğle-3 köfte salata yoğurt
ara-2 erik bir ceviz+2 grisini kepekli
akşama Allah kerim..
Tecrübeli arkdaşlar eksik gedik fazla ne var acaba..Mesela meyve fazlamı sizce.Karatayda sıfır meyve olayı var..Sabah harici ekmek bana fazla geliyor vs..ne tavsiye edersiniz..Kilo verenlerden örnek menü rica etsem.Diyetisyen listeside olur
çok sağlıklı bir akşam yemeği yedim kızlar. öyle mutlu oldum ki. önceden evde temizlik varsa akşam yemeğini eşim ısmarlar; o da pizza, tantuni falan olurdu. artık izin vermicem buna. geçen hafta dondurucuya attığım palamutları fırınladım. kendiminkine hiç yağ koymadım. 0.40 palamut (150 gr civarı, utanmasam kuyumcu tartısı kullanacam artık) yanında roka salatası ve 1 dilim kepek ekmek yedim. tadı gayet güzeldi palamutların, temizleterek dondurucuya atınca bir bozulma olmuyor diye haber vereyim sizlere dedim.
iyi akşamlar
cumadan beri tartılmamıştım bugün tartıldım hiç eksilme yok oysa az çok dikkat edip yürüyorum az bişey eksilme görmeyi umut ediyordum ama malesef yıkıldım
ben de işe verdim kendimi derle topla sil süpür toz al sonra da 1saat yürüdüm
İyi akşamlar kızlarrrrr :122: :122: :122:
Dün geceden beri ancak fırsat bulabildim
SAbah tahmin ettiğim gibi benim cadı kızım uyumama müsaade etmedi
Zaten saat sabahın 5iydi ben uyuya kalana kadar bizim cimcimede 09:30 gibi uyandı ve boyna anneciğim kalk diyip durdu tabi mecbur kalktık.
Kahvaltı faslından sonra çamaşırları yerleştir yok salondaki oyuncakları toparla ( inatla kızım dağıtıyor bende gördükce sinir olup topluyorum) hayır oyasa içim yanamayacak hepsini halıya dağıtıp sonrada oturup anneciğimm bak oyuncak diyor
Sırf çin işkencesi
Büyük kızım geldikten sonra komşumla günlük kahve keyfi yaptık ondan sonrada asıl temizliye giriştim
Banyo, Mutfak ve Salonu dip köşe temizledim sonrada kaç gündür kızım gözleme diye sayıklıyordu bende oturup onu yaptım
Akşam ancak işim bitti tabi bu durumda.
Birde gözlemeleri pişirirken bileğimide çok az yağ tavaya koyayım derken yaktım :26: bir anda sıçradı ( 1 kesme şekeri kadar tereyağ eriteyimde iyice yanmasın sert olmasın dedim patlayacağı tutu )
Gündüz çok az ve hafif yedim akşam geç saatte olmasa bile gözleme yiyeceğim diye
1 yufka kadar bile yemedim şükür
Çok geçmiş olsun canım
Arkadaşlar sana yapılması gerekeni zaten söylemişlerUmarım şu an daha iyidir kuzucuğun
Sorma sen yine hep 111 görüyorsun ben bir bakıyorum 111 bir bakıyorum 112 bir bakıyorum 113
Dördüncüye çıkmaya korkuyorum aynı gün içinde daha fazlasını görürüm diye
ertesi gün bir daha bakıyorum yine 111
O gün yeterince su içtiysem yada kabızlık çekmediysem o 111 i görüyorum ama eksik su içtiysem yada yine bağırsaklar grevdeyse anına 2 kiloya yakın fark çıkıyor
Bakalım cuma günü yine gidiceğim doktora bakalım kaç çıkacak açlık kan şekerim birde şu kabızlığa başka ilaç isteyeceğim :26: bu kullandığım bir işe yaramadı
Bu arada arkadaşlar, halen hasta olamadım acaba hamilemiyim diyordum ya, hamile değilmişim. Bugün kan testi yaptırdım negatif çıktı. Ama hala hasta olamadım, perişanım,karnım kocamanBelim öyle ağrıyor ki, hiç bu kadar gecikmezdi. Bir kaç gün daha olamazsam doktora gitmem gerekecek sanırım..
Ceco geçmiş olsun acıyor mu bileğin? Yıkasaydın hemen soğuk suyla. Çok neşeli yazıyorsun, yazdıklarını okurken gülümsüyorum hep :)
Kızların 2 tane mi? Kaç yaşındalar? Oyuncak dağıtma meselesini okuyunca bir an bizim ev geldi gözümün önüne. Ev bubi tuzağı gibi, seke seke yürümen gerek, her an ayağının altında bir oyuncak bulabilirsin :))
Çok geçmiş olsun canım
Umarım bir an önce olursun ama sen yinede bir ara git kadın doğuma
Bende gidiceğim inşallah ilk fırsatta bakalım pkolarım yerinde duruyorumuazalmışmı çoğalmışmı
Çok sağ ol canım ağrısı biraz hafifledi ama biri bileğimde tam damarlarımın üzerinde biride az yukarısında iki dene kırmızı benek oluştuinşallah su toplamaz hemen buz koydum ama benim tenim havalımı nedir yanınca anında ertesi gün kabarıyor
Evet canım iki tane kızım var biri 12 yaşında biri 2 yaşında iki tane cadı
Ufaklık tam bir cadı ablasıyla bir tutuyor kendinihatta şu an büyük kız babasıyla okul için proje ödevini yaparken aynı malzemelerden benim ufak cadıda ağlayarak istedi
Baba kız yemek masasında ufak cadı orta sehbada oturmuş cıbıklarla, köpükle birşeyler yapmaya çalışıyorlar
Büyüğü üç boyutlu merdiven yapıyor babasıyla ufaklıkda köpüğe bir kürdanı saplayıp anneciğim bak diyip duruyortabi her defasında başka bir yere saplamış yada cıbıkları çoğalmış
Sorma ikiside tam pasaklı marimar
Büyüğüne ilişmesem o odası savaş alanı gibineymiş o dağınıklığında mutluymuş aradığını anında buluyormuş
küçüğüde oyuncaklarını dağıtıp dağıtıp oturuyor koltuğa onlar sonra izliyortopla geberticeğim seni dediğimde de gebertemen diyor aklı sıra gebertemezsin diyecek
Birlikte toplarkende yardım ediyor hesapta al şunu çamaşır sepetine koy diye bir tshirtünü veriyorum gidip banyo kapısından içeri atıyorsonra yine peşinden ben toparlıyorum
Ama canları istedimi ablasının odasına bir kapanıyorlar birlikte topluyorlarablası yere oturup al şunu çöpe götür al bunu anneye ver diye onu ordan oraya gönderiyor
Bazen bir kıyamet kopuyor ufaklık geliyor ablacığım bana vurdu diyeiki dakika sonra bir bakmışsın ablasının boynuna asılmış öpüp duruyor
Ayy çok güzel yaa, Allah bağışlasın ikisinide inşallah :)
Aralarında 10 yaş var, ikincisi geç kalmış biraz. Siz mi öyle istediniz, kendiliğinden mi öyle oldu? Bir de yaş araları fazla, böyle daha kolay mı daha mı zor? Yani hani diyorlar ya araları çok olmasın, ikisi beraber büyür gider falan diye. Sen ne dersin bu konuda?
İstisnalar kaideyi bozmaz , kuru yanında yaş telaş yapmaz
İyi geceler,iyi uykular kızlar..
Mışıl mışıl uyuyorsunuzdur şimdi..
Ben çok yorgunum,kafam kazan gibi.
Çok gerilemişim,zorlandım bayağı..bir kaç günümü alır adapte olmam..
Meğer ne kadar boş vaktim varmış benim.
Bugün ev de o kadar çok koşturdumki.geldikten sonra da çamaşır astım yarın da tarhanayı rondodan olmadı elek ten geçireceğim...
Eşim izinliydi bugün.:) İyi oldu rahattım o konuda..
--
NURGU,hayırlı olsun gebeliğin çok sevindim...Allah yüzünü göstermeyi nasip etsin..
Umuttçuğum,16:10 da evden çıktım bugün 10 dakika sonra servise bindim..gece 01:40 ta evdeydim.:)
Kızım beklemiş beni ilk gün diye.havadisleri dinledikten sonra uyudu..
elmacığımsalyangozcuğum,aramışsın duymadım tatlım kusura bakma...Yarın seni ararım ben...
mmery,lütfen hep yaz,paylaş bizimle emin ol paylaştıkça hafifleyecek kendini çok daha iyi hissedeceksin...
meyracığım, kusur ne demek.. Bildiklerimi paylaştım seninle.:)
Banucuğum,Hayırlı olsun canım tedavin...
cecoş geçmiş olsun canımİyi akşamlar kızlarrrrr :122: :122: :122:
Dün geceden beri ancak fırsat bulabildim
SAbah tahmin ettiğim gibi benim cadı kızım uyumama müsaade etmedi
Zaten saat sabahın 5iydi ben uyuya kalana kadar bizim cimcimede 09:30 gibi uyandı ve boyna anneciğim kalk diyip durdu tabi mecbur kalktık.
Kahvaltı faslından sonra çamaşırları yerleştir yok salondaki oyuncakları toparla ( inatla kızım dağıtıyor bende gördükce sinir olup topluyorum) hayır oyasa içim yanamayacak hepsini halıya dağıtıp sonrada oturup anneciğimm bak oyuncak diyor
Sırf çin işkencesi
Büyük kızım geldikten sonra komşumla günlük kahve keyfi yaptık ondan sonrada asıl temizliye giriştim
Banyo, Mutfak ve Salonu dip köşe temizledim sonrada kaç gündür kızım gözleme diye sayıklıyordu bende oturup onu yaptım
Akşam ancak işim bitti tabi bu durumda.
Birde gözlemeleri pişirirken bileğimide çok az yağ tavaya koyayım derken yaktım :26: bir anda sıçradı ( 1 kesme şekeri kadar tereyağ eriteyimde iyice yanmasın sert olmasın dedim patlayacağı tutu )
Gündüz çok az ve hafif yedim akşam geç saatte olmasa bile gözleme yiyeceğim diye
1 yufka kadar bile yemedim şükür
Çok geçmiş olsun canım
Arkadaşlar sana yapılması gerekeni zaten söylemişlerUmarım şu an daha iyidir kuzucuğun
Sorma sen yine hep 111 görüyorsun ben bir bakıyorum 111 bir bakıyorum 112 bir bakıyorum 113
Dördüncüye çıkmaya korkuyorum aynı gün içinde daha fazlasını görürüm diye
ertesi gün bir daha bakıyorum yine 111
O gün yeterince su içtiysem yada kabızlık çekmediysem o 111 i görüyorum ama eksik su içtiysem yada yine bağırsaklar grevdeyse anına 2 kiloya yakın fark çıkıyor
Bakalım cuma günü yine gidiceğim doktora bakalım kaç çıkacak açlık kan şekerim birde şu kabızlığa başka ilaç isteyeceğim :26: bu kullandığım bir işe yaramadı
Rabbim bir avazda kurtulup sağ sağlım bebişini kuçağına almayı nasip eder inşallah ....Aminnnnnnnn
Al bende de o kadar
İki gündür yine bir tuhafım ve inanılmaz şiş hissediyorum kendimi :26:
İnşallah cumaya kadar düzelir
Hadi o zaman sende aramıza hoş geldin
cecoş geçmiş olsun canım
salça yaparken benimde elimin üstüne sıcak salça dökülmüştü ablamın evinin önündeydik hemen kümese girip bir yumurta aldım kırıp yanık yere sürdüm kuruyana kadar yıkamadım anında sızısını aldı.. baya derin yanmış kabuk bağladı bir haftada iyileşmedi ama canım yanmadı .izide kalmadı
Çok güzel bir şarkı ..............Şu adamada da hasta oluyorumdaha doğrusu sesine bir bu birde Volkan
Kubat - Dermanımsın - Dailymotion video
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?