Popüler Konu 90 Kilo Üzerindekiler Birlikte Zayıflıyor!

Kızlar yürüyerek bizim burdaki alışveriş merkezine gidicem(torium). Malatyadaki kuzenimin düğünü için elbise bakıcam. Sade birşey alıcam, koton'dan felan bakıcam. Söyle üzerime yapışan, diz boyunda bi elbise bakarım sanırım. sade dediysem gerçekten sade:)) Düğünlerde parlak parlak kıyafetler giymek hoşuma gitmiyo, zaten kuzen düğünü çok abartmaya gerek yok. Üzerine de bi şal gibi bişey alırım

canım benim çocukluğumdan beri kabızlık sorunum vardı söylemesi ayıp, şu 2-3senedir ben bu kabızlık sorununu kendim çözdüm.
çok sıkıntılı olurdu bende, yapsan bi türlü yapmasan bi türlü saatlerce.....
artık son zaman hemoroid bile oldum sürekli kabız olmaktan dolayı...
benim bulduğum yöntem tabi herkese iyi gelmeyebilir, çünkü her insanın yapısı farklı.....

benim kabızlığımın az su içmekten az sulu gıda tüketmekten ileri geldiğini farkettim, normal hayatımda yiyecek ve içeceklerimde su dengesini normale indirgedim hep ve normale döndü çok şükür artık, 2-3senedir rahatım artık çok şükür.
baktım çok katı yedim, hemen 2-3bardak su içiveriyorum dengeleniyo, yada baktım kabız olcam gibi hissediyorum hemen 2-3bardak sıvı tüketiyorum faydası oluyo.
tuvalette ıkınmaktan tansiyonumun düştüğünü biliyorum, o anı hatırlamak bile istemiyorum yaaa....

inşaallah bu yöntemin sanada faydası olur canım, öpüyorum

ay canım benimmmm........
düğün bitsin çok boş zamanın olur artık bence, o zaman rahatca dinlenirsin artık canım...

Kızlar duşa girmeden bi derdim var onu da yazayım dedimAraya sıkıştırayım yani

Şimdi benim eşimin kardeşi kasımda evleniyo. Aslında düğün seneye olacaktı ama kız artık evlenelim diye baskı yaptığı için bu sene evlenmeye karar verdiler. Bu çocuk ayda 1000tl maaşla çalışan ama şu anda cebinde 1 lirası olmayan bi arkadaşımız

Eşimin bu duruma çok canı sıkılıyo, çünkü çocuk çok vurdumduymaz. Ev tutulacak, geline bilezik alınacak, eşya alınacak felan, çocuk şimdiye kadar çok vurdumduymazdı. Kayınvalidemlerde desen hiç para yok. Kayınvalidem oğlunun nişanı için kredi çekmişti, ayda 700tl maaşı var, 300tlsi krediye gidiyo zaten. Kayınpeder geçici yani turizm şehri olduğu için yazlık bir işte çalışıyor, aldığı para kendi kredi kartına bile yetmiyor. Malesef eşimin babası yıllardan beri parası olmasa bile yiyip içen(rakı) ve borç yapıp ailesini bu yüzden zor durumda bırakan bir baba, bunda eşimin hiçbir suçu yok tabii. Hatta bu yüzden biz evlenirken kendi masraflarımız yetmezmiş gibi onlara da para gönderdik ve çok borca girdik. Babası şimdi pişman tabii ama olan oldu, yıllarca hep evlerine icra gelme tehlikesi yaşadılar

Şimdi bu durumda evlenecek olan eşimin kardeşinin kendi imkanlarıyla evlenmesi lazım demi. Ama yook, annesine kredi çektirme derdinde çocuk. Kaç kere eşim söyledi anlamıyolar. Annesine kaç kere anne bak kredi çekersen maaşından sana hiçbişey kalmaz, kışın ne yiyip içceksiniz diyo. Annesi tama oğlum diyo ama 2 gün sonra gene ben kredi çekecem diyo. Biz evlenirken durumlarını bildiğimiz için bir çöp bile aldırmadık, onların yapması gereken herşeyi biz yaptık. Abartmıyorum ama düğün için 1 tl bile harcatmadıkki sonra biz borca girdik napıcaz durumuna düşmesinler diye. Hatta o dönemi eşim bu evlenecek olan kardeşine okuduğu için ve askerdeyken para gönderdi. Biz sonra o borçları benim çalıştığım bol mesaili işler sayesinde ödedik 1.5 senede

Eşimin kardeşi ise bunları asla umursamıyo, çocuk yumurta kapıya dayanınca evde depresyon takılmaya başlamış, annesi de buna üzüldüğü için kredi çekicem diyo. Bankalar da mübarek 700tl maaşı olan adaam ayda 700tl ödemeli kredi verıyolar. Büyük şehirlerde sıkı denetim var ama küçük ilçelerde maaşı olmayana bile kredi verıyolar. Artık son çare eşime dedimki, annenin kredi çekeceği bankayı ara,siz ayda 700tl geliri olan birine nasıl 2 tane kredi verirsiniz diye tehdit et dedim. Böylece gözleri korkar da vermezler belki kredi. Eşimin kardeşi kendi kredi çekmek istemiyo, ya bir insan hem kendinde hem ailesinde para yokken nasıl evlenmeye kalkar

Gelin desen o ayrı mevzu, mesela biz eşimle evlenirken ben durumlarını bildiğim için ayrı gayrı yoktu, ben gelinliğimi eski işyerinden aldığım kıdem tazminatıyla aldım mesela. Herşeyi beraber aldık, ama gelin asla bu mevzulara bulaşmak istemiyo,erkek tabi kendine düşeni yapacak diyo. Ben eşimin annesi için çok üzülüyorum çünkü kadın ağır şeker hastası. Şekerden tüm vucudu yarai iki iş yapsa ağrıdan ölüyo kadın. Yıllarca bu borç olaylarından stresli bi hayat yaşamasının da bunda etkisi var tabii. Ben elimden geldiğinde annesine yarcımcı olmaya çalıştım ama kız asla böyle durumlara bulaşmak istemiyo. Onlarda para var mı yok mu umurunda değil. Ya biz eşimle bi ekmeği bile paylaşırdık öğrenciyken, kimin parası varsa o paylaşırdı, ben mi yanlış düşünüyorum bilmiyorum ama. Eğer sen evlenirken eşinin durumunu bilerek evleniyosan ve durumları yokken evliliğe zorluyosan elini taşın alrına koyacaksın. Kızın parası da varmış biriktirdiği, ya ben elimde avucumda ne varsa eşime söylerdim. Kız ne harcama yapsa yarısını talep ediyo mesela. Bi kere eşimin kardeşinin 60tl telefon parasını ödemiş onu bile talep etmiş, para olmayınca kayınvalidem göndermiş

Ha bir de şu var, eşimin kardeşi bize de çok yük oldu. Mesela evde internet kullanır, ödemez, bize ödettirir. Nişanlısının yanına izmire gezmeye gider, parası biter izmirde, abi bana dönüş bileti alırmısın der. Eşim de bıktı artık laf anlatmaktan, ben çok kafama takıyorum çünkü biliyorumki düğünden sonran annesi çok zor durumda kalacak. Şu an ilk defa çocuk evlendiriyo gibiler, biz hiç karıştırmadık onları çünkü. Ev döşerken bile çağırmadık ki biz bişey alamadık diye kendilerini kötü hissetmesinler

Off çok yazdım kızlar kusura bakmayın. Bazen eşim diyo biz çok enayilik yapmışız ama ben enayilik olarak görmüyorum. Kardeşi uyanıklık yapıyo ama biz enayi değiliz. Ben sırf annesi üzülmesin diye hiçbişey talep etmedim

Son düzenleme:
diyet topiğine yapılacak şey değil ama hemen hemen hazır olan soframın fotoğrafını paylaşmak istiyorum. bir irmik tatlısı eksik, o en son servis edilecek olmuş mu bir bakın kızlar?

Ellerine kollarına sağlık.Valla süper bir sofra olmuş canım.Ekleri de almışsın yine Allah iyiliğini versin yeterdi sütlü irmik bence.ama çeşit olmuş yine de.Afiyet olsun hepinize...

canım aslına bakarsan onlarda iş beklemez Allah için ama büyük gelinsinya illa görüneceksin onunda ötesi altkatımda iş varken bir çay demlememek ayıp olur. birde benim saf niyetli kaynanam benden bişey beklemez ama çevrede biri varken özellikle kendi görümcelerini benim aktif olmamı ortalarda salınmamı gerekirse iş yapmamı bekler ki bu insan kızım sen benden iste gelip temizliğini yemeğini yaparım diyen kadın ki ben hiç bir zaman istemediğim için laf sokup durur.... eşimin hatrına katlanacağım...
canım kusura bakmayasın ben geç cvp verdim maşallah bu millet hep pasta börekmi yiyorya işler çok sevkiyat bitmiyor oturamıyorum...
diyet topiğine yapılacak şey değil ama hemen hemen hazır olan soframın fotoğrafını paylaşmak istiyorum. bir irmik tatlısı eksik, o en son servis edilecek olmuş mu bir bakın kızlar?
maşallah düzenli sofraya bayılırım...herşey uyumlu tam puan +10

ya nasıl oluyor benim ünide araştırma görevlisi aile dostumuz vardı tübitak a girdi kariyeri filan bıraktı ünide. maaşı çok iyi vede 3 ayda bir maaş ikramiye var o arkadaş atmış bence...

ay canım benimmmm........
düğün bitsin çok boş zamanın olur artık bence, o zaman rahatca dinlenirsin artık canım...
inşallah en çok canımı sıkan anacım gelecek ve ben işe gitmek zorunda kalıcam ama neyse birkaç gün acıtasyonla izin almayı düşünüyorum müdürden...

hepsini okudum seni çok iyi anlıyorum zor gerçekten iki kardeşte olsalar karakterler çok farklı olabiliyor benim eşimde çok fedakardır çok affedicidir kardeşinin onca dengesizliklerine rağmen...

bizde düğünümüzü yaptık ve çok iyi anlyorum hala borç ödüyoruz bitmek bilmiyor ama sanılıyor ki iki kişi çalışıyorlar herşey güllük gülistanlık kusura bakma ama eşinin kardeşide çok sorumsuzmuş durum vaziyet ortada ise evlenmenin en acelesi var biz nişanlı bekledik uzun süre ailesinin durumu kötüydü genelde mal mülk almışlar ama hep borçlanarak onları ödüyorlardı. bizde bekledik az çok aldık bişeyler evlendik.

ama şimdiden para ikisinin arasında sorun oluyormuş.. ilerde evlenipte kocasından istekleri olacak ve çocuk bunları karşılayamayacak o zaman ne olacak rahatmı batmış illa evlenecekmiş...töbetöbe... bu sorumsuzlukla nasıl aile reisi olacakmış o zamandamı abisinden para isteyecek abi faturamı mı öde diyecek..abisininde bir evi ve eşi var ama iyi niyet malesef insanın tüketiyor. yinede Allah razı olsun senden herkes kabul etmez...

Selamlar.Bu aralarda herkeste bu gecikme problemi var.Şimdi suda eriyen aspirinlerden içiyorsunuz bi iki saat sonra yada daha erken oluyorsunuz.Denendi ve tecrübe edildi..
Mide probleminiz yoktur umarım..Ama suda eriyenler fazla zararlı değil ben üstüne bir bardak daha su içtim bi arıza olmasın diye...

Fesatlanarak cevap yazıcam öncelikle onu belirteyim Sizin düğününüzde birşey yapmayıpda onun nişanı için kredi çekmeleri hiç etik değil.Üstelik nişanı büyük oranda kız tarafı yapar.Neden 7000 lira kredi çekiyorlar ki.Haa takı aldılar diyelim o zaman düğünde extra bir takıya gerek yok.Düğün içinde yapacağı salon ve pasta masta masrafıdır heralde.Düğün sonrası zarfta gelen paralar da aileye kalır bizde onunla karşılar düğün borçlarını.Evlerini de kendileri tutsun kaynın.Eşyalarını da sizin gibi kendisi alsın.Çok da evlenmek istiyorsa beraber otursun annesiyle.Kızda zaten çıkarcının tekiymiş.İşine geliyorsa 1 sene daha beklesin canım.Bu ne evlilik isteği.Kv lerde alıp oğlunu ve kız arkadaşını konuşsunlar açıkca.Durumumuz ortada desinler yani korkuyolar mı çekiniyolar mı.Kaynının nasıl bir vicdanı var peki ailesinin durumu ortadayken triplere girip bunalım takılmak da neymiş öyle.
Evlat ayrımı mı yapıorlar nedir.Bizde eşyalarımızın büyük çoğunluğunu kendimiz aldık.ama düğünüm güzel oldu takılarım setlerim falan filan da tam takım.Ama eşimin ailesi bizle ve özellikle benim babamla konuştu.Çok durumunun olmadığını ama elinden gelen her şeyi yapacağını söyledi baştan.bizde bizim bi beklentimiz yok olduğu kadar dedik.Şimdi kaynımda askerden sonra evlilik düşünüyor.Benim kv şimdiden söyledi bak yengene sadece yatak odası aldım sizede onlara ne yaptıysam onu yaparım kaç gram takı takıldıysa aynısı olur gerisini kendiniz halledin çalışıp dedi kız arkadaşı da burdayken.
Size sıkıntı vermeseler iyi yani şimdi karışsan bi dert karışmasan bi dert.1000 tl maaşına güvenip evini geçindirebileceğine ve taksitleri ödeyebileceğine inanıyorsa buyursun evlensin.Yada kız da çalışsın.Ben onu isterim bunu isterim ayağına yatmasın.

Ayyy çok yazdım canım kusura bakma ama böyle ezilen taraflar oldu mu canım sıkılıyor

canlarım siz bir sorum olacak
az önce ara öğünde yarım kase muhallebi yedim üstünde çiko sosu olduğundan ağır geldi yanındada çay içtim seyreltsin diye ama bende başladı bir kalp çarpıntısı ama öyle böyle değil deli gibi elim ayağım titredi uyku hali bastrdı hatta masaya kafamı koydum dalmak üzreymişim yarım saaten fazla sürdü midem bulandı bir elma yedim.. uzun zamandır tatlıyı kestim gibi birşey evde bal tüketirim ya da kuşburnu reçeli onun dışında işyerindeki kurabiye tatma olayınıda bıraktım..ama neden böyle baygınlık geçirecekmiş gibi oldum ki..:18:

Öğleden sonra kızımı oyun grubundan aldım eve geldik. Merdivenleri çıkarken ışıklar söndü. Kızım bastığı yerde basamak var sandı (sanırım) ayağı boşluğa gelince dengeyi kaybetti. İki kaşının arasını güm diye merdivenin sivri yerine vurdu Hemen şişti morardı kan oturdu gibi oldu. O kadar çok ağladı ki tüm apartman ayağa kalktı, çok canı yandı kuzumun
Buz koydum biraz ama fazla izin vermedi. Şimdi de uyudu. Uyutmasamıydım acaba? Gidip gelip kontrol ediyorum ama..

Canım geçmiş olsun.uyuma sakın.Kan şekerini ani yükseltmiş olabilir o da el ayak titremesi yapar.Çayda demliyse çarpıntı yapabilir.Devam ederse bir doktora git derim ihmal etme

Geçmiş olsun, kan şekerinle ilgili bir sorun olmuş gibi sanki.
Şeker rahatsızlığı gibi birşeyin varmıydı? Ya da karnın çok acıkmış ve yemeyi ertelemiş olabilir misin?

herkese merhabalar
yenacığımın sizden bir ricası var kızlar cuma günü bildirimlerinizi sayfaya yazdıktan sonra bir de yenanın özeline mesaj atarsanız liste için bütün sayfaları okumak zorunda kalmayacak
yena artık çalışan bir bayan biz de ona bu konuda yardımcı olalım değilmi arkadaşlar

Özel mesaj kutusundaki daha önceden kalmış mesajları silip boş tutsun ama sonra kutu dolu diye bizim bildirimler güme gitmesin

Selam kızlarrrrrrrr :122: :122:

Öğlende benimde misafirim vardı karşı komşum ( misafirden saymıyorum ) birde onun yeğeninin kız arkadaşı
Misafir diyorum ama sadece kahve içmeye diye geldiler ve saatlerce çok güzel sohbet ettik
Kıza bayıldım resmen
Kız şarkıcı ve çokda güzel hani gören bu kız kesin benim diyen bir tip sanır ama okadar mütevazi, insancıl ve cana yakın ki
Havadan, sudan, evlikten ilişkisinden derken konu doğal olarak kiloyada geldi
Aslında çok çok zayıf bir kızmış ama son zamanlar yaşadıklarından dolayı kendini yemeye vermiş ve 74 kiloya kadar cıkmış. Kızcağız aynı benim gibi ne yaptıysa bir türlü zayıflayamamış o dönem. Artık yeter zayıflamam lazım dediği gün spor salonuna bir senelik üye olmuş ( maddi durumuda çok iyi bir kız ) sırf kıvırma payı kalmasın diye
İnan 2 ay her gün 3 saat spor yaptığım halde kilo verememiştim hatta hocalar kız sen hala zayıflayamadın mı diye takılmaya başlamışlar Her gün tartıldıkca sinirlerim bozuluyordu dedi ve tartılmamaya karar vermiş.
Gittiği salonda diyetisyeni olan ve mutlaka doktor kontrolünden geçmeden sırf para için üye almayan bir yermiş
Oradaki hocası ayda bir tartıl ve spor yapmaya devam et demiş. Aralarda hatta kilo aldığımı bile görmüştüm tartıldığımda dedi ama 3 ayın sonunda ( son 1 ay hiç tartılmamış ) 75den 68e düşmüş ( yani 2 ay hiç gitmemiş sonra ki ay başlamış vermeye )
Beni inanılmaz motive etti ve hatta ben bir salonla konuşayım sende başlasana hem birlikte spor yapmış oluruz hemde eminim faydasını görürsün dedi tamda istediğim gibi yüzme havuzlu bir yer haftada 3 gün giyormuş.
Bakalım bana bir kaç güne kadar bir haber yollasında ona göre birşeyler yapayım sporsuz olmadığı ortada sonuçta
Umarım dediği gibi kredi kartına 12 taksit yaparlar en azından o bakımdan ikna ederim eşimi

Banuş inşallah düzelir cumaya.Sen yine bizlere göre iyisin maşallah.diyetine dikkat ediyor koşuşturuyorsun.İnşallah emeklerinin karşılığını alırsın.Fıstık da senin olcak gibime geliyor :))

Yok annemmm benimde zor görünüyor :26:
Anasını satayım 1 gün tartı yüzüme gülüyorsa ertesi gün nanik yapıyor resmen
Offf offf dikkat ediyorumda bir faydasını görüyormuyum :26: yinede aynen devam ediyorum görelim bakalım metabolizmamı inat benmi

Canım Allah korumuş
Çok geçmiş olsun Rabbim bir daha göstermesin...Aminnnnnn

Rabbim inşallah sanada sağlıklı ve hayırlı bir evlat daha nasip eder ....Aminnnn

Canım mükemmelllllllll bir sofra olmuş
Ellerine ve emeğine sağlık Eminim komşularda çok memnun kalmışlardır herşeyden
Kesinlikle 10 üzerinden 10 canım benim

Canım inan şişem elimden düşmüyor hatta sofrada bile şişeyle oturuyorum hatta bazen eşim elini uzatıyor kendi suyu bitince anında panter gibi adamın üzerine atlıyacak gibi oluyorum benim o diyorsam benim o der gibi
İnşallah düzelir bir an önce birde senin su içme yöntemini deneyeyim bari

Canım Allah yardımcınız olsun gerçekten çok çok zor bir durum.
İnşallah evlendikten sonra Annesine yada dolaylıda olsa size yük olmazlar
Bende her nekadar eşin gibi düşünsemde yine senin gibi dayanamayıp yufka yüreklilik yapar enayi yerine konacağımı bile bile yine ilk krizde yine devreye girerdim

Canım çok ama çok geçmiş olsun kuzucuğuna
Gerçekten verilmiş sadakanız varmış
Bence bir müddet uyutmasaydın iyi olurdu ama madem uyumuş kontrol etmeye devam et
İnşallah Rabbim bir daha göstermez ve beterinden korur ...Aminnnnnn

Canım geçmiş olsun.uyuma sakın.Kan şekerini ani yükseltmiş olabilir o da el ayak titremesi yapar.Çayda demliyse çarpıntı yapabilir.Devam ederse bir doktora git derim ihmal etme
çok nadir olur ama şekerli ürünleri azalttım baya ondan sanırım tekar olursa giderim saol canım...
Geçmiş olsun, kan şekerinle ilgili bir sorun olmuş gibi sanki.
Şeker rahatsızlığı gibi birşeyin varmıydı? Ya da karnın çok acıkmış ve yemeyi ertelemiş olabilir misin?
şeker yoktu yani açlı şekerim hep normal ama tokluk hiç baktırmadım..aç değildim ama ağır geldi..

sende başla canım ben faydasını görmüştüm ama şimdi temellik çöktü üstüme içimden gelmiyor zaten tembel olmasam evde yapsam bile oda fayda sağlardı ah ben ah...

hadi kızlar ben kaçar grş yarın...

bu grup iyi olmuş ama 100 ün üstündekiler için yer bulamadım bende buraya yazayım dedim.aranızda yeniyim 104,8 kiloyum iki sezeyan doğum yaptım.bebeğim 10 aylık sütten kesildim ve hemen spora başladım bir hafta oldu daha tartılmadım.yediklerimede dikkat ediyorum.şu dailyformu almayı düşünüyorum kullananlar varsa bilgi verebilirmi?

slm kızlar bu aralar pek vaktim olmuyor eşim ikide bir evde bizim evin dış cephesi yapılıyor inşatçılar var diye eşim arada eve ugruyor kaçak giriyorum ceco kızın dedigi gibi inşallah bende birden veririm
menümü yazayım bugün yine börek bozdu diyetimi ALLAHTAN YAGSIZ VE ISPANAKLIYDI ŞÜKÜR BİTTİ DAHADA BÖREK MÖREK YAPMAM
1 b süt 2d ekmekle tost bol yeşilik 3 zeytin
ara 1 b süt 4 diyet limonlu bisküvi
1 elma
ögle lahana çorbası,yogurtlu kereviz
ara 8 badem 3 k kayısı
saat 4 2 d ıspanak böregi çay
ara 1 armut
gece acıkırsam yogurt yerim
toplam 2 saat yürüyüş
2.5 lt su
birazdan yeşil çay içicem 2 kupa

Artık kendime bir küçük not defteri aldım ne yesem yazıyorum biri görür okur diye ödüm kopuyor
çok komik geliyor bazı insanlara
ben sporumu biraz daha çogaltmayı düşünüyorum bayramda köye gidicem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…