Canım benimki kronik kabızlık galiba :26:
Doktor ilaç verdi iki gün işe yarıyor sonra yine tık yok :26::26::26:
Millet yarım çay bardağı sinameki içer ben su bardağıyla tükkettim zamanına ama banamısın demedi
Bakalım cuma bir daha söyleyeyim doktora belki daha etkili bir ilaç verir
B
herkese günaydınnnn...
dün akşam eve gittim altlattaki hummalı çalışma devam ediyor kapkacakları yıkıyıp yerleştiriyorlardı...eve gittim ancak makinaya çamaşır atabildim..yığınla ütüm var..e yardım etmesen olmaz biraz indim yardımettim sonra koltuklar gelcek diye beklediler bana çıktık çay faslı vs...şu düğün olup bitsede kurtulsam yahu...çok yoruldum artık..
sabah 6,30da kalk hazırlan işe gel..gerçekten bedenim yorgun.dinlenmek istiyorum
diyet topiğine yapılacak şey değil ama hemen hemen hazır olan soframın fotoğrafını paylaşmak istiyorum. bir irmik tatlısı eksik, o en son servis edilecekolmuş mu bir bakın kızlar?
Canım sanada geçmiş olsun.Çok yoruldun cidden yaa.Ben aşağıdakilerin yerinde olsam sana asla temizlik falan yaptırmazdım.Olur mu sen çalışıyorsun bütün gün bi de burda uğraşma derdim.Onlarda istemem yan cebime koy mu yapıyorlar yoksa.
Hayırlısıyla bi atlatsaydın artık senden rahatı yok.Annen de geliyormuş gözün aydın...
canım kusura bakmayasın ben geç cvp verdim maşallah bu millet hep pasta börekmi yiyorya işler çok sevkiyat bitmiyor oturamıyorum...canım zaten dün akşam başlamıştı aksilikler. koca markette tost ekmeği olmaz mı? neyse bir yerden bulduk, eve gekdim kurabiye kalıplarım paslanmış. dedim tamam, bu misafirlik bitmicek, açtım şom ağzımı. kekleri hep mantoluyorum canım. önce tereyağ, ardından un. ama fincandakiler niye çıkmadı anlamadım. ilk yaptığımı hiç anlayamıyorum. hep yaptığım kekti. undan şüphelendim, aynı unla poğaça pişiyor şimdi fırında. o düzgün olsa bari. irmik yapsam soğur mu ki canım? soğur aslında. onu mu yapsam. soğur mu sence Nevincim?
Ebrucum valla niye öyle oldu anlamadım. iyice yağladım fincanları. unla mantoladım da. anlamıyorum nedenini. tadi çok güzel olmuş. ama çıkmıyor kalıptan dağılmadan. truff mu yapsam o keklerden dedim, evde krema yok. bi de taze kekten truff hamur olur sanki iyice. canım sence sütlü irmik tatlısı soğur mu? Nevin onu önerdi. Geçmiş olsun bu arada sana canım. dikkat et kendine.
maşallahdiyet topiğine yapılacak şey değil ama hemen hemen hazır olan soframın fotoğrafını paylaşmak istiyorum. bir irmik tatlısı eksik, o en son servis edilecekolmuş mu bir bakın kızlar?
Geçen boğaziçi bil mezunu bi çocukla tanıştım, tübitakta çalışıyomuş. Nasıl işin memnunmusun dedim, maaşlar çok düşük dedi. Ama ben devlet tarzında olduğu ve iş garantisi olduğu için çalışıyorum dedim. Oha dedim içindem. Ben bogaziçi mezunu olucam ve erkek olucam, üstüne üslük mesleki açıdan da çok donanımlı olucam ve bekar olucam, deli gibi para kazanabileceğim yerlere bakardım.Senin eşin gibi olurdum yani ki o evli.
.
inşallah en çok canımı sıkan anacım gelecek ve ben işe gitmek zorunda kalıcam ama neyse birkaç gün acıtasyonla izin almayı düşünüyorum müdürden...ay canım benimmmm........
düğün bitsin çok boş zamanın olur artık bence, o zaman rahatca dinlenirsin artık canım...
Kızlar duşa girmeden bi derdim var onu da yazayım dedimAraya sıkıştırayım yani
Şimdi benim eşimin kardeşi kasımda evleniyo. Aslında düğün seneye olacaktı ama kız artık evlenelim diye baskı yaptığı için bu sene evlenmeye karar verdiler. Bu çocuk ayda 1000tl maaşla çalışan ama şu anda cebinde 1 lirası olmayan bi arkadaşımız
Eşimin bu duruma çok canı sıkılıyo, çünkü çocuk çok vurdumduymaz. Ev tutulacak, geline bilezik alınacak, eşya alınacak felan, çocuk şimdiye kadar çok vurdumduymazdı. Kayınvalidemlerde desen hiç para yok. Kayınvalidem oğlunun nişanı için kredi çekmişti, ayda 700tl maaşı var, 300tlsi krediye gidiyo zaten. Kayınpeder geçici yani turizm şehri olduğu için yazlık bir işte çalışıyor, aldığı para kendi kredi kartına bile yetmiyor. Malesef eşimin babası yıllardan beri parası olmasa bile yiyip içen(rakı) ve borç yapıp ailesini bu yüzden zor durumda bırakan bir baba, bunda eşimin hiçbir suçu yok tabii. Hatta bu yüzden biz evlenirken kendi masraflarımız yetmezmiş gibi onlara da para gönderdik ve çok borca girdik. Babası şimdi pişman tabii ama olan oldu, yıllarca hep evlerine icra gelme tehlikesi yaşadılar
Şimdi bu durumda evlenecek olan eşimin kardeşinin kendi imkanlarıyla evlenmesi lazım demi. Ama yook, annesine kredi çektirme derdinde çocuk. Kaç kere eşim söyledi anlamıyolar. Annesine kaç kere anne bak kredi çekersen maaşından sana hiçbişey kalmaz, kışın ne yiyip içceksiniz diyo. Annesi tama oğlum diyo ama 2 gün sonra gene ben kredi çekecem diyo. Biz evlenirken durumlarını bildiğimiz için bir çöp bile aldırmadık, onların yapması gereken herşeyi biz yaptık. Abartmıyorum ama düğün için 1 tl bile harcatmadıkki sonra biz borca girdik napıcaz durumuna düşmesinler diye. Hatta o dönemi eşim bu evlenecek olan kardeşine okuduğu için ve askerdeyken para gönderdi. Biz sonra o borçları benim çalıştığım bol mesaili işler sayesinde ödedik 1.5 senede
Eşimin kardeşi ise bunları asla umursamıyo, çocuk yumurta kapıya dayanınca evde depresyon takılmaya başlamış, annesi de buna üzüldüğü için kredi çekicem diyo. Bankalar da mübarek 700tl maaşı olan adaam ayda 700tl ödemeli kredi verıyolar. Büyük şehirlerde sıkı denetim var ama küçük ilçelerde maaşı olmayana bile kredi verıyolar. Artık son çare eşime dedimki, annenin kredi çekeceği bankayı ara,siz ayda 700tl geliri olan birine nasıl 2 tane kredi verirsiniz diye tehdit et dedim. Böylece gözleri korkar da vermezler belki kredi. Eşimin kardeşi kendi kredi çekmek istemiyo, ya bir insan hem kendinde hem ailesinde para yokken nasıl evlenmeye kalkar
Gelin desen o ayrı mevzu, mesela biz eşimle evlenirken ben durumlarını bildiğim için ayrı gayrı yoktu, ben gelinliğimi eski işyerinden aldığım kıdem tazminatıyla aldım mesela. Herşeyi beraber aldık, ama gelin asla bu mevzulara bulaşmak istemiyo,erkek tabi kendine düşeni yapacak diyo. Ben eşimin annesi için çok üzülüyorum çünkü kadın ağır şeker hastası. Şekerden tüm vucudu yarai iki iş yapsa ağrıdan ölüyo kadın. Yıllarca bu borç olaylarından stresli bi hayat yaşamasının da bunda etkisi var tabii. Ben elimden geldiğinde annesine yarcımcı olmaya çalıştım ama kız asla böyle durumlara bulaşmak istemiyo. Onlarda para var mı yok mu umurunda değil. Ya biz eşimle bi ekmeği bile paylaşırdık öğrenciyken, kimin parası varsa o paylaşırdı, ben mi yanlış düşünüyorum bilmiyorum ama. Eğer sen evlenirken eşinin durumunu bilerek evleniyosan ve durumları yokken evliliğe zorluyosan elini taşın alrına koyacaksın. Kızın parası da varmış biriktirdiği, ya ben elimde avucumda ne varsa eşime söylerdim. Kız ne harcama yapsa yarısını talep ediyo mesela. Bi kere eşimin kardeşinin 60tl telefon parasını ödemiş onu bile talep etmiş, para olmayınca kayınvalidem göndermiş
Ha bir de şu var, eşimin kardeşi bize de çok yük oldu. Mesela evde internet kullanır, ödemez, bize ödettirir. Nişanlısının yanına izmire gezmeye gider, parası biter izmirde, abi bana dönüş bileti alırmısın der. Eşim de bıktı artık laf anlatmaktan, ben çok kafama takıyorum çünkü biliyorumki düğünden sonran annesi çok zor durumda kalacak. Şu an ilk defa çocuk evlendiriyo gibiler, biz hiç karıştırmadık onları çünkü. Ev döşerken bile çağırmadık ki biz bişey alamadık diye kendilerini kötü hissetmesinler
Off çok yazdım kızlar kusura bakmayın. Bazen eşim diyo biz çok enayilik yapmışız ama ben enayilik olarak görmüyorum. Kardeşi uyanıklık yapıyo ama biz enayi değiliz. Ben sırf annesi üzülmesin diye hiçbişey talep etmedim
Bu arada arkadaşlar, halen hasta olamadım acaba hamilemiyim diyordum ya, hamile değilmişim. Bugün kan testi yaptırdım negatif çıktı. Ama hala hasta olamadım, perişanım,karnım kocamanBelim öyle ağrıyor ki, hiç bu kadar gecikmezdi. Bir kaç gün daha olamazsam doktora gitmem gerekecek sanırım..
Şimdi benim eşimin kardeşi kasımda evleniyo. Aslında düğün seneye olacaktı ama kız artık evlenelim diye baskı yaptığı için bu sene evlenmeye karar verdiler. Bu çocuk ayda 1000tl maaşla çalışan ama şu anda cebinde 1 lirası olmayan bi arkadaşımız
Eşimin bu duruma çok canı sıkılıyo, çünkü çocuk çok vurdumduymaz. Ev tutulacak, geline bilezik alınacak, eşya alınacak felan, çocuk şimdiye kadar çok vurdumduymazdı. Kayınvalidemlerde desen hiç para yok. Kayınvalidem oğlunun nişanı için kredi çekmişti, ayda 700tl maaşı var, 300tlsi krediye gidiyo zaten. Kayınpeder geçici yani turizm şehri olduğu için yazlık bir işte çalışıyor, aldığı para kendi kredi kartına bile yetmiyor. Malesef eşimin babası yıllardan beri parası olmasa bile yiyip içen(rakı) ve borç yapıp ailesini bu yüzden zor durumda bırakan bir baba, bunda eşimin hiçbir suçu yok tabii. Hatta bu yüzden biz evlenirken kendi masraflarımız yetmezmiş gibi onlara da para gönderdik ve çok borca girdik. Babası şimdi pişman tabii ama olan oldu, yıllarca hep evlerine icra gelme tehlikesi yaşadılar
Şimdi bu durumda evlenecek olan eşimin kardeşinin kendi imkanlarıyla evlenmesi lazım demi. Ama yook, annesine kredi çektirme derdinde çocuk. Kaç kere eşim söyledi anlamıyolar. Annesine kaç kere anne bak kredi çekersen maaşından sana hiçbişey kalmaz, kışın ne yiyip içceksiniz diyo. Annesi tama oğlum diyo ama 2 gün sonra gene ben kredi çekecem diyo. Biz evlenirken durumlarını bildiğimiz için bir çöp bile aldırmadık, onların yapması gereken herşeyi biz yaptık. Abartmıyorum ama düğün için 1 tl bile harcatmadıkki sonra biz borca girdik napıcaz durumuna düşmesinler diye. Hatta o dönemi eşim bu evlenecek olan kardeşine okuduğu için ve askerdeyken para gönderdi. Biz sonra o borçları benim çalıştığım bol mesaili işler sayesinde ödedik 1.5 senede
Eşimin kardeşi ise bunları asla umursamıyo, çocuk yumurta kapıya dayanınca evde depresyon takılmaya başlamış, annesi de buna üzüldüğü için kredi çekicem diyo. Bankalar da mübarek 700tl maaşı olan adaam ayda 700tl ödemeli kredi verıyolar. Büyük şehirlerde sıkı denetim var ama küçük ilçelerde maaşı olmayana bile kredi verıyolar. Artık son çare eşime dedimki, annenin kredi çekeceği bankayı ara,siz ayda 700tl geliri olan birine nasıl 2 tane kredi verirsiniz diye tehdit et dedim. Böylece gözleri korkar da vermezler belki kredi. Eşimin kardeşi kendi kredi çekmek istemiyo, ya bir insan hem kendinde hem ailesinde para yokken nasıl evlenmeye kalkar
Gelin desen o ayrı mevzu, mesela biz eşimle evlenirken ben durumlarını bildiğim için ayrı gayrı yoktu, ben gelinliğimi eski işyerinden aldığım kıdem tazminatıyla aldım mesela. Herşeyi beraber aldık, ama gelin asla bu mevzulara bulaşmak istemiyo,erkek tabi kendine düşeni yapacak diyo. Ben eşimin annesi için çok üzülüyorum çünkü kadın ağır şeker hastası. Şekerden tüm vucudu yarai iki iş yapsa ağrıdan ölüyo kadın. Yıllarca bu borç olaylarından stresli bi hayat yaşamasının da bunda etkisi var tabii. Ben elimden geldiğinde annesine yarcımcı olmaya çalıştım ama kız asla böyle durumlara bulaşmak istemiyo. Onlarda para var mı yok mu umurunda değil. Ya biz eşimle bi ekmeği bile paylaşırdık öğrenciyken, kimin parası varsa o paylaşırdı, ben mi yanlış düşünüyorum bilmiyorum ama. Eğer sen evlenirken eşinin durumunu bilerek evleniyosan ve durumları yokken evliliğe zorluyosan elini taşın alrına koyacaksın. Kızın parası da varmış biriktirdiği, ya ben elimde avucumda ne varsa eşime söylerdim. Kız ne harcama yapsa yarısını talep ediyo mesela. Bi kere eşimin kardeşinin 60tl telefon parasını ödemiş onu bile talep etmiş, para olmayınca kayınvalidem göndermiş
Ha bir de şu var, eşimin kardeşi bize de çok yük oldu. Mesela evde internet kullanır, ödemez, bize ödettirir. Nişanlısının yanına izmire gezmeye gider, parası biter izmirde, abi bana dönüş bileti alırmısın der. Eşim de bıktı artık laf anlatmaktan, ben çok kafama takıyorum çünkü biliyorumki düğünden sonran annesi çok zor durumda kalacak. Şu an ilk defa çocuk evlendiriyo gibiler, biz hiç karıştırmadık onları çünkü. Ev döşerken bile çağırmadık ki biz bişey alamadık diye kendilerini kötü hissetmesinler
Off çok yazdım kızlar kusura bakmayın. Bazen eşim diyo biz çok enayilik yapmışız ama ben enayilik olarak görmüyorum. Kardeşi uyanıklık yapıyo ama biz enayi değiliz. Ben sırf annesi üzülmesin diye hiçbişey talep etmedim
diyet topiğine yapılacak şey değil ama hemen hemen hazır olan soframın fotoğrafını paylaşmak istiyorum. bir irmik tatlısı eksik, o en son servis edilecekolmuş mu bir bakın kızlar?
canlarım siz bir sorum olacak
az önce ara öğünde yarım kase muhallebi yedim üstünde çiko sosu olduğundan ağır geldi yanındada çay içtim seyreltsin diye ama bende başladı bir kalp çarpıntısı ama öyle böyle değil deli gibi elim ayağım titredi uyku hali bastrdı hatta masaya kafamı koydum dalmak üzreymişim yarım saaten fazla sürdü midem bulandı bir elma yedim.. uzun zamandır tatlıyı kestim gibi birşey evde bal tüketirim ya da kuşburnu reçeli onun dışında işyerindeki kurabiye tatma olayınıda bıraktım..ama neden böyle baygınlık geçirecekmiş gibi oldum ki..:18:
canlarım siz bir sorum olacak
az önce ara öğünde yarım kase muhallebi yedim üstünde çiko sosu olduğundan ağır geldi yanındada çay içtim seyreltsin diye ama bende başladı bir kalp çarpıntısı ama öyle böyle değil deli gibi elim ayağım titredi uyku hali bastrdı hatta masaya kafamı koydum dalmak üzreymişim yarım saaten fazla sürdü midem bulandı bir elma yedim.. uzun zamandır tatlıyı kestim gibi birşey evde bal tüketirim ya da kuşburnu reçeli onun dışında işyerindeki kurabiye tatma olayınıda bıraktım..ama neden böyle baygınlık geçirecekmiş gibi oldum ki..:18:
herkese merhabalar
yenacığımın sizden bir ricası var kızlar cuma günü bildirimlerinizi sayfaya yazdıktan sonra bir de yenanın özeline mesaj atarsanız liste için bütün sayfaları okumak zorunda kalmayacak
yena artık çalışan bir bayan biz de ona bu konuda yardımcı olalım değilmi arkadaşlar
Özel mesaj kutusundaki daha önceden kalmış mesajları silip boş tutsun ama sonra kutu dolu diye bizim bildirimler güme gitmesin
Banuş inşallah düzelir cumaya.Sen yine bizlere göre iyisin maşallah.diyetine dikkat ediyor koşuşturuyorsun.İnşallah emeklerinin karşılığını alırsın.Fıstık da senin olcak gibime geliyor :))
Tünaydınlar :)
Nasılsınız hanımlar ? Kahvaltılar yapıldı mı? Neler yediniz sayıveriniz lütfen :)
Ben sabah kızı oyun grubuna götürdüm, ucu ucuna yetiştik bu yüzden kahvaltı yapamadım. Yolda bir taraftan araba kullanıp bir taraftan elma yiyip bir taraftan da kızıma laf yetiştirmeye çalışırken, elma boğazıma kaçtı ! Ölüyordum az daha, nefes alamadım bir süre :) Bir daha yapmam, dersimi aldım..
Artık kahvaltı vakti geçti, geldim eve kahvemi içiyorum. Hayret canım da pek bişey istemiyor.
Cumaya bende listelere girerim di mi??
Allah bağışlasın canım ikisini de, ikisi de hayırlı evlat olurlar inşallah.
Bende istiyorum sanırım ikinciyi, Allah kısmet ederse. Bu zamana kadar hep istemiyorum dedim, çünkü kızım beni çok zorluyordu. Gözüm korkuyordu ikinciden. Şİmdi biraz daha büyüyünce rahatladım sanki, ikinciyi hatta üçüncüyü dördüncüyü beşinciyi :))) falan dermişim. Yok şaka tabi, ama Allah verirse bir evladım daha olsun istiyorum..
canım benim çocukluğumdan beri kabızlık sorunum vardı söylemesi ayıp, şu 2-3senedir ben bu kabızlık sorununu kendim çözdüm.
çok sıkıntılı olurdu bende, yapsan bi türlü yapmasan bi türlü saatlerce.....
artık son zaman hemoroid bile oldum sürekli kabız olmaktan dolayı...
benim bulduğum yöntem tabi herkese iyi gelmeyebilir, çünkü her insanın yapısı farklı.....
benim kabızlığımın az su içmekten az sulu gıda tüketmekten ileri geldiğini farkettim, normal hayatımda yiyecek ve içeceklerimde su dengesini normale indirgedim hep ve normale döndü çok şükür artık, 2-3senedir rahatım artık çok şükür.
baktım çok katı yedim, hemen 2-3bardak su içiveriyorum dengeleniyo, yada baktım kabız olcam gibi hissediyorum hemen 2-3bardak sıvı tüketiyorum faydası oluyo.
tuvalette ıkınmaktan tansiyonumun düştüğünü biliyorum, o anı hatırlamak bile istemiyorum yaaa....
inşaallah bu yöntemin sanada faydası olur canım, öpüyorum
Öğleden sonra kızımı oyun grubundan aldım eve geldik. Merdivenleri çıkarken ışıklar söndü. Kızım bastığı yerde basamak var sandı (sanırım) ayağı boşluğa gelince dengeyi kaybetti. İki kaşının arasını güm diye merdivenin sivri yerine vurduHemen şişti morardı kan oturdu gibi oldu. O kadar çok ağladı ki tüm apartman ayağa kalktı, çok canı yandı kuzumun
Buz koydum biraz ama fazla izin vermedi. Şimdi de uyudu. Uyutmasamıydım acaba? Gidip gelip kontrol ediyorum ama..
çok nadir olur ama şekerli ürünleri azalttım baya ondan sanırım tekar olursa giderim saol canım...Canım geçmiş olsun.uyuma sakın.Kan şekerini ani yükseltmiş olabilir o da el ayak titremesi yapar.Çayda demliyse çarpıntı yapabilir.Devam ederse bir doktora git derim ihmal etme
şeker yoktu yani açlı şekerim hep normal ama tokluk hiç baktırmadım..aç değildim ama ağır geldi..Geçmiş olsun, kan şekerinle ilgili bir sorun olmuş gibi sanki.
Şeker rahatsızlığı gibi birşeyin varmıydı? Ya da karnın çok acıkmış ve yemeyi ertelemiş olabilir misin?
Selam kızlarrrrrrrr :122: :122:
Öğlende benimde misafirim vardıkarşı komşum ( misafirden saymıyorum ) birde onun yeğeninin kız arkadaşı
Misafir diyorum ama sadece kahve içmeye diye geldiler ve saatlerce çok güzel sohbet ettik
Kıza bayıldım resmen
Kız şarkıcı ve çokda güzel hani gören bu kız kesin benim diyen bir tip sanırama okadar mütevazi, insancıl ve cana yakın ki
Havadan, sudan, evlikten ilişkisinden derken konu doğal olarak kiloyada geldi
Aslında çok çok zayıf bir kızmış ama son zamanlar yaşadıklarından dolayı kendini yemeye vermiş ve 74 kiloya kadar cıkmış. Kızcağız aynı benim gibi ne yaptıysa bir türlü zayıflayamamış o dönem. Artık yeter zayıflamam lazım dediği gün spor salonuna bir senelik üye olmuş ( maddi durumuda çok iyi bir kız ) sırf kıvırma payı kalmasın diye
İnan 2 ay her gün 3 saat spor yaptığım halde kilo verememiştim hatta hocalar kız sen hala zayıflayamadın mı diye takılmaya başlamışlarHer gün tartıldıkca sinirlerim bozuluyordu dedi ve tartılmamaya karar vermiş.
Gittiği salonda diyetisyeni olan ve mutlaka doktor kontrolünden geçmeden sırf para için üye almayan bir yermiş
Oradaki hocası ayda bir tartıl ve spor yapmaya devam et demiş. Aralarda hatta kilo aldığımı bile görmüştüm tartıldığımda dedi ama 3 ayın sonunda ( son 1 ay hiç tartılmamış ) 75den 68e düşmüş ( yani 2 ay hiç gitmemiş sonra ki ay başlamış vermeye)
Beni inanılmaz motive etti ve hatta ben bir salonla konuşayım sende başlasana hem birlikte spor yapmış oluruz hemde eminim faydasını görürsün deditamda istediğim gibi yüzme havuzlu bir yer haftada 3 gün giyormuş.
Bakalım bana bir kaç güne kadar bir haber yollasında ona göre birşeyler yapayım sporsuz olmadığı ortada sonuçta
Umarım dediği gibi kredi kartına 12 taksit yaparlaren azından o bakımdan ikna ederim eşimi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?