Canım benim kursa gitmem gerekiyor, eşinin ingilizcesi iyidir itü mezunu demiştin, kpss ingilizcesi kpds'ye göre kolay oluyo. .Gerçi o benim işime yaramıyor malesef, kpds ya da üds'den iyi almam lazım. evet dediğin gibi kurslar sınava yönelik hazırlıyor.Şu an benim seviyem evde kendi kendine çalışmaya yeterli değil. Ben sanki kpds'den iyi aldım gibi bişey yazdığını sanıyodum da ondan sana sorayım dedim
Canım danışman firmaları benden iyi bilen yoktur sanırım,ordan çıkıp oraya girmek istemıyorum ben, kurumsal dediğim telekom ya da bankalara girmek istiyorum.İşte dana önce söylemiştim,arkadaşım ericson'a danışman firmayla girdi, daha sonra kadroya geçti. Ona rağmen ericson iş alamayınca milleti işten çıkarmaya kalktı. Şimdi fellik fellik iş arıyo arkadaşım. allahtan bekar ama onun da bir sürü kredi kartı borcu var. Ayrıca mesleki bilgi açısından da benden farkı yok. Bakalım o da telekoma görüşmeye gitmiş. Zaten istanbulda kimsemiz yok bir de çocuk olduğunda yoğun mesai saatlerinde çalışamam. Zaten olmazsa 2014 kpss beni bekler:)) Nasılsa 40a kadar yolu var, eskiden olsa yaş sınırı vardı kpss'de. ayrıca maaşı düşük de olsa programcılık kadroları var, işte ben o kadrolara son atamada girebilirim ama ingilizce puanı istiyo çoğu.
Geçen boğaziçi bil mezunu bi çocukla tanıştım, tübitakta çalışıyomuş. Nasıl işin memnunmusun dedim, maaşlar çok düşük dedi. Ama ben devlet tarzında olduğu ve iş garantisi olduğu için çalışıyorum dedim. Oha dedim içindem. Ben bogaziçi mezunu olucam ve erkek olucam, üstüne üslük mesleki açıdan da çok donanımlı olucam ve bekar olucam, deli gibi para kazanabileceğim yerlere bakardım.Senin eşin gibi olurdum yani ki o evli.
Sen düşünüyomusun kpss canım. Gerçi ger yıl zorlaşıyor bu sınav, 2006daki kpss sınavına bakıyorum da çıtır çerezmiş yaa.
Canim süper görünüyor sofran,
bütün aksilikler de seni bulmus ama atlattin sanirim :))
ay zaten hep misafir gelecegi zaman tutmaz kekler filan sinir oluruummmm,,
Ellerine kollarına sağlık.Valla süper bir sofra olmuş canım.Ekleri de almışsın yineAllah iyiliğini versin yeterdi sütlü irmik bence.ama çeşit olmuş yine de.Afiyet olsun hepinize...
canım kusura bakmayasın ben geç cvp verdim maşallah bu millet hep pasta börekmi yiyorya işler çok sevkiyat bitmiyor oturamıyorum...
maşallahdüzenli sofraya bayılırım...herşey uyumlu tam puan +10
Mmm nefis görünüyorlar :) Ellerine sağlık
Canım mükemmelllllllll bir sofra olmuş
Ellerine ve emeğine sağlıkEminim komşularda çok memnun kalmışlardır herşeyden
Kesinlikle 10 üzerinden 10 canım benim
canlarım siz bir sorum olacak
az önce ara öğünde yarım kase muhallebi yedim üstünde çiko sosu olduğundan ağır geldi yanındada çay içtim seyreltsin diye ama bende başladı bir kalp çarpıntısı ama öyle böyle değil deli gibi elim ayağım titredi uyku hali bastrdı hatta masaya kafamı koydum dalmak üzreymişim yarım saaten fazla sürdü midem bulandı bir elma yedim.. uzun zamandır tatlıyı kestim gibi birşey evde bal tüketirim ya da kuşburnu reçeli onun dışında işyerindeki kurabiye tatma olayınıda bıraktım..ama neden böyle baygınlık geçirecekmiş gibi oldum ki..:18:
Öğleden sonra kızımı oyun grubundan aldım eve geldik. Merdivenleri çıkarken ışıklar söndü. Kızım bastığı yerde basamak var sandı (sanırım) ayağı boşluğa gelince dengeyi kaybetti. İki kaşının arasını güm diye merdivenin sivri yerine vurduHemen şişti morardı kan oturdu gibi oldu. O kadar çok ağladı ki tüm apartman ayağa kalktı, çok canı yandı kuzumun
Buz koydum biraz ama fazla izin vermedi. Şimdi de uyudu. Uyutmasamıydım acaba? Gidip gelip kontrol ediyorum ama..
sende başla canım ben faydasını görmüştüm ama şimdi temellik çöktü üstüme içimden gelmiyor zaten tembel olmasam evde yapsam bile oda fayda sağlardı ah ben ah...
hadi kızlar ben kaçar grş yarın...
bu grup iyi olmuş ama 100 ün üstündekiler için yer bulamadım bende buraya yazayım dedim.aranızda yeniyim 104,8 kiloyum iki sezeyan doğum yaptım.bebeğim 10 aylık sütten kesildim ve hemen spora başladım bir hafta oldu daha tartılmadım.yediklerimede dikkat ediyorum.şu dailyformu almayı düşünüyorum kullananlar varsa bilgi verebilirmi?
slm kızlar bu aralar pek vaktim olmuyor eşim ikide bir evde bizim evin dış cephesi yapılıyor inşatçılar var diye eşim arada eve ugruyor kaçak giriyorumceco kızın dedigi gibi inşallah bende birden veririm
menümü yazayım bugün yine börek bozdu diyetimi ALLAHTAN YAGSIZ VE ISPANAKLIYDI ŞÜKÜR BİTTİ DAHADA BÖREK MÖREK YAPMAM
1 b süt 2d ekmekle tost bol yeşilik 3 zeytin
ara 1 b süt 4 diyet limonlu bisküvi
1 elma
ögle lahana çorbası,yogurtlu kereviz
ara 8 badem 3 k kayısı
saat 4 2 d ıspanak böregi çay
ara 1 armut
gece acıkırsam yogurt yerim
toplam 2 saat yürüyüş
2.5 lt su
birazdan yeşil çay içicem 2 kupa
canım aslına bakarsan onlarda iş beklemez Allah için ama büyük gelinsinya illa görüneceksin onunda ötesi altkatımda iş varken bir çay demlememek ayıp olur. birde benim saf niyetli kaynanam benden bişey beklemez ama çevrede biri varken özellikle kendi görümcelerini benim aktif olmamı ortalarda salınmamı gerekirse iş yapmamı bekler ki bu insan kızım sen benden iste gelip temizliğini yemeğini yaparım diyen kadın ki ben hiç bir zaman istemediğim için laf sokup durur.... eşimin hatrına katlanacağım...
canım kusura bakmayasın ben geç cvp verdim maşallah bu millet hep pasta börekmi yiyorya işler çok sevkiyat bitmiyor oturamıyorum...
maşallahdüzenli sofraya bayılırım...herşey uyumlu tam puan +10
ya nasıl oluyor benim ünide araştırma görevlisi aile dostumuz vardı tübitak a girdi kariyeri filan bıraktı ünide. maaşı çok iyi vede 3 ayda bir maaş ikramiye var o arkadaş atmış bence...
inşallah en çok canımı sıkan anacım gelecek ve ben işe gitmek zorunda kalıcam ama neyse birkaç gün acıtasyonla izin almayı düşünüyorum müdürden...
hepsini okudum seni çok iyi anlıyorum zor gerçekten iki kardeşte olsalar karakterler çok farklı olabiliyor benim eşimde çok fedakardır çok affedicidir kardeşinin onca dengesizliklerine rağmen...
bizde düğünümüzü yaptık ve çok iyi anlyorum hala borç ödüyoruz bitmek bilmiyor ama sanılıyor ki iki kişi çalışıyorlar herşey güllük gülistanlık kusura bakma ama eşinin kardeşide çok sorumsuzmuş durum vaziyet ortada ise evlenmenin en acelesi var biz nişanlı bekledik uzun süre ailesinin durumu kötüydü genelde mal mülk almışlar ama hep borçlanarak onları ödüyorlardı. bizde bekledik az çok aldık bişeyler evlendik.
ama şimdiden para ikisinin arasında sorun oluyormuş.. ilerde evlenipte kocasından istekleri olacak ve çocuk bunları karşılayamayacak o zaman ne olacak rahatmı batmış illa evlenecekmiş...töbetöbe... bu sorumsuzlukla nasıl aile reisi olacakmış o zamandamı abisinden para isteyecek abi faturamı mı öde diyecek..abisininde bir evi ve eşi var ama iyi niyet malesef insanın tüketiyor. yinede Allah razı olsun senden herkes kabul etmez...
Fesatlanarak cevap yazıcam öncelikle onu belirteyimSizin düğününüzde birşey yapmayıpda onun nişanı için kredi çekmeleri hiç etik değil.Üstelik nişanı büyük oranda kız tarafı yapar.Neden 7000 lira kredi çekiyorlar ki.Haa takı aldılar diyelim o zaman düğünde extra bir takıya gerek yok.Düğün içinde yapacağı salon ve pasta masta masrafıdır heralde.Düğün sonrası zarfta gelen paralar da aileye kalır bizde onunla karşılar düğün borçlarını.Evlerini de kendileri tutsun kaynın.Eşyalarını da sizin gibi kendisi alsın.Çok da evlenmek istiyorsa beraber otursun annesiyle.Kızda zaten çıkarcının tekiymiş.İşine geliyorsa 1 sene daha beklesin canım.Bu ne evlilik isteği.Kv lerde alıp oğlunu ve kız arkadaşını konuşsunlar açıkca.Durumumuz ortada desinler yani korkuyolar mı çekiniyolar mı.Kaynının nasıl bir vicdanı var peki ailesinin durumu ortadayken triplere girip bunalım takılmak da neymiş öyle.
Evlat ayrımı mı yapıorlar nedir.Bizde eşyalarımızın büyük çoğunluğunu kendimiz aldık.ama düğünüm güzel oldu takılarım setlerim falan filan da tam takım.Ama eşimin ailesi bizle ve özellikle benim babamla konuştu.Çok durumunun olmadığını ama elinden gelen her şeyi yapacağını söyledi baştan.bizde bizim bi beklentimiz yok olduğu kadar dedik.Şimdi kaynımda askerden sonra evlilik düşünüyor.Benim kv şimdiden söyledi bak yengene sadece yatak odası aldım sizede onlara ne yaptıysam onu yaparım kaç gram takı takıldıysa aynısı olur gerisini kendiniz halledin çalışıp dedi kız arkadaşı da burdayken.
Size sıkıntı vermeseler iyi yani şimdi karışsan bi dert karışmasan bi dert.1000 tl maaşına güvenip evini geçindirebileceğine ve taksitleri ödeyebileceğine inanıyorsa buyursun evlensin.Yada kız da çalışsın.Ben onu isterim bunu isterim ayağına yatmasın.
Ayyy çok yazdım canım kusura bakma ama böyle ezilen taraflar oldu mu canım sıkılıyor
Canım tübitakta herşey eskisi gibi değil dedi çocuk, maaşını felan sormadım, artık çok az zam yapıyolar vs tarzı bişeyler dedi, arkadaşın çok iyi etmiş, tübitak zaten devlet kurumu gibi ama kendini geliştirme ve maaş açısından devlete on basar. Bazen ilan veriyolar ama kpds puanını felan 90 istiyolar, kim istemezki orda çalışmayı
Canım valla zaten eşimin üzüldüğü nokta bu çocuk nasıl yuva kuracak, nasıl ev geçindirecek,kıza acıyorum desem yeridir. Kızın 2. evliliği olucak, az çok evliliğin nasıl birşey olduğunu bilmesi lazım. eşim kardeşiyle konuşmaya çalışıyor fakat iki kelimeyi bi araya getirip cümle kuramıyo çocuk, biz baştan beri dedik nasıl evleniceksiniz diye ama çocuk umursamadı. Kayınvalidem de çok duygusal, eşim telefonda annesine diyoki, anne sen zaten ayda 300tl kredi ödüyosun, bi kredi daha çekersen ne yiyip ne içeceksiniz diyo, annesi susuyo, eşim de çadresiz, bi de tez yazıyo şu ara, 2 aya bitirmesi lazım, çocuk aklını teze veremedi bi türlü. Zor valla
canım bu işler kader kısmet biraz. sen biraz olumsuz düşünüyorsun, kısmetini kapatır bu şekilde düşünmek. ayrıca arkadaşın ne kadar maaş alıyor bilmiyorum ama benim kuzen tubitakta mamda, olanakları, maaşları gayet iyi (yanlış hatırlamıyorsam ikinci 5 yılının içinde ve 5000 bin liranın üzerinde maaşı). açıkçası bu okulla falan ilgili değil. benim okulum istanbuldaki en iyi hukuk fakültesi. bu konuda hırs yapan biri olsam, kendimi paralasam çok da güzel para kazanırım. ama benim önceliğim çok para kazanmak değil, aileme zaman ayırmak; bu arada da insanca çalışabileceğim bir iş sahibi olmak. ne beklediğin, ne istediğinle ilgili biraz da.
ben bu sene girdim kpssye ama çalışmamıştım. 2014 de tekrar gireceğim inşallah bebek falan gelmezse o ara. inşallah gönlümüze göre güzel bir iş buluruz ikimizde.
Özlemcim eşinin kardeşiyle ilgili olan diğer yazını da okudum. sana bu konuda tek bir şey söyleyebilirim canım, ki sen zaten öyle davranıyorsundur, sakın ama sakın karışma. kimseye acımayan, istediklerini direten elti namzetin yarın bir gün baş tacı olur, sen kötü olursun. insanlar kendilerini düşünen, onlara iyi davranan kişileri, özellikle bu kişiler gelinlerse dozu daha da artıyor, sanki bir eksikliğini kapamak için böyle davranıyor gibi algılıyor. sen zaten farkındasındır. yat kalk, iki kardeşten daha sorumlu, iyi huylu olanına düştüğün için şükret :) onun dışında kafanı yoracak kadar bile müdahil olma bence bu meselelere canım. elde değil biliyorum ama hiç kıymeti bilinmiyor daha sonra.
kızlar nerelerdesiniz yaaa
sütlü şekersiz nescafe içtim ama açım midem bulandı offf offf
Bende şimdi sütsüz şekersiz nescafe içtim
benimde midem bulanıyor
Açımmmmmmmmmmmmmmm
Anam okadar aç kalıyoruz bari şu kilolarımdan kurtulaydım eyidi
hem de çok iyiydi ama nerdeeee
ben hem şekersiz hem stüsüz içemiyorum kahveyi ya 2si bir arada olacak ya da süt eklenecek mutlaka
şeytan diyor dal mutfağa dalmayacan da nolcak sanki ama işte iyice artılara çıkmak var işin ucunda
sabır diyorum napıyım elbet sabah olacak kahvaltı vakti gelecek
az leblebi mi yesek acaba
kizlaaaaaaaaaaaaar nasilsinizzzzzzzzzzz
insallah iyisinizdir
ben bugun kermesteydim azcik bisiler yedim ama kacirmadim cok
keskek vardi bi arkadas yedi
bende gidip yicektim cok canim cektiydi
ama unuttum sonraaaaaaa
keskek nasil yapiliyor ya bilen varmiii ´????
dafi ablam kesin bilir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?