Popüler Konu 90 Kilo Üzerindekiler Birlikte Zayıflıyor!

karatay'ın bende en önemli (+) sı cola'yı bırakmak oldu.
kendimi bildim bileli light cola içerim ben zaten. ama akşam yemeklerine colasız oturmazdım.
karatay'ın tatlandırıcıların uzun vadede şişmanlattığını yazdığını okuyunca onu da bıraktım.
4-5 senedir splenda kullanıyordum çaylarımda ve kahvelerimde.
şimdi 1 aydır çayı şekersiz(tatlandırıcısız) içmeye alıştım, kahveyi şekersiz içemediğim için onu da içmiyorum.
cola da yok.
bol bol su ve şekersiz bitki çayları :)

bu arada karatay'ın kitabını alma ve o diyete başlama sebebim de bu forumda diyet başarı öyküleri bölümünde bir bayanın sırf karatay ile 10 ayda 50 kg.verdiğini okumam oldu. ayda 5 kilo vermiş ve 10 ayda toplam 50 kg. çabuk gitmiş gibi geldi kiloları bana.

onu okuyunca denemek istedim. aslında tam randımanlı yapsam daha kolay gider ama işte maalesef arada kaçamaklarım oluyor
kendime yıl sonunu hedef koydum zaten , 2013'e kilo problemini hayatımdan çıkarmış olarak girmek istiyorum.
o yüzden yavaş gitsin, gözüm pek bişeyde kalmasın yeter bana, daha 10-15 kg.vermek istiyorum toplamda :)
...

Son düzenleme:
Selamün Aleyküm kızlarrrrrrrr ( öğrendiğimide anında uygularım bundan sonra dafi abla )

Gece çok geç yatmadığım halde inanılmaz uykum var yaaa :26:
Sabah 9'u geçiyordu küçük mercümeyin zoruyla uyandım
Ya ne oluyor yine bana anlamıyorum 1 hafta iyisem 2 hafta yerlerdeyim hem piskolojik hemde kilo bakımından.
Şu anda biraz daha iyiyim ama özellikle ilk uyandığımda 1 saatten biraz fazla sürüyor şu halsizliğim ağırlığım.
Yarın sabah için bari büyük kızı tembihleyeyimde benide uyandırsın yoksa doktor randevumu kaçırırım
Gelince bildirim yaparım artık hani aklımdayken söylim dedim

Valla doğru söylüyorsun canım çok fena taktım hatta
Ya evde 1 hafta yapıyorsam 2.ci hafta kıvırmaya başlıyorum. Birde sağ olsun benim ufak cimcimede rahat vermiyor anına kuçak istiyor ben spora niyetlenince eee kuçakta çocuklada nasıl yapacağım :26:
Spor salonu diye diretmem zaten hani hem belli bir para verdikten sonra aman param boşa gitmesin diye giderim hem yüzmeyi çok seviyorum o yüzdende havuzlu olursa daha bir istekli giderim birde orada daha geniş bir yelpaze olduğu için az ondan az bundan derken toplamda zamanın nasıl geçtiğini anlamam diye düşünüyorum.
Evde yaparken resmen gözüm saatte oluyor dur 1 dakika daha yapayım hadi 1 dakika daha yapayım diyorum ve sıkılıncada ay yeter bukadar diyorum.
Birde belimde 5 dakika sonra ( spor yaparken ) inanılmaz bir ağrı oluyor inan gözlerim doluyor o an. Hani profesyonel hocalar başımayken yanlış bir hareket yaparsam beni uyaracak şöyle değil böyle yap diyecek biri olması benim için önemli.

Zaten fark etmişsindir çocuklarla yeri geliyor 1 hafta evden hiç çıkmıyorum ancak haftasonları eşimle. İnan birazda o insanı bunaltıyor ama işte büyük kız öğlende okuldan geliyor hadi yemek yesin hadi ders yapalım derken hiç bir yere çıkamıyorum bu ara. Eeee en nankör mesleğide yapınca ( evhanımı ) ne temizlik bitiyor ne çamaşır. Birazda kendimi haftanın 3 günüde olsa evden atabilecek bir bahane olarak görüyorum Kreş bölümüde var bazı yerlerde en azından sabahtanda gitsem ufaklığada yer hazır olur. O yaşıtlarıyla gözetimde oyun oynamış olur bende kendime vakit ayırıp kendim için iyi bir şey yapmış olurum
Tabi herşey nasip kısmet

Canım kiwiyi bende çok severim
Bakalım birde onun etkisini deneyeyim Filtre kahve için makinem vardı sağ olsun akıllı kocam bir ara şirkete bir götürdü taşınma faslındayken bir daha geri gelmedi Şu ara bende Nescafeyi sütsüz ve şekersiz içiyorum artık kahvedeki sütü bile kalori acısından çıkartım Umarım o bile en azından kabızlık için iyi gelir

Bu arada hayran ol ama sende gel sık sık ki senide kaynatalım
Nazar etme ne olur gel seninde olur

Gelmek öyle kolay olsa işyerinde her saniye kalırım ama olmuyor..Evdeki internet hala düzelmeyince kopukluklar oluyor işte :) ama sizleri okumak çok keyifli

karataya geçicemde ben yemek bulamayınca meyveye dadanmak zorunda kalıyorum..O diyetteki çoğu şeyi uyguluyorum omegayı falan ama meyvesiz olmaz valla ...

Tünaydınlar :) Çoook güzel bir gün diliyorum hepinize :)

Sabah çok keyifli bir kahvaltıdan sonra hemen damladım. Ne var ne yok okuyayım dedim. Yeşil çay ve sohbet güzel olur dimi :)

karataya geçicemde ben yemek bulamayınca meyveye dadanmak zorunda kalıyorum..O diyetteki çoğu şeyi uyguluyorum omegayı falan ama meyvesiz olmaz valla ...

işte ben de meyve yiyorum aslında, demiştim ya tam randımanlı uygulamıyorum diye.
ama ara öğün olarak değil mesela kahvaltı ile beraber hemen 1 meyve yiyorum artık ne varsa yanımda.
o yüzden işte ayda belki 5 kilo değil ama 3 kg.falan gidiyor.
mesela bu hafta veremedim bu sabah 86,7 idim ama biliyorum kendimi kaçamaklarım çoktu bu hafta...
almamış olmam da birşey yani artık ne diyim :)
..

Allah gönlüne göre versin inşallah canım. Ben iki hastaneyi de bilmiyorum bu yüzden fikir veremeyeceğim ama nacizane tavsiyem hastaneden önce doktorunu bul. Yani hamilelik sürecinde güvenebileceğin bir doktorun olsun, hastane kısmı ikinci planda kalsın. Hamileyken doktoruna güvenmek kadar rahatlatıcı bir duygu yok çünkü..

5 yaşında canım, bu sene ilk defa anaokuluna başladı işte, daha önce kreş vs. gitmemişti hiç, annem bakıyordu..

günaydın bu arada herkese
......

Allah bağışlasın canım kuzunu :)

biricikce, senin yavrun da düşmüş alnı morarmış, geçmiş olsun ne ağlamıştır canım benim

...
Çok ağladı evet Kıyametler koptu diyebilirim hatta, o kadar çok ağladı ki, uykusunda bile iç çekiyordu yavrum. Allaha şükürler olsun ucuz atlattık..

Bende kolacıyım malesef Ben light değilde zero içiyorum. Çok değil bir kaç günde bir içiyorum. Eskiden öğrencilik zamanlarımda her öğünün yanında kola olurdu..
Aynı zamanda uzun zamandır splenda kullanıyorum. Şekersiz çay yada bitki çayı falan içebilirim ama kahveyi şekersiz içmem mümkün değil Kahve de hayatımın ayrılmaz bir parçası..
Ben tatlandırıcılarla ilgili yazdığını hiç duymamıştım, öylemiymiş Eee napıcam ben o zaman off

Bu sabah dayanamadım tartıldım.
101 olmuşum ! Geçen cumartesi 103 tüm. Ödemlerim gidiyor yani :) Ben diyete başladığım ilk hafta veririm böyle zaten, ama sonra yavaşlar, böyle haftada 100 gram 200 gram gider, hasta eder beni :))

Dua ediyorum bu sefer öyle olmasın diye..
Motivasyonumun devamı için gerekiyor bu. Allah'ım lütfen bende başarabileyim..

biricikce, tatlanırıcıların uzun vadede insülin direnci oluşturduğunu ve insülin direncinin de kilo verme önündeki en büyük engel olduğunu söylemişti kitabında. tabii karaciğer ve böbreklerde biriken kimyasal parçaların zararlarının dışında.

ben prof.ahmet aydın'ın taş devri diyeti kitabını da okuyorum bugünlerde. o da benzer konulara değiniyor.

zor oldu benim için cola'dan vazgeçmek ve şekersiz çaya alışmak ama kahveye hala alışamadım mesela

ben öğle yemeğine çıkıyorumm
..

Bugün yine çok işim var.. Akşama misafirim var.

Evin yüzeyindeki ve gizli saklı yerlere saklanmış olan (buzdolabı, dolap içleri, koltuk arkaları,fırın vs vs ) oyuncakları bulup toplayacağım.Elektrik süpürgesi, sil ,süpür,toz al..
Mutfağı derleyip toplayacağım ve yemekleri yapacağım. (Fırın köfte, pilav, salata,zeytinyağlı barbunya yapacağım. Çorbaya karar veremedim henüz)
Sonraaa makinadaki çamaşırları sereceğim. Aynı zamanda serili olanları toplayacağım.
Becerebilirsem kızı parka götüreceğim. Sabah kahvaltısını yapsın diye söz verdim :)

Bu yüzden Behlül kaçar şimdilik :))) Kendinize iyi bakın kızlar. Menüleri yazmayı unutmayın emi?

hayırlı günler güzeller
her gün artıya doğru gidiyorum napcam bilemedim akşamı iyice hafifletip leblebi ve meyveyi de akşam yemeyim artık napıyım
keşkeş buğdayla ve etle yapılan üzerine de şöööööyle kızdırılmış tereyağıyla yenen görünüşde bişeye benzemeyen ama lezzetli biryemek bence kayınvalidem uşaklı ben de ilk ondan gördüm hiç yapmadım ama buğdayı haşlayıp tahta kaşıkla ezip kıvamlı bir püre haline getirmek lazım oldukça zahmetli ama şimdi blendırdan geçirerek da yapılıyor

sabah-çavdarlı tost

ara-elma

öğle-kepekli tost ayran ----yine yeni yeniden yemek bulamadığım zamanlara geldim...Ben ekmeği sabahla sınırlandırmak isterken karşıma başka bir alternatif çıkmayınca yemek zorunda kalıyorum..Öbür türlü yine az kalorilerden gidersem tekrar kıtlık sendromuna giricem..Sonra sığır gibi yemeye devam..
Akşam için kendimi garantiye aldım..Çok güzel bir kabak yemeği yapmıştım..Tek onu yesem yoğurtla daha ne olsun..Kabağı denemenizi tavsiye ederim bağırsaklar için bulunmaz nimet..Çoğu sebzeyi pişirirken aynı taktiğide uygulayabiliriz sanki...Tencrenin altına 3-4 piyaz doğranmış soğan üste kabakalar üstüne bol domates aralara bol sarımsak yadaezip de koyabilirsiniz.hiç su katmadan en kısıkta pişirin...yanında yoğurtla güzel gider :)

Bende okadar dikkat ettiğim halde yine dün artı gördüm
Gerçektende insanın siniri bozuluyor bırak yemeyincede metabolizma duruyor yoksa zayıflamak uğruna aç kalmayı bile göze alır insan
Sabahtan beri bende ne yapacağımı şaşırdım şu ödem ve kabızlığı az da olsa rahatlatmak için. Kahvaltıda bile koca bir kase salata yedim belki biraz faydası olur Öğlende de 1 koca kase çorba içtim.
Akşamlıkta biraz çorba + az birşey (5 - 6 YK kadar) bezelye yemeyi + bol salata + yoğurt 4lüsünü yiyeceğim inşallah

İnşallah yarında açlık kan şekerim biraz daha düşük çıkar :26: tatlı namına birşey yemedim bu hafta sırf o yüzden

Canım en azından geri ödüycez demişler:)) Umarım en kısa zamanda alırsınız arabasının parasını

Bakalım doktor araştırdım, haftaya randevu alıp gıdıcem. Sanırım kanımda antikor varmı diye bakılması gerekıyor. Baya düşük yapan varmış kan uyuşmazlığından dolayı, doktor sorun yok diyomuş ama iğne vurulmasın arağmen düşük oluyomuş. Benim kanım 0(-). eşimin A(+). annemin de babamın da pozitif. Ben düşük bi ihtimalla 0(_) olmuşum. Kilo veremedim ama artık hamilelikte almamaya çalışıcam. Son aylar zaten kilo alımı baya oluyomuş, dikkatli beslenirsem çok almam umarım.

özka bulabildin mi elbise kendine kuzeninin düğünü için?
benim de alışverişim geldi bu aralar ama tutmam lazım kendimi. istediğim kiloya inince alıcam herşeyi..şimdi "garson boy" gibi birşeyim

...

Yok canım bulamadım. Haftasonu tekrar bakıcam. Kotondan sade bişey alayım diyodum ama güzle bişey bulamadım.

çok güzel bir paylaşım canım, teşekkür ederim.....

inşallah en çok canımı sıkan anacım gelecek ve ben işe gitmek zorunda kalıcam ama neyse birkaç gün acıtasyonla izin almayı düşünüyorum müdürden...

inşaallah alırsın canım iznini gönlüne göre....

tamam canım:)

tamam canım, inşaallah biran önce düzelir canım...

benim yöntemin temeli; içecek yada sıvı hepsiyle gıda tüketiminde katılık sıvılık dengesini kurmak aslında tatlım,
öpüyorum:)

bugün de 1saat yürüdüm şükürler olsun

dün bende 1saat yürüdüm:))

bankadan ziyade marketler, bakkallar ve büfeler alıyor canım bozuklukları genelde.....
çünkü onların işi genelde bozuk paralarla.....

2 3 kaşık yoğurt yedim üstüne de su içtim azcık kandırdım midemi

ekşi genelde bulantıyı bastırır, özellikle limon canım....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…