hayırlı günler güzeller
her gün artıya doğru gidiyorum napcam bilemedim akşamı iyice hafifletip leblebi ve meyveyi de akşam yemeyim artık napıyım
keşkeş buğdayla ve etle yapılan üzerine de şöööööyle kızdırılmış tereyağıyla yenen görünüşde bişeye benzemeyen ama lezzetli biryemek bence kayınvalidem uşaklı ben de ilk ondan gördüm hiç yapmadım ama buğdayı haşlayıp tahta kaşıkla ezip kıvamlı bir püre haline getirmek lazım oldukça zahmetli ama şimdi blendırdan geçirerek da yapılıyor
selam kizlaaaaar netim oldu nihayet geri geldiiim :) ins hersey yolundadir :13:
Kızlar 1 lira bozuk paraları biriktirmeye başladım. Her ay 1 çeyrek almaya çalışıcam onlarlaYalnız onları bütünleştirmek ayrı bir sorun, merkez bankası alıyomuş sanırım, bi ara eşim biriktirmişti, normal bankalar sorun çıkarmış, bu kadar bozuğu biz napıcaz felan demişler
Bugün ben bi hata yaptım, toriumda ara öğün niyetine tatlı yedim(Sonra pişman oldum, toriumdan eve kadar yürüdüm, umarım eritmişimdir. Gerçi aç karnına yiyince daha az kalori olaral dönüyomuş. Uff ben bu ara kendimi neden tutamıyorum yaa, ne zaman canım sıkılsa kendimi yemeğe veriyorum.
Canım ben karışmasan 2 ay sonra annesinin evine icra gelir, bunu daha önce yaşadık biz. Mesela babası üfürükten bir sebepten kredi çekecekti, eşime o kadar dedim babanla konuş çekmesin diye, sonra ödiyemediler tabii. Canım sonucta eşimin ailesi, başlarına birşey gelse biz yardım etmek zorundayız, e bizde de yok. Biz engel olmazsak onlar daha da kötü duruma düşecekler. Artık biz de çocuk yapalımi ev için para biriktirelim istiyoruz. Zaten ben karışmıyo gözüküyorum. Asla eşimin ailesine birşey demem bu konuda, eşimle aramızda konuşuyoruz sadece. Gelinle de çok samimi değilim, o konuda sıkıntı yok yani
[/B][/COLOR]özkacim benim arkadasimda bahsetmisti, esiyle kan uyusmazligi varmis diye,
simdi hamile ve 8ci ayinda, bi sorunda yasamadi
ignemi yapti, yoksa hapmi icti, bu kan uyusmazligina karsi, biseyler anlatmisti
ilk cocukta problem olmuyor, ama sonraki cocuklarda problem olabilr demisti
bilmiyorumki biraz karisik bi konu, :44:
umarim iyi bi doktor bulursun, o sana aciklar hepsini :44:
Canım biraz geriden cevaplayabiliyorum, pek giremedim bu ara. Kargo sorunu bende de var, o sebeple ara verdim biraz da siparişlere. Akşam üzeri 6 gibi getiriyorlar, o saatten sonra yardımcım da gitmiş oluyor, akşam yemeği telaşı başlıyor bizde, çocuklar kuduruyor vb. Gelen paketin hepsini aç, yıka, ayıkla, yerleştir zor oluyor. Gelenlerin bozulduğu pek olmadı bende...Aaa farklı müşterilere farklı listeler mi?? Çok şaşırdım. Nasıl yani, fiyatları mı farklı oluyor yoksa ürünler mi? Anlatırmısın biraz?
Bende uzun zamandır çiftlikten alışveriş yapıyorum. Ama kargoyla çok sorun yaşıyorum, taa akşam 9 da 10 da getiriyorlar, kışın oluyor da yazın olmuyor hep bozuluyor içindekiler. Bende yumurtayı, peyniri, sebze ve meyveyi, hatta kışın sütü oradan alıyorum. Ama kargo problemlerinden dolayı alternatif arayışındayım. Markette organik diye satılan flotty lerden alıyorum, bir de city farm marka var, o da güzel oluyor. Özgürlük parkındaki organik pazar pek içime sinmiyor, herşey sahteymiş gibi geliyor. Çiftlikten gelen mailleri okuyunca daha da paranoyak oldum galiba :)
Ne yapacağız bu kimyasallarla, hormonlarla çocukları nasıl büyüteceğiz aklım almıyor benim..
Herkese merhaba :)) İki gün girmeyince amma uzun sürdü geçmişi okumak. Oturup okuyamıyorum da, gelip gidip okuyorum, o da uzun sürdü işte. Yenacığımdna haber alamadım, girememiş bu arada, asayiş berkemaldir umarım :)
Canım biraz geriden cevaplayabiliyorum, pek giremedim bu ara. Kargo sorunu bende de var, o sebeple ara verdim biraz da siparişlere. Akşam üzeri 6 gibi getiriyorlar, o saatten sonra yardımcım da gitmiş oluyor, akşam yemeği telaşı başlıyor bizde, çocuklar kuduruyor vb. Gelen paketin hepsini aç, yıka, ayıkla, yerleştir zor oluyor. Gelenlerin bozulduğu pek olmadı bende...
Ayrı liste olayı şöyle; farklı müşterilere faklı listeler gönderdiğini düşünüyorum. Hatta eminim bile diyebilirim :) Farklı fiyat olduğunu hiç sanmıyorum kırılsam da kötülemek istemem, Pınar hanıma güvenim tam bu konularda. Bir ara ünlü gazeteci A.Arman'a röportaj vermişti, görmüşsündür. O röportajda en fazla talep gören ürün sorulduğunda "bu dönem brokoli" demişti. Şaşırdım, her listeyi dikkatle incelerim bana hiç bir zaman brokoli gelmemişti. O zaman listeleri açıp baktığımda sipariş listesinin yanında bir kod olduğunu gördüm (A-E-D gibi). Anladım ki az miktarda olan ürnleri özel müşterilerine gönderdiği listelere koyuyor. Sonra başka ürün alan arkadaşlarla konuştuğumd ahepsi aynı şeyi söylediler. Aslında çok normal, her hafta 500 liralık sipariş verenle 100 liralık siparşiş veren aynı kategoride olmaz tabii. Her işletme özel müşterilerine özel muamele eder. Onun da hatırlı müşterileri olması doğal. Gene de keşke herkese aynı listeyi gönderip bazılarının yanına "çok az" diye belirtse, onları gene özel müşterilerine öncelikli gönderseydi keşke. Üstüne kargonun geç gelmesi, müşteri sayısının çok çok artması, istediğim ürünlerin çıkmaması filan gelince siparişleri azalttım ben.
Organik pazara sık sık gidiyor musun bilmem? Ben her hafta gittiğim için canını dişine takan dürüst satıcılar da olduğunu düşünüyorum. Tanıyorum hatta bazılarını. Evet her işte olduğu gibi bu işte de sahtekarlık var ama herşeyin sahte olduğunu düşünmüyorum ben. Bir kere aldığım üründe farkı görüp anlıyorum ben. Çabuk bozulan, olması gerektiği gibi çürüyen, böceklenen, kurtlanan ürünler alıyorum oradan da. Sonra gözümle defalarca gördüm, denetmen gelip her tezgahtan rastgele ürünler alıp analize yolluyor, analizden onay çıkmayan ürünlerin satışına izin verilmiyor vb. vb. Satıcıların bazıları ile sohbet ediyoruz, kimi avukat, kimi mühendis, kimi gıda teknikeri, organik tarım okuyanlar var. Çoğu gönüllü yapıyor bu zor işi. Öyle çok toz pembe bir tablo da çizmeyeyim hileli ve hatalı ürünler de vardır elbette. Gene de inanılmaz katlı maddeleri, zehirli böcek ilaçları, genetiği ile oynanmış ucubik ürünler arasında bir alternatif... Bir de çocukların şampuanı, el sabunları, deterjan ve bulaşık sıvıları gibi şeyleri alıyorum ben oradan. Alman malı olanlar sıkı denetimden geçiyor :)
Ben evde yapabileceğim her ürünü evde yaparak, (ekmek, yoğurt, kefir, tereyağı, salça vb.) özellikle her gün yenen, her yemeğe giren soğan-salça vb. ürünlere dikkat ederek elimden geleni yapmaya çalışıyorum ama bireysel çabalarla bu iş çok zor. herkes bilinçlendikçe, talep ettikçe, araştırıp hesap sordukça düzelir umarım bir şeyler
Tatlandırıcıya gelince çok zararlı gerçekten, ben hiç tatsız içemediğim için araştırıp stevia kullanmakta karar kıldım. Sen de bir araştır istersen. Zaten kırk yılda bir içtiğim için içim rahat :)
Kolaya da kızayım biraz; çocuğu olan bir anne kola içemez, cıssss. "Sen içerken kızına "çocuklara zararlı" diyemezsin, o direk seni model alır, söylediğine değil yaptığına bakar" demişti bana rehberlik uzmanı arkadaşım. Kızım 1.5 yaşındayken bıraktım ben de, bir daha da evime sokmadım diyebilirim. Misafirlere bile ikram etmiyorum artık :)
iyi akşamlar
yediklerimi yazayım
kahvaltı saat 12de yaptım
2 dilim tam buğday ekmeği peynir sahanda yumurta biraz şeftali reçeli
krep yaptım ama yemedim :)
saat 5 gibi 1 porsiyon yağsız spagetti üzerine kendi yaptığım acı sos ve biraz peynir ve ayran
bugün yürüyüş yapamadım hiç evden çıkasım gelmedi
Asumancım, geç kalktığın için 2 öğün yapıyorsun herhalde değil mi?
Kilo vermenin durduğunu yazmıştım, bir kaç gün evvel bir yerlerde okumuştum, kilo verişinden bir süre sonra vücut kendini bir sabitliyormuş. Bir kaç hafta o kiloya alışıyormuş. Daha sonra yine vermeye devam ediyormuş. Bu süreçte önemli olan, artık veremiyorum diyip diyeti bırakmamakmış canım.
Banucuğum çok geçmiş olsun.. Aklında olsun canım, yanığa kesinlikle buz tutulmazmış, bu daha kötü olmasına sebep oluyormuş, soğuk suyun altına tutmak, ıslak bez tutmak, evdeki Bepantene benzeri ya da lokal anestezik merhemleri sürmek ilk yardım olarak öneriliyor. Biliyorsun yakın zamanda yanık tecrübesi yaşadık biz de. O zaman öğrendiğim bilgiler bunlarÇok sağ ol canım ağrısı biraz hafifledi ama biri bileğimde tam damarlarımın üzerinde biride az yukarısında iki dene kırmızı benek oluştuinşallah su toplamaz hemen buz koydum ama benim tenim havalımı nedir yanınca anında ertesi gün kabarıyor
Canım misafirlerin gelmiş gitmiş, biraz aksilikler olmuş geçmiş olsun ama sofran çok güzel görünüyordu. Ben o zaman girmiş olsaydım kekleri ziyan etme truff yap derdim, fırınla ilgili bir sorun yoksa tüm akşam kalıpta kalmaktan nemlenmiş olabilir kekin. İdeali yarım saat sonra kalıptan çıkarmak ve tersinin de hava alabileceği şekilde (ızgara üzerinde vb) soğutmak diye biliyorum ben. Eğer içi pişmişse taze diye hamur olmazdı truff, kremasız da yapabilirdin, ben basit tarifimi paylaşayım, belki başka sefere denersin: Yarım çay bardağı sütü kaynama noktasına yakın ısıtarak içine yarım paket çikolata ufalıyorum (bitter-sütlü karışık), robotta çektiğim 4-5 dilim keke azar azar ekleyerek hafif cıvık kıvamda dolaba kaldırıyorum. Dolapta 1 saat kadar dinlenen keki çıkarıp yuvarlayıp hindistan cevizi, bisküvi kırığı, ince dövülmüş fındık vb. bulayıp sunuyorum :)dışarı çıkıp ekler falan alayım en iyisi, hiç halim yok bir şeyler yapmaya. hay Allahım ya. kısmetsiz misafirde ev kuruyor. fırındaki poğaçalar pişsin de çıkayım. yaptıklarımın tadına bakmaktan helak oldum. diyet falan kalmadı bende.
Çok geçmiş olsun, bizde de çok oluyor böyle kazalar.Öğleden sonra kızımı oyun grubundan aldım eve geldik. Merdivenleri çıkarken ışıklar söndü. Kızım bastığı yerde basamak var sandı (sanırım) ayağı boşluğa gelince dengeyi kaybetti. İki kaşının arasını güm diye merdivenin sivri yerine vurduHemen şişti morardı kan oturdu gibi oldu. O kadar çok ağladı ki tüm apartman ayağa kalktı, çok canı yandı kuzumun
Buz koydum biraz ama fazla izin vermedi. Şimdi de uyudu. Uyutmasamıydım acaba? Gidip gelip kontrol ediyorum ama..
Canım, keşkek Anadolu'da çok sevilen bir yemek ama benim bildiğim asıl Ege yemeği. Ya da Egeliler öyle söylüyor. Ortaokul'dan üniversiteye kadar orada yaşadığım için iyi biliyorum, keşkesiz yöresel düğün olmaz oralarda. Tavukla da etle de yapılır. Ben o zaman çeşitli kereler tattım, bazısını pek beğenmedim (ağır geldi) bazısı çok güzeldi. yapılışına da bağlı. Ben iki defa yapmayı denedim, evde pek bayılan olmadı o yüzden ustası sayılmam yani. Yenacığım daha iyi bilir muhtemelen ama o da pek buralarda değil bu sıralar. Gene de ben sana tarifini yazayım. Bu modern yorumu tabii, eskisi gibi dövülerek yapılan keşke nerdee :) Bir kase buğday bir gece önceden suya konur. ertesi gün kemikli et (kuzu gerdan öneririm) tencerede iyice pişirilir. Kemikler alınarak etler iyice didiklenerek ayıklanır. Etin suyuna süzülen buğdaylar konur ve iyice helmeleşinceye dek pişirilir. Ocaktan alıp blender'da çekilir, etler ilave edilir, üzerine tereyağı ve biber ile yaptığın sos gezdirilir. Aslında buğdaylar epey ezildiği için blender2da çekmeyip takta kaşıkla da ezebilirsin, tercihe kalmış :)evet valla asuman ablada hemen aklima geldi oda kesin biliyodur
umutta biliyodur büyük ihtimalle :)
kimsede yokmu taariiiif
gerci becerebilirmiyim bilmiyorum, biri yapsada yesekgüzel bisey
Özlem, canım özel sağlık sigortaları ile hastanelerin anlaşmalarını da bir araştır istersen. Sanırım bunlar özel hastaneler. Şöyle ki, biliyorsun özel sağlık sigotası yaptırıyorsun, ancak 1 sene sonra doğum yaparsan masrafları karşılıyor. Ama muayene ve doğum ücretlerinde ciddi indirimler yaptırıyor. Bu hastaneleri arayıp ultrasonlu muayene ücreti ve doğum ücretlerini sor, sonra da diyelim ki Groupama indirimli fiyatlarını sor. Karşılaştır, ciddi fark varsa sigorta yaptır. Sağlık sigortası yaptırınca indirimler anında devereye giriyor. Ayda 120-150 lira civarı sigorta ücreti ödüyorsun. Ama hem muayenede hem doğumda hem tahlil ve testlerde yaptığı indirimle kendini çoktaaan amorte ediyor. En azından araştır bence, her ay muayene, sık sık tahlil ve test oluyor çünkü hamilelikte...Herkes gitti mi yaaa. Kızlar ben yavas yavaş çocuk düşünmeye başladım. Şimdi ilk iş olarak kan uyuşmazlığı için ne yapmam gerekıyor diye bi doktora başlamak istiyorum. Ayrıca hamile kaldığımda da aynı doktora giderim. Avcılar hospital ve Avcılar medicana arasında kaldım. Medicana daha pahalı avcılar hospital'a nazaran. Buralarda doğum yapan var mı aranızda
iyi aksamlar kizlar bu aksam bizimkilere pizza yapmistim bende yedim ya iki dilim uuuuuyarinda tartilma gunu tam oldu
evet canım sabah kızalrımı okula gönderip tekrar yatıyorum malesef o nedenle kahvaltı geçe kalıyor işte
benim kilo vermem duralı 1 sene oldu belki inanmazsın ama
6 7ay sabırla devam ettim sabit kaldım hep
ramazanda sahura kadar oturup yedik bir de bayramdan sonra tatil felan derken düzen bozuldu iyice ve 3kilo aldım malesef
şimdi tekrar toparlanmaya çalışıyorum önce aldıklarımı verip sonra da kalan kilolarmı halletmem lazım bu kış bu iş bitsin artık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?