Selamün Aleyküm kızlarrrrrrrr( öğrendiğimide anında uygularım bundan sonra dafi abla )
herkeslere selaaaaam:)))
selam kizlaaaaar netim oldu nihayet geri geldiiim :) ins hersey yolundadir :13:
selam kizlaaaaaar napiyosunuz hersey yolundadir insallah,
Herkese merhaba :)) İki gün girmeyince amma uzun sürdü geçmişi okumak. Oturup okuyamıyorum da, gelip gidip okuyorum, o da uzun sürdü işte. Yenacığımdna haber alamadım, girememiş bu arada, asayiş berkemaldir umarım :)
Canım biraz geriden cevaplayabiliyorum, pek giremedim bu ara. Kargo sorunu bende de var, o sebeple ara verdim biraz da siparişlere. Akşam üzeri 6 gibi getiriyorlar, o saatten sonra yardımcım da gitmiş oluyor, akşam yemeği telaşı başlıyor bizde, çocuklar kuduruyor vb. Gelen paketin hepsini aç, yıka, ayıkla, yerleştir zor oluyor. Gelenlerin bozulduğu pek olmadı bende...
Ayrı liste olayı şöyle; farklı müşterilere faklı listeler gönderdiğini düşünüyorum. Hatta eminim bile diyebilirim :) Farklı fiyat olduğunu hiç sanmıyorum kırılsam da kötülemek istemem, Pınar hanıma güvenim tam bu konularda. Bir ara ünlü gazeteci A.Arman'a röportaj vermişti, görmüşsündür. O röportajda en fazla talep gören ürün sorulduğunda "bu dönem brokoli" demişti. Şaşırdım, her listeyi dikkatle incelerim bana hiç bir zaman brokoli gelmemişti. O zaman listeleri açıp baktığımda sipariş listesinin yanında bir kod olduğunu gördüm (A-E-D gibi). Anladım ki az miktarda olan ürnleri özel müşterilerine gönderdiği listelere koyuyor. Sonra başka ürün alan arkadaşlarla konuştuğumd ahepsi aynı şeyi söylediler. Aslında çok normal, her hafta 500 liralık sipariş verenle 100 liralık siparşiş veren aynı kategoride olmaz tabii. Her işletme özel müşterilerine özel muamele eder. Onun da hatırlı müşterileri olması doğal. Gene de keşke herkese aynı listeyi gönderip bazılarının yanına "çok az" diye belirtse, onları gene özel müşterilerine öncelikli gönderseydi keşke. Üstüne kargonun geç gelmesi, müşteri sayısının çok çok artması, istediğim ürünlerin çıkmaması filan gelince siparişleri azalttım ben.
Organik pazara sık sık gidiyor musun bilmem? Ben her hafta gittiğim için canını dişine takan dürüst satıcılar da olduğunu düşünüyorum. Tanıyorum hatta bazılarını. Evet her işte olduğu gibi bu işte de sahtekarlık var ama herşeyin sahte olduğunu düşünmüyorum ben. Bir kere aldığım üründe farkı görüp anlıyorum ben. Çabuk bozulan, olması gerektiği gibi çürüyen, böceklenen, kurtlanan ürünler alıyorum oradan da. Sonra gözümle defalarca gördüm, denetmen gelip her tezgahtan rastgele ürünler alıp analize yolluyor, analizden onay çıkmayan ürünlerin satışına izin verilmiyor vb. vb. Satıcıların bazıları ile sohbet ediyoruz, kimi avukat, kimi mühendis, kimi gıda teknikeri, organik tarım okuyanlar var. Çoğu gönüllü yapıyor bu zor işi. Öyle çok toz pembe bir tablo da çizmeyeyim hileli ve hatalı ürünler de vardır elbette. Gene de inanılmaz katlı maddeleri, zehirli böcek ilaçları, genetiği ile oynanmış ucubik ürünler arasında bir alternatif... Bir de çocukların şampuanı, el sabunları, deterjan ve bulaşık sıvıları gibi şeyleri alıyorum ben oradan. Alman malı olanlar sıkı denetimden geçiyor :)
Ben evde yapabileceğim her ürünü evde yaparak, (ekmek, yoğurt, kefir, tereyağı, salça vb.) özellikle her gün yenen, her yemeğe giren soğan-salça vb. ürünlere dikkat ederek elimden geleni yapmaya çalışıyorum ama bireysel çabalarla bu iş çok zor. herkes bilinçlendikçe, talep ettikçe, araştırıp hesap sordukça düzelir umarım bir şeyler
Tatlandırıcıya gelince çok zararlı gerçekten, ben hiç tatsız içemediğim için araştırıp stevia kullanmakta karar kıldım. Sen de bir araştır istersen. Zaten kırk yılda bir içtiğim için içim rahat :)
Kolaya da kızayım biraz; çocuğu olan bir anne kola içemez, cıssss. "Sen içerken kızına "çocuklara zararlı" diyemezsin, o direk seni model alır, söylediğine değil yaptığına bakar" demişti bana rehberlik uzmanı arkadaşım. Kızım 1.5 yaşındayken bıraktım ben de, bir daha da evime sokmadım diyebilirim. Misafirlere bile ikram etmiyorum artık :)
ve aleykümselam ben bu hafta 4 gün içtim hiç bir değişiklik farketmedims.a ablacıklar ve arkadaslar dunden berı gıremedım cunku salı gunu yuruyuse cıktım ve es es resmen o aksam gurledı bıldıgınız sırılsıklam oldum yuruyum derken hasta oldum bende baktım bu bole olmıycak kızların benle dalga gecmelerınede cevap olsun dedım gıttım spor salonuna yazıldım bırde dıyetısyenı varmıs 20 tl ek verınce onuda aldım allahın ıznıyle ayın sekızınde baslıycaz dun aksam ama bu spor su bu derken eve geldıgımde saat 10 olmustu kızlarda donas solemıs banada mecbur yedım dayanamadım(((( bu arada benden baska burda lahana suyu ıcen var mı sıkayetlerı var mı
aleykümselamSelam kızlarr
nasılsınızz ?
ve aleykümselam cecoşum asıl bugün sen benim neler yediğimi bir görseydin bir ay yemeyi yasaklardın.Tekrar selamün aleyküm kızlarrrrrrrr
Geçmişi okudumda bugün herkes tartı gününe saatler kala azda olsa çozutmuş
Şimdi herkes kesin anammm bu bizim yüzümüze tükürecek tüüüüü nasıl yapabildiniz nasılllllll tartı öncesi kendinize kıydınız diyeceğimi düşünüyordur ama yooooooook bende çozuttum hemde öyle böyle değil
Aslında hep eşimin yüzünden ben ne güzel biraz tavuk + salata + yoğurtlu güzel bir servis hazırlamayı düşünüyordum ama bütün gün yoğunluktan telefonlarıma bakmayan eşim bana vakit ayıramadığı için özür mayetinde bizi yemeye çıkardı
Kaç gündürde evden cıkmayınca tabi hemen atladım sağlıklı birşeyler yerim olur biter diye :26:
Tabi evdeki hesap çarşıya uymadı ve ben eşimin ısrarları üzerine iskender yedim
Dövün beni dövün hatta duvarın dibine dizip hepiniz daş atın
Tek teselliğim en alttaki iyice tereyağa bulanmış ekmeklerin yarısından çoğunu yememiş olmam ama tabi tartı aman yarım bıraktın buda sana kıyağım demiyecek
Obur gırtlağımın cezasını çekiceğim galiba. Hayır birde o yetmiyormuş gibi eşimin iş arkadaşı ve kardeşiyle buluştuk ve ben utanmadan birde Frapeçino ( artık nasıl yazılıyorsa) içtim ama yarısını kızıma verdim oda züğürt tesellim
Yok yok ben çok fazla kısınca tam sapıtıyorumTam bir haftadan fazladır kaçamak yapmıyordum hatta geçenlerde de diyordum kendimle gurur duyuyorum diye. Kendi kendime nazar deydirdim galiba
Ahhh aptal kafam ahhhhhhh tartı gününden önemliside yarın sabah açlık kan şekerime bakıcak doktor eeee o frapeçinodan sonra eminim yarın yine açlık kan şekerim yüksek çıkar
Yada datlı içtim diye normal çıkarmı acabaay iyice şaşırdım ben kendimi ama yapacak birşeyde yok :26:
Neyse cezam çekiceğim artık mecbur
Çok geçmiş olsun canım umarım şu an biraz daha iyisindir
Spor salonuna yazılman iyi olmuş en azından para verdim boşa gitmesin diye gidersin
Umarım bir an önce faydasını görürsün
CAnım çok sağ ol paylaştığın için gerçektende bilmiyordum ben buz konmayacağını :26:
Dediğin gibi her seferine soğuk suyun altına tuttum sonrada buz koydum ama :26:
Bir dahakine ( allah korusun ama ) kesinlikle aklımda bulunacaktırSağ ol tekrar ...
:
Ufak bir düzeltme yapmam gerekecek 21 ağustosdan beri daha iki ay geçmemiş.en azında iki hafta olduğuna göre 117-106 bir buçuk ayda 11 kilo gitmiş oluyorr..Valla çok heyecanlıyım bu sefer olcak galiba :) Bu sefer kilo vermemenin tek sebebini abartılı yediğim zamanlarda bile diyet bozuldu bitti böyle devam edeyim artık demediğim için %100 böyle..Bundan sonra abartılı kaçamaklı günler olacak ama ertesi gün bile değil bir sonraki öğünde telafi edilecek.İllaki birşey yenecek ama..Yiyerek zayıflayacağım hiç aklıma gelmezdi:)
Bugün ki menün ..
sabah-çavdarlı tost (süzme peynir+domates) 2 tane omega 3 hapı
ara-10 gibi bir elma yiyeceğim...
İyi kii buraya üye oldum valla acayip motivasyonluyum sabah servise binerken koştum yaa içimde değişik bir enerji var sürekli hareket etmek isteyi.Ama malesef oturarak çalışıyorumAllahım koşmak istiyorum bir önce gitsin bu kilolar :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?