Popüler Konu 90 Kilo Üzerindekiler Birlikte Zayıflıyor!

canım ben bir poğça tarifi vermiştim yumuşacık ,margarinsiz hemen bayatlamıyor şimdi bende yapıcam umutta yapmış beğenmişti

Sodalı Bayatlamayan Poğaça

Malzemeler
1 su bardağı ılık süt
1 şişe soda (200ml)
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket yaş maya
1 yemek kaşığı tuz
1,5 yemek kaşığı şeker
aldığı kadar un (çok katı bir hamur olmayacak yoksa mayalanmaz)
üzeri için 2 adet yumurta sarısı

Içi için
Peynir, patates vs.

Yapılışı
1 paket maya geniş bir kaba alın.Ilık sütü ilave ederek mayayı iyice eritin. Sonra soda, yağ, tuz ve şekeri ekleyip karıştırın. Yavaş yavaş unu (elenmiş olursa daha iyi) ekleyin ve kulak memesinden biraz daha yumuşak bir hamur elde edin. Üzerini kapatarak hamurun iyice kabarmasını bekleyin. İçine peynir koyarak veya sade olarak şekil verin. Üzerine yumurta sarısı sürün ve 230-240 derecede üzerleri iyice kızarana kadar pişirin. (Bu ölçülerde 2 tepsi poğaça çıkıyor. Bir kaç gün geçse bile yumuşacık kalıyorlar. Misafir için bir gün önceden bile yapıp saklayabilirsiniz.) Afiyet olsun.

Son düzenleme:
selam kızlarr anca gelebildimmmm madem erken kalktım kocada gitti vurdum kendimi temizliğe mutfağın halısını yıkayı verdim balkonda kız çay dökmüştü
dip köşe halı malı kalmadı kaldırdım sildim süpürdüm çokk yoruldum minik kızı banyoya soktum tam banyo yaptırdım üzerini giydiriyorum yukardaki komşu balkon yıkıyo halıma su damlatııı biraz sinirlendim la havle dedim söylemsem bi dert söylenmesen yeni yıkadım halıyı dikkat etseydiniz bari dedim kadın hala ayy temiz su diyo çatlak yani dinlemedim bile girdim içeri tuvaleti kireç sökücüyle falan ovdum bekliyorum aceba nezaketen gelirde özür dilermiki diye ama nerde neyse insanlık hali diyim dikkat etmedi düşünemedi demekki

cevap yazıp tozları alıcam bide banyom kaldı

cecoo nası başladın tuvalet eğitimine tüyo ver bende başlıcam ha bugün ha yarın başlayamıyorum seneyemi başlasam aceba dye saldım salacağım o derece yane haziran 23 2010 doğumlu benimki erkemiki
ama zahmet olmazsa bende isterimmm burcumm aslannnn

Tarifi aldım ilk çaya gelen misafirlerime yapacağım :122: :122: :122:
Eminim çok güzel olacaktır
Ellerine sağlık birde tabiki bizimlede paylaştığın için sağolllllllll

çok teşekkürler bende hemen şimdi yapmaya başlıyorum bayatlamıyor olması benim içinde çok önemli çokça yapıyım yesinler ne kadar kalacakları bile belli değil.
Bir de birşey sorcam ben geçen yaş maya aldım ilk defa yaş maya kullanıcam yaş mayanın acemisiyim yani:) 4küp maya var ben kalan mayaları nerde saklayacağım buzdolabında bozulurmu yoksa derin dondurucuda mı saklamalıyım orda maya özelliğini yitirir mi acaba ?

Canım diğer arkadaşları bilmem ama ben fazla olanları buzluğa atıyorum hiç birşey olmuyor hatta annem bir iki ay sonrada olsa buzluktan çıkanı kullanıyor etkisi yani kabarması azalmıyor buzluktan olanla da olsa

Canım, üzerindeki son kullanma tarihine kadar kullanmayacaksan dondurucuya koy, kullanırım diyorsan normal soğutucu gözünde sakla. Dondurucudan çıakrıp kullandığın maya her zaman iyi sonuç vermeyebiliyor. Sonuçta maya yaşayan bir organizma...

...

Kızlar yürüdüm geldim. Sabah çıkmayınca canım istemiyor, gene de zorladım kendimi. Gelince de 20 mekiğimi çektim. Akşama da unutmam umarım. Dün sabah çektim, akşam unuttum. Eğer sabah akşam düzenli çekik çekersem 3-4 hafta sonra göbek yağları yumuşar diye umuyorum.

...

Yenacığım bu kadar dadanma üzüme, saf şeker o biliyorsun. Elma beni de kazındırıyor, bir çay bardağı süt ya da 2-3 adet çiğ badem ile yiyorum o zaman idare ediyorum :) Geçen hafta organik pazarda kara erik ile şeftali bulmuştum. Günde bir porsiyon onlardan yiyorum. Nasıl bir kokusu, nasıl bir tadı var o şeftalinin anlatılmaz, yıllardır bu kadar şeftali yememişimdir ben. 2 Haftadır her gün bir tane yiyorum...

Hem de nasıl şeker..yarım avuç yiyorum 2 koca bardak su içiyorum şekerin den.:))
Diyeceksin ki e şaşkın bile bile ne diye yiyorsun o zaman..:)
İşte o yüzden uslanmaz bir dobişim.:))

Hem de nasıl şeker..yarım avuç yiyorum 2 koca bardak su içiyorum şekerin den.:))
Diyeceksin ki e şaşkın bile bile ne diye yiyorsun o zaman..:)
İşte o yüzden uslanmaz bir dobişim.:))

Hepi topu yarım avuç yiyorsan hadi neyse diyelim Senin o kadar şekere ihtiyacın yok, yeterince tatlısın zaten Pek yaratıcı bir iltifat olmadı ama içimden geldi

bende aynı canım ya eltim var mübarek bebe rahime düşer düşmez aşermeye başlıyo bende tık yok
biraz naz yapıyım diyorum yoook anacıım nerde

s ve xs bedenmi
kız sen ne arıyon o zaman burdaa

harikaymıış ya süper ben kaldırdığım b utun gıysileri çıkarıyorum şimdidenyanlışlıkla 48 beden ha havamıda atarım diyosn

maşallah ya ewet daha büyük sanıyordum anne baba uzun tabi o da payını almış boyu uzun 5 yaşında gibi duruyor
eeee bide o takım elbiselerin içinde 18lik delikanlı gibi

Hadi yaa..:)
Evladım ben senden yıllar yıllar önce doğmuşum..
bi kaç sene canııııııım ne yılları

Okudum okudum ama yazmaya fırsat olmadı bi türlü

Yenacıgım üzümü ben de çok sevıyorum ama özellikle izmir üzümünü yarım avuçtan fazla yerim yesem. Dayanamam yani. Eşim de çok sever, şu büyük ve kırmızıya yakın rengi olan üzümlerden alıyoruz

Umutcuğum valla organik pazardan aldığın şeftalilerdne canım çekti. Sen organik pazara anadolu yakasında gidiyorsun değil mi?? Aslında ben de gitmek istiyorum ama bilen biriyle gitmek daha mantıklı olur, yani bana kalsa organik diye herşeyi alırım o pazardan. Bütçem çok müsait değil ama en azından meyveleri ogranik yemek istiyorum. Henüz bebiş yok ama bebek için karar verdikten sonra vucuda hormonlu gıdaları sokmamak lazım. Hatta mevsımı de geçiyo ama ben hala domates yiyorum. Aslında onu da yemeyi bırakmam lazım. Onun yerine bol yeşillik roka, maydonoz.

Bugün eşim benim cv'mi telekoma veren adamla konuşmuş, cumaya kadar görüşme için aramazlarsa ben bizzat kendim gidicem görüşmeye demiş. Bakalım ben gene de heveslenmıyorum ama olursa çok sevınıcem. Telekom en azından kurumsal bir fırma. Gerçi işe girdikten hemen sonra hamile kalmak biraz etik değil ama yapacak birşey yok. Yaş oldu 30. Bir de birsürü rahatsızlıgım var, bir an önce olsun ki ilerde daha büyük sorunlar yaşamıyayım. Zaten telekom olmazsa 2014de tekrar kpss'yi denıycem( tabi 2012de aldığım puanla da il dışı tercih yapıcam), o zamana kadar bebek olursa çok iyi olur, maddı olarak zorlanırız ama annem babam var en azından. Çocuk yokken alamadım puanı belki bebek varken alırım belli mi olur

Bu arada ben çok feci şişkinlik sorunu yaşıyorum, öyle böyle değil karnım gaz dolu,yediklerime de çok dikkat ediyorum aslında. Bakalım dün kefire başladım. Cuma sabah 5 gibi malatya için yola çıkıyoruz. annem de zonguldaktan yola çıkıcak, biz onu yoldan alıcaz. Bakalım yolda ve malatyada mutlaka kendime sıvı gıdalar bulmam lazım. Katı beslenirsem yandığımın resmidir

canım gaz için 1 çay kaşıgı kimyonu yut üzerine su iç karnına dairesel masaj yap işe yarıyor
bende ayın 20 sinde inşallah adıyamana yolcuyum önce adanada görümceme gidicem sonra adıyamana gelişte ankaraya ugruyacagız ordada 1 tane görümcem var kaynanam 6 tane görümce dogurmuş

Merhaba arkadaşlar nasılsınız? Diyetler nasıl gidiyor bakalım ?
Ben ev hapsindeyim kızımla :) Habire uyuyoruz, bu grip bizi feci vurdu. Kızıma yedirmek zorunda olmasam mutfağa hiç girmeyeceğim. Su bile içemiyorum o kadar yani.
Neyse yavaş yavaş geçicek herhalde, hep böyle kalacak değiliz ya :) Allah dermansız hastalık vermesin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…