canım ben bir poğça tarifi vermiştim yumuşacık ,margarinsiz hemen bayatlamıyor şimdi bende yapıcam umutta yapmış beğenmiştiselam kızlar sabah yine herzmanki gibi salatamı yedim aç karnına yeşil çayımı içtim.salatayla beraber normal çay içtim yaında bir dilim keğek ekmeği.
akşamküçük bir biber dolması yeşil mercimek çorbası salata yedim.
dün akşam üstü koşu bandına çıkarken kayınvalidemlerden getirdiğim 2şer kiloluk ağırlıklarla çıktım 1 saat bırakmadım. sabah heryerim tutulmuş bu küçük ağırlıkların beni bu kaadar etkilemesine şaşırdım.bugün çok işim var annemi yıkıcam oğlumu yıkıcam evi süpürmem lazım oğlumun uyanmasını bekledim yapamadım çünkü.kayınpederim ameliyat oldu hastahanede yatıyo hastane yemeklerinden pek hoşlanmıolar onlara börek çörek birşeyler yapcam daha spor yapcam yazarken yoruldum.Allahtan yemeğim var ondan yırttım .derken böyle bakalım yetiştirebilecek miyim.
bu arada yumuşak bir poğaça tarifine ihtiyacım var malum kayınpederimin takma dişlerine göre olmalı :)ama internetten baktığım mayalı yumuşak poğaçaların hepsi margarinli evdede margarin 100gr kadar anca var yetmiyo.Elindeki margarinle ve sıvıyağ ile yapabileceğim bi tarif bilen var mı acaba ?
cecoo nası başladın tuvalet eğitimine tüyo ver bende başlıcam ha bugün ha yarın başlayamıyorum seneyemi başlasam aceba dye saldım salacağım o derece yane haziran 23 2010 doğumlu benimki erkemikiSelamün Aleyküm kızlarrrrrrrrr :122: :122: :122:
SAbah bende 08:00da uyandım daha doğrusu eşim tarafından uyandırıldım
Önce biraz söylendim az daha uyusaydım diye ama çok iyi oldu
Sıcak limonlu suyumu içiyorum şu anda artık bir 10 dakika sonrada kahvaltımı ederim
Dün biraz tembellik yaptım bugün biraz üstten silip süpüreyim
Akşamlık yemeyimi dünden yapmıştım ( zeytinyağlı pırasa )
Sorma canım benim BMİ 40ın üzerinde malum boyda 1.54 olunca :26:
Boydan fakir kilodan zenginim yaniiiiiiii
Elmaya bende dadanıyorum bu sabah itibariyle
Sorma yaa benimkide aynı birde taktımı takıyor :26: İnan o akşam bende kendimi öyle hissettim. Hatta ben hep derim benim zamanında psikolojimi bozmasaydınız ben zaten bu hale gelmezdim diye
Bana çok iyi davranıyor hele şu ara bir dediğim iki olmuyor ama bazende özüne mi dönüyor nedir bir cümleyle odun özelliğini bana hatırlatıyor
Ne yapalım idare edeceğiz artık aldık bir kerefabrikaya iade edemiyorum
Al benden de o kadar
Mercümeğim uyandı diye eşim kalk diye tutturdu ki o cadıda biberonunu eline verseydi yatıp uyurdu hatta lazımlığına tuvaletini yapıp biberonunu eline alıp koltuğa yattı şu anda uyuyor cadımaksat analara işkençe olsun
ama zahmet olmazsa bende isterimmm burcumm aslannnnmerhaba...
iyi çok şükür, teşekkürler...
kolay gelsin işlerin....
cecooo burcun ne canım senin?:))
burcunu söyle istersen; bende burcuna göre diyet önerilerini yazıyım sana; belki hem ödeminde
hemde normal diyetinde faydalı olur sana bu bilgiler....
10 subaaat1988
canım ben bir poğça tarifi vermiştim yumuşacık ,margarinsiz hemen bayatlamıyor şimdi bende yapıcam umutta yapmış beğenmişti
Sodalı Bayatlamayan Poğaça
Malzemeler
1 su bardağı ılık süt
1 şişe soda (200ml)
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket yaş maya
1 yemek kaşığı tuz
1,5 yemek kaşığı şeker
aldığı kadar un (çok katı bir hamur olmayacak yoksa mayalanmaz)
üzeri için 2 adet yumurta sarısı
Içi için
Peynir, patates vs.
Yapılışı
1 paket maya geniş bir kaba alın.Ilık sütü ilave ederek mayayı iyice eritin. Sonra soda, yağ, tuz ve şekeri ekleyip karıştırın. Yavaş yavaş unu (elenmiş olursa daha iyi) ekleyin ve kulak memesinden biraz daha yumuşak bir hamur elde edin. Üzerini kapatarak hamurun iyice kabarmasını bekleyin. İçine peynir koyarak veya sade olarak şekil verin. Üzerine yumurta sarısı sürün ve 230-240 derecede üzerleri iyice kızarana kadar pişirin. (Bu ölçülerde 2 tepsi poğaça çıkıyor. Bir kaç gün geçse bile yumuşacık kalıyorlar. Misafir için bir gün önceden bile yapıp saklayabilirsiniz.) Afiyet olsun.
Hadi yaa..:)
Evladım ben senden yıllar yıllar önce doğmuştum..
canım ben bir poğça tarifi vermiştim yumuşacık ,margarinsiz hemen bayatlamıyor şimdi bende yapıcam umutta yapmış beğenmişti
Sodalı Bayatlamayan Poğaça
Malzemeler
1 su bardağı ılık süt
1 şişe soda (200ml)
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket yaş maya
1 yemek kaşığı tuz
1,5 yemek kaşığı şeker
aldığı kadar un (çok katı bir hamur olmayacak yoksa mayalanmaz)
üzeri için 2 adet yumurta sarısı
Içi için
Peynir, patates vs.
Yapılışı
1 paket maya geniş bir kaba alın.Ilık sütü ilave ederek mayayı iyice eritin. Sonra soda, yağ, tuz ve şekeri ekleyip karıştırın. Yavaş yavaş unu (elenmiş olursa daha iyi) ekleyin ve kulak memesinden biraz daha yumuşak bir hamur elde edin. Üzerini kapatarak hamurun iyice kabarmasını bekleyin. İçine peynir koyarak veya sade olarak şekil verin. Üzerine yumurta sarısı sürün ve 230-240 derecede üzerleri iyice kızarana kadar pişirin. (Bu ölçülerde 2 tepsi poğaça çıkıyor. Bir kaç gün geçse bile yumuşacık kalıyorlar. Misafir için bir gün önceden bile yapıp saklayabilirsiniz.) Afiyet olsun.
çok teşekkürler bende hemen şimdi yapmaya başlıyorum bayatlamıyor olması benim içinde çok önemli çokça yapıyım yesinler ne kadar kalacakları bile belli değil.
Bir de birşey sorcam ben geçen yaş maya aldım ilk defa yaş maya kullanıcam yaş mayanın acemisiyim yani:) 4küp maya var ben kalan mayaları nerde saklayacağım buzdolabında bozulurmu yoksa derin dondurucuda mı saklamalıyım orda maya özelliğini yitirir mi acaba ?
çok teşekkürler bende hemen şimdi yapmaya başlıyorum bayatlamıyor olması benim içinde çok önemli çokça yapıyım yesinler ne kadar kalacakları bile belli değil.
Bir de birşey sorcam ben geçen yaş maya aldım ilk defa yaş maya kullanıcam yaş mayanın acemisiyim yani:) 4küp maya var ben kalan mayaları nerde saklayacağım buzdolabında bozulurmu yoksa derin dondurucuda mı saklamalıyım orda maya özelliğini yitirir mi acaba ?
Yenacığım bu kadar dadanma üzüme, saf şeker o biliyorsun. Elma beni de kazındırıyor, bir çay bardağı süt ya da 2-3 adet çiğ badem ile yiyorum o zaman idare ediyorum :) Geçen hafta organik pazarda kara erik ile şeftali bulmuştum. Günde bir porsiyon onlardan yiyorum. Nasıl bir kokusu, nasıl bir tadı var o şeftalinin anlatılmaz, yıllardır bu kadar şeftali yememişimdir ben. 2 Haftadır her gün bir tane yiyorum...
Hem de nasıl şeker..yarım avuç yiyorum 2 koca bardak su içiyorum şekerin den.:))
Diyeceksin ki e şaşkın bile bile ne diye yiyorsun o zaman..:)
İşte o yüzden uslanmaz bir dobişim.:))
ya valla bende aş ermek çok isterdim 3 hamileliğimdede olmadı allahım doğdum doğalı alırım kilo millet hamile kalır ilk 3 ay en az 5 verir ben ilk aydan itibaren 1 er kiloyla başlarım 15 kilo alarak son buldururum çok şükür:)))
aa dün birde takı aldım kendime LCWDAN; 16taneden oluşan, hepsi tüm olarak kullanılan siyah beyaz renklerde metal bilezikler....
oldukca hoşuma gitti, bende aldım.....
yalnız eve bi geldimki bana çok büyük, takılarada beden koymuş LCW:)) Mbedenmiş:))
çok büyük olunca hiçde hoş durmadı bende, galiba S yada XS almam gerekli...
tabi bulabilirsem, çünkü beğendiğim şeylerin bana göre olan bedenleri tükenmiş hep....
vakit fazla geçmeden bugün gidip değiştiriyim diyorum....
olmazsa başka şey alırım....
önceden konya LCWDA takı yoktu galiba, yeni gözüme çarptı benim.....
güzel şeyler var ama....
dün eşime gösterdim bak ne aldım diye; bana dediki ne o öyle çocuk gibi demir bilezik almışsın öyle dedi,
ne anlar o hıh
aman tamam sen bi sus dedim bende, sen ne anlarsın kadın işlerinden dedim......
anlasa neyse hadi....
ya birde dün LCWDA çok hoş birşey gördüm amaaaa bana olmazdıki((
34beden en son bedendi, kot tayt....
süperdi ama; biçimi olsun, rengi olsun...
neyse belki birgün bizde zayıflarsak, çıtır olursak, alır giyeriz.....31:
tünaydın hanımlar...
işlerimi toparladım anca geldim. gerçi yemeğe çıkma vakti de gelmiş.
ne yiyceğimi bilmiyorum bu sabah +1,2 çıktım tartıda
çok canım sıkıldı2 kurabiye yiyip 1 kilo alocaksam neden bu kadar kasıyorum ki anlamadım. hayatımda hep diyet mi yapıcam ben, hiç mi bişi yiyemiycem yani..
neyse hep böyle dönemlerde pes edip bırakırdım ama bu sefer pes etmiycem. devam edicem bakalım .
44 beden oldukça rahat oluyor artık söylemiş miydim? dün yanlışlıkla (sabahın karanlığında dolapta duran 48 beden bir pantolonu giyip gelmişim işe) evden çıkınca farkettim, değiştirmeye de vaktim olmadı. tüm gün çekiştirip durdum. düğmesini açmadan üzerimden düşer haldeydi. halbuki ben o pantolonu hafta sonu birine verdiğimi düşünüyordum, acaba hangi pantolonu verdim orası bir muamma şimdi :44:
farkedileceği üzere dolabımda her beden kıyafet var.. mağaza gibi
...
Merhabal herkese. Bir saattir iki satır yazamadım. Arada gidip gelip okudum o kadar.
Bu sabah öyle zor ayıldık ki. Dün kahve içmek gibi bir hata yapınca gece 3'e dek uyuyamadım. O zaman da sabah 7'de sürünerek uyandım, kızımı zar zor yolladım okula. Oğlumun servisi 9.15-9.30 arasında geliyor, tekrar yattım dayanamayıp. Gözümü bir açtım ki saat 9.10. Oğluş da hala uyuyor gecenin onkisinde yattığı için. Bir an düşündüm alelacele kaldırıp giydirip, kahvaltısını yanına versem diye. Gözüm yemedi 10 dakikada bunları yetiştirmeyi. Bir de oğluma kıyamadım "bugün uykusunu alsın , geç uyansın, gündüz de uyutmayayım akşam erken uyusun" diye plan yaptım kafamda. Uzun lafın kısası oğlan okula gitmedi, ben de yürüyüşümü yapamadımBugün mutlaka yapmam lazım ama yarın kahvaltı programım var çünkü, yarın yapamayacağım kesin. Tek düzgün giden şey yürüyüşüm onu da aksatmak istemiyorum.
Ben böyle karar verip servisi aradım, gelmeyeceğimizi söyledim. İki dakika bile geçmeden oğlum uyandı sinir oldumBundan sonra üşengeçlik yokkk.
Evet canım, oğlum 3 yaşında. Daha mı üyük geldi resimlerde gözüne? Ay öyle ise çok sevineceğim. Sıska bir şey olduğu için daha küçük sanılıyor genelde :) Gerçi bu aralar boyumuz uzadı, küçük göstermiyoruz artık
Nursena Allah kavuştursun canım. Uzun olsun kısa olsun, alışık olsun olmasın, ayrılık zor. Hele iki çocuklu kadına... Allah kolaylık versin.
Bence kafana göre kullanma Özlemcim. Belki hiç fark yoktur ama belki de vardır. Sonuçta fitilin emilimi ile ağızdan alınınca emilim farklıdır, belki dozajları farklıdır vb. vb. Doktora telefon açıp sorabilirsin ya da tekrar gidince danışırsın...
banucuğum, gene sen bilirsin canım ama doktora gittiğin zaman danışıp öyle yersen daha iyi olur bence. Çünkü elmanın içinde bol miktarda pektin vardır ve kızım 2 yaş civarı kronik kabızlık çektiğinde elma yasaklanmıştı bize. İshal olduğumuz zaman da yenebilecek meyveler arasında muzla beraber elma vardı. Bunlar bir yana insülin direnci olanlara günde 2 porsiyondan fazla meyve verilmiyor diye biliyorum ben? Her öğünde yemek biraz fazla olabilir.
Son olarak diyetisyenimin tavsiye etmediği meyveler arasındaydı elma, sebebi yedikten sonra midede kazınmaya sebep olması, çabuk acıktırması...
Ay bir anda nasıl kötüledim elmayı değil mi? Çok faydalı bir meyva orası ayrı ama her öğün yemek söz konusu olunca biraz düşünmeli. Her öğün posalı yemek istiyorsan yeşillik öneririm sana. Her öğünün yanında iki avuç dolusu roka-tere-maydonoz-semizotu vb. hangisini seviyorsan bir tabağa koyup bol limonla tüketirsen hem bağırsaklarını harika çalıştırır. Hem vitamin kaynağıdır hem elmaya göre kalorisi çok çok düşüktür. Hem de lifli olduğu için çok tok tutar. Zaten yiyorum dememeli, aksatmadan her öğüne koymak gerçekten büyük fayda sağlıyor. En azından bana öyle olmuştu. İyi kilo verdiğim dönem sabah-öğle ve akşam öğünlerinde söğüş yeşillik (salata değil) yedim. Artık çevremle mööleyerek anlaşıyordum o derece :))))
bi kaç sene canııııııım ne yıllarıHadi yaa..:)
Evladım ben senden yıllar yıllar önce doğmuşum..
Kizlar topigi ben azittiriyorum farkindayim ama
bayrama su böregi yapmak istiyorum hemde ilk defa !!! DIN DIN DIN SHOK SHOK SHOOOK
hazir yufkayla yapilirmi o ??
Su böreği nasıl yapılır? - UZMANTV
su tarifi izliyorum suan
ayyy ben çok sewwerim kayın annem çok güzel yapar
hazır yufka ile yapılır ama su böreklik olarak satılan yufkalar var onlardan ise olur
aa extra öyle varmi su börekleri icin, bi bakayim olmassa canim
valla kendim acmakla felan ugrasamam, ugrastigina deymiyor
okudum okudum ama yazmaya fırsat olmadı bi türlü
yenacıgım üzümü ben de çok sevıyorum ama özellikle izmir üzümünü yarım avuçtan fazla yerim yesem. Dayanamam yani. Eşim de çok sever, şu büyük ve kırmızıya yakın rengi olan üzümlerden alıyoruz
umutcuğum valla organik pazardan aldığın şeftalilerdne canım çekti. Sen organik pazara anadolu yakasında gidiyorsun değil mi?? Aslında ben de gitmek istiyorum ama bilen biriyle gitmek daha mantıklı olur, yani bana kalsa organik diye herşeyi alırım o pazardan. Bütçem çok müsait değil ama en azından meyveleri ogranik yemek istiyorum. Henüz bebiş yok ama bebek için karar verdikten sonra vucuda hormonlu gıdaları sokmamak lazım. Hatta mevsımı de geçiyo ama ben hala domates yiyorum. Aslında onu da yemeyi bırakmam lazım. Onun yerine bol yeşillik roka, maydonoz.
Bugün eşim benim cv'mi telekoma veren adamla konuşmuş, cumaya kadar görüşme için aramazlarsa ben bizzat kendim gidicem görüşmeye demiş. Bakalım ben gene de heveslenmıyorum ama olursa çok sevınıcem. Telekom en azından kurumsal bir fırma. Gerçi işe girdikten hemen sonra hamile kalmak biraz etik değil ama yapacak birşey yok. Yaş oldu 30. Bir de birsürü rahatsızlıgım var, bir an önce olsun ki ilerde daha büyük sorunlar yaşamıyayım. Zaten telekom olmazsa 2014de tekrar kpss'yi denıycem( tabi 2012de aldığım puanla da il dışı tercih yapıcam), o zamana kadar bebek olursa çok iyi olur, maddı olarak zorlanırız ama annem babam var en azından. çocuk yokken alamadım puanı belki bebek varken alırım belli mi olur
bu arada ben çok feci şişkinlik sorunu yaşıyorum, öyle böyle değil karnım gaz dolu,yediklerime de çok dikkat ediyorum aslında. Bakalım dün kefire başladım. Cuma sabah 5 gibi malatya için yola çıkıyoruz. Annem de zonguldaktan yola çıkıcak, biz onu yoldan alıcaz. Bakalım yolda ve malatyada mutlaka kendime sıvı gıdalar bulmam lazım. Katı beslenirsem yandığımın resmidir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?