bu aralar bi okeye daldım sormayın yapıştım pc ye hastalık oldu valla kurtulmam lazım bi yandan laf yetiştiriyom silere bi yandan okey oyuyom adam böşucak beni yakında bilgisayarla evlisin sen demeye başladı sınır koymam lazım bende adam giidince akıllanıyom heralde:))
yarın kayınvalide ve kayınbabam geliyo arabamızı aldık şükür onu getirecekler bakalım 4-5 gün fuul gezeriz heralde uğrarım arada
herkeze iyi geceler şimdiden evi pakladıydım allahtan çamaşırları astım sabah topla ütüle işim kaldı onlar gelesiye yemek falan hallederim heralde
Resimde öyle çıkmıştır canım, kendisi cılız bir şey. O yüzden 4-5 ay öncesine kadar hep olduğundan küçük görünüyordu, neyse ki birden boy attı, en azındna boydan kurtarıyor şimdi. Hala çöp gibi ama sağlığı yerinde maşallah. Otobur oğlum benim, çiğ sebzeleri hiç bir şeye değişmiyor. Bir çocuk "yaşasıııın temisotu" (semizotu demek istiyor) diye sevinir mi ya? Semizotu'nu elle doğrayıp sosluyorum (limon-sızma yağ- rende sarımsak) ayıla bayıla yiyor. Hatta hiç soslamadan da çiğ çiğ yiyor. :))
Ya yazdıktan sonra benim de aklıma geldi, keşke öyle ballandırmasaydım diyeTuh canını çektirdim demek. Ama bu hafta son demişti adam, ben de bulamayacağım artık :) Şişli'deki organik pazara ben 2 defa gitmiştim yıllar önce. Saatini denk getirememiştim, memnun kalmamıştım pek. Çok da uzak bana. Kulakları çınlasın Beyza (Leah) sayesinde Kadıköy Özgürlük Parkı'nda organik pazarla tanıştım. Aynı dernek denetliyor burayı da (Buğday derneği). Keşke buralara gelme imkanın olsa, beraber giderdik.
Fİyatlar gerçekten pahalı ama buna da çare bulunuyor. Şöyle ki, organik pazarda sezonun ilk ürünleri çoook pahalı oluyor sonra normal seviyeye iniyor. Ben ilk çıktığı zaman almıyorum o ürünleri. Yazın başında taze fasulye 19 lirayı gördü örneğin. Bir ay kadar sonra 5-8 lira aralığındaydı ki normal pazarlarda bile kılçıksız güzel fasulyenin kilosu 4-5 lira İstanbul'da. Sonra yeşillik mantıklı fiyatlara satılıyor. Biz onu çok yediğimiz ve onlardaki tarım ilaçlarını arındırmak çok güç olduğu için en önemlisi bu benim için. Maydonoz 1.5 örneğin, roka-tere de bu civarda. Semizotu kiloyla satılıyordu en son ve çıtır çıtırdı. 2.5 liraya dünyanın semizotunu aldım. Bir de ben pahalı bulduğum şeyi az alıyorum, yani 2 kabak alıyorum fırında mücve riçin yetiyor, bir avuç taze fasulye alıp türlüye katıyorum vb. Burada tane ile bile alıyorsun kimse yadırgamıyor.
Şimdi senin için web'de baktım, Beylikdüzü'nde %100 ekolojik pazar kuruluyormuş, araştır istersen, gidip bir bakar denersin en azından... Meşhuuur İpek hanım Çifliği'nde e-mail ile sipariş vermek de bir alternatif olabilir. Evet fiyatlar yüksek ama 2 kişi için az az alınca bütçe denkleşiyor...
Kiz ceco senin su ufak kiza bayiliyom valla,
ne cilveli ne tatli dilli bisey o yaaaaaaaaaa :))
Canım diğer arkadaşları bilmem ama ben fazla olanları buzluğa atıyorumhiç birşey olmuyor hatta annem bir iki ay sonrada olsa buzluktan çıkanı kullanıyor etkisi yani kabarması azalmıyor buzluktan olanla da olsa
teşekkür ederim kızlar buzluğa attım uzun sürede hamur işi yapmayı düşünmüyorum zaten:)Canım, üzerindeki son kullanma tarihine kadar kullanmayacaksan dondurucuya koy, kullanırım diyorsan normal soğutucu gözünde sakla. Dondurucudan çıakrıp kullandığın maya her zaman iyi sonuç vermeyebiliyor. Sonuçta maya yaşayan bir organizma...
...
Kızlar yürüdüm geldim. Sabah çıkmayınca canım istemiyor, gene de zorladım kendimi. Gelince de 20 mekiğimi çektim. Akşama da unutmam umarım. Dün sabah çektim, akşam unuttum. Eğer sabah akşam düzenli çekik çekersem 3-4 hafta sonra göbek yağları yumuşar diye umuyorum.
...
Yenacığım bu kadar dadanma üzüme, saf şeker o biliyorsun. Elma beni de kazındırıyor, bir çay bardağı süt ya da 2-3 adet çiğ badem ile yiyorum o zaman idare ediyorum :) Geçen hafta organik pazarda kara erik ile şeftali bulmuştum. Günde bir porsiyon onlardan yiyorum. Nasıl bir kokusu, nasıl bir tadı var o şeftalinin anlatılmaz, yıllardır bu kadar şeftali yememişimdir ben. 2 Haftadır her gün bir tane yiyorum...
Benim de oğlum 15 mayıs 2010 doğumlu bir iki kere denedik beceremedim ne zor şeylermiş ben nasıl bıraktırıcam bilmiyorum .hadi çiş işi neyse de ben daha memeyi bıraktıramadım yaaaSelamün Aleyküm kızlarrrrrrrrrrr :122: :122: :122:
Hepinize hayırlı akşamlar
İnşallah bugün kimse fazla kaçırmamıştır
Benim nedense öğlen tansiyonum düştü biraz o yüzden yattım ama şu an şükür iyiyim
Akşamlık 1 kase Çorba ve bir koca kase salata yedimtabiki ekmeksiz
Genel olarak iyi geçti sayılır gün ama işte herhalde bendemi hasta olucağım nedir ağzımın içi zehir gibi su bile içmek istemiyorum hep zoraki
Canım kusura bakma biraz geç oldu ama öğlende arada kaynamış görememişim sayfa atlayınca mesaj yazdığımda
Benim küçük mercümek çok inatcı o yüzden zorla oturtmayı denemedik bile.
Önce oturup bak sen abla oldun bu bez ( dolu bezini) bak ne kadar kötü koyuyor diye önden çoşkuyu verdik
Oturmak istemediği zaman aaa sen oturma zaten ablan otursun falan diye ona gazı verdiktabi ablası eşortmanını tutup indirir gibi yapıp bende yapacağım dediği an küçük mercümek ablasından önce fırlayıp lazımlığına oturuyordu
Ben tuvalete gittiğimde bile lazımlığı karşıma alıp koyuyordum hadi bakalım kim daha önce yapıcak diye
İlk günlerde baya bir zorlandım hatta bir ara sinirden ağladım bir günde 3 kere cişini bir kerede büyük abdestini altına yaptı diyebir an vazgeçip tekrar bez bile bağladık gündüz aralarda. Fakat o şekilde hiç öğrenmiyor diye bezi tamamen çıkardık sadece gece yatarken bağlıyorum oda yatmadan mutlaka cişini yaptırıyoruz sonra yine tembihliyoruz bak ablalar altına yapmaz falan diye 4 gündür aynı bezi bağlayıp söküyoruz sabahında
Dışarı cıktığımda da bağlıyorum çünkü rezillik dışarda altına yaparsaama şükür dışarda da hiç vukatimiz yok.
Eve gelir gelmezde ayakkabıları çıkartıp hadi çişimizi yapalım diyoruz
Zaten iki tane yedek bezimiz kaldı onlarda artık bir iki hafta sonra çöpe gider inşallahacil imdat çekici niyetine kullanırız diye saklıyorum
Biraz uzun oldu ama inşallah işini görür
Benim mercümek 30 Ağustos 2010 doğumluşimdikiler çok bilmiş bir tek bezi bırakmak zor geliyor ama şükür biz kurtulduk darısı sizin başınıza
Artık bizde bezden kurtulmalıyız öyle özeniyorum ki bunu başabilenlere çok zor bir çocuk benm oğlum da napıcam bilmiyoum offKolay gelsin Nursena. Ay ne stresli oluyor tuvalet eğitimi, daha doğrusu ben çok stres yapmıştım. Günde 30 kere filan yapıyordu benim oğlan, abartısız günde 20 defa duşa sokuyordum çocuğu, ikimiz de helak olduk. Hepsini bir şekilde hallettim ama şu tuvalet eğitimi konusunda iki çocuğuma da sabırla ve gereken motivasyonla yaklaşamadım. Neyse geride kaldı tabii bizde o günler...
Banu senin de gözün aydın canım, halletmişsin rahatlamışsın. Darısı Nursena'nın başına.
Ben de yaz kış atlet giymem, çorap terlik filan asla giymem zaten. Bir gün de üşüttüğümü hatırlamıyorum. Devamlı taşa basarım hiç ağrı sızı bilmemSadece ayak topukları sertleştiği için bir dönem terlik giymek zorunda kaldım. Sonra ona da bebe yağı ile çözüm buldum, her duştan sonra bebe yağı ile ovuyorum alt bacaklarımı ve topuklarımı, sonra su ile duruluyorum, yumuşacık oluyorlar.
Sizlere hoş sohbetler kızlar, ben yatayım bu sabah da sefil olmayayım. Gerçi evdeki hesap çarşıya uymadı, oğlan akşamüzeri uyudu, saat 7'ye doğru zorla uyandırdım. Şimdi cin gibi doğal olarak. Uyuyacak artık bir şekilde, bunları da zifiri karanlıkta yazıorum zaten :) iyi geceler, iyi uykular :)
Bende bu ara bilen kazanır die bir oyun var ona öle bir dadandımki her pc açtığımda 3sekme garanti oyun kk facebook:)bu aralar bi okeye daldım sormayın yapıştım pc ye hastalık oldu valla kurtulmam lazım bi yandan laf yetiştiriyom silere bi yandan okey oyuyom adam böşucak beni yakında bilgisayarla evlisin sen demeye başladı sınır koymam lazım bende adam giidince akıllanıyom heralde:))
yarın kayınvalide ve kayınbabam geliyo arabamızı aldık şükür onu getirecekler bakalım 4-5 gün fuul gezeriz heralde uğrarım arada
herkeze iyi geceler şimdiden evi pakladıydım allahtan çamaşırları astım sabah topla ütüle işim kaldı onlar gelesiye yemek falan hallederim heralde
iyi gecelerrr
yaptım bu tarifi akşam götürdük hastahaneye öyle beğendiler ki anlatamam .zaten ikiside açmış yemekleri yememişler aşağıda inememişler çok sevindiler.akşam yemekte de çıkardım biraz eşimde bayıldı yumuşacık oldular çok ta güzel kabardılarr.gerçekten çoooooooooooook teşekkür ederimmcanım ben bir poğça tarifi vermiştim yumuşacık ,margarinsiz hemen bayatlamıyor şimdi bende yapıcam umutta yapmış beğenmişti
Sodalı Bayatlamayan Poğaça
Malzemeler
1 su bardağı ılık süt
1 şişe soda (200ml)
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket yaş maya
1 yemek kaşığı tuz
1,5 yemek kaşığı şeker
aldığı kadar un (çok katı bir hamur olmayacak yoksa mayalanmaz)
üzeri için 2 adet yumurta sarısı
Içi için
Peynir, patates vs.
Yapılışı
1 paket maya geniş bir kaba alın.Ilık sütü ilave ederek mayayı iyice eritin. Sonra soda, yağ, tuz ve şekeri ekleyip karıştırın. Yavaş yavaş unu (elenmiş olursa daha iyi) ekleyin ve kulak memesinden biraz daha yumuşak bir hamur elde edin. Üzerini kapatarak hamurun iyice kabarmasını bekleyin. İçine peynir koyarak veya sade olarak şekil verin. Üzerine yumurta sarısı sürün ve 230-240 derecede üzerleri iyice kızarana kadar pişirin. (Bu ölçülerde 2 tepsi poğaça çıkıyor. Bir kaç gün geçse bile yumuşacık kalıyorlar. Misafir için bir gün önceden bile yapıp saklayabilirsiniz.) Afiyet olsun.
Hepi topu yarım avuç yiyorsan hadi neyse diyelimSenin o kadar şekere ihtiyacın yok, yeterince tatlısın zaten Pek yaratıcı bir iltifat olmadı ama içimden geldi
Okudum okudum ama yazmaya fırsat olmadı bi türlü
Yenacıgım üzümü ben de çok sevıyorum ama özellikle izmir üzümünü yarım avuçtan fazla yerim yesem. Dayanamam yani. Eşim de çok sever, şu büyük ve kırmızıya yakın rengi olan üzümlerden alıyoruz
Umutcuğum valla organik pazardan aldığın şeftalilerdne canım çekti. Sen organik pazara anadolu yakasında gidiyorsun değil mi?? Aslında ben de gitmek istiyorum ama bilen biriyle gitmek daha mantıklı olur, yani bana kalsa organik diye herşeyi alırım o pazardan. Bütçem çok müsait değil ama en azından meyveleri ogranik yemek istiyorum. Henüz bebiş yok ama bebek için karar verdikten sonra vucuda hormonlu gıdaları sokmamak lazım. Hatta mevsımı de geçiyo ama ben hala domates yiyorum. Aslında onu da yemeyi bırakmam lazım. Onun yerine bol yeşillik roka, maydonoz.
Bugün eşim benim cv'mi telekoma veren adamla konuşmuş, cumaya kadar görüşme için aramazlarsa ben bizzat kendim gidicem görüşmeye demiş. Bakalım ben gene de heveslenmıyorum ama olursa çok sevınıcem. Telekom en azından kurumsal bir fırma. Gerçi işe girdikten hemen sonra hamile kalmak biraz etik değil ama yapacak birşey yok. Yaş oldu 30. Bir de birsürü rahatsızlıgım var, bir an önce olsun ki ilerde daha büyük sorunlar yaşamıyayım. Zaten telekom olmazsa 2014de tekrar kpss'yi denıycem( tabi 2012de aldığım puanla da il dışı tercih yapıcam), o zamana kadar bebek olursa çok iyi olur, maddı olarak zorlanırız ama annem babam var en azından. Çocuk yokken alamadım puanı belki bebek varken alırım belli mi olur
Bu arada ben çok feci şişkinlik sorunu yaşıyorum, öyle böyle değil karnım gaz dolu,yediklerime de çok dikkat ediyorum aslında. Bakalım dün kefire başladım. Cuma sabah 5 gibi malatya için yola çıkıyoruz. annem de zonguldaktan yola çıkıcak, biz onu yoldan alıcaz. Bakalım yolda ve malatyada mutlaka kendime sıvı gıdalar bulmam lazım. Katı beslenirsem yandığımın resmidir
iyi akşamlar
1i çeyrek geçe çıkıp 6.5 da eve geldim ancak
yürüyerek gidip geldim
küçük kızım dersaneye gitti biz de büyük kızımla buluşup yemek yedik 1 lahmacun ayran biraz da patates kızartması malesef
selam herkeslere çok sey kaçırdım sizi çok özledim...
cumartesi sabahı boğaz ağrısı ile uyandım ama fena işe gittim masamdan hiç kalkamadım eşim geldi aldı doktor vs..raporluydum yarın işe gidicem...boğaz enfeksiyonu ama nasıl düşürdü beni.. büntyem çok zayıf annem geldi bu arada çeyiz filan serildi çok hastaydım bugün daha iyiyim hiçbirşey anlamdım..
ama iştahım yerinde yani aman 2 g verirdim zaten
ilaçlar acayip gaz yaptı bende bugünde regl oldumki daha ne olsun bugünümüze hamd olsun...
kıyafet konusunu halletmem lazım artık zaman kalmadı eski kıyafete giremedim...cuma için bildirim yapamazasm bu ara paylaşım yapamazsam beni affedin canlarım..yarın işyerinden yazarım bol bol...
öptüm herkesi bu arada Banu145145 canım çok sevindim inşallah tamamına ersin haberlerini bekliyorum..
Aynurum eşinin durumuna üzüldüm ama Ankara deyince aklıma gelmişti zaten abimde orda yaptı malasef doğuda olmayınca uğraşıcaklar başka şeyler buluyorlar anlarsın işte...
herkesi seviyorum
hamarat yenam ellerine sağlık işten gelipbir de ev işi yapıyorsun maşallahİyi geceler arkadaşlar.
Eve geldim duşa girdim mutfağı toparladım yemekleri dolaba kaldırdım.Bulaşık mak.çamaşır makinasını çalıştırdım..
Sonra da yoldaşlarıma bakayım dediydim.:)
...
herkese hayırlı sabahlar
kızları okula gönderip kardeşime kahvaltıya gideceğim haberiniz ola
3 gibi gelirim diye düşünüyorum
günaydınn asuu ne olcak bu halimiz
dü gene + yı gördüm çıkmadım bugün korkdan
1 öğün süperim sonrası felaket düzene giremedim bi türlü havalarda soğuyo güya muğlada ot yiyerek zayıflıcaktım peeehh
büyük kızımı gönderdim de geldim canım
ben tartılmıyorum artık hergün korkudan valla haftada1 veya 2 kere tartılıyorum
ben de aynıım biliyorsun akşamları geç yatınca gereksiz kalori alımı oluyor malesef eşim de bu ara d,kkat ediyor yediklerine akşam çekirdek vs yemiyor onun faydası var bana tabii ama yeterli değil benim boğaz durmuyor akşama kadar gerekli gereksiz ağzıma atıyorum ne bulursam
bende büyük kızı yolcu ediyorum geri uyusammı diye düşündüm minikte uyuyo
atıştırmayı buraktıydım ne güzl onu bunu derken akşam bi hesaplıyom dünyayı yemişim aslında canım çekince otur adam akıllı 2 tane yesene 1 ısırık bi ısırık ohhh neyse millet çok zayıflamışsın dedikçe hosuma gidiye bide 70 olsam ahh süper olcak valla laslye başlamam lazımm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?