Sağol tatlım beniiiiimAllah sana da hayırlı kısmetler nasip etsin.Gönlüne göre versin inşallah :))
Saol canım. annene de çok geçmiş olsun canım. Getirdiklerimin çğunu dağıtcaz zaten, kalanlardan da yerim ama az az, artık öyle eskisi gibi bi oturuşta yemem yani. Sabah baktım +1.5 kilo gözüküyorum ama 4 günde bu imkansız biliyorum. Sanırım düzensiz yemem ve hamurişi tarzı beslenmekten oldu. Bir süre et görmek istemiyorum sebze agırlıklı yiyeceğim bakalım.
Dün akşam eşimin teyzelerine gittik anadolu yakasına. Teyzesi hastaydı ziyaret ettik. Herkes gene iş konusunu sordu. Ben anlatıyorum işte önceki çalıştığım tarzda iş var diye. Teyzeleri aman aman o şekilde çalışma kızım öyle çalışmamı olur felan dediler. Sonra da ee şimdi napıcaksın soruları. E o zaman çocuk yapın bak yaş geçiyo sonra çocuk olmaz uğraşırsınız lafları. Valla insanlar ne çok seviyo akıl vermeyi. Biz ilk evlendiğimizde de hemen çocuk yapın diyolardı, biz bi dolu borçla evlenmiştik tabii. Hani öyle yailı insanlar da değil teyzeleri, eşim de diyo talma ama bıktım iş ve çocuk konusunda laf anlatmaktan
hoşgeldinn sefalar getirdin getirdiklerin çok tehlikeliymiş gerçektenn:)bunları getirdiğin yerden 1,5 kiloyla dönmen bile ii bişey valla.amcanıza geçmiş olsun bir an önce sağlığına kavuşur inşallahUmutcuğum valla güle güle gittim de pek öyle gelemedim. İstanbula 3 saat kala çok kötü bir haber aldık. Eşimin üzerinde çok emeği olan amcası(50 yasında) kalp krizi geçirmiş, kalbi durmuş,hayata döndürmüşler ama biz öldük öldük dirildik yolda.
Valla ben şimdiye kadar organik pazardan hiç alışveriş yapmadım. Herhalde çocuk felan olunca insan daha çok dikkat ediyor senin gibi. Malatyadan dedemin hiç ilaçlamadığı armutlardan getirdim bir kaç kilo. Herhalde uzun süredir yediğim tek ilaçsız meyve bu olsa gerek.
Malatya ve düğün güzeldi ama ben grip oldum. İlk gittiğimiz gün çok üşüdüm, anladım zaten hasta olacağımı çünkü içim titriyordu. Gelirken nevaleyi topladım geldim:)) Cevizli sucuk, ballı sucuk, pestil, dayı mahsulü günkurusu kayısı(anne tarafı kayısıcılık yapıyor), ev yapımı bulgur ve malatya peyniri(koyun) aldım. Valla ne yalan söyleyeyim diyet miyet hak getire. Orda hiç sulu yemek bulamadımki. Hatta düğün günü 3 öğün kömbe( hamurlu bi yiyecek) yedim desem yeridir. Malatyada zaten sebze yemekleri bile ya bulgurlu ya etli olur. Düzensiz ve hamurişi beslenmekten bi +500 gram almışımdır.Çok da önemsemiyorum napıyım.
Bu arada benim progestan bitmeden adet oldum ben. Tam 11 gün önce adet oldum. Sonra hastaneyi aradım doktora sormak için. Sekreteri doktoru vermedi, bana sorun dedi. Ona anlattım o da doktora söyledi, doktor benle konuşmadı yani. İlacı ayın 5iyle 15i arası kullan demişti ama benim adetim 11 gün erken olduğu için gelecek ay ne zaman kullanayım dedim. Gene aynı tarihte kullansın dedi. Kafam çok karıştı, bana ilaç bittikten sonra bir hafta içinde adet olursun demişti, şimdi benim adet döngüm değişti. ayrıca gelecek ay gene 5iyle 15i arası ilacı içersem zaten adet olmama yakın içmiş olucam, beni başından savdı gibi geldi doktor. Ayrıca annem de çok kızdı bana, neymiş efendim bu tarz ilaçların yan etkisi çokmuş, benim de adetim düzensizdi çocuk doğurduktan sonra hiç sekmedi demezmi. Annem emekli hemşire, her doktorun verdiği ilaçları kullanma, senin adetin her ay oluyo vs diyip durdu. açıkcası kafam karıştı çünkü hem çok yan etkisi var bu ilacın hem de öyle ahım şahım bir adet düzensizliğim de yok. Ha hamile kalırım düşük tehlikesi olursa ve doktor bu ilacı verirse mecbur kullanıcam tabii. Önce bi ilaçsız hamile kalmayı denesem daha iyi olucak sanırım
aynen benim eşimde zayıf hatta hepten ailesi zayıf .bende ilk nişanlandığımda çok kötü hissediyordum kendimi fazla dikkat çekiodum.çoğu zaman yanına yakıştırmadıklarını düşündüm.seni yine ablası sanmışlar Benim de bigün eşim hastalanmıştı hastanede acilde serum veriolar yandaki teyze bana annesi misin dedi:S ben bunu onun şeker komasına girmiş olmasına verdim ama bir süre kurtulamadım eşimin dilinden hiç te aklımdan çıkmazmaşşallah süper gidiyosun inşallah hep beraber vericez eşlerimiz inan bizden daha çok mutlu oluyolar
ben kiloluyken eşim hep tablo çiçek falan gibi şeyler alırdı zayıflayınca adam itiraf etti hep sana spor kıyafetlere bakardım beden olmayınca tablo falan alırdım diye demek adamın içinde cevher varmışta ben zayıflayınca ortaya çıktı
hep kızardım aman tablo falan alıyo diye hakkaten 96 kiloyla nası kıyafet alacaksa ben zor buluyodum dar giysen yakışmaz bol giysen üst tarafım zaten geniş anne gibim oluyodum adamda zayıf olunca ilk evlendiğimizde çeyiz sermeye gitmiştik ilk adanaya evlendim ablası sanmışlar ne ağlamıştım:))
sanki ağlamak fayda ediyomuş gibi
yemeye devam etmiştim tabe ben 73 eşim 183 boy 55 kiloydu oderece yaneee
eşimle bizzde ankaraya geldikmi ilk iş kızılaya yürümek ve simit yemek tabisii((
bi de dün işyerimde kimlik fotokopim lazım oldu. verdim..
ordaki resmime bakanlar şok oldu.. aaaaaa sana noolmuş böylee, bu halin ne güzelmiş, resmen everim geçirmişsin gibi şeyler söylediler..duyan bakmaya geldi sanki seyirlik film oynuyo gibi..
yani tamam belki resimdeki halin çok güzel demeye getirdiler de böyle mi söylenir şimdiki halimi yerden yere vurarak sanki.
ona da canım sıkıldı.
ben bu mesaja cevap yazmıştım ama gitmemiş Özlemcim. dağıtacaksanız sorun yok. azar azar 3 günde bir yersen senin için de sorun olmaz yediklerin. o kadar kiloyu yağ olarak almak için 10000 kalori alman gerektiğinden sen de farkındasındır ki ödemdir o. sebzeyle yoluna koyarsın. ben bu akşam az haşlanmış brokoli ve yoğurt yemeyi planlıyorum mesela.
iş konusunda da çocuk konusunda da dertlenme canım. o insanların yapacak işleri güçleri olmadığından tek uğraşları bu dedikodular. seni sıkıştırdıklarında alessandranın da dediği gibi kısmet deyip gülümse geç tatlım, hiç laf anlatmaya bile çalışma. çünkü kimse senin samimiyetini, onlara ısrarla kendini anlatmanı falan umursamıyor. emin ol mantıklı bir açıklama bile yapsan kendini heder edip onlar yine başkalarına "işe girmemiş, çocuk yapsalar bari" diye anlatıyorlar. aslında hiç dert bile etmemelisin, etmemeliyiz ama biz de çalışmadığımız için aklımıza takılıyor işte denilenler. hayat da böyle geçiyor aslında. gençken ona buna kendimizi anlatmaya çalışıyoruz, sonra ona bile takatimiz kalmayacak insanların bu konulardaki samimiyetsizliği yüzünden.
Çok doğru söylüyosun canım. Hepsi ev hanımı ama kendi durumlarına bakacaklarına hep başkalarına akıl vermek derdindeler. Kötü insanlar değiller ama baskalarına müdahele etmeyi çok seviyorlar. Onlara kalsam evlendıgımde hıc korunmuyacakmısım:)) Olursa kısmet dıyecekmısım. Hatta iş konusunda konusurken belkı baska bi bölüm okuyabilirim dedim genç olan teyzesine, ee bu arada çocuk olmayacak mı demez mi. Hem okurum hem cocuk yaparım yani o kadar zekam var dıyecektım de neyse
Kızlar merhaba,
Girip okuyorum ama zaman bulamıyorum yazmaya, sizlerle sohbeti çok özlediğimi belirteyim..
Bunuda acele acele yazıyorum servise yetişmek için...
Tomurcuk güzel haberi okudum çok ama çok sevindim...
Allaha emanet olun.Çok dikkat et kendine canım.
NURGU,doğum günün kutlu olsun canım...
Özkacığım,hoşgeldin..Amcanıza geçmiş olsun...
meryemciğim,hayırlı yolculuklar sana..
nevinciğim bayıldım sana..ne kadar güzel hatunsun maşallah..
MEsajıma son verirken :) herkese selam ederim, büyüklerin ellerinden küçüklerin gözlerinden öperim...
Çok şükür,bin şükür Ya Rabbim...
Canlarım dünkü muayenemde Allah'ıma şükürler olsun keseyi gördük.Alttan muayene etti doktor.Ben nasılım biliyor musunuz.Heyecandan kalbim duracaktı nerdeyse.Göründü göründü dedi doktor ilk resmini de aldım mucizemin
İçeriye gittiğimde kese de yeri de gayet iyi dedi.Hiç telaş yapma hangi ilaçları kullanıyorsun say bakayım dedi teyit etme amaçlı.Sonrada haftaya arefe günü gel gelişimine bakalım dedi.5 haftalıkmış daha miniğim.Eşim de çok heyecanlandı ultrason resmini görünce.
Rabbim hayırlı sağlıklı hamilelik geçirmemi ve kucağıma sağlıkla almamı nasip etsin.Başta burdaki arkadaşlarım olmak üzere de tüm evlat hasreti çekenlere gönlüne göre sağlıklı evlatlar nasip etsin.Amin...
çok şükür,bin şükür ya rabbim...
Canlarım dünkü muayenemde allah'ıma şükürler olsun keseyi gördük.alttan muayene etti doktor.ben nasılım biliyor musunuz.heyecandan kalbim duracaktı nerdeyse.göründü göründü dedi doktor ilk resmini de aldım mucizemin
Içeriye gittiğimde kese de yeri de gayet iyi dedi.hiç telaş yapma hangi ilaçları kullanıyorsun say bakayım dedi teyit etme amaçlı.sonrada haftaya arefe günü gel gelişimine bakalım dedi.5 haftalıkmış daha miniğim.eşim de çok heyecanlandı ultrason resmini görünce.
Rabbim hayırlı sağlıklı hamilelik geçirmemi ve kucağıma sağlıkla almamı nasip etsin.başta burdaki arkadaşlarım olmak üzere de tüm evlat hasreti çekenlere gönlüne göre sağlıklı evlatlar nasip etsin.amin...
bugün annemlere gittim 2 de evdeydim giderken ve dönüşte toplam 1 saat yürüdüm yediklerim önemli değil o konuya girmeyeceğim:)
akşam zaten hafif geçiştireceğim
eve geldim telefon çaldı bir arkadaşım geldi kahveye o arada bir telefon ddaha yeğenim teyze size geleceğiz müsait misiniz tabii dedim hemen zaten yoldalarmış kardeşim 2 yeğenimle geldil az önce gittiler
o zaman bende seni geçerim bu hafta
Kızlar bu gün çok stresli bir gündü , güzellik uzmanlığı kursum bitmişti ve bugün yazılı ve mülakat vardı,neyse saat 12,30 da gittim 1 saat oldu geleli ,yazılıdan 90 ,sözlüden 95 alarak mezun oldum. Sanki doktor olacaz ,anatomi,fizyoloji,derine çabuk geçti ya
yenacım cuma günü izne gidiyorum ,çok yoruldum valla 5 kasım da iş başı yapıcam beni izinli yazarsan sevinirim,5 kasımdan sonra düzenli girerim artık
geç bakalım hadi kaç çıktın bugün tartıda söyle de ona göre kafa tutayım sana
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?