Sabah kahvaltımda bir dilim ekmekle 5-6 tane zeytini ancak tıkıştırdım ağzımaÖğlen 12 gibi 1 bardak ayran 5-6 tane bisküvi ve 1 bardak kahve içtim.
biraz önce de saat 18 sularında bir kaç dilim ekmek, zeytin, azıcık tatlı ve bir kase çorba içtim. arada bir elma ve biraz leblebi yedim.
Öğle yemeği çok büyük problem. Artık okuldan yemek istemiyorum, bugün yemek dağıtan görevli bendim ve yemekten kıl çıktı.Ama öğle öğününü resmen geçiştirmiş oluyorum. Öğleyin ne yesem acaba?
dün akşam da 1 saat bisiklete bindim yaklaşık 15 km gitmişim.
Sabah kahvaltımda bir dilim ekmekle 5-6 tane zeytini ancak tıkıştırdım ağzımaÖğlen 12 gibi 1 bardak ayran 5-6 tane bisküvi ve 1 bardak kahve içtim.
biraz önce de saat 18 sularında bir kaç dilim ekmek, zeytin, azıcık tatlı ve bir kase çorba içtim. arada bir elma ve biraz leblebi yedim.
Öğle yemeği çok büyük problem. Artık okuldan yemek istemiyorum, bugün yemek dağıtan görevli bendim ve yemekten kıl çıktı.Ama öğle öğününü resmen geçiştirmiş oluyorum. Öğleyin ne yesem acaba?
dün akşam da 1 saat bisiklete bindim yaklaşık 15 km gitmişim.
canım ben geçen sene öğle arası için tost , sandviç götürüyordum , ama o da bi yerden sonra sıkıyo ama napcan
Bugün bi haber okudum, bir kadın normal doğumda ısrar etmiş ve bu nedenle de doğumda vefat etmiş. Doktorlar sezeryan önermişler ama kabul etmemiş, ücretli ingilizce öğretmeniymiş gaziantepte. Hala bu devirde doğumda ölenlerin olması ne kadar üzücü değil mi? Belki de beni masustan sezeryana almak istiyolar diye düşündü ve ondan kabul etmedi.Doktorlar madem risk vardı hastayı ilna edemediyse ailesiyle konuşsaymış keşke
Yok canım üzülmedim tabii, çok da haklısın. Ben de aynı şeyleri yazmıştım zaten. Yani gene vazgeçmeyeyim diyorum, sağa sola başvuruyorum. Ama benimkisi Nasrettin hoca misali "ya tutarsa" diyerek. Yoksa şansıma bir tanıdık araya girecek ya da özel bir durum denk gelecek. Hem kel hem fodulum üstelik, müdürlük pozisyonlarının aşağısına başvurmuyorum, son ayrıldığım yerde departman müdürüydüm yazaten o kurumlarda o pozisyonları bana yediriler mi? Neyse bakacağız artık bir çaresine. Biraz böyle devam edeyim, bir kaç arkadaş var onları da arayayım sonra ya kendime göre bir uğraş bulacağım, ya STK'larda görev alacağım ya da en son seçenek kocamın yanına kapağı atacağım
Aslında güzel bir fikir bulsam internet yayıncılığı çok ilgimi çekiyor benim konumla da ilgilidir ama işleyecek güzel bir fikir gerekiyor önce. Önceki yıllarda güzel fikirle rüettik, şimdi hepsinin alası yapıldı, yapılmamışı bulmak biraz güç gibi
Canım hoşmak tarifini ben de bilmiyorum ama yemiştim, sanırım bir Karadeniz yemeği. Barbunya ya da kuru fasulyenin ezmesi ile yapılıyor. Aşırı haşlanmış fasulye için birebir yani :) Sarımsaklı, tereyağlı, mısır unlu ve de pekmezli bir tarif olduğunu hatırlıyorum. Malzemeler bir tuhaf dursa da tadı güzeldi :))
işe başlamak isteyenlere en kısa sürede iyi bir iş bulmalarını diliyorum..
umut,clutch..
ben de çok tuhaf oldum ya evde mutlu değilim, işte mutlu değilim.
yani ev kadını olsam artık bu saatten sonra beni mutlu etmeyecek biliyorum.
ama işte geçirdiğim saatler de beni bunaltıyor. belki de yaptığım işi sevmememden kaynaklanıyor.
gene de sosyalleşmek adına çalışıyor olmak güzel ya herhalde şu anda böyle düşünüyorum :)
..
Bugün bi haber okudum, bir kadın normal doğumda ısrar etmiş ve bu nedenle de doğumda vefat etmiş. Doktorlar sezeryan önermişler ama kabul etmemiş, ücretli ingilizce öğretmeniymiş gaziantepte. Hala bu devirde doğumda ölenlerin olması ne kadar üzücü değil mi? Belki de beni masustan sezeryana almak istiyolar diye düşündü ve ondan kabul etmedi.Doktorlar madem risk vardı hastayı ilna edemediyse ailesiyle konuşsaymış keşke
işe başlamak isteyenlere en kısa sürede iyi bir iş bulmalarını diliyorum..
umut,clutch..
ben de çok tuhaf oldum ya evde mutlu değilim, işte mutlu değilim.
yani ev kadını olsam artık bu saatten sonra beni mutlu etmeyecek biliyorum.
ama işte geçirdiğim saatler de beni bunaltıyor. belki de yaptığım işi sevmememden kaynaklanıyor.
gene de sosyalleşmek adına çalışıyor olmak güzel ya herhalde şu anda böyle düşünüyorum :)
..
Günaydın kızlar :) Seyahetten döndüm ama eski formuma kavuşamadım. Yürüyüş yapmıyorum 2 gündür, dün çok kırıktım bugün de pazara gideceğim. Yattı benim yürüyüşler :) Dün gece canım bir şeyler istedi diye gidip büfeden çikolata kaplı bisküvi aldım, hem de çocukların uyumasını bekledim (onlara zararlı diye yedirmiyorum, eve de almayız, görünce hesap sormasınlar diye), o saatten sonra da gidip aldım eşimle yedikBu son oldu ama. Üç saatlik uykuyla duruyorum ama pazara gidip, sağlıklı besinlerimi alıp sağlıklı ve ölçülü besleneceğim bundan sonra. Kasım ayını eksiyle kapatmaya kesin niyetliyim.
**Pazara gittim, geldim, yukarıdaki yazıyı sabah erken yazmışım
Çok teşekkürler Esracım, video için, bu sabah izledim ve resmen kendime geldim. Kadın yaşından 15 yaş genç duruyor resmenNeden bu kilolar yüzünden ben teyze modunda olayım ki? Ya vereceğim ya vereceğim
Junk food bırakması zor kötü bir alışkanlık, bir çeşit bağımlılık, ucundan bulaştı mı zor kurtarıyor insan kendini. Ben tatilde herkes yerken ucundan yedim, (bisküvi, gofret vb. şeylerden) dün resmen canım istedi. Eve sokmak da, ucundan tatmak da yok bundan sonra :)) Ben de çok severim, bıraksan deli gibi yerim ama sağlığımız ve estetğimiz için bir numaralı düşman bunlar.
Sağol Özlemciğim ama pek öyle değilimBenim annem bile göbek sıkılığı bakımından benden iyi durumda. Eh o benim gibi 30 kg fazlalık taşımadı hiç bir zaman en fazla 4 kg fazlası olmuştur, belki o yüzden :) Önemli olan sağlık tabii, sağlığımız için çok güzel bir adım attık, bunu öteye götürmek; ideal kilomuza en yakın seviyeye inmek için daha sıkı çaba gösterelim. Senin dediğin gibi 70'e bir insek gerisi gelecek gibi ama ben neredeyse 77 oldum 70'e yaklaşacağıma 80'e yaklaşıyorum :)
Senin vücudun gene sıkı, kilo vermekten kaynaklı sarkmalara bakmayacaksın, 30 beden kotun içine giriyorsunBenim 67 kilo akrabama 30 beden kot aldık biz geçen gün.
Sarkma sonraki sorun aslında, hem de hepsinin çaresi var. En azından iyileştirici tedbirler var. Önce şu hain yağlardan kurtulalım. Bir de kendi adıma kötü alışkanlıklarımdan kurtulmak istiyorum. Gece yemek, yerli yersiz atıştırmak gibi...
Haklısın canım diyetisyen olumlu etki yapmıştı bana ama sonra onun listelerini de bırakıp kendi kafama göre yapmaya başlamıştım. Oraya sırf tartılmaya gittim son 2 hafta. Gene de yeniden gideceğim, yarın aramayı düşünüyorum :)
Zıplamak ve dans etmek de güzel fikirmiş ama apartmanda bu cüsseyle zıplarsam pek iyi olmaz herhalde. Zaten bizim çocuklar zıplama kotasını fazla fazla dolduruyorlar, alt komşuya bir de ben davul çalmayayım :)
Ellerine sağlık hamarat Asucuğum, biraz geç gördüm ama o barbunyalar hala duruyorsa "hoşmak" yapabilirsin. Nette çeşitli tarifler var, ben yapmadım ama yemiştim, gayet de lezizdi :)
Rica ederiz cnımSeni böyle memnun görünce bizler de çok memnun oluyoruz Yenacığım.
Çalışıp sosyal hayata karışınca insan kendini daha hissediyor değil mi? Öyle olunca çevresindekilere de daha iyi enerji veriyor. Darısı başıma, bir heves başvurular filan yaptım ama şimdi fısss diye söndü hevesim. Tanıdıksız, torpilsiz istediğim koşullarda bir iş bulmam çok zor gibiEskiden 3-5 yere özgeçmiş gönderdiğimde tamamı arar görüşmeye davet ederdi, şimdi bir tane bile geri dönüş alamadım. Ben de departmanıma uzman alacağım zaman kariyer stelerine ilan vermiştim biliyorum, binlerce başvuru oluyor, aralarında sivrilip görüşmeye çağrılmak bile şans işi. Online başvuru çıktı mertlik bozuldu yani :)) Şansıma bir tanıdığımız, ile dostumuz filan araya girecek de ben çalışma hayatına döneceğim...
Özlemcim ben de birçok "güvenilir" doktordan aslında sezeryan isteyen doktorların risk gördüğü için istediğini duydum. işin ticari kısmı bir yana, doktor ısrarla sezeryan diyorsa karşı çıkmanın manası yok. zaten minyonluk, kısa boy ve iri bebek default sezeryan sebebi. doğumdaki en temel risk de ölüm. hiç hafife alınmayacak bir şey doğum.
çok teşekkürler canım. gerçekten çalışmamak bazı kadınlar için imkansız bir seçenek. ben maddi anlamda hiçbir sorunum kalmasa bile çalışmamayı hayal edemiyorum. bence de iyi ki çalışıyorsun.
çok teşekkürler canım desdek oldugun için hep gözümde kilo olayını çok büyütüp kendimi mutsuz ediyordum bayramda pozitif düşünüp korkmadan herşeyin ucundan yedimselam cücüşlerr
1 saat uyudum, sinirlerim alınmış gibi oldu şuan
kalktım yüzümü , gözümü ,saçımı yıkadım , oohh iyi oldum valla
üstünede miss gibi kıymalı , soğanlı yumurta yaptım ama yumurtayı 1 tane kırdımkarnım tok ,sırtım pek modundayım şimcik , ve yine yazılı hazırlayacamm :26::26::26:
Allah bağışlasın canım benim ,Rabbim sağlıklı, sıhhatli , mutlu uzun ömürler versin inşAllahh
canım benim eşler bazen kırıcı olabiliirler kilo konusunda ama inanki bizim kötülüğümüz için söylemiyorlar ,bence sen öyle bir iradeli davranki bu konuda , kısa sürede gitsin kilocuklarreşin seni kırmak için söylediyse o sözleri utansın , ama ilk önce kendin için zayıfla , insan zayıfladıkça herşey dahada güzelleşiyor , kendine güveni artıyor , giydiğini yakıştırıyor , o yüzden zayıfla kuzumm , yaparsın , güveniyorumm
Evet Nilüfercim katılıyorum sana izinli yazma , aynen devam et listeye
ben almadıııııımmm
Fadimecim tekrardan hoşgeldin , bence yeni bir başlangıç yap kendine , unut geçmişi önüne bak , kilo olayını hayatının merkezine oturtma o 2. planda kendiliğinden devam etsin , pozitif düşün , emin ol kullandığın ilaçlar senin kilo vermene engel olmayacaktırr
Canım bazı özel hastanelerin sırf daha fazla para almak için anneleri sezeryane yönlendirmesi insanda gücensizlik uyandırıyor. Benim de en büyük korkum doğum, bir de böyle haberler okuyunca doğum fobisi oldu bende inanırmısın
Çalışmamayı bend e düşünemıyorum ama maddi durumum çok iyi olsa para kazanmasam bile kendimi oyalayacak birşeyler bulmaya çalışırdım, bir de benim hayalim kendi işimin sahibi olmak, şimdi imkansız ama ilerde olursa kendime ait ufak bir tükkanım olsun istiyorum
gidip birazcık örgümü öreyim yine uğrarım anacığım baaayyy
Eveeet; öğretmenim ve gün içinde köydeyim. Sandviç vs benim de aklıma geldi ama sulu yemek iyi olur diyordum. O da rezil şekilde yağlı
Olmadı kepek ekmekli sandviç götüreyim :)
Sanırım sen de öğretmensin
çok teşekkürler canım desdek oldugun için hep gözümde kilo olayını çok büyütüp kendimi mutsuz ediyordum bayramda pozitif düşünüp korkmadan herşeyin ucundan yedim
geçmiş olsun atlattın asucumben geldim
günümü yüzakıyla atlattım çok şükür
herşey güzeldi herkes pek memnun kaldı
barbunyayı da salata yaptım bayıldılar:)bolca maydanoz taza soğan haşlanmış mısır nar ekşisi zeytinyağı ekledim gayet hoş bir salata oldu
kahvaltıyı sağlam yapınca ben masada pek birşey yemedim az önce acıktım tabii barbunya salatası ve havuçlu kerevşz salatamdan yedim yarım da poğaça 3 2 1 poğaçam süper olmuş bu arada herkes tarif istedi
yorgunluk çayımı da aldım mis
yenacım kolay geslin bize de gönder hamburgerlerden
dinbumcum geçmiş olsun
dafi ne örüyon bize de söyle
ben de başlayım artık elişlerine kış geldi artık şal üretimine geçeyim
canım kendini korkutma. geçenlerde kuzenimden bahsetmiştim hamile diye. kendisi 20li yaşların başında kalp kapakçığı için ameliyat oldu. boyu kısa ve bebeği de 3,5 kgmı geçmiş. şuan günü de dolduğu halde normal doğumu bekliyor. tabi kendi de doktor olduğu için ne gerekli kestirebiliyor. doktoru sezeryan derse o da sezeryan yapacak. o kadar çok riskli gebelik olumlu sonuçlanıyor ki. olumsuz sonuç tabi ki Allah'ın takdiri ama cahillik, inatçılık ve umursamazlık etkili genelde olumsuzluklarda. jinekoloğunu referansla bulmaya çalış, forumda birçok doktorla ilgili yorumlar bulunuyor. ha aklına takılan bir şey olursa ikinci bir doktordan ya da o konuyla ilgili uzmanlaşmış bir hekimden de yardım alabilirsin. ben de bebek için takvim belirlediğimiz şu günlerde her ihtimali düşünüyorum. hatta araştırıyorum. keşke biraz rahat olsak, daha az taksak böyle şeylere kafayı. ve olumlu etkileyeceğini bildiğimiz şeyleri yapsak. mesela spor, protein-kalsiyum-folik asitten zengin beslenme gibi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?