- 21 Mayıs 2010
- 17.971
- 41.061
- 798
Bu arada bugun yine "sen zayifladinmi"?? sözünü duydum
duyuyorum duymasina ama tartida hic görünmüyor nedense bu
3-2-1 POĞAÇA
3-2-1 POĞAÇA
MALZEMELER
3 paket kabartma tozu
2 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un (yaklaşık 3 1/2 bardak )
İÇİNE;
Maydonoz
Peynir
YAPILIŞI
2 bardak una kabartma tozlarını ekleyin ve karıştırın.
Yoğurt ve yağı bir kaba alın tuzunu ekleyin .
yoğurma kabındaki malzemelere unu ekleyin ve yoğurun .
2 bardak un yetmeyecektir çok sert olmamasına dikkat ederek un ekleyin ve yoğurun.
Yumurta büyüklüğünde bezelere ayırın.
Yaklaşık 25-30 arası beze çıkıyor.
bezeleri açıp içine peynir karışımını koyun.
uçlarını büzüp kapatın ve yuvarladıktan sonra tepsiye büzük kısmı alta gelecek şekilde dizin.
Arzu edereseniz galeta ununa batırıpta üstünü süsleyebilirsiniz.
180 derece fırında üstü altı iyice kızarana kadar pişirin.
Asumancığım ben bu poğaçayı tam tahıllı ve beyaz un karışımı yapıyorum. Önceleri hamuru elde yoğuruyordum ama sert oluyordu, sonra içine haşlanmış patates ekleyince(hamura) daha yumuşak oldu. Şimdi ise ekmek yapma makinemde yapıyorum hamuru. 3 bardak tahıllı 2 bardak normal un, 1 bardak süt, 1 paket instant maya, 1 çay bardağı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı şeker koyuyorum, makineden 20 dakikada hamur oluyo, sonra üstünü kapatıp yarım saat ya da 1 saat bekletiyorum. İçini de beyaz peynir, dereotu, maydanoz ve kırmızı biber koyuyorum
ve aleykümselamselamunaleyküüüüümmmm
kızlar nasılsınız ?
ya ben bugün spor salonuna yazılmaya gittim ortam hoşuma gitmedi bende geri vazgeçtim. sonra biraz leslieyi araştırdım aranızda leslie yapıp da memnun kalan kilo veren var mı nerden başlamalıyım bana yardım etseniz
akşam haberlerdede gösterdi çok acı ailesine Allah sabırlar versinBugün bi haber okudum, bir kadın normal doğumda ısrar etmiş ve bu nedenle de doğumda vefat etmiş. Doktorlar sezeryan önermişler ama kabul etmemiş, ücretli ingilizce öğretmeniymiş gaziantepte. Hala bu devirde doğumda ölenlerin olması ne kadar üzücü değil mi? Belki de beni masustan sezeryana almak istiyolar diye düşündü ve ondan kabul etmedi.Doktorlar madem risk vardı hastayı ilna edemediyse ailesiyle konuşsaymış keşke
fadimecim yeleğin güzel oluyodur mutlakane örüyorsun daficim
bende kendime tıgdan yelek yapıyorum 1 aydır anca ön arka ördüm öteki tarafınıda bittirip kızlarıma çeyizlik yazma örmeyi düşünüyorum tabiiki spordan zaman kalırsa
tarifi aldık canım teşekkürler. lepertuarım oldukca genişledi sayenizde3-2-1 POĞAÇA
3-2-1 POĞAÇA
MALZEMELER
3 paket kabartma tozu
2 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un (yaklaşık 3 1/2 bardak )
İÇİNE;
Maydonoz
Peynir
YAPILIŞI
2 bardak una kabartma tozlarını ekleyin ve karıştırın.
Yoğurt ve yağı bir kaba alın tuzunu ekleyin .
yoğurma kabındaki malzemelere unu ekleyin ve yoğurun .
2 bardak un yetmeyecektir çok sert olmamasına dikkat ederek un ekleyin ve yoğurun.
Yumurta büyüklüğünde bezelere ayırın.
Yaklaşık 25-30 arası beze çıkıyor.
bezeleri açıp içine peynir karışımını koyun.
uçlarını büzüp kapatın ve yuvarladıktan sonra tepsiye büzük kısmı alta gelecek şekilde dizin.
Arzu edereseniz galeta ununa batırıpta üstünü süsleyebilirsiniz.
180 derece fırında üstü altı iyice kızarana kadar pişirin.
çok hoş görünüyor ellerine sağlık. yiyenlerede afiyet olsunEki Görüntüle 542817
ben yuvarlak yaptım puf puf çok güzel oldu
merhabalar
diyete başlayacağım deyip bir türlü başlayamadım iki gündür midem ağrıyordu bugün iyiyim şükür...
sabah anneme söyledim kepekli ekmek al diye almış sağolsun artık sabah bahanem olmayacak...
yarın başlıyorum inşaalllah. bu arada ben öğretmenim okulumda tüm gün, öğlen arasında kantindeki tostları yiyoruz (çok güzel yapıyor kantinci abi) hep o tostlar mahvetti beniokula öğlen yemek için ne götürebilirim bana fikir verebilir misiniz??
he birde şu yazılarınızın altında çıkan kilo hedeflerinizi nasıl yapıyorsunuz banada anlatırmısınız??? :)
tarifi aldık canım teşekkürler. lepertuarım oldukca genişledi sayenizde
çok hoş görünüyor ellerine sağlık. yiyenlerede afiyet olsun
aramıza hoşgeldin örtmenimmerhabalar
diyete başlayacağım deyip bir türlü başlayamadım iki gündür midem ağrıyordu bugün iyiyim şükür...
sabah anneme söyledim kepekli ekmek al diye almış sağolsun artık sabah bahanem olmayacak...
yarın başlıyorum inşaalllah. bu arada ben öğretmenim okulumda tüm gün, öğlen arasında kantindeki tostları yiyoruz (çok güzel yapıyor kantinci abi) hep o tostlar mahvetti beniokula öğlen yemek için ne götürebilirim bana fikir verebilir misiniz??
he birde şu yazılarınızın altında çıkan kilo hedeflerinizi nasıl yapıyorsunuz banada anlatırmısınız??? :)
Canım okulda dolabınız varsa ton balıklı, tavuklu ya da peynirli salata olabilir. Ya da kepekli sandwiç ekmeğinin içini çıkar içine peyniri, domatesi, marulu doldur, yanına da bir bardak ayran olur sana öğle yemeği
aramıza hoşgeldin örtmenim
buradan bakabilirsin
http://www.kadinlarkulubu.com/diyet-gruplari/32323-kilo-cizelgesi-nasil-yapilir.html
hoşbuldum :)
teşekkür ederim :)
sinirlenmee kapışkan aynurrrrrr nazar değdirdin okulda herkez çok mutlusun enerjıksin dediler diye maşşallah deeSelam fıstıklarr
okuldan geldim , çok sinirliyimm
disiplin kurulundayım , sınıfçı bi bayan hocayla resmen tartıştık , yok yani az daha dursam saç başa girerdik heralde
neyse azıcık uzanayım geçer inşAllahh ...
Daficim sağol canım , eşimde kaşık kadar kalmış diyo yüzüme , ne kaşığıysa anlayamadım
aramıza hoşgeldin tatlımm , Allah kolaylık versinn
Nursenaaa kapışalım kuzumm , bak aynı sikletteyiz ona göre haa
bu cumadan sonra başlama yarın başla , hemen
Sevgili örtmenlerimm , bir meslektaş olarak bende kapışayım sizinle , dünden beri kapışma kapışma diye dolanıyom ortalıkta
Selamlar herkese. Dun geldim istanbuldan ve gelir gelmez ayagimi burktum ne sans dimiMerdivenlerden bavulumu cikarirken kaydim dustum ayagim kirildi sandim 10 dk oldugum yerde kaldim hareket edemedim, dun aksam yuruyemedim pek zaten bugun gene daha az aciyor ama topalliyorum Okula da gidemedim bugun yuruyemedigimden dolayi, birkac gun spor da yapamam of tam zamanina denk geldi yani. Valla cuma gunu bildirim yaptigimda kilo almamis olurum insallah paso oturmaktan yatmaktan. Bayramda kilo alan var mi acaba merak ettim , insallah hicbiriniz almmaissinizdir insan cidden uzuluyor 100gr dahi alsa.
zayıfladıkça kıskançlık krizlerine giriyolar ada daha zevkli geliyo insana sonra kozlar sana geçiyooo istersen geri alıyım kiloarı diyeeee benim adam hiç benden fazla olmamıştı şimdi 5 kilo fazlasın diyorumm benim boyum var diyo erkek milletine lafta yetmez yaranamazsında boş ver her şey kendi sağlığımız içinn hoş geldin aramızakendimden kısaca yine bahsedeyim. 3 yas 4 aylık ve 7 aylık iki kızım var. Artık eşim de kilo vermemi istediğini aleni soylemeye basladı. hatta guya beni gaza getirmek için kırıcı bir tarz da kullandı. Aslında sırf ona inat daha kilo alacağım geliyor. Ama tabi kendim ve kızlarım için vermek istiyorum. Yılbaşına 88 olmak istiyorum inşallah. Artık dizlerimde yorulmaya basladı. onları zorlamamak adına sımdı spor yapmaktan korkuyorum. biraz vereyim de inşallah öyle diyorum. Bakalım kısmet..
Selam olsun size dostlar.
nursena,ne danaymış konusu hiç bitmedi ayol.:)
ollleeyyy yalnız değilimm , artıkın bissürü örtmenimiz var +90 topicinde
sinirlenmee kapışkan aynurrrrrr nazar değdirdin okulda herkez çok mutlusun enerjıksin dediler diye maşşallah dee
cumayaaa çok fena geliyorumm bomba oldum süper kilo aldım benimki dahiyane bi yetenek 1 haftada 2 kilo kadar var sanırım((
cuma kilo bildiriminde görücen yena çk kötüyüm çoookkkkkkkkkkkkkkk:125::125::125::125::125:aynen böle yedim yedimmmmmmmm
bütün öğretmenler açlık grevine girdi resmen topikte:)))))))))))))))))))))))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?