Günaydın arkadaşlar,
yeni bir ayda, yeni kilomla, yeni bir başlangıç yapmaya kararlıyım. kepek ekmeğiyle yaptığım tostuma kaşarın yanı sıra bir tutam maydonoz koydum, yeşilçayımı da içerek kahvaltımı tamamlayacağım.
bu sabah itibariyle kilom 87.0 kg.
Eki Görüntüle 543065
en iyisi tadına bakmamayı zayıflayana kadar
zayıflayıncada tadına bakıp burakmayı öğrenmemiz lazımm
aman asucum dikkat et kendine ben sabah kalktığımda boğazımda hafif bir rahatsızlık hissetsem hemen zencefilli tarçın içiyorum bir iki saat sonra rahatlıyor. tavsiye ederimhayırlı sabahlar günümüz bereketli olsun inşallah
güne çay kahve ile başladım bugün hiç de adetim değildir ama azcık genzim yanıyor hemi de canım istedi:)
küçük kızı okula gönderdim büyük bugün azcık geç gidecek birazdan onu da uyandırıp gönderirim beden dersinden kaçan türünün tek örenği herhalde benim kızım
sonra eşimi uyandırırım kahvaltısını yapınca ben de kızılaya ineceğim hem yürürüm hem de kızlara kitap alınacakmış onları alacağım belki bir de bebe yünü alıp yeğenlere yelek öreyim diyorum azcık da bakarım vitrinlere gün param da var ya:)
sonra bir arkadaşa uğramam lazım yoksa küsecek bana hiç gidemiyorum diye
kızlar okuldan gelince de yeğenimi kreşten alacağız özledik de azcık oynarız dedik
sonrası da bakalım artık onları da daha sonra anlatayım bunlar planlarım bakalım hepsini yetiştirebilecekmiyim bugün
ve aleykümselaaaaaaammmm cecoşumGününüz aydın, kalorileriniz bol ve yağlarınız yok olsun :122: :122: :122: Aminnnnnnnnnnnnnn
Sabah 7ye doğru kızım uyandırdı benitabi alışkın olmayınca bir 5 dakika daha uyuyayım dedim ama nerdeeee büyük cadı yine uyurum diye başımda azrail gibi dikildi kalk anne kalk diye
İyikide dikildi tabiki
Hemen kendime gelmek için sütsüz şekersiz nescafemide içtim sonrada küçük cimcimeyi uyandırıp sağlık ocağına gittim.
Çok şükür cadı kızımın kızarıklıkları sadece alerjikmişya yediği birşey dokunmuştur yada kıyafetlerden birini yıkadım sanıp yıkamadan giydirmişde olabilirsin dedi ve şurup verdi.
Bu arada kızım 13.8 kg olmuş ve 87 cmyaşına göre iyi diye biliyorum ama aralık ayının 20sinde tekrar boy kilo takibi için gel dedi hemşire
Benimde kaydım silinmişti en son nasıl olduysaonuda yeniledik hazır gitmişken ve hemşire beni takibe aldığını söyledi bel çevresi ve basen ölçümü aldı, kilomu falanda yazdı hatta ben 111.9 kiloydum en son dedimde hadi şunu 111 yapalım bari dedi Allah razı olsun
Senin kilo vermen için mutlaka yüzmen lazım dedibende spora yazıldığımı söyleyince ooo süper sen bu işi kesin yaparsın bundan sonra dedi :122: İnşallah bir dahaki gelişinde ( ayda bir görüşeceğiz diye biliyorum ) çok güzel bir fark görürüz dedi
Birde sabah aç karnına sıcak suyun içine bir kaç damla elma sirkesi ve bol limon sık iç dedi birde geceden kayısıyı suya koyup sabah suyunu içip ilk ara öğündede kayısıları ye dedi bağırsak tembelliği içinbitkiselde olsa ilaç çare olmaz bu şekilde emin ol bir kaç gün içinde bağırsakların daha güzel çalışır dedi
Neyse yine çenem düştükız okuldan geldi şimdi girip mutfağa bir güzel tarhana çorbası yapayımda içelim akşamlık yemeğimide yapacağım en azından evin işiyle rahat ilgilenirim yemek derdi olmayınca
Yine buralardayım tabi
Günaydın kızlar. Bugün gene tembellik yapıp yürüyüşü atladım. Dün iyi beslendim taaa ki pişirdiğim keki tadana kadarAkşam yemeğin yanında ekmek yemedim, ekmeği de yeni pişirmiştim, tazecikti ama dayandım. Kek dışında iyi gitti. Yarın yürüyüşümü de kesin yapacağım. Eski tembel hallerime dönmemek için kendimi zorluyorum. Böyle böyle bebek adımları ile toparlanacağım artık
Yürüyüş yapmayınca sabah da öyle uzun geldi ki.. Saat 7'den beri didindiğim için günü yarılamışım gibi geliyor bana. Geldim gene bilgisayarın başına, birkaç makale okudum, burada geçmişi okudum...
Bebek için çalışmalara başladınız demeki hayırlı olsun Özlemciğim. Size uğur getirir, her şey dilediğiniz gibi olur umarım. Bebek olunca çalışmak gerçekten çok zor. Bebek zaten günün 20 saatini alıyor. Gece ve gündüz devamlı faaliyet halinde oluyorsun. Kalan 3-4 saatte de kendine vakit ayırman imkansız gibi bir şey oluyor. Benim en uzun duşum 2 dakika olurdu, amiyane bir anlatım olacak ama çişimi bile tututp tutup bir seferde giderdim wc'ye, o derece. Bebeğin uyuduğu saatlerde -eğer sen de sızıp kalmazsan- yemek, evi toparlama (temizlik bile demiyorum), çamaşır vb. zorunlu işlerle ilgileniyorsun :)) Biraz korkutucu bir anlatım oldu ama ilk zamanlar gerçekten çok yoğun geçiyor. Sonra yavaş yavaş bir düzen oturuyor tabii. O yüzden çalışmak mümkün olmaz, açıkçası ders çalışmanın bile mümkün olabileceğini sanmıyorum ben..
Ben biraz zamana bıraktım. Yapacak başka şeyim de yok. Kışın daha batıyor insana çalışmamak ya da ben bu aralar öyle hissediyorum. Eşimin çevresi var gerçekten ama işveren firmalarla (büyük holdingler vb. çoğu) ilişkisi farklı oluyor tabii. Eşinin iş durumu için aramak istemedi hiçbirini. Aslında en fazla inşaat, turizm ve hizmet (AVM'ler, spor-eğlence merkezleri vb.) sektörlerine iş yapıyorlar. Tam benim çalışma alanım. Ancak o şirketlerden birinde bir pozisyon olup biz görürsek o zaman ararmış. O da haklı kendince. Bana gelince pek çevrem kalmadı artık. Ben işten ayrılalı 5 yıl oldu bu sürede işi bırakan, iş değiştiren, izini kaybettiğim, iletişimimi kopardığım çok insan var. Zaten iş ilişkileri iş bitinc ebitiyor çoğu zaman. Sadece 3-5 arkadaşım var samimi olduğum, onlar da işveren değilse de müdür vb. pozisyonlarda çalışıyorlar, bu hafta onları arayacağım.
Bu süreyi kendimiz için iyi bir şeyler yaparak geçirelim en azından. Dediğin gibi silkelenelim. En az çalışmak kadar önemli benim için sağlığıma, ideal kiloma kavuşmak. Zayıfladıkça daha enerjik, daha dışa dönük daha mutlu oluyorum. Kilo aldıkça da tam tersi. O yüzden ilk hedef 70. Tarih koymak da bana pek uğurlu gelmiyor ama, 4-5 ayda o kiloyu görmeyi hedefliyorum diyebilirim :))
Çok doğru yazmışsın Nursenacım. Aynen beni anlatmışsın, zayıflayana kadar tadına bakmayı da bırakmam lazım. Yoksa gidiyor ucu. "Nasıl pişmiş" diye bile tadına bakmamam lazım benim de. Zayıflayınca da tadıp bırakmalı ya da bir sonraki öğün telafi etmeli...
Dişin için de geçmiş olsun.
...
Banu, hayırlı olsun canım, sonunda yazıldın demek spora. Çok sevindim. Hem sağlığın hem zayıflaman için katkısı olacaktır eminim. Kalıcı ve güzel sonuç alırsın dilerim.
Selamlar fıstıklarrr
Okuldan geldim , mammişlerimi hüpletip sokaklara atacam kendimi , hava çoookk güzeelll
Esoşumm , Esrraaaammm hadi bakalım bu başlangıç sana ççookk uğurlu gelsin inşAllahhh
yerim seni yavyıımm
buarada benim baskülümle seninkisi aynı biliyonmu ?? ama benimkisi siyaaahhh
evet kuzum , ne kadar doğru bir söz söylemişsinn , bende öyle yapmaya çalışıyorum , gerçi bazen tadına baktıklarım oluyor amma napalım , bunada şükürr
inşallah, çok pis gaza gelmiş durumdayım kuzum. kahvaltımı, ara öğünümü, öğle yemeğimi yedim. öğlen dün akşam yapıp yemediğim tavuklu makarnadan yedim yarım porsiyon. akşama da brokoli haşlayıp yoğurtla yiyeceğim. aklım başıma geldi, getirdin valla dün akşam :)))
basküllerimiz bilem aynı :))) siyahı daha güzeldir sanırım. ben alırken bi mavisi vardı( gerçi mavi de severim ben
afferim benim kuzuma , sen dün gaca aldın aragazını aldın aragazını , şimdi bas gaza yapıyon haaa
sen kendindeki cevherin farkında değilsen , ben bunu sana hatırlatırım sıkıntı etme , gaz bittiği anda hemen yenilerim , oohh AGAYA BELEŞ
brokoli tavuk falan güzel kuşum , ama bence makrna yerine salata tercih edebilirsin sankim , ama bu seferlik olsunda çok sık olmasın taammıı
kuzum ben alırkende mavi , siyah vardı ama benim yatak odamın şifonyerlerde , dolapta , bütün çekmecelerde siyah cam var uyumlu olsun dedim
Umutcuğum senin gibi becerikli, hamarat biri bile çok zorlandıysa gerçekten zor bir dönemdir buna eminim, ders çalışmak derken kpss atamaları yaklaştı demiştim ders çalışmıycamBu sefer de olmazsa 2014de çalışırım. Ben geçen sene çalışırken senin dediğin gibi kendime 1 saat bile vakit ayıramıyordum, resmen bebekli kadın gibiydim. Haftanın en az 3 günü 10da işten çıkıyordum, haftasonu da en az 1 gün çalışıyordum. E geri kalan günlerde kendime mi vakit ayırayım yoksa evi mi temizliyeyim. Bazen çamaşırları bile katlıyamıyordum, yıkananlar kanepede biriktiriyorum ordan giyiyoduk Sanırım senin anlattığın bu yoğun dönem en az 6 ay, bu sürede anne uykusuz kalıyor, dediğin gibi duş alırken bile kendine vakit ayıramazsın, bir de evde teksen yani eşin işte ve evde kimse yoksa insan tuvalete bile gidecek vakit bulamaz.
İş konusunda sen maddi olarak değil de kendini verimli hissetmek için çalışmak istiyorsun anladğım kadarıyla. Umarım güzel bir fırsat çıkar karşına, çıkmazsa da sen kendine oyalanacak birşeyler bulursun umutcuğum. Bakalım ben de bu süreçte anne mesleğini yapıcam becerebilirsem. Zaten maddi olarak da çok ihityacımız var, tek maaşla istanbulda geçinmek çok zor gerçekten
valla çok iyi geldin bana, artık sık sık motim bitti Aynur diye yapışırım yakana :))
kuzum makarna yarım su bardağı kadar ancaydı. dün yağlamadan önce almıştım. yemeğin daha çoğu tavuktu. ama ben de makarnayı haftada bir yicem en fazla bundan sonra.
güle güle kullan canım, yakışmıştır eminim çok odana :)))
O yoğun çalışma hayatı bir nevi hazırlık olmuş işte sana. Çok yakın bir arkadaşım da, kocası da doktor. Çocuk bakmak bize vız gelir diyorlardı, öyle de oldu. Biraz da rahat olmakla ilgili. Ben kızımda aşırı titizlendim, yardımcım yoktu, annemler yoktu vb. Çok zorlandım, çok yıprandım. Oğlumda daha kolaydı her şey ama gene de titizlendim, huy işte. Kızıma 2 yıl, oğluma 18 ay ısıtılmış hiç bir yemeği yedirmedim ben, her öğünü taze hazırladım, bir defa bile altlarını silerek temizlemedim hep akan suyun altında yıkayarak temizledim, külotlarına kadar herşeyleri ütülenerek giydiler vb. vb. Bunlar da zaten zor olan süreci 2 kat zorlaştırdı tabii. Başka bir yakın arkadaşım hazır mamalarla, ıslak mendillerle büyüttü çocuklarını, "onlara harcayacağım vakti çocuklarıma harcarım" dedi. Ona da hak veriyordum ama içim rahat etmiyordu benim, en iyisi dengeyi bulmak herhalde :))
Güzel bir fikir bence annenin işini yapman. Zamanla artabilecek bir gelir elde edersin hem de sosyalleşirsin. Ben severek yapabileceğim bir işte çalışmak istiyorum, evden de olabilir, part time da olabilir. Maddi boyutu birinci sırada değil benim için. Ama kendime ait bir gelirimin olması, tüm tasarrufun bende olması açısından maddi boyutuna da önem veriyorum. Örneğin annemin kredi kartı borcunu kocamdan aldığım parayla kapatmak istemem. Gerçi bizde senin paran benim param yoktur. Zamanında da ben bakıyordum eve. Eşim kendi ayaklarının üzerinde durmaya çalışırken, yaklaşık 5 sene, sadece benim maaşımla çevirdik evi. O taraftan hiç bir şey gelmiyordu. (Ofis masraflarına gidiyordu vb.) Tek maaşla geçinmenin zorluklarını da biliyorum. Gene de kendi kazandığım para başka :)
tamam kuşum affettim bu sefercik
ama işte o mammişlerle kankiliğini azalt anneemmm , guzuummm
sen gazı bitirince hemen bi ALOO AYNUURR yap , tamamdır , 1 depoyla 1000 km garanti
hee yakıştı valla sanki dolaptan sökmüşüm gibi duruyo
:13:
delisin sen bence kesin, dolaptan sökmüş gibi ha :))
Yemeğimide yedim geldim :122:
Uzun zamandır Tarhana çorbası içmemiştim valla kendime geldim
Akşamlık da Kapuskayı ateşe koydumaz birşey erişte var eşime birde çocuklara kakalarım ben asla yemem salata yoğurt falan derken yeterde artar
Merhaba güzeller,
Kızım öğlen yemeğini yeyip okuluna gitti,
ben oğlumu okuluna bıralıp geldim..İki nefes alıp evi toparlayıp wc banyo temizliği yapıp alış verişe gitmem lazım..
Bunları yapmadan da selam vermek istedim siz sevgili dostlarıma.
Esracığım bugünün cuma olduğunumu düşündün, yoksa yeni başlangıç içinmi gosterttin kilonu ve baskülünü.:)?
Bebek bakımı konusunda ben de fikrimi söyleyim de eksik kalmasın.:)
Kızım da çok zorlanmıştım.. bir yıl sonra çalıştığım için ayrı bir zorluğu vardı ve uykuyu hiiç sevmeyen bir bebekti,hala öyle...
Oğlum da ise çok yoruluyordum ama çok zorlanmadım elim ayağıma dolaşmadı,soğukkanlıydım yada..,
Yine uykuyu sevmeyen bir bebekleydim.:) gündüz iyi idi ama geceleri sürekli memedeydi..
Bazen öyle sinirlenirdimki memeyi koparıp atmayı düşünürdüm.:)
Sabaha kadar açıkta öyle yatardık..Ama özlüyorum o günleri.:)
Oğlumun bebekliğin de beni en çok üzen ve herşeyin üstüne geçen kalp rahatsızlığı idi..
Fakat o durumlarda çabucak bitiyor o an çok zorlansan da hızla büyüyorlar.
Yenacım yeni başlangıç için ekledim, sana mesaj atarım yarın ben yine :))
çabuk geçtiğini bilmek güzel zamanın, tadını çıkarmak için güzel bir bahane.
oğlun umarım daha iyidir şimdi canım. hastalık zor, insan üzülüyor ama bebeklere hiç kıyamıyorum ben.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?