Popüler Konu 90 Kilo Üzerindekiler Birlikte Zayıflıyor!

Gününüz aydın, kalorileriniz bol ve yağlarınız yok olsun :122: :122: :122: Aminnnnnnnnnnnnnn

Sabah 7ye doğru kızım uyandırdı beni tabi alışkın olmayınca bir 5 dakika daha uyuyayım dedim ama nerdeeee büyük cadı yine uyurum diye başımda azrail gibi dikildi kalk anne kalk diye
İyikide dikildi tabiki
Hemen kendime gelmek için sütsüz şekersiz nescafemide içtim sonrada küçük cimcimeyi uyandırıp sağlık ocağına gittim.
Çok şükür cadı kızımın kızarıklıkları sadece alerjikmiş ya yediği birşey dokunmuştur yada kıyafetlerden birini yıkadım sanıp yıkamadan giydirmişde olabilirsin dedi ve şurup verdi.
Bu arada kızım 13.8 kg olmuş ve 87 cm yaşına göre iyi diye biliyorum ama aralık ayının 20sinde tekrar boy kilo takibi için gel dedi hemşire
Benimde kaydım silinmişti en son nasıl olduysa onuda yeniledik hazır gitmişken ve hemşire beni takibe aldığını söyledi bel çevresi ve basen ölçümü aldı, kilomu falanda yazdı hatta ben 111.9 kiloydum en son dedimde hadi şunu 111 yapalım bari dedi Allah razı olsun
Senin kilo vermen için mutlaka yüzmen lazım dedi bende spora yazıldığımı söyleyince ooo süper sen bu işi kesin yaparsın bundan sonra dedi :122: İnşallah bir dahaki gelişinde ( ayda bir görüşeceğiz diye biliyorum ) çok güzel bir fark görürüz dedi

Birde sabah aç karnına sıcak suyun içine bir kaç damla elma sirkesi ve bol limon sık iç dedi birde geceden kayısıyı suya koyup sabah suyunu içip ilk ara öğündede kayısıları ye dedi bağırsak tembelliği için bitkiselde olsa ilaç çare olmaz bu şekilde emin ol bir kaç gün içinde bağırsakların daha güzel çalışır dedi

Neyse yine çenem düştü kız okuldan geldi şimdi girip mutfağa bir güzel tarhana çorbası yapayımda içelim akşamlık yemeğimide yapacağım en azından evin işiyle rahat ilgilenirim yemek derdi olmayınca
Yine buralardayım tabi

Selamlar fıstıklarrr
Okuldan geldim , mammişlerimi hüpletip sokaklara atacam kendimi , hava çoookk güzeelll

Esoşumm , Esrraaaammm hadi bakalım bu başlangıç sana ççookk uğurlu gelsin inşAllahhh

yerim seni yavyıımm

buarada benim baskülümle seninkisi aynı biliyonmu ?? ama benimkisi siyaaahhh

en iyisi tadına bakmamayı zayıflayana kadar
zayıflayıncada tadına bakıp burakmayı öğrenmemiz lazımm

evet kuzum , ne kadar doğru bir söz söylemişsinn , bende öyle yapmaya çalışıyorum , gerçi bazen tadına baktıklarım oluyor amma napalım , bunada şükürr

selamun aleyküm kızlaaarr
bugün nasıl daldıysam biranda netbuku hiç elime almadığımı hatırladım girip bir selam vereyim dedim

aman asucum dikkat et kendine ben sabah kalktığımda boğazımda hafif bir rahatsızlık hissetsem hemen zencefilli tarçın içiyorum bir iki saat sonra rahatlıyor. tavsiye ederim

ve aleykümselaaaaaaammmm cecoşum
bol bol yüz balina gibi gir hamsi gibi çık
ben havuza girdiğimde eşim taşırdın taşırdın derdi şimdi sesi sepete girdi dahada çıkmıyor herzaman ben 5-6 kilo fazla çıkardım bu sabah bir kilo eksik çıktım başladı ama benim telefonumda cebimdeydi kemerimde var belimde demeye

Umutcuğum senin gibi becerikli, hamarat biri bile çok zorlandıysa gerçekten zor bir dönemdir buna eminim, ders çalışmak derken kpss atamaları yaklaştı demiştim ders çalışmıycam Bu sefer de olmazsa 2014de çalışırım. Ben geçen sene çalışırken senin dediğin gibi kendime 1 saat bile vakit ayıramıyordum, resmen bebekli kadın gibiydim. Haftanın en az 3 günü 10da işten çıkıyordum, haftasonu da en az 1 gün çalışıyordum. E geri kalan günlerde kendime mi vakit ayırayım yoksa evi mi temizliyeyim. Bazen çamaşırları bile katlıyamıyordum, yıkananlar kanepede biriktiriyorum ordan giyiyoduk Sanırım senin anlattığın bu yoğun dönem en az 6 ay, bu sürede anne uykusuz kalıyor, dediğin gibi duş alırken bile kendine vakit ayıramazsın, bir de evde teksen yani eşin işte ve evde kimse yoksa insan tuvalete bile gidecek vakit bulamaz.

İş konusunda sen maddi olarak değil de kendini verimli hissetmek için çalışmak istiyorsun anladğım kadarıyla. Umarım güzel bir fırsat çıkar karşına, çıkmazsa da sen kendine oyalanacak birşeyler bulursun umutcuğum. Bakalım ben de bu süreçte anne mesleğini yapıcam becerebilirsem. Zaten maddi olarak da çok ihityacımız var, tek maaşla istanbulda geçinmek çok zor gerçekten

inşallah, çok pis gaza gelmiş durumdayım kuzum. kahvaltımı, ara öğünümü, öğle yemeğimi yedim. öğlen dün akşam yapıp yemediğim tavuklu makarnadan yedim yarım porsiyon. akşama da brokoli haşlayıp yoğurtla yiyeceğim. aklım başıma geldi, getirdin valla dün akşam :)))

basküllerimiz bilem aynı :))) siyahı daha güzeldir sanırım. ben alırken bi mavisi vardı ( gerçi mavi de severim ben

afferim benim kuzuma , sen dün gaca aldın aragazını aldın aragazını , şimdi bas gaza yapıyon haaa

sen kendindeki cevherin farkında değilsen , ben bunu sana hatırlatırım sıkıntı etme , gaz bittiği anda hemen yenilerim , oohh AGAYA BELEŞ

brokoli tavuk falan güzel kuşum , ama bence makrna yerine salata tercih edebilirsin sankim , ama bu seferlik olsunda çok sık olmasın taammıı

kuzum ben alırkende mavi , siyah vardı ama benim yatak odamın şifonyerlerde , dolapta , bütün çekmecelerde siyah cam var uyumlu olsun dedim

valla çok iyi geldin bana, artık sık sık motim bitti Aynur diye yapışırım yakana :))

kuzum makarna yarım su bardağı kadar ancaydı. dün yağlamadan önce almıştım. yemeğin daha çoğu tavuktu. ama ben de makarnayı haftada bir yicem en fazla bundan sonra.

güle güle kullan canım, yakışmıştır eminim çok odana :)))

O yoğun çalışma hayatı bir nevi hazırlık olmuş işte sana. Çok yakın bir arkadaşım da, kocası da doktor. Çocuk bakmak bize vız gelir diyorlardı, öyle de oldu. Biraz da rahat olmakla ilgili. Ben kızımda aşırı titizlendim, yardımcım yoktu, annemler yoktu vb. Çok zorlandım, çok yıprandım. Oğlumda daha kolaydı her şey ama gene de titizlendim, huy işte. Kızıma 2 yıl, oğluma 18 ay ısıtılmış hiç bir yemeği yedirmedim ben, her öğünü taze hazırladım, bir defa bile altlarını silerek temizlemedim hep akan suyun altında yıkayarak temizledim, külotlarına kadar herşeyleri ütülenerek giydiler vb. vb. Bunlar da zaten zor olan süreci 2 kat zorlaştırdı tabii. Başka bir yakın arkadaşım hazır mamalarla, ıslak mendillerle büyüttü çocuklarını, "onlara harcayacağım vakti çocuklarıma harcarım" dedi. Ona da hak veriyordum ama içim rahat etmiyordu benim, en iyisi dengeyi bulmak herhalde :))

Güzel bir fikir bence annenin işini yapman. Zamanla artabilecek bir gelir elde edersin hem de sosyalleşirsin. Ben severek yapabileceğim bir işte çalışmak istiyorum, evden de olabilir, part time da olabilir. Maddi boyutu birinci sırada değil benim için. Ama kendime ait bir gelirimin olması, tüm tasarrufun bende olması açısından maddi boyutuna da önem veriyorum. Örneğin annemin kredi kartı borcunu kocamdan aldığım parayla kapatmak istemem. Gerçi bizde senin paran benim param yoktur. Zamanında da ben bakıyordum eve. Eşim kendi ayaklarının üzerinde durmaya çalışırken, yaklaşık 5 sene, sadece benim maaşımla çevirdik evi. O taraftan hiç bir şey gelmiyordu. (Ofis masraflarına gidiyordu vb.) Tek maaşla geçinmenin zorluklarını da biliyorum. Gene de kendi kazandığım para başka :)

tamam kuşum affettim bu sefercik

ama işte o mammişlerle kankiliğini azalt anneemmm , guzuummm

sen gazı bitirince hemen bi ALOO AYNUURR yap , tamamdır , 1 depoyla 1000 km garanti

hee yakıştı valla sanki dolaptan sökmüşüm gibi duruyo

Yemeğimide yedim geldim :122:
Uzun zamandır Tarhana çorbası içmemiştim valla kendime geldim
Akşamlık da Kapuskayı ateşe koydum az birşey erişte var eşime birde çocuklara kakalarım ben asla yemem salata yoğurt falan derken yeterde artar

Umutcuğum sen aynı benim annem gibisin. Gerçi annem bize o kadar özenemedi çalıştığı için ama anlattığın konularda o da çok titizdir. Bazı insanlar yapı gereği daha rahat oluyor, sanırım ben de yemek konusunda asla ısıtılmış yemek yedirmem bir süre. Eve kola, cips, piyasadaki mısır şurubu şerbetinden yapılmış bisküvilerden girmeyecek o kesin. Benim ailemin evine de hiçbir zaman salam, sosis, keptaç, kola girmemiştir.Senin kadar iyi bir anne olmayı kim istemez.

Zaten ben eşlerden erkeğin evi geçindirmek görevi üstlenmesine ve işsiz kaldığında da çevrenin ayıplamasına şaşırarak bakıyorum. Kadın da erkekte maddi olarak sorumludur bence, ben şu an işsizim ama çalışıyorken de maaşımın çok büyük kısmıyla düğünden kalan borçları ödüyordum. Eşimin maaşı yetmiyordu çünkü, kendi düğünümü kendim yaptım borcunu da ödedim valla,şimdi de eşim bakıyor eve. Danışıklı dövüş yani. Çalışmak gerçekten insanı verimli hale getiriyor, düzenli saatlerde çıkacağım ve sosyalleşeceğim bir işim olmasını ben de çok istiyorum. ama çocuk olunca mesailere kalmak da çok zor olur hatta imkansız. Umarım 2 sene içinde bu hayallerim gerçekleşir. Bu ay içinde kpss atamaları var, daha sonra 2013 mayısta var atamalar. Ben hamile de olsam farkli illeri tercih edicem, eşimden ayrı kalmayı göze alıcam yani. Aslında eşim de istemiyor istanbulu, çalıştığı kurumda çok fazla entrika var, hayalimiz izmirde yaşamak aslında ama bakalım

oohh afiyet ossunn bebeemm şimciktenn

Merhaba güzeller,

Kızım öğlen yemeğini yeyip okuluna gitti,
ben oğlumu okuluna bıralıp geldim..İki nefes alıp evi toparlayıp wc banyo temizliği yapıp alış verişe gitmem lazım..

Bunları yapmadan da selam vermek istedim siz sevgili dostlarıma.

Esracığım bugünün cuma olduğunumu düşündün, yoksa yeni başlangıç içinmi gosterttin kilonu ve baskülünü.:)?

Bebek bakımı konusunda ben de fikrimi söyleyim de eksik kalmasın.:)
Kızım da çok zorlanmıştım.. bir yıl sonra çalıştığım için ayrı bir zorluğu vardı ve uykuyu hiiç sevmeyen bir bebekti,hala öyle...
Oğlum da ise çok yoruluyordum ama çok zorlanmadım elim ayağıma dolaşmadı,soğukkanlıydım yada..,
Yine uykuyu sevmeyen bir bebekleydim.:) gündüz iyi idi ama geceleri sürekli memedeydi..
Bazen öyle sinirlenirdimki memeyi koparıp atmayı düşünürdüm.:)
Sabaha kadar açıkta öyle yatardık..Ama özlüyorum o günleri.:)
Oğlumun bebekliğin de beni en çok üzen ve herşeyin üstüne geçen kalp rahatsızlığı idi..

Fakat o durumlarda çabucak bitiyor o an çok zorlansan da hızla büyüyorlar.

Son düzenleme:

Yenacım yeni başlangıç için ekledim, sana mesaj atarım yarın ben yine :))

çabuk geçtiğini bilmek güzel zamanın, tadını çıkarmak için güzel bir bahane.

oğlun umarım daha iyidir şimdi canım. hastalık zor, insan üzülüyor ama bebeklere hiç kıyamıyorum ben.

canım, iyileşti artık..Zor zamanlardı evet...hemde çok zor.. tarif edilemez bile, öyle böyle değil.
Doğuştan kalp yetmezliği-4-5 mm. delik vardı ilk 6 ay rahat nefes alması için ilaç kullandık..
2,5-3 yaşına doğru kapandı ,iyileşti şükürler olsun...

Özlemciğim, iyi anne olmanın (ya da çabalamanın diyelim) bedeli kötü bir eş olmak oldu benim için. Devamlı yorgun, sinirli, enerjisi düşük bir şekilde dolaştım, eşim de arka sıralardaki yerine razı oldu bir süre. Şimdi olsa bazı şeyleri farklı yapardım ama insan yaşarken fark edemiyor işte :)) Son bir senedir çok daha iyi hissediyorum kendimi, çok şükür. Bunda kilo vermemin de etkisi var elbet :))

İzmir çok güzel şehir bence. hem büyük şehir hem geçim çokd aha kolay. Uzun zaman Muğla çevresinde yaşadıımız için oraları iyi bilirim ben, eşim dostum da çoktur. Gönlünüze göre olur umarım.

...

Aynurcuğum hep Esra'ya çalıştın ama. Azıcık da bu yöne essin motivasyon rüzgarları

....

Yenacığım, kolay gelsin canım. Ne güzel ayzmışsın. Hem şikayet ederiz hem de özler dururuz o günleri. Çelişkili değil mi? Kızımın bebekliği çok uzaklarda kalmış gibi geliyor bana da, ahhh diyorum ne güzeldi. O sıkıntılar hatırdan çıkıyor onlar büyüdükçe Bir bebek ya uykudna ya yemekten çektirirmiş zaten annesine. Öyle derler ya. Benim kız da uykudan çektirdi. Ama ne çektirmek. O çok beter bence. Çok zor dalıyordu, hemen uyanıyordu. Oğluşun da yemekle arası yoktu. Ama uykusu iyiydi, rahat bir nefes almıştım :))

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…