Popüler Konu 90 Kilo Üzerindekiler Birlikte Zayıflıyor!

İşte böyle soğukkanlı insanlara bayılıyorum, hem çalışıyosun hem de uykuyu sevmeyen bir bebek. Düşününce kabus gibi geliyo:)) Uykusuz işe gitmek zor olsa gerek ama demekki insan bir şekilde dayanıyor. Oğluna da çok geçmiş olsun canım. Kalp hastalığı geçti değil mi, yani sonradan oldu mu bir rahatsızlığı.

Hadi yaa muğlada civarında yaşadınız demek. Benim kardeşim de muğlada araştırma görevlisi. Çok şanslı gerçekten, ben çok seviyorum egeyi. İzmirde 1 sene okumuştum ege üniversitesinde, eşim de seviyor. Ben zaten hep aynı şehirde yaşamaktan sıkılan bir insanım, değişikliği sveiyorum. Eşim izmir belediyesine geçebilirse çok iyi olucak bizim için.

Eşin seni ne kadar çok sveiyormuşki sorun yapmamış bu süreçte. Ben de senin gibiyim aslında, nedense herşey mükemmel oldun istiyorum. Bence 1,2 sene eşler geri planda kalıyodur illaki ama o da yaşanması gereken bir süreç.

nursena çok doğru söylemişsin tadına bakmamayı hatta pişmiş mi diye bile bakmamayı öğrenmemiz lazım..

çocuk işi çok sabır gerektiren bir iş.. herkesin çocuğu kendine zor geliyor, en zor meslek annelik.. Hz. Peygambere sormuşlar ilk önce kime hürmet edelim, annene demiş, sonra demişler annene demiş, sonra demişler annene demiş, ondan sonra babana demiş.. bunu düşününce insan evet haklı diyor, uykusuz geceler, onun bir öksürmesiyle asılan suratlar, hastalığıyla yıkılan anneler.. ama bir gülümsemesiyle de bütün zorlukları unutturan tatlılıklar.. Rabbim herkesin evladını kendisine bağişlasın, hayırlı evlat etsin.. her konuda dengeyi tutturmak lazım bakarken de..

selamunaleykum fıstıklaaaarrrrıımmmm bugün sabah kahvaltımı yaptım öncelikle onu yazayım:
2dilim tam tahıllı ekmek
2 dilim kaşar peynir bir yemek kaşığı basma peynir(çook severim bu arada)
5 zeytin ve şekersiz çay

daha sonra dün indirmiş olduğum 45dklık leslieyi annemle bir güzel yaptık
sonrada minik kuzumu yıkadım.
bu arada leslie çokçok hoşuma gitti

canım ben bugün leslie yaptım ve çok çok memnun kaldım ayrıca iraden için seni tebrik ediyorum böyle devam edip kiloları vercez inşallah

canım tekrardan geçmiş olsun sana dikkat et kendine

çok sevindim canım, inşallah bir daha hiçbir sıkıntıları olmaz ikisinin de.
senin yerine koyamıyorum kendimi. insan böyle şeyleri hayal edemiyor, etse de başa çıkabileceğini düşünemiyor. ama sen atlatmışsın, inşallah bir daha evlatlarınla ilgili hiçbir imtihan yaşamassın canım.

Tesekkur ederim ediyorum artik :) Bu arada leslie cidden cok eglenceli ilk yapildiginda ne zaman bitcek diye gozum surekli dakikadaydi ama sonralari bir bakiyodum 1 saat 15 dk yapmisim farkinda degilim nasil gecmis:)) Cok da guzel sikilastiriyor ben 1 haftada sonuc almistim sayesinde cabuk kilo vermistim lesliecimin yeri bende ayridir o yuzden

Son düzenleme:

o kadar çok kadın eşinden bebekleri yüzünden çaldığı zamanın farkına varamıyor ki. sen çok çabuk yoluna koymuşsun Umutcum. bir ömür sadece çocukları için yaşayan, eşiyle işi bitmiş gibi davranan kadınları görüyorum çokca. ben de bebekle ilgili en çok bundan korkuyorum. eve tv bile aldırmak istemiyorum birbirimize daha az zaman ayıracağız diye. umarım dengeyi sağlayabiliriz hepimiz eşler ve çocuklar konusunda.

Selam kizlar :)
Motivasyonunu alan almis,
banada biraz lazim :))
Rabbim tüm is isteyenlerinize hayirli bir is, evlat isteyenlerede hayirli evlatlar versin en tez zamanda insallah.
Es isteyenlerede es versin tabiii :))) (kendimide unutmiyim bu arada dimi)

Sabah güzelce kahvaltimi ettim,
önce bi cay ictim cünkü benimde bogazim agriyordu sabah kalktigimda sanada gecmis olsun asuman ablacim, dikkat edelimde hastaliga cevirmesin..

2 tane Knäckebrot yedim ( kuru ekmek)
peynir ve recel ile.
1 kahve ictim

öglen icinde biraz corbami yapsam diyorum tarhana filan cünkü bogazim hala agriyor, sarip sarmaladim.
aksamda firinda sebzeli makarna yapcam ama onu yemeden nasil durrum bilmiyorum artik gec yemesem bari

sonra bide patatesli kek yapcam (börek gibi)
yarin arkadasima gitcem, annanesi vefat ettigi icin kuran okutacaklarmis, hem eli bos gitmiyim diye yapip götüreyim dedim
herkesi öperiiim kolay gelsin :)

Bence o dengeyi sağlamak çok ama çok zor o dönemde. Eşiniz size yardım ediyorsa tamam ama etmiyorsa üzerinizdeki o kadar yükle ancak çocuğunuza vakit ayırabilirsiniz diye düşünüyorum. İlgi derken mesela eşinin yanağına bir öpücük kondurmak da olabilir, zaten başbaşa kalmak imkansız oluyor. Bakalım bizler napıcaz bu dönemde. Şahsen benim biraz sinirli bir yapım var, çok yorgun olduğum da eğer eşim de damarıma basacak birşey yaparsa evde olay çıkmaması için sebep yokAgresifim depresifim napıyım

Biz de evde çok fazla tv izlemiyoruz ama sevdiğim dizileri büyük ekranda izlemek hoşuma gidiyor.Zaten toplasan 2 dizi var izlediğim. Zaten hep haber kanalları açıktır bizde, saçma sapan programlar izlemem. Ama gene de o haber kanalı illaki açık olacak

İnsanlar cocuk olmadan da yeterince evliliklerine ozen gostermiyorlar bence. Cocuk olunca evet tum gun onunla ilgilenmekten bakimindan bi yandan ev islerinden insanin kendine pek zamani olmuyor, evli olan ablamlardan biliyorum ama goruyorum da daha yeni evli ciftler dahi evde bakimsiz berdus gibi dolaiyorlar. İnsan isten gelen esinin karsisina camasiy suyu lekesi olmus dizi cikmis esofmanl mi cikar yahu? Tamam ask-i memnudaki gibi tuvaletlerle dolassinlar saclari her daim masali ve full makyaj olsunlar demiyorum ama insan en azindan gunluk hos bir elbis giyer, saclari deli toplu durur bi kalem ceker hafif tuj surer parfum sikar canim dimi ama Valla evleneyim hep bakimli olmaya ozen gosteririm, merakliyim zaten suslenmeye tam benlik cocuklu olanlara da Allah guc kuvvet verein vallahi zor hic gorundugu gibi degil. Bu arada paso yanlis yaziyorum farkindayim ama bu lanet tabletten aca bu kadar oluyor aiskin degilim dkunmatige benim neyimeyse tablet yaptim bi hata

Hürrem Sultan ve Asuman ablacım ikinize de çok çok geçiş olsun Rabbim acil şifalar versin inşallah
ben buraya geldikçe aşkım şevkim artıyor yaaa hepinizi çookk seviyorumm

Bence çamaşır sulu eşofman ayrı bi seksilik katıyo insana Bence bu sadece kadın için değil erkek için de geçerli. Hatta ben bazen eşimi uyarırım, beğenmediğim bi eşofmanı var öok çirkin duruyo, çıkar şunu diye üstelerim. Yazın elbise tamam da kışın donuyorum ben, eşofman altına kalın taytla geziyorum valla

Haha seksilik anlayisi goreceli tabi sorun esofmanda diil ki zateb, onemli olan esofmani da guzel giymek, tipsiz esofman yerine guzel bi tane giyilse zaten tamam yahu :)

Kızlar ben şimdilik kaçtım kalan işlerimi de bitireyim gecede ütümü yaptımmı tamamdır

Akşam yemeğinden sonra yine gelirim bir aksilik olmazsa

ben de şimdi yaptım 15 dk, oğlum uyandı, bir bilgisayara bakıyor bir bana.. sonra da sarıldı paçalarıma ( korktu mmu ne anlamadım bıraktım ben de o ağlayınca.. o uyuyunca yapmam lazım o zaman da işleri yapıyorum gece de iyice yoruluyorumm off (

bu arada günün kaçamağini az önce yaptım.. civilimden birşeyler sipariş etmiştik, aksilikler oldu gönderemediler siparişlerimizi.. özür mahiyetinde bir kutu safranbolu lokumu göndermişler.. arkadaşlarıyla yemişler eşim durun birz da hanıma götüreyim demiş ve bana getirdi, 4 tane lokum vardı, ben tadına bakınca ne olduğunu yazmıştımm ( 4ünü de yedim malesef... neyse aram olsun bari onlar başka bişey yemeyim..

Pek o kadar çabuk olmadı canım yav :)) Ama zararın neresinden dönersek kardır tabii :)

Her bebek kendine özel aslında, her bebek aynı derecede zordur diyemeyiz elbette. Daha sakin yapılı bebekler, daha sakin tabiatlı çok anaç anneler, eşine her konuda yardımcı babalar vardır belki dünya üzerinde. Ama bizde öylesi olmadığı için çok zorlanmıştım ben. Destek varsa her şey daha kolay; annen-ablan-komşun-yardımcın vb. her kim olursa... Haftada 1-2 gün 2 saatliğine de olsa bebeği bırakabileceğin biri olursa o şahane işte. O iki saatte şarj olup daha iyi hissediyorsun kendini. Ama yoksa her an her saniye her şeyle sen ilglenmek zorundasın. O zaman da eş en sonda geliyor. Öyle filmlerde izlediğimiz gece uyanıp bebeğe bakan, altını değiştiren, mamasını yediren babalar etrafımızda olmuyor, olamıyor zaten. Eşim ev işine yardım etmişti, hakkını yemeyeyim, bulaşık-yemek- süpürme gibi şeyleri yapmıştı. Ama bebek bakımına yatkın değildi pek. Ürküyordu kızımızı tutmaktan, beceremiyordu da, kızım da devamlı beni istiyordu zaten. Kızımla yapışık yaşamak bana 25 kilo kattı diyebiliriz yani :))

Zaten işten yorgun argın gelen baba sadece çocuğu sevmek istiyor, tüm bakımı ve bunun yanı sıra evle ilgili her şey kadına kalıyor. Bu da sinir strese sebep oluyor tabii. Eşe de işte yorulmak, evde yorulmak, güler yüz ve ilgi görmemek sinir katıyor. Oldu mu sana iki sinirli insan. Heheh ne kadar karamsar oldu tablo değil mi? Gülpembe bir tablo çizip sonra eşekten düşmüş karpuza dönmekten daha iyidir diye düşünüyorum. Zor bir süreç ama karşılıklı anlayış, biraz da destek daha keyifli geçmesini sağlar.

Biz evlendikten 5 sene sonra bebek düşündük ve yaptık, o nedenle biraz daha kolay atlattık belki, evliliğin ilk dönemi daha özen istiyor çünkü. Gerçi herkesin ne istediğine bağlı değişir, ben 30 yaşıma kadar hiçççç istememiştim

Umutcuğum karamsarlık değil de gerçekleri yazmışsın. Ben de bu yaşıma kadar istemedim çocuk, 3 yıl bitti evliliğimizde, bana kalsa 2 yıl daha yapmam ama 30dan sonra riskli olması da korkutuyo beni.

Umutcuğum karamsarlık değil de gerçekleri yazmışsın. Ben de bu yaşıma kadar istemedim çocuk, 3 yıl bitti evliliğimizde, bana kalsa 2 yıl daha yapmam ama 30dan sonra riskli olması da korkutuyo beni.

Haklısın da canım. Bu konularda olumsuz yaklaşmayı hiç sevmem aslında ama günümüz şartları insanın her kararını etkiliyor. Demek istediğim eskisi gibi hemen ve sağlıklı bir bebek herkese nasip olmuyor artık; kadın ve erkekte infertilite, sağlıksız gebelikler, düşükler, kromozom sorunları vb. öyle arttı ki süreyi çok uzatmamak bence de mantıklı. Ben hep duyardım ama benim başıma gelmez sanırdım. Çok şükür istediğim zaman hemen hamile kaldım ama ilk bebeğimi aldırmak zorunda kaldım, daha önce de yazmıştım 18 haftalıkken son verildi gebeliğe. Başka bir yakın arkadaşım 5. gebeliğinde kavuştu yavrusuna, başka bir arkadaşım hala uğraşıyor vb. vb.

Tabii çok güzel örnekler de var ama risk arttığı için 30 sınırını aşınca fazla beklememek daha iyi... Bunun bir de ikincisi var, onu da hesap etmeli isteyenler :))

Umutcum sen çok hassas ve mükemmeliyetçi bir anneymişsin. saydığın şeylerin çoğunu yapmak aklıma gelmezdi (her öğün farklı yemek hazırlamak, ısıtmayı tercih etmemek, ıslak mendil kullanmamak gibi..) :)) şu zamana kadar sorumlu olduğum tek kişi eşim, onun da üzerine haddinden fazla düşüyorum. anne olursam ne hissederim, ne düşünürüm bilmiyorum ama ben de rahat bir anne olmak istiyorum. üzerine titrenilmeyen çocukların daha çabuk hayata adapte olduğuna dair bir düşüncem var. sanırım senin kadar hassas olamam. bu zaten içten gelen bir şey, gelmiyorsa kendini zorlayarak bir süre gösterebilirsin o ilgiyi.
ayrıca çocuk sahibi olmak sanki zorluğu olmayan, çok kolay atlatılan bir süreç gibi yansıtılıyor. gayet net bir şekilde çizmişsin tabloyu. birey daha ön planda bu devirde. açıkçası ben de bebek hasreti çeken biri değilim. rahatımı da bozmaya pek niyetim yoktu :)) ama biyolojik saat harekete geçti sanırım, bu ara daha olumlu bakıyorum. hamile kadınlar çok sevimli görünüyor gözüme, bebekler daha çok ilgimi çekiyor. şu an yaş 29, 30u geçince planalarımıza eklememiz gerekecek bizim de. dediğin gibi bir de bunun 2.si var kısmetse :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…