Popüler Konu 90 Kilo Üzerindekiler Birlikte Zayıflıyor!

hu huuuuu kimseciklerr yokmuuuuu
selam hatunlar bende geldim

bilgilendirmen icin bende tskr ederim canm ayni hatayi bende yapiyordum olabildigine az kalori almaya calisiyordum:18:

Diyet neden bozulur? sorusunun cevabı kişiden kişiye değişmekle birlikte bazı ortak noktalarda bulunmaktadır. İşte diyet bozan ortak noktalar…

Her pazartesi başladığınız diyetlerin bir türlü sonu gelmiyorsa ya da yılın yarısını aç gezdiğiniz halde etrafta dolaşan incecik kadınlara kıskanç gözlerle bakmaya devam ediyorsanız bu işin içinde sadece yanlışlık değil aynı zamanda diyetinizi sabote edici etkenler var demektir.

Hayatınızın yarısı çikolatalara imrenerek bakmakla mı geçti ya da her tatlı yediğiniz bir gün için üç gün pişmanlık duyduğunuz halde yine de değil bir kilo bir gram bile vermiyorsanız bu duruma bir son vermenin vakti geldi demektir. Diyetlerinizin işe yaramadığını düşünerek beslenme düzeninizi değiştirmeden önce derinlemesine bir araştırma yapmalı yanlışın nerede olduğunu öğrenmelisiniz.

Diyet neden bozulur?
1. Hızlı yemek
Hızlı yemek yemek kilo almanıza neden olur bu nedenle yavaş yemelisiniz. Yiyecekleri uzun süre çiğnedikten sonra yutmak, beynin vücuda giren besinleri kaydetmesine zaman tanımak anlamına geliyor. Bu şekilde tat alma duyusu da tatmin oluyor. Böylece doyduğunuzu anlamanızla, yemeye son vermeniz arasındaki zaman kısalıyor.

2. Teknoloji
Diyetlerinizin bir işe yaramamasının en büyük etkenlerinden biri hareketsiz yaşamdır. Eskiden bir arkadaşınızla görüşmek için belki de 10 ya da 15 dakika yürürken şimdi sadece mailleşerek görüşmüş kadar oluyor ya da internet üzerinden sohbet edebiliyorsunuz. Böyle olunca da hareket yerine oturmayı seçiyorsunuz.

3. Tatlandırıcılar
Kilo almamak için sürekli şeker yerine tatlandırıcı kullanıyor olabilirsiniz. Fakat yapılan araştırmalar yapay tatlandırıcıların alınan doğal kalori alımı konusunda vücudu kandırdığını ve bu nedenle de daha fazla şeker kullanma isteğini ortaya çıkardığını gösteriyor.

4. Sebzeler
Sebzelerinizi ve salata malzemelerinizi iyi yıkadığınızdan emin olmalı ve organik olarak yetiştirilmiş olanları seçmelisiniz. Hormonlu sebze ve meyvelerden uzak durmalısınız.

5. Yağ oranı düşük yiyecekler
Yağ oranı yüksek ve düşük yiyecekler arasında aslında sanıldığı kadar çok fark yoktur. Yoğurt, süt ya da peynirde bu oran önemliyken yağ oranı düşük bir kek yemekle yağ oranı yüksek olanı yemek arasında hiçbir fark yoktur.

6. Stres
Beyin, vücutta enerjinin azaldığını fark eder etmez açlık hissetmemize yol açan kimyasal maddeler salgılar. Bu kimyasal maddeleri salgılayan kısmı, aynı zamanda duyguları da kontrol eder ve sıkıldığımız veya kendimizi kötü hissettiğimizde hemen buzdolabına koşmamızın başlıca sebebi de budur.

7. Öğün atlamak
Her yemek yediğinizde metabolik hızınız iki saat içinde yüzde 20 – 30 artar fakat öğünleri atlarsanız metabolizmanız yavaşlar. Özellikle de kahvaltı yapmamak en büyük problemdir ve gece boyunca yüzde 5 yavaşlayan metabolik hızınız bir daha yemek yiyene kadar aynı hızda kalır.

8. Meyve suları
Früktoz seviyesi yüksek olan meyve suları iştahınızı açar. Bu nedenle taze meyve suyu içmek ya da meyve yemek çok daha yararlıdır.

9. Toksinler
Karaciğer vücudun yağ yakan organıdır ve eğer alkol gibiblerle doluysa yakma işlemi için daha yoğun çalışarak çok enerji harcar ve yorulur. Bu nedenle içki içerken yağ ya da şekeri çok fazla tüketmemeye dikkat etmelisiniz.

10. Salata
Diyet yaptığınız için salata yemeyi tercih edebilirsiniz fakat salatayı dışarıda yiyecekseniz soslu bir salata yememelisiniz. Çünkü özel soslarla yapılan bu salataların kalori bakımında bir hamburgerden çok da farkı yoktur.

11. Doğum gününüz
Kış mevsiminde doğduysanız baştan kaybetmiş olma ihtimaliniz yüksek çünkü yapılan araştırmalar kış bebeklerinin obeziteye daha yatkın olduklarını gösteriyor. Bunun sebebi ise daha yavaş çalışan bir metabolizmaya sahip olmaları.

12. Doğum kontrol
Kadınların en büyük sorunlarından biri de doğum kontrol yöntemleri nedeniyle alınan kilolardır. Özellikle doğum kontrol hapları bazı kadınlarda iştah açarlar.

13. Uyku düzeni
Yapılan araştırmalara göre geceleri dört saatten az uyuyan kişiler daha çok uyuyanlara oranla daha fazla kilo alırlar. Çünkü yorgun bir vücut, normal günde yakılan enerjiyi yakamaz ve metabolizması yavaşlar. Bunun için her gün uykunuzu düzenli almaya dikkat etmelisiniz.

14. Evlilik
Yeni evli çiftler hep evlendikten sonra kilo aldıklarından şikâyet ederler. Bunun nedeni ise birlikte bir yaşam paylaşma sonucu herşeyi aynı anda yapma isteğidir. Fakat sözkonusu yemek olunca bu yanlıştır eşinizle aynı miktarda ya da aynı şeyleri yemeden de mutlu bir evliliğe sahip olabilirsiniz.

15. Tiroid sorunu
Sürekli yorgun hissediyorsanız, kilo almaya başladıysanız ve sürekli üşüyorsanız tiroidiniz tembelleşmiş olabilir. Bu da metabolizmanızın daha yavaş çalışmasına neden olur. Bunun için bir uzmana başvurun ve balık, fındık gibi yararlı besinler almaya dikkat etmelisiniz. kizlaaaar bu yaziyi okudunuzmu daha once..11.de yazilandan ilk defa haberdar oluyorum

Kızlar ben geldimmmmmmmmmm :122: :122:

Hesapta akşam yemeğinden sonra hemen damlayacaktım ama eşim kanıma girdi
Birlikte Declathion'a gittik tabi hazır gitmişken bende eksik birkaç şey alayım dedim

Kendime spor yaparken giymek için iki tane tshirt aldım
Biri şeker pembesi biride turkuaz mavisi
Özellikle pembenin kumaşına bayıldım sanki hiç üzerine yokmuş gibi okadar hafif bir kumaş üstelik teri emerken kokuyu engelliyormuş
Bir tane su matarası birde yüzme gözlüğü aldım bone de baktım zorunlu olduğu için ama hiç hoşuma gitmedi olanlar düz siyahta istemedim
Acayip güzel şeyler vardı hatta eşim ille eşortman altıda al dedi ama iki tane var zaten spora giyebileceğim. Eccük zayıflayınca onlar zaten totoşumdan düşecek o zaman alırım

Birde bugün yine bikini giyeceğim muhabbeti yaptım makarasına fena bozuldu başlıyacağım senin bikinine diye sen önce sağlığın için zayıfla bikini uğruna değil diye fırça attı tabi o an bozuldum biraz ama baktım hemen kıvırdı işte güzel bir mayokini alırsın iyice göbişin ( olmayan göbek olucak tabi ) ortada olmasın diye
Neyse ben bir başlıyayımda sonra nasılsa ben inadımı yaparım yine
İlk gün beni tartacakmış 4 ay sonra baya bir fark görmek istiyorum dedi :122: :122:
Motive etmeyi de deniyor oduncuğum ama arada ayarı kaçıyor

gramla diyet yapmam cok zor benim yurttayım cunku.sen kaç kasık yedin baslarda sebze yemeklerini ben okonuda cok zorlanıyorum cunku ay cok yedim diye durduruyorum kendimi
Canım gram hesabı felan yapmadım ben. Sebze 8 kasık ama gözkararı koyuyorum. Yurtta yemek cıkmıyor mu

Anam bu gecede de pek çeneniz düştü

Valla uykum geldi resmen bir yandan da kızın ingilizce ödevini bitirmeye uğraşıyoruz o bitmeden yatamam

Selam fıstıklarımm

bebişi sevdim , mıncıkladım , öptüm , kokladım ve geldimm

Aynurcum maşallah sana ve yürüme azmine açık havada yürüyüş yapmakk harika birşey gerçektende ben çok seviyorum

teşekkür ederim şekerimm , valla okuldan gelince karnımı doyurup hemen çıkıyom sokağa , geze geze baya yürüyorum , hem kendimi çok iyi hissediyorumm

Valla maşallah bence sen bu gidişle yılbaşına doğru 70li rakamları bile bitirip iyice 60lara yaklaşırsın
İnşallah hepimiz o günleride görür senle dahada fazla gurur duyarız tabi kendi bedenlerimizde de görelim yani Aminnnnnnn

sagol ablacim sanada gecmis olsun

zeynep ablacim sanada gecmis olsun bu arada, baya kötü üsütmüssün insallah hemen gecer

ceco valla sana özeniyorum, keske bende makul fiyatli bir fitnes salonu bulsam, hemde kadinlara özel, hemde havuzluuuu hic cikmazdim havuzdan,
bundan sonra senin kilolar cup cup gidecek hepsi, bende kiskancam of, bende leslieye sarilmak istiyom bu aralar ama cok üseniyom malesef

yok kuşum be yavv , 60lar zor ama 70-72yi görsem yeterde artar diye düşünüyorumm

Amiiinn !!

İnşAllah o güzel günlere hepimiz erişiriz Banuşumm , sen , ben , diğer bütün fıstıklarr ....

İnşallah canım okadar çok istiyorum ki zayıflamayı
Aslında bende spor olunca üşeniyorum genelde ama şimdi hem üye olunca mecbur gidiceğim hemde her defasında spordan sonra havuzla rahatlamayı hayal ettikce bir an önce başlamak istiyorum
Sende biliyorsun ben 1 seneden fazladır çabalıyorum ve geldiğim nokta pek hoşuma gitmiyor acıkcası Benden sonra topiğe gelenler bana kaç tur bindirdi artık patır patırmı gider kilolar çatır çatırmı bilmiyorum ama gitsinler artık.
Gerçekten bel ağrısı çekmeden saatlerce yürümeyi özledim, beğendiğm kıyafeti almasamda denemeyi özledim tabi en önemliside sağlıklı olmayı özledim. Bırak bayırdada oturuyorum kışın evden çıkamıyorum doğru dürüst düşerde bir yerimi kırarsam ya kaynamazsa diye. Hanı kırıldığına yanmıyacağımda kaynamazsa diye yanacağım o derece yani.

Ne kadar insanın öz güveni yüksekte olsa toplum içine girdiğinde bakışlar insanı rahatsız ediyor. Hele bir keresinde eşimin arkadaşlarından birinin abisi ( o güne kadar çok efendi derdim ) oynarken beni elimden tutup çekti hadi kalk gibilerinden. Şaşırdım başta sonuçta hiç samimiyetimiz yoktu sadece bir yerde görünce abi nasılsın derdim yada selam verirdim. Belki anlatmışımdır ama adam beni kendine doğru çekip kulağıma yenge valla yakında seni siyahlarda kurtaramıyacak haa demişti öküz
İnan o gün okadar kötü oldum ki ben saftirik birde eşimle ilgili muzip birşey söyleyecek sanıyordum hani bak şimdi kesin oda kalkar oynamaya kıskançlığından gibisine ama resmen dondum o an sadece baktım ve yerime oturdum
Eşim tabi bir durum olduğunu anladı ve sorduğu an ben düğün salonunda kimseyi umursamadan ağlamaya başladım ve millet anlamasın diye eşimin omzuna gömüldüm
O gün ona bir tokat patlatmadığıma hala sinir oluyorum yada lafı geri sokmadığıma ki o güne kadar adama çok acıyordum çünkü manken gibi süper bir fiziğe sahip bir eşi vardı ve adamı resmen aldatmıştıda o yüzden ayrılmışlardı :26: hani sonuçta insanın yüreği güzel olmadıktan sonra fiziği güzel olsa ne yazar. Hatta eşime bile kızdım o gece nasıl kalkıp hesap sormaz diye. İnan o an sırf onun canını yakmak için keşke senin karın fıstık gibiydide ne oldu deseymişim diye düşünmüştüm ama ben okadar acımasız ve karaktersiz olamam.
Şimdi hep diyorum içimden zayıfladığım anda ilk fırsatta ona o lafını yedireceğim bak kilolar veriliyormuş ama bazı şeyler yok edilemiyor diye mesela senin karaktersizliğin demezsem banada banu demesinler

Neyse kızlar yaa çok fena uyku bastırdı atarax sağ olsun

Sabah inşallah erken kalkarımda bildirimimi yaparım
Umarım herkes yarın eksilerde bildirim yapar

Hepinize hayırlı geceler ve hoş sohbetler
Benim ütü yine yarına kaldı neyse Allah büyük inşallah yarın onuda aradan çıkartırım

kocaman öpüyorum sizleri

iyi geceler kızlaaarr

ayh örgümü ördüm ördüm daracık önü iki gündür koltuğa getiremedim nedense çok yavaş gidiyor.
yarın biraz kaynatma tarhana yapmaya karar verdim içini hazırladım bir bardakta nohut ıslattım sabah kalkınca haşlarım. sonrada mutfağın halısını yıkıycam kısmet olursa
biraz arken davranmam lazım yarın akşam yeğenimin nişanı var köyden gelen olabilir.. ablam köyde oturuyor ama gelin bursadan nişan burda olucak. 15 kasımdada oğlan kardeşimin oğlunun nişanı var yeğenler sıraya girdi aynı gün benimde doğum günüm kasım ayında oldukca yoğun olucaz bu hafta iki nişan iki düğüne davetliyiz hangisine gidicem bilmiyorum. düğünün birisi eskişehirde sakarı ılıcada oraya cumartesi gece gider dönerim belki.bu arada benim yelek yaşar olucak elimde oldukca uzun yaşayacak gibi görünüyor. elimde biraz sallandımı hiç yapasım gelmiyor birisi beni hızlandırmalı

zeynepciimm geçmiş olsun canım çabucak atlatırsın inşaAllah baya sürdü senin grip.misafirliğin kısası makbulmüş gönder gitsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…