aramıza hosgeldin :)
daficim çok sagol tahlilerimde kolestrol biraz yüksek çıktı demir eksikligi varmış ilaç yazdı
200 kalorilik liste verdi aydan aya çagırdı
tek sorun sık sık birşeyler yememmiş ana ögün ara ögün arası kesinlikle 2.5 saat olmalıymış
Ellerine sağlık Yenacığım. Hepinizi tebrik ediyorum arkadaşlar. Yenacığım umutsuzluk yok, verdikçe sevinmek ve daha fazla vereceğimize inanmak var. Seni çok tebrik ediyorum, ay başından beri hep eksi bildirim yaptığın için. Çok iyi ve istikrarlı gidiyorsun, bu gidişle 3 ay sonra 80'li kilolardasın. Sonrası zaten çorap söküğü gibi gelir.
Ayrıca hem çocuklarına, hem eve, hem ufaklığın sınıfının beslenmesine, hem işe yetişen bir süper anne olduğun için ikinci bir tebriği hak ediyorsun. Bravo diyorum.
...
Bütün gün giysilerle uğraştım canım çıktı. Eşim yarın Amerika'ya yolcuBir hafta ayrı kalacağız. Seyahatlere daha çok ortağı gider ama o da senede 3-5 defa gidiyor. En fazla 3-4 gün ayrı kalmıştık. Şimdi mesafe uzak diye 7 gün kalacak
Hem onun valizini hazırladım, hem kara kışlıkları çıkardım. Kışlıkları çıkarırken çok kalın kazakları, ceketleri vb. sonraya bırakmıştım. Eh onları yapmışken tüm dolabı döktük yeniden tertipledik, tüm gömlekler aynı yöne baksın, tüm kazaklar aynı hizada katlansın vb. diye. Epey vaktimi aldı ama mağaza vitrini gibi oldu koca dolap :))
Dolapta bana büyük gelen ne varsa elden çıkardım. Nasılsa artık onlara ihtiyacım olmayacak :)) Uzun zamandır bekleyen 38 beden kıyafetlerime dokunmadım ama, onları gene giyeceğim günler gelecekkkk.
ilk üçe girenleri tebrik ediyorummm
yena her hafta 2şer 2 şer verirsen işten çıkma sen nerde hareket orda bereket demi ahh ahh keşke bende çalışsam diyorum sonra çocuklar falan otur oturduğun yerde diyip oturuyorum eşimde sigortanı yatırdık emekliliği hak ettin bekle yaşını diyo ne bileyim hayırlısı bakalım tebrik ederim seni
toksin
geçmişolsun havalar soğudu dedinya hemen etkilenmiştir inşallah ilerlemez
umuttt
allah kavuştursun zorlu 7 gün bekliyo çocukların huyu hemen deişiyo babalar gidince tecrübeyle sanbittir
benim büyük kızın baba gittimi ağlama krizleri bitmez
Toksin canım geçmiş olsun.allah yardımcınız olsun.kızın en kısa zamanda rabbimin lütfuna nail olur inşalah.
ne zordur anne olmak yavrun biraz ateşlense sen yanarsın..
Yenacığım bu ne güzel sonuç.bak her şey yoluna girmeye başladı..
chicpeas,dafi sizleride kutlarım..ben biraz daha çabalayayım..kesin bu hafta lişsteye girerim diyordum..
ama olsun..haftaya inşallah..
cimena hoş geldin..
Umutt allah kavuştursun..şimdilik aklımdakiler bunlar..ben yine geçmişi okumaya başlayayım..
slm kizlarrr
anne olmak cok zor dun neler gecti aklimdan icim cok tuhaf oldu mideme krampflar girdi ama bir gun hic beklemedigim zaman kaybedecegim kizimi rabbim hepimiz icin hayirlisini versin cok zor bazen diyorum belkide ben önce giderim o tarafa hasta yasli genc demiyor sirasi gelen gidiyor neden böyle dusunuyorum mayista zatüre olmustu o ciger kendine gelmedi iyilesmedi bence yine ayni ciger problem yapiyor
ama su an iyi aksamda antibiotigi verdim istahida iyi tonbalikli makarna istedi yaptim 2tabak yedi bende kendime tamtahil makarna yaptim
hayirli geceler kizlar insallah yarin guzel bir gun olur
Geçmişi okudum, bu arada aşağıda Beyza'yı görüyorum??? Şişşşşşşt Beyza hanım, Beyza hanım selam vermeden geçmeyeceksin değil mi??? Yemin derim bugün seni aramayı düşünüyordum, az sonra arayacaktım hatta. Bir telefon bekliyorum, o görüşmeyi yapayım hemmen arıyorum.
Esracığım, doktor olan arkadaşım söylemişti, bir tıp hocasının lafıymış bu; "Allah bebeği kadının önce kafasına, sonra kalbine, en son da karnına koyarmış." Gerçekten de önce düşünür zaten insan, olsa mı acaba diye, sonra bebeklere hiç dayanamaz olur, öyle tatlı, öyle sevimli gelir ki gözüne; eh o zaman da son aşama kalıyor geriye :))
Bebek/çocuk büyütürken de, eşimle, ailemle, iş arkadaşlarımla ilişkilerimde de dengeyi bulduğum zaman mutlu olacağıma inanıyorum ben. Her şeyin aşırısı zarar. Bende hafif obsesyon var, bir şey kafama taktığım gibi olacak illa. O yüzden zorlanıyorum kimi zaman, dediğin gibi mükemmeliyetçi oluyorum, bu da hem bana hem çevremdekilere zarar veriyor. Ama önüne geçmek için çok çaba sarf ediyorum. Örneğin hırslı bir anne değilim ben, "ennn başarılısı benim çocuklarım olacak" filan diye düşünmüyorum. (Olursalar da olmayın demem tabii) Daha doğrusu böyle bir eğilimim olduğunu fark ettiğim için çok törpüledim kendimi, çok mücadele ettim. Önemli olan mutlu olmaları. Kızımın sınıfında tüm çocuklar 5 tane kursa gidiyorlar, ben hiç bir şeye göndermedim, bizimle vakit geçirmeleri daha önemli diye. Ne oldu; ilgili ve mutlu bir çocuk. Hiçbir şeye hadi demeye gerek duymuyorum her şeyi kendiliğiden yapıyor. Ama hijyen ve sağlık konularında aşamadım kendimi. Isıtılmış yemeğin vitamin değeri azalırken, ıslak mendil ve şampuanlar zararlı kimyasallarla doluyken, hiç bir suya güvenemiyorken kendimce çözümler üretiyorum hala
ne önündeki modeli canımın içi, sen bizim yanı başımıza geldin, yetiştin zatenÇok güzel gidiyorsun, biz yarı yolda tıkandık, sen tıkanma bize de yol aç :)
Gramla yemene gerek yok ki canım, listeler gram gram değil ki. Bir ana öğün örneği vereyim sana: 1 kase çorba+2 dilim tb ekmeği+1 kase yoğurt+ salata+ 8 yemek kaşığı sebze yemeği (veya 6 yemek kaşığı bakliyat veya elin büyüklüğünde et-tavuk-balık veya 4 orta boy köfte). Çorbayı içmezsen bir dilim daha ekmek yüyebilirsin, yoğurt yiyemiyorsan salatanı peynirli yersin ya da ayran içersin, 1 dilim ekmek yerine 2 yemek kaşığı kepekli makarna ya da bulgur pilavı yiyebilirsin. Yurtta bunları bulmak zor olduğunda, sıkıştığında şöyle bir ana öğün yapabilirsin: 1 kase çorba+1 adet tost+ salata+ ayran...
Asuman, yokuş aşağı gitmeye başladık canım yaa. Artık yokuş yukarı çıkma zmaanı, daha zor ve meşakkatli ve de yavaş olacak ama tırmanacağız zirveye
Çok geçmiş olsun canım. Umarım hastaneye kaldırmaya gerek kalmaz, bugün biraz daha iyi galiba? Tez zamanda ağrıları geçer, rahata kavuşur dilerim.
kızlar buarada artık kilolu birisiyiimm
BMI 30dan aşağı düştü , birde 25lere düştüğünü görürsem süper olacakk
25lere düşsün diye hedefimi 72den 69a çektim , hadi bakalım hayırlısı ....
selam yenacım inşallah başarıcagım bu sefer artık kilolar yüzünden kendimi mutsuz etmeye hakkım yok ,ben dr dedimki acaba ben çok spor yaptıgımdanmı kilo veremiyorum dr hayır spordan zarar gelmez dedi .günlük bana 1 saat dedi yemeklerden önce 2 b ılık su içilcekmiş,ana ögünle ara ögün arası en az 2 saat olmalıymış .ben bazen sıkıldıkça agzıma bişeyler atardım ondanda oluyormuş kilo vermeme bu sefer tam inanıyorum her ay çagırdı devlet hastanesine gittimFadimeciğim hayırlı olsun yeni girişimin, faydasını göreceğine inanıyorum ben..
100 kilonun üzerindeydim gittiğim de hatırlarsın belki banada 2200 kalori vermişti diyetisyen..
Benim ekmek sayım daha fazlaydı senin 6 dilimmiş..
Spor süreni sordunmu doktora.? İşin ehli değilim ama bana çok fazla spor yapmakta kilo verdirmiyor gibi geliyor.
Kontrole gittiğin de sorarmısın doktoruna ne diyecek bakalım..
Ahh Umuttçuğum o senin güzel görüşün..
Keşke süper olabilsem hala kendimi bir çok konuda yetersiz hisseidyorum...
Kızlık yazlık olayından nefret ediyorum bende..Neyseki geçen pazar ve p.tesi yapıp kurtuldum ben o işten.:)
Eşine de iyi yolculuklar diliyorum..Çocuklar çok sorun yapıyorlarmı babalarının yokluğunu.? Benim oğlum mesela çok arar babasını,eşimin gitmesinden çok oğlanı nasıl teselli edeceğim diye panikliyorum.:)
Allah kavuştursun canım...
nursenacığım,keşke her hafta ikişer gitse ama mümkün değil tabiii..
Çalışmak hakkaten güzel ama zorda..Çocuklu olup yardımcın,destekçin olmayınca çok yıpratıcı..
Gerçi her işte öyle değilmi getirisi olduğu kadar götürüsüde oluyor..
Çok sağol tatlım...kilo vermek çok harika bir duygu gerçekten.
Bir ara umutsuzluğa kapılmıştım. '' Biliyorsun seninle tel.de görüştüğümüzde nasıl karamsardım'' ben artık kilo vermeyeceğim ve 3 lü hanelerden kurtulamayacağım diye..
Ama normal insan gibi 3 öğün beslenince,özellikle tencere yemeği tüketince buna hareketli bir yaşam da eklenince iyi kötü gidiyor fazlalıklar..
toksinciğim çok üzüldüm mesajını okuyunca..İçime bişeyler oturdu.
Allaha emanet olun..
öpüyorum kızını,selam söyle.
Aynur cücüşü artık 1. derece obez değil, kilolu bir insansın. tüm kalbimle devamını getirmeni ve darısının da tez zamanda bizlere olmasını diliyorum. tebrik ederim cücüşler cücüşü. 69 da 72den daha güzel bence :))
günaydın fıstıkllaaarr , herkesler için çok güzel bir hafta sonu olsun inşAllahh
ESRAMMM sanada günaydın kuzum , bir seni online gördümde
bende haftasonu olmasına karşın erken kalktım
faceye ŞAFAK saymak için , 75 - ARDAHANyazmıştım , kuzenim görmüş , anneme demişki " hala Aynur ablam Ardahandaymış " diye
sabah sabah annem aramış , ben uyuyordum ,
-"Aynur nerdesin kızım? " dedi ,
- bende yatakyayım annem dedim ,
- ee Emre Ardahandaymış Aynur ablam , deyince benim jeyon düştü
anlayacağını Şafak vakti operasyonu yaptılar bana
şimcikte çayımı , kahvaltılıklarımı hazırladım , arkadaşımla birlikte Ceyhan nehrinin gözüne kahvaltı yapmaya gidecezz , oohh miiissss
herkesleri öperimm , allaha emanet olunnn
Esoş cücüşüde bi an önce yakalasın beni inşAllahh , bak verdim aragazını ona göre hhaaaa , caymak yokk
sağol kuşum benimm , hepimiz hak ediyoruz bu lanet kilolardan kurtulmayı , hepimiz onca emek sarfediyoruz , Rabbim hepimizin emeklerini karşılıksız bırakmasın inşallahh
69u sen dedin ya ondan öle yaptım kuşumm , öperiimm
kararımı verdim veeeee 1 çay bardaği leblebi ile 1 tane kuru incir yedim :))
kimse yok mu yaa, ben de genelde bu saatlerde girebiliyorum, kimsecikler de olmuyor... oğluşum uyuyor, babamız göreve gitti, uzun sürmezmiş ama bakalım..
babamız gelince de balık tutmaya gideceğiz kelkit çayında :):)
bari ben de hazır yemek derdim yokken leslie yapayım dün 20 dk yapmıştım.. bu günde o kadar yapsam ohh cumaya sporum da çoğalır
69la 70 arasında bir fark yok ama insan 6lı bir rakam görünce tartıda daha iyi hisseder. sen 75 inince bi foto çek koy, biz gramı gramına söyleriz kaç kilo vermen gerektiğini
sağol canım benim, inşallah hepimiz sağlığımızı tehlikeye atan bu kilolara elveda diyelim bir an önce.
benim hedefim nasıl ama 69.9 :))
....
Canım şimdiden Allah kavuştursun
İnşallah hayırlısıyla gidip gelir Enişte bey.
Artık o döndüğünde de biraz daha zarif bir eş karşılar onubence bu fırsatı kaçırma canım
....
umuttt
allah kavuştursun zorlu 7 gün bekliyo çocukların huyu hemen deişiyo babalar gidince tecrübeyle sanbittir
benim büyük kızın baba gittimi ağlama krizleri bitmez
....Ahh Umuttçuğum o senin güzel görüşün..
Keşke süper olabilsem hala kendimi bir çok konuda yetersiz hisseidyorum...
Kızlık yazlık olayından nefret ediyorum bende..Neyseki geçen pazar ve p.tesi yapıp kurtuldum ben o işten.:)
Eşine de iyi yolculuklar diliyorum..Çocuklar çok sorun yapıyorlarmı babalarının yokluğunu.? Benim oğlum mesela çok arar babasını,eşimin gitmesinden çok oğlanı nasıl teselli edeceğim diye panikliyorum.:)
Allah kavuştursun canım...
....
...
eğer vaktim olurda burada yazmaya devam edebilirsem yeni iş ve bebek sürecinde (önce iş bulmam lazım), çok sık başınızı ağrıtacağım. senin ve diğer tecrübeli, durumu net bir şekilde ortaya koyabilen arkadaşların burda olması güven veriyor. iyi ki varsınız...
eşinden ayrı geçireceğin günler için sabırlar diliyorum :)) hem onu özlersin hem de çocukları teselli etmek zor olacaktır. inşallah zaman su gibi akıp geçer ve kavuşursunuz.
...Umutt allah kavuştursun..şimdilik aklımdakiler bunlar..ben yine geçmişi okumaya başlayayım..
....Umut canım eşine hayırlı yolculuklar zaman çabuk geçsin size.
...
Canım benim, kötü düşünceleri hiç aklına getirmemeye çalış. Sen neler yaşamış gene de hep ayakta durmuş çok güçlü bir kadınsın. Hayat ne getiriyorsa onu yaşıyoruz, o yüzden düşünsek de bir düşünmesek de... Bak güzel kızın daha iyiymiş, iştahı yerindeymişslm kizlarrr
anne olmak cok zor dun neler gecti aklimdan icim cok tuhaf oldu mideme krampflar girdi ama bir gun hic beklemedigim zaman kaybedecegim kizimi rabbim hepimiz icin hayirlisini versin cok zor bazen diyorum belkide ben önce giderim o tarafa hasta yasli genc demiyor sirasi gelen gidiyor neden böyle dusunuyorum mayista zatüre olmustu o ciger kendine gelmedi iyilesmedi bence yine ayni ciger problem yapiyor
ama su an iyi aksamda antibiotigi verdim istahida iyi tonbalikli makarna istedi yaptim 2tabak yedi bende kendime tamtahil makarna yaptim
hayirli geceler kizlar insallah yarin guzel bir gun olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?