bende öyle deneyeyim bari
işin kötü tarafıda yoğurtlu havucuda pek sevemiyorumikisi karışınca belki hoş olur.
aa bak içine mayonez girerse sevebilirim ama sevmemem gerekir.
umutcum misafire yazık değilmi
ayvalı hiç denememiştim iyi fikir. bu hafta köye gitseydim ayvaları toplardım. gidip onlarıda toplayamadım. dibine dökülmüşlerdir. hepsi organik . çabucak çürümeye başlıyorlar. çoğunu ayva tatlısı gibi yapıp sıcak sıcak kavanozlara dolduruyordum. tatlı bulunmadığında açıp, üstüne ceviz, kaymak veya kırem şanti koyup ikram ediyordum. onada bir altarnatif bulmam lazım şekersiz saklamanın bir yolu olmalı:44:
doğru söylüyorsun zeynepcim esmer şekerle komposto yapabilirim çürümeden değerlendirmiş olurum.ne güzel değilmi ağaçtan toplamak ..benim bir arkadaşım bana bir tarif vermişti.suyu kaynatıp soğutuyor.kavonoza doğradığı ayvaları
2 kaşık şekeri ve suyu koyup ağzını kapatıyor.ters çevirip ertesi gün kaldırıyor.sanırsam kavanozo ve kapağı kaynar suya koyup çıkardıktan sonra
bu işlem yapılırsa doğru olur.kışın konserve komposto tadında oluyormuş..
eğer reçel yapmak istersen şekersiz olarak elma suyuyla pişir..birazcık dene bakalım.genellikle şeker hastaları
bu tip reçel yapıyorlar..
yine bir gün sabahtan akşama kadar diyetle akşam keyifle geçti kızdım kendime bi sürü aç kaldığına deymiyo diye bide yemekten sonra yerden bişey almak için eğilince kitlendim kaldım acıdan yerimde duramadım resmen sıcak suyla kas gevşeticiyle biraz açıldım ama felaket bi ağrı devam ediyo belimde bu yüzden sporada gidemedim bugün vücudum bişey anlatmaya çalışıyo sanırım bana
ablacım topiğin demirbaşı ve ankaralısı olarak seninle görüşmeyi çok isterim ben hatta bana buyur gel çok memnun olurum inşallah nasip oluraralıkta ankarada olacağım..ankarada ikamet edenlerle buluşmak hatta evde misafir etmek isterim..ankaralılara duyurulur..
tabii allah izin verirse..
kızlar bende menümü yazayım biraz dengesizdi ama neyse
sabah biraz geç kalktım namazdan sonra yatmıştım iyi uyumuşum.
kahvaltıda eşime tarhana çorbası yapmıştım bende bir tabak içtim ekmeksiz
öğle : iki trabzon hurması , bir elma
ara : bir fincan muro
akşam yarım tabak çorba, yarım domates, bir tabak yeşil soğanlı yumurta, üç dilim tam tahıllı ekmek.
ablacım topiğin demirbaşı ve ankaralısı olarak seninle görüşmeyi çok isterim ben hatta bana buyur gel çok memnun olurum inşallah nasip olur
kaç gündür ben de tarhana yapacağım kayınvalidemin yaptığı tarhanayı serdim tam kurumadıysa diye nasıl kokuyor mis gibi yarın ben de yapayım bir tarhana çorbası
trabzon hurmasına ben bayılıyorum her gidişte alıyorum marketten geçen gün eşim bak bakalım nelere faydalıymış dedi baktım gerçekten faydalıymış biçok şeye ama kötü tarafı iştah açıyormuş malesef ben de ara vermek zorunda kaldım yemeye
bende çok seviyorum hurmayı günde 2 tane yiyorum kalorisi çok mu aceba?
acaba bende buraya katılabilirmiyim
hergün yemesen iyi olur kanımca ya da 1 tane ye sen emziriyorsun nasılsa
kalorisinden ziyade iştah açıcı etkisi beni azcık tırsıttı :)zaten iştahımız malum
doğru sanki kapalı bir iştahım var da bir de 2 tane yiyorumbundan böyle 1 tane yemeliyim
yememek için ben birkaç gündür almıyorum ama yarın alacağım sanırsam
bence almalısıııınnnn ve günde 1 tanecik yemelisinnn zaten mevsimi de biterr bir daha bu kadar bol bulamayızz sanırsaamm
bende taze tarhana yaptım henüz tam kurumadı ama o kadar çok şey koydumki içineablacım topiğin demirbaşı ve ankaralısı olarak seninle görüşmeyi çok isterim ben hatta bana buyur gel çok memnun olurum inşallah nasip olur
kaç gündür ben de tarhana yapacağım kayınvalidemin yaptığı tarhanayı serdim tam kurumadıysa diye nasıl kokuyor mis gibi yarın ben de yapayım bir tarhana çorbası
trabzon hurmasına ben bayılıyorum her gidişte alıyorum marketten geçen gün eşim bak bakalım nelere faydalıymış dedi baktım gerçekten faydalıymış biçok şeye ama kötü tarafı iştah açıyormuş malesef ben de ara vermek zorunda kaldım yemeye
bende taze tarhana yaptım henüz tam kurumadı ama o kadar çok şey koydumki içinetadından korkuyordum açıkcası:44: korktuğum gibi olmadı çok güzel tadı var eşimde çok beğendi.
ben hurmadan sonra kabuklu elma yiyorum üzerinede su içtimmi miğdem şişiyor iki saat sonrada bir fincan kahve hiç acıkmıyorum.
toksin cim ayva kırağı düştükten sonra toplanırsa daha güzel yumuşacık olur. ama bizim bir dezavantajımız var . bursanın lodosu meşhur bir lodos çıktımı hepsi yerlerde dibinden toplamak zorunda kalıyoruz.
iyi geceleeeerben çıkıyoruummm hepinizi öpüyoruuummrüyamızda incecik bedenimizle hayalimizdeki kıyafetleri giyelim inşallaaaahh
herkese iyi akşamlar..
bugünlerde çok kaçamak yapmaya başladım, titremem ve kendime gelmem lazım...
iştah açıyor dediğiniz cennet hurması mı??
öğleden sonra oğluşumla yürüyüşe çıktık, yarım saat falan dolandık, dışarı çıkılabilecek son günleri değerlendirelim şimdilik.. tempolu değildi yürüyüşüm ama oğlumla merdivenleri hızlı hızlı inip çıktım hiç değilse faydası olsun dedim..
akşam yine ev oturmasına gittim, arkadaşlarım hep küsmüşler bana, bu ara pek görüşememiştik, bana epey farketmiş zayıflamışsın dediler, çok mutlu oldum, ama hafif kaçamaklar yaptım orda( kendimden utanıyorum.. ama onlar biliyordu diyette olduğumu, diyette olduğumu bilmeyen birileri desin istiyorum zayıflamışsın diye, amannn...
ay seninkiler zayıflamışsın demiş ne güzel . benimkiler iyiden iyiye kızıyorlar bana yeter artık hasta olacaksın her gördüğümüzde dahada zayıflıyorsun diyorlar ama ben birazcık kıskançlık seziyorumherkese iyi akşamlar..
bugünlerde çok kaçamak yapmaya başladım, titremem ve kendime gelmem lazım...
iştah açıyor dediğiniz cennet hurması mı??
öğleden sonra oğluşumla yürüyüşe çıktık, yarım saat falan dolandık, dışarı çıkılabilecek son günleri değerlendirelim şimdilik.. tempolu değildi yürüyüşüm ama oğlumla merdivenleri hızlı hızlı inip çıktım hiç değilse faydası olsun dedim..
akşam yine ev oturmasına gittim, arkadaşlarım hep küsmüşler bana, bu ara pek görüşememiştik, bana epey farketmiş zayıflamışsın dediler, çok mutlu oldum, ama hafif kaçamaklar yaptım orda( kendimden utanıyorum.. ama onlar biliyordu diyette olduğumu, diyette olduğumu bilmeyen birileri desin istiyorum zayıflamışsın diye, amannn...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?