bende taze tarhana yaptım henüz tam kurumadı ama o kadar çok şey koydumki içinetadından korkuyordum açıkcası:44: korktuğum gibi olmadı çok güzel tadı var eşimde çok beğendi.
ben hurmadan sonra kabuklu elma yiyorum üzerinede su içtimmi miğdem şişiyor iki saat sonrada bir fincan kahve hiç acıkmıyorum.
toksin cim ayva kırağı düştükten sonra toplanırsa daha güzel yumuşacık olur. ama bizim bir dezavantajımız var . bursanın lodosu meşhur bir lodos çıktımı hepsi yerlerde dibinden toplamak zorunda kalıyoruz.
ay seninkiler zayıflamışsın demiş ne güzel . benimkiler iyiden iyiye kızıyorlar bana yeter artık hasta olacaksın her gördüğümüzde dahada zayıflıyorsun diyorlar ama ben birazcık kıskançlık seziyorumyeğenimin nişanında ne o kız yarım porsiyon kalmışsın dediler eskişehirde hastalık falanmı geçirdin nasıl becerdin bu kadar zayıflamayı dediler. kimse 88 olduğuma inanmıyor birazda sıkılaşsam hiç inanmıycaklar herhalde.
ben ekşi tarhana yazın yapmıştım bu sefer pişirme tarhana yaptım bizde pişirme daha çok tüketilir.neler koydun tarhananın içine, bir arkadaş annesinin 30 çeşit malzeme koyduğunu söyledi de sordum neler olduğunu söylemedi.. biz de annemle yapıyoruz ama bizimki öyle yoğun değil...
aman darısı başımıza..bak nasılda uğurlu geldik..anacağım anlayamadığım kendimizden başka herkesin kiloso düşüyor.kendi adıma
konuşayım..biraz kıskaçmıyım acaba??
hoşgeldin fıstık..
ben ekşi tarhana yazın yapmıştım bu sefer pişirme tarhana yaptım bizde pişirme daha çok tüketilir.
içinede pek birşey koymazlar sadece yoğurtla yapılır ender olarakta nohut ve domates konur . benimki oldukca katmalı oldu
aklıma gelenleri yazayım
yoğurt, haşlanmış nohut, domates, kırmızı biber, soğan, sarımsak, kereviz, kelem,zencefil, zerdeçal, kekik, nane, kara biber, kimyon, reyhan, fesliyen,maydanoz, dereotu daha doğrusu dolapta ne bulmuşsam koydum dafi ce birşey oldu
azmedince yaparsın yapanlar nasıl yapmış benim onlardan neyim eksik , onlardaki iradeyse ben daha çok irademe sahip olabilirim dersin ve başarırsın .sen 18 kilo vermişsin dafi, ben de 18 verseeeemmmmmm ne derlerse desinler o zamanD bilmiyorum yaa yapabilecek miyim acaba.. bu aralar motivasyonum hiç yok, diyetteyim ama gönülsüz gönülsüz, öyle olunca da kaçamaklar artıyor tabi...
ben ekşi tarhana yazın yapmıştım bu sefer pişirme tarhana yaptım bizde pişirme daha çok tüketilir.
içinede pek birşey koymazlar sadece yoğurtla yapılır ender olarakta nohut ve domates konur . benimki oldukca katmalı oldu
aklıma gelenleri yazayım
yoğurt, haşlanmış nohut, domates, kırmızı biber, soğan, sarımsak, kereviz, kelem,zencefil, zerdeçal, kekik, nane, kara biber, kimyon, reyhan, fesliyen,maydanoz, dereotu daha doğrusu dolapta ne bulmuşsam koydum dafi ce birşey oldu
amiiinnellerine sağlık canım afiyet şifa olsun
Merhaba hanimlar,
Birkac gundur gelip sizi okuyorum. Kendimi donmeye ikna etmek icin. Agustos ayindan beri yokum. Kilo aldim denmez .iki asagi iki yukari oynuyorum. Ayniyim denebilir.
Bu aralar da bir kursa gidiyorum. Yuksek lisansa basvurmaya karar verdim. Birsuru sinava girip, kabul edilirsem iki sene daha okuyacagim. Ama zor tabi... Kabul edilmek ayri, okuyup bitirmek ayri zorluk..
Bildiginiz gibi cocuklar kah hasta kah iyi, programlar yogun. Ama tabi en azindan okullar acildi, ev biraz tenhalasti.
Kizim uluslararasi bir projeye secildi. Comenius diye bisey duymussunuzdur. Haftaya Romen bir kiz gelecek 1 haftaligina bize. Benimki de Mayis ayinda Almanya ve Fransa'ya gidecekmis. Evde 4 cocugu naapicam? O cocugu nasil gezdiricem edicem, hic bilmiyorum.
Bu arada goruyorum ki hepiniz de hafiften kilo almissiniz.(umut, ceco, asu diyim daha dogrusu.) ve mutlu da gelmiyor heralde. Ama Yena'yi azim basmis anladigim kdariyla( sigara boregi kosarken farkedilmez bosver) banu da sonunda kocasini ikna edip spora baslamis. Artik hicbir bahanen, kacar yolun kalmadi..
Ben de kendime acimaya ve nefret etmeye devam ediyorum... Okulun acilisinda, kizim lafi cakti bana, " anne neden sen de herkesin annesi gibi guzel biseyler giyip gelmedin?" diyemedim tabii ki, giysem de bende oyle durmuyo, o yuzden artik almiyorum, giymiyorum diye... Haftasonu da esim lafi cakti hakli olarak.. " biraz alisverise filan gitsene!" diye.. Dun gittim. 44-46 beden battal kiyafetler arasindan biseyler secip aldim.. Barisamiyorum kendimle resmen!!! Sacimi da boyattim, biraz kizil kahve biseye.. Ama ne yapsan ayar tutmuyor bende.kendime de soz verdim hergun en azindan bir kalem olsun surmeden cikmayacagim disari diye..
Zaten bu yuksek lisansi bir bakima da bunun icin istiyorum. Biraz silkelenir, insan icine cikacak hale gelirim belki.. İse giderken boyle degildim cunku.. Simdi biraksan ayni esofmanla 3 gun yasayabilirim...( ozka biliyor daha seksi oldugunu!!!!)
Banucugum ve İstanbullu tombikler, Forum'da alisverise gitmek istiyorum, bulusma da olur.. Zaten nerdeyse 1 haftadir kursu filan astim, gitmiyorum, haftaya da bu cocuk geliyor.. 18 inde sinava girene kadar kendi basima ne calisirsam.. Bari alisveris yapiym..
acaba bende buraya katılabilirmiyim
Bu akşam yediklerimm .. 2 Kaşık barbunya 1 adet tavuk göğüsü ( tavuk çıkacak yakında bende :)) 2 kaşık salata ve su ....
Bugün öğlende 2 adet ızgara köfte yoğurtlu salata ve bolca su... bbir yarım elma
Nevinciğim, uygun bir zamanda eşinle paylaşsan; sebepsiz sıkıldığını, bir sefer de olsa bir danışmanla görüşmek istediğini belirtsen telaş etmez belki? Hepimiz zaman zaman böyle hissediyoruz gerçi, insanın kendi için bir şeyler yapması iyi geliyor :))evet canım benim sürekli moralim bozuk ama hamd olsun genel olarak elle tutulur bir sebebim yok aşırı durgunlaştım olaylara tepkisizleştim.diyetisyene 1 kez gittim devam ettiremedim malesef şimdi yine gidip yarıda bırakmayı istemiyorum ne yapıcamı biliyorum ama uygulayamadıktan sonra...teşekkür ederim iltifat ediyorsun canım ama beden güzelliğide lazım kendimi yeniden sevmem için...dyetisyenden önce bir psikologa gitmek istiyorum onada cesaretm yok eşime söylesem aşırı derecede sıkıcak bişeyin var bana söylemiyorsun diye oda üzülecek şimdilik kendimi telkin etmeliyim..her konuda başarıya hasretim ben bu değilim...
Ayva babaannemin bulunduğu yerde çok fazla varmış, merhaba diyene 5 kilo ayva veriyorlarmış. O da ayvayı rendeleyip ocakta çeviriyor, suyunu çektirip altını kapatmadan önce çok az şeker ekliyor, kimi zaman içine de tarçın-ceviz ekliyor. Hani elmalı tartın üzeine filan koyarız ya o şekilde bir nevi marmelat elde ediyor. Kimi zaman sabah kahvaltılarınd akimi zaman haşhaşlı çöreğin üzerinde, kurabiyelerin içinde filan değerlendiriyor.bende öyle deneyeyim bari
işin kötü tarafıda yoğurtlu havucuda pek sevemiyorumikisi karışınca belki hoş olur.
aa bak içine mayonez girerse sevebilirim ama sevmemem gerekir.
umutcum misafire yazık değilmi
ayvalı hiç denememiştim iyi fikir. bu hafta köye gitseydim ayvaları toplardım. gidip onlarıda toplayamadım. dibine dökülmüşlerdir. hepsi organik . çabucak çürümeye başlıyorlar. çoğunu ayva tatlısı gibi yapıp sıcak sıcak kavanozlara dolduruyordum. tatlı bulunmadığında açıp, üstüne ceviz, kaymak veya kırem şanti koyup ikram ediyordum. onada bir altarnatif bulmam lazım şekersiz saklamanın bir yolu olmalı:44:
hayirli aksamlar kizlar
sabahtan beri kadinlar kulubu degisik baska arama motoru indirdim oda ayni kizin notebookundan baktim aha ayni eskisi gibi buyuk kiz ver bakem telini dedi hop ayni eskisi gibi ayari tel modundaymis rahatladim yaw
umutcum nasilsin demissin hic iyi deilim motimi nursena caldi kanimca acayip yemeye basladim offf
....
kizlaaaar zumba dansini yapan varmi aranizda.. diyetisyenler oneriyorlarmis bende simdi az deniycem 50 dklik ama uykumda geldi gibi bakalim
kalorisi çok muş kızlr az yiğin bağdat hurması bide kabızlık yapıyomuş
bende çok seviyorum hurmayı günde 2 tane yiyorum kalorisi çok mu aceba?
maşşallahhh desinlerrrrrrrrrrrrrrr ne emeklerle veriyoruz valaay seninkiler zayıflamışsın demiş ne güzel . benimkiler iyiden iyiye kızıyorlar bana yeter artık hasta olacaksın her gördüğümüzde dahada zayıflıyorsun diyorlar ama ben birazcık kıskançlık seziyorumyeğenimin nişanında ne o kız yarım porsiyon kalmışsın dediler eskişehirde hastalık falanmı geçirdin nasıl becerdin bu kadar zayıflamayı dediler. kimse 88 olduğuma inanmıyor birazda sıkılaşsam hiç inanmıycaklar herhalde.
bi cesaret edemedim hava hala 30 derecelerde seyrederken biheves yapsammıki diyorum beceremezsem diye vaz geçiyorum netten bi araştırmak lazımben ekşi tarhana yazın yapmıştım bu sefer pişirme tarhana yaptım bizde pişirme daha çok tüketilir.
aklıma gelenleri yazayım
ayy çok yorucu beceremedim ben lasly iyi kendi çapımızda yürüyoruz iştekizlaaaar zumba dansini yapan varmi aranizda.. diyetisyenler oneriyorlarmis bende simdi az deniycem 50 dklik ama uykumda geldi gibi bakalim
yokk anam yokkkk akşam cozuttum buraya uğrayamadım bile her kez uyunca geldim suçlu suçlu yatayım sabah 5 te göreve gitcek eşimhayirli aksamlar kizlar
umutcum nasilsin demissin hic iyi deilim motimi nursena caldi kanimca acayip yemeye basladim offf
r
selam kızlar,
bugün hava çok kasvetliydi.içim sıkıldı.tam yatak havası.ama gelen telofonlardan pek fırsat olmadı.
sabah:2 çiğ börek.2 kupa şekersiz çay
ara 2 nar
akşam;2 tabak etli patates..
ara 2 mandalina
burasu bu mevsimde tam bir cennet..meyve ve sebze fiyatları bayağı düşük..söz gellimi nar kiloso 1tl.hatta 50 kuruşa da var.
mandalina kendi ağacımdan..öyle zevkli ki,her gün bir iki tane koparıp yemek..inşallah bırakırlar da hafta sonu
oğluma toplayıp gönderirim..
karnıbahar haşladım.yarın kızartıp soslayacağım..domatesl konservesi yaptım.onlarda oğluşuma gidecek.daha reçeller var.
allahtan internet var.bilmediğim şeyleri öğreniyorum.cahide&jibek adli blogdan çok yardım alıyorum.tavsiye ederim.sayelerinde
becerikli bir anne olmaya başladım..
şimdi biraz geçmişi okuyayım..
aralıkta ankarada olacağım..ankarada ikamet edenlerle buluşmak hatta evde misafir etmek isterim..ankaralılara duyurulur..
tabii allah izin verirse..
İyi geceler bayanlar :) Akşamı kayınbiraderimin evinde geçirdik, geç döndük. Sağolsun bizi götürdü getirdi. Aslında çocukların yarın okulu olduğu için hiç gitmek istemedim ama kayınvalidemler orada kalacaklarmış, ayıp olmasın çocukları da görsünler diye gittim.
Eltim de çok ısrar etmişti, yemek yapacağım beraber yiyelim diye :) Yemek yapmaktan hiç haberi olmayan, bunu da saklamayan, etli dolmaya fıstık ve kuş üzümü koyan (zeytinyağlısı ile karıştırarak) gelin kız gitmiş yerine çeşit çeşit yemekleri sıralayan bir kız gelmiş. Oldukça kısa süre içinde 20 kilo kadar yemek yapılmış, hepsi aynı boy ve hizada aynı tip kaplara dizilmiş :)) Elbette hepsini hazır aldığını anladım ama hiç bozuntuya vermedim. Heves etmiş, kendini göstermek istemiş. Kayınvalidemler de çok memnun oldular "ne becerikli gelinlerimiz var" diye :) Belki onlar da anladılar da benim gibi bozuntuya vermediler :) Gerçi Midas'ın kulakları misali gelip buraya yazdım işteYarın bizde olurlar sanırım, öbür gün ise halletmem gereken bir iş olduğundan görüşemeyiz herhalde. Bir aksilik olmazsa bu işimle beraber Beyza'yı da göreceğim :)) Hatta bu işi Beyza ile planımız nedeniyle icat etmiş bile olabilirim
Şimdi biraz geçmişe göz atayım bakayım, herkesin keyfi yerindedir umarım...
Canim varsa link atarmisin ?
BI ara bende merak sarmistim zumbaya, burda yakinda kursuda var ama yazilmadim sonra :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?