Bizim Çocuklar Hangi Dinden? « Cahide Jibek
aynur kızlar bu yazıyı okudum çok düşündürücü azrail falan diyince aklıma geldi paylaşayım dedim
Nasıl Zayıflanır?
1 - Bir şey yediğiniz sırada eğer sizi kimse görmüyorsa, o yediğiniz şeyin
kalorisi sayılmaz.
2 - Bir çukolatanın yanında bir bardak soda içiyorsunuz... yine karlısınız,
çünkü çikolatadaki kaloriler soda tarafından tamamen elimine edilir.
3 - Biriyle birlikte yemek yiyorsanız, eğer siz ondan az yemişseniz sizin
kaloriler ona yazılacağından siz hiç kalori almış sayılmazsınız.
4 - Sıcak içeceklerden cappucino, kakao ve çikolata gibi yiyeceklerde bulunan kafein bu yiyeceklerdeki kaloriyi tamamen yok eder.
5 - Popcorn, Alaska, Frigo gibi "sinema" bağlantılı yiyecekler de kaloriden
sayılmaz, çünkü bunlar eğlence dünyasının parçasıdırlar, vücut depomuzun değil.
6 - Kurabiye, bisküvi, kek türü yiyecekleri ne kadar çok parçalara bölerek
yerseniz kalorileri giderek bir o nispette azalır.
7 - Çatal bıçakların üzerinde kalmış olup da yaladıklarınız asla kaloriden
sayılmaz ( Örnek: sandviç hazırlarken bıçağı daldırdığınız fıstık ezmesi,
veya krepin üzerine yayacağınız çikolata sosu )
8 - Aynı renkten yiyecekler bir arada alınırsa, daha düşük kalorili olanın
miktarında kalori alınmış olur. (Örnek: Ispanak ve fıstık, mantar ve
beyaz çikolata).. ah bu arada tabii ki çikolata dünya çapında bir renktir
ve diğer bütün renklerle uyum sağlayabilmektedir...
9 - Donmuş yiyeceklerin hiç birinde hiç kalori yoktur, çünkü kalorinin ısıyla
ilgili olduğunu herkes bilir, ve bunlar soğukta asla barınamazlar.
Dondurmalar bu durumun en iyi örneğidir.
Ve ..... son olarak zayıflamada en etkili çare: Siz asıl etrafınızdakileri
şişmanlatmaya bakın, ya da arkadaşlarınızı sizden daha kilolu olanlardan seçin, böylece mutlaka olduğunuzdan daha zayıf görüneceksiniz ...
az cık gülelimm facede okuddum süperrr kaç kişi kendini bulcek bakalım
kızlar ben geldim nasılsınız
büyük kızı yolladım okula kahvaltımıda yaptım çayımı yudumluyorum minik kızım uyanmadan hemen lasly yapayım 3 mil
antibiyotikmi acaba tartıda fazla gösteriyo etkisi varmıki ben hala + yım o kadarda dikkat ediyorum
dikkat etmediğim zaman + olmuodum en azından :2::2::2::2::2::2:
ah canım ben seni görmedim akşam uykum kaçtı bir türlü uyuyamadım baktım kimselerde yok site içinde dolaşmaya başladım çok geç uykum geldi gece moka içmiştim omu yaptı neydi bilmiyorum. sabaha karşı uyudum sonrada gözümün biri açık bir,i kapalı kıldım sabah namazınıdafi ablacım ışıgını açık gördüm geldim oradamısın:)
Ayşeciğim biz de seni çok özledik..
Nasılsın ? oğluşun, eşin hepiniz iyisiniz inş..
İş bulabildinmi.? ÇAlışıcakmısın tekrar.?
Senin dönmenle diğer kayıp dostlarımız da döner umarım...
günaydın
ankara da çok karanlık ve yağmurlu bugün
ayşecim biz de seni özledik geldğin için mutlu olduk canım
nevincim kayınvalidene geçmiş olsun
alessandra annene geçmiş olsun
Allah tüm hastalara şifa versin
Selamün Aleyküm kızlarrrrrrrrrr :122:
Herkese hayırlı sabahlar
Bu sabahda babamızı işe yollayıp bir posta ağladıktan sonra yatak odasında uyumayalım diye kıyamet kopardıktan sonra koltukta uyumaya karar verdikDaha doğrusu küçük kuzum öyle karar verdi
Dün gecede yine yatak odasına girmek istemedi kız :26: devamlı dolabın üzerini gösterip korkuyorum diye ağladı :26:
Bütün bildiğim duaları okudum kıza doğru. Acaba çocuğa birşeylermi görünüyor diye eşimle kafamızda soru işaretleri oluştu. Anneciğim orada birşey yok dememize rağmen baba geldi bak orada korkuyorum ondan diye parmağıyla dolabın üzerini gösterdi durdu :26:
Offffffff valla baya uğraştırdı uyuyana kadar sonra babasının göğsüne gömüldü korkuyorum korkuyorum diye uyudu.
Ne yapacağımızı şaşırdık acaba ilgi çekmek içinmi yapıyor diye düşündük ama numara yaparmış gibide değil
İnşallah bir daha öyle olmaz.
Mecbur salona geçtik şuan da koltukta uyuyor cadı bende hem sizlere bir bakayım hemde sabah kahvemi içeyim dedim
Bugün yine spora gideceğim ve eşim geçe kalma sen 5 gibi git bende iş çıkışı oraya gelirim beraber döneriz dedi. Tabı kızları evde yanlız bırakmak var :26: tamam ablamız büyüdü artık ama şimdiye kadar onu bile hiç yanlız bırakmadık uzun süre evde :26:
Acaba küçük cimcimeyi saat 4den sonra öğlen uykusuna mı yatırsam bari bir iki saat uyursa ablası en fazla yarım saat ilgilenmek zorunda kalır biz gelene kadar :44:
Karşı komşuyuda tembihlerim evdeyse bir ara bir baksın onlaraAllaha emanet edeceğiz artık yoksa eşimi beklersem gece geç çıkmış olacağım salondan bu seferde ne eşimle sohbet edecek nede başka birşey yapacak vaktim kalmıyor
Valla bir ara eşimde tuturdu kurutma alalım diye ama maalesef koyacak yerim yok :26: çamaşır makinesinin üzerine koysak banyomuz zaten ufacık iyice gelirler banazaten fazla dar alanda uzun süre kalamıyorum
Aslında kışın özellikle çok gerekli ama mecbur yine peteklerle idare edeceğiz
Senin mesajını gördük daha iyi oldu
Umarım bundan sonra sık sık görüşürüz
İyi olmana sevindim canım bizde seni çok özlemiştik. Umarım alışırsın tablete de sık sık bizlere eşlik edersin
Kullanımı aslında zor değil ama benim dün eşimede dediğim gibi ben laptobu tercih ederim
Selam fıstıklarr
nasılsınız ? ben 2 gündür hasta gibiyim , öyle aman aman değilim ama yatak döşşkek yatıyorum vaallaa , ilaç içiyorum 2 gündür banamısın demedi , bakalım napcamm :26::26::26:
yarın sabah 9 da Mersine gidiyorum , annemleri bayramda göremedim ya, anacıım çook kötü olmuş , bende şimcik gitcemm
kadının tarzını beğendim Nursenam , bi şekilde inceden mesaj veriyor , hakkaten bizim çocuklarımız yada bizler hangi dindeniz ? nüfus cüzdanı islam diyor ama tarzımız ne diyor ,tam bir çelişki içindeyizz
ahahah bayıldım valla , keşke böyle zayıflasakk , ooff ne güzel olur hhaaa
Ayşecim hoşgeldinn , bizler iyiyiz çok şükür , sen nasılsınn ?
bebeem bendede var o antibiyotik ve diğer ilaçlar durumu , bu hafta pek verimli olmadı sanırım , onlarında , regl olmamında etkisi varr
Selam kizlar ben geldimmm
seli gecmis olsun canim, valla bende pek anlamam caydan corbadan ama, bi yesil cay icine limon sIk ve ic,
bide tarhana gibi böyle bol acili bir corba icersen faydasi olacagini düsünüyorum,
tavuk corbasimi ne varmis biri söylemisti zamaninda, o cok cabuk iyilestiriyormus,
cecocum kizina üzüldüm yavrucak nasil korkuyordur,
bencede bol bol dua oku, kizinada biraz söyle, bak kizim beraber dua okuyalim , allah bizi korur ozaman diye,
telkin et biraz teselli et, yaninda dua oku, uyuyana kadar biraz yaninda dur, yatagi nasil bilmiyorum ama mesela uyuyana kadar yaninda yat,
insallah kötü bisey yoktur canim, bol bol dua oku kuran oku
bizdede bugun erkekler matinesi var yine
yani babam ve sohbet arkadaslari,
dini sohbet yapiyorlar iste ev sohbeti, bugun de sira bizde,
adamlar 7 de gelcek aksam, bende calisiyorum 7 bucukda gelcem eve(
kötü denk geldi valla,
tatli yaptim dünden 2 cesit, annemde yemekleri yapiyor, inanilmaz zahmetli oluyor gercekten,
yemegiydi tatlisiydi cereziydi meyvesiydi, baya yorucu oluyor, ama allah rizasi icin tabiikide
leslie yapsam iyi olcak ama bakalim canimda istemiyor,
yinede yapiyim en iyisi
cok saolun kizlar daha iyiyiz huzurluyuz orduda en azindan, esim bi ise girdi asgari ucret aliyo ben hala giremedim simdi bi is gorusmesinden geldim hayirlisi bakalim
maddi sikinti cekiyoruz ama gecici bi donem iyiki tasinmisiz az cok biliyosunuz yedigimiz kaziklari esimin abisinden allaha havale ettik yeni bi hayat kurduk kendimize bundan sonra gzl olur insallah hersey
ama diyet yok malesef gelenim gidenim cok saolsunlar sali gunude kuran okuttum evimde bu haftayi atlatim baslamam lazim 112 kiloya ciktim :-(
kızlar ben geldim nasılsınız
akşama da oğlumu kv alıcak servisten ve bizim eve geçicekler.. annem hastanede, yetişemez diye.
aradım az önce, ben akşam yemeği yaparım dedi sağolsun
aboowwww evden yatakları yapmadan çıktım sabah, ev dandini,oyuncaklar yerlerde, rezil oldum kayınvalideyeeeee :18:
...
Cecocuğum hatırlarsan bende oğlanın banyo korkusundan bahsetmiştim,ama anlattığın şekil de ağlamıyordu tabii, sadece yalnız girmek istemiyordu ve kapısını hep kapalı tutmamızı istiyordu..
Tabii senin ki bayağı minik..
Acaba dolabın üstünü gösterseniz ona ev de merdiven varsa çıkıp yada bir süre orda uyutma ununtuncaya kadar..
Çocuklar hiiç ummadığımız olaylardan etkileniyorlar özellikle çizgi filmlerde ki ayrıntılardan..
Ben de ayetel kürsi , nas-felak suresini çok okur ve gücüne inananlardanım..
Selam fıstıklarr
nasılsınız ? ben 2 gündür hasta gibiyim , öyle aman aman değilim ama yatak döşşkek yatıyorum vaallaa , ilaç içiyorum 2 gündür banamısın demedi , bakalım napcamm :26::26::26:
yarın sabah 9 da Mersine gidiyorum , annemleri bayramda göremedim ya, anacıım çook kötü olmuş , bende şimcik gitcemm
kadının tarzını beğendim Nursenam , bi şekilde inceden mesaj veriyor , hakkaten bizim çocuklarımız yada bizler hangi dindeniz ? nüfus cüzdanı islam diyor ama tarzımız ne diyor ,tam bir çelişki içindeyizz
ahahah bayıldım valla , keşke böyle zayıflasakk , ooff ne güzel olur hhaaa
Ayşecim hoşgeldinn , bizler iyiyiz çok şükür , sen nasılsınn ?
bebeem bendede var o antibiyotik ve diğer ilaçlar durumu , bu hafta pek verimli olmadı sanırım , onlarında , regl olmamında etkisi varr
selam kızlar bende şifayı kaptım boğaz ağrısı mahvediyo beni çok ta ağır geçiriyorum öyle korkuyorum kidaha henüz hiçbirşey yemedim.annemle çocuğa kısa yoldan bişeler yapıp verdim kendim için takatim kalmadıı.
emziirdiğim için kafama göre ilaçta kullanamıyorum .acillik olmadan nasıl hafif atlatıcam ne yiycem ne içicem bilemiyorum .
var mı öyle bi çay bi çorba öneriniz ? yapacak halimde yok ama daha kötü olmaktan korkuyorum
Selam kizlar ben geldimmm
seli gecmis olsun canim, valla bende pek anlamam caydan corbadan ama, bi yesil cay icine limon sIk ve ic,
bide tarhana gibi böyle bol acili bir corba icersen faydasi olacagini düsünüyorum,
tavuk corbasimi ne varmis biri söylemisti zamaninda, o cok cabuk iyilestiriyormus,
cecocum kizina üzüldüm yavrucak nasil korkuyordur,
bencede bol bol dua oku, kizinada biraz söyle, bak kizim beraber dua okuyalim , allah bizi korur ozaman diye,
telkin et biraz teselli et, yaninda dua oku, uyuyana kadar biraz yaninda dur, yatagi nasil bilmiyorum ama mesela uyuyana kadar yaninda yat,
insallah kötü bisey yoktur canim, bol bol dua oku kuran oku
bizdede bugun erkekler matinesi var yine
yani babam ve sohbet arkadaslari,
dini sohbet yapiyorlar iste ev sohbeti, bugun de sira bizde,
adamlar 7 de gelcek aksam, bende calisiyorum 7 bucukda gelcem eve(
kötü denk geldi valla,
tatli yaptim dünden 2 cesit, annemde yemekleri yapiyor, inanilmaz zahmetli oluyor gercekten,
yemegiydi tatlisiydi cereziydi meyvesiydi, baya yorucu oluyor, ama allah rizasi icin tabiikide
leslie yapsam iyi olcak ama bakalim canimda istemiyor,
yinede yapiyim en iyisi
Ayrica beni tebriik edin cünkü yarim litre sudan biraz fazla icmis bulunuyorum simdiye dek
bu aralar yine malesef gidim gidim, günde 2 hap icin 2 yudum ictigim suyu fazlalastirmaya calisiyorum,
kücük yarim litrelik bir sise doldurup icip durcam aklima geldikce,
susama hissim yok benimsusamiyorum resmen, biraz his olusunca zaten hemen gidiyor o susama hissi birdahada gelmiyor,
ama zayiflamak icin su icmek sart offf
herkese hayırlı günler kızlar
dün uğrayamadım çünkü kuzumu doktora götürdüm minicik elinden kan aldılaaarr
sarılığı geçmemiş bol bol emziriyorum ama ne zaman geçecek bilmem
yüzü de kıpkırmızı isilik oldu krem verdi hemen etki etti geçmeye başladı bile
sağlıklı beslenmeye tam gaz devam ediyorum ve günlük 45dk lesliemi ihmal etmiyorum bugün de yaptım.
katremcim kizina gecmis olsun insallah gecer sariligi, ne oldugunu pek bilmiyorum acikcasi ama insallah önemli bisey degildir..
kizlar ya ben bu ayakkabinin siyahini istiyom ama bitürlü bulamiyorum offf, millet nerden buluyorki bu ayakkabilari :)))
Keil Stiefelette - Stiefelette - Schuhe - Damen - Deichmann
cok saolun kizlar daha iyiyiz huzurluyuz orduda en azindan, esim bi ise girdi asgari ucret aliyo ben hala giremedim simdi bi is gorusmesinden geldim hayirlisi bakalim
maddi sikinti cekiyoruz ama gecici bi donem iyiki tasinmisiz az cok biliyosunuz yedigimiz kaziklari esimin abisinden allaha havale ettik yeni bi hayat kurduk kendimize bundan sonra gzl olur insallah hersey
ama diyet yok malesef gelenim gidenim cok saolsunlar sali gunude kuran okuttum evimde bu haftayi atlatim baslamam lazim 112 kiloya ciktim :-(
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?