Ayakkabı derdi zor oluyor düğünlerde. hay Allah... neyse dayanırsın artık Özlemcim.
aldığın bileziği tak bence canım. laf eden etsin, zaten laf edeceği varsa her koşulda eder. sen de unut bence kendi yaşadıklarını. insan böyle şeyleri hatırladıkça daha çok sinir oluyor. herkesin kısmeti başka oluyor.
canım unuttum ama sonucta boz cok sıkıntı cektık hala da bız yardım edıyorum ara ara. Ben kımsen bısey beklemıyorum ama en azından kızım kusura bakma sana bısye yapamadık denılebılırdı. Ya da bı eksıgınız varmı dıye sorulabılırdı. Demekkı benım aılemın de cıngar cıkarması gerekıyormus:)) ben cok borc harc ıcınde kaldım bu yuzden, artık para bırıktırmek ıstıyorum, mesela bak kayınvalıdemın bulasık makınesı bozulmustu ben ona surprız yaptım makıne aldım, sadece bı ıhtıyacınız var mı dıye sorulmayı beklerdım
Canım senin eşin kpss sınavına girdi mi. Hiç düşünüyor mu bilmiyorum ama sınava girdiyse şu ara atamalar var. Çoğu kadroda ektra iş deneyimi, sertifika istemişler. Dolayısıyla bu kadrolar düşük kapatabilir. Mesela oracle, linux, unix, cisco bilmek vs gibi şartlar var. Hani ilerde düşünürse diye söyliyeyim dedim. Çoğu insan bu kadroları yazamıyor. Belki 70 puana bile düşebilir
yok canım girmedi kpssye. öyle bir düşüncesi yok. zaten devlete girse şimdi kazandığından çok daha az kazanır. bir ara yüksek için ales ve kpdsye girdi ama onları da erteledi. şimdilik kariyer durumundan memnun o. inşallah annemin sonuçları temiz çıkarsa ben tırmalıcam baya bir iş için.
Özlemcim aileyle ilişkilerde iki rol vardır. düşünen ve düşünülen. siz baştan düşünen taraf olmayı seçmişsiniz. artık düşünülmeyi beklemek üzgünüm ama sonuçsuz. malesef fedakarlık yapan taraf olunca ikili ilişkilerde bunun kıymeti bilinmiyor. ben de çok benzer sıkıntılar yaşadım, hala da yaşıyorum. ama bundan pişman mıyım değilim. ailemin o duruma düşmesini ister miydim, asla. senin de yapında bu yok bence. o yüzden sindirmeye çalış canım. insanlar tabi ki takdir görmek ister yaptıklarından sonra. ama takdir bekleyerek bir şeyler yapmak boşuna kürek çekmek oluyor. iki erkek evladı olan ailelerde de birisi genelde kayrılması gereken oluyor. bunu değiştirmek imkansız canım. senin kimsenin yardımına ihtiyacın yok. sağlık olsun de, geç ruh sağlığın için.
geçmiş olsun oğluşuna canım inşallah sandığınız gibi diştir
geçmiş olsun oğluşuna canım inşallah sandığınız gibi diştir
Canım o benden degıl de eşimden kaynaklandı biraz. Yani biz maaştan eksiye düşerken bile hem ailesine hem kardeşine yardım etti. Düğün borçlarını söylemiyorum bile. Ha bu boçlar sadece düğün vs değil. Kayınvalidemlerin düğüne gelip gitme masraflarını bile karşıladık öyle düşün. Ben iki kardeşe eşit davranılmıyacağının farkındayım ama gene de ben olsam bir gelinime birşey yapamayıp diğerine yaptıysam en azından kızım kusura bakma sana yapamadık derim. Bilmiyorum bu benim hayat görüşüm. Yok zaten takmıyorum kafama ama artık eşimin kardeşi de ailesine yardım etmeli. Biz çok fedakarlık ettiğimiz için kenara 1 kuruş atamadık. Ama dediğim gibi bu benden kaynaklanmadı. Çok açık söylüyorum kimi zaman ailesine laf dedim diye eşim beni evden bile kovdu. Neyseki geçti o günler ama çok haklısın biz baştan düşünen taraf olduk
Ben söyle düşünüyorum. Olanla ölmüşe çare yok... yapılan iyilikleride unutmak - affetmek gerek ve bundan sonrası içinde içinden geldigi gibi davranmak gerek. Ben ne yapardım? El gün laf edecekmiş gibi düşünmem, maddi durum iyi olsa bilde benim canım küçük birsey takmak istiyorsa en küçüğünü takardım.
Sanırım sevgisi daha büyük olan taraf, hep bedel ödeyen taraf oluyor. Restleri çeken de maddiyatı kazanırken, karşı tarafın duygularına zarar verip sevgi eksitliği yaşatıyor. Çok zor işler...
60dakika wii ile 172 kcal yakabiliyorum. (20 dakkikada 2000 adım step yapabiliyorum) süre uzun yakıt sarfiyatı az gibi geldi :) yoksa benim taleplerim mi büyük.
Ben söyle düşünüyorum. Olanla ölmüşe çare yok... yapılan iyilikleride unutmak - affetmek gerek ve bundan sonrası içinde içinden geldigi gibi davranmak gerek. Ben ne yapardım? El gün laf edecekmiş gibi düşünmem, maddi durum iyi olsa bilde benim canım küçük birsey takmak istiyorsa en küçüğünü takardım.
Sanırım sevgisi daha büyük olan taraf, hep bedel ödeyen taraf oluyor. Restleri çeken de maddiyatı kazanırken, karşı tarafın duygularına zarar verip sevgi eksitliği yaşatıyor. Çok zor işler...
60dakika wii ile 172 kcal yakabiliyorum. (20 dakkikada 2000 adım step yapabiliyorum) süre uzun yakıt sarfiyatı az gibi geldi :) yoksa benim taleplerim mi büyük.
Nuhancım gayet iyi gidiyorsun. koşu bandı, kondisyon bisikleti, wii gibi canlandırmalı oyunlar ve dahası pedometrelerin hepsi ortalama kilodaki bir kişiye göre kalori hesaplıyor. yani o egzersizle 60 kg bir kadın 172 kcal yakıyormuş. bizde durum biraz farklı oluyor. kilo fazla olunca daha çok kalori harcıyoruz. benim koşu bandım 100 kcal yaktığımı söylediğinde özel hesaplayıcıyla hesaplıyorum ve kgmıma göre sonuç 330 kcal civarı çıkıyor. o yüzden pek itibar etme o hesaplamalara. aslında sporun kalori olarak çok da faydası olmuyor. gün içinde 1 saat spor yapınca bir hamburger kalorisi yakıyoruz sporla. sporun asıl faydası metabolizma spor yaptıktan sonra çok hızlanıyor. saatte 70 kcal yakacakken ilk birkaç saatte 100 kcal kadar çıkıp tekrar yavaş yavaş 70 kcala kadar iniyor. az çok demeden yapmak lazım o yüzden sporu. hatta sabah ve akşam üzeri yarımşar saat yapınca akşamı da hızlı metabolizmayla tamamlamış oluyoruz.
Ne güzel kilolar verilmiş bu hafta :) Bildirim yapmasam da gelip geçmişi okudum, bana d amotivasyon oldu. Aynur'un resimlerine baktım, kot giydiği resime bayıldım, verdiği kilolar nasıl da belli o resimdeTebrik ederim canımm.
Benim için yılın en miskin haftasıydı bu hafta, neyse ki sonuna geldim. Uyku düzeni ile devamlı boğuştum, geç yattım, sabah ayılamadım, yürüyüş hiç yapmadım, devamlı yedim şiştim. Yürümeyince çok da sıkıldım evde, yatıp uyudum oğlum gelene kadar...Umarım bir mevsim geçişidir. Haftaya düzelebilirim.
Dün de çok sinirliydim. Ama saç baş yolduran aksilikler oldu evde. Baştan söyleyeyim uzun ve oldukça sıkıcıdır, sabrı olan okusun :)))))
Dün oğlumun yuva öğretmenleri için bir şeyler hazırlamak istedim. (Kızımın okulunda çiçek dahil her tür hediye yasak) Bir süre önce özel karton kutusu içinde tombik porselen çorba kutuları görmüştüm bir yerde, çok da sevimli desenleri vardı, öğretmenler için almıştım. Onları verirken "içine evde oğlumla hazırladığımız ev yapımı çikolatalı trüfleri koyar, öyle paketlerim" diye düşünmüştüm. Dün onlarla uğraştım bütün öğleden sonra. Oğlum her tarafı mahvetti :)) Gene de keyifliydi. Çoğunu yaptık, az bir kısmına hindistan cevizi yetmedi. Sitenin marketinden ısmarladım mecburen. (Buraya bir parantez açayım, ben baharatlarımı da organik alıyorum kendim hazırlayamıyorsam. Gerçekten tatları ve yemeğe verdikleri lezzet bambaşka.) Gelen hindistan cevizinin tarihine baktım, normaldi, bilmediğim bir marka, içime sinmese de kullandım. İşimiz bittikten sonra paketlemeye geçtim: Trüfleri önce minik kağıtlara sonra kupalara doldurup, şifon kurdele ile paketleyip, karton kutusuna koyup bir de o karton kutuyu ambalaj kağıdı ile kaplayıp süsünü ve kutlama kartını yapıştırıyordum. Yani insanı deli edebilecek bir iş çıkardım başıma. Bir ton ıncık mıncık. Toplamda 8 tane yapıyordum, 5'ini yapmıştım. Arada bir tane trüf attım ağzıma; o neeee. İğrenç bir tadı vardı ama yapınca tatmıştık şahaneydi?? Kısa sürede çözdüm tabii. Gelen hindistan cevizi ne idiğü belirsin başka bir şeyin rendesiydi. Yardımcı da tattı, neredeyse kusuyordu. Sanıyorum sabun ya da benzeri başka bir şeyin rendesini karıştırmışlar pakete. O kadar da az kısmını marketten gelen hindistan cevizine bulamıştık ki... Hangi birine yanayım; malzemeye mi, emeğimize mi, o kadar paketledim hepsini bozmak zorunda kaldım ona mı, az miktar için hepsini gözden çıkarmaya mı, hediyesiz kaldığımıza mı???
O saatten sonra hırs yapıp kalp şeklinde tarçınlı bisküviler yapıp, üzerine "canım öğretmenim" baskısı yapıp (kurabiye kaşem var), pişirip, uçlarını eritilmiş çikolataya batırıp dondurup tekrar kupalara doldurup yeni ambalaj kağıdı bulup tekrar paketledim. Ama yazması kadar kolay olmadı yapması. Üstelik eşi olmadığı için kayınbiraderim yemeğe gelmişti. Sofraya yeni çeşitler de eklemem gerekti, misafire kurduğum sofra daha farklı oluyor tabii, ona da ayrı özenmem gerekti. "evde kalmaktan sinirlerin bozulmuş senin yenge" dedi bna kayınbiraderim, artık nasıl burnumdan soluyorduysam...
Nursena, geçmiş olsun canım böbrek ağrın geçmiştir umarım. kavuşmak_hayal, geçmiş olsun canım bebeğine, katrem sana da geçmiş olsun... Umarım kimseyi atlamamışımdır, alıntı yapmayınca :))
Meyra, Esra sizlere de teşekkür ederim kutlama mesajlarınız için
...Bu arada size bişey danışıcam. Malum eşimin kardeşinin düğünü olucak. Daha önce yazmıştım eski arkadaşlar bilir, biz evlenirken damat tarafının bana takacağı bileziği bile biz aldık borçla diye. Şimdi işler farklı tabii. Eşimin kardeşi benim eşim gibi anlayışlı deil, bir de kız tarafı biraz söylenmiş sanırım, mecburen onlara borç harç bilezik aldık kayınvalidemler, ayrıca bir de bulaşık makinesi almışlar. Yani eşimin kardeşi bizim gibi borçla evlenmiyor. Biz de tek maaş olmamıza reğmen televizyon aldık. Sormak istediği şu. Ben bilezik olarak tam altınla aynı gram yani yaklaşık 7 gram 22 ayar bilezik aldım. Sizce çok mu küçük olmuş. Görünüş olarak da kibar ve ince.Millet laf eder mi ince bilezik almışlar diye. Sonuçta ben bütçemi zorlayarak aldım bunu. Aslında açıkcası kendime ait 10 gram ve 20 gram bileziklerim var( ev peşinatı için birikim yapmaya başladım) ama onu takmak istemedim. Bana 1 çeyrek bile alınmadıki zamanında, zaten borçla da evlenmiyecekler, kendi bileziğim bana kalsın istedim. Zaten hepi topu bu kadar altınım var.
Merhaba hanımlar,
OĞLumun sınıfın da öğretmenler günü nedeniyle program vardı..
ORadaydım malum yeni geldik. bir yandan yemek yapıyorum telaşlı bir şekil de, bir de size haber vereyim dedim gece listeyi hazırlayacağım vaktim yok çünkü..
Böyle aksıyor liste işi kusura bakmayın..
Ayrıca daha önce de söylemiştim kilonuzu mesaj için de yazdığınız da gözümden kaçabiliyor daha belirgin yazmanızı veya ayrı yazmanızı rica ediyorum..
Tüm kilo verenleri,kilosunu ısrarla koruyanları :) tebrik ediyorum....
Benim kilom da aynı...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?