- 21 Mayıs 2010
- 17.971
- 41.061
- 798
Ben geldimmm
Düğün oldu bitti kızlar. Albüm de ekledim az önce. Yeme içme düzenim berbat oldu,onu da ye bunu da ye diye zorlamalara karşı koyamadım. Şu an tartılmak istemiyorum çok korkuyorum. Zaten öncesinde de 1 kg almıştım. Bugün dikkat etmeye başladım.
Herkes iyidir umarm,şimdi geçmişi okuycam. Bu arada kayınvalidem heryerde beni çok sevdiğini ve çok değer verdiğini söyledi. Sanırım benim kıymetimi daha da çok anladı. Ee elin kızı ben gibi anlayışlı olmadı tabii, ailesi de keza. Laf sokup durmuş gelinin annesi maddi konularda. Onun dışında ben çok ilgilenmedim böyle şeylerle. Kendi kuaför masrafımı kendim ödedim, kayınvalidem daha fazla masrafa girmesin istedim.
Bişey dicem inan hiç 97 kilo durmuyosun, yolda görsem 85 falan diye düşünürdüm, çok şanslısın , ayrıca üstündeki de çok yakışmış güle güle kullan:)
Hoşgeldin canım. Resimlerine baktım ve çok beğendim. Belden kemerli elbiseler olduğundan kalın gösterir normalde insanı. (Ya da bana öyle geliyor, yıllardır giymedim ben) Ama sende gerçekten çok iyi durmuş, hiç bir fazlalık yok.Ben geldimmm
Düğün oldu bitti kızlar. Albüm de ekledim az önce. Yeme içme düzenim berbat oldu,onu da ye bunu da ye diye zorlamalara karşı koyamadım. Şu an tartılmak istemiyorum çok korkuyorum. Zaten öncesinde de 1 kg almıştım. Bugün dikkat etmeye başladım.
...
Her şeyin dengesii bulmak gerekiyor Esracım, yoksa insan huzur bulamıyor. Tabii ki annenle ilgileneceksin, maddi manevi elindne gelen her şeyi yapacaksın. Ama diğer yandan kendini, aileni, eşini tamamen bir kenara koymak da olmaz...Güzel bir adım atmışsın bence.Umuutcum çok sağol. sürekli endişeleniyordum ama dile getirmemeye çalışıyordum. kendimi tutup eşime bile endişelerimi belli etmemeye çalıştım. bu korku bana çok büyük bir ders oldu. farkettim ki; herhangi bir cumartesi günü yapacağımız programda bile sorun çıkabilir diye endişelenip mızmılanan bir yapım varmış. şimdi sahip olduğum şeylere şükrediyorum. mrda ciğerlerinde su çıktı annemin. ramazanda benzer bir sorun yüzünden 15 gün hastanede kalmıştı. aklım takıldı ama üzülmüyorum hiç. bugünümüze de şükür. yeterki çözümsüz olmasın hiçbir şey. kaç aydır annemle ilgilenmek için askıya alıyorum iş aramayı. geçen annemle konuştum da bir refakatçi ayarlayacağız hastane işleri için. kimseye emanet edemiyorum ama benim için de hayat akıp gidiyor ucundan yakalayamadan. en iyisi çok gerek olmadıkça benim kendi işime bakmam.
bazen çok şevkle sarılıyor insan bu diyet, incelme işlerine. bende genelde önümde özel bir gün varsa oluyor bu. ama o özel gün geçince sarsılıyor motivasyonum. hele kafama takacağım başka bir şey varsa ona takılıyorum. şimdi çözüm olarak sürekli özel gün buluyorum takvime bakıp. şubat başı eşimin yeğeni doğacak ve kayınvalidemler gelecek onun için. o gün için dikkat etmeye çalışıyorum, farketsinler değişimi diye. sen de kendin için özel bir gün uydursan. sadece aile içi değil de eş-dost-ahbap falan olacaksa daha da şevke geliyor insan. evde olmak da ayrı bir baltalama unsuru. aktif iş hayatı daha çok baskı kuruyor kendine dikkat etme konusunda. aslında hepimizin çözümü hemen hemen aynı. biraz daha sosyalleşip imkan varsa çalışmak. ne çok uzattım ya. ben senden umutluyum Umutcum :) olayın özü buydu aslında. iş konusunda kendini dürtmen bile etki edecektir bence.
[/B][/COLOR][/QUOTE]Sagol esracim evet gittim en nihayetinde, doktor sadece sirtimi dinledi, insan bi atesimi ölcer, bi bogazimi kontrol eder dimi :)
neyse bunada sükür en azindan özel ilac yazip göndermedi,
sigorta üzerine yazdi gönderdi
dedigin gibi almanya cok fena artik, ilac konusunda olsun, elektrik su fiyatlarinda olsun,
son yilda elektire sanirim 60% zam geldi, dahada geliyor masallah, gida fiyatlarini hic saymiyorum bile, hersey 2-3 katina cikti,
gecinmek zor oldu inanki.
...
Hosgeldin özlemcim dügün güzel gecmistir umarim,
resimlerini görünce ayakkabini merak ettim, nasil rahat edebildinmi ?
...
Kizlar bisey sorcam lütfen bir el atin,
cuma günü bizim kizlar gelecekler bana, ev sohbeti bu hafta bende olcak,
yemek yapmiyim diye düsündüm, pogaca börek salata tarzi birseyler yapim diye düsündüm ama fikirlere ihtiyacim var,
ne yapsam hos olur ??
Yardimci olursaniz sevinirim
canım hem vücut yapın hem de durumun -yani yaşın daha genç, doğum yok vb- dolayısıyla sen gayet sıkı duruyorsun. Ben kızımı doğurduktan sonra 80 kg inmiştim diyetisyenle, o zaman 42 beden giyiyordum. Şimdi 77 kiloda bile olmuyor 42Umutcuğum ben de 77 kiloyum. Ne güzel 74ü bile görmüştüm.( Tartılmak bile gelmiyo içimden. Bugün dikkat etmeye başladım. 80i felan görürsem yıkılırım valla. 1 kg bile almak istemiyorum umarım almam da.
İş konusunda ben bu annemin işinden para kazanmaya başladım. Zaten kendim de 3 yıldır kullanıyorum ürünleri. Çevreme satmaya başladım, yeniden para kazanmak mutlu etti beni. Zaten kendi mesleğimi de sevmiyorum. Bu aralar başka iş arayışları benim de aklımda var
Ben de dün yaptım dediğin gibi hafif ve güzel bir çeşit oldu. Dolma, semizotu filan d avardı, ben en çok bunu yedim hatta :) Bol sarımsaklı yoğurtla. İlk denediğim sodalıydı ama bu daha güzel oldu sanki sodasız... Kıvamını ayarlamak için biraz ekmek kırıntısını azalttım bir yumurta da fazladan (toplam 3) koydumfırında karnabahar kızartması
Sağlıklı beslenmek isteyenler, çok lezzetli bir alternatif olan karnabahar kızartmasını çok sevecektir.
Malzemeler:1 adet karnabahar(çiçekleri ayrılıp yıkanmış)2 adet yumurta1 su bardağı galeta unu
2 çorba kaşığı yağ200 ml maden suyu1 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiberSarmısaklı yoğurtPul Biber
Karnabaharları, bir çorba kaşığı sirke ilave ettiğiniz tuzlu suda biraz diri kalacak şekilde 3-5 dakika haşlayınız.
Fırınınızı 250 dereceye ayarlayarak ısıtınız. Fırın tepsinize yağlı kâğıt seriniz. Kızartma sosu için büyükçe bir kâsede yumurtaları güzelce çırpınız. Galeta ununu ekleyiniz. Unla yumurtaları karıştırdıktan sonra tuz ve karabiberi ekleyiniz.Yağı da ekleyip karıştırmaya devam ediniz. Sodayı da karışıma ekledikten sonra iyice çırparak pürtüksüz koyu boza kıvamında bir hamur elde ediniz. Haşlamış olduğunuz karnabahar çiçeklerini hamura batırıp çıkardıktan sonra yağlı kâğıt serdiğiniz tepsinize diziniz ve fırına sürünüz. Yaklaşık yirmi dakika fırında kızaran karnabaharlarınızı servis tabağına alınız. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve pul biber koyabilirsiniz.
bugün bu tarife göre yaptım ben buharda haşladım geçenki tariften farkı soda olması içinde sodayla sosun kıvamını ayarlıyorsunuz yoksa epeyce katı oluyor karnıbaharım azcık büyük gibiydi 3yumurtayla yaptım ben
Ben de aynı şeyi düşündüm biliyor musun ? Ayakkabı mevzuunu yani
Doktora gitmekle de çok iyi yapmışsın, ilaçsız geçecek gibi değildi senin durum. Doktorun sadece sırtını dinlemesi yeterlidir zaten, bakma sen. Babam da göğüs hastalıkları uzmanı, hiç dinlemese uzaktan öksürüğünü bile duysa yeter ona...
Arkadaşların için ilk aklıma gelen üç renkli börek oldu, internette pek çok tarif var. Aklına yatan olmazsa ben sana yazaım detaylıca. Hem görünüşü güzel oluyor hem tadı... Madem çaya gelecekler, tek lokmalık ikramlar hazırla bence ağırlıklı olarak. Hem tabakta dağılıp birbirine bulaşmaz, hem görseli güzel olur. Mercimek köftesi, trüf, kurabiye tipi hem hazırlaması kolay hem sevilen şeyleri ekleyebilirsin. Bir de şahane bir havuçlu kek tarifim var, o tip bir şey düşünürsen veririm tarifini. Aslında vermesem daha iyiİnsan tutamıyor çünkü kendini
gözün aydın canım az kalmış Allah kavuştursungunaydin hatunlaaartekrardan uyuya kalmazsam bende gune erken basladim diyebilirim kizina cok gecmis olsun canm ins en kisa surede biseycikleri kalmaz:13:
DAFiciiim iyi tatiller dilerimbenimkininde gelis tarihi belli oldu aksam aralik 15 burda olucak Allah'in izniyle subat 1 de donucek bu defa 1 bucuk ay kalicak cok ozledim diyor bir ay yetmez
sağol canımİyi pazarlar arkadaşlar :) Geç oldu gün bitti gerçi... Eşimin uyumasını fırsat bilip geçmişe göz attım, kızımı yormamak için bugün dışarıda program yapmadık, sakin bir gün geçiriyoruz.
Sağol canım bilgi için. Aradım, hatalı ürünün üretici adresine ve parti numarasına ihtiyaç varmış, öğrenip tekrar arayacağım...
Canım, ilginç bir tesadüf olmuş gerçekten :) Pek acele çıktığım için görmemişim mesajını, sen de İstanbul'a gitmişsin gezmeye, benim cevabımı görür müsün bilmem :) Güzel oldu, basit ama bizim çok sevdiğimiz bir tarif. Buharda haşladığım karnıbaharların üzerine 2 diş çentilmiş sarımsak+sızma yağ+limon+ tuz+ kırmızı pul biber ile yaptığım sosu gezdirip servis ediyorum. Ama Asuman'ın fırında yaptığı başka bir tarif vardı, ben de denemiştim, galeta unu ile yapılan bu tarif çakmasını andırıyordu. Detayını unuttum, Asuman görür de yazar belki, o da güzeldi
Aynurcuğum çok matrak kızsın gerçekten, ben de güldüm yazdıklarını okurken :)
Tebrikler arkadaşlar gene güzel kilolar verilmiş bu hafta :) Liste için yena'ya, spor listesi için Asuman' teşekkürler
Canım uğruyorum sık sık aslında ama denk gelemiyoruz bu aralar :) Bak gene denk gelemedik, sen tatile gitmişsin bile.Arkandan uğurlayayım bari. İyi tatiller diliyorum, güle güle git güle güle gel..
.
umutcum yeğenimi yemeye çağırdığım gün çayla birlikte ikram etmek için senin truf undan yaptım süper olduHoşgeldin canım. Resimlerine baktım ve çok beğendim. Belden kemerli elbiseler olduğundan kalın gösterir normalde insanı. (Ya da bana öyle geliyor, yıllardır giymedim ben) Ama sende gerçekten çok iyi durmuş, hiç bir fazlalık yok.Bir haftalık şişkinliği de kafana takma, geldiği gibi hemen gider fazlalık varsa bile. Ama azar azar alıp yerleşenler uğraştırıyor işte
Her şeyin dengesii bulmak gerekiyor Esracım, yoksa insan huzur bulamıyor. Tabii ki annenle ilgileneceksin, maddi manevi elindne gelen her şeyi yapacaksın. Ama diğer yandan kendini, aileni, eşini tamamen bir kenara koymak da olmaz...Güzel bir adım atmışsın bence.
Bugün ben de kendim için ne yapabilirim diye düşündüm, internette dolaştım epeyce. Hoşuma giden bir kaç fikir var ama hepsi hobi gibi işler. Amiyane söylemle tırışkadan işler yani :)) Profesyonelce ele alınacak, gelir getirecek ya da bir fark yaratacak şeyler değil.. Neyse biraz daha bakınacağım. Eski işimde en azından bakımıma özen gösterirdim. Bir işe girmek beni en çok motive edecek şey olurdu kilo konusundaŞu anda başka bir motivasyonum da yok Yaz geliyor olsa, o da çok etkili olurdu ama daha çok var :))
Ben de aynı şeyi düşündüm biliyor musun ? Ayakkabı mevzuunu yani
Doktora gitmekle de çok iyi yapmışsın, ilaçsız geçecek gibi değildi senin durum. Doktorun sadece sırtını dinlemesi yeterlidir zaten, bakma sen. Babam da göğüs hastalıkları uzmanı, hiç dinlemese uzaktan öksürüğünü bile duysa yeter ona...
Arkadaşların için ilk aklıma gelen üç renkli börek oldu, internette pek çok tarif var. Aklına yatan olmazsa ben sana yazaım detaylıca. Hem görünüşü güzel oluyor hem tadı... Madem çaya gelecekler, tek lokmalık ikramlar hazırla bence ağırlıklı olarak. Hem tabakta dağılıp birbirine bulaşmaz, hem görseli güzel olur. Mercimek köftesi, trüf, kurabiye tipi hem hazırlaması kolay hem sevilen şeyleri ekleyebilirsin. Bir de şahane bir havuçlu kek tarifim var, o tip bir şey düşünürsen veririm tarifini. Aslında vermesem daha iyiİnsan tutamıyor çünkü kendini
canım hem vücut yapın hem de durumun -yani yaşın daha genç, doğum yok vb- dolayısıyla sen gayet sıkı duruyorsun. Ben kızımı doğurduktan sonra 80 kg inmiştim diyetisyenle, o zaman 42 beden giyiyordum. Şimdi 77 kiloda bile olmuyor 42Geniş kalıplar oluyor ama onları saymıyorum tabii... Göbek dürüm dürüm. Kilomuz aynı olsa da görüntüd eöyle değil yani
İşinin iyi gitmesine sevindim, bu işte kendi mesai saatlerini de düzenleyebiliyrsun değil mi? Bu çok iyi bir şey. Daha da iyi olur umarım.
Ben de dün yaptım dediğin gibi hafif ve güzel bir çeşit oldu. Dolma, semizotu filan d avardı, ben en çok bunu yedim hatta :) Bol sarımsaklı yoğurtla. İlk denediğim sodalıydı ama bu daha güzel oldu sanki sodasız... Kıvamını ayarlamak için biraz ekmek kırıntısını azalttım bir yumurta da fazladan (toplam 3) koydum
canım hem vücut yapın hem de durumun -yani yaşın daha genç, doğum yok vb- dolayısıyla sen gayet sıkı duruyorsun. Ben kızımı doğurduktan sonra 80 kg inmiştim diyetisyenle, o zaman 42 beden giyiyordum. Şimdi 77 kiloda bile olmuyor 42Geniş kalıplar oluyor ama onları saymıyorum tabii... Göbek dürüm dürüm. Kilomuz aynı olsa da görüntüd eöyle değil yani
İşinin iyi gitmesine sevindim, bu işte kendi mesai saatlerini de düzenleyebiliyrsun değil mi? Bu çok iyi bir şey. Daha da iyi olur umarım.
Bebeğime artık ek besine basliycam acaba tecrübeli anneler bana yardım edebilirmi hani azdan başlayıp çoğaltın diyolar ya ben bir türlü çözemedim mesela pirinç ununu başladım bir haftada onu önüne çevirip sonra onunla birlikte mi başka yeni birşey deniyorum yani ona alistiktan sonra mesela akşam pirinç ununu devam ederken öğlen süreye baslayabilirmiyim
biraz geç oldu yazmam ama bencede makarna daha mantıklı olur şimdiden kolay gelsin afiyet olsun tabi sana değil arkadaşlarınaGünaydınlaaarr:) uzun zamandan beri rahat rahat elimde çayımla size yazıyorum, bugün ders yok , sınavlar bitti zaten bi nefes alabildim çok şükür. Günümü programladım, spor yapıcam, duş alıcam, hazırlanıp dışarı çıkıcam alışveriş yapıcam. Cuma akşamı kız arkadaşlarım akşam yemeğine gelecekler, menüyü şöyle düşündüm: mercimek çorbası, zeytinyağlı barbunya, yaprak sarma, soslu renkli salata, köfte, pilav, çikolata soslu mozaik pasta çayın yanında:) sizce köfte yerine soslu tavuk falan mı yapsam karar veremedim ama köfte de iyi gibi. Yorumları bekliyorum:)
gunaydin kizlar
dunden beri sinir oldum cimcime resmen laptobu cokeltmis
Evde CDsi yokmus o yuzden duzeltemedim bende can sikintisindan kizin kazagini ordum butun gecearkasi bitti sayilir
Aksama esim CDyi getirecek sirketen o zaman hallederim insallah
Simdi biraz evi toparlamam lazim sonra yine gelir spora gidene kadar sohbet ederiz insallah
Allahtan tablet varda zorda olsa yazabiliyorum
Insallah hepimiz az kalorili bol eksili bir gun geciridiz
Canim zor olacak ama en mantiklisi KVnin cocuguna bakmasi
Istedigi kadar ben yasliyim desin sonucta zevkten ise girmeyeceksin ya. Bir muddet deneyin olmadi guvendigin bir komsu ablan varsa o makul bir ucret karsiliginda bakar belki
Biraz huysuzluk yapsada Kv mecbur idafe edecek sonucta keyfinden calismaya baslamiyorsun. He belki sorun olur ama ilk etapta oyle olmasi sart gibi gorunuyor o yuzden moralini bozma bakarsin esin o sekilde olmazsa Annenlerin yakinina bile tasinmayi kabul eder olmayinca
Simdiden hayirli olsunRabbim gonlunden geceni sana hayirli olarak nasip etsin.... Amin
Bu arada Clutch seninde gozun aydin inan cok sevindimRabbim bir daha hastalikla sinamasin sizleri ..... Amin
Günaydın kızlaaarrr
Bugün uzun aradan sonra nihayet 8'li kiloları gördüm: 89,60 kg !!!
Ay çok mutluyum oleeyyy
inşallah öyle olur canım sağolevet ben de konusmada bakıcıya bırakırım diyorum ama iş o aşamaya gelince öyle daraldımki. çok şükür şimdi annem zor da olsa bakıyor. ama evdeyken insan bebişten ayrılamam gibi geliyor. çalışmaya başlayınca da ayrıca hoşuna gidiyor.
Merhaba kızlar :) Soğuk olsa da açık, pırıl pırıl bir hava var dışarıda. Alsınd aböyle bir havayı ziyan etmek istemedim ama bir program yapamadım kendime.. Bir arkdaşımı aradım sabah, işi varmış. Salı Pazarı'na gitsem mi diye düşündüm, üşendim. (Karnım ağrıyor hala hafif) Oğlum okuldna uyuyarak gelince zaten elim kolum bağlandı. Onu yatağına yatırdım Beyza aradı, "yemek yiyelim mi öğlen?" diye... Yaarım saat önce arasaydı, oğlanın servisi onu annemlere bırakırdı ama geçmiş olsun tabii. Evdeyim yani gene. Bu öğleden sonrayı farklı iş fikirleri için internette biraz gezinmek istiyorum. Boş boş oturmaktan sıkılıyorumYakında oğlum tam gün programına geçecek, iyice sıkılacağım...
Neyse ki dün normal saatte uyudum, sabah da yürüyüşümü yaptım günlük rutinimi ucundan yakaladım
Esracığım gözün aydın. Ne kadar söylesek de sen endişe ediyordun farkındayım :) Çok sevindim sonuçların temiz çıkmasına.
Umarım bu ara bana dediğin gibi bir şevk verir. Şimdilik o denli güçlü bir istek duymuyorum, bir ara motivasyonum süperdi, daha küçük kıyafelere girdikçe, "bu bana asla olmaz" diye düşündüğüm parçaları deneyip olduğunu gördükçe şevkim artıyordu. Kendimi uzun topuklu ayakkabılarla, dar bir kot ve deri ceketle 38 beden hayal ediyordum. Bu hayale de gittikçe yaklaşıyormuşum gibi geliyordu. Ne olduysa o hayal oldukça uzağa gitti, gözümde önemini de kaybetti bir nebze. Son dönemlerde azar azar da kilo aldım, 72'li rakamları görmüşken 77 oldum yeniden40-42 arasındayken şimdi 44'e ancak sığıyorum.
Umarım tanıdığınız çalışma saatleri uygun, rahat bir iş ayarlayabilir. Böylece sen de bebeğinle daha fazla vakit geçirebilirsin. Zor bir durum gerçekten ama çalışmak sana iyi gelecektir diye düşünüyorum ben de. Elbette aklın oğlunda kalır ama diğer yandan kendi işin, gelirin olması da özgüvenini artırır, enerjini yükseltir. Sen de daha enerjik ve mutlu bir şekilde oğluna koşarsın her gün.
İşin şimdiki evine yakın olacaksa kv bakmasından başka bi seçeneğin yok demektir. Ama işin de annenlere uzak olmayan bir yerde olursa eşini en azından orta noktada bir yere taşınmaya razı edebilirsin belki? Çünkü bebek bakmak gerçekten zor ve ağır bir iş. Gönülsüz yapılacak bir şey de değil. Kayınvalideyi de buna zorlamak bir şeyleri düzeltmez. Şartlar başka türlüsüne el vermiyorsa tatlı dille en azından birkaç aylık geçiş süresince size destek vermesini istersiniz, sonra da başka bir çözüm düşünürsünüz.
Benim okurken aklımdan geçenleri Esracığım yazmış bile. Öncelikle köftede kal benim fikrimce, tavuğu boşver. Sonra da ya sarmayı ya pilavı değiştirmeyi düşünebilirsin başka bir çeşitle. İkisi de pirinçli çünkü. Pilav yerine ben de püre önerecektim eğer ille sarma olsun deseydin. Ama sarmadan vazgeçmişsin, en mantıklısı da bu bence. Barbunya ile de güzel gittiği için sen gene pilav yap köftenin yanına. Sarma yerine de başka bir çeşit düşün. Salatavari (semizotu, patates salatası vb.) bir çeşit olabilir pek ala.
...
Asu, Leslie ile barıştın demek, çok sevindim. Ben de epey ihmal ettiğim yürüyüşüme başladımSen 30 kiloyu halletmişsin, kalan 10 kiloyu haydi haydi halledersin
Bebeğime artık ek besine basliycam acaba tecrübeli anneler bana yardım edebilirmi hani azdan başlayıp çoğaltın diyolar ya ben bir türlü çözemedim mesela pirinç ununu başladım bir haftada onu önüne çevirip sonra onunla birlikte mi başka yeni birşey deniyorum yani ona alistiktan sonra mesela akşam pirinç ununu devam ederken öğlen süreye baslayabilirmiyim
Kizlar bu arada dün ben kendime bi Parka aldim ama bilemedim tam emin olamadim yani,
aldim ama evde biraz daha söyle bir bakayim kardeslerimden fikir alayim felan dedim,
geri vermicem sanirim hem uygundu fiyati
bide size gösterim dedim
ama o resimde göbekli cikmisim okadarda degilim yani ha
Eki Görüntüle 562942
bu arada meyracim verdigin tarif hakikaten güzel, hem kalorisi cok degildir diye düsünüyorum,
sonucta puddingleri muhallebileride hüpletiyoz tatli krizi gelince :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?