Popüler Konu 90 Kilo Üzerindekiler Birlikte Zayıflıyor!

Asucum Dukan topicinden Lisabellanın Tiramisu tarifi ;

bunca yildir hayatimda bir bilemediniz iki kez tiramisu yemisimdir.gercek tiramisunun tadi nasildir unutali yillar oldu.bugun yaptigim bu tiramisu gercegine ne kadar benziyor o yuzden ben bilemedim .gercek tiramisu yiyenler yapanlar daha iyi karsilastirabilir.:)))))aslinda bir fransiz dukan blogunda gordum bu tarifi onu oldugu gibi uygulayacaktim biskuvi kismini aynen uyguladim ama is kremasi kismina gelince tarifteki krema yumurtanin sarisi ve beyazi pisirilmeden yapilan bir kremaydi acikcasi ogle cig sekilde yemek icime sinmeyecegi icin ve damak tadimiza uymayacagi icin ben pisirilerek hazirlanan bir krema yaptim.tadini soracak olursaniz valla ben begendim.diyette tiramisu yemisiz bundan daha buyuk keyif olabilirmi.tek bir sorunu vardi yedigimde biraz sekersiz geldi bana.ben tatlandirici olarak stevia kullaniyorum ve kullananlarda bilirki stevia cok tatli degil hatta tadi hissedilmiyor bile.o yuzden ben olculeri normal yazayim siz elinizdeki daha tatli bir tatlandiriciyla yada stevia ise oranini biraz daha arttirarak kullanin.iste tarif:

malzemeler(biskuvi icin)

-3 yumurta

-2 kasik misir nisastasi

-2 kasik toz tatlandirici (dedigim gibi siz orani arttirabilirsiniz benimki cok sekersiz oldu stevia dan dolayi)

-1/2 paket kabartma tozu

yumurtalarin sarisini ve beyazini birbirinden ayiriyoruz.bir kasede beyazlari mikser ile kar gibi kopurtuyoruz.ayri bir kasede yumurtalarin sarisini ,sekeri,nisastayi ve karbonati iyice karistiriyoruz.sonra kopurttugumuz yumurta beyazlarini da katip iyice birbirine karismasini sagliyoruz.bu arada firinimizi 180 dereceye isitiyoruz.bir firin tepsisine yagli kagit serip hazirlanan karisimi ustune dokup 20 ye 25 gibi bir dikdortgen sekilde yada isterseniz yuvarlak sekilde yayiyoruz.(1 cm kalinliginda bir hamur olacak)isitilmis firinda 10-15 dakika pisiriyoruz.o piserken bizde kremasini hazirliyoruz.

malzemeler(krema icin)

-2 yumurta sarisi (bence 1 tanede olabilir)

-2 cay bardagi yagsiz sut

-1 kasik misir nisastasi

-2 kasik toz tatlandirici (daha fazlada koyabilirsiniz damak zevkinize gore)

-sivi vanilya araomasi 1-2 damla (sart degil)

-3/4 paket yagsiz light labne

labne haric butun malzemeler bir tencereye konulur iyice karistirilir.sonra yarim ateste karistirarak pisirilir.kaynayip bir iki pistikten sonra ocaktan alinir labne eklenir ve iyice labneyle karismasi saglanir.

****birkac tatli kasigi nescafe yada baska bir kahveyi kaynamis bir bardak sicak su ile sulandiriyoruz.

firindan cikan biskuviyi bir iki dakika soguttuktan sonra icine hazirlayacaginiz bardaktan daha kucuk bir bardagin agzi ile daireler kesiyoruz(bardagi ters cevirip agiz kismiyla hamurdan daireler kesiyoruz)
kestigimiz daire biskuviyi kahveye batiriyoruz hizlica cikarip servis yapacagimiz bardagin altina koyuyoruz.(kahveye batirinca elimizde dagilacak gibi oluyor ama korkmayin dagilmiyor)ustune bir kasik krema sonra yine biskuvi sonra yine krema bu sekilde diziyoruz.isterseniz biskuviyi 4 kat isterseniz 3 kat yapin size kalmis.en ustte krema olacak sekilde hazirliyoruz.bu olculerle 3 tiramisu cikiyor.biraz soguduktan sonra ustune sekersiz,yagsiz kakaodan dokup buzdolabinda bir kac saat bekletiyoruz.afiyet olsun...

anlatmaya calistim umarim basarili olmustur.takildiginiz bir yer olursa cevaplarim zevkle..
Eklenmiş Resmin önizlemesi

Ben kaçtım cücüşler , ne zamandır ertelediğim terziye gideyimde şu çuval pantalonlarımı azcık hizaya getireyim , öperim herkesiii

Ellerine sağlık Asumancım. bayılırım etimek tatlısına. dün de Cecoşun tiramisusundan istedi canım. hiç normal sinyaller değil bunlar :)
ne hamaratsınız. maşallah

Esoşşşş

tekrardan hoşgeldin.ayrıca çok çok tebrik ederim.çok güzel vermişsin .bu süreçte neler yaptın bizimle paylaşırmısın.

Selam canlaaar
günaydin herkese gerci saat 12 bucuk ama ancak kahvalti et gel felan derken bu saat oluyor,
bugun napayim bilemedim belki cikarim belki cikmam,
simdlik evdeyim bakalim :)
hava kötü ama morelim iyi cok sükür

Kuzum keşke gitmeseymişsin. üzülme ama. hayatta her şey insanlar için. şükretmemiz lazım hep.
Allah babana sağlık versin, köy yaşamı daha iyi geliyordur muhtemelen. Annen de yanındadır. sen içini ferah tut, çok güzel günler yaşayacaksınız beraber. daha torun sevecekler :)

biz de dün konuştuk kardeşimle msnde. o da sabah hamama gitmiş. çok elverişli bu havalar üşütmelerine. ama sürekli antibiyotik koyuyalarmış askeriyede enfeksiyona karşı yemeklerine. birkaç gün hasta olacak gibi olur ama sonra geçer inşallah.

hepimiz at gibi olacaz inşAllah

hayallerimizden asla vazgeçmeyelim ,kimsenin hayallarimizi küçümsemesine izin vermeyelim , umudumuzu hiçbir zaman yitirmeyelim , ihihihiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

bayıldım ben buna. ben de at olmak istiyorum :) aynı koşu bandındaki halim.

ben yeniyim seni tanıyamam ama yinede tekrardan hoşgeldin aramıza çok güzel kilo vermişsin maşallah nazar değmesin geri kalanıda bizimle vermeye devam edersin inşallah şimdiden gazan mubarek olsun

Selam, ben 3,5 yıldır forumdayım ama seni hatırlayamadım..
Aynı nicklemiydin.?
MAşallah süper kilo vermişsin darısı diğer fazlalıklarına ve hepimize...

benim de canım istiyo ama dizginliyorum kendimi. sen de yeme canım. bir dahaki ay kayınvalidemler geldiğinde yapar incecik bir dilim yerim. tabi bu ay içinde çok kilo verirsem :)

Asumancım geçen reglden bahsediyodun. ben de reglin ilk günü 84.0ı gördüm. bugün hala 84.2 yim. sanırım regl başında öyle bir boşalma oluyor bağırsaklarda. o yüzden ödem ve reglden olduğunu düşün ve üzülme. cumaya kadar görürsün 79u.

ben de bunu anlamıyorum ya. sanki dünya da ne kadar zararlı şey varsa onları tüketip kilo alırken kendimize zarar vermiyoruz. emin ol cips, tatlı yerken verdiğin zarar kadar değildir aşırı zayıfladığında vereceğin zarar. o yüzden kimseyi dinleme.

Aynurcuğum babana şifa diliyorum..Özcan Deniz'in filmimi gittiğin.?
Yorumlarda oyunculuğu pek beğenilmemiş Özcan'ın..

Ben de aksine beğenirim oyunculuğunu...
Bazı entel,masa başı eleştirmenler onu mahsun'u önyargıyla eleştirirler..
Sonuçta bir şeyler yapılmaya çalışılıyor,üretiyorlar en azından..

havanı yesinleeer cücüşşş ÇUVAL PANTOLONLAAAAARIIIMIII heee

değilmi nurgülcüğüm :)
gider ayak saçlarını savurup hıhh yapıp gitti..
Elbet biz de çuvallarımızı daraltacağız,o günler de gelecek. elbet bu devran dönecek,elbet güneşli zayıf günler göreceğiz :) ama gelipte burda yazarsam YENA değil de nilüfer olayım..

Meyraaa,

Hayko Cepkin konusun da çelişkini sevsinler :) güldürdün beni :)
Okan'ın adamı o..
İzlemeden dinlemeyi severim onu.Bir de donanımlı kişiliktir kendisi..
eşim de beğenir müziğini ,demekki gerçekten işini iyi yapıyordur :)
Çünkü eşimin o kategoride çok nadirdir beğendikleri..
Ben örneğin Duman grubunu severim o çok kızar,çok başarısız özenti bulur onları..
İyidir bence Duman :)
Yalnız Kaan Tangöze'nin göz altı morlukları beni korkutuyor..Durmadan çekiyor zaar...

Son düzenleme:
HERKESLERE TÜNAYDIN

buğün evdeyim şükür ama dinlenmekmi o da ne? ben öyle bi kavram tanımıyorum artık valla insan çalışınca evde ayrı işte ayrı yoruluyo neyse bu halimizede şükür rabbim bundan geri koymasın
bende sıpamı uyuttum bi bakııyım ne yapıyomuş bizim topikler dedim geçmişi okudum tekrar kaçıyorum
akşam 4 gibi eşim gelir bizde biyerlere gideriz gezmeye herkese iyi hafta sonları diliyorum öpüldünüz

valla gacıdaki havaya bak haaaa
seninde hava atarak saçları savurmana az kaldıı cannım ben seziyorum maşallahın var

ha gitmeden dünkü yediklerimide yazayım bari

SABAH : 1 ADET HAŞLANMIŞ YUMURTA
: 1 DİLİM TAM BUĞDAY EKMEĞİ

ARA ÖĞÜN : 1 ADET YEŞİL ELMA

ÖĞLE : 1 KASE TARHANA ÇORBASI
: 1 DİLİM PEYNİRLİ BÖREK (VALLA AŞÇIMIZ Bİ YEMEK GETİRDİ ÖNÜME GÖRSENİZ 4 ADET BÖREK 2 DİLİM KADAYIF TATLISI ÇORBA VE KOLA AMA BEN 1 DİLİM PEYNİRLİ BÖREK VE ÇORBA İÇTİM SADECE DİĞERLERİNE DOKUNMADIM DOĞRUSU HAYRET ETTİM BEN ASLA DAYANAMAZDIM AMA DAYANDIM )

ARA ÖĞÜN : 4 ADET DİYET BİSKÜVİ

AKŞAM : 6 KAŞIK NESFİT İLE 1 BARDAK SÜT

SUYU YİNE FAZLA İÇEMEDİM ANLADIĞIM KADARIYLA ÇAYI FAZLA TÜKETTİĞİMDEN OLUYO ÇAYIDA MECBUREN İÇİYORUM İŞYERİM BİRAZ SOĞUK OLUYO ISINMAK İÇİN İÇİYORUM MALESEF NEYSE BU KADAR İŞTE Bİ BAKIN BAKALIM UMARIM İYİDİR

Nasılsınız hanımlar iyisiniz umarım...

anathema geçmiş olsun...sedef konusunda alternatif tıp denedinmi hiç..Onunla ilgili başarılı sonuçlar alındığını duymuştum ama nasıl olduğunu bilmiyorum...

--

Bugün çok işim var ev öyle dağılmışki..
Çocuklarla dışarıda vakit geçirmeyi de istiyorum,hiç birşey yapmadan oturmayı da istiyorum :)
Çok sıkılıdm ben iş yapmaktan,ortalığı toplamaktan,yemek yapmaktan :)
Şöyle sihirli bir gücümüz olsa..Parmağımızı oynatsak ve o iş hallolsa..

Çocuların büyümesi hem çok güzel,harika,gurur verici hem de zor..
Kahvaltıda ki konumuz Kızımın ödevi VAROLUŞÇULUK idi bununla ilgili netten araştırma yapıp derlediğini yazmasını söylemiş tiyatro hocası..
Varoluşçuluğun önemli temsiilcilerinin bir kaç ismini de yazın demiş..( tiyatro,roman,felsefe ) örneğin..
Ben de okuduğum bildiğim yazarları saydım...
HAyır onlar değildir diyor kızım...Yaşı gereği herşeyi bilmiş ve şiddetli savunucus şu an..Çok normal :) Hoşuma da gidiyor :)
netten baktı 4-5 yazar ismini buldu 3 ü benim okuypta söylediğim yazar dı.:)
Biz babasıyla nasıl kızdırıyoruz onu..
Tamam pes ettim artık uğraşmayın benimle diyor.:)

Ben de yavaştan gidip el atayım bu enkaza..Aniden biri çıkar gelir rezil olurum valla..
Öyle böyle değil dağınıklık...

Son düzenleme:
Ben kahvaltımı hiiç yazmayayaım çok lezzetli bir faciaydı.:)

evet benim olacak kuzum sağol canım iyi ki varsınız takmıyorum denilenleri ama canım sıkılıyor tabii adetim yeni bitti canım köfte de tuzlu olabilir biraz evdekinden yarın nolacak bakalım

haklısın bacım işler güçler....benim evde çarşamba pazarından hallicee:26:ben topluyom çocuklar sağolsun hiç toplu kalmasına müsade etmiyorlar...ve bugün çok belim ağrıyo...yatasım var nasıl yatıcaksam artıkın...çocukları yıkadım...sıra çamaşırlarda...ütü yemek vs vs...dediğin gibi parmak şıklatmala olsa herşey süper olurdu...benim sevgili eşimde sinir ediyo benii neymiş efendim eski hatunlar nasıl iş yapıyolarmış hem çocuklarla uğraşıp hem evle hem bağ bahçe odun falan...üstelik bide bezleri elde yıkıyolarmışş..elimde kalıcak bigün haberi yok:)) haklı olduğu yerler var ama açıklama yapmak için hiç zahmete girmiyorum çünkü biliyorumki ne derse o...bildiğinden şaşmazz...GICIK...bide burda görse beni daha hiç susmaz oyüzden kaçam şimdik ayrıca malumm iş iş iş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…