Selam ben bebiş_isteyen_pkolu
evdeyim ya menğmğ yazayım. sonra da tembelliğe son verip işe güce bakayım.
kahvaltı
2 dilim denge light ekmekle kaşarlı tost, domates.
ara
1 adet portakal, activia
öğle
2 kaşık pilav, 4 kaşık etli kurufasulye, 6 kaşık yoğurtlu brokoli salatası
ara
1 fincan sütle nescafe, 1 kuru incir, 2 kuru kayısı, 10 tane antep fıstığı
akşam;
1 porsiyon zeytinyağlı ıspanak, 4 kaşık yoğurt, 1 dilim denge light ekmek
ara
1 porsiyon meyve
3 litreye yakın su, bolca yeşilçay.
menün cok güzel.. belirli bir diyetin mi var kendin mi uyduruyosun ? :126:
mutlulukyolunda, günlüge ya da pisikoloğu ihtiyaç yok. Bak buraya yazıyorsun. Şimdi ben aşağıya yazıyorum.
Çok anlamsız çok basit bişe ama içimde kocaman bişe oldu. Çok gücüme gitti vala işi gücü bitirdim oturdum ağlıyorum.
Annem, bir büyük ablamla fisitili bir sesle dedekodu yapar modu ile telefonda konuşuyor. Özelikle dinlemedim, tesadüfen duydum.
benim için diyor ki,
- Hergün her ögün et yiyor. Buna parami dayanır. Dün kocaman iki paraça yedi... Ben yemiyorum söyle küçük el kadar yedim.
sanırım ablam söyle soruyor, her öğün mü yiyor? her öğün yemiyordur canim falan diyor galiba...
annem cevap veriyor.
- Yok ben yalanmi söylicem. Markete gittik hem balık hem tavuk hem kıyma hepsini aldı.
üzüldüğüm şu,
bir ev taksidi ödüyorum. Geçmis aylarda, ekonomik olarak sorunlar yaşadım ve bu ablam benim ev taksitlerimi ödedi. Bende şimdi, toplu olarak ödeme imkanım yok ayda parça parça ödüyorum. Çünkü hala taksit devam ediyor. Yakında evi teslim edecekler ve bu evde Annem oturacak. Annem ablamdan borç aldigimi bilmiyor. Bilmesinde gerek yok aslında. Şimdi ablam düşünmez mi? bana borcunu az az ödüyor kendisi gece gündüz et yiyor diye.
Yemek masraflarımın eskiden biraz daha fazla bu gerçek. ama çokta büyük de bir fark yok. eskiden hazır yemege daha çok para veriyordum. Annemede dukan diyeti yaptigimi anlatmıştım. belki çok önemsiz ama çoz bozuludum ya...
•.Telefon konuşmanızı duydum. neden böyle yapiyorsun? Benim ne yedigimden ablama ne? yaptigin ayıp değil mi? dedim.
–Ben ne yaptım dedi?
bende zaten hiç yaptigini bilimyorsun dedim.
Şimdi bavul topluyor...
alahım benim günahim ne bu karda kışta nasi gidecek...
.Telefon konuşmanızı duydum. neden böyle yapiyorsun? Benim ne yedigimden ablama ne? yaptigin ayıp değil mi? dedim.
Ben ne yaptım dedi?
Şimdi bavul topluyor...
aaa nereye gidiyor?? Bırakma ya yani tabi sen bilirsinde suan ortamı yumuşatmak senin elinde. Tabi gitsin biraz kafamı dinlerim diyorsan o ayrı canım. Ben sadece fikir vermek istedim. Üzüldüm simdi
Eki Görüntüle 598584 bu masa örtümmmEki Görüntüle 598585 buda çantam bide kot olanı var sapını yapıcam çıtçıtları basılıcak onuda bitireyim ördüğüm yelekle birlikte atarımmm
Canim seni cok iyi anliyorum ama bazen insan kendini hicmi hic ifade edemez sana sunu yap bunu yap diyemem ama anneni gonderme canim.Telefon konuşmanızı duydum. neden böyle yapiyorsun? Benim ne yedigimden ablama ne? yaptigin ayıp değil mi? dedim.
Ben ne yaptım dedi?
Şimdi bavul topluyor...
hayırlı sabahlar
kızları gönderdim okula küçüğün yakın ama büyük kızımın biraz uzak bir de hep yokuşlu bölge Allah korusun tüm evlatlarımızı benimki vardı şükür okula
4.7 büyüklüğündeymiş deprem Allah korusun hasarsız atlatılmıştır inşalalh bu karda kışta
maşaallah kuzucuğuna
bence parola şu olsun;
uzun-kavak-altında-yatar-uyumaz-oğulları
nasıl??
bence iyi fikir:)))
bu uzunca bir kelime ve en uzun soyisim diye duymuştum bunuama şakadır galiba:)))
ama parola bu olsun bence......
Banu ablacım senle başlayım maşallah ne güzel kilolar vermişsin öle maşallah nazar değmesinherzaman böle güzel kilolar veririz işallah hep beraber
sabah kalktığımdan beri bir hapşuruk tıksırıktır gidiyo habire bende.....
sanki alerjik bişey gibi ama.
Banu ablacım yazmayı unutmuşum fotolarına baktım gerçekten büyük fark var valla yaza kadar fena zayıflıcan hepimiz öle oluruz inşallah
mutlulukyolunda, günlüge ya da pisikoloğu ihtiyaç yok. Bak buraya yazıyorsun. Şimdi ben aşağıya yazıyorum.
Çok anlamsız çok basit bişe ama içimde kocaman bişe oldu. Çok gücüme gitti vala işi gücü bitirdim oturdum ağlıyorum.
Annem, bir büyük ablamla fisitili bir sesle dedekodu yapar modu ile telefonda konuşuyor. Özelikle dinlemedim, tesadüfen duydum.
benim için diyor ki,
- Hergün her ögün et yiyor. Buna parami dayanır. Dün kocaman iki paraça yedi... Ben yemiyorum söyle küçük el kadar yedim.
sanırım ablam söyle soruyor, her öğün mü yiyor? her öğün yemiyordur canim falan diyor galiba...
annem cevap veriyor.
- Yok ben yalanmi söylicem. Markete gittik hem balık hem tavuk hem kıyma hepsini aldı.
üzüldüğüm şu,
bir ev taksidi ödüyorum. Geçmis aylarda, ekonomik olarak sorunlar yaşadım ve bu ablam benim ev taksitlerimi ödedi. Bende şimdi, toplu olarak ödeme imkanım yok ayda parça parça ödüyorum. Çünkü hala taksit devam ediyor. Yakında evi teslim edecekler ve bu evde Annem oturacak. Annem ablamdan borç aldigimi bilmiyor. Bilmesinde gerek yok aslında. Şimdi ablam düşünmez mi? bana borcunu az az ödüyor kendisi gece gündüz et yiyor diye.
Yemek masraflarımın eskiden biraz daha fazla bu gerçek. ama çokta büyük de bir fark yok. eskiden hazır yemege daha çok para veriyordum. Annemede dukan diyeti yaptigimi anlatmıştım. belki çok önemsiz ama çoz bozuludum ya...
•.Telefon konuşmanızı duydum. neden böyle yapiyorsun? Benim ne yedigimden ablama ne? yaptigin ayıp değil mi? dedim.
–Ben ne yaptım dedi?
Şimdi bavul topluyor...
en yakın zamanda canım gitmeni umuyorum...evdesin daha rahat yaparsın henüz bebişte yokken elimizden geleni yapmalıyız...canım sen geçen kimse kimseyi kolundan tutup götürmez diyetisyene, kendimiz gitmemiz lazım demiştin yaa, o sözlerin bana çok gaz verdi, çok motive etti, teşekkür ederim, o gazla yakında gidicem inşaallah diyetisyene:)))
bugün aradım falan ama önce bi dahiliyeye gitip tahlil yaptırmam gerekliymiş.....
bu arada burcunu sorsam ayıp olarmı?
evde kalmanın kötülüğünü bildiğimden işime devam ediyorum kolay değil anlıyorum canım ama sıkma kendini..istediğin gibi bir işin olur inşallah...botların hayırlı olsun...bende eve nasıl döeneceğim diye düşünüyorum acayip yağıyor kar burda...Günaydın Nevincim. evet, evden çıkmam gerekmiyor ama kurtluyum ben :) duramıyorum. gittim kendime kısa topuklu bot aldım, karda düşmekten korkan ben değilmişim gibi.
Dikkat et kendine canım, arabanın soğuğu başka vuruyor insanı. biliyor musun ben de keşke hemen iş bulsam diye dua ediyorum. evde kendimi dinleyip kurup stres oluyorum.
canım ne desem ki şimdi büyükler çocuk gibi kendi evlatları arasında denge kuramıyorlar ya ne abes...sonrada böyle kırıyorlar farkında olmadan yaşına vermek lazım...mutlulukyolunda, günlüge ya da pisikoloğu ihtiyaç yok. Bak buraya yazıyorsun. Şimdi ben aşağıya yazıyorum.
benim için diyor ki,
annem cevap veriyor.
üzüldüğüm şu,
keşke sormsaydın kendinde üzüldün şimdi...•.Telefon konuşmanızı duydum. neden böyle yapiyorsun? Benim ne yedigimden ablama ne? yaptigin ayıp değil mi? dedim.
–Ben ne yaptım dedi?
Şimdi bavul topluyor...
KAHVALTI
İstenilen çay şekersiz olacak..
2 dilim peynir .( yumurta yendiğin de 1 dilim olacak )
6-8 zeytin
Bol yağsız söğüş
2 dilim ekmek
ARA ÖĞÜN
2 porsiyon meyve
çay bardağı süt veya yoğurt
4-5 adet badem veya fındık veya 2-3 ceviz
ÖĞLEN
2 yumurta büyüklüğün de et veya 8 yemek kaşığı kurubaklagil veya 2 dilim peynir
8 yemek kaşığı sebze
4 dilim ekmek
1 su bardağı yoğurt
salata
ARA ÖĞÜN
1. ara öğünün aynısı
( 1 dilim ekmek ve peynir de olabilir.)
AKŞAM
1 yumurta büyüklüğünde et veya 4 kaşık kurubaklagil veya 1 dilim peynir
8 yemek kaşığı sebze
4 dilim ekmek
1 su bardağı yoğurt
salata
ARA ÖĞÜN
Diğer ara öğünlerin aynısı
MEyracığım ekmek değişimlerini biliyorsun...
Hatta Esra yazmıştı..ÖRneğin 1 kepçe çorba 2 kaşık pilav,makarna,patates,mısır vb.bunları yediğin de ekmek ölçüsünü düşürüyorsun..
Haftada bir sütlü tatlı yediğin de birer ölçü süt,ekmek,ve meyve hakkını yemiyorsun...
Vaktim olduğunda karışık besinlerin değişim karşılıklarını yazarım..Eğer unutursam bana hatırlatırsın canım....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?