Popüler Konu 90 Kilo Üzerindekiler Birlikte Zayıflıyor!

evdeyim ya menğmğ yazayım. sonra da tembelliğe son verip işe güce bakayım.

kahvaltı
2 dilim denge light ekmekle kaşarlı tost, domates.
ara
1 adet portakal, activia
öğle
2 kaşık pilav, 4 kaşık etli kurufasulye, 6 kaşık yoğurtlu brokoli salatası
ara
1 fincan sütle nescafe, 1 kuru incir, 2 kuru kayısı, 10 tane antep fıstığı
akşam;
1 porsiyon zeytinyağlı ıspanak, 4 kaşık yoğurt, 1 dilim denge light ekmek
ara
1 porsiyon meyve

3 litreye yakın su, bolca yeşilçay.

menün cok güzel.. belirli bir diyetin mi var kendin mi uyduruyosun ? :126:

menün cok güzel.. belirli bir diyetin mi var kendin mi uyduruyosun ? :126:

belirli besin gruplarından belirli ölçüde yemeye çalışıyorum. esasında 6 porsiyon tahılı geçmemeye çalışıyorum. 4 porsiyon et, 3 er porsiyon süt ve meyve, sınırsız da az yağlı sebze yiyebiliyorum. kalori hesabına çıkıyor en nihayetinde sanırım bu hesap. 1500 kalori civarıdır sanırım. dün porsiyon değişimlerini yazmıştım. buraya yine kopyalayım.

tahıl değişimleri
1 dilim ekmek (herhangi bi ekmek ama ben genelde esmer olanlarıtercih ediyorum),
2 kaşık pilav, makarna, kısır,
1/3 simit,
1/2 lahmacun, hamburger ekmeği, lavaş,
1 dilim pizza,
1/8 yufka,
2 çiğköfte,
10 adet badem, fındık, antep fıstığı,
4 adet tam ceviz,
1 kase çorba,
1 su bardağı patlamış mısır,
4 kaşık nohut, fasulye, mercimek, mısır, patates, bezelye, barbunya.

et değişimleri
1 adet köfte, baget,
50 gr balık (5 hamsi, çeyrek palamut, 1 minik çinekop),
1 yumurta,
1 kibrit kutus peynir,
4 kaşık nohut, fasulye, mercimek, barbunya,
1 dilim pizza,
1 yumurta kadar haşlama et.

süt değişimleri
1 bardak süt, ayran, yoğurt,
1 kase cacık.

meyve değişimleri
2 hurma,
3 kuru kayısı, erik,
15 çilek, üzüm,
2 kuru incir,
el kadar kavun-karpuz (175-200 gr)
1 tane elma, armut, mandalina, şeftali, portakal vs.

mutlulukyolunda, günlüge ya da pisikoloğu ihtiyaç yok. Bak buraya yazıyorsun. Şimdi ben aşağıya yazıyorum.

Çok anlamsız çok basit bişe ama içimde kocaman bişe oldu. Çok gücüme gitti vala işi gücü bitirdim oturdum ağlıyorum.

Annem, bir büyük ablamla fisitili bir sesle dedekodu yapar modu ile telefonda konuşuyor. Özelikle dinlemedim, tesadüfen duydum.
benim için diyor ki,
- Hergün her ögün et yiyor. Buna parami dayanır. Dün kocaman iki paraça yedi... Ben yemiyorum söyle küçük el kadar yedim.
sanırım ablam söyle soruyor, her öğün mü yiyor? her öğün yemiyordur canim falan diyor galiba...
annem cevap veriyor.
- Yok ben yalanmi söylicem. Markete gittik hem balık hem tavuk hem kıyma hepsini aldı.

üzüldüğüm şu,
bir ev taksidi ödüyorum. Geçmis aylarda, ekonomik olarak sorunlar yaşadım ve bu ablam benim ev taksitlerimi ödedi. Bende şimdi, toplu olarak ödeme imkanım yok ayda parça parça ödüyorum. Çünkü hala taksit devam ediyor. Yakında evi teslim edecekler ve bu evde Annem oturacak. Annem ablamdan borç aldigimi bilmiyor. Bilmesinde gerek yok aslında. Şimdi ablam düşünmez mi? bana borcunu az az ödüyor kendisi gece gündüz et yiyor diye.

Yemek masraflarımın eskiden biraz daha fazla bu gerçek. ama çokta büyük de bir fark yok. eskiden hazır yemege daha çok para veriyordum. Annemede dukan diyeti yaptigimi anlatmıştım. belki çok önemsiz ama çoz bozuludum ya...

Son düzenleme:

Canım bazen ailemizden duyduğumuz cümleler bizi kırabiliyor bende bekarken cok yasıyordum. O yüzden cok iyi anlıyorum seni:26:

Simdi ben ne desem boş belki ama yinede boşver takma diyeceğim. Sonucta bizler sağlıklı olmak için çaba gösteriyoruz. Daha sağlıklı ve haliyle MUTLU yaşamak istiyoruz.

Bazen kimseye anlatamazsın en iyi kendin anlarsın kendini. Benimde kaynanam mesela sürekli senin metobolizman yavaş sen ne yaparsan yap veremezsin kilo diyor

hevesle spora başlıyorum ya da dyet yapıyorum kilo verdiğimi duyunca sudan gitmiştir o diyor İnsanın sinirlerinin bozulmaması elde değil. Su yada kas insan heveslendirir. Kac kez onun yüzünden vazgeçtim kilo vermekten....... Kendisi zayıf olsa neyse kendide en az 98 var ve sürekli hamur isi yapıyor. Beni cagırma yemeye dedikçe arıyor Hadi gel börek yaptım yiyelim diyor. Sanki inadına.. Yine bi gazla yürüyüşe başladım umarım şevkimi kırmaz

•.Telefon konuşmanızı duydum. neden böyle yapiyorsun? Benim ne yedigimden ablama ne? yaptigin ayıp değil mi? dedim.
–Ben ne yaptım dedi?
bende zaten hiç yaptigini bilimyorsun dedim.

Şimdi bavul topluyor...
alahım benim günahim ne bu karda kışta nasi gidecek...

Son düzenleme:

aaa nereye gidiyor?? Bırakma ya yani tabi sen bilirsinde suan ortamı yumuşatmak senin elinde. Tabi gitsin biraz kafamı dinlerim diyorsan o ayrı canım. Ben sadece fikir vermek istedim. Üzüldüm simdi

canım çok üzüldüm allah sabır versin.

aaa nereye gidiyor?? Bırakma ya yani tabi sen bilirsinde suan ortamı yumuşatmak senin elinde. Tabi gitsin biraz kafamı dinlerim diyorsan o ayrı canım. Ben sadece fikir vermek istedim. Üzüldüm simdi

annem bende misafir, başka bir şehirde yaşıyor.

Şimdi sakinleştik. uyuyor yada uyuyor taklidi yapiyor. bilemiyorum..

Son düzenleme:
Herkese merhabaaa Aksarayda karli ve mutlu bir sabahla uyandiikk ) musli spor ev temizligi bebisle ilgilen uyut ve kahvalti sonrasi yorgunluk kahvesi iciyoruumm ) ayyy gercekten yakin olsaydik haftada bir keyif kahvesi yapardik degil mi

Merhaba arkadaşlar,

Herkes iyi okuduklarımdan anladığım kadarıyla ufak tefek sorunlar,hastalıklar dışında.. geçmiş olsun diliyorum...

Aslıhan ablam da evka4 te oturuyor yakınsınz :)

Baharcığım
,Onurla olan meseleniz de özellikle yorum yapmadım..Gönül işi acaip bir olay ben ne diyebilirim ki en iyisini sen bilirisn sen yaşıyorsun çünkü..
Öyle planlı programlı olamıyor çoğu zaman..
KAldı ki siz uzak şehirler de 1,5 yıla yakın sürdürdünüz ilişkinizi..
Demek ki aranızda ki sevgi gerçekten var, siz elinizden geleni yapıyorsunuz..Çünkü arada mesafe olunca dahada zorlaşıyor bir çok şey...
Onur sana zayıfla demekte haklı baharcığım sen de biliyorsun bunu gerçek olduğu için seni bu kadar acıttı...
Ben çoğu zaman eşime kızıyorum kilolarım neden umurunda değil senin diye..
Beni sürekli dürtse ,uyarsa belki ben böyle gevşek davranmam hep dikkatli olurum beslenmem konusunda...
Bunları dememe rağmen senin yapın böyle dediğin de dahi acaip gücüme gider...
Çok üzülürüm..
Velhasıl kelam kendimizi sevmeliyiz,düşünmeliyiz önce.. çünkü bu ağırlık en çok bize zarar veriyor..
Bedenimiz genişledikçe ruhumuz daralıyor...

Son olarak baharcığım ebeveyn olmak acaip bişi...Sanki kendi doğurduğun canlı dünyanın en harika,en muhteşem,en üstün varlığıymış gibi algılıyorsun ve yanına hiiç kimseleri yakıştıramıyorsun.. açıklaması bencilik diyebiliriz...

Son düzenleme:
KAHVALTI
İstenilen çay şekersiz olacak..
2 dilim peynir .( yumurta yendiğin de 1 dilim olacak )
6-8 zeytin
Bol yağsız söğüş
2 dilim ekmek

ARA ÖĞÜN
2 porsiyon meyve
çay bardağı süt veya yoğurt
4-5 adet badem veya fındık veya 2-3 ceviz

ÖĞLEN
2 yumurta büyüklüğün de et veya 8 yemek kaşığı kurubaklagil veya 2 dilim peynir
8 yemek kaşığı sebze
4 dilim ekmek
1 su bardağı yoğurt
salata

ARA ÖĞÜN
1. ara öğünün aynısı
( 1 dilim ekmek ve peynir de olabilir.)

AKŞAM
1 yumurta büyüklüğünde et veya 4 kaşık kurubaklagil veya 1 dilim peynir
8 yemek kaşığı sebze
4 dilim ekmek
1 su bardağı yoğurt
salata

ARA ÖĞÜN
Diğer ara öğünlerin aynısı

MEyracığım ekmek değişimlerini biliyorsun...
Hatta Esra yazmıştı..ÖRneğin 1 kepçe çorba 2 kaşık pilav,makarna,patates,mısır vb.bunları yediğin de ekmek ölçüsünü düşürüyorsun..

Haftada bir sütlü tatlı yediğin de birer ölçü süt,ekmek,ve meyve hakkını yemiyorsun...

Vaktim olduğunda karışık besinlerin değişim karşılıklarını yazarım..Eğer unutursam bana hatırlatırsın canım....

Son düzenleme:
Canim seni cok iyi anliyorum ama bazen insan kendini hicmi hic ifade edemez sana sunu yap bunu yap diyemem ama anneni gonderme canim

selamün aleyküm kızlarr...
sabah bi günaydın diyem diye geldim sonra küçük kız ağlayınca koşarak gittiydim açık unutmuşum pc yi...geç ama güzel bi kahvaltı yaptım...kardeşim burda balık almaya çıkıyo şimdi bakalım ne getircek yanınada güzel bi salata yaparım çorbam var zaten..bir sürü ütü bekliyo akşam çamaşır yıkayıp astım şimdi toplıyayım oy oy yetiştiremiyorum hiç bişeyi yaww bu günlerin kısa olması bana yaramadı bugünkü sporumuda daha yapamadım buaraya bide onu sıkıştırmam lazım ve daha büyük kıza hiç ders çalıştıramadım....hepsi bir yana bugün hep uyumak istiyorum canım hiç bişi yapmak istemiyoo...

Selamün Aleyküm kızlarrrrrrrrrr :122: :122: :122:

Hele şükür gelebildim
Sabah gözümü açıp balkondan bir baktım göz gözü görmüyor bizim buralarda :26:
Felaket kar yağıyor tabi okullar tatil ilan edilince benim kız biraz bozuldu tam giyinmiş okul için beni uyandırdı anne ben geç kaldım diye dedim yat geri okullar tatil
Tekrar uyudu tabi hemen soyunup

Eşim sabah biraz geç kaldığı için arabayla gitmeye niyetlendi ve daha sonra bir telefon açtı bana ; Gece birileri karda kayıp bizim arabaya çarpmış Sol ön taraf gitmiş dedi ve sabah sabah sinirlerim bozuldu.
Be adam yada kadın her kimse artık madem karda kaydın araça çarptın bari bir not iliştir abi kazayla oldu hasar neyse sigortam karşılar yada ben çepten yaptırım diye ama nerdeeee insan nasıl bir bencillikse aman bana masraf çıkmasın diye kaçabiliyor
Ben olsam kesin arabanın başında beklerim sahibi elbet gelir diye yada en azından bir not iliştiririm telefon numaramla birlikte. Maalesef kimse hak hukuk göz etmiyor:26:
Herşeyde bir hayır vardır tabi o yüzden sinirim çabuk geçti Allah korusun ya eşim yada ben trafikteyken kaza yapsaydıkta daha beter olsaydı diye düşündüm. Hakkımı tabiki o şahısa helal etmiyorum sırf sessizce çekip gittiği için ama gelip ya kar yüzünden kaydım durumum yok deseydi inanın helal olsun kardeşim sen dürüst davrandın ben kendi cebimden yaptırırım derdim

Havanın berbat olmasından artı araçında çarpılmış olmasından dolayı bugün spora gidemiyorum aslında çok isterdim ama mümkün değil yollar berbat minibüsler bile zor gidiyor birde salonun oradan ancak yarım saat arayla şansım varsa minibüs geçtiği için akşam çok zor olur dönmek heleki daha beter olursa imkansız
Neyse bende yediklerime biraz daha dikkat ederim birazda işlerim bitince epileptik bisikletime binerim akşam hiç yoktan iyidir
Eşim gelince de az ayaklarımı tutsunda mekik çekeyim göbişime fena taktım ( sanki diğer yerler çok zayıfta ) önce onu eritmem lazım nasılsa diğer yerler gidiyor

Bu arada 1 saat evvel kücük cimcime kendini yırttı anneciğim kar topu oynamaya gidelim diye baktım iyice tepiniyor çıkmak için sıkı sıkı giydirip kapı önüne çıkardım ama daha 5 dakika sonra başladı ağlamaya ben korkuyorum çok soğuk donuyorum diye
Tabi zehir gibi esiyor kapı önü zor nefes alınıncada oynayamadı da elleri ve yüzü donmuş eldivenleri kücük geliyor diye takmak istemedi Hemen eve çıkıp ellerimizi ılık suyla yıkadık sonra sıcak suya dönüp iyice ısındı. Ben bir daha karpotu ( öyle diyor ) oynamam dondum çok korktum anneciğim diyor şimdi tablette pepesini izliyor birazdan da uyur çünkü gözler başladı kapanmaya uyusunda bende ütüme başlıyayım gece ya o rahat vermiyor yada uyku bastırıyor

Allah yardımcısı olsun insancıkların İnşallah hasar yoktur

Parolana bayıldım
Kopardı beni resmen

Banu ablacım senle başlayım maşallah ne güzel kilolar vermişsin öle maşallah nazar değmesin herzaman böle güzel kilolar veririz işallah hep beraber

İnşallah hepbirlikte çok güzel kilolar veriri güzelim
İnsan resmen kilolar gittikce kendini gün ve gün daha iyi hissediyor yaa

sabah kalktığımdan beri bir hapşuruk tıksırıktır gidiyo habire bende.....
sanki alerjik bişey gibi ama.

Canım çok geçmiş olsun

Banu ablacım yazmayı unutmuşum fotolarına baktım gerçekten büyük fark var valla yaza kadar fena zayıflıcan hepimiz öle oluruz inşallah

Ağzın bal yesin ama kilo alma emi
İnşallah canım hepbirlikte görürüz o günleri Aminnnnnnnnnnnnnn

CAnım Annenin gitmemesine sevindim. Bu karda kışta ne yapacak yollarda tek başına Allah korusun bir yerine birşey olur
Tamam annenin yaptığı doğru değil ama bence kötü niyetle söylememiştir öyle. Bizim annelerimiz alışmış ev ekonomisini kurtarmak adına en makul şeyleri pişirmeye o yüzden gözlerine batıyor bizlerin fazla protein tüketmemiz
Benim anneme ben telefonda ne yemek yaptığımı her gün sohbet arasında söylediğimde benimkide bazen dayanamaz ay fazla et iyi değil ot ye demeye hem daha ucuz bütçenizi sarsmaz hemde daha sağlıklı der bende hee heee derim geçerim
Belki annende fikrini sana söylerse kırılırsın diye düşünüp ablanla o yüzden dertleşmek istemiştir. Hani ev ödüyorsunuz kadın dediğin kocasına az destek olur bulgur bulamaç yapar mümkün olduğunca az para harçar eşine destek olur düşüncesi vardır ya büyüklerimizde o hesap
Bence Annene uyandığında ( yada numaraya yapmayı bıraktı anda ) neden bukadar kızdığını izah et Ablandan borç almak zorunda kaldığını bilsinki seninde dediğin gibi bu tip şeyleri masumhane düşüncelerle de olsa ablana söylemesin. Sonuçta seninde dediğin gibi düşünebilir. Beslenmeninde protein ağırlıklı olması gerektiğini öbür türlü kilo vermenin çok daha uzun sürdüğünü bunu sağlığın için yapmak zorunda olduğunuda başka bir zaman sohbet arasında söyleki o konuda da düşüncesi değişsin

Sonuçta şu an bir aradasınız ağzınızın tadı bozulmasın Nasılsa o evine döndüğünde böyle bir durum kalmayacak
Umarım bir an önce barişırsınız ve bu tatsız ve gereksiz olayı unutursunuz

en yakın zamanda canım gitmeni umuyorum...evdesin daha rahat yaparsın henüz bebişte yokken elimizden geleni yapmalıyız...
ne demek canım ne ayıbı klasik ikizler burcuyum...
evde kalmanın kötülüğünü bildiğimden işime devam ediyorum kolay değil anlıyorum canım ama sıkma kendini..istediğin gibi bir işin olur inşallah...botların hayırlı olsun...bende eve nasıl döeneceğim diye düşünüyorum acayip yağıyor kar burda...
canım ne desem ki şimdi büyükler çocuk gibi kendi evlatları arasında denge kuramıyorlar ya ne abes...sonrada böyle kırıyorlar farkında olmadan yaşına vermek lazım...
keşke sormsaydın kendinde üzüldün şimdi...

Yenacım bunlar kaç kglık bir insanın yiyeceklerine tekabül ediyor...

işleri biraz toparladım, neskafemle ara öğünümü yaptım. en imgesel kış hayali değil midir bu? sırtında depresyon hırkan, elinde bir kupa neskafe, camdan karı seyredersin. işi olunca bunu hayal eder insan. ama hiç keyifli değil valla. kar olmuş 10 cm istanbulun göbeğinde. camdan baktığımda yokuş yukarı çıkmaya çalışırken kayan bir araba gördüm. çoluk çocuk yok meydanda kar topu oynayan. sevmiyorum ben kışı özetle :)

Nuhancım benim annem de aynı şeyi söylüyor niye yapıyorsun dediğimde. ben ne yaptım ki diyor. canım sen de çok kibarsın ama. desene annene senin oturacağın evin borcunu ödeyebilmek için ablamdan borç aldım, niye beni zor durumda bırakıyorsun diye. ayıp etmiş annen. anne işte, denmiyor bi şey. ablan da bi zahmet almasın geri o parayı durumu varsa. sanki anne sadece senin annen.

Yenacım ellerine sağlık. listede 10-11 porsiyon tahıl vardı sanırım. 100-110 kilo biri bunla başlayıp her 10 kgda bir porsiyon tahıl azaltırsa yeterli olur sanırım. zamanla meyveler ve yemekler de kaşık kaşık düşürülebilir. çok güzel bir listeymiş.

Nevincim valla Allah yardımcınız olsun. hakikaten kar fena görünüyor. üst üste de tuttu kaymasa. yarına izin al dicem ama işler yoğundur sanırım.

Banucum geçmiş olsun, arabanıza vurmuşlar. inşallah çok sıkıntı yoktur. burda da feci kayıyor araçlar. benim de gözüm pencerede. arada bakıyorum arabaya da. yokuş aşağı bir ytanesi kaysa hepsini sıradan pert eder, Allah korusun.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…