Ben o zaman 19 yaşındaydım ve hayatımda ilk kez deprem gördüm. Aksilik o ya o gece duş almadan yatmıştıkpoh yoluna gidiyorduk Bizde sabaha kadar sokaktaydık hatta bizim mahalledeki bütün komşular kıs kıs gülüp bizi gösteriyorlardı hesapta çaktırmadan hani ay yeni gelin sokaklarda oturmak zorunda gibilerinden
KP biz aşağı inmeyince 4üncü kata çakmakla çıkmış fırça atmıştı ne evde oturuyorsunuz diye bende nasıl bir dengesizlikse yatak odasına dolap önüne geçip ay ne giysem diye düşünüyordumhayır o dönem kapalıyım ve üzerimde saten gecelik var nasıl ineyim öyle aşağı sonra kilotlu çorap arayınca KP bir kalayı bastı başlayacağım kilotlu çorabına diye
Sabah namazına ısrarla çağırdı kp eşimi tabi diyemiyor baba duş almamıştım diyeyok yok dedikce adam sinirlendi oğlum camiye girsen başınamı çöker bak dünyanın sonu geliyor hesabı valla girmezsem birşey olmaz ama girersem kesin çarpılırım diyince anlamıştı o günden sonra bir daha o oldu duş almadan hayatta yatmaz olduk ne olur ne olmaz
Canım bende avrupa yakasındayımEyüpteyim ve felaket hissettim bende
Allah hepimizi korusun kış günü sokaktada ne kadar durulurki
Canım inan bende aynıyım :26:
İnsan evladı olunca daha çok düşünür oluyor böyle şeyleri. Büyük kız başka odada ufak yanımda da olsa büyük kıza kafam takılıyor ve inan elimde olsa ikisinide koynuma alacağım ama işte ne zaman olacağı belli olmayan birşey içinde evlenene kadar koynuma almam imkansızBol bol dua edip Rabbime emanet ediyoruz işte
Allah esirgesin ve hepimizi korusunAminnnnnnnnnnnnnnnn
bende kar' ı hiç sevmem dışarı çıkmayada korkarım. köyde çocukken annemler hayvanlara yem hazırlarken bahçeye çıkarırlar, benide önlerine dikerlerdi kaçmasınlar diye, yem hazır olana kadar kardan adama dönerdim. donardım. ellerimi ayaklarımı hissetmezdim. sonra sobanın başına koşunca sıcağı görünce sızlardı ağlardım. annemde ellerimi avuçlarına alır hohlaya hohlaya ısıtırdı. onun için hiç sevmem karı.Meyracım ben pek sevmiyorum karı. kayıp düşme fobim var. görüntüsü güzel de eve hapsetmese bi de :)
Asumancım dikkat et sen de canım. sıkı sıkı giyin, yerlere de sağlam bas :)
hımmm tamam bu parola işi iyi oldu
yoksa seni bu halde tanıtamasdım
çizgi roman gibi anlatıyorsun cecoşumya
sen anlatıorsun ben okurken kıkırdıyorum...
birde gözlerimde canlandırıyorum..dolap önünde ne giydigini düşününce
çok güldüm yabirde dolabın önünde ne giysem bizimkilerde anlatıyorlar arasıra bizim sokaktada duştan fırlayıp birtek şortla falan çıkanlar olmuş
yaaa deprem olmuşşş((
yeni geçmişi okurken öğrendim((
tüm depremi yaşayanlara geçmiş olsun.....
rabbim felaketlerden hepimizi korusun inşaallah....
AMİN
depremden dolayı can ve mal kaybı varmı? yoktur inşaallah???
bileniniz varsa; beni aydınlatırsa sevinirim????
ayrıca ben depremden çok korkarım yaaa((
konyada birgün ramazanda sabah ezanı okunurken deprem olmuştu(
herkes çok korkmuştu...
Allahım korusun...
ben geçmişten aldığım alıntılara bir cevap yazıyım şimdi bi.....
dönerim yine size...
Kızlar günaydın bu arada bugun erkenciyim sonunda2 de uyanmak nerdeeee 10da uyanmak nerde inşallah böle devam ederim süt icicem simdi kahvaltımı yapıcam sora
mutlulukyolunda, günlüge ya da pisikoloğu ihtiyaç yok. Bak buraya yazıyorsun. Şimdi ben aşağıya yazıyorum.
Çok anlamsız çok basit bişe ama içimde kocaman bişe oldu. Çok gücüme gitti vala işi gücü bitirdim oturdum ağlıyorum.
Annem, bir büyük ablamla fisitili bir sesle dedekodu yapar modu ile telefonda konuşuyor. Özelikle dinlemedim, tesadüfen duydum.
benim için diyor ki,
- Hergün her ögün et yiyor. Buna parami dayanır. Dün kocaman iki paraça yedi... Ben yemiyorum söyle küçük el kadar yedim.
sanırım ablam söyle soruyor, her öğün mü yiyor? her öğün yemiyordur canim falan diyor galiba...
annem cevap veriyor.
- Yok ben yalanmi söylicem. Markete gittik hem balık hem tavuk hem kıyma hepsini aldı.
üzüldüğüm şu,
bir ev taksidi ödüyorum. Geçmis aylarda, ekonomik olarak sorunlar yaşadım ve bu ablam benim ev taksitlerimi ödedi. Bende şimdi, toplu olarak ödeme imkanım yok ayda parça parça ödüyorum. Çünkü hala taksit devam ediyor. Yakında evi teslim edecekler ve bu evde Annem oturacak. Annem ablamdan borç aldigimi bilmiyor. Bilmesinde gerek yok aslında. Şimdi ablam düşünmez mi? bana borcunu az az ödüyor kendisi gece gündüz et yiyor diye.
Yemek masraflarımın eskiden biraz daha fazla bu gerçek. ama çokta büyük de bir fark yok. eskiden hazır yemege daha çok para veriyordum. Annemede dukan diyeti yaptigimi anlatmıştım. belki çok önemsiz ama çoz bozuludum ya...
KAHVALTI
İstenilen çay şekersiz olacak..
2 dilim peynir .( yumurta yendiğin de 1 dilim olacak )
6-8 zeytin
Bol yağsız söğüş
2 dilim ekmek
ARA ÖĞÜN
2 porsiyon meyve
çay bardağı süt veya yoğurt
4-5 adet badem veya fındık veya 2-3 ceviz
ÖĞLEN
2 yumurta büyüklüğün de et veya 8 yemek kaşığı kurubaklagil veya 2 dilim peynir
8 yemek kaşığı sebze
4 dilim ekmek
1 su bardağı yoğurt
salata
ARA ÖĞÜN
1. ara öğünün aynısı
( 1 dilim ekmek ve peynir de olabilir.)
AKŞAM
1 yumurta büyüklüğünde et veya 4 kaşık kurubaklagil veya 1 dilim peynir
8 yemek kaşığı sebze
4 dilim ekmek
1 su bardağı yoğurt
salata
ARA ÖĞÜN
Diğer ara öğünlerin aynısı
MEyracığım ekmek değişimlerini biliyorsun...
Hatta Esra yazmıştı..ÖRneğin 1 kepçe çorba 2 kaşık pilav,makarna,patates,mısır vb.bunları yediğin de ekmek ölçüsünü düşürüyorsun..
Haftada bir sütlü tatlı yediğin de birer ölçü süt,ekmek,ve meyve hakkını yemiyorsun...
Vaktim olduğunda karışık besinlerin değişim karşılıklarını yazarım..Eğer unutursam bana hatırlatırsın canım....
Selamün Aleyküm kızlarrrrrrrrrr :122: :122: :122:
Hele şükür gelebildim
Sabah gözümü açıp balkondan bir baktım göz gözü görmüyor bizim buralarda :26:
Felaket kar yağıyor tabi okullar tatil ilan edilince benim kız biraz bozuldutam giyinmiş okul için beni uyandırdı anne ben geç kaldım diye dedim yat geri okullar tatil
Tekrar uyudu tabi hemen soyunup
Eşim sabah biraz geç kaldığı için arabayla gitmeye niyetlendi ve daha sonra bir telefon açtı bana ; Gece birileri karda kayıp bizim arabaya çarpmışSol ön taraf gitmiş dedi ve sabah sabah sinirlerim bozuldu.
Be adam yada kadın her kimse artık madem karda kaydın araça çarptın bari bir not iliştir abi kazayla oldu hasar neyse sigortam uz
en yakın zamanda canım gitmeni umuyorum...evdesin daha rahat yaparsın henüz bebişte yokken elimizden geleni yapmalıyız...
ne demek canım ne ayıbı klasik ikizler burcuyum...
..
merhabalar
gittim taksidimi ödedim kaynanamla çay içtim sonra kardeşimle buluştuk 1 tane siyah pantolon aldım lcw den idarelik
kıyafet denekem ölüm onu çıkar bunu çıkar botları çıkar bağla giy fenalık geldi aceleden hallettik sonra da kardeşimle oturduk bir yerde simit yedik çay içtik:)
akşama da balık aldım
ceco geçmiş olsun canım fazla değildir hasar inşallah cana gelecek mala gelsin başka denecek bişey yok malesef
nuhan annenle işin zor valla bişey de denmez hemen kırılırlar sabır ne diyim
aslında dukan masraflı sayılmaz et yesen de tatlı yok meyve yok ıvır zıvır kuruyemiş yok
çıkıp biraz salata malzemesi alayım de geleyim
hava da buz gibi bu arada
meyracım avatarın çok güzel
Canım bildiğim kadarıyla çok şükür istanbulda bir can yada mal kaybı yok yani haberlerde birşey demediler ama çoğu insan hissetmiş hatta kendini evin dışına atanlarda çok olmuş :26:
Rabbim cümlemizi korusun ve bu tip felaketlerden korusun .....Aminnnnnnnnnnnnnnnn
kızlar 99 depremi gibi bir depremi Allah kimseye yaşatmasın çok kötüydü. bende gayet sakindim pardesümü giydim çantamı aldım, gezmeye gider gibi çıktım ama sonradan aylarca unutamadım o anı, sürekli canlandı gözümde. evimize yeni taşınmıştık yeni evi bile görmedi gözüm uzun zaman arabada yattık.helede yedinci kattaki komşum hamileydi kendimden önce onun için korktum.
nuhancım ankarada ulaşım daha kolay dediğin gibi gün içinde bir ucundan diğer ucuna gezebiliyorsun
ben sadece siyah klasik bir pantolon aldım canım denemesi çok zoruma gitti bir de dar gelenler pörtleyenler moral bozdu
Selamün Aleyküm kızlarrrrrrrrrr :122: :122: :122:
Hele şükür gelebildim
Eşim sabah biraz geç kaldığı için arabayla gitmeye niyetlendi ve daha sonra bir telefon açtı bana ; Gece birileri karda kayıp bizim arabaya çarpmışSol ön taraf gitmiş dedi ve sabah sabah sinirlerim bozuldu.
Be adam yada kadın her kimse artık madem karda kaydın araça çarptın bari bir not iliştir abi kazayla oldu hasar neyse sigortam karşılar yada ben çepten yaptırım diye ama nerdeeee insan nasıl bir bencillikse aman bana masraf çıkmasın diye kaçabiliyor
Ben olsam kesin arabanın başında beklerim sahibi elbet gelir diye yada en azından bir not iliştiririm telefon numaramla birlikte. Maalesef kimse hak hukuk göz etmiyor:26:
Herşeyde bir hayır vardır tabi o yüzden sinirim çabuk geçtiAllah korusun ya eşim yada ben trafikteyken kaza yapsaydıkta daha beter olsaydı diye düşündüm. Hakkımı tabiki o şahısa helal etmiyorum sırf sessizce çekip gittiği için ama gelip ya kar yüzünden kaydım durumum yok deseydi inanın helal olsun kardeşim sen dürüst davrandın ben kendi cebimden yaptırırım derdim
Selam yavrukuşlarr
İstanbuldaki cücüşlerim hepinize çook büyük geçmiş olsun , Allah beterinden esirgesinn
öpüyorum kocamann
Ben o zaman 19 yaşındaydım ve hayatımda ilk kez deprem gördüm. Aksilik o ya o gece duş almadan yatmıştıkpoh yoluna gidiyorduk Bizde sabaha kadar sokaktaydık hatta bizim mahalledeki bütün komşular kıs kıs gülüp bizi gösteriyorlardı hesapta çaktırmadan hani ay yeni gelin sokaklarda oturmak zorunda gibilerinden
KP biz aşağı inmeyince 4üncü kata çakmakla çıkmış fırça atmıştı ne evde oturuyorsunuz diye bende nasıl bir dengesizlikse yatak odasına dolap önüne geçip ay ne giysem diye düşünüyordumhayır o dönem kapalıyım ve üzerimde saten gecelik var nasıl ineyim öyle aşağı sonra kilotlu çorap arayınca KP bir kalayı bastı başlayacağım kilotlu çorabına diye
Sabah namazına ısrarla çağırdı kp eşimi tabi diyemiyor baba duş almamıştım diyeyok yok dedikce adam sinirlendi oğlum camiye girsen başınamı çöker bak dünyanın sonu geliyor hesabı valla girmezsem birşey olmaz ama girersem kesin çarpılırım diyince anlamıştı o günden sonra bir daha o oldu duş almadan hayatta yatmaz olduk ne olur ne olmaz
Canım bende avrupa yakasındayımEyüpteyim ve felaket hissettim bende
Allah hepimizi korusun kış günü sokaktada ne kadar durulurki
Canım inan bende aynıyım :26:
İnsan evladı olunca daha çok düşünür oluyor böyle şeyleri. Büyük kız başka odada ufak yanımda da olsa büyük kıza kafam takılıyor ve inan elimde olsa ikisinide koynuma alacağım ama işte ne zaman olacağı belli olmayan birşey içinde evlenene kadar koynuma almam imkansızBol bol dua edip Rabbime emanet ediyoruz işte
Allah esirgesin ve hepimizi korusunAminnnnnnnnnnnnnnnn
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?