Sorma iddadaşım nedense bağlantım ara ara kopuyor sonrada bağlan bağlanabilirsen
Aslında yatacaktım ama bir iyi geceler demeden yatmim dedim
Kücük cadı hala halının ortasında oturmuş legolarıyla oynuyorhiç gram uykusu yok gündüz uyumadığı halde anası kılıklı
Neyse canım sohbet etmeyi çok isterdim ama gözlerim kapanıyor şu anda resmen
Heee aklımdayken yatmadan size birşey anlatayımda kopun gece gece
Eşim saat 12 gibi yattı bizde yarım saat sonra kar yağıyor mu diye balkondan bir bakalım dedik. Baştan ben tek çıktım sonra bir baktım büyük kızda gelmiş. Bizim kücük cimcimede ben üşüyorum anneciğim kapıyı kapatıcağım dedi bende tamam ama çarpma sakın kapıyı gece vakti dedim
Önce bir güzel gümmm diye kapıyı çarptısonrada bir güzel üzerimize kapıyı kitlemiş
Tabi anası her gece kitliyor ya oda göre gör kitledi kapıyı
Nasıl yalvarıyoruz Anneciğim aç kapıyı anahtarı çevir diye ama yok kitlenmeye rahat kitlenen kapı açılırken biraz zorluyor yani o yaşta bir çocuk çeviremez
Sonra başladık git babanı uyandır demeye nasıl gülüyor bize ama baba uyuyor diye. Gitti adamcağıza seslendi ama eşim hiç umursamadı ilkten hani nasılsa her gece baba kalk diye yanına geliyor diye
Bİr 5 dakika kadar tekrar gitmesi için ikna ettik baktık gitti sesleniyor kızın odasını camını başladık tıklatmayaAllahtan onu duymuşta ne oluyor diye kalktı bizi kurtardı
Ütülenecek çamaşırlar arasında birde yatak örtüsü vardı artık uyandıramasaydı ona sarılıp kapalı balkonda ana kız üşüye üşüye uyurduk
İyi ders oldu bize valla bir daha anahtar bırakmam kapıda balkona çıkarkenhatta büyük kızada tembihledim camını kapat ama kolunu açık bırak diye ne olur ne olmaz
Yenacım ellerine sağlık. listede 10-11 porsiyon tahıl vardı sanırım. 100-110 kilo biri bunla başlayıp her 10 kgda bir porsiyon tahıl azaltırsa yeterli olur sanırım. zamanla meyveler ve yemekler de kaşık kaşık düşürülebilir. çok güzel bir listeymiş.
Kızlarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr biraz evvel deprem oldu istanbuldaaaa
Baya koltuğum sallandı hatta büyük kız odasındaydı oda fırladı yatağım sallandı deprem oldu diye
tekrar çok teşekkür ederim yenam.....
sen halledersin yenacım.Benim de derdim var arkadaşlar...Sabahtan beri düşünüyorum ve henüz karar veremedim
Yarın kızımın okulunda yeni yılı karşılama organizasyonu varmış.
Kızım da bağlama eşliğin de türkü söyleyecek..
Milli eğitimden ensesi kalın amcalar falan gelecekmiş..
Ve ben giyecek bir şey tasarlamadım kafamda..Deliriyorum resmen...asuuu siyah pantolon almış o bana fikir verdi..
Son zamanlar da bana olmayan siyah pantolonlarımdan birini denedim oldu..Sevindim bayağı,ama ya üstüne..???
İşe giderken giydiklerim olmaz..Zaten çok fazla birşeyim yok birkaç parça var...Üniforma gibi değişik giyiyorum onları :)
Baaaaak, orda türkü çığıran benim kızım.ben doğurdum..analar neler doğuruyor bakışı atmalıyım etrafıma..
Bakış atarken de şık olmalıyım..
Neyse bir şekilde halledeceğim..ve bu hafta saçlarımı kısaltacağım..Değişiklik yapmalıyım..Bugün aklıma geldi tartı yine oynamıyor hep sabit..
Acaba dedim, saçlarım çok uzadığı için olabilirmi.??
selamun aleyküm kısceler
bembeyaz bir bursadan hayırlı sabahlar diliyorum.
geceden beri yağmamış ama heryer bembeyaz. buz varmı bilmiyorum biraz sonra hastahaneye gidicem randevum var nasıl çıkarım diye düşünüyorum. hastahane yürüme mesafesinde ama yinede bu havada çıkmak zor. şimdi bakıyorumda bir kadın geçiyor genç birisi sanırım. kollarını sallaya sallaya gidiyor yerde hiç kar yok gibi yürüyor. kendini hiç kasmadan rahat bir yürüyüşü var. yumuşakmı acaba :44: herneyse bakıcaz artık.
sen halledersin yenacım.
bencede saçların uzadığı içindir yoksa neden aynı çıkasın
kedidir o kedi kedi
ben hiç çıkmadım tartıya pek kaçamağım olmadı ama hiç vermedim gibi geliyor bakıcaz bakalım. benimde canım tatlı istiyor ama midem istemiyor. unutmuş sanırım tatlıyı. birkaçgün önce ekmek kadayıfı yapmıştım. kalanları toparlarken canım çekmesin diye nohut tanesi kadar bir parça attım ağzıma miden okadarcık tatlıdan rahatsız oldu. dünde sütlaç yaptım fırıladım. eşim tabağında bir kaşık bırakmış bukadarcık tat gören gözün hakkı var dedibende yemeğimden bir kaşık eksiltip bir kaşık sütlaç aldım bütün gece midem kaynadı ve inanılmaz bir şekilde tatlı tadı geliyor ağzıma. tatlıdan rahatsız olduğum çok belli. istemiyorum artık tatlıyı
günaydınn kızlarr hayırlı günler herkeze malesef burda kar yok ama soğuk çokk 10 yıldır karlı memleketlerde oturunca karsız kış bana garip geliyoo tv nin içine atlayasım geliyo karı gördükçe neyse geçmişi okuyayım
Sorma iddadaşım nedense bağlantım ara ara kopuyor sonrada bağlan bağlanabilirsen
Kücük cadı hala halının ortasında oturmuş legolarıyla oynuyorhiç gram uykusu yok gündüz uyumadığı halde anası kılıklı
Eşim saat 12 gibi yattı bizde yarım saat sonra kar yağıyor mu diye balkondan bir bakalım dedik. Baştan ben tek çıktım sonra bir baktım büyük kızda gelmiş. Bizim kücük cimcimede ben üşüyorum anneciğim kapıyı kapatıcağım dedi bende tamam ama çarpma sakın kapıyı gece vakti dedim
Önce bir güzel gümmm diye kapıyı çarptısonrada bir güzel üzerimize kapıyı kitlemiş
Nasıl yalvarıyoruz Anneciğim aç kapıyı anahtarı çevir diye ama yok kitlenmeye rahat kitlenen kapı açılırken biraz zorluyor yani o yaşta bir çocuk çeviremez
Sonra başladık git babanı uyandır demeye nasıl gülüyor bize ama baba uyuyor diye. Gitti adamcağıza seslendi ama eşim hiç umursamadı ilkten hani nasılsa her gece baba kalk diye yanına geliyor diye
Bİr 5 dakika kadar tekrar gitmesi için ikna ettik baktık gitti sesleniyor kızın odasını camını başladık tıklatmayaAllahtan onu duymuşta ne oluyor diye kalktı bizi kurtardı
Ütülenecek çamaşırlar arasında birde yatak örtüsü vardı artık uyandıramasaydı ona sarılıp kapalı balkonda ana kız üşüye üşüye uyurduk
İyi ders oldu bize valla bir daha anahtar bırakmam kapıda balkona çıkarkenhatta büyük kızada tembihledim camını kapat ama kolunu açık bırak diye ne olur ne olmaz
günaydınn kızlarr hayırlı günler herkeze malesef burda kar yok ama soğuk çokk 10 yıldır karlı memleketlerde oturunca karsız kış bana garip geliyoo tv nin içine atlayasım geliyo karı gördükçe neyse geçmişi okuyayım
gerçekten çok işe yaradığını düşünüyorum nerdeyse 20 kilo olacak verdiğim ama hiç sarkmadı bir tarafım. neresinin sarktığını hissetsem hemen oraya yoğunlaşıyorum birazcık zıplatıyor insanı ama kısa sürede toparlanıyor.
Meyracığım ne demek teşekkürün lafı bile edilmez..
Ben sana KArışık besinlerin değişim karşılıklarını da yazayım...
YİYECEKLER ..............MİKTAR..........DEĞİŞİM
İmambayıldı.............. 1 adet.......1 sebze+2 yağ
KArnıyarık.......... ....... 1 adet......1 sebze+yağ+2 et
Etli kabak dolma.......... 1 adet.......1 sebze+1dilim ekmek+1et+1 yağ
etli biber dolma............ 2 adet......1 sebze+1 dilim ekmek+1et+1 yağ
etli yaprak sarma...........8 adet...... 1 sebze+2 dilim ekmek+1 et+1 yağ
Mercimek köftesi............2 adet......1 dilim ekmke+1 yağ
Peynirli börek............... 1 dilim.......2 dilim ekmek+1 et+1 yağ
Gözleme, yarım yufkadan.1 adet......4 dilim ekmek+2 et+2 yağ
Cheesburger..................1 adet......3 dilim ekmek+3 et+1 yağ
Hamburger....................1 adet.......3 dilim ekmek+3 et
LAhmacun....................1 adet.......3 dilim ekmek+2 et+2 yağ
Kıymalı pide..................1 adet.......4 dilim ekmek+2 et+2 yağ
MAntı........................1 küçük.......1 et+2 dilim ekmek+1 yağ
Patates salatası..........1 porsiyon....1 dilim ekmek+1yağ
İçli köfte ( haşlanmış )..1 adet.........2 at+1 dilim ekmek+2 yağ
Muhallebi....................1 kase........1 süt+1 dilim ekmek+1 meyve
Yaş pasta...................1 ince dilim..2 dilim ekmek+2 meyve+3 yağ
KEk ( sade )................1 dilim........2 dilim ekmek+1 meyve+1 yağ
Meyracığım,bunlarda işine yarayabilir..Yine bana doktorun verdiği faydalanmam için...
1800 kalorilik diyet listesi
Et................ 4 porsiyon
PEynir............3 dilim
Süt/yoğurt.....2 su bardağı
Ekmek...........10 ince dilim
Pişmiş sebze...2 porsiyon
Çiğ sebze.......İstenildiği kadar
Meyve...........4 porsiyon
Yağ...............4 tatlı kaşığı
1600 kalorili diyet listesi
Et............... 3 porsiyon
Peynir...........3 dilim
Süt/yoğurt.....2 su bardağı
Ekmek...........8 ince dilim
Çiğ sebze.......İstenildiği kadar
Meyve...........3 porsiyon
yağ...............3 tatlı kaşığı
1400 kalorilik diyet listesi
Et................2 porsiyon
PEynir...........2 dilim
Süt/yoğurt.....1 su bardağı
Ekmek...........6 ince dilim
Çİğ sebze......İstenildiği kadar
MEyve...........3 porsiyon
yağ...............3 tatlı kaşığı
Bir de doktorun bana dediği ideal kiloda bile 1400-1500 kcal alınmalı,haftada 3/4 gün 45 er dakika egzersiz le birlikte...
Dilerim hepimiz ideal kilolarımızda oluruz bir gün..
Benim de derdim var arkadaşlar...Sabahtan beri düşünüyorum ve henüz karar veremedim
Ve ben giyecek bir şey tasarlamadım kafamda..Deliriyorum resmen...asuuu siyah pantolon almış o bana fikir verdi..
Son zamanlar da bana olmayan siyah pantolonlarımdan birini denedim oldu..Sevindim bayağı,ama ya üstüne..???
İşe giderken giydiklerim olmaz..Zaten çok fazla birşeyim yok birkaç parça var...Üniforma gibi değişik giyiyorum onları :)
Baaaaak, orda türkü çığıran benim kızım.ben doğurdum..analar neler doğuruyor bakışı atmalıyım etrafıma..
Neyse bir şekilde halledeceğim..ve bu hafta saçlarımı kısaltacağım..Değişiklik yapmalıyım..Bugün aklıma geldi tartı yine oynamıyor hep sabit..
gel balkonda kardan adam yapalım
kedimi balkona salıyorum garibim eşeleyip duruyor ,totosu üşüyünce miyavlıyor
Kızlar günaydın okulda teneffüslerde bile okuyorum ama bir türlü cevap yazmaya fırsat bulamıyorum o kadar hızlısınız ki maşallah :))) ebedde bebek malum rahat bırakmıyor kıskanıyorum valla gece muhabbetlerinizi:)
yena eğer yeni bişey almıcaksan bence siyah pantolonun üzerine giyeceğin bady gömlek neyse boynunna canlı renklerde bi fılar atıp şık bi şekilde bağlarsan bence şık ağır dururBenim de derdim var arkadaşlar...Sabahtan beri düşünüyorum ve henüz karar veremedim
valla sorma ama küçük çocuk olunca her gün yapsam aynı çok dağılıyo bazen diyorum bi benim evimmi böle dağınık diye küçük çocuğu olanlar paylaştıkca bi ben deilmişim diyorumbir güne sığdırıp bazen kendimizi gereksiz hırpalıyoruz şu huyumuzdan bi vazgeçemedik.dinlen tatlım iyi akşamlar
ayy ne güzel yaaaa başkaları tarafından fark edilmek aslında zayıflayarak insanların biz şişmankenki düşüncelerini ortaya çıkarıyoruzzz 95 kilodan 80 ne düşünce eşim bile bana sana spor bişey alınca ne kadar seviniyorum heves edip alıyodum yakışmıyodu dedi şimdi kıyafetler güzel duruyo üzerinde dedikızlar dün bizim burda saat 4te tatil verildi bugün için sonra 5te geri vazgeçtiler , mecburen tıpış tıpış okula gittik , ama sabahki işkencem görülmeye değerdi sanırım :26::26:
15 dakika sadece arabanın kapısını açmak için cebelleştim , açtıktan sonra 15 dakika buz kazıdım , aslında buz çözücü vardı ama bagajdaydı , ee haliyle bagaj açılmadığı için , buz çözücüde yalan olduu ,hatta bi ara bagajın metal açma düğmesi parmağıma yapışmıştı
neyse 1001 eziyet sonucunda okula vardık ama her sınıftan ancak 3-5 tane seçmece gelmişti okula, onlarla uğraştık , kartopu oynadık , muhabbet falan güzeldi yanii
okul çıkışı eşimin arkadaşı olan bizim okulun mahallesininde muhtarı olan lastikçi abi vardı , ona kış lastiği almaya gittim , içeri girdim , muhtar tanıyamadı , tepki aynen şöyleydi "hocam naptın sen yaa, ne çok zayıflamışsın , hayırdır bi hastalık falanmı var ? bak yapabileceğimiz bişey varmı ??" bende açıklama yaptım , bi hastalığım olmadığını falan ama adam halen şaşkın şaşkın bana bakıyordu , o beni en son gördüğünde 91-92 kilo falandımm
ama varyaaa yaptığım şeyin , başarımın başkaları tarafından fark edilmesi beni çoookk mutlu ettiii
her kaynananın hayali zayıf gelin sanırsam:)))) benimki sen daha veremezsin diyoooo bünye kaldırmazmışşşşmaşallah sana helal aynurum hakettin sen
insanlar alem demi hasta muamelesine başlıyorlar hemen ama biz yine de seviniyoruz
bugün de benim kayınvalide sen hala diyet yapıyormusun diye sordu ben de yapmaya çalışıyorum işte dedim verdin bu ara dedi ben de son aldığım kiloları verdim işte dedim
o da bana yeter artık verme bunu korusan iyi dedi:)o kadar kilo verdim hiç ses etmez normalde şaşırdım valla
arkada ne haldeyiz anla yani
sağol kuzumm ama bende kafamda bi soru işareti oluştu , "acaba hakkaten hastalıklı gibi mi görünüyorum dışardan ??" buna azcık takıldım ama onun haricinde insanların yüzündeki o şaşırma ifadesini görmek herşey bedelll
bacım senin boyun uzun kaldırırsın 80 kiloyu ama ben 3-5 daha versem iyi , ee birde bebiş doğuracam o yüzden azcık daha vermem lazımm
ahahah kaynanacına sevgilerr , saygılarr , hele ben memlekete gideyim gör sen milletteki dumuru
arkayı 6laaa
turşu ödem yapar sanaKizlar ya yesillik dedinizde,
burda ot bulamiyom gizlar yaa
bi dereotu filan aliyim dedim bakindim ettim yok anam,
marul desen almis basini gidyor fiyatlar, domates salatalik yanina yanasilmiyor neredeyse fiyatlar uctu
bende tursuya sardim napim, salata yemiyoz ki$in artik pek
ohhh bende kahveleri alıp gelemmiiiöyle güzel kar yagıyorkii...minik minik ama sanki konfeti yagmuru gibiiii
salonumun peceresi yere kadar kocaman...hemen yanında da sokak diregi var
karı penceremden net gösteriyor...
bende tv yerine dısarıyız izliyorum
aman küçük cadı bunlar çok fena oluyolar benimki buraktı gündüz uykuyu hoş gündüz uykusu dediğim akşam 4 -5 te sızıyodu sonra gece ayaktaydı şimdi uyutmuyorum akşam 10 de uyudu çok şükürrSorma iddadaşım nedense bağlantım ara ara kopuyor sonrada bağlan bağlanabilirsen
oyyy gelirim de balkona kardan adam sen ben ve kedicik sığarmıyızkiigel balkonda kardan adam yapalım
kedimi balkona salıyorum garibim eşeleyip duruyor ,totosu üşüyünce miyavlıyor
vallla menü güzel evde miso olunca zor oluyo dün bende müjdeli haber aldım sanırım kaynanam kpeder görümcce gelecekmiş sanırım 20 gün kalırlar ne yapcaz bakalımbu sabah 99.9 çıktım
yediklerim
1 b sirkeli ballı sıcak su
1 tam 1 yumuta beyazı haşlanmış
1 kupa çay ama 4 şekerliydi
1 kk peynir 1 d t b ekmegi
şimdi sade neskafe
birazdan kv kp dr götürücez
öglene yeşil fasulye yogurt
7 çekiedekili kuru üzüm 1 melisa çayı
1 elma
akşam 2 k b dolması 1 patlıcan dolması yogurt
sonra biraz mısır patlatır çayla yerim
bu gün kendime splenda alıcam şeker yerine kullanıcam
muğladayım geçen sene bingöldeydimAyy çok gecmiş olsun canım çok güldüm ama ne yalan söyliyim :))
Canım sen nerdeysin ki burda bile baya kar var:)) sanada günaydın...
Günaydın kızlarrrrrrrrrrrrr
Aslında uyanalı 1 saatten az fazla oldu hatta sıcak suyuma limonumu sıkıpta içtim kendime gelirim diye ama yok hala gözlerim kapanıyorKücük cadı gece anında uyudu ama sağ olsun babası uykusu kaçtı diye tam lazımlığından kalkıp yanıma uyumaya gelen cimcimemin uykusunu açtı ve sonra işe gitti
Yine dellendirecekti beni sabah sabahta iyi saatime geldi
Şu an kafayı vursam anında uyurum okadar berbattım ama inadım inat uyumayacağımmmmmmmmmm
Sizlere uzun, enerji dolu ve düşük kalorili bir gün diyorum
Bari kahvaltımıda yapayımda belki uykum kaçar
canım hayırlısı olsun inşallah dualarımız seninleben geldimmmm...
büyük kızım ve kardeşimle beraber çıkıp kartopu oynadık...özlemişim bende çocuk gibi...çok eğlenceliydi..kuzum hiç eve girmek istemedi...ama korkuyorum yamyam hasta olucak diye...bi daha ateşlenmeden atlatırız ameliyatı inş..nasipse cuma günü kontrole gidiyoruz ve ameliyat için gün alıcaz...dua edin...
sizler nasılsınızz??
banucum geçmiş olsun canım yaa..geçen sene aynı olay bizimde başımıza geldi ama sağolsun vatandaş bi şekilde sorup soruşturup bizi buldu ve bütün masrafı üstlendi yaptırdı..üstelik arabayı yeni almıştık bir sürü borç vardı içimize oturmuştu öyle görünce...evimizin karşısında bakkal var ona not bırakmış...nekadar sevindik anlatamam...
ablacım siz yine şanslısınız bana öle biri bişey sölese eşim değil karşı tarafla konuşmamak o insanı tebrik bile eder sölediklerinden dolayı yani inanın eşinizin size destek olması en güzel şeyHayatım emin ol seni şimdi görenler çok çok fazla kapaklarını alıyorlardır
Bazılarını sen görmesen bile senin zayıfladığın haberini almışlardır
İnşallah gereken herkese ağızlarının payını zayıflayarak vereceğiz
İnan ben sonradan çok kızdım kendime niye düğünün ortasında o herife bir tokat atmadım diye en azında hıncımı alamasamda oda rezil olurdu orada
Neyse elbet Rabbim karşıma çıkaracak onu. O günden sonra eşimde konuşmayı kesti onunla hatta selam dahi vermiyor ama bu tepkiside bana yeterli gelmiyor
Neyse kendi işimi kendim görürüm nasılsa
sıcak su limon zayıflamak içinmi kabızlık içinmi cecooo bende içsem faydası olurmukii
bende sabah 6 da kız süte uyandırdı kendi pöfür pöfür uyuyo hala banada uyku tutmadı kalktım kahvaltı çaydı derken geçmişşi okudum şimdi kalkayımda evi yatakları toplayayım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?