- 21 Mart 2011
- 30.279
- 64.505
- 798
Allah ım kar yine lapa lapa yagmaya basladı.
benim gibi adanalı kar görünce böle olur işte
uzun çizmelerimi taytımı tunigimi uzun kaşemi giydimmmm
eldiven atkı bere üçlüsünüde un utmadım.....
sahilde kar altında gezecegimmm..görüşürüz
çeşşşşkeeeee bende orda olsaydımmmmmmmmmmmmm.................istanbulda kar yokk..bugün hiç yağmadı nerdeyseee....dün çokk güzeldiii.....benim yerimede çıkart keyfiniiiiiiii..Allah ım kar yine lapa lapa yagmaya basladı.
bende işyerinde yedim biraz fazla pişmişti şubeye göndermeyince yemekhaneye gitti canım istedi biliyormusun 2 yıldır burda çalışıyorum ilkkez yedim normalde hiç aklıma bile gelmez...bir kere yapmıştım geçen ramazanda fena değildi ama uzak durmak en iyisi...2 haftadır tatlıyı azalttım baya hepten bırakıcam birgün inşallah...Olsada bende yesembayılırım şekerpareye ama bir türlüde yapamam istediğim gibi en son kardeşim yapmıştı ben seviyorum diye sonra eşim dalga geçmişti şerbetli kurabiye olmuş bunlar baldız diye
Kalorisi baya varmış ama dediğin gibi akşama salata yanına bir kasede yoğurt falan yersen dengelenirsırf meyve yeme hem acıkırsın hemde insülin direnci varsa fazla meyvede iyi değil
Afiyet olsun canım okadarcık şeyi kafana takma sen o iki şekerpareyi akşama 50 kere eritirsin nasılsaevde otursan bütün gün tamam derdim de baya yoğun oluyorsun sen
kız dondum soğuktan dur hele bugün hep buz tutmustur yerler şimdi nasıl gidicem onu düşünüyorum.çeşşşşkeeeee bende orda olsaydımmmmmmmmmmmmm.................istanbulda kar yokk..bugün hiç yağmadı nerdeyseee....dün çokk güzeldiii.....benim yerimede çıkart keyfiniiiiiiii..
Allah ım kar yine lapa lapa yagmaya basladı.
aman ne ayıp hemde öğretmene yapılırmı ne emeklerle çalışıp kazanılıyo öbür dünyada nası ödücekler acebaooo ondan hiç bahsetmiyom zaten , öğretmeni tırtıklayan tırtıklayana , daha geçen gün arkadaşımın kredi kartını çaldılar , o da evin içinde falan biyere koyup bulamadığını düşünmüş , ama o vakte kadar zaten 600 tl lik harcama yapılmış bilee ...
dediğin gibi şimdiden çalarlarsa sonra ne yaparlaarr
aha bir gittim okula öğretmene gittim aa bende şaşırdım diyo dünden beri yok mont sonrada biraz işim var dedi gittii konuşmaya bile deymez der gibi dellendimmm iyi o zaman bu konuyu müdüre şikayete gidip iletecem dedim kadın o ara kayboldu işim var diyip gitmiştiCanım gecmiş olsun inşallah bulunur kızının montu bence şikayet et hakkını ara çünkü Veli'den para alma hakları diye birşey yok
n
valla parayı görmüyo gözü insanın yeterki okusunlar ona bişey demedim zaten aidatın haricinde o kadar saçma sistem varki ne imiş hademe yokmuş her cuma her sınıfın velilerinden 2 kişi kapıda ellerinde viledayla sınıf temizliyolarCanım inşallah kızın montu bulunur
Bizimde bir ara ilk sene birkaç kere birşeyleri çalınıp durdu hatta bir keresinde öğretmen o öğrenciyi yakalamış ve ailesine söylemiş. İnan ben okula başladığı günden beri her gün çantasına bakıyordum hatta hala bakıyorum ve farklı bir kalem gördüğüm an bile hemen sorarım nereden çıktı bu diyekız arkadaşımla değiş tokuş yaptık yok onada bilmem hangi kalemi verdim diye izah eder hatta tembihlerim bak yanına para almayı unuttuysan gerekirse giderken ya bakkala yazdır ne alacaksan al yada kantine ( Allahtan kantincide bakkalda tanıyorda sorun olmuyor )
Allah korusun farklı birşey yapacağına borç yapsın daha iyitabi onada sınır var öyle her aklına estiğinde olmaz ödemem bak diyorum ancak ayda yılda bir oluyor
Bizden okula başladığında temizlik parası her ay 30 lira alınacağı söylenmişti ama ben itiraz ettim okadar çocuk var dünya para yapar diye sonra ben hariç bütün sınıf ödemiştisonra bana hiç denmedi para diye ama diğerleri 3 ayda bir veriyormuş hala kaç senedir
Hayır işin garibi okulun banka hesabında okulu yıkıp son teknoloji bir okul yaptırabilecek kadar çok para varmış ama hala insanlardan para topluyorlar.
yok valla bulamadık yenaİ
Nursenacığım umarım bulunur..Ben kızımın montuna vb. ismini yazardım nal gibi..
aidat konusunda gerçekten devlet ilköğretime yeterince ödenek çıkarmıyor..yakacak,elekrik,su dışında..
biz de yıllarca ödedik aidat..güvenlik görevlisi,temizlik vb.için.
Naapalım çocuklar için yapıyoruz herşeyi..
Sadece anadolu liselerine ödenek sorunu olmuyormuş bu sene öğrendim kızım başlayınca...
----
siyah pantolon,kırmızı V yaka bluz giyip siyah fular kullandım yeni moda bağlayışla :)
Küpe vb. idare ettim..
çocuk yetiştirmek bi sanat doğum acısı 1 kaç saat ama bi annenin çocuğu için söylenen kötü bi söz ölene kadar acıtır canını çok zor iş annelikcanlar nasılsınız?
özledim sizi..karla cebelleştim dün ve bugün kayıp düşme korkusu ile 10 dk lık yolu resmen emekleyerek gittim durağa kadar ama eve varana kadar dondum aşırı trafik vardı otobüste boştu soğuktu...ben tam durağa yürüdüm otobüse bindim annem aradı deprem olmuş orda diye ben kendimi kollamaktan hiç anlamadımki..Allahım beterinden korusun cümlemizi...
Cecoş kıs senin deprem macerana koptum o zamnlar ben samsundaydım da eşimde anlatıyor öyle vakalar çok olmuş. ben o yüzden hep korkarım hiç beklememek en iyisi
kızının muzurluklarını da okudum maşallah cimcimeye büyüdü artıkın oyunda yapıyor...
Yenacım 1800 kalorilik diyet bana uygun sanırsam...bilgiler için çok teşekkürler...
bu arada kıyafet konusu umarım çözülmüştür..ben hep geriden takip ediyorum yahu.sen hala regl olmadın mı o yüzden sabit gözüküyorsun benimde eli kulağında bu sabah 500 g artı çıktım gerçi hiç su içemiyorum... moralim bozuldu ama yola devam vazgeçmek yok...şu 89 psikolojik sınırını bir aşsak daha çok yol alacağız öyle hissediyorum..
NUrsena kızının montu bulunur inşallah bu yaştaki çocuklar nasıl yapıyorlar ama zaman öyle bir zaman olmuşki hiçbirşeye şaşırmıyacağız yakın zamanda...
kızlar itiraf ediyorum 2 adet şekerpare yedim regl öncesi 280 kaloriymiş yedikten sonra baktımda...neyse akşama sade salata yada meyve ile geçiştiricem Allahım güç ver bana
hepinizi öpüyorum
haha bize bekarken anneme adanadan miso gelmişti adandan çocuk kar hiç görmemişAllah ım kar yine lapa lapa yagmaya basladı.
karlar kraliçesi Asuman kızağıyla gitti de gelemedi hala. merak ettim valla.
balkona sıgmazmıyız 4 metre uzunluk 2.5 genişlik büttün kk deki arkadaşlar sıgar evim tam esenyurt 5.etap kiptaşın karşısıyena eğer yeni bişey almıcaksan bence siyah pantolonun üzerine giyeceğin bady gömlek neyse boynunna canlı renklerde bi fılar atıp şık bi şekilde bağlarsan bence şık ağır durur
senide millet gösterirken annesi şu flarlı bayan diye göserirler:))))
valla sorma ama küçük çocuk olunca her gün yapsam aynı çok dağılıyo bazen diyorum bi benim evimmi böle dağınık diye küçük çocuğu olanlar paylaştıkca bi ben deilmişim diyorum
hakkaten canımızın kıymetini bilmiyoruz temizlik diyince
ayy ne güzel yaaaa başkaları tarafından fark edilmek aslında zayıflayarak insanların biz şişmankenki düşüncelerini ortaya çıkarıyoruzzz 95 kilodan 80 ne düşünce eşim bile bana sana spor bişey alınca ne kadar seviniyorum heves edip alıyodum yakışmıyodu dedi şimdi kıyafetler güzel duruyo üzerinde dedi
adamında içinde varmış da söyleyemiyomuşşş şimdi gene iyiyim allaha şükür ama bi 75 olmak şart
daha önce yazmıştımkızım ana sınıfına almaya gelmemi istememişti anne sen şişmansın diyee ne ağlamıştım o zaman şimdi soruyorum arada okula gelmem şişmanım ben diye
koca göbeğin gitti anne deilsin diiyo cadıııı
her kaynananın hayali zayıf gelin sanırsam:)))) benimki sen daha veremezsin diyoooo bünye kaldırmazmışşşş
--ohhhh sende seda sayan gibi kim ne derse desin kıskananlar çatlasın diye omuzlardan başla titretmeye:))))))))
şişmanken susup oturuyoruz çünki kiloluyuz açığımız var ses edemiyoruz ama zayıflayınca açık yokkk neye kulp bulacaklar bakalım:)))))
turşu ödem yapar sana
alternatif salata sunayım
mor lahana salatası
soğan salatası,
kereviz salatası
brokoli salatası
karnı bahar salatası
beyaz lahana haşlayıp sumakla pulbiberle nar ekşili yapılıyo genelede lahana sarmasından kalan kök kısımlarıyla yaparım
ıspanak çok yararlıymış çiğden salatası güzel oluyo yoğur ve ceviz le birlikte
bide aklıma gelen havuçları halka halka doğra az suyla haşla sarımsak yoğurtla ye
ohhh bende kahveleri alıp gelemmiii
aman küçük cadı bunlar çok fena oluyolar benimki buraktı gündüz uykuyu hoş gündüz uykusu dediğim akşam 4 -5 te sızıyodu sonra gece ayaktaydı şimdi uyutmuyorum akşam 10 de uyudu çok şükürr
oyyy gelirim de balkona kardan adam sen ben ve kedicik sığarmıyızkii
vallla menü güzel evde miso olunca zor oluyo dün bende müjdeli haber aldım sanırım kaynanam kpeder görümcce gelecekmiş sanırım 20 gün kalırlar ne yapcaz bakalım
muğladayım geçen sene bingöldeydim
çeşşşşkeeeee bende orda olsaydımmmmmmmmmmmmm.................istanbulda kar yokk..Bugün hiç yağmadı nerdeyseee....dün çokk güzeldiii.....benim yerimede çıkart keyfiniiiiiiii..
valla bacısında mamişleri götürdü kaçıyo bizden neler yedin gözlemcan mıydıkarlar kraliçesi Asuman kızağıyla gitti de gelemedi hala. merak ettim valla.
balkona sıgmazmıyız 4 metre uzunluk 2.5 genişlik büttün kk deki arkadaşlar sıgar evim tam esenyurt 5.etap kiptaşın karşısı
Hırsızlık çok kötü bişe,benim hırsız fobim var... :18::18::18::18: hele bu soğukta küçük çocugun montunu çalmak daa kötü bişe.. Hatta öğretmenin kredi kartini çalmak ise faciya....
Birde şikayet fobim? Ben şikayet etmenin sonuçlarına inanmayan bi tipim. Çözüm olmadigi gibi, birde olumsuz etkileri ile sana dönüşleri oluyor.
a birden banka ve telefon şirketlerinin kendi kendilerine milimetrik hesaplar yaparak koydukları, beni zarara sokan, abuk kurallarına ve otomiiiiikkkkk sektereterlere fobim var. Bunu gerçi konumuzla bir ilişkisi yoktuama bu mevzuya çok gıcıım çoook....
mmery, diyet mantı? nasi bise bu kuzum?
wawcim seni kurtköy semalarına alalım.. her yerde kar var......sabahta pamuk yağdı pamukBende spora yürüyerek gitmiştim.
valla bacısında mamişleri götürdü kaçıyo bizden neler yedin gözlemcan mıydı
ohhh valla yakın olsak balkon partisi yapardık ama kardada sucuk mangal güzel gider yaww
aannamm git kötü düşünceler kafamdan git
yallah cinler yallah yallah kaloriler yallahh
ama tabisi biz sucuk sevmez ve yemeyiz deilmii
eltilerin yüzünden mangala hasret kaldık
hem üstteki hem alttaki anca para biriktiriyorlar kıyamazlar mangal yapmaya ben yapıncada kokusu gider ,nasıl doyurayım 9 onlar 6 biz
aman ne ayıp hemde öğretmene yapılırmı ne emeklerle çalışıp kazanılıyo öbür dünyada nası ödücekler aceba
aha bir gittim okula öğretmene gittim aa bende şaşırdım diyo dünden beri yok mont sonrada biraz işim var dedi gittii konuşmaya bile deymez der gibi dellendimmm iyi o zaman bu konuyu müdüre şikayete gidip iletecem dedim kadın o ara kayboldu işim var diyip gitmişti
sonra müdürün yanına giitiim baktım arkamdan gelmiş müdürede söledim adam hep sizin yüzünüzden her veli çocuklarına 2şer 3 er mont alıyomuş farkında bile olmuyomuş biri yanlışlıkla giyip gitmiştir dedi kayıp eşya odanız yokmu dedim girişte masa var nöbetçi masası onun üzerine bakın dedi allahım delircektim resmen
veli nası bilmez çocuğu neyle gidiyo geliyo okula hayret valla yanlışlıkla montmu giyilirmiş pess valla
valla parayı görmüyo gözü insanın yeterki okusunlar ona bişey demedim zaten aidatın haricinde o kadar saçma sistem varki ne imiş hademe yokmuş her cuma her sınıfın velilerinden 2 kişi kapıda ellerinde viledayla sınıf temizliyolar
bizim sınıfta 10 lira ayda kadın tutmuş ona temizletiyolar
ayrıca damacana koymuşlar 5 erlira su dolduruluyo
hikaye kitap parası to p parası 5 lira her ay bayılıyoruz
anlamadım
buralı birisi burdaki öğretmenler bankamatik öğretmeni maşştan maaşa çıkarlar idealist öğretmen bulamazsın meslek hayatlarında 30 yılı belki daha fazla çalışanlar var ilçe rahat olunca emekli olmuyolar aha sonrada atanamayan işsiz öğretmenler bu düzen nası düzelecek acep
çocuk yetiştirmek bi sanat doğum acısı 1 kaç saat ama bi annenin çocuğu için söylenen kötü bi söz ölene kadar acıtır canını çok zor iş annelik
nam nam bayılırım şekarpareye
haha bize bekarken anneme adanadan miso gelmişti adandan çocuk kar hiç görmemiş
sabah kalkmış cama çıkmış ane anne kalk diye nası bağırıyo bi fırladık bişey oldu diye çocuk camın önünda
'' pamuk yağıyo pamuk anne!! diye bağırıyo amma gülmüştük
Hırsızlık çok kötü bişe,benim hırsız fobim var... :18::18::18::18: hele bu soğukta küçük çocugun montunu çalmak daa kötü bişe.. Hatta öğretmenin kredi kartini çalmak ise faciya....
Birde şikayet fobim? Ben şikayet etmenin sonuçlarına inanmayan bi tipim. Çözüm olmadigi gibi, birde olumsuz etkileri ile sana dönüşleri oluyor.
a birden banka ve telefon şirketlerinin kendi kendilerine milimetrik hesaplar yaparak koydukları, beni zarara sokan, abuk kurallarına ve otomiiiiikkkkk sektereterlere fobim var. Bunu gerçi konumuzla bir ilişkisi yoktuama bu mevzuya çok gıcıım çoook....
meyracım şu andada bembeyaz.hastahaneye kulağım için kontrole gittim.tekrar temizledi sanırım temizlerken dengemi bozdu bugün başım dönüyor. koltuktan kalktım kapıya gidinceye kadar düşecektim. iyiki eşimle gitmişim. kar yağıyor diye yalnız göndermedi kendisi götürdü. iyiki gelmiş yoksa zor dönerdim eve. arabayla gidince üşümedim canım.ve aleyküm selam
dafi ablacım....
vayyy her yer bembeyaz demek....
bende sabah kalkınca baktım kar varmı diye, ama yine yok burada malesef
hastanede işin kolay gelsin dafi ablacım, hayırdır neden gidiyorsun özel değilse?
dışarı çıkmadan sıkı giyin ama, bence oldukça soğuktur....
ben dün atkı almayı akıl edemedim, pişman oldum....
atkınıda al...
eldiveni akıl ettim ama hemen
iyi oldu ama, ellerim hiç üşümedi, eldivende alabilirsin birde istersen
tatlıyıda isteme dafi ablacım, ohh ne güzel....
zaten bi çok şeyden farkında olmadan şekerimizide, tuzumuzuda alıyoruz....
mesela ilginç marulun kendi yapısında bile doğal olarak tuz varmış...
Bak hayatım elin kızları ne güzel mekik çekmiş...
Eki Görüntüle 599859
bende aynen çok beceriksizim....
asuu ben bu hafta köyde yürüyerek tarlaya gittim, ıspanak topladım. yine yürüyerek köye döndüm, sonra bahçeye gittim. bakla ektim, soğan, sarımsak diktim,çapayla çukurlar açıp turpları toprağa gömdüm, eşimle kaynım yıkılan duvarı yapıyorlardı onlara taş taşıdım,sonra eve gelip yemek hazırladım, sobayı yakmak için üç kat yukarıya odun taşıdım, üç katı defalarca indim çıktım.ev içindeki koşturmayı saymıyorum. ev kalabalıktı. sonrada bursaya dönücem diye koştura koştura evi toparladım. ama hiç dakika tutmadım.iyi akşamlar güzeller
sabah buz gibiydi hava her yer buzdu ama yürüdüm kazasız belasız şükür
kardeşimde annem ve diğer kardeşim de varı yedimmi evet yedim nursenaama bu soğukta ısınmak için harcamışımdır o kalorileri ayrıca dönüşte de yürüdüm
ve daha da bişey yemedim leblebiden başka akşamı da hafif atlatırım yemek de yapmadım kıymalı yumurta yapacağım yanına da çay kahvaltılık
ıspanak aldım ama yıkanması vs yetişmez diye yarına bıraktım
yenacım kızın seni yine duygulandırmıştır maşalalh ona sana da tabii o senin eserin ne gurur verici
kırmızı da giymişin kesin dikkat çekmişindir tatlı yenacım
nursena kızının montu için üzüldüm oluyor malesef okullarda çok kötü
bizim okul da her dönem için 100 tl istiyor önceleri verdim de son bikaç senedir vermedim ne yalan söyleyim
işte aklımdakiler burda tıkandı kaldım unuttuğum varsa kusura bakmayın artık
ha bir de umutu görmüştüm ama okudu gitti sanırsam neden 2 günüdür ses vermiyor merak ettim
bu hafta dağıttım iyice dağıtma haftasının regl zamanına gelmesi kötü oldu
yarın ve cuma için de arkadaşlar program yapmış gitsem bir türlü gitmesem bir türlü yarın giderim de cumadan kaçmam lazım bi şekilde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?