Popüler Konu 90 Kilo Üzerindekiler Birlikte Zayıflıyor!

Yenacığım;

Doğumgünün kutlu olsun güzel kadın...

Herşeyin en iyisine layıksın;umarım hayatındaki her şey umduğundan daha güzel olur....

Güzel yüreğinden öpüyorum kaymaklı kadayıfım benim....

İyi akşamlar arkadaşlar...

Misafirlerim var memleketten,pek giremedim 2-3 gündür topiğe..Umarım yarın akşam bol bol yardırırız...

Öpüyorum hepinizi....

Yenacığım az daha kendi derdime düşüp seni tebrik etmeyi unutuyordum Kusura bakma canım

Ailen ve tüm sevdiklerinle hep daha güzel doğum günleri geçirmeni diliyorum
Rabbim yüreğindeki tüm güzellikleri sana çok daha güzel bir şekilde sunsun...aminnnnnnnnnnn

Her yılın bir öncekinden çok daha zayıf ve zarif geçecektir umarım

büyük cadı kaç yasındaydı cecoşum. ergenlikten böyledir ya. ama bir psikologa götür bencede. ama onu nasıl ikna edersin bilmiyorum. bunada bi kulp bulup sinirlenebilir yine. bence doktora kendin ilk önce gidip nasıl ikna edebilirsin onu sorabilirsin. birde böyle çevrenizde sevdigi özendigi ablaları felan varsa komşu kuzen vs. onlardan yardım iste. farkettirmeden konusurlar etkili yöntemdir oda. bide kişisel gelişim kitapları var onlardan al okusun. onları ben bile okuyunca 1-2 hafta böyle melek oluyorum aklıma bişeyler gelirse yazarım daha

merhaba herkese...iyisinizdir bir yaramazlık yoktur inşallah...

kaç gündür uğrayamadım iş dışında her akşam bir evde toplanılıyor gündemde baya yoğun bu sıra eşimin ailesinde amann kafam doldu taştı...

neyse herşey olacağına varıyor...herkes mal derdinde eşim ailenin torunu olmasına rağmen herkesi yine bir arada tutmaya çalışıyor...ben sinir oluyorum iyi niyeti suistimal edilecek...

Yenacığımın doğum günüymüş...iyi ki doğdun yüreği de kendi de güzel insan...sevdiklerinle nice güzel seneler geçirirsin inşallah...

uğraşmak sorun değil bu akşam kekini yaparım dinlenir yarın da kreması vs de şimdi aklıma bir de tiramisu takıldı:)

tiramisu dediiii :)

bir ara hiç sevmememe rağmen ben de deli gibi yemek istiyordum. sonra başka bir tatlıyla bastırdım o ihtiyacımı. sen de tekrar başlamadan aklında ne varsa yemek istiyorsun sanırım benim gibi :)

selam kızlar,
keyifsizim çok. çarşamba akşamı dönecek kayınvalideyle kayınpeder akşam üzeri eşimi arayıp bizi al demişler. öyle sinir oldum ki. reglden dolayı kolumu kıpırdatamamıştım sabahtan beri. dar akşam ev temizledim. birazdan da gidip odama yatıcam. karşılamaya niyetim yok hiç. artık sabrımın sonundayım, fena patlamaktan korkuyorum. eşimin 3 saat yol gidip gebzede çalıştıklarını bildikleri halde yine çağırıyorlar kendilerini aldırmaya. evde yaptıkları ayrı dert, anlatsam inanmazsınız. öyle işte. yine ağlama duvarına çevirdim burayı. hakkınızı helal edin kızlar.

Banucum öncelikle soğukkanlı davranmalısın canım. ne yapabileceğinle ilgili en ufak bir fikrim yok. Asuman, Yena, Umut falan daha tecrübelilerdir. sen sadece babasını uyarabilirsin hassas olduğu konusunda bence. psikolog belki ters teper, iyice sorunlu hissedip içine kapanır. anlayış ve sabır yeterli gelir inşallah canım. yaşadıklarını anlamasam da hissettiğin çaresizliği anlıyorum. daha iyi olacaktır zamanla, sevgi bence en temel çözüm ama şımartır mı diye de emin değilim ondan. çok zor hakikaten, Allah yardımcınız olsun canım.

Benim cadı daha 13 yaşınca güzelim ama yaşından büyük davranışları ve konuşmaları var Bazen inan benim eşime söylemediğim şeyleri o söylüyor tabi sonuç bu geceki gibi tartışma oluyor.
Canım şimdi araştırdım belediyenin çocuklar için ücretsiz psikolog uygulaması varmış Yarın hemen orayı arayıp randevu almaya çalışacağım. İnşallah çok yakın bir tarihe randevu alabilirim. Bazen oyun bahanesiyle kardeşine bile çok sert davranıyor hatta bir keresinde kızım zevk mi alıyorsun onu ağlatmaktan dediğimde evet zevk alıyorum dedi :26: hatta komşu ablam bendeyken aynı cümleyi tekrarladığımda kadıncağız aaa banu daha neler dedi oda yoooo doğru söylüyor hoşuma gidiyor ağlaması demişti:26:
O zaman pek üzerine düşmedim hani beni kızdırmak için söylüyordur diye fakat şu son bir kaç gündür iyice kontrolsüz oldu.
Artık bu sabah hastanede bile kardeşini ağlatana kadar uğraştı, kızdırdı en sonunda resmen yalvardım Allahını peygamberini seversen yapma diye ama yok aynen devam etti.
Annem kardeşini kıskandığı için yapıyor olabilir dedi, hani aklı sıra ilgi çekmek için :44: sonuçta kötü bir şekilde de olsa o an herkes onla ilgileniyor. Kadıncağız sırf kendini özel hissetsin diye ( kendine zarar verdiğini duyunca ) ona bak sen Bjk forması istiyordun ya karne hediyesi biraz geç oldu ama teyzen sana benim yerime Forma parasını verecek dedi. İnan o an gözlerindeki mutluluğu görmeni isterdim ama işte benim ve eşiminde korkusu bunu fark ederse kullanmaya çalışması.
Birde bir kaç kere istediklerini babası almayınca yada yapmayınca telefonda Anannesine söylüyor oda bazen dayanamayıp ben sana gönderirim parasını istediğini al demişti sonra ben kızdım bak babasını bu sefer iplemiyor o birşeye hayır diyince sana geliyor diye :26:

Offffffff neyse başınızı şişirdim kusura bakmayın
İnşallah gecici bir dönemdirde ergenusluktan vazgeçer cadı

Son düzenleme:

Nevincim hem işin yoğun, hem de kafan bulara takılıyor. inşallah bir an önce geçer canım bu huzursuzluk. çok zor biliyorum. inşallah daha iyi hissedersiniz.

benim eşim de tam tersi anne babasına çok kızgın. düğünde toplanan pararları onlara vermiştik borç olarak zor durumda kalmasınlar diye. o parayla gidip araba almışlardı. dalga geçer gibi senin araban duruyor mu, biz araba aldık diye haber vermişti annesi. şimdi de bize düğünde tek bir çöp bile almamışken aldıkları gidip evdeki mobilyaları yenilemişler. bunu da siz kaça almıştınız mobilyalarınızı, bizimki sizinkinden pahalıymış diye müjdelemiş annesi. bir de üstüne şu an kaldıkları villayı yazlık olarak kullanıp kışlık ayrı bir ev baktıklarını müjdelediklerinde delirdi eşim. yıllarca beş kuruş biriktirmeyip onlara para yollarken nasıl suistimal edildiğini anladı.

Umarım senin eşin de benzer durumlar yaşamaz, para pul değil de bu bencillik üzüyor insanı en yakınından gördüğü.

esracım sabırlı ol tatlım ne yapacaksın aile işte hoşlanmasan da görüşmek zorundasın malesef
tiramisuya karar verdim esracım haklısın onuu da yiyim de aklımda kalmasın :)

çok geçmiş olsun ablacım, baya iyi üşütmüşsün heralde....

acaba bizdenmi bahsettiki gizli gizli:)))
ender saracı severim......
bir kitabı var bende çok güzel, ruhsal gelişim diye.
çok teşekkür ederim....
bende hemen bizi anlatıyor diye düşündüm... diyor ki günde bir kaç kez birbirinizi arayın, mesaj yazın, birbirinizi motive edin.. ne yediğinizi, haftada iki kez kilonuzu paylaşın... birliktre spora gidin...diyet kankalığı oluşturun... bence gizli gizli burayı okuyor

benim kocacımın doğum günüde çarşamba... bende düşünüyorum ne yapsam diye... tatlı pasta sevmez... mum ışığı iki çocukla olmuyor... biz bi şeyler yer dışarı çıkarız.. büyük küçüğe bakarken el ele kol kola romantizm yaparız biraz..
sende sadece onun sevdiği bi şeyler pişir. küçük bi hediye al (ben almicam bi şey)... ne bileyim bi kitap, aftershave, kullanıyorsa kravat... ama becerebilirsen fındığını bi kaç saatliğine birine emanet et ve öyle bir akşam gezintisi yap kocacınla... sana da iyi gelir...
uğraşmak sorun değil bu akşam kekini yaparım dinlenir yarın da kreması vs de şimdi aklıma bir de tiramisu takıldı:)

tiramisu muu
kocacımın doğum gününe biz yiyelim bari diye yapabilirim... hatta benim evimde de biraz kedi dili var... onları kullanırım...

Çok sağ ol canım yaa iyiki varsınız
İnan kendimi biraz daha iyi hissediyorum şu an. Eşime konuşmaktan dilimdeki tüğ bitti ama oda işte biz babamıza böyle yapmazdık diyip duruyor. Hayır önce kapışıyorlar sonrada bir iki saat küslükten sonra yine öpüşüp barışıyorlar ama bu seferde bir iki gün doğru dürüst geçinseler bile daha sonraki tartışmaları daha da uzun sürüyor.
Ben daha evvel de kızıma söyledim eğer bize anlatamadığın sıkıntın varsa gel bir psikoloğa gidelim en azından bizim bir hatamız varsa düzeltme imkanımız olur diye ama hiç bir sıkıntım yok diye tutturdu o yüzden de fazla sık boğaz etmek istemedim.
Elimizden geldiğince ilgi göstermeye çalışıyoruz inan gece kücük cadı bizimle yatıyor diye onuda çağırıyorum arada gel sende bizimle yat diye hatta 4 kişi aynı yatakta sıkıştığımız halde ona git demiyoruz aksine kendi daraldım diyip kaçıyor.
Eşim bir yere gitmek istiyormusun dediğinde onun istediğine karar veriyoruz. Çoğu zaman nerede yemek yiyeceğimizin seçimini bile ona bırakıyorum sırf onun istediği olmazsa kendini mutsuz hissetmesin diye.
Ne bileyim bir yerde yanlışmı yapıyorum diye düşünüyorum ama bulamıyorum. Neyse dediğin gibi en iyi ilaç belki sadece sabır ve sevgi

Çocukların bu yaşları çok zor canım. benim en büyük derdim annemleydi. gerçi çoğu ergenliktendi ama hala sevmediğim yanları var annemin. o yaşta çok farklı işliyor kafalar. emin ol kızınınki de sadece ergenliktendir. bazı çocuklar annesini babasını aşağılıyor, sizde öyle bir şey yok sanırım en azından. evde çok fazla dışa dönük bir kardeş varken bu kadar içe dönük olması sanırım ona tepki. ama hepimiz o yollardan geçtik, eminim senin sabrınla o da çok mutlu olacaktır kısa zamanda.

geçen bir psikolog ergenlikteki çocuklar anne babayla gurur duymak ister demişti. eminim sen kilo verdiğinde kızın senle gurur duyacak, rol model kısmını iyice dolduracaksın onun.

cecocum... kızın için üzülme... sadece sabırlı ol. onu anlamaya çalış. ve sınırlarının farkında olmasını sağla. ona sorumluluklar ver..
okuduğum çocuk gelişimi kitaplarından birinde şöyle demişti yazar: çocuğunuzun kötü davranışlarından endişelenmeyin. onun yanında olup büyük hatalardan koruyun. eğer iyi bir eğitim veriyorsanız hiç korkmayın. zira her çocuk ailesinin yolundan gider..
yani senin cadında bir gün senin gibi olacak... belki sen de ergenlikte hırçındın.. bilemiyorum...
gerci bizim nesil ergenlik bunalımını annenin terliğine popoda şaplayana kadar yaşadı gülse birselin dediği gibi

bizim de zamana ayak uydurmamız gerekiyor....

esracım sabırlı ol tatlım ne yapacaksın aile işte hoşlanmasan da görüşmek zorundasın malesef
tiramisuya karar verdim esracım haklısın onuu da yiyim de aklımda kalmasın :)

haklısın Asumancım. zaten o yüzden karşılarına çıkıp söylemiyorum yaptıklarını yüzlerine. ben anneme babama yanlışlarını çekinmeden söyleyebilen biriyim. onun dışında haksızlığa da tahammülüm yok. susuyorum işte eşimin hatırına.

kahveli olmasa ben de çok seviyorum. ben yılbaşında ona çok benzer bir tarif yaptım o yüzden. linkini ekleyeyim de belki sen de böyle bir şey denersin hazır portakal mevsimiyken :)

SeMaVeR: portakallı, labneli pasta

zehracım ben de esra gibi düşünüyorum eşinin sevdiği tatlı ya da güzel bir pasta yeter mümkünse kendin yap tabii

kızlar güzel fikirleriniz için teşekkür ederim artık sevdiği yemeklerden yaparım arkasına bide pasta tamam yeter işte bakyıım bulabilirsem belki sevdiği bişeyler bide küçük bi hediye alırım artık
Ceco ablacım sıkma canını artık ergenlik dönemine erklen giriyo gençler olacak bu gibi durumlar ama kendisine zarar vermesi iyi bişey değil malesef o konuda bi yardım almanı öneririm kesinlikle umarım en kısa zamanda düzne girer bütün herşey sabır ablacım sabır

İNŞALLAH canım onun gurur duyabileceği bir Anne olmayı çok istiyorum. Dediğin gibi belkide kilo vermem bile onun için bir gurur kaynağı olabilir
Evet ufaklık inan kovalasak bile kedi gibi sırnaşıyor öpme git başımdan dedikce bile öpüceğim diye bağırıyor
Bizimki aşağılamıyor şükür de bazen babasına sen benimle böyle konuşamazsın yok işte ben sana aynını söylesem nasıl olur falan diye çok dikleniyor. Arkadaşlarıylada çok sık kavga ediyor ( ki koca 48 kişilik sınıfta sadece iki arkadaşım dediği öğrenci var ) Kimseyle uğraşamam konuşmazlarsa konuşmasınlar umurum değil deyip duruyor. Kızım bu şekilde kimse seni çekmez yanlızlığa mahkum olursun dediğimde de aynı şekilde umursamaz davranıyor.
İnşallah dediğin gibi en kısa zamanda toparlanır onu o şekilde mutsuz görmek bile beni üzüyor. İnan uzun zamandır çok fazla gülümsediğini bile görmedim ancak anlık sonra yine beş karış surat.

Kız bizim zamanımızda ergenlikmi vardı dediğin gibi terlik psikoloğu vardı o dönem
İnan bazen çok kızardım anneme hatta 18 yaşına girdiğimde kesinlikle evden ayrılacağım diye düşünürdüm ama tabi sıkıyorsa ayrıl kadının bir bakışı bile bizi sus pus ederdi değil karşılık vermek.
Valla az kaçmadım terlik psikoloğundan ama hep yakalardı beni o zaman bile ancak totoşu uzatırdık bari kaba etlere gelsin diye
Bazen annem diyor aman kızım ergenlik bu işte üzerine gitme evden kaçmaya kalkışmasın yada işte psikolojisi bozulmasın. Hatta bazende kız sakın sinirlenipte çocuğa bir tanede olsa vurma diye ( sanki çok dövüyormuşum gibi ) Hemen diyorum o zaman ulen madem dayakla çocuk yetiştirilmez, psikolojisi bozulurda sen bizi niye geçmişte dövdün diye hemen başlıyor onlar geçmişte kaldı orasını karıştırma diye tabi işine gelmiyor hatunun
Anneme diyorum okadar dayağa nazaran yine iyi çıkmışım ben diye sende eşşek derisi vardı ondan koymamıştır sana diye kıvırmaya çalışıyor Tabi şimdi çok pişman sonuçta o zamanlar çok sıkıntılar vardı; almanyada dilini bilmediği insanlar arasında hayat mücadelesi, baba gece yarılarına kadar çalışıyor, ana yok baba yok akraba yok iyice kendi psikolojiside bozulmuştu sonuçta. He şimdi bize karşı resmen lokum gibi ama hala o tedirginliğimiz vardır aman annem kızmasın kırılmasın diye ( bu saaten sonra dövecek değil ama işte onunla tartışmaktan bile kaçınırız sırf tatsızlık olmasın diye ) sonuçta her kavgadan ( dayakta yesek ) oturup karşılıklı ağlardık o size nasıl vurdum diye ağlardı biz anneciğim özür dileriz bir daha yapmayacağız diye

Anammm benim psikolojim daha betermiş ya la kendi çocukluk halime acıdım bir anda

Canım ben en son kızkardeşim benim için yapacakken sırf çocuklar rahat yesinler diye kahve yerine birde kakaoyla deneyelim demiştim. Baştan ay o güzel olmaz falan demişti ama o günden bu yana kendide hep kakaoyla yapıyor
Çocuklarda yiyebiliyor o zaman hem çokta hafif oluyor
senin verdiğin linkdeki de güzele benziyor

çok sağ ol canım inşallah biraz daha sabırlı davranmaya çalışacağım
Ben değilde babamızın ağzını bantlamam lazım kaynana gibi hiç çenesi durmuyor kıza sinirlenince
Neyse hayırlısıyla yarın bir arayayımda o psikolog hattını belki o kendine zarar vermesi için bir önerisi vardır nasıl davranmamız gerektiği konusunda

Meyracim güle güle kullan ne kullancaksin bilmiyorum ama herkes öyle demis bende öyle diyim bari

Esracim insallah yakinda sizi daha fazla cildirtmadan giderler, sabirli davranmaya calis canim, ya sabiiiir diye söyle durmadan

Banucum üzüldüm senin kizina, ergenlikte bende hicmi hic anlasamazdim annemle, hele kizkardesimle sürekli didisirdim ciddi anlamda,
ama yas ilerledikce hepsi geciyor, annemle cok cok daha yakin oldum, onu daha iyi anladim,
insallah seninkininde bir an önce akli basina gelir, cocuk iste birazda sabirli davranmak gerekiyor,
ama konusma konusunda onu biraz uyarman lazim, bende babamla hayatta böyle konusamam yani tamam sivri dilliyimdir yine malesef ama,
öyle diklenmekde olmuyor, baba sonucta,
bide kendini yaralamasi benimde hosuma gitti, umarim bir an önce danisacak bir yer bulursun canim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…