Popüler Konu 90 Kilo Üzerindekiler Birlikte Zayıflıyor!

oo elerine sağlik.... bende hiç içli köfte falan yapamdim. hürreme alçak gönülül llü diyorsun ama senin kalacak yerin yok... ben bir kaç kez hamur yumuryağa çalistim beceredim. afiyet olsun. yediklerin yaramasin...

Yu bu yazma içinde kararsiz kaldim. :18::18::18::18::18::18::18: çokunluk olurmu olamazmi bilemedim. ama senin listede kaçamak dolu kardesim..benim bile size gelip yemek yiyesim geldi... hele asu demis ya bulgur ve sarimsakli yoğurt ay ay.

Cecocum bilemiyorum ki? bu günlük yazma isini nasil yapalim... yarisma halindenmi çikartalim...baksana kaçamak yapan yapana... aramizda çok kiloların vermis artık daha yavas yavas az kalan kilo vermek isteyenler var ve haklılar.
Dün internete okudum. Kedilerin ayaklari kirilsa bile kendi kendilerine yeniden bir hafdada kaynıyormus. tTabi bozuk kaynayinca topal kaliyordur. Ben tarçini ayaginin kirildiğini düsünmüyorum. Çünkü ayağına dokunup okyasabiliyorum. Sanirim bir zedelenme oldu. su vermek en güzeli....

şekerciklerim, sizinle az evvel bir forumda bulup okuduğum en güzel başarı hikayesini paylaşmak istiyorum

biraz uzun ama sizin de benim gibi soluksuz okuyacağınızdan eminim

24 yaşlarında genç bir erkek kardeşimizin hikayesi,tam 65 kilo vermiş...

başlıyoruz;
Öncelikle merhaba arkadaşlar,

10 günde 10 kilo gibi tamamen saçmalık olan şok diyet için buraya geldiyseniz, burası doğru yer değil Ama bence bu yazıyı okumalısınız. :)

15 yaşımdan beri ciddi kilo problemleri yaşamışımdır. Hep şok diyetler, aç kalarak vs. kilo vermek için çabaladım durdum. Zaman zaman başarılı oldum sayılır. Yani 10-15 kilo verdiğimi bilirim ancak sonrasında hemen geri almışımdır. Benim annem doktordur, hep "boş yere o diyetleri yapma oğlum, benim dediğimi yap yeterli" der, bende inadına yapmazdım. Aptallık işte. :)

23 yaşıma geldiğim zaman boyum 1.85, kilom 140 idi. Artık çok sinirlerim bozulmuştu ve ağlamıştım resmen. Annem beni karşısına aldı, artık dediklerimi yap dedi, bende kabul ettim. O gün işte benim için herşey değişti.

Arkadaşlar, öncelikle kilo vermek istiyorsanız, tamamen kendiniz için kilo vermelisiniz. "Beni böyle beğenmiyorlar ama ben bu halimden memnunum" diyorsanız kilo vermeyin. Ben tamamen sağlık için kilo vermiştim. Artık resmen koşamıyordum, 10 sn merdiven çıksam tıkanıyordum. Unutmayın, beden sizin bedeniniz, başkası için bedeniniz hakkında işlem yapmak zorunda değilsiniz. Seven böyle sevsin. Amacınız gerçekten sağlık ise o zaman kilo veriniz.

Diyet listem neydi peki...

Açık açık söylüyorum. Listem falan yoktu. :) O listelere hiç inanmam, pazartesi akşamı şu, salı sabahı bu vs. Arkadaşlar, anneminde bana dediği gibi, bu hayata bir kere geliyoruz ve yemek yemek gibi bir hazzı kendimizden alıkoymamalıyız.

Örneğin Burger King vs fast food dükkanlarına gittiğimiz de, çevremizde incecik, gayet fit insanlar da var ve onlarda bizim yediğimizi yiyor. Peki onlar niye ince? Ben niye böyleyim? Diye eminim hepimiz düşünmüşüzdür.

Bunun iki temel sebebi var.

- Milleti bilemeyiz ama kendimizi çok iyi biliriz. Mesela o kişi, Burger King'den haftada sadece 1 kere bilemedin 2 kere menü alıp yiyordur. Peki ya biz? Burda mesela Burger King değil, fast food ürünüdür. Dönercilerden, pizzacılardan, hamburgercilerden ne kadar yemek yiyoruz? Ben haftada 1-2 değil, günde 1-2 defa alıp yiyordum.

- Hareketlilik. Kilo aldıkça vücud tembelleşir. Bu bir tıbbi gerçektir. O kimse, istediği yemeği yedikten sonra belki arkadaşlarıyla halı saha maçı yapar, belki taksimden beşiktaşa kadar evine yürür. Belki ortaköy sahilinde dolaşır. Belki ormanlık alanda koşusunu yapar, basketini oynar. Ama ya biz? Kilo aldıkça oturmak en güzel ve rahat eylemdir. Çünkü bacaklar, yüzlerce kiloyu taşımak istemez.

Öncelikle yemekler ikiye ayrılacak arkadaşlar. "Gerekli yemekler" ve "Zevk için yemekler".

Ben rejime başladığım 10 ocak tarihinden bu yana, canım ne istiyorsa yedim. Pizza'dan tutun hamburger'e kadar. Ancak, her birini haftada sadece 1 kere yedim. Mesela haftanın 4 günü dışarıdayım... Bunun 3 günü dışarıda tavuk-salata yiyerek geçerdi. Veya çorba içerek. Ancak mesela pazar günü dışarıdayken, girerdim pizzacıya, istediğim kadar pizza yerdim. Böylece hem zevk aldığım yiyecekler hayatımda kaldı, hem tadları daha güzel gelmeye başladı... Mesela ben futbol hastasıyım ve her hafta tuttuğum takımın maçını televizyonda izlerken, bir bardak kola, ufak boy cips açtım yedim. Ama daha fazlası değil, her gün büyük boy cipsler yemedim, iki litre kola içmedim. Veya her gün 2-3 tane gofret yemedim, haftada 1-2 tane yedim. Demek istediğim arkadaşlar, zevk için yediğimiz yemekleri hayatınız çıkartmayın, sadece azaltın.

Yukarıdaki mantığın aynısını normal besinlerimiz de uyguluyoruz.

Porsiyon küçültmek, ama aynı yemek!

Ben mesela sabahları üç tane kaşarlı tost yerdim. Rahat 4-5 bardak çay içerdim ve üç şekerli olurdu hepsi. Ancak rejimle beraber bir tane kaşarlı tost ve 2 bardak çay, tek şekerli olurdu. Veya arkadaşlar ile sabah kahvaltısı için sahile otururduk, valla en az 4-5 tane poğaça, simit yerdim. Rejimle beraber 1 poğaça, 1 simit yiyip kalktım. Akşam evde mantı oldu diyelim, iki tabak yerdim eskiden, ancak artık sadece bir tabak yiyorum.

Mantık bu. Porsiyon küçültmek işte. :)

Neden? Çünkü herkesin ideal kilosu vardır. Atıyorum ideal kilonuz 80'dir ama siz 100 kilosunuzdur. Bu da demek oluyor ki, ekstradan 20 kilo fazla yemişsiniz. Bunun içinde o 20 kiloyu indirmeniz gerekir. Yani porsiyon küçültmek.

Ve önemlisi, spor arkadaşlar. Ben hiç spor salonuna gitmedim. Ancak, mümkün olduğunda herşeyi yaptım.

Sabahları kalktım, kahvaltımı yaptıktan yarım saat sonra çıktım yürüdüm-koştum.
Öğle yemeği yedim, gittim basketbol oynadım.
Akşamları saat 20.00 civarı çıkar bütün semti turlardım.

Peki o gün vaktim olmayınca ne mi yapardım? Mesela arkadaşım ile Taksim'de buluşacağız. Öğleyin spor yapamayacağım bu kesin. Bende bu sefer otobüsten Beşiktaş'ta inerdim, Taksim'e kadar yürürdüm.

"Çalışıyoruz, her gün okul, spora vakit kalmıyor vs." diyen arkadaşlar, kendinize bir formül üretin yeterli.

Mesela iş yeriniz veya okulunuz, evinize 20 km ileride. Otobüsle gidip geliyorsunuz. Otobüsten, inmeniz gereken durakta değil, mesela 5-6 durak önce inin, evinize yürüyün. Hafta sonları çıkın yürüyüş yapın. Evdeyseniz, açın müziği dans edin vs. vs. Spor yapmamak için söylenen şeyler tamamen bahanedir arkadaşlar. :)

Ve unutmayın, önemli olan kilo değil, vücudun şeklidir. Eğer spor yapmazsanız, büyük bir armutken, küçük bir armuta dönüşürsünüz. Şöyle söyleyeyim, ben 85 kiloyum, ancak benden 5-6 kilo zayıf arkadaşımdan daha fit ve şekilli duruyorum artık. Mesele kilo değildir arkadaşlar, bunu sakın unutmayın.

Ve ben diyet yapıyorum, rejim yapıyorum vs. diye düşünmeyin. İnanın bana, yukarıda yazdıklarımı uygulayın, ne açlık çekin, ne zevklerinizden mahrum kalın, ne de sağlığınızı kaybedin. İnanın bana, gerçekten spor yapan ve doğru beslenen sağlıklı bir insan olmak kadar güzel birşey yok. Bunu ancak anlayabiliyorum. Umarım size de yardımcı olabilmişimdir.

10 Ocak 2012'de başladığım bu uygulamayla gelen kilo verme sürecim;

10.01.12 - 140 kg.
15.02.12 - 132 kg
13.03.12 - 121 kg.
08.04.12 - 114 kg.
15.05.12 - 103 kg.
14.06.12 - 96 kg.
11.07.12 - 91 kg.
10.08.12 - 87 kg.
04.09.12 - 83 kg.

......................

uzun bir aradan sonra konuya cevap olarakta şunları eklemiş:

arkadaşlar, aylar sonra yorum yazıyorum.

Şu an tam 75 kiloyum ve canım ne isterse yiyorum, yani ona rağmen 75 :) Çünkü ben formülü çözdüm.

Pizza yiyorum, hamburger yiyorum, patates yiyorum vs ama abartmadan. Ve düzenli olarak spor yaparak.

Lütfen şunu unutmayın, abartmadan, küçük porsiyonlar halinde istediğinizi yiyiniz ve en azından her gün yarım saat, kırk dakika yürüyüş yapınız.

Arkadaşlar inanın bana, öyle sağlıklı, mutlu ve dirençli oluyorsunuz ki şaşırırsınız.

Acil kilo vermek isteyen, bir ayda ciddi zayıflamak isteyen arkadaşlar varsa; onlara önerim şudur;

Ekmeği ve şekeri tamamen kesiniz. İnanın bana spor yaparak vs.75 kiloya indim ama şu kadarını söyleyeyim; rejime başladığımda 140 kiloydum. Yediklerimi azaltmasam ve hiç spor yapmasam, sadece ekmeği, hamur işlerini ve şekeri kesseydim şu an 75 olmasa bile 90 kiloydum. Yani o kadar kilo aldırtıyor.

Bugün ekmeği ve kolayı mesela kesin. Başka hiç bir şey yapmayın, bir ay sonra 5 kilo vermiş olmazsanız adiyim. :)

........................

bana çok mantıklı geldi hemde keyifli

Ay buna ben katilmak isteriiim. Beni alirmisiin? performansima bakarsin,begenmezsen atarsin.
Yalniz ben belirli bir liste takip etmiyorum. Kacamak olarak neyi alabiliriz.
Tesekkurler..

miyopcugum elbette aliriz...ben şu ikilemdenn kurtiyalim

Bakalim kimler gönüllü. kaç kisiyiz bakalim. belki yarisma halinden çikartiriz...

istekli olanlar altina isimlerini ekler mi?

1-ceco
2-clutc
3-miyop
4-egedeniz
5-nuhan

chickpeasim seni çok özledik...Hosgeldin birdaha bukadar uzun gitme..
cecosum pazar sabahi kahvaltin süper...

aa bugun hürremin doğum günümüydü...
canim pasta gece geç saate kaldi kusurabakma... mutlu yillar sana...

Son düzenleme:

Cecosum en cesur kadin sensin... ilk kirmizi kaçamaği gördüm... insan bir kaçamağa sevinir mi desene... sana kocaman kocaman sariliyorum..

Son düzenleme:

hemen ekledim canımcım

Gerçektende soluksuz okudum
Aslında çok güzel özetlemiş olayı Sonuçta hangimiz bir takım şeylerden ömür boyu vazgeçmek isterki
Ben normal yemek tabağında yemeğimi yediğimde gözüme gerçekten az gibi geliyordu senelerce herşeyden iki tabak yiyince Allah o günleri tekrar göstermesin Aminnnnnnnnnn
Dur bakayım ben bundan sonra kızımın mama tabaklarından birine el koyayım kendime küçük tabak alana kadar

Sporumu zaten yapıyorum şükür
Artık gitmediğim günlerde de evde yapacağım sporumu Bugün hocada havluyla sıkılaşmam için birkaç hareket gösterdi onları yapacağım her gün bir ay sonra inanılmaz fark eder dedi hani plates lastiğiyle kolları kaldırıp arkaya doğru indirip kaldırma hareketleri var ya o tarzda şeyler

Ya kızlar birde bana önerebileceğiniz çatlak giderici ve sıkılaştırıcı makul fiyatı olan bir krem varmı cilt kendini yenileyince gidermiş çatlaklar ama ben yinede önlem almak istiyorum

:122: :122: İnşallah bu bahaneyle kaçamaklarımız minimuma iner en azından
Anammmmmmmmmmmmm çok güzel kilolar verelim bir an önce yaaaaaaa :122: :122: yazı iple çekmeye başladım ben bari kilolarda gitsinde yaza bomba gibi gireyim tabi patlamaya hazır olmayan

Yarın okullar açılıyor ya bizim kurallar geçerli olucak ondan sonra inşallah
Yarım saat sonra yatağa atacağım kendimi çünkü sabah 6da uyanıp kahvaltı hazırlayacağım eşimde tamam dedi ve 6 buçukta kahvaltıya oturmuş olacağız inşallah

Bundan sonra Allah izniyle düzenli olucak herşey

nuhan tarçın nasıl canım
cevabı benden önce yazmışsın bile yarına veterinere gitmeye grek bile kalmaz inşallah

tarçin hayatimda olmadan önce, böyle tuhaf havanlara çok düskün ilginç tipler vardir ya... onlara gicik olurdum... simdi anliyorumki o bana bağimli ve ben ondan sorumluyum ya birde o konusup derdini anlatamiyor ya işte bu durum tuhaf bir duygu tarifi yok. Acı çekmiyor diye düşünüyorum ama süreklide başini bekiliyorum. Bakalim sabah ola hayrolo . Bir yanim veterine gitmek isityor diğer yanim gitmek istemiyor. 3 yil kadar önce bir kez daha olmustu. ama ozaman çok yüksek biryerden atlamisti veteriner film çekeceğim diye tarçini bayitmisti ve sadece incinme çikmisti sonra bir ağri kesici iğne yapmisti, bi ton film parasi almisti. Hos paraisinda değilim ama gene yarin ne oldugunu anlamaki için bir ton acı çektirtirlermi diye düsünüyorum.Tarçin artik yaşlandı çok yüksek yerlere çikamiyor. En fazla sandalye yüksekliğihde bir yerden denğesiz atladi diye düsünüyorum. Çok sağol asucugum..Bakamisininiz nüketin kedisi bile tobikte keniden yer buldu

evet kizlar donlarinizi güle güle giyin... aradabi yikayin, fakat balkona asmayin çok ilgi çekebilirler..
anam balkona asmayin deyince aklima ne geldi...
ben çok yillar önce izmirde okuyorken, bir sinif arkadasim vardi. kiz ardaslari ile evde kaliyordu. Annesi ziyarete gelince erkek arkadasi anlasinda kapiyi çalmasin diye balkona kirmizi iç çamasirini asiyormus. o zamanlar ceptelefonu yoktu ya. nerden nereye... Ben yurtta kaliyordum.ay ne günlerdi ya..

Son düzenleme:
Merhaba herkese,
Ben önce kendimi anlatayım
30 yaşındayım, 2 ay önce doğum yaptım, 7 yıllık bankacıyım ve sanırım bebişimi bırakıp işe dönemeyeceğim (ki bu konudada oldukça kararsızım hem kıyamıyorum hemde evde olmak bazen ciddi sıkıyor)
1,5 yıl önce evlendim ve eşimin işi sebebi ile bandırmada yaşıyoruz. Aslen istanbulluyum
Ve benim kocamannnn 114 kg kadar bir sorunum var kızlar. Boyum 180 cm evlendiğimde 90 kg dım iriydim gene ama boydan daha kurtarabiliyordum. 103 ile hamile kaldım 118 ile doğuma girdim ve sonuç şu an 114
Bebeğimi hiç adam gibi emziremedim bir sürü bir sürü sebepten sütüm olmadı artmadı ve mama ile besliyorum yanı 2 aylık bebeğimin olması süt vermediğim için rejim yapmama engel değil.
Ve yarın benim için yeni bir başlangıç olacak.
Artık eşimin (ki oda 120 kg ama ) kilom ile dalga geçmesinden, göbeğimi ve popomu kapamak için tunik giymekten, hemen yorulmaktan, bedenimin her yerinin ağrımasından, 3 haneli rakamlardan BIKTIMMM
Bebeğim ufak olduğu için evden çok çıkma imkanım yok ama evde bir koşu bandım var.
Bu sefer (ki son olacağına inanıyorum) defalarca gittiğim diyetisyenlere gitmeyeceğim, akapuntur iğneleri taktırmayacağım , defalarca yazıldığım ve devam etmediğim spor salonlarına yazılmayacağım. Sizden destek istiyorum.
Bir listeye bağlı kalamam o beni oldum olası sıkar,
Çok planlamadan girdiğim bu diyet günlerinde kii çook uzun sürecek bir zaman dilimi olacağı kesin diyetimi sizlerle şekillendirmek istiyorum.

BANA YARDIMCI OLURMUSUNUZ??

canım ben muhallebisini pişirirken içine 1 yumurta sarısı atıyorum sadece çok da güzel oluyor en son geçen salı yaptım misafirliğe giderken götürdüm çok da beğenildi

Canlar ben yumurtasiz yapmam lazim, kizkardesim benim icin ugrasma dedi ama bi kizarkadas daha hamile, simdi aklima geldi
o yüzden yumurtasiz bi tarif olsa süper olur, yoksa cok üzülcem ya hersey kafamdaydi bütün menü
eger varsa güzel bi tarif yollayin yavrularim cok sevinirimmmm

Hurremcim dogum günün kutlu olsun bebegim, sevdiklerinle uzun saglikli ve huzurlu bir ömür gecirirsin insallah(amin)

Canimmmmmmmm cok sagol deryacim, amin insallah, cümlemiz sevdiklerimizle yaslanalalim insallah

aa bugun hürremin doğum günümüydü...
canim pasta gece geç saate kaldi kusurabakma... mutlu yillar sana...Eki Görüntüle 629822

Nuhancimmmm cok tesekkürler canim :)) pastada pek hosmusss, ellerine saglik
ama onu yarin sabah topikce kesip yiyelim, bu saat gec oldu kalcalarimiza oturur valla :)))))

Sahgizem çok tesekürler, çok haklisin, kuslarda kediler gibi tüy sorunu oluyor. ben her sabah kabaca elektirip süpürgesi tutmama rağmen,1-2 saat hapsuruk kirizi yasiyorum.

1-ceco
2-clutc
3-miyop
4-egedeniz
5-nuhan
6-xay

süper 6 kisi olmusuz... bakalım yarın artacak mi?

nuhancım film çekmek için bayıltmak gerekmiyor ki o neden öyle bir dengesizlik yapmış anlam veremedim:44:
benim kedim terasdan düşmüştü 3 kez ameliyat oldu bir çok film çekildi filmlerin hiç birinde bayıltılmadı
aynen canım incitmiştir

Aramıza hoşgeldin
TAnıştığımıza memnun olduk bende biri 12.5 diğeri 2.5 yaşında iki cadının annesiyim 33 yaşındayım ve istanbuldayım
Bende iki sene evvel başladığımda 120 kiloydum ama inan senin boyun bende yok boyum 1.52 falan yani düşün nasıl bir bilardo topu oldğumu Şükür o günler geride kaldı önümde daha çok uzun bir yol var ve bu yol yeri geldiğinde baya bir zorlayacak hepimizi ama inanıyorum bu sefer başaracağız
Burada emin ol burada aradığın tüm desteği fazlasıyla bulacaksındır
Bağımlılık yapıyoruz uyarmadı deme

Birde genel kuralları bir anlatayım ben sana kabaca
Arzu eden herkes yediklerini günlük paylaşabilir ve her cuma kilo bildirimi yapıyoruz Spor yapanlar cumadan cumaya kaç dakika spor yaptıklarınıda yazıyor
Yena ve asumanzeynep arkadaşlarımız sağ olsunlar her hafta bizler için liste düzenleyip en iyi üçü ilan ediyor
Eğer sende o listelere girmek isterim dersen iki hafta düzenli olarak bildirimde bulunman yeterli
Kaçamaklarımızı ilan ediyoruz tabi yapazsak daha güzel olur ama işte bizimde arada ufak çatlaklarımız oluyor
Mümkün olduğunca sağlıklı ve düzenli beslenip sporla kilolardan kurtulmaya çalışıyoruz

Umarım sende kalıcı olursun ve hep birlikte güzel kilolar veririz

hoşgeldin canım çok doğru yerdesin hepimiz aynı amaç için buradayız
1-2 sayfa öncesinde bir başarı hikayesi paylaşmıştım motivasyon için okumanı şiddetle tavsiye ederim
öncelikle kilo çizelgeni yaparak başlayabilirsin
ve mutlaka buraya her gün uğramalısın canım

yok hiçbirimizin diğerimizden farkı...bu is tamamen beyin isi, kararliysan biz buradayız... kendine bir kilo cetveli yaparak baslayabilirsin.
sevgiler

doğrudur. tarçin bir sarman ve biraz güçlü bir kedi. o gittigimizde veteriner bana disarida bekeyin dedi. bende çiktim. içerden çok yüksek bir gürültü geldi. tarcın ilaçlarin oldugu bütün dolabi yere indirmis. bide ısırmıs. veterinerde osinirle bayitti. benimde safligima geldi. o yüzden hep bütün veterinerleri artik uyariyorum ve kendim basindan ayrilmiyorum. çünkü baskası tutamiyor. xay sen benim arkadasim değilmisin fotograflari var du bakim ekliyim..

Son düzenleme:
Kesinlikle kalıcıyım çünkü artık toparlanayım diye devamlı korseli çorap giymekten(yazın dahi) ve sıkı atlet giymekten nefes alamaz durumdayım.
Evet başlığı bayağı bir okudum ve başarı hikayesinide okudum.
Ve bende insanlara kendi başarı hikayemi anlatmak istiyorum.
Kilo çizelgemi nasıl yapacağım?
Teşekkür ederim bu arada kızlar:) yalnız olmadığını bilmek bile insanı motive ediyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…