Popüler Konu 90 Kilo Üzerindekiler Birlikte Zayıflıyor!

Merhaba

Yazınız dikkatimi çekti. Çocuklarım için kek, poğaça vs pişirmek zorundayım demişsiniz. Esasında zayıflama olarak bakmamak lazım olaya. Olay saglıklı beslenme olmalı. Kek, poğaça çocukları için de çok fazla yapılmamalı evde. Pilav olarak aile için de bulgur tercih edilmeli. Pirinç pilavı zayıf, şişman herkese zararlı. Kek yaparken içine şeker yerine kuru meyvalar,pekmek, bal kullanabilirsiniz. Dün organik buğday unuyla, 1 bardak dut pekmezi, ceviz, kuru kayısı koyarak şekersiz bir kek yaptım mesela. Evde de yavaş yavaş böyle değişiklikler yaparsanız ev halkı hemen olmasa da alışmaya başlar. Siz de kendinize işkence yapmaktan kurtulmuş olursunuz. Bu benim nacizane fikrim. Tekrar hoş geldiniz

Merhaba KK'nın güzel vucutlu hafif balık etli bayanları

Heske iyidir umarım. Ben 1 haftadır hiç giremedim. Kayınpeder geldi 1 haftalığına. O varken giremedim haliyle. Esracığımın yaşadığı olaya benzer bi olayı ben de yaşadım. Bu arada kayınpederim herşeye çok karışır malesef. Yaptığınız yemekten tutunda çay koyuşunuza kadar karışır. Karışmayı çok sever. Bu huyu yüzünden ben herşeyi düzgün yapmaya çalıştım ki moralimi bozucu bişey demesin. Ona rağmen gene lafı soktu eşim evde yokken. Neyseki atlattım

Kayınpeder bir gece gelirken eşimin halasının oğullarından biriyle geldi eve. Çocuk 26 yaşında. Koç üniversitesinde 4 yıl okuyup okulu bırakmış. Durumları çok iyi, bahçeşehirde villada oturuyolar. 5 kardeşler ama hiçbiri okumamış. Bu çocuğun okulu bırakma sebebi de koç üniversitesinde kendini fakir hissetmiş çocukcağız! Herkesin arabası son modelmiş de bununki niye alt modelmiş. Meğer bu çocuk ciddi psikolojik rahatsızlıkları olan biriymiş. Ailesi bile korkuyomuş bundan. Kayınpeder yanında getirmiş oturmaya akşam. Neyse rakı felan almış gene. Rakı içiyolardı evde. Saat geç oldu. Çocuk dedi ben gidicem. Annesini yani eşimin halasını aramış gel beni al diye. Kayınpeder diyo işte kal niye gidiyosun. Çocuk yok gidicem diyo. Bu arada kayınpeder hala ısrar ediyo. Bu arada çocuk delirmeye başlamış da haberim yok. Neyse annesi aradı daha çıkmamış evdem birazdan çıkıcam dedi, bu çocuk birden bağırmaya başladı, resmen sinir krizi geçirdi evimde. O arada eşim de dışarıya çıkmıştı halasına bakmak için geldimi diye. Çocuk nasıl bağırıyo ama, telefonu fırlattı kapıdan çıktı gitti. ama resmen cinnet geçirdi çocuk. Kayınpeder de bana diyoki git çağır. Yerinden doğru bana emir veriyo. Zaten ben şoka girmişim orda. Neyse eşim geldi olayı anlattım, kızdı mızdı ama babasına da bişey demedi. Aslında kayınpeder çocuğun rahatsız olduğunu biliyomuş da ona rağmen damarına basıyo ısrar ediyo kal diye. Neyse eşime de kızdım biraz, benim evimde nasıl böyle bi haraket yapar diye. Neyseki geçti gitti

Benim iş arayışı devam ediyor ama bişey çıkmadı daha. Umudum tükenmeye başladı malesef. Bugğn spora başlıyorum, yürüyüş bandında yürüycem. En azından zihnim biraz meşkul olur. Evde oldukça ve iş bulamadıkça kendimi yemeğe veriyorum çünkü.

Bendne bu kadar şimdilik

Son düzenleme:
Sahgizem,

Oğlum4,5 yaşında geçen sene deri testin de toz,ev akarları alerjisi olduğu tespit edildi..
geçen 2 kış çok çektik 5 -6 kez acillik olduk.tıkandığı için...
Nasıl zor bir durum olduğunu sen de yaşadığın için bilirsin..Allah kimsenin başına vermesin onun zar zor nefes almaya çalışması insanın ömründen ömür götürüyor
Bu yıl çok şükür henüz o duruma gelmedik..Değişiklik gördüğüm an hemen ilacına başlıyorum bir iki gün de toparlanıyor bugün iyiy di mesela..
Okula bıraktım neşesi de yerindeydi..

KEçi boynuzu pekmezini geçen yıldan beri ben de içiriyorum. bir de evde mayaladığım kefiri veriyorum pek sevmiyor ama bir şekil de yutturuyorum :)

---

Çok işim var ve benim 1,5 saatim kaldı..
Kurufasulye pişiriyorum yanına pilav yapacağım..Salatayı eşim gelince yapar..
Ortalığı toparlamam lazım kahvem bitince...
dün yemek listesine baktım tavuk pilav ve çorba var dı değişiklik yapmadıysa yemek firması benim akşam yemeğim saydıklarım olacak...

sağlıklı ve hafif bir gün geçirmemiz dileğiyle esenkalın :)

Unutmadan nurgülcüğüm hayırlı,uğurlu,sağlıklı olsun prensesimiz..

Sn Özka82
Tamamen haklısınız da; sonuçta bu yemekleri tamamen menüden çıkarmak da imkansız..., özellikle bizim evde nutellayı almamak mümkün değil..
Yine de ekstrem bir durum gelişmez ise; çünkü diyette yeni yeni deneyim kazanıyorum,,, pişirip yememek de çok zor değil
Ben sadece bu diyet işini ertelediğim ve 5 yıldır 90 kg. civarında yaşamak zorunda kaldığım için kızıyorum nispeten kendime... Yine de herşeyin bir zamanı var... Gardırobumu değiştireceğime kendimi değiştirebilirdim..
Asla katı diyete girmek fikrine bu arada sıcak bakmıyorum.., yoksunluk duygusu had safhada stress, yüksek kortizol hormonu ve sonuçsuz çaba döngüsünden ibaret.. Bence diyet yapan insan tedirgin, aç olmamalı...

Merhaba

Artık çikolataların içinde kullanılan şeker malesef mısır şurubu şerbetinden yapılıyor. Burada "umut" arkadaşımız evde bu tarz yiyecekleri kendi hazırlıyordu. Tabiiki tamamen vazgeçmek çok zor ama yine de herşey alışkanlık meselesi. Mesela benim annem babam bize küçükken hiç kola, ketçap, mayonez, salam, sosis yedirmezdi. Dışarda bazen canımız şeker yerdik o da özentiden. eve girmezdi. Annem 52 yaşında ve kolestrolü çok iyi çıktı. Benim demek istediğim sadece kendiniz için değil tüm aile bireyleri için de sağlıklı seçimler yapmak lazım. Yoksa benim kastettiğim katı diyet değil. Umarım anlatabilmişimdir.

Hoşgeldin aramıza..

Ben de son 8-9 yılımı 90 lı ve 100 lü kilolarda geçirmeme rağmen hala ciddi bir atılım yapamadım..
Ne güzel farkındasın ve işi bitirmeye niyetlisinkararın daim olsun..

sizlerin azimli oluşu bizleride bir şekil de yeniden güçlendiriyor...
Ben örneğin tatil öncesi çok adapteydim tatil olunca çocuklardan dolayı bir gevşedim bugün toparlanacağım umarım...

Oğlum 8 aylıkken bronşiolit ve evakar alerjisi olmuştu.., üstelik hayati riske girecek kadar akciğerleri dolmuş ve tıkanmıştı, bu duruma da yanlış teşhis ve gereksiz antibiyotik kullanımı sebep olmuştu.
Oğlum şu an 9 yaşında ve bu kışı (aman nazarlamıyayım) henüz grip bile olmadan geçirdi. Eve mutlaka nebuzülatör temin etmelisiniz. Bizim buzdolabinda yıllardır nebüller ve serum (tuzlu) şişeleri var. Gece öksürük olduğunda sadece serum izotonik ile buhar yaparak bile rahatladığını biliyorum. Her öksürük şurubu bu çocuklarda KULLANILAMAZ. Balgam söktürücü tarzı olmak zorunda, balgam kurutucu olanlar daha çok tıkanmaya sebep oluyor. Ayrıca 2 yaşına kadar da Antialerjik temizlik ürünleri (çamaşır makinasında kullanılan ve halılara koltuklara sıkılan) kullandım, ailenin tüm çamaşırlarını yıkarken kullanmaya özen gösterdim. Allerji bağşık sistemi güçlendikçe ortadan kalkan bir durum, balıkyağı şurupları (sevenseas portakallı) sonbahardan hazirana kadar birer alyık ara vermelerle kullandım. Evde çamaşır kurutmak zorunda olduğumda asla yumuşatıcı kullanmadım, parfüm kullanmadım, çamaşır suyu kullanmadım çünkü solunum yollarını fazlaca etkiliyor... Kalorifer peteklerimin üstüne daima ıslak havlular koydum.
Doktorumuz bana hastaneye yatacak düzeyde 2 nöbet geçirirse ilerki hayatında astım hastası olma ihtimali % 80 dediğinde çok üzülmüştüm. Ama öyle bir nöbet geçirmedi. Allerji şurubu olarak ilkbahar ve sonbaharda 1 ay kadar zyrtec dışında bir müdahaleye ihtiyaç duymadı.
Geçmiş olsun öncelikle.... ve de inanın ki geçecek

Nutella demişken aklıma ne geldi hanımlar. Ben bu aralar katı pekmeze sardım. Eşim getirmiş halasından. Tahta yuvarlak bir kutu içinde. Şitoğlu diye bi marka. Tatlı ve katı pekmez yazıyo üzerinde. Katkı maddesi ve şeker yokmuş ektra. 100 gramında 270 kalori var. 3 gündür canım tatlı çektikçe yarım dilim buğday ekmeğine ondan sürüyorum. Görünüşü nutella ve fındık ezmesi karışımı bişey. Tadı da harika. Ben ilk defa yiyorum. Bu arada dün yaptığım pekmezli kek harika oldu. Bu sefer tam organik buğday unu, günkurusu kayısı felan koydum. Yağ çok az koydum(zeytinyağı). Dün 2 dilim yedim kalanı eşimle gönderdim iş arkadaşları yesin diye

Selam, düsündügüm başima geldi...tarçını gören veteriner zaten bayırtır diyordum ve bayıttılar kirik mirik çatlak çutlak yok...
Hani derler ya hayvanlar sahiplerine benzer diye. Kesinlikle inanın. Ben bunu kedime nasil yaptım.
sebep kiloymuş... yani konu kalçada biriken yağlar ve bu durum idrar olayini etkilemesi, kilo vermezse daha ciddi hasta olur ve ameliyat olmak zorunda kalirmis... Acil diyet mama aldik ve diyete basliyoruz bu aksam... kilo verdikce yürümesi ve idrar olayi düzeldikce sanirim yürümeside düzelecek...

Bende telestan n ögle yemeğimi simdi yedim... aksama toplu bilidirim yapacağım...
Bugun evin bütün erkekleri hasta... sevglimde sabah hasta geldi.. birden atesi yükseldi..onada ates düsürücü verdik uyuyor. Bir veteriner bir eczane, bir hastaya çorba yap eksik var markete koş derken saati 16,00 yaptim...

Son düzenleme:

nuhancım tüm ev fertlerine çok geçmiş olsun
canımcım ben hala anlayamıyorum neden bayılttıklarını:44: sonuçta veteriner ,yani işi o hayvanlarla uğraşmak uysalı da aksisi de aynı.acaba vet mi değiştirsen:44: kolaya kaçıyorlar sanırım uğraşmasınlar diye
benim kedim var ya ,kedi değil kaplan,hatta bazen öyle sesler çıkarıyorki kobra yılanı bile olduğunu düşünüyorumeve gelenler bile ürküyor,veterinerini de ısırmıştı hatta.eve gelen küçük çocuklar kedi seveyim diyorlar oysa ben misafir gelmeden önce onu odaya kapıyorum biliyorum bu normal kedi değil ,gitsin mır mır sırnaşıp milletin kucağında uyusun,nerdeee tıslar artislenir falan gelenin aklını alıyor

önemli bir şeyi olmadığına sevindim canım,kilo kedilerle gerçekten büyük sorun,benimkide kısırlık operasyonundan sonra sadece veterinerden aldığımız diyet mamasını yiyor.doğru dedin sahiplerine benziyorlar sonuçta onları da biz yetiştiriyoruz

slmm kızlarrr...herkese hayırlı akşamlar...
25 sayfa geçmiş birikmiş okumam mümkün değil...((
bugünki menümü yazıp çıkmam lazım...

kahvaltı
çavdar ekmek.yağsız peynir.yeşilzeytin.domates.şekersiz çay...

ara
sade türk kahvesi

öğle
fırında balık.bol yeşil salata

akşam
zeytinyağlı barbunya.salata

arkadaşlar ben diyete yeni başladım.kilo vermeye çok kararlıyım .sizden aldığım gazla daha kararlı oluyorum diyetimde bu gün 3. günümdeyim bir hafta sonra tartılacağıminş bende sonucu burda sizinle paylaşırım.

bende diyordum bu kız nerelerde
Aleyküm selam canım Sende çok selam söyle mehtapımıza
Işşallah bir an önce tamir olur bilgisayarıda yine aramıza döner O arada şeytana uymasın sakın

tamam canım söylerim tamire verememiş bilgisayarını misafirleri varmış

NUHAN geçmiş olsun tarçına bendede köpecik var yani çok iyi anlayabiliyorum ama bayıltma olayına anlam veremedim yani bayıltmadanda yapılabilinecek bir işlemmm dikkat etmek lazım

1 kase sütlaç kaçamak değilmiiiiiii

seni merak ediyordum... iyi ki geldin, haber verdin... sağlkıklı olduğunuza sevindim..

chickpeas; yeni bir yere alışana dek sıkıntı çekersin. ama alışıp seveceğini düşün.. mutlu olmaya bak..

nuhan kurallara uymaya çalışırım ama bazen bende nete giremiyorum... sadece kaçamakları yazarım o zaman.. tarçına geçmiş olsun...istersen onu da listeye alalım..

evimin temizliği bitti.. duşumu da aldım... yarın işte olacağım.. gece de ütülerimi bitirip bir kaç çeşit yemek yapmam gerek...

Sabah:
2 katı yumurta
2 küçük dilim ekmek
peynir
4-5 zeytin yarım fincan çay

ara
yeşil çay

öğle:
Pırasa
[sıze=3]veee 1 kase sütlaç

[/sıze]
[sıze=3][sıze=2]arada sütlü şekersiz nescafe pirinç içerkli bisküvi[/sıze][/sıze][sıze=3][/sıze][sıze=2]akşam:

Mantar sote 1 dilim ekmek olacak
[/sıze][sıze=2]
[/sıze][sıze=3]
[/sıze]
[sıze=3]
[/sıze]

[sıze=3][sıze=1][/sıze][/sıze]

merhabalar herkese
aynurcum bence de azcık zaman bırak daha iyi olur inşallah
nuhancım nişanlına da tarçına da geçmiş olsun sana da kolay gelsin erkeklerin hastalığı çekilmez valla
ben bugün 1 saatten fazla yürüdüm yağmur da yağıyordu ama güzel oldu

bendemi kaçamakları kırmızıyla yazacammm

yavrular şuan okulun elle tutulur gözle görülür bi yanı yok , bakalım zamanla ne olacak

ama şunu biliyorumki mutlu değilimmm ....

İyi akşamlar herkese:)
Bugun hiç kaçamaksız çok güzel geçti çok şükür.
Bunda tabiki ilk günün hevesi,(ki hevesim hiçç azalmayacak) burda olmamın motivasyonu ve pazartesi ameliyat olacak olmamı öğrenmemin moral bozukluğuda var
Bileğimde karpal tünel sendromu var ve artık beklemeyecek durumdaymış, eşiminde zoruyla gün aldık bakalım. Çok basit bir işlem miş ama genede benim gibi huylu birini korkutmaya yetti. Ben nasıl normal doğum yaptım hala şaşıyorum:)

Kızlar kan grubu diyetini uygulayan oldumu hiç içinizde?
Bizim bir tandığımız maaile yaptı ve çok guzel sonuçlar aldı? Ama ben ve eşim başka gruptanız ve eşimde şu an sıkı diyette yapmaya karar verirsek nasıl olur bilemiyorum ve birde bunca uğraşın neticesi güzel olur mu

Baya araştırdım 2 tane kitap okudum bu şekilde beslenmeye yönelik çok mantıklı geldi aslında iş sadece uygulamaya kaldı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…